29.10.10

Βελτιώνεται από σήμερα ο καιρός !!

Σταδιακή βελτίωση του καιρού και βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από σημερα Παρασκευή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά του νόμου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται βελτιωμένος καιρός. Θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις οι οποίες το πρωί θα είναι αυξημένες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με λίγες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί
από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το πρωί στο ιόνιο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην ήπειρο η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής στέρεας, ενώ αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη, ενώ στα νότια θα εκδηλωθούν το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, ενώ θα σημειωθεί βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση για 30/10/2010
Το Σάββατο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στο νότιο αιγαίο και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στα δυτικά και τα βόρεια το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου