2.6.10

Θα κληθεί και ο Αντώνης Σαμαράς στην εξεταστική της Siemens;

Να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της υπόθεσης της Siemens προκειμένου να καταθέσουν ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς και ο μπατζανάκης του κ. Σέκερης (παντρεμένος με την αδελφή της συζύγου του) ζήτησε o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Κεγκέρογλου πριν από λίγο. Ο κ. Κεγκέρογλου επικαλείται ηλεκτρονική αλληλογραφία (καταθέτοντας στην επιτροπή και e-mail) ανάμεσα στον Μ. Χριστοφοράκο και στον κ. Σέκερη, όπως και ανάμεσα στον τελευταίο και στον κ. Σαμαρά, με την οποία φέρεται να ζητείται η παρέμβασή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σέκερης, ο οποίος εργάζεται στη Siemens, είχε καταθέσει και στο παρελθόν για την υπόθεση της Siemens στην εξεταστική επιτροπή. Mέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει αντίδραση της Ρηγίλλης για τη συγκεκριμένη υπόθεση…..
Με έγγραφο που έφερε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής, Βασίλης Κεκέρογλου, επιχειρείται η εμπλοκή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας στην υπόθεση SIEMENS. Το έγγραφο αφορά σε ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη από τον εξ αγχιστείας συγγενή του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Σέκερη, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας SIEMENS. Το ηλεκτρονικό μήνυμα έχει ημερομηνία 31 Ιουλίου 2005 και ώρα 20:35 και εστάλη σε προσωπικό λογαριασμό με την επωνυμία samaras@europarl.eu.int. Το διάστημα εκείνο, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ευρωβουλευτής.
To επίμαχο e-mail
Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος αφορά σε επαγγελματική εκκρεμότητα του Ευάγγελου Σέκερη με τη γερμανική εταιρεία και ζητείται η παρέμβαση του σημερινού αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη διευθέτησή της. Ο Ευάγγελος Σέκερης, αφού προηγουμένως εξηγεί με λεπτομέρειες τη διάσταση της επαγγελματικής του εκκρεμότητας, καταλήγει στο μήνυμα του ως εξής: «Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του (εννοεί τον Μιχάλη Χριστοφοράκο), τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις πάρα πολλά. Σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει». Η αναφορά στον Μιχάλη Χριστοφοράκο καθίσταται σαφής από την αρχή του ηλεκτρονικού μηνύματος. Ο Βασίλης Κεκέρογλου έχει ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Σέκερης.
Η προσωπική αλληλογραφία Σέκερη-Χριστοφοράκου
Από τα όσα αποκαλύπτονται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Ευάγγελου Σέκερη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, «συγγενικό πρόσωπο» του πρώτου επικοινώνησε με τον ισχυρό άνδρα της Siemens, ζητώντας του επί της ουσίας επαγγελματικό «ρουσφέτι». Στο e-mail αναγράφεται επί λέξει:

«Χωρίς δική μου παρέμβαση αλλά μόνο από προσωπικό ενδιαφέρον της οικογένειάς μου, υπήρξε, όπως γνωρίζω, τηλεφωνική επικοινωνία με συγγενικό μου πρόσωπο, που, όπως μου είπε, σας έθεσε θέματα τα οποία και εγώ σας έχω κατά καιρούς αναπτύξει σε προηγούμενες επιστολές μου και που έχουν σχέση με τη λειτουργική μου δράση στην Εταιρεία ως στέλεχος πρώτης γραμμής και όχι ως απλού κομπάρσου». Σύμφωνα με το e-mail που έχει ημερομηνία αποστολής την 30η Οκτωβρίου του 2005 (δεν είναι απολύτως ευδιάκριτη η χρονολογία) αναφέρεται ότι από την τηλεφωνική επικοινωνία του συγγενικού προσώπου του κ. Σέκερη (πιθανότατα του Αντώνη Σαμαρά) προκύπτει ότι ο Χριστοφοράκος δεν έχει εμπιστοσύνη στην εχεμύθεια του Σέκερη και γι' αυτό δεν έχει προχωρήσει η μισθολογική και λειτουργική του αναβάθμιση. Ο Σέκερης υπεραμύνεται του εαυτού του στην επιστολή, λέγοντας: «Σας υπενθυμίζω ότι ήμουνα βασικός χειριστής των Προμηθειών με τον ΟΤΕ ως επίσης και των Προγραμματικών Συμφωνιών και βεβαίως όλου του παρασκηνίου που περιέβαλε τα παραπάνω σημαντικότατα για την τύχη ολόκληρης της Εταιρείας γεγονότα. Ουδέποτε κοινοποιήθηκε προς τα έξω κάτι που να βάλει εναντίον των συμφερόντων της».
Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου