26.10.10

Στρατός: Επανεξέταση όλων των Ι -5 κάτω των 45 !!

Από επανεξέταση θα περάσουν χιλιάδες απαλλαγέντες έως 45 ετών, που έχουν βγει Ι – 5, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζουν όντως πρόβλημα!
Αυτό αποφάσισε ο Ευ. Βενιζέλος, που σύμφωνα με ανακοίνωσή του: «Απαλλαγέντες από την υποχρέωση στράτευσης, επειδή κρίθηκαν από αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ή συμβούλια των Ενόπλων Δυνάμεων ακατάλληλοι για στράτευση για λόγους υγείας, είναι δυνατόν να παραπέμπονται αυτεπάγγελτα για επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας για στράτευση εκτάκτως οποτεδήποτε μέχρι την συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας τους
Η παραπομπή θα αποφασίζεται από τα αρμόδια στρατιωτικά γραφεία και οι παραπεμπόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν την «πρόσκληση» εντός διμήνου, αλλιώς θα πέφτει δριμύς ο πέλεκυς!!!
Οι υγειονομικές υπηρεσίες θα πρέπει να εκδίδουν επί τόπου χαρτί γνωμάτευσης για τον κάθε επαν- εξεταζόμενο, ενώ στην γνωμάτευση θα αναγράφεται αν υπάρχει περίπτωση ίασης της ασθένειας!
Αν δηλαδή μια ασθένεια γιατρεύεται, θα υπάρχει επανεξέταση στα 50 και στα 60, προκειμένου βρεθεί πότε είναι έτοιμοι οι Ι-5 να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις;
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 1980 μέχρι το 2004 είχαν κριθεί ακατάλληλοι για στράτευση 85.000 Έλληνες. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 1.000 περιπτώσεις «μαϊμού», από τις οποίες οι 100 αφορούν άτομα από τον χώρο της showbiz.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου