4.11.10

2.250 γιατροί με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ !

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ χιλιάδες γιατροί με πολύ μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς!
Χιλιάδες γιατροί με πολύ μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, ακόμη και εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και υποκρύπτουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή ή άλλες παράνομες δραστηριότητες, έπεσαν στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ.Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι έρευνες του ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκαν από τον Φεβρουάριο έως και σήμερα, σε γιατρούς, που είτε διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία είτε απασχολούνται σε κλινικές και νοσοκομεία.
Σε 2.250 γιατρούς αποκαλύφθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί με πολύ μεγάλα ποσά καταθέσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονταν και σε 10 εκατ.ευρώ.
Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το «πόθεν έσχες».
Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι καταθέσεις αυτές είτε προέρχονται από εκτεταμένη φοροδιαφυγή, είτε είναι προϊόν υπερτιμολογήσεων νοσοκομειακών υλικών.
Οι φάκελοι με τα ευρήματα του ΣΔΟΕ διαβιβάζονται στις αρμόδιες Εφορίες, στις οποίες θα κληθούν οι συγκεκριμένοι γιατροί για πλήρη έλεγχο των βιβλίων τους και την επιβολή των πρόσθετων φόρων και προστίμων, που αναμένεται να είναι πολλαπλάσια των εισοδημάτων που είχαν αποκρυφτεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου