12.10.10

Το Νησί: Συγκλονιστική πρεμιέρα στο Mega !!

Καταπληκτικά σκηνικά, κοστούμια και πάνω από όλα ερμηνείες. Η ιστορία που όλοι περιμέναμε ξεκίνησε !!
Οι χανσενικοί μπήκαν στην ζωή μας από εχθές το βράδυ με την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου σήριαλ Το Νησί, στο οποίο τόσο το Mega όσο και οι τηλεθεατές έχουν "επενδύσει" πολλά για την φτωχή τηλεοπτική σεζόν με τα ριάλιτυ και τις φθηνές παραγωγές.Συγκίνηση, όπως ήταν και αναμενόμενο, με την μάνα - δασκάλα, να αποχωρίζεται - ζωντανή "νεκρή"- τα παιδιά, τον άνδρα της , τη ζωή της...
Καταπληκτικά σκηνικά, κοστούμια και πάνω από όλα ερμηνείες. Η ιστορία που όλοι περιμέναμε ξεκίνησε.
Δάκρυα για την στιγμή που η δασκάλα αποχαιρετά τη ζωή της για μία νέα ζωή με την ασθένειά της και η ειρωνία... Λίγα μέτρα μακριά! Το σήριαλ μιλάει για ένα θέµα που µέχρι πρόσφατα ήταν ταµπού, τους λεπρούς και τον αποκλεισµό τους στο νησάκι της Σπιναλόγκας.
Γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στους τόπους όπου διαδραµατίστηκαν τα γεγονότα από τις αρχές έως τα µέσα του περασµένου αιώνα, στην Κρήτη: Σπιναλόγκα, Πλάκα, Ελούντα, Αγιος Νικόλαος και Ηράκλειο. Η προετοιµασία µέχρι να αρχίσουν τα γυρίσµατα (ξεκίνησαν τον Δεκέµβριο του 2009) κράτησε έξι µήνες και µέχρι να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2010 θα περάσουν µπροστά από την κάµερα 1.000 κοµπάρσοι και 120 ηθοποιοί (Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αιµίλιος Χειλάκης, Φιλαρέτη Κοµνηνού, Ορφέας Αυγουστίδης...). Οι ηθοποιοί πέρα από το σενάριο (τη διασκευή έχει κάνει η Μιρέλλα Παπαοικονόµου και τη σκηνοθεσία ο χανιώτης Θοδωρής Παπαδουλάκης) διάβασαν το βιβλίο της Βρετανής Βικτόριας Χίσλοπ µε άξονα την άλλοτε αποικία των λεπρών για να µπουν καλύτερα στο κλίµα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου