12.8.10

Αγρότης στο Νοσοκομείο όταν το ΣΔΟΕ του ζήτησε 220.000 ευρώ

Είχαν κόψει πλαστά τιμολόγια στο ονομά του;
Σάλος έχει ξεσπάσει στον αγροτικό κόσμο με την είδηση ότι ένας αγρότης από τα Ανώγεια πήγε στο νοσοκομείο, μόλις το ΣΔΟΕ του ζήτησε να επιστρέψει ένα υπέρογκο ποσό ΦΠΑ της τάξης 220.000 ευρώ περίπου. Το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τα χρήματα αυτά τα έχει καρπωθεί κάποιος αετονύχης και όχι ο ίδιος.Ο άτυχος αγρότης φαίνεται να δέχτηκε το…μπιλιετάκι από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε από τον παραγωγό να βγάλει από την τσέπη του το παραπάνω ποσό για να πληρώσει για οφειλές, τις οποίες ουδέποτε γνώριζε ο ίδιος.
Ο συγκεκριμένος αγρότης ουδέποτε είχε κληθεί να δώσει ποσά μεγαλύτερα από κάποιες χιλιάδες ευρώ, με αποτέλεσμα όταν είδε το έγγραφο της Υπηρεσίας να υποστεί μεγάλο σοκ και να έχει μπλέξει σε έναν κυκεώνα, από τον οποίο είναι αμφίβολο αν καταφέρει να βγει, αποδεικνύοντας ότι είναι αθώος. Το θέμα από χθες που έγινε γνωστό έχει λάβει διαστάσεις στις τάξεις των αγροτών του Νομού Ηρακλείου και του Νομού Ρεθύμνου και όλοι περιμένουν να μάθουν τις εξελίξεις που θα υπάρξουν σε αυτή την υπόθεση. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο ακόμη και για καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο εν λόγω άνδρας, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται μέχρι την ώρα που έκλεινε η «Τ». Σύμφωνα με αγρότες, που από χθες συζητούν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο άνδρας πιθανότατα έχει πέσει θύμα πλεκτάνης, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν.
Εταιρία - μαϊμού
Ένα από τα σενάρια που υπάρχει είναι ότι θεωρείται πολύ πιθανό τα στοιχεία του άτυχου αγρότη να πλαστογραφήθηκαν και έπειτα να δηλώθηκε στην κατοχή του παραγωγή αγροτικών προϊόντων αρκετές φορές μεγαλύτερη από αυτή που ο ίδιος έχει στην πραγματικότητα. «Πρόκειται για κομπίνες, οι οποίες δυστυχώς έχουμε δει και άλλες φορές να στήνονται στο παρελθόν σε βάρος αγροτών. Κάποιοι βρίσκουν τα πλήρη στοιχεία ανυποψίαστων αγροτών και τα χρησιμοποιούν για να καρπώνονται τα χρήματα» λέει αγρότης, μιλώντας στην «Τ». Μια από τις συνήθεις τακτικές των αετονύχηδων είναι η απάτη μέσω πλαστών τιμολογίων και εταιριών - μαϊμού. «Έχουμε ξαναδεί εταιρίες που δεν υπάρχουν να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια, οι οποίες λειτουργούν παρασιτικά σε βάρος των ανυποψίαστων παραγωγών» σχολιάζει.
Η Εφορία
Με αφορμή την παραπάνω είδηση κάποιοι αγρότες κάνουν λόγο και για ευθύνη της Εφορίας, η οποία σε πολλές περιπτώσεις υπολειτουργεί. «Δεν μπορεί ο εφοριακός να βλέπει σε ένα ζευγάρι αγροτών, με βάση τη δήλωσή τους, ότι έχει να λαμβάνει ΦΠΑ 100.000 ευρώ για παράδειγμα και να μην το ψάχνει. Γιατί αυτές οι περιπτώσεις είναι πραγματικά ελάχιστες. Πρέπει η Εφορία να εξετάζει όλες αυτές τις περιπτώσεις για να εξακριβώνει αν ευσταθούν». o parapolitikos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου