14.10.10

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος - Μαζί με τον Δημήτρη Δράκο αύριο στο Δήμο Πεταλιδίου και στο Δήμο Αυλώνος !!

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι αυτοί που προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ισχυριζόμενοι δήθεν ότι οι Διευθύνσεις της ΝΑΜ δεν είχαν προβεί στη σύσταση επιτροπών για τον καθορισμό ομοιογενών ελαιοκομικών ζωνών, ψεύδονται.!!
Αύριο το πρωί ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/10/2010 & ώρα 9:30, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Δράκος & ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, θα επισκεφτούν μαζί με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους το ΠΕΤΑΛΙΔΙ. Θα επισκεφτούν καταστήματα της πόλης και θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με παραγωγούς και καταναλωτές στην λαϊκή αγορά.
Αμέσως μετά & ώρα 11:00, θα επισκεφτούν μονάδες της μεταποίησης και της τυποποίησης τροφίμων και αγροτικών προϊόντων στην βιομηχανική περιοχή Καλαμάτας.
Στις 12:30 θα επισκεφτούν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, στις 13:00 θα έχουν συνάντηση με τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας & 13:30 θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Το απόγευμα θα βρεθούν στο Δήμο Αυλώνος. Θα περιοδεύσουν στα παρακάτω Δημοτικά Διαμερίσματα: 6:30μμ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, 7:00μμ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, 7:30μμ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ & 8:00 ΑΥΛΩΝΑ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ 2008 ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ…..
Χθες ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε πολύ θερμό κλίμα με πολλούς κατοίκους των χωριών του Δήμου Αετού που επισκέφτηκε και αναφέρθηκε σε βασικά σημεία του προγράμματος του συνδυασμού ¨ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ¨, όπως έργα υποδομών, προώθηση προϊόντων και στήριξη ανταγωνιστικότητας, θέματα αγροτικής παραγωγής, κ.α.
Στις συνομιλίες του που είχε με τους κατοίκους των χωριών ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στην άδικη όπως τη χαρακτήρισε απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ για την μη αποζημίωση των παραγωγών της περιοχής στην ελαιοκαλλιέργεια για ζημιές από τον παγετό του 2008. Τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ήταν από την πρώτη στιγμή παρούσα στην υπόθεση αυτή, αντέδρασε άμεσα μετά τις πρώτες εκτιμήσεις των γεωπόνων, συζήτησε το θέμα στο Ν.Σ, εξέδωσε δύο ψηφίσματα στήριξης των παραγωγών, απέστειλε σειρά εγγράφων στην πολιτική ηγεσία και στον ΕΛΓΑ και διευκρίνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε κάθε περίπτωση είναι αναρμόδια να επιληφθεί ουσιαστικά επί θεμάτων ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ, πέραν του πρωταρχικού σταδίου των υπηρεσιών εκτιμήσεων. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι είναι στο χέρι σήμερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ, να αποκαταστήσουν αν θέλουν και έχουν την πολιτική βούληση, αυτή τη μεγάλη αδικία η οποία έχει συντελεσθεί εις βάρος μια σημαντικής μερίδας ελαιοπαραγωγών της Τριφυλίας, όταν όλες οι εκτιμήσεις και της Διεύθυνσης Τριφυλίας και των ελεγκτών του ΕΛΓΑ έχουν δώσει ποσοστό ζημιάς άνω του προβλεπόμενου για καταβολή αποζημίωσης. Είναι δεδομένο ότι η Επαρχία Τριφυλίας θεωρείτε ομοιογενείς ελαιοκομική ζώνη όπου υφίσταται ΔΑΑ. Είναι επίσης δεδομένο ότι η παγετοπληξία ήταν κατανεμημένη σε όλη την έκτασή της, όλα τα στοιχεία παραγωγής εδώθησαν άμεσα στο ΕΛΓΑ από την Διεύθυνση Γεωργίας Τριφυλίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από όπου προέκυπτε ότι η ζημιά ήταν 35% ποσοστό σε ολόκληρη την επαρχία Τριφυλίας, το οποίο προβλέπεται αποζημίωση.
Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι αυτοί που προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ισχυριζόμενοι δήθεν ότι οι Διευθύνσεις της ΝΑΜ δεν είχαν προβεί στη σύσταση επιτροπών για τον καθορισμό ομοιογενών ελαιοκομικών ζωνών, ψεύδονται. Πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί στα αγροτικά ζητήματα. Αυτοί που μας κατηγορούν για λόγους καθαρά εκλογικής εκμετάλευσης, γνωρίζουν πολύ καλά ότι μετά την κατάργηση του ΚΑΝ. 13/66/ΕΟΚ του Συμβουλίου (προέβλεπε την ύπαρξη επιτροπών καθορισμού ομοιογενών ελαιοκομικών ζωνών), δεν στοιχειοθετείτε νομικά η ύπαρξή τους. Με τα συνειδητά ψεύδη τους και την συμπεριφορά τους στρέφονται και κατά των αγροτών-παραγωγών, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και επανέλαβε ότι οι Μεσσήνιοι Ελαιοπαραγωγοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθέναν που ανεύθυνα στρέφεται εναντίον τους, τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις αποζημιώσεις που έχει πετύχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στα δίκαια αιτήματά τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου