2.7.10

Η κρίση κτύπησε και τα …λαχεία

Παρόλο που λέγεται ότι ο τζόγος και το κυνήγι της τύχης ανθίζουν εκεί όπου εμφανίζεται η οικονομική κρίση, το συμπέρασμα δεν επαληθεύεται για όλες τις περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων, μόνο η Λάρισα, μαζί με το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τον Βόλο και την Καβάλα, είναι οι πόλεις που ακόμα αντέχουν και δεν παρουσιάζουν μείωση τζίρου.
Στις υπόλοιπες περιοχές το Εθνικό λαχείο έχει πτώση 22%-24% και το Λαϊκό 15% το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πέρυσι το Λαϊκό είχε κέρδη 230 εκατ. ευρώ.
Φέτος αναμένεται πτώση 30 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους, ενώ στο Εθνικό, που πέρυσι είχε 120 εκατ. ευρώ κέρδη, υπολογίζουν ότι θα “πιάσει” 90 εκατ. ευρώ φέτος.
Με την υπάρχουσα οικονομική κρίση, δύσκολα θα δώσει κάποιος 10 ευρώ για μια πεντάδα του Λαϊκού ή 40 ευρώ για μια τετράδα του Εθνικού.
Ούτε στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, πάντως, πάνε καλύτερα τα πράγματα. Το Στοίχημα παρουσιάζει μια σταθερότητα λόγω Μουντιάλ, το Λόττο έχει σημαντική πτώση, ενώ το ΚΙΝΟ κρατιέται «με τα δόντια».
Κύριο χαρακτηριστικό πλέον στα πρακτορεία, ο βερεσές...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου