20.10.10

Από 1η Ιανουαρίου 2011 τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ !!

Από την Πρωτοχρονιά η …λυπητερή !!
Η ΔΕΗ έχει αποστείλει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένει την τελική έγκριση, προκειμένου οι νέες χρεώσεις να ισχύσουν από 1η Ιανουαρίου, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός σήμερα, στο περιθώριο του συνεδρίου του Εκόνομιστ για την κλιματική αλλαγή.
Στις αρχές του μήνα το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % στα οικιακά τιμολόγια, μειώσεις 4-10 % σε εμπορικά και βιομηχανικά τιμολόγια και αυξήσεις 5 - 7 % στα αγροτικά. Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν αφού συνυπολογιστούν, εκτός από τις χρεώσεις για την ενέργεια, επιπλέον τα πάγια, οι λεγόμενες «μονοπωλιακές» χρεώσεις (για τη χρήση των δικτύων, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), το τέλος Ανανεώσιμων Πηγών και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι χρεώσεις αυτές
διαφοροποιήθηκαν από κατηγορία σε κατηγορία καταναλωτή, προκειμένου να περιοριστούν, από το νέο έτος, οι επιβαρύνσεις στις χαμηλότερες κατηγορίες κατανάλωσης. Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει ως το τέλος του χρόνου τα αναλυτικά τιμολόγια που θα εγκριθούν από το ΥΠΕΚΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου