14.10.10

Χωρίς ΚΤΕΟ δεν θα ασφαλίζονται τα ΙΧ !!!

Ν/σ για την Οδική Ασφάλεια:Υποχρεωτική η κάρτα θορύβου στα δίκυκλα !
Στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) πρέπει να οδηγηθούν πάνω από 2.7 εκατ. οχήματα στην Ελλάδα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα ασφάλισης, όπως επιβάλλει πλέον το νομοσχέδιο για την Οδική Ασφάλεια που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων Δηµήτρης Ρέππας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, περίπου 1,4 εκατ. δίκυκλα θ πρέπει να εφοδιαστούν για πρώτη φορά µε Κάρτα Ελέγχου Θορύβου (ΚΕΘ) η οποία γίνεται πλέον υποχρεωτική. Ειδικότερα, σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο, στο εξής δεν θα επιτρέπεται η ασφάλιση των οχηµάτων που ενώ έπρεπε να έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ, οι ιδιοκτήτες τους δεν το έχουν κάνει. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειµένου να εκδώσουν πλέον καινούργιο ασφαλιστήριο συµβόλαιο, θα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του οχήµατος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.
Αλλαγές περιλαµβάνει το νοµοσχέδιο και για…
το ύψος και τη διαδικασία πληρωµής του προστίµου για όσους δεν περνούν τα οχήµατά τους από ΚΤΕΟ. Συγκεκριµένα, µειώνεται το πρόστιµο των 400 ευρώ για τη µη έγκαιρη προσέλευση σε ΚΤΕΟ, καθώς πλέον ορίζεται ότι αν ο οδηγός εντός δεκαηµέρου προσκοµίσει το δελτίο τεχνικού ελέγχου θα µπορεί να καταβάλει το 1/8 του προστίµου, δηλαδή 50 ευρώ.
Με το ίδιο νοµοσχέδιο απλοποιείται η διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία πρατηρίων και συνεργείων αερίων καυσίµων (υγραερίου και φυσικού αερίου). tvxs.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου