12.10.10

Όργιο νοθείας από την «Μαφία των καυσίμων » !

500 εκ.ευρώ το χρόνο χάνει το κράτος !
Ζουν και βασιλεύουν... εν μέσω οικονομικής ύφεσης οι λαθρέμποροι καυσίμων στερώντας κάθε χρόνο από το Δημόσιο 500 εκατ. ευρώ. Παίζουν... με την ασφάλεια, την τσέπη και την υγεία των καταναλωτών, ενώ οδηγούν στο... λουκέτο υγιείς και σύννομες επιχειρήσεις του κλάδου.Τη χαώδη κατάσταση στην αγορά των πετρελαιοειδών με την ανεξέλεγκτη παράνομη διακίνηση βενζίνης και ντίζελ, την πειρατεία και τη νοθεία περιέγραψε χθες η διοίκηση του ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά των κυβερνήσεων για τη μη αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου:
«Γιατί δεν καταπολεμούν το λαθρεμπόριο και προτιμούν να μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις και να φορολογούν τα κέρδη των υγιών και νόμιμων επιχειρήσεων;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά
ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γιάννης Κωστόπουλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ενώ ο πρόεδρος του ομίλου Αναστάσιος Γιαννίτσης τόνισε ότι «το Δημόσιο χάνει μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει πολιτική με τον έλεγχο του λαθρεμπορίου».
Σύμφωνα με στελέχη των διυλιστηρίων, οι απώλειες φόρων εκτιμώνται σε 300 με 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και σύμφωνα με τον κ. Κωστόπουλο «τα προβλήματα στην αγορά με το λαθρεμπόριο είναι χρόνια.
Για κάποιο λόγο επί μία 20ετία δεν λύνονται. Ξέρουν ποιοι είναι, ξέρουν πώς κάνουν την παράνομη διακίνηση και όμως δεν τους συλλαμβάνουν». ethnos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου