17.12.10

Φούμαρα οι ρυθμίσεις των δανείων – Πάει το δούλεμα σύννεφο !

Την ουσιαστική αδράνεια ως προς τη λειτουργία του νόμου για τις ρυθμίσεις των δανείων σε χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά ανακοίνωσε  ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου. Κοινώς η πολυδιαφημισμένη διαδικασία για την επίτευξη εξώδικου συμβιβασμού των υπερχρεωμένων οφειλετών με τις τράπεζες φαίνεται να απέτυχε στην πράξη καθώς μόνο μία αίτηση έχει γίνει δεκτή από τις 3.888 που συνολικά έχουν κατατεθεί.
Η αποτυχία της προσπάθειας για εξώδικο συμβιβασμό είναι προϋπόθεση για την προσφυγή στα δικαστήρια, δυνατότητα που παρέχεται στους υπερχρεωμένους οφειλέτες από την 4η Ιανουαρίου 2011.
Από στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις ενώσεις καταναλωτών, προκύπτει ότι μεγάλες τράπεζες συστηματικά δεν απαντούν στις αιτήσεις των οφειλετών ακόμη και σε αυτές που έχουν κατατεθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Άλλες μεγάλες τράπεζες …
(Eurobank, Πειραιώς), σε περίπτωση ανταπόκρισης, το κάνουν μόνο για να ζητήσουν πρόσθετα στοιχεία, δίχως να παίρνουν θέση επί του σχεδίου.
Κάποιες άλλες τράπεζες αντιπροτείνουν μηνιαίες δόσεις χιλιάδων ευρώ ή την «αιώνια» εξυπηρέτηση του χρέους με μικρές καταβολές. Μεγαλύτερη προθυμία απαντήσεων και ουσιαστικότερου διαλόγου διαφαίνεται από μικρότερα πιστωτικά ιδρύματα.
To χειρότερο όμως είναι ότι ο νόμος εξαιρεί τους κατ΄εξοχήν εκτεθειμένους της αγοράς που είναι οι έμποροι. Αν δεν υπάρξει σχετική προσθήκη τότε οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι πρώτοι που θα χάσουν τα σπίτια τους. Με άλλα λόγια το δούλεμα πάει σύννεφο…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου