1.6.10

Γαλάζιες σημαίες 2010: Δείτε τις καλύτερες παραλίες στην Μεσσηνία

Ο ελληνικός ήλιος και οι καθαρές παραλίες είναι δύο από τους παράγοντες ποιότητας ζωής που μας βγάζουν «ασπροπρόσωπους» κάθε χρόνο.
Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), συντονιστή του διεθνούς προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας 421 ακτές και 9 μαρίνες κέρδισαν φέτος το βραβείο ποιότητας Γαλάζιες Σημαίες, δίνοντας και πάλι στην Ελλάδα τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες.
Συνολικά, η διεθνής επιτροπή βράβευσε 2.884 ακτές και 627 μαρίνες και η χώρα μας βρίσκεται δεύτερη αμέσως μετά την Ισπανία στη γενική κατάταξη.
Όπως υπογραμμίζει η συντονίστρια του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης Δαρεία-Νεφέλη Βουρδουμπά: «Τα στατιστικά στοιχεία είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αν και πρέπει να ομολογήσουμε ότι η νοοτροπία των Ελλήνων λουομένων παραμένει αγενέστατη απέναντι στη φύση γεγονός που οδηγεί σε αντίστοιχες συμπεριφορές και αλλοδαπούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας για διακοπές».
Πρωταθλητές σε αριθμό καθαρών παραλιών αναδεικνύονται το Λασίθι με 44, η Χαλκιδική με 40, η Κέρκυρα με 35, η Ρόδος με 33 και τα Χανιά με 27.
Αυστηρές προϋποθέσεις
Οι Γαλάζιες Σημαίες είναι το πιο γνωστό διεθνές σύμβολο ποιότητας και απονέμονται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις Γαλάζιες Σημαίες όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στην Ελλάδα χειριστής του προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, με έτος ίδρυσης το 1951, η οποία σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Υδάτων υλοποιούν τη διαδικασία ελέγχου με το κρατικό πρόγραμμα «Παρακολούθηση Ποιότητας Νερών Κολύμβησης».
421 Ελληνικές ακτές και 9 μαρίνες βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2010.
Στην Μεσσηνία οι Γαλάζιες σημαίες είναι.
Δήμος Καλαμάτας
Μικρή Μαντίνεια
Ανατολ. Καλαμάτα 1/Ανάσταση
Δήμος Μεσσήνης
Μπούκα
Δήμος Κυπαρισσίας
Αϊ Λαγούδης

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου