16.9.10

Απίστευτη ιστορία με….. Λαδιάρηδες εφοριακούς !

Τους έπιασαν να τα παίρνουν τους αθώωσε ο …οικονομικός επιθεωρητής !!
Θέατρο του παραλόγου θυμίζει η απίστευτη ιστορία με επίορκους εφοριακούς, που τους αθώωσε αρχικά οικονομικός επιθεωρητής, αλλά όταν καταδικάστηκαν από δικαστήριο, άλλαξε το πόρισμά του. Η περίπτωση ωστόσο είναι ενδεικτική της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της Πολιτείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όταν επιχειρηματίας στη βόρεια Ελλάδα κατήγγειλε στην αστυνομία δυο εφοριακούς, που τον εκβίαζαν και του ζητούσαν 25.000 ευρώ για να μειώσουν πρόστιμο, ύψους 250.000 ευρώ που του είχε επιβάλει η εφορία. Οι αστυνομικοί έβαλαν κοριούς και συνέλαβαν τους δύο εφοριακούς…..
Την ίδια περίοδο ωστόσο, ο οικονομικός επιθεωρητής που ανέλαβε να τους ελέγξει πειθαρχικά δεν βρήκε τίποτα …μεμπτό για τους δύο εφοριακούς και όχι μόνο τους απάλλαξε, αλλά έκανε και μήνυση στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι η έρευνά της ήταν παράτυπη.
Λίγους μήνες αργότερα όμως, δικαστήριο της Θεσσαλονίκης καταδίκασε για παθητική δωροδοκία τους επίορκους εφοριακούς και τότε ο οικονομικός επιθεωρητής που τους είχε απαλλάξει, εξέδωσε δεύτερο πόρισμα, αυτή τη φορά καταδικαστικό.
Όλη αυτή η ιλαροτραγωδία προκάλεσε την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος στον οικονομικό επιθεωρητή, καταλογίζοντάς του πρόθεση να απαλλάξει τους επίορκους εφοριακούς.
Στην υπόθεση παρενέβη και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου που ζήτησε να ελεγχθεί η περιουσιακή κατάσταση του επιθεωρητή και να ερευνηθεί αν είχε συναλλαγές με τους δύο εφοριακούς. Star.gr


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου