10.12.10

ΚΕΠΚΑ: Μην αγοράζετε βενζίνη με πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο !

«Μην αγοράζετε βενζίνη πάνω από 1,5 ευρώ», συστήνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή, σε μια προσπάθεια ανατροπής του «φαινομένου» που θέλει τις τιμές των καυσίμων να ανεβαίνουν, κάθε φορά σε εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, που απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, «τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούμε άνοδο της τιμής της βενζίνης και πλέον, πολύ δύσκολα, ο καταναλωτής μπορεί να βρει την αμόλυβδη, σε τιμή μικρότερη του 1,5 ευρώ, ανά λίτρο». Γι αυτό, ζητάει από την κυβέρνηση, να εποπτεύσει την αγορά και να παρέμβει με πλαφόν, στα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Ταυτόχρονα, καλεί τους καταναλωτές «να δείξουμε τη δύναμή μας επιβραβεύοντας όσους σέβονται τα δικαιώματα και την τσέπη μας: • Κάνουμε έρευνα τιμών, σε αρκετά βενζινάδικα, ώστε να εντοπίσουμε το φθηνότερο.
• Εφόσον χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο, επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων www.fuelprices.gr , για να ενημερωθούμε, για τις τιμές της βενζίνης, στην περιοχή μας.
• Αγοράζουμε βενζίνη από πρατήρια με τιμή κάτω από 1,5 ευρώ κι αν αυτό δεν είναι δυνατό, προτιμούμε τη φθηνότερη που υπάρχει στην περιοχή.
• Εάν πρόκειται να ταξιδέψουμε, γεμίζουμε το ρεζερβουάρ πριν ξεκινήσουμε, από το φθηνότερο πρατήριο στην περιοχή μας. Αν χρειαστούμε βενζίνη στη διαδρομή, βάζουμε όσο λιγότερη ποσότητα γίνεται. Δυστυχώς, τα πρατήρια στις εθνικές οδούς, πωλούν τη βενζίνη ακριβότερα, από τα πρατήρια, στις πόλεις».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου