30.9.10

Ζενίτ Αγ. Πετρ.-ΑΕΚ 4-2

Με "κάτω τα χέρια" ηττήθηκε η ΑΕΚ από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη !
Η ρωσική ομάδα επικράτησε 4-2 και παραμένει στην κορυφή του 7ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, με 6 βαθμούς μετά από δύο αγώνες.
Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Χούμποτσαν (1΄), Μπρούνο Αλβες (13΄) και Λάζοβιτς (42΄πεν., 57΄), ενώ για την Ενωση σκόραραν οι Λυμπερόπουλος (37΄) και Καφές (83΄πεν.).
Χρειάστηκαν μόλις 42 δευτερόλεπτα για να συνειδητοποιήσει η ΑΕΚ ότι δεν είχε τύχη στο σημερινό ματς.
Τόσο ήταν το διάστημα που μεσολάβησε από το εναρκτήριο λάκτισμα μέχρι τον "κεραυνό" του Χούμποτσαν έξω από την περιοχή, που άνοιξε το σκορ για τη Ζενίτ…..
Στο 13΄ ο Λάζοβιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπρούνο Αλβες με κεφαλιά νίκησε τον παλιό συμπαίκτη του, Γιάννη Αραμπατζή, γράφοντας το 2-0.
Η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν απόλυτη, όμως στο 37΄ ο Νίκος Λυμπερόπουλος με καταπληκτικό σουτ νίκησε τον Μαλαφέεφ και μείωσε σε 2-1.
Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ζενίτ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπιστρόφ από τον Νασούτι, ο οποίος αποβλήθηκε.
Αλλά κανείς από τους διαιτητές δεν είδε ότι στο ξεκίνημα της φάσης ο Ρώσος διεθνής βρήκε τη μπάλα με το χέρι κι αυτό το λάθος έκρινε οριστικά το ματς υπέρ των γηπεδούχων.
Ο Λάζοβιτς ευστόχησε από τη "βούλα", έγραψε το 3-1 στο 42΄ και πλέον η ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο δεν είχε κανέναν άλλον στόχο παρά να αποφύγει τη συντριβή.
Στο 57΄ από τη σέντρα του Λούκοβιτς, ο Λάζοβιτς με προβολή από κοντά πέτυχε το τέταρτο γκολ των πρωταθλητών Ρωσίας, οι οποίοι στο τελευταίο ημίωρο κατέβασαν "στροφές".
Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς επιθετικό, αφού είχαν αποχωρήσει τόσο ο Λυμπερόπουλος όσο και ο Τζεμπούρ, αλλά κατάφερε να σώσει τα προσχήματα όταν ο Σκόκο διαμόρφωσε με πέναλτι το τελικό 4-2 στο 83΄.
Την "εσχάτη των ποινών" κέρδισε ο Ντιόπ σε ανατροπή από τον Μαλαφέεφ, στη μοναδική επίθεση των "κιτρινόμαυρων" στο β΄ ημίχρονο! Διαιτητής: Μίρολαντ Μάζιτς (Σερβία) Κίτρινες: Μαλαφέεφ - Καφές, Μάκος Κόκκινη: Νασούτι (41΄) Συνθέσεις: ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Χουμπότσαν, Μπρούνο 'Αλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ (66΄ Σιρόκοφ), Μπιστρόφ (74΄ Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67΄ Ροζίνα), Μπουκάροφ ΑΕΚ (Μπλένταρ Κόλα): Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος (46΄ Γιάχιτς), Τζεμπούρ (58΄ Ντιόπ), Σκόκο (82΄ Μπλάνκο)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου