16.10.10

Καλλικράτης - Φουντώνουν τα αντάρτικα σε «πράσινα κάστρα»...!!!

Εσωκομματικές έριδες και αστοχίες στην επιλογή φθείρουν τις επίσημες υποψηφιότητες σε περιοχές όπου το ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ / ΤΟ ΒΗΜΑ / Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010
Το βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ που διαπιστώνεται σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, προσπαθούν να διαχειριστούν στην Ιπποκράτους και στο Μαξίμου καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πέραν των προβλημάτων και των εμπλοκών που προκαλούν η σύνθεση του ψηφοδελτίου του κ. Ι. Σγουρού και ο αποκλεισμός του κ. Π. Φασούλα, στα κυβερνητικά γραφεία φτάνουν τα ανησυχητικά μηνύματα και από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίες μάλιστα θεωρούνται «πράσινα κάστρα» και, σε πολλές περιπτώσεις, κρίνουν τις εντυπώσεις το βράδυ των εκλογών. Ενα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η πόλη της Πάτρας. Ωστόσο, οι επιλογές που έγιναν τους τελευταίους μήνες και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν έχουν αναδείξει μια σειρά προβλημάτων και έχουν καταστήσει το αντάρτικο ψηφοδέλτιο του κ. Ι. Δημαρά (συνονόματου του «αντάρτη» στην περιφέρεια της Αττικής) σε απειλή για την επίσημη υποψηφιότητα του κ. Δ. Κατσικόπουλου . Μετά την ανακοίνωση του εν ενεργεία δημάρχου κ. Α. Φούρα
ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου στην Πάτρα, ξεκίνησε μια παρασκηνιακή διελκυστίνδα για την εξεύρεση άλλου υποψηφίου. Ο νομάρχης Αχαΐας κ. Κατσικόπουλος επιθυμούσε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ενώ η αντιπαράθεσή του με τον κ. Φούρα ήταν γνωστή όλα τα προηγούμενα χρόνια. ...
Ο κ. Δημαράς, από την άλλη πλευρά, «αντάρτης» υποψήφιος και το 2006 συγκεντρώνει πιθανότητες, σύμφωνα με τις μετρήσεις, να φτάσει στον δεύτερο γύρο, με αντίπαλο τον επίσημο υποψήφιο του ΠαΣοΚ. Το σκηνικό αυτό έχει προξενήσει ανησυχία και στο Μέγαρο Μαξίμου και μέχρι στιγμής έχει ήδη αναβληθεί μία φορά η επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα.
Σε επίπεδο περιφέρειας, η μεγαλύτερη αστοχία μετά την εσωκομματική διαμάχη της Αττικής διαπιστώνεται στην περιοχή των Ιονίων Νήσων. Η υποψηφιότητα του κ. Η. Μπεριάτου προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την παραίτηση του κ. Γ. Καλούδη από το ΕΣ και την αυτονόμησή του ως αντάρτη υποψηφίου. Παρεμφερή προβλήματα εμφανίζονται και σε μεγάλους δήμους της Αττικής με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Χαλάνδρι, όπου ο «επίσημος» υποψήφιος κ. Ευστ. Ανδριόπουλος θα έχει απέναντί του τον επί σειρά ετών δήμαρχο κ. Κ. Παττακό, ο οποίος ευελπιστεί να φτάσει στον δεύτερο γύρο. Η εξέλιξη στο Χαλάνδρι κρίνεται από βουλευτές της Β΄ Αθηνών ως ενδεικτική του προβληματικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε η επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων τις επιλογές προσώπων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
«ΑΓΚΑΘΙ» Η ΘΡΑΚΗ
Ενα από τα μεγάλα «αγκάθια» για το ΠαΣοΚ εντοπίζεται στη θεωρητικώς προνομιακή περιοχή της Θράκης, όπου «συνωστίζονται» τρία μέλη της κυβέρνησης, οι κκ. Γ. Πεταλωτής (βουλευτής Ροδόπης), Σ. Ξυνίδης (βουλευτής Ξάνθης) και Γ. Ντόλιος (βουλευτής Εβρου) και προμηνύονται εξελίξεις ευρύτερης σημασίας. Ειδικότερα στη Ροδόπη και στον Δήμο Κομοτηνής, εμφανίζεται ένα ιδιότυπο αντάρτικο ψηφοδέλτιο, με επικεφαλής την κυρία Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η οποία υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτις του ΙΣΤΑΜΕ και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ στις εκλογές του 2009. Η κυρία Μουσταφάογλου εμφανίζεται ως αυτόνομη υποψήφια, εκπρόσωπος της μειονότητας, και η εξέλιξη αυτή θορύβησε οψίμως την κομματική ηγεσία του ΠαΣοΚ, η οποία μόλις τις τελευταίες εβδομάδες έχει επιχειρήσει να διαχειριστεί πολιτικά την υπόθεση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου