4.12.10

Δικαστικά θα κινηθούν οι απολυμένοι στην Αγρογή

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. εξαιτίας του νομοσχεδίου για κατάργηση της εταιρίας και απόλυση υπαλλήλων αορίστου χρόνου, ενώ έχουν λάβει απόφαση να κινηθούν δικαστικά.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως "η Κυβέρνηση συνεχίζει την υποτέλειά της στις επιταγές της τρόικας και παρ’ όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις κορυφαίων υπουργών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού για καμία απόλυση, μετεκλογικά και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, άνοιξε την κερκόπορτα των απολύσεων εργαζομένων αορίστου χρόνου, ψευδόμενη για πολλοστή φορά.
Παρά τη σφοδρότατη αντίδραση στο Κοινοβούλιο από όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης αλλά και των ανεξάρτητων βουλευτών, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η απόλυση εργαζομένων αορίστου χρόνου με μόνο κριτήριο την ημερομηνία πρόσληψης….
Αντί να οδηγούν τους νέους στην ανεργία, γιατί είναι ανίκανοι να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας, ωθούν το επιστημονικό προσωπικό της χώρας σε μετανάστευση, τους καλούμε να αποσυρθούν από την πολιτική για λόγους ευθιξίας. Οι εργαζόμενοι της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε., απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τους φοβισμένους βουλευτές της τρόικα, που δεν έχουν το θάρρος να μας κοιτάξουν στα μάτια, να λάβουν, επιτέλους, θέση για την συνταγματική εκτροπή σύμφωνα με την εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.
Καλούμε όλους τους φορείς να λάβουν θέση για την απόλυση εργαζομένων αορίστου χρόνου για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά. Καλούμε όλους τους εργαζομένους να επαγρυπνούν καθότι τα χειρότερα έρχονται στις ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και στα εργασιακά. Η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. είναι μόνο η αρχή».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου