10.10.10

Επανέρχεται η απόσυρση και μείωση τελών κυκλοφορίας !

Tο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει επαναφορά της απόσυρσης αυτοκινήτων και μείωση τελών κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να αναθερμάνει την αγορά, δεδομένου ότι η κατάσταση χειροτερεύει, και ο κλάδος βρίσκεται προ αδιεξόδου.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων, από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο, παρουσίασαν πτώση 31,8% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με αποτέλεσμα το κράτος να στερείται από τα ταμεία του ένα εκατομμύριο ευρώ ημερησίως, λόγω των φόρων που χάνονται. Επέστρεψαν έτσι οι ιδέες για νέα απόσυρση αυτοκινήτων και μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.
Η κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια για τόνωση της αγοράς αυτοκινήτου, προτού η κατάσταση καταστεί μη αναστρέψιμη, όπως επισημαίνει η Καθημερινή της Κυριακής.
Αρχικά, προβλέπει την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης, παρέχοντας ως κίνητρο στους πολίτες τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης. Η νέα απόσυρση αυτοκινήτων αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του 2011 το νωρίτερο.
Εν συνεχεία, κάτι που θεωρείται πιθανότερο, εξετάζει τη μείωση των τελών ταξινόμησης στα μικρομεσαία αυτοκίνητα και του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ με εργοστασιακή τιμή άνω των 15.000 ευρώ.
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, καθώς η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.
Tο οικονομικό επιτελείο διαπιστώνει αυτό που υποστηρίζει και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου, ότι δηλαδή η αύξηση της φορολογίας στην αγορά αυτοκινήτου δεν αυξάνει τα έσοδα, αλλά τα μειώνει.
Να σημειωθεί ότι το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ 15ετίας, καθώς ταξινομήθηκαν μόλις 5.994 νέα αυτοκίνητα, δηλαδή 49,9% λιγότερα σε σχέση με τον περασμένο Σεπτέμβριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου