10.12.10

Κινδυνεύει με…. ματαίωση η Ολυμπία Οδός !

Η Κοινοπραξία σκέφτεται να σταματήσει όλες τις εργολαβίες
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί όλο το έργο της κατασκευής του δρόμου Ελευσίνα- Πάτρα- Πύργος -Τσακώνα καθώς η Ολυμπία Οδός έχει έρθει προ αδιεξόδου και απειλεί με παύση των εργασιών και διακοπή του έργου. Ενός έργου που αποτελεί αίτημα χρόνων και το οποίο είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην ευρύτερη περιοχή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ολυμπία Οδός είναι το ζήτημα των απαλλοτριώσεων το οποίο έχει καθυστερήσει το έργο σχεδόν δύο χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά για την εταιρεία, ενώ οι προτάσεις για αλλαγή της χάραξης κάνουν ακόμη πιο δαιδαλώδη τη διαδικασία και οι δικαστικές αποφάσεις για αποζημιώσεις πολύ πιο πάνω από αυτές που είχαν υπολογιστεί και αναμένονταν, έκαναν το ποτήρι να ξεχειλίσει……
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και την στάση των τραπεζών να βάλουν στοπ στη ρευστότητα με τη χρηματοδότηση του έργου, ώθησαν την κατάσταση στο αδιέξοδο.
Αυτή τη στιγμή περί τους 3.000 εργαζόμενους κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, ενώ η δυτική Ελλάδα κινδυνεύει να απωλέσει ένα από τα ελάχιστα αναπτυξιακά έργα που έχουν προγραμματιστεί τα τελευταία χρόνια και να παραμείνει με ένα οδικό δίκτυο- σκοτώστρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου