13.10.10

Τα βρήκαν Δημ.Κουσελάς και Βενζινοπώλες !

Δόθηκε λύση σε ένα …καυτό πρόβλημα !
Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, συναντήθηκε σήμερα σε διαδοχικές συσκέψεις με αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) και του Συνδέσμου Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συμφωνήθηκαν τα εξής:
1. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς κατά την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.
2. Η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για το χτύπημα της λαθρεμπορίας και της φοροδιαφυγής με τη συνέχιση και θωράκιση της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος «Ήφαιστος» και την εξασφάλιση της εμπρόθεσμης υποβολής των δικαιολογητικών από όλους τους εμπλεκόμενους. Σε περίπτωση που υπάρχει άρνηση έγκαιρης υποβολής των δικαιολογητικών, θα διαγράφεται από το μητρώο Διακίνησης Πετρελαίου Θέρμανσης ο βενζινοπώλης ή ο έμπορος που είναι ασυνεπής…….
3. Το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία θα προωθήσει την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης εισροών - εκροών, ώστε ο έλεγχος της λαθρεμπορίας να είναι αποτελεσματικότερος.
4. Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες ρευστότητας στην αγορά, θα προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση στην αλλαγή του τρόπου προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης. Από 1 Ιανουαρίου του 2011 η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης θα γίνεται στην ίδια τιμή που πωλείται (στην ίδια την επιχείρηση από το τελωνείο). Μέχρι τότε θα συνεχίσει το υφιστάμενο σύστημα.
5. Οι επιστροφές στο μεταβατικό χρονικό στάδιο, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα γίνονται μέσω του υφιστάμενου συστήματος, με βελτίωση της χρονοεπιστροφής (δηλαδή σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της εκκαθάρισης).
6. Δεν θα γίνεται συμψηφισμός των ποσών επιστροφής για τις δόσεις που τρέχουν κανονικά, παρά μόνο στα ληξιπρόθεσμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου