28.5.10

Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό - Zenith κούνησε ….μαντήλι στον Πειραιά και έφυγε για Μάλτα

Μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό αλλά και τον εμπορικό κόσμο της χώρας αποτελεί η απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του κρουαζιερόπλοιου «Ζenith» να μην καταπλεύσει το πλοίο τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά αλλά αντί αυτού να κατευθυνθεί και να καταπλεύσει στην... Μάλτα.
Η απόφαση ελήφθη ενόψει της απεργίας που έχει προαναγγείλει για την συγκεκριμένη μέρα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, επιβεβαιώνεται από τον τουριστικό πράκτορα του κρουαζιερόπλοιου και ενδεχομένως να συνοδευτεί από τη μη έλευση άλλων δύο κρουαζιερόπλοιων της ίδιας εταιρείας.
Όπως έγινε γνωστό, από τους 1.700 επιβάτες του «Ζenith», οι 1.150 θα φύγουν αεροπορικώς από την Αθήνα για τη Μάλτα από όπου και θα επιβιβαστούν στο κρουαζιερόπλοιο. Την ίδια ώρα, τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν τουλάχιστον 6.000 επιβάτες από άλλα πέντε κρουαζιερόπλοια που αναμένονται την ίδια ημέρα στον Πειραιά, επισημαίνει η Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού. Η τελευταία, με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας και Πολιτισμού Λούκα Κατσέλη και Παύλο Γερουλάνο, αναφέρει ότι «για ακόμη μία φορά, θύμα των κινητοποιήσεων θα είναι ο ελληνικός τουρισμός».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου