10.8.10

Εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Σύσκεψη Αυγούστου 2010
Σύσκεψη της ομάδας εργασίας, για την πορεία των έργων που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας και τα οποία χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αλλά και για την προετοιμασία υποβολής νέων προτάσεων προς αντίστοιχες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010, στο Δημαρχείο, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα.
Τα συμπεράσματα της σύσκεψης είναι τα εξής:
1. Η Ομάδα Υποστήριξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Μέτρο «Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης» του ΠΕΠ Πελοποννήσου, ολοκλήρωσε την εισήγηση της για τη δομή και τις κατευθύνσεις του Μέτρου, στη βάση των οποίων για κάθε αστικό κέντρο της Περιφέρειας, θα προκύψει ένα σχέδιο δράσεων το οποίο θα τεθεί για διαβούλευση . Άμεσα, θα γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα προτείνει, κατ΄αρχήν, έργα που θα προταθούν για ένταξη στο συγκεκριμένο σχέδιο.
2. Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 20 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ», οργανώθηκε η διαδικασία για τη σύνταξη των προτάσεων που θα υποβληθούν αλλά και ο τρόπος συνεργασίας με τους άλλους Δήμους που δημιουργούν το νέο Καλλικρατικό Δήμο Καλαμάτας.
3. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης 23 του ΠΕΠ Πελοποννήσου, αποφασίστηκε να υποβληθεί άμεσα πρόταση για τη βελτίωση της ενδοδημοτικής οδοποιίας των Ορεινών Διαμερισμάτων του Ταϋγέτου (οδοποιία Ελαιοχωρίου, δρόμος Νέδουσα – Μαχαλάς).
4. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων», αποφασίστηκε να υποβληθεί πρόταση για την ενίσχυση της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, με στόχο την ενημέρωση και την προσέλκυση επενδυτών και την προβολή των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής στο ευρύ κοινό.
5. Αναζήτηση τρόπων συμμετοχής του Δήμου στα προγράμματα:
-> Life+, που αποσκοπεί στην προώθηση της Κοινοτικής περιβαλλοντικής πολιτικής (Η πρόσκληση εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).
-> Στην πρόσκληση της Γενικής Διεύθυνσης Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον τομέα του Αθλητισμού, μέσα από διακρατικές συνεργασίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου