4.11.10

Ποδόσφαιρο - Η Ιστορία... αντεπιτίθεται!

Του Γιώργου Κυριακόπουλου !
Στους 10 ομίλους του Περιφερειακού πρωταθλήματος υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες, από όλη την Ελλάδα, που για διάφορους λόγους εδώ και αρκετά χρόνια απουσιάζουν από τα μεγάλα σαλόνια! Τέσσερις από αυτές φέτος πάνε τρένο και ετοιμάζονται για την μεγάλη επιστροφή!
To SportSecrets σας παρουσιάζει τη μέχρι τώρα ξέφρενη πορεία του Απόλλωνα Καλαμαριάς, της Νάουσας, της Καλαμάτας και της Προοδευτικής, που όπως όλα δείχνουν παίζουν χωρίς αντίπαλο στον 2ο, 3ο, 6ο και 9ο όμιλο αντίστοιχα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η «μαύρη θύελλα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα από τη Μεσσηνία έχει συμμετάσχει επτά φορές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Τη δεκαετία του 90 αποτελούσε μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ τα ταλέντα που έβγαζε κοσμούσαν όλες τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Λυμπερόπουλος, Γεωργέας, Σοάρες, Οφορίκουε, Χάγκαν, Μπόατενγκ, Τζόνσον, Μπελεβώνης, Σεντεμέντες, Καλαντζής, Δρούγας, Γουνδουλάκης είναι μερικά από τα ονόματα που έβγαλε η μεγάλη Καλαμάτα, η οποία το 2000 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ είχε συμμετάσχει και στο Κύπελλο Ιντερτότο…Από την επόμενη χρονιά, όμως και για δέκα χρόνια ήταν στη Β’ Εθνική, ενώ πέρυσι δεν άντεξε τα χρέη και τα οικονομικά προβλήματα και υποβιβάστηκε απευθείας στο Περιφερειακό. Φέτος, στον 6ο όμιλο έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο σε επτά αγώνες και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα μπορέσει να τις στερήσει κάποιος την κορυφή!
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Οι «πόντιοι» έκαναν το μεγάλο λάθος τον Φεβρουάριο του 2008 να κερδίσουν τον Ολυμπιακό με 1-0. Το λάθος δεν ήταν που κέρδισαν τους πρωταθλητές Ελλάδος,
αλλά που έβαλαν αντικανονικά να παίξει στον εν λόγω αγώνα, έστω και για 28 λεπτά ο Βάλνερ. Οι Πειραιώτες έκαναν ένσταση πήραν το ματς στα χαρτιά και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο κατήφορος για τον ιστορικό Απόλλωνα.
Η επόμενη χρονιά κάτι παραπάνω από καταστροφική. Έρμαιο διοικητικών πράξεων με ερωτηματικά και υπέρογκα χρέη της τάξης των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Προσπάθησε το καλοκαίρι του 2009 να συγχωνευτεί με τον Θερμαϊκό Θέρμης και να μείνει στις επαγγελματικές κατηγορίες, έστω και στην Γ’ Εθνική, όμως ούτε αυτό έπιασε και η ομάδα μαράζωσε… Τουλάχιστον οι άνθρωποι της ήταν περήφανοι, που δεν προσπάθησαν με κόλπα και νέα ονόματα να σώσουν τον ιστορικό σύλλογο.
Φέτος, έχει πάρει πάλι μπροστά, αρχίζει πάλι από την αρχή, καθαρός από χρέη και κακές διαχειρίσεις και είναι έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια! Έχει 8Χ8 στις πρώτες αγωνιστικές και φαντάζει ως το ακλόνητο φαβορί για την επάνοδο.
ΝΑΟΥΣΑ
Το 1993 γράφτηκε η πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της Νάουσας. Η ομάδα της Μακεδονίας κατακτά το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και παίρνει πανηγυρικά την άνοδο για την μεγάλη κατηγορία. Εκεί έμεινε μόλις ένα χρόνο, όμως πρόλαβε να τροφοδοτήσει πολλές ομάδες με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Τσιάρτας, Λάκης, Μάρκος, Σαπάνης είναι μερικά από τα αστέρια που θάμπωσαν εκείνη την περίοδο ολόκληρη την Ελλάδα. Η πορεία προς το όνειρο κράτησε μόλις μια χρονιά, λόγω κυρίως της κακής διαχείρισης του τότε προέδρου, Σομπατζή. Από εκεί και πέρα ξεκινάει η απότομη παρακμή ενός συλλόγου που αποτελούσε στολίδι για τα ελληνικά γήπεδα. Από το 2000 και μετά χάθηκε από τις επαγγελματικές κατηγορίες και πάλευε μάλιστα να μείνει και στη Δ’ Εθνική. Φέτος, τα πράγματα όμως είναι πολύ διαφορετικά και η ομάδα έχει μόλις μια ήττα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές, ενώ όλοι όσοι ασχολούνται με τον 3ο όμιλο, μιλούν για την μεγάλη επιστροφή!
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
Ό, τι για και να πούμε για την ομάδα του Κορυδαλλού είναι λίγο. Ο «Φοίνικας» που αναγεννιέται από τις στάχτες του μετράει πάνω από 80 χρόνια ιστορία και μάλιστα έχει να υπερηφανεύεται για την 4η θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδος την περίοδο 1964-1965. Οικονομόπουλος, Γκλέζος, Γερμενής, Ξανθόπουλος, Ελευθερόπουλος, Χιώτης, Μακόρ, Αφάς, Πάντος, Κουλουχέρης, Μόρας, Ανδράλας, Φραντζέσκος, Λεωντίου, Προτάσοφ, Στρακόσια τίμησαν την βυσσινί φανέλα, ενώ είχαν μεγάλη καριέρα και με τις φανέλες μεγάλων ομάδων, αλλά και της Εθνικής Ελλάδας .Ο Γιάννης Καρράς ήταν ο άνθρωπος που επανέφερε στον ποδοσφαιρικό χάρτη την ομάδα, αλλά και αυτός που την κατέστρεψε στα τέλη του 2000. Ο Καρράς ήταν πάνω από 15 χρόνια στα διοικητικά της ομάδας, ενώ το 2005-2006 η ομάδα υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική, στη χειρότερη σεζόν της από το 1980 και μετά. Αυτός ο υποβιβασμός ήταν η αρχή του τέλος για τους βυσσινί, αφού η ομάδα χρεοκόπησε και έπεσε τελικά στον 9ο όμιλο του Περιφερειακού πρωταθλήματος. Μέχρι φέτος όμως όλα αυτά! Γιατί; Ο «Φοίνικας» αναγεννήθηκε ξανά και οδηγεί αήττητος την κούρσα του 9ου ομίλου στον οποίο, όπως λένε όλοι οι αντίπαλοί του είναι το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο!!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου