5.10.10

Τουριστικό άνοιγμα της Μεσσηνίας στις αγορές της Σουηδίας και της Φινλανδίας !

Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Västervik, Karlshamn - Asarum, γενέτειρα του Σουηδού αρχαιολόγου Natan Valmin !
ME το διπλό μήνυμα «Μεσσηνία, μια περιοχή, 1.000 όψεις» - «Μεσσηνία, μια περιοχή με μοναδική γεύση», προβλήθηκε η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός και τα μεσσηνιακά προϊόντα σε πέντε πόλεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και στόχο το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές. Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Västervik, Karlshamn - Asarum, γενέτειρα του Σουηδού αρχαιολόγου Natan Valmin (σημαντική προσωπικότητα που εργάστηκε στη Μεσσηνία και ανέδειξε μια σημαντική άγνωστη πτυχή της τοπικής ιστορίας), όπου η μεσσηνιακή αποστολή έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους δήμους και το τοπικό κοινό, στη Στοκχόλμη, την Ουψάλα και το Ελσίνκι.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και επικεφαλής της αποστολής Γιώργος Καραμπάτος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος τόσο από την ανταπόκριση των ιδιοκτητών εταιριών εισαγωγής διανομής τροφίμων στην πρόταση να προτιμήσουν τα μεσσηνιακά προϊόντα, όσο και από τη διαπιστωμένη πλέον προτίμηση του εκεί κοινού στα μεσογειακά μεσσηνιακά προϊόντα και την υγιεινή διατροφή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι οποίες είχαν πολιτιστικό και εμπορικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εταιρίες εισαγωγής/διανομής τροφίμων από τις οποίες σημαντική κρίνεται η συνάντηση που έγινε με τη μεγάλη σουηδική εταιρία εισαγωγής τροφίμων Fontana, παρουσία του γενικού διευθυντή της Λ. Παπαδόπουλου, όπου ο κ. Γ. Καραμπάτος περιέγραψε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των μεσσηνιακών προϊόντων και τους λόγους που υπαγορεύουν την προτίμησή τους από προϊόντα άλλων αγορών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου