29.5.10

Συνεργασία Digea - Δήμων για την ενημέρωση των κατοίκων της Αττικής

Εν όψει της έναρξης μετάδοσης ψηφιακού σήματος στην Αττική στις 18 Ιουνίου 2010, η Digea ολοκλήρωσε κύκλο επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων που σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας από το οποίο θα διακοπούν οι αναλογικές μεταδόσεις για τις ανάγκες της ψηφιακής μετάβασης.
Η Digea εφαρμόζοντας την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) 21161/08 θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου 2010 την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, παρέχοντας ψηφιακό σήμα συνολικά σε πάνω από 4.500.000 κατοίκους . Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού ενώ θα διακοπεί....
από το κέντρο της Αίγινας, σύμφωνα πάντα με την ΚΥΑ. Το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά και δεν συμμετέχει στη μετάβαση. Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα λόγω της επικείμενης διακοπής αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, ήδη από τις 6 Μαΐου πληροφορούνται για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν ενόψει της ψηφιακής μετάβασης, μέσω προβολής ειδικού crawl στις οθόνες τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Digea συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Δήμων Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας και Περάματος, περιοχές όπου μέρος των κατοίκων θα χρειαστεί να προσαρμοστεί άμεσα ώστε να λάβει ψηφιακό σήμα λόγω διακοπής του αναλογικού σήματος από την Αίγινα. Σημειώνεται ότι στις παραπάνω περιοχές η έλευση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης αναμένεται να λύσει πολυετή προβλήματα λήψης που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Digea συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Ελληνικού, τους οποίους ενημέρωσαν για τα οφέλη και τις δυνατότητες της νέας ψηφιακής τεχνολογίας αφού οι δημότες τους ενώ θα εξακολουθούν να λαμβάνουν αναλογικό σήμα -κυρίως από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας-, μπορούν ωστόσο να επωφεληθούν με τη λήψη ψηφιακού σήματος μέσω του κέντρου εκπομπής της Αίγινας προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα λήψης που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.
Η Digea παρουσίασε στις Τοπικές Αρχές μια ολοκληρωμένη επιστημονική ανάλυση της κάλυψης της ψηφιακής εκπομπής, καθώς και των περιοχών που θα καλύπτει το αναλογικό σήμα, με ακρίβεια οικοδομικού τετραγώνου. που επετεύχθη με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων μοντέλων προσομοίωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιμετώπισαν εξαιρετικά θετικά την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης και συμφώνησαν να συνδράμουν στην έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των Δημοτών τους. Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζονται ήδη ενημερωτικές ημερίδες τόσο από τον Δήμο Βούλας, που θα πραγματοποιηθεί την 31η Μαΐου 2010 όσο και από τον Δήμο Περάματος, που θα πραγματοποιηθεί την 9η Ιουνίου 2010.
Nooz.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου