16.6.10

Δεν κάνει πίσω η ΟΛΜΕ - Μέχρι την Παρασκευή η αποχή των καθηγητών από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης αλλά δεν έκανε δεκτές τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο πληρωμής των καθηγητών βαθμολογητών. Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή τους, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, ενώ επιφυλάσσονται να διευρύνουν τον κύκλο των κινητοποιήσεών τους. Ταυτόχρονα, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου την Τετάρτη ή την Πέμπτη για να του θέσουν τα αιτήματά τους. Η Ομοσπονδία και το υπουργείο Παιδείας διαφωνούν στο ποσό που θα δοθεί στους βαθμολογητές και όχι στον τρόπο πληρωμής, ο οποίος θα γίνει σε τρεις δόσεις.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΟΛΜΕ, την Τετάρτη και την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στα βαθμολογικά κέντρα.
Η απόφαση για την παράταση της απεργίας αδικεί τους εκπαιδευτικούς και δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και κάλεσε τους βαθμολογητές να αφήσουν τους συνδικαλιστικούς εγωισμούς.
«Το υπουργείο Παιδείας νιώθοντας την αγωνία χιλιάδων παιδιών και των γονιών τους, κατανοώντας τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, προσπάθησε και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προέκυψε με την αμοιβή τους.
Δόθηκε μια λύση που θεωρούμε ότι είναι ικανοποιητική. Πιστεύουμε ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός, που μόχθησε πλάι στο μαθητή του, θα βρεθεί κοντά στην αγωνία του, πέρα από συνδικαλιστικούς εγωισμούς παρατάξεων», κατέληξε η υπουργός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου