9.8.10

Πέφτει ο τζίρος στα εμπορικά- Μειώνεται η κατανάλωση

Μειωμένος κατά 9,6% σε σχέση με πέρυσι ήταν ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο των φετινών θερινών εκπτώσεων. Η παρατεταμένη περίοδος προσφορών και προεκπτώσεων τους προηγούμενους μήνες φαίνεται ότι γύρισε μπούμερανγκ στους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών από τις 15 Ιουλίου -οπότε ξεκίνησαν επίσημα οι θερινές εκπτώσεις- μέχρι και το τέλος του ίδιου μήνα…Και μάλιστα σε μία περίοδο που η γενικευμένη μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας «ανάγκασαν» τους εμπόρους να μειώσουν έως και 8% τις εκπτωτικές τιμές τους σε σχέση με το καλοκαίρι του 2009. Τη μεγαλύτερη μείωση τζίρου εμφανίζει ο κλάδος των ηλεκτρονικών ειδών, σε ποσοστό 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν.
Κύκλοι της αγοράς βέβαια αναφέρουν ότι η μείωση αυτή οφείλεται στο ότι πολλοί έσπευσαν την άνοιξη να επωφεληθούν από τις μεγάλες προσφορές και να αγοράσουν τα ηλεκτρονικά είδη που ήθελαν, με αφορμή το λανσάρισμα των νέων τηλεοράσεων 3D και το Μουντιάλ.
Παραδοσιακά οι μέρες αυτές εμφανίζουν μειωμένη κίνηση, η οποία όμως σε συνδυασμό με τις περιορισμένες πωλήσεις των προηγούμενων μηνών και την αναδουλειά που εκτιμούν οι έμποροι ότι θα έχουν από τον Σεπτέμβριο και μετά, επιτείνει τις εκτιμήσεις για βροχή από λουκέτα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου