31.12.10

Καλή τύχη στους τζογαδόρους απόψε !

Αρκετοί θα το στρώσουν απόψε, τουλάχιστον για το έθιμο, μιας και η κρίση δεν επιτρέπει μεγάλους τζίρους. Ο τζόγος, άλλωστε, έχει βαθιά παράδοση στις συνήθειες του έλληνα. Από τον Νικ Δε Γκρικ έως τον Τζον Τάραμα, οι Έλληνες έχουν διαπρέψει στην πράσινη τσόχα. Η ιστορία έχει πολλούς τέτοιους ήρωες. Πρώτος και σημαντικότερος όλων ήταν αναμφίβολα ο Νίκος Δάνδολος από το Ρέθυμνο.
Ο Νικ Δε Γκρικ, όπως έγινε γνωστός στις ΗΠΑ, δεν ήταν ένας απλός παίχτης. Ήταν ερωτευμένος με την τράπουλα σε τέτοιο βαθμό, ώστε το 1949 έπαιξε στο Λας Βέγκας έναν μαραθώνιο πόκερ διάρκειας πέντε μηνών με αντίπαλο έναν άλλο γίγαντα της τράπουλας, τον Τζόνι Μος.. …
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος σταματούσε μόνο για να φάνε και να κοιμηθούν οι αντίπαλοι, παίχτηκαν όλες οι γνωστές παραλλαγές του πόκερ. Στο τέλος, και αφού είχε χάσει 2 εκατομμύρια δολάρια, ο Νικ Δε Γκρικ σηκώθηκε από το τραπέζι και είπε στον αντίπαλό του: «Κύριε Μος, με συγχωρείτε, αλλά θα πρέπει να σας αποδεσμεύσω»... Ο Ανάργυρος Καραμπουρνιώτης από την Κεφαλονιά έγινε γνωστός με το όνομα Άρτσι Κάρας και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος τζογαδόρος όλων των εποχών. Έγινε διάσημος για το «σερί» του, το οποίο διήρκεσε από τον Δεκέμβριο του 1992 έως τις αρχές του 1995. Σε αυτό το διάστημα ο Κάρας ξεκίνησε να παίζει πόκερ με 50 δολάρια στην τσέπη και κατέληξε να έχει κερδίσει περίπου 40 εκατομμύρια, κατατροπώνοντας τους καλύτερους παίχτες του κόσμου. Τελικά, τα χρήματα αυτά χάθηκαν μέσα σε μερικούς μήνες εξαιτίας του πάθους του Κάρας για τα ζάρια… Καλή τύχη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου