16.6.10

Μοντέλα για μακιγιάζ ... ετών 60 έως 75!

Σε μοντέλα για μακιγιάζ, περιποίηση προσώπου, μανικιούρ, πεντικιούρ και υπηρεσίες κομμωτικής μεταμορφώθηκαν, πριν από λίγες μέρες, δεκαεπτά γυναίκες, μέλη των ΚΑΠΗ της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, ηλικίας από 60 έως 75 ετών, που συμμετέχουν σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα, που ξεκίνησε ο δήμος. Σπουδάστριες των τμημάτων Αισθητικής και Κομμωτικής του ΙΕΚ του ΟΑΕΔ επισκέφθηκαν τα ΚΑΠΗ, προκειμένου να παράσχουν στα μέλη τους δωρεάν υπηρεσίες περιποίησης προσώπου, σώματος και μαλλιών, στο πλαίσιο εξετάσεων για την απόκτηση των πτυχίων τους. Οι κυρίες έμειναν κατενθουσιασμένες και περιμένουν τη συνέχιση του προγράμματος, από το ερχόμενο φθινόπωρο, για να απολαύσουν ακόμη περισσότερες υπηρεσίες ομορφιάς.
«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που ξεκίνησε μέσα από τα ΚΑΠΗ, το 2004. Για τέσσερα χρόνια, μέχρι το 2008, συνεργαστήκαμε με συγκεκριμένο ΙΕΚ και ειδικότερα με τμήματα αισθητικής, κομμωτικής και διατροφολογίας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε εκ νέου την περασμένη Τετάρτη, αυτή τη φορά με το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε τις σπουδάστριες, ώστε να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, αλλά και να δώσουμε τη δυνατότητα στα μέλη μας να απολαύσουν εξειδικευμένες υπηρεσίες ομορφιάς», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η εκπρόσωπος των μελών των ΚΑΠΗ, Λίτσα Ευθυμιάδου.
«Ήταν μια πρωτότυπη ιδέα και μια όμορφη διαδικασία. Μας ομόρφυναν, μας έκαναν κούκλες» σχολιάζει από την πλευρά της η κ. Γεωργία Τόγια, που βρέθηκε, μαζί με τις φίλες της, στην καρέκλα του μοντέλου και απόλαυσε μια μάσκα προσώπου και μια γενική περιποίηση νυχιών.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, όλες οι κυρίες δήλωσαν ευχαριστημένες, ανανεωμένες και πιο νέες. «Ήταν ένα σημαντικό βήμα για την ψυχοσωματική ανανέωση των γυναικών, που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα», αναφέρει η κ. Ευθυμιάδου.
Διοργανωτές και συμμετέχοντες εκφράζουν ικανοποίηση και δεσμεύονται για τη συνέχιση του προγράμματος. Το επόμενο "ραντεβού" των γυναικών των ΚΑΠΗ με τις σπουδάστριες του ΙΕΚ θα δοθεί τον Σεπτέμβριο, ώστε να μετατρέψουν και πάλι το ΚΑΠΗ σε ινστιτούτο ομορφιάς, καθώς, όπως λένε, η ομορφιά ανήκει σε όλους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου