30.10.10

Το ΕΣΡ απαγορεύει την προεκλογική «ενημέρωση» στα μη ενημερωτικά ΜΜΕ !!

Δεν μπορούν τα μη ενημερωτικά (μουσικά, αθλητικά κ.λπ) ραδιοτηλεοπτικά μέσα να «θυμούνται» προεκλογικά την ειδησεογραφία και την ενημέρωση, λέει σε διευκρινιστική του ανακοίνωση το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. !!
Προεκλογικές διαφημίσεις μπορούν να μεταδίδουν, αλλά με τους όρους που ισχύουν για τους ενημερωτικούς σταθμούς. Ο λόγος είναι γνωστός. Τα μη ενημερωτικά μέσα επιχειρούν την «ενημέρωση» για λόγους «γκρίζας» διαφήμισης και το ΕΣΡ τους ανακόπτει.
Η ανακοίνωση του ΕΣΡ αναφέρει: Διευκρινίσεις ως προς την μετάδοση προεκλογικών εκπομπών και διαφημίσεων από τους μη ενημερωτικούς σταθμούς: Για την ορθή εφαρμογή της Οδηγίας 1/9.9.2010 του ΕΣΡ, υπενθυμίζεται προς τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ότι οι μη ενημερωτικοί σταθμοί, εκτός των τίτλων ειδήσεων, κατ' ανώτατο όριο ενός λεπτού ανά ώρα, και με την προϋπόθεση ότι αναφέρουν τις αναγνωρισμένες πηγές από τις οποίες προμηθεύονται τις ειδήσεις (άρθρο 5 παρ. 5 εδ. ζ' Ν. 3592/2007), δεν μπορούν να μεταδίδουν εκπομπές ειδησεογραφικού ή ενημερωτικού χαρακτήρα, τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όσο και εκτός αυτής. Η μετάδοση διαφημίσεων προεκλογικού χαρακτήρα από τους μη ενημερωτικούς σταθμούς επιτρέπεται, κατά τα οριζόμενα στην ως άνω Οδηγία του ΕΣΡ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου