20.11.10

Financial Times: "Μέσα στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011 η χρεωκοπία της Ελλάδας" !

Επιμένουν με σημερινό τους δημοσίευμα στην πτώχευση της χώρας μας.!
Επανέρχεται στο προσκήνιο των παγκοσμίων ΜΜΕ το ενδεχόμενο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, παρά τις σχετικά ενθαρρυντικές εξελίξεις με τη εξασφάλιση της τρίτης δόσης του δανείου του πακέτου στήριξης. Πιο συγκεκριμένα, οι Financial Times επιμένουν με σημερινό τους δημοσίευμα στην πτώχευση της χώρας μας.
Μάλιστα, την προσδιορίζουν χρονικά στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2011.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της έγγυρης βρετανικής οικονομικής εφημερίδας, η ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει εκ νέου στο προσκήνιο το θέμα της αφερεγγυότητας των εθνικών οικονομιών, μετά την αντιμετώπιση του τραπεζικού προβλήματος της Ιρλανδίας, και φυσιολογικά, η προσοχή θα στραφεί και πάλι στην Ελλάδα.
Η "επερχόμενη" αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, θεωρείται πλέον πραγματικότητα σύμφωνα με το δημοσίευμα, και μόνοι διαφωνία μεταξύ τραπεζιτών και δικηγόρων, η ακριβής χρονική στιγμή εκδήλωσής της. Σύμφωνα με την εφημερίδα,
κάποιοι πιστεύουν ότι η «δραματική, σοκαριστική ανακοίνωση και η αλλόφρων δημόσια αντίδραση θα έπρεπε να συμβούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ άλλοι θεωρούν καταλληλότερη στιγμή το τρίτο τρίμηνο». Το τρίτο τρίμηνο θεωρείται "παραδοσιακά" πως είναι πιο "ευδόκιμο" για τις εθνικές πτωχεύσεις, ωστόσο "ενδέχεται οι εμπλεκόμενοι παράγοντες -τραπεζικοι, οικονομολόγοι, πολιτικοί- να επισπεύσουν τις διαδικασίες και να αφήσουν το τρίτο τρίμηνο για ...ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές!!" αναφέρει το δημοσίευμα!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου