19.11.10

Απειλεί με απεργίες η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ !!

«Δεν είμαστε αντίθετοι να γίνουν επενδύσεις από τους ιδιώτες, όποιος θέλει και μπορεί ας τις κάνει», ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος.!
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνεδριάζει η πολιτική ηγεσία του με τους αντιπροσώπους της τρόικας, με αντικείμενο την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, στις 11.00. Απ' έξω οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ προετοιμάζουν μία ώρα νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εμφανίζεται κάθε άλλο παρά διαλλακτικός, ακόμη και αν η κυβέρνηση συμφωνήσει με τις προτάσεις της τρόικας με τις οποίες διαφωνούν οι συνδικαλιστές. Οπως τονίζει, θα πρέπει για να υλοποιηθούν να εγκριθούν από τη διοίκηση της ΔΕΗ. «Για να συμβεί αυτό, ακόμη και αν βρεθούν στελέχη της επιχείρησης που θα τις υπογράψουν, η συνεδρίαση του ΔΣ πρέπει να γίνει εκτός Ελλάδας. Στη Γη του Πυρός», είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος προειδοποιεί ότι αν την Παρασκευή υπογραφεί συμφωνία με βάση τις προτάσεις που έχουν ακουστεί, «θα έχουμε σκληρές συγκρούσεις και απεργίες». …
Κύριο θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ ΓΕΝΟΠ και κυβέρνησης είναι η πρόσβαση ιδιωτών επενδυτών στην λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, ως σήμερα μονοπώλιο της ΔΕΗ. Η αρχική πρόταση της τρόικας ήταν να ιδιωτικοποιηθεί το 40 % των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, κάτι που απερρίφθη το καλοκαίρι από την κυβέρνηση.
Η ΓΕΝΟΠ απορρίπτει προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη συνέχεια, για μίσθωση των μονάδων ή πώληση της παραγωγής τους σε τιμή κόστους ή με δημοπρασίες στους ιδιώτες. Προτείνει αντίθετα να προκηρυχθούν και να παραχωρηθούν σε ιδιώτες επενδυτές τα ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στη Δράμα και την Ελασσόνα.
«Δεν είμαστε αντίθετοι να γίνουν επενδύσεις από τους ιδιώτες, όποιος θέλει και μπορεί ας τις κάνει», ανέφερε ο κ. Φωτόπουλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου