22.6.10

Σφυρί και μαχαίρι τα φονικά όπλα της γυναίκας "αράχνης" - ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 42χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε ενταφιασμένη σε υπόγειο οικίας, στο Διακοπτό Αχαΐας την 16-06-2010. Δράστιδα είναι μια 54χρονη αλλοδαπή, η οποία την 24-05-2009 τέλεσε την ανθρωποκτονία, από κοινού με τον 62χρονο ημεδαπό σύντροφό της, ο οποίος έχει αποβιώσει.
Ειδικότερα την 27/5/2009 δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος εξαφάνιση του ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Αναστασίου, ετών 42, ο οποίος έκτοτε αναζητείτο.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου η ενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την εξαφάνιση, διότι σύμφωνα με καταγγελία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής του, ήταν σταθμευμένο για 15 περίπου ημέρες, πλησίον οικίας στο Διακοπτό Αχαΐας.
Στο πλαίσιο της Εισαγγελικής Παραγγελίας το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, την 16-06-2010 διενήργησε νομότυπη έρευνα σε οικία στο Διακοπτό. Στο υπόγειο της οικίας πραγματοποιήθηκε αποξήλωση του δαπέδου κτιστής μπανιέρας και εκσκαφή του εδάφους, με την ολοκλήρωση της οποίας, βρέθηκε πτώμα ανδρός, σε προχωρημένη αποσύνθεση, περιτυλιγμένο σε πλαστική αυτοσχέδια συσκευασία. Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι το πτώμα ανήκει στον εξαφανισθέντα ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟ Αναστάσιο, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 19/6/2010 εντοπίσθηκε στην περιοχή της Λούτσας Αττικής, 54χρονη αλλοδαπή, η οποία προσήχθη στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ως βασική ύποπτη για την παραπάνω εγκληματική ενέργεια, ενώ την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία όπου διέμενε.
Ακολούθως η προαναφερόμενη προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και συνελήφθη, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, υπεξαγωγή εγγράφων και κλοπή, καθώς και επτά (7) εντάλματα σύλληψης για ληστεία, κλοπές και απάτες. Οι πράξεις αυτές έχουν τελεστεί στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.
Από την ενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε ότι η 54χρονη συλληφθείσα και ο 62χρονος ημεδαπός σύντροφός της (ο οποίος απεβίωσε την 21/9/2009), από κοινού τέλεσαν την ανθρωποκτονία του εξαφανισθέντος, την 09.00 ώρα της 25/5/2009 στην οικία όπου διέμεναν στο Διακοπτό. Συγκεκριμένα αφού πρώτα έριξαν στο αναψυκτικό του δυο (2) ηρεμιστικά χάπια, προκειμένου να καταστείλουν τις σωματικές του λειτουργίες στη συνέχεια τον τραυμάτισαν θανάσιμα, ο μεν 62χρονος, προκαλώντας του τέσσερα (4) χτυπήματα στο κεφάλι με σφυρί, η δε 54χρονη με μαχαίρι στο λαιμό προκαλώντας του δυο τραύματα.
Ακολούθως, προκειμένου να αποκρύψουν την εγκληματική τους ενέργεια, ενταφίασαν το πτώμα στο υπόγειο της οικίας και το κάλυψαν αρχικά, με υλικά που είχαν στην αποθήκη της οικίας (κεραμίδια - άμμο και κοπρόχωμα). Ακολούθως προσέλαβαν αλλοδαπούς εργάτες, με το πρόσχημα ότι στο συγκεκριμένο σημείο έβγαιναν απόβλητα και αναδύονταν οσμές, οι οποίοι προσέθεσαν μπάζα και τοποθέτησαν πλέγμα και τσιμέντο και, τέλος, πραγματοποίησαν πλακόστρωση του χώρου, στον οποίο κατασκεύασαν ντουζιέρα.
Τα μέσα τέλεσης του εγκλήματος (σφυρί και μαχαίρι) απερρίφθησαν σε κάδο απορριμάτων στην Αθήνα από τον 62χρονο θανόντα σύντροφο της δράστιδας. Επιπλέον οι δύο δράστες κάλυψαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο είχε μεταβεί στην οικία τους το θύμα και μετά από 15-20 ημέρες περίπου, κατόπιν εντολής της δράστιδας το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε και εγκαταλείφθηκε σε περιοχή της πόλης του Αιγίου από 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, από τα μέχρι τώρα στοιχεία , δεν προκύπτει ότι γνώριζε για το έγκλημα που διαπράχθηκε.
Η ενοικίαση της οικίας όπου τελέσθηκε η ανθρωποκτονία είχε γίνει από 51χρονο ημεδαπό, για τον οποίο, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν προκύπτει ότι γνώριζε για το έγκλημα, πλην όμως συνελήφθη, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Η δράστιδα , κατά την εξέτασή της, ομολόγησε την πράξη και ισχυρίστηκε ότι προέβη σε αυτή εξαιτίας οικονομικών διαφορών της με το θύμα.
Χθες (21/6/2010) οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, προς εκτέλεση των καταδιωκτικών εγγράφων που εκκρεμούν σε βάρος της, ενώ την ίδια ημέρα η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την ανθρωποκτονία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.
crimesonair.blogspot.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου