18.9.10

Νάντια Γιαννακοπούλου – Να προσέλθει ο Κ.Καραμανλής να καταθέσει !

Αντιπαράθεση για την ενδεχόμενη κλήτευση Καραμανλή!
Την προσέλευση του Κ.Καραμανλή στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι προκειμένου να καταθέσει σαν μάρτυρας ζήτησε σήμερα το πρωί με δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης η βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου στο μεταξύ πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αιχμή το ενδεχόμενο να κληθεί ο Κ. Καραμανλής στην Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Το θέμα ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα μετά την κατάθεση-φωτιά της Αικ. Πελέκη, η οποία επέρριψε ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι
«όποια ενέργεια χρειαστεί για να έρθουν όλα στο φως, είμαστε αποφασισμένοι να την κάνουμε, από εκεί και πέρα σεβόμαστε την αυτονομία των επιτροπών οι οποίες και θα αποφασίσουν». Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση κίνησε την σύσταση της Εξεταστικής, η ίδια προχωρά στην Προανακριτική, ενώ η ΝΔ είναι αυτή που και ως κυβέρνηση αλλά και σήμερα «δραπετεύει» και «δεν τολμά να αντιμετωπίσει το παρελθόν και το παρόν της». Αναφορικά με δήλωση βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι υπάρχει μυστική συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων, προκειμένου να μην κληθούν οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Κ. Σημίτης για τις υποθέσεις Βατοπεδίου και Siemens, αντίστοιχα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «κάποιοι ειδικεύονται στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας και με πολλή μεγάλη ευκολία τα λένε και μπροστά στις κάμερες».
"Ασπίδα" ΝΔ σε Καραμανλή
Η ΝΔ κάνει λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού εκ μέρους της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του Βατοπεδίου, παρά την εμπλοκή του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού, μετά την κατάθεση της Αικ. Πελέκη -Βουλγαράκη. «Η κυβέρνηση σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη καταφεύγει στο "κυνήγι μαγισσών". Η ανάδειξη της υπόθεσης του Βατοπεδίου, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, έχει αυτόν το στόχο», αναφέρουν στελέχη της ΝΔ. «Ένας πρώην Πρωθυπουργός επιλέγει εκείνος την ώρα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μιλήσει και θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινή γνώμη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του στο ρ/σ "Βήμα".


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου