29.5.10

Πράσινες λίστες - Την άλλη βδομάδα οι υποψηφιότητες στο pasok.gr

Ανοίγει την ερχόμενη βδομάδα το site του ΠΑΣΟΚ που θα δέχεται αυτοπροτάσεις και προτάσεις για υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες.
Ετοιμη η εγκύκλιος του Ξυνίδη και η Ιπποκράτους θέλει να κλείσει τις λίστες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μέχρι τα μέσα Ιουλίου. 
Τρέχουν γκάλοπ κυρίως για περιφέρειες και τις πρωτεύουσες των νομών. 
Δεν θα δοθούν χρίσματα σε μικρούς δήμους αλλά θα επιδιωχθούν συνεργασίες.
Αναλυτικά
Σε μια κίνηση ματ προχωρά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να κάμψει τις αντιρρήσεις και αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες για τα θέματα του Καλλικράτη.
Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι η θεραπεία στις συγκεκριμένες αντιθέσεις έρχεται μέσα από την συγκρότηση των ψηφοδελτίων προχωρά τη διαδικασία για την κατάρτισή τους και μάλιστα αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Bουλή που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα….
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του επιτελείου της Ιπποκράτους «ο καλύτερος στυλοβάτης του Καλλικράτη είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι που θα θελήσουν να ασχοληθούν και με τους δήμους αλλά και με τις περιφέρειες και οι οποίοι θα συνθέσουν το νέο επίπεδο ενότητας στις τοπικές κοινωνίες». Με βάση αυτή την εκτίμηση του στελεχιακού δυναμικού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήδη κινούνται οι διαδικασίες για
να ανοίξει ο γύρος των διαβουλεύσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες για τους δήμους αλλά και τις περιφέρειες. Έτσι πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι είναι έτοιμη η σχετική εγκύκλιος από τον γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ξυνίδη η οποία θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με τη
συγκεκριμένη εγκύκλιο θα κληθούν ίσως και την επόμενη εβδομάδα μέσω του διαδικτύου να υποβάλουν τις υποψηφιότητες σε ειδική ιστοσελίδα είτε πρόκειται για αυτοπροτάσεις είτε για προτάσεις μέσω τρίτων. Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι θα δοθεί σχετικά μικρός χρόνος, από μια βδομάδα έως δέκα μέρες, για να κατατεθούν οι συγκεκριμένες υποψηφιότητες και οι οποίες θα πρέπει να αξιολογηθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα έχει συγκροτηθεί και είναι έτοιμη να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα ζητήματα μια επιτροπή υπό τον Θανάση Τσούρα για να εξετάσει όλες τις υποψηφιότητες που θα υποβληθούν, να τις αξιολογήσει και στη συνέχεια βεβαίως να προχωρήσει σε επιμέρους επεξεργασίες. Στην επιτροπή αυτή μετέχουν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο διευθυντής του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών Λάμπρος Μίχος, η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου. Δεν αποκλείεται ορισμένοι εκ των υποψηφίων, αν όχι όλοι, να κριθούν ακόμα και σε συνεντεύξεις με βασικό στόχο ένα
μεγάλο μέρος από τους υποψηφίους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να είναι έτοιμο να επικυρωθεί και να ανακοινωθεί από το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος που προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.
Βασικό στοιχείο των πολιτικών επιλογών του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με τις υποψηφιότητες είναι μέχρι τα μέσα Ιουλίου και πριν από τα μπάνια του λαού να έχει καταλήξει σε ένα μεγάλο μέρος από υποψηφιότητά της, κάμπτοντας βεβαίως με
αυτό τον τρόπο τις οποιεσδήποτε αντιδράσεις υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Ρεπορτάζ ΗΜΕΡΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου