27.6.10

Θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα Μεσσηνιακά κανάλια;

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδος με ανακοίνωση του αναγγέλλει την συμμετοχή των μελών του στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν η Γ.Σ.Σ.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 από ώρα 05:00 π.μ. της Τρίτης μέχρι και ώρα 05:00 π.μ. της Τετάρτης 30 Ιουνίου. "Μαζί με όλους τους Έλληνες αντιστεκόμαστε στην βαρβαρότητα με την οποία η Kυβέρνηση επιτίθεται σε όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τα οποία έχουμε κατακτήσει με αγώνες και αίμα. Τα μέτρα της Κυβέρνησης σκοπό έχουν μόνο την διάλυση των εργασιακών σχέσεων που ισχύουν και την επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα όπου οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα. Η Kυβέρνηση παίζει το ρόλο των εργοδοτών και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην δυσαρεστήσει το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. στέλνοντας στην ανέχεια και την ανεργία χιλιάδες Έλληνες", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Και προστίθεται:
* Ζητάμε την άμεση ανάκληση όλων των νέων αντεργατικών μέτρων.
* ΟΧΙ στην αύξηση των απολύσεων.
* ΟΧΙ στην κατάργηση της αποζημίωσης.
* ΟΧΙ στην απαξίωση του Ο.ΜΕ.Δ. και κατ’ επέκταση στην κατάργησή του.
* Άμεση ανάκληση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
* ΟXI στις συνεχιζόμενες απολύσεις με ταυτόχρονες προτάσεις για μειώσεις μισθών, την αντικατάσταση των απολυμένων με υποαπασχολούμενους και με μαύρη εργασία, με την εντατικοποίηση, καταργώντας ωράρια και συμβατικές υποχρεώσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να συνταχτούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας και να δώσουμε στις μαριονέτες της Kυβέρνησης ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε με κανένα τρόπο τα μέτρα αυτά.
Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους τεχνικούς να είναι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Κατά την διάρκεια της απεργίας θα καλυφθεί μόνο η απεργιακή κινητοποίηση με ένα τηλεοπτικό συνεργείο ανά Τηλεοπτικό Σταθμό.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, για την κάθε μετάδοση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και εφ΄ όσον δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να μετατρέψουν το πρόγραμμα τους αφού δεν θα επιτραπεί η ζωντανή μετάδοση οποιασδήποτε ενημερωτικής ή ψυχαγωγικής εκπομπής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου