9.1.10

Καποδίστριας 2 – Επιτέλους ενισχύονται τα τοπικά συμβούλια – Αποκτούν δικό τους προϋπολογισμό


Αποκέντρωση προς τα κάτω είναι ο στόχος του υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των νέων δήμων, με δεδομένο μάλιστα πως πλέον θα αποκτήσουν αυξημένες αρμοδιότητες.
Ωστόσο, η προσπάθεια κατάργησης του σημερινού δημαρχοκεντρικού και συγκεντρωτικού συστήματος δεν αποκλείεται να συναντήσει ενστάσεις από τους δημάρχους. Στο πλαίσιο πάντως των προτάσεων της κυβέρνησης αναμένεται να είναι η ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων των δήμων, τα οποία προβλέπεται να αποκτήσουν δικό τους προϋπολογισμό.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του δήμου θα έχει αυξημένο ρόλο, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία Εκτελεστικής Επιτροπής σαν συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο του δήμου.
Στη λογική της αποκέντρωσης τέθηκε στο τραπέζι και το ζήτημα των δεκάδων θεμάτων για τα οποία καλείται να αποφασίζει το δημοτικό συμβούλιο. «Υπάρχουν συνεδριάσεις ακόμη και με 70 θέματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά και προτείνεται η δημιουργία θεματικών επιτροπών- π.χ. χωροταξίαςπεριβάλλοντος- που θα έχουν δικαιοδοσία να λαμβάνουν αποφάσεις αντί του δημοτικού συμβουλίου. Η λογική της διαβούλευσης εισάγεται και στους νέους δήμους, όπου θα θεσμοθετηθεί σε κάθε έναν Συνήγορος του Δημότη και της Επιχείρησης.

Νέο ρόζ Βίντεο στο διαδίκτυο – Καθηγήτρια ακριτικής πόλης σε όργια με ….επτά μαθητές


Σε ερωτικό βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, δηλαδή και των επτά μαθητών που εναλλάσσονται στις ερωτικές στάσεις, και της καθηγήτριας που δεν διστάζει να ρίχνει κλεφτές ματιές στην κάμερα. Οπως ήταν φυσικό, το ερωτικό βιντεάκι έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο και έντονες συζητήσεις στην τοπική κοινωνία της ακριτικής πόλης. Φαίνεται πως οι μαθητές μετά το ερωτικό πάρτι ξεκίνησαν να διανέμουν, μέσω μηνυμάτων, την ερωτική τους περιπέτεια με την καθηγήτρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάποιοι ανέβασαν το συγκεκριμένο βιντεάκι με τις ερωτικές περιπτύξεις κοινοβιακού χαρακτήρα των επτά μαθητών και της καθηγήτριας σε γνωστή ιστοσελίδα με πορνογραφικό υλικό....

Μάλιστα, έχουν κοσμήσει το εν λόγω βιντεάκι με διάφορα «μπιπ», για να καλύψουν επιμελώς τα όποια ονόματα και αν ακούγονται, ενώ έχουν μοντάρει τα πλάνα με ραπ μουσική που συνοδεύει ρυθμικά τις ερωτικές κινήσεις της καθηγήτριας. Σύμφωνα με τα όσα βλέπει κάνεις κατά τη διάρκεια της προβολής του ερωτικού αποσπάσματος, καταλαβαίνει πως οι μαθητές διασκέδασαν αρκετά με τη συγκεκριμένη ερωτική περιπέτεια και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ενώ με την κίνησή τους να «διανείμουν» το ερωτικό πάρτι σε δεκάδες άλλα κινητά συμμαθητών τους και σε γνωστή πορνογραφική ιστοσελίδα φαίνεται να το διασκεδάζουν ακόμη.
espresso

Έκλεισε η πορθμιακή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης λόγω ισχυρών ανέμων


Απαγορευτικό προς όλα τα πλοία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ζακύνθου - Κυλλήνης έχει εκδόσει το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
Αιτία οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Ιόνιο,οι οποίοι φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ.

Τούρκοι διαδηλώνουν στο Φανάρι υπέρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Διαδήλωση συμπαράστασης στις μειονότητες οργανώθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά από τον Πατριαρχικό Οίκο στο Φανάρι, με συνθήματα και πανό που τόνιζαν ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να αγγίξει το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».
Η πρωτοφανής αυτή εκδήλωση, οργανώθηκε από συνασπισμό φιλελεύθερων, αριστερών οργανώσεων, που αποκαλείται «70 εκατομμύρια βήματα κατά των πραξικοπημάτων».
Οι διαδηλωτές φώναζαν μπροστά από τον Πατριαρχικό Οίκο «Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών», «Ελευθερία», «να διαλυθεί η Εργκενεκόν» και κρατούσαν πλακάτ στο οποίο έγραφε στα ελληνικά «ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ» και στα τουρκικά «να δικαστούν οι πραξικοπηματίες και όσοι σχεδιάζουν "κλωβούς"».

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο "Κλωβός", που αποκαλύφθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη πρόσφατα, είναι σχέδιο που επεξεργάζονται δυνάμεις του στρατού για την δολοφονία προσωπικοτήτων με στόχο να προκληθούν επεισόδια ανάλογα με τα Σεπτεμβριανά.
Εκπρόσωπος του συνασπισμού διάβασε ανακοίνωση στην οποίαν παρουσιάζονται οι στόχοι της διαδήλωσης: «Κι εμείς θα θέλαμε να λέμε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για πραξικόπημα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.
«Μέσα σε 50 χρόνια έγιναν 3 αιματηρά πραξικοπήματα, ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα και ένα με ηλεκτρονικό υπόμνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ότι "ακόμα κλείνουν τα πολιτικά κόμματα και φυλακιζόνται δήμαρχοι, εκλεγμένοι από τον λαό, ακόμα υπάρχει το άρθρο 301 του ποινικού κώδικα και ότι πρόσφατα δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια των αρχών ο δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ".
«Δεν αισθανόμαστε ήσυχοι. Διότι σύμφωνα με το σχέδιο "Κλωβός", ο πρώτος που θα εδολοφονείτο ήταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος», αναφέρει ανακοίνωση και τονίζει ότι "δεν θα επιτρέψουμε ούτε πραξικόπημα, ούτε και νέα Σεπτεμβριανά».
Ο συνασπισμός που διαδήλωσε σήμερα στο Φανάρι δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια από διάφορες συνεργαζόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών κα Γιλντζίν Ενεν: «Έχουμε κάνει πολλές εκδηλώσεις κατά του αστυνομικού κράτους και των πραξικοπηματιών», είπε και πρόσθεσε ότι "σήμερα διαδηλώνουμε τη συμπαράστασή μας προς τους Ρωμιούς πολίτες, που έχουν δεχθεί πολλές επιθέσεις. Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε νέα επίθεση κατα των Ρωμιών και δηλώνουμε ότι θα τους υπερσπασπιστούμε».
Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν βρίσκονταν της στιγμή της διαδήλωσης στο Φανάρι, αλλά ενημερώθηκε για αυτήν από δημοσιογράφους που τον συνόδευαν σε περιοδεία στη Μαύρη Θάλασσα.
Η κα Ενεν δήλωσε ότι ετοιμάζεται μεγάλη διαδήλωση στην κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ, την παλαιά λεωφόρο του Πέρα στις 23 Ιανουαρίου.

Θαπατέρο : Άμεσα μέτρα στήριξης των Ισπανών αγροτών


Τη λήψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη των Ισπανών αγροτών υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των κυριότερων αγροτικών οργανώσεων της Ισπανίας, στο απόηχο των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων που έγιναν προ μηνός.Το ισπανικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εφημερίδων της χώρας, θα προβλέπει τη χορήγηση φορολογικών ελαφρύνσεων, τη χρηματοδότηση αναδιαρθρώσεων καλλιεργειών, καθώς και μέτρα αύξησης της ζήτησης αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων δήλωσαν μετά τη συνάντηση ότι τα μέτρα που συζητήθηκαν βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, επιφυλάχθηκαν όμως να τα κρίνουν προτού λάβουν συγκεκριμένη νομοθετική μορφή.
Στην ίδια συνάντηση δηλώθηκε ότι τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τη σύνταξη ενός σχεδίου αναχρηματοδότησης των αγροτικών χρεών, που σήμερα ανέρχονται στα 23 δις ευρώ. Το σχέδιο, ειπώθηκε, θα περιλαμβάνει αναστολή πληρωμής τόκων δανείων, καθώς και ασφάλιση των προς εξαγωγή προϊόντων.
Επίσης, η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εξετάσει τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά μέσα της αγροτικής παραγωγής (καύσιμα, λιπάσματα, αγροτικά μηχανήματα κ.α.) και πιθανές εκπτώσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται για το πότισμα χωραφιών.
Τέλος, ο κ. Θαπατέρο υποσχέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπερασπιστεί την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) από τις επιθέσεις που δέχεται για περικοπές κονδυλίων και κοινοτικών ενισχύσεων στα αγροτικά προϊόντα.

Αυξάνονται τα ασφάλιστρα υγείας των αγροτών


Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προσανατολίζεται στη σταδιακή αύξηση, αρχής γενομένης από το 2011, των εισφορών υγείας των αγροτών από το 4% που είναι σήμερα στο 5% για τους συνταξιούχους και από το 1,5% στο 2,5% για τους εν ενεργεία παραγωγούς.
Αυτό ανακοινώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η αύξηση των εισφορών υπολογίζεται να οδηγήσει σε μείωσης κατά 1,5 δις ευρώ του ελλείμματος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) από το 2012 και μετά, περιορίζοντας έτσι την κρατική χρηματοδότηση-ενίσχυση του Οργανισμού ως ποσοστό επί του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) από το 2,6% που ήταν πέρυσι στο 2%.

Η νόσος των καπνιστών "χτυπά" σύμφωνα με το …ύψος


Οι άνθρωποι που παθαίνουν «νόσο των καπνιστών» σε νεαρή ηλικία είθισται να είναι πιο κοντοί από τον γενικό πληθυσμό, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι εξέτασαν στοιχεία από περισσότερους από 1 εκατομμύριο εθελοντές για να καταλήξουν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.
Η νόσος των καπνιστών δεν είναι άλλη από την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), η οποία με τη σειρά της περικλείει την χρόνια βρογχίτιδα και το εμφύσημα και κατά κανόνα οφείλεται στο κάπνισμα.
Την νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Επιδημιολογίας & Κοινοτικής Υγείας», πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Όπως γράφουν, πολλές προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του ύψους κατά την ενήλικη ζωή και του κινδύνου αναπτύξεως χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Επειδή, όμως, οι περισσότερες από αυτές είναι πολύ παλιές – ανάγονται σε εποχές κατά τις οποίες οι συνθήκες διαβίωσης δεν ήταν και οι καλύτερες – βάλθηκαν να διαπιστώσουν εάν ισχύει το ίδιο και σήμερα, που τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά.
Έτσι, συγκέντρωσαν στοιχεία για 1.025.662 ανθρώπους ηλικίας πάνω από 35 ετών από μία μεγάλη βάση δεδομένων που ονομάζεται HealthImprovementNetwork.
Όπως διαπίστωσαν, η συσχέτιση μεταξύ ύψους και ΧΑΠ ήταν ιδιαίτερη ισχυρή στους ασθενείς ηλικίας 35 έως 49 ετών (η διαφορά του ύψους μεταξύ υγιών και ασθενών υπερέβαινε τα 1,5-2 εκατοστά) ενώ στους μεγαλύτερους προοδευτικά εξασθενούσε – για να γίνει πιο αδύναμη στις ηλικίες άνω των 90 ετών, όπου μετά βίας έφτανε τα 0,51 εκατοστά.
Ο μέσος όρος της διαφοράς του ύψους μεταξύ υγιών και ασθενών ήταν 1,12 εκατοστά. Όπου φτωχός…
Τι σχέση μπορεί να έχει το ύψος με την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια; Οι ερευνητές πιστεύουν πως η διαφορά στο ύψος αποτελεί ένδειξη ότι οι πάσχοντες από ΧΑΠ προέρχονται από πιο φτωχό περιβάλλον, το οποίο ευνοεί το κάπνισμα και άλλες κακές συνήθειες, και ταυτοχρόνως πλήττει την σωματική ανάπτυξη.
Όπως εξηγούν, σε ένα πιο φτωχό περιβάλλον είναι πιθανότερο να καπνίζει η μητέρα και να υιοθετείται ανθυγιεινή διατροφή κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής με συνέπεια να πλήττεται τόσο η σωματική ανάπτυξη, όσο και αυτή των πνευμόνων. Επιπλέον, είναι πιθανότερο να φτάνει κανείς στην ενηλικίωση έχοντας εισπνεύσει τον καπνό των καπνιστών συγγενών του, αλλά και να έχει μάθει και ο ίδιος να καπνίζει.
«Η κακή διατροφή κατά την ενδομήτριο ζωή και κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μπορεί να επηρεάσει την γενική ανάπτυξη του σώματος και των πνευμόνων. Το γεγονός αυτό συνδυάζεται με την αυξημένη πιθανότητα συμβίωσης με οικογένειες και συνομηλίκους που καπνίζουν με συνέπεια αυξημένο κίνδυνο έναρξης του καπνίσματος. Δεδομένου ότι η κύρια αιτία της ΧΑΠ είναι το κάπνισμα, όλοι οι παραπάνω παράγοντες μαζί εξηγούν τα ευρήματά μας», σημειώνουν.
Οι πάσχοντες από ΧΑΠ έχουν μόνιμες και μη αναστρέψιμες βλάβες στους πνεύμονές τους εξαιτίας του καπνίσματος. Υπολογίζεται πως στην χώρα μας πάσχουν από αυτήν πάνω από 700.000 άτομα, αλλά οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν.
Στη Βρετανία, οι πάσχοντες υπολογίζονται σε 3,7 εκατομμύρια, οι 900.000 εκ των οποίων δεν το ξέρουν.
ΤΑ ΝΕΑ

Σκηνές από αστυνομική ταινία στον Κολωνό


Περισσότερα από δέκα περιπολικά συμμετείχαν στην καταδίωξη μοτοσυκλέτας με δύο άτομα, τα οποία δεν σταμάτησαν σε έλεγχο.
Η καταδίωξη ξεκίνησε από τον Κολωνό και ολοκληρώθηκε στη Νέα Κηφισιά, όταν η μηχανή με τους δύο επιβαίνοντες συγκρούστηκε με ένα από τα περιπολικά.
Μετά από έλεγχο, οι αστυνομικοί βρήκαν κάτω από τη σέλα της μηχανής όπλα και άγνωστο χρηματικό ποσό.
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε ελαφρά στη σύγκρουση, ενώ ο 26χρονος συνοδηγός έχει καταδικαστεί για κλοπές.

Αυξήσεις φόρων σε καπνό και αλκοολούχα ποτά, πλην κρασιού


Με τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού Αττικής και τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αυξάνονται οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης για τα καπνικά προϊόντα και τα αλκοολούχα ποτά.
Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα βιομηχανοποιημένα καπνά αυξάνεται στην πλέον ζητούμενη τιμή από 57,5%, που είναι σήμερα, σε 70%, ενώ στα αλκοολούχα ποτά αυξάνεται κατά 20%. Εξαιρείται το κρασί, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του οποίου διατηρείται στο μηδέν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η επιβάρυνση λόγω του φόρου στο πακέτο 20 τσιγάρων, που πωλείται σήμερα 2 ευρώ, ανέρχεται στα 0,19 ευρώ και στο πακέτο των 20 τσιγάρων που πωλείται σήμερα 3,20 ευρώ (που είναι και τα τσιγάρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση) η επιβάρυνση είναι 0,41 ευρώ.
Στα αλκοολούχα ποτά η επιβάρυνση ανά φιάλη ουίσκι είναι 0,91 ευρώ, για το ούζο, το τσίπουρο και την τσικουδιά, είναι 0,45 ευρώ, ενώ για τη φιάλη μπύρας από 0,009 έως 0,002 ευρώ. Η ισχύς των διατάξεων για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα τσιγάρα αρχίζει από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, ενώ για τα ποτά από χθέςΠαρασκευή, 8 Ιανουαρίου.

Μοντέλο καταγγέλλει – Βιασμός στο …χειρουργείο Νοσοκομείου της Αθήνας


Θύμα βιασμού μέσα στο χειρουργείο έπεσε γνωστό μοντέλο, που καταγγέλλει πως την κακοποίησαν σεξουαλικά μετά από πλαστική επέμβαση!
Η καλλίγραμμη κοπέλα έκανε μια αισθητική επέμβαση ρουτίνας, όμως, μετά την ανάνηψη ένιωσε έντονους πόνους στα γεννητικά της όργανα.
Μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως κάποιος / κάποιοι «άρρωστοι» ικανοποίησαν τις σεξουαλικές τους ορέξεις όσο η κοπέλα ήταν ναρκωμένη!
Το νέο σκάνδαλο έρχεται να ταράξει ξανά τα νερά, μετά και την υπόθεση με τα σεξουαλικά όργια στους χώρους μεγάλου νοσοκομείου των Αθηνών.
Ήδη, ξεκίνησαν έρευνες για να «φωτιστεί» το περιστατικό, καθώς είναι συγκεκριμένα τα άτομα που μπορούν να μπουν στον χώρο όπου γίνεται η ανάνηψη.
Παράλληλα, το θέμα αναμένεται να έχει και δικαστική συνέχεια.

Νάντια Γιαννακοπουλου - Προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας «Ενίσχυση της τοπικής αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Μεσσηνίας»


Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Μεσσηνίας αντιμετωπίζουν τρομερές δυσκολίες. Η οικονομική ρευστότητα στις αγορές του Nομού, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των σχετικών μέτρων που ελήφθησαν πρόσφατα, είναι εξαιρετικά περιορισμένη, παρά την σημαντική βελτίωση με την πρόσφατη καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου χρόνου, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.
Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, οι πωλήσεις έπεσαν το τελευταίο τρίμηνο του 2009, ενώ λόγω των σταθερά ανοδικών τιμών του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων, οι παραγωγοί αναμένουν αύξηση στο κόστος των υλικών. Οι εταιρίες της Μεσσηνίας βασίζονται κατά 46% σε τραπεζικό δανεισμό ενώ για το τρίμηνο που διανύουμε αναμένεται αύξηση στον τραπεζικό δανεισμό, γεγονός που φανερώνει την ανάγκαιότητα του επικείμενου σχεδίου νόμου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η συνολική κερδοφορία ακολούθησε καθοδική πορεία καθόλη τη διάρκεια του 2009 και αναμένεται να συνεχίσει καθοδική πορεία για το επόμενο τρίμηνο. Έτσι, οι εταιρίες διστάζουν να ανανεώσουν τα αποθέματά τους, λόγω του αυξημένου κόστους και των χαμηλών πωλήσεων. Συνεπώς, οι επιχειρήσεις σκέφτονται το ενδεχόμενο μείωσης του εργατικού κόστους ή χαμηλότερων μισθών.
Κατόπιν αυτών ερωτάται η Υπουργός,
1. Τί μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την τόνωση της αγοράς γενικότερα και της Μεσσηνίας ειδικότερα;
2. Τί μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου
Σήμερα, Σάββατο 09/01/2010, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου θα συμμετέχει ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης στον αντίστοιχο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας, όπου θα γίνει ενημέρωση από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση και θα συζητηθούν για πρώτη φορά οι άξονες του νομοσχεδίου για τη νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης – Καποδίστριας 2.

8.1.10

Στην Αρτέμιδα Ηλείας Χριστόφιας - Παπανδρέου


Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημ. Χριστόφιας, συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, θα βρεθεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στη μαρτυρική Αρτέμιδα, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή παράδοσης των έργων που έχουν ολοκληρωθεί χάρη στη γενναία προσφορά της Κυπριακής κυβέρνησης. Μετά από δυόμισι χρόνια εργασιών, όλες οι κατοικίες στην Αρτέμιδα είναι έτοιμες, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των έργων στο χωριό.

Ένας νεκρός σε τροχαίο


Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, στο 45ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου - Μεθώνης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δένδρο και ανεφλέγη, με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί η άτυχη οδηγός.
Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί η τροχαία Κυπαρισσίας.

Συλλήψεις για κλοπές και απόπειρα βιασμού στην Κορινθία


Από αστυνομικούς της ασφαλείας Κορίνθου συνελήφθη, στην Κόρινθο, ένας άνδρας ηλικίας 22 ετών ο οποίος τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες της 4ης και 5ης Ιανουαρίου είχε διαπράξει κλοπές με τη μέθοδο της διαρρήξεως (θραύση υαλοπινάκων εισόδου) σε δυο καταστήματα στην Κόρινθο, από τα οποία το ένα κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων και το άλλο φαρμακείο, και είχε αφαιρέσει χρηματικά ποσά, ενδύματα και ναρκωτικά δισκία, αντίστοιχα. Από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων ενδυμάτων και φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 157,70 ευρώ ως προερχόμενο από κλοπές.
Προανάκριση ενήργησε το τμήμα ασφαλείας Κορίνθου και ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε προχθές στο εισαγγελέα Κορίνθου.
Στο μεταξύ, χθες στο Βραχάτι, συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός για απόπειρα βιασμού σε βάρος αλλοδαπής 23χρονης, ύστερα από καταγγελία της ίδιας, σύμφωνα με την οποία ο δράστης τις νυχτερινές ώρες αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο σπίτι του, στο οποίο την φιλοξενούσε και ενώ αυτή κοιμόταν στο δωμάτιο της.Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Υπουργείο για …ζευγαρώματα


Ένα υπουργείο στη Νότια Κορέα θα βοηθάει τους γραφειοκράτες να βγαίνουν, να...ζευγαρώνουν και να...αναπαράγονται, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια αύξησης του αριθμού των γεννήσεων στη χώρα.
Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει ένα πρόγραμμα "προξενιών", σύμφωνα με το οποίο αδέσμευτοι δημόσιοι υπάλληλοι θα συναντώνται σε κοινωνικές εκδηλώσεις ελπίζοντας ότι ανάμεσα στους ανύπαντρους γραφειοκράτες - άνδρες και γυναίκες- θα συναντήσουν τον έρωτα.
Και μάλιστα το υπουργείο κάνει οργανωμένη δουλειά.
Θα χωρίσει τους ανύπαντρους υπαλλήλους του σε κατηγορίες: αυτοί που είναι κατ΄επιλογήν εργένηδες και εκείνοι που είναι λόγω περιστάσεων, για να μπορεί να κάνει επιτυχημένα ζευγαρώματα...

Όλοι οι ένστολοι αστυνομικοί θα φέρουν τα διακριτικά τους


Υλοποιείται με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Λευτέρη Οικονόμου, η εξαγγελία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σύμφωνα με την οποία όλοι οι ένστολοι αστυνομικοί θα φέρουν εν ώρα υπηρεσίας όλα τα διακριτικά τους.
Σύμφωνα με την απόφαση, όλοι οι αστυνομικοί θα φέρουν στην επωμίδα της στολής τους τον αριθμό μητρώου, ενώ οι υπηρετούντες στα ΜΑΤ, λόγω της εξάρτυσης που φέρουν, θα αναγράφουν στο κράνος τον αριθμό της διμοιρίας τους και τον αύξοντα αριθμό που αντιστοιχεί στον καθένα ανάλογα με την ιεραρχία.

Απόπειρα ένοπλης ληστείας με τραυματισμούς στο Ναύπλιο


Δύο άγνωστα άτομα, φορώντας κράνη, μπήκαν, χθες το μεσημέρι, στο λογιστήριο εργοστασίου στο Ναύπλιο και, με την απειλή όπλων, απαίτησαν από τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν τα χρήματα, πυροβολώντας εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν δύο υπάλληλοι στα πόδια. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Άργους.
Στη συνέχεια οι δράστες, χωρίς να πάρουν χρήματα, βγήκαν από το εργοστάσιο, επιβιβάστηκαν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού (η οποία είχε κλαπεί στις 6 Ιανουαρίου από την Αθήνα) και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Ναυπλίου.

Στην Καλαμάτα για τα σκουπίδια ο περιφερειάρχης


Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης .Ο περιφερειάρχης στην πρώτη του επίσκεψη στην Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα γνωριμίας και ενημέρωσης με τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα και τον πρόεδρο του Ενιαίου συνδέσμου διαχείρησης στερεών αποβλήτων δήμαρχο Μεσσήνης Κ.Σπυρόπουλο .Στη διάρκεια των συναντήσεων θα συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά τη δικαστική απόφαση για αναστολή λειτουργίας της χωματερής του Δήμου στη Μαραθόλακκα

Και δεν αλλάζουμε και βουλιάζουμε


Κλείνουμε 100 μέρες με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που στην ουσία χάθηκαν με την …διαβούλευση .Εκτός από φόρους και άστοχες πολιτικές κινήσεις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας δεν υπήρξαν . Οι μεγάλοι δημόσιοι οργανισμοί στην ουσία παραμένουν ακέφαλοι ( ΕΡΤ κλπ ) τα καλοπληρωμένα « χρυσά παιδιά » συνεχίζουν το πάρτυ από την άλλη 8000 νέα παιδιά που θέλησαν να επιστρέψουν στα χωριά τους εντασσόμενοι στο πρόγραμμα νέων αγροτών βρίσκονται στον ..αέρα διότι δεν υπάρχουν κονδύλια …αλήθεια ρε πατριώτες τα κονδύλια για όλους αυτούς τους χρυσοκάνθαρους που λυμαίνονται τα δημόσια ταμεία που βρίσκονται .
Τα περίφημα «Ρετιρέ » δεν τα ακούμπησε κανένας ο απλός εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα όταν βρει μεροκάματο αυτό θα έιναι της τάξης των 700 ευρώ τους καλοβολεμένους του δημοσίου με τους 15 και 16 μσθούς ( πχ Βουλή ) γιατί δεν τους αγγίζει κανείς...

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση την έχει γλυτώσει για τρείς βασικά λόγους: Πρώτον με την πρωτοφανή ανοχή των ΜΜΕ, δεύτερον τα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζει η ίδια και τρίτον ότι η ΝΔ ήταν μέχρι τώρα απασχολημένη με τα εσωτερικά της.
Όμως μετά την ανηφόρα ακολουθεί πάντα κατηφόρα. Το προφίλ της κυβέρνησης έχει τρωθεί σχεδόν σε όλα τα μέτωπα που έδειχνε ότι έχει πλεονέκτημα έναντι της ΝΔ:
Στο ηθικό κομμάτι, αν και δεν υπάρχουν σκάνδαλα, εντούτοις η απομάκρυνση Ρόβλια, η υπόθεση Κουτούπη, οι αποτυχημένες ή ακόμη και «στημένες» επιλογές στελεχών για την κρατική μηχανή καθώς και η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να κόψει τον ομφάλιο λώρο από τα γνωστά και άγνωστα συμφέροντα, δημιουργούν ένα πολύ αποπνικτικό τοπίο.
Στον τομέα της διαχείρισης τα πράγματα είναι χειρότερα. Αστοχίες σε όλα σχεδόν τα υπουργεία, αδυναμία παραγωγής έργου και κατάθεσης νομοσχεδίων, τριβές μεταξύ υπουργών για μείζονα θέματα όπως η οικονομία και το νέο εκλογικό σύστημα.
Στον τομέα της καθημερινότητας εφιάλτης. Λάθος με τα τέλη κυκλοφορίας, το έγκλημα καλπάζει, η τρομοκρατία έχει «ξεσαλώσει».
Κι όλα αυτά ενώ δεν έχουν αρχίσει ακόμη να ανακοινώνονται τα επώδυνα μέτρα. Φανταστείτε τι έχει να γίνει ύστερα από ένα χρόνο όταν θα αδειάζει η τσέπη του πολίτη, η ανεργία θα αυξάνει και δεν θα υπάρχει πλέον ανοχή και αντοχή.
Μην απορήσετε λοιπόν αν το 2010, εκτός από καυτό οικονομικά είναι και καυτό πολιτικά με ενδοκυβερνητικές κόντρες, ανασχηματισμούς και πολύ γκρίνια.
Οι 100 ημέρες που θα άλλαζαν την Ελλάδα εξατμίστηκαν κι έμεινε η άχλη μιας κυβέρνησης αναποφάσιστης, αδύναμης, υπνωτισμένης και σίγουρα όχι μιας κυβέρνησης δυναμικής που θα τα άλλαζε όλα.
Το σύνθημα ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε γύρισε μπούμεραγκ. Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι και δεν αλλάζει και μας βουλιάζει.

Προφυλακίστηκε ο ένας από τους πέντε αστυνομικούς που κατηγορούνται για κακοποίηση αλλοδαπού κρατούμενου στο ΑΤ Ακροπόλεως


Προφυλακιστέος κρίθηκε, με την σύμφωνο γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα, ο ένας από τους πέντε αστυνομικούς που κατηγορούνται στην υπόθεση κακοποίησης 30χρονου Χιλιανού κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Μετά από μαραθώνιες απολογίες ενώπιον της 2ης Τακτικής Ανακρίτριας, των τριών αστυνομικών που είχαν λάβει προθεσμία για σήμερα, κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 28χρονος ειδικός φρουρός, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και εμφάνισης στο ανακριτικό γραφείο μία φορά τον μήνα, δύο συνάδελφοι του. Δύο ακόμη κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι με όρους από την Δευτέρα που απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας.
Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα του βασανισμού και της κατάχρησης εξουσίας που βαρύνουν τους δύο αστυνομικούς οι οποίοι φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια τον κρατούμενο και για απλή συνέργεια στις πράξεις αυτές που στρέφονται εναντίον των υπολοίπων τριών αστυνομικών.
Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι αρνούνται ότι κακοποίησαν τον 30χρονο αλλοδαπό.

7.1.10

ΤΕΙ Λαμίας και Φαρμακοποιός έκαναν την Λαμία διάσημη στην ..Google όλοι ψάχνουν τα video


Άριστα στο... kama sutra παίρνουν 4 φοιτητές του ΤΕΙ Λαμίας που πρωταγωνιστούν σε βίντεο με σεξουαλικά όργια και κάνει «θραύση» μέσω κινητών τηλεφώνων και έχει «ανέβει» σε γνωστό site με πορνό περιεχόμενο!
Τρία αγόρια και μία κοπέλα εμφανίζονται μέσα σε ένα φοιτητικό διαμέρισμα να επιδίδονται σε ομαδικές περιπτύξεις με βάση το γνωστό βιβλίο του σεξ, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τα... Χριστούγεννα.
Τα όργια γίνονται πάνω σε κρεβάτι και η φοιτήτρια δεν αφήνει παραπονεμένο κανέναν από τους παρτενέρ της, ενώ στο τέλος του βίντεο ανανεώνουν το ραντεβού τους για μετά τις γιορτές, λέγοντας πως σχεδιάζουν να καλέσουν ακόμα μία συμφοιτήτριά τους!
Το βίντεο έχει τραβηχτεί με κινητό τηλέφωνο και έγινε «must» τόσο στη Λαμία, όσο και στις περιοχές όπου κατοικούν οι πρωταγωνιστές, πριν βγει στο Ίντερνετ.
Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητές της πόλης καταγράφουν τις ομαδικές σεξουαλικές τους επιδόσεις: έχει προηγηθεί ένα ροζ βίντεο με δύο αγόρια και μία κοπέλα που έκαναν όργια μετά από κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και ακόμα ένα με 5 πρωταγωνιστές!

«Επίκαιρη ερώτηση Νάντιας στην Υπουργό Περιβάλλοντος για την περιβαλοντική καταστροφή από τα λιόζουμα και τα κίνητρα για τον εκσυγχρονισμό των ελαιοτριβείων»


Είναι γνωστό, ότι η κατανάλωση αγνού παρθένου ελαιόλαδου, προάγει την υγεία και την ευεξία μας. Ωστόσο, παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό οι συνέπειες στη φύση, από την επιστροφή των κατάλοιπων της επεξεργασίας του ελαιοκάρπου στη θάλασσα. Η θάλασσα, τα ποτάμια και οι χείμαρροι μολύνονται και αποκτούν ένα χρώμα φαιό και εκπέμπουν δυσοσμία, λόγω της απόριψης των λιόζουμων στο φυσικό περιβάλλον. Ακόμη χειρότερα, ωστόσο, συντελείται μια σειρά από χημικές αντιδράσεις που αφαιρούν το οξυγόνο από το υδάτινο περιβάλλον. Αυτό, έχει ως συνέπεια το θάνατο των ψαριών από τη μια και την υπέρμετρη ανάπτυξη φυκιών που καταστρέφουν τη γύρω περιοχή, λόγω της σήψης που δημιουργούν. Μάλιστα, οι συνέπειες στην Μεσσηνία είναι τέτοιες που ορισμένοι το ονομάζουν «ο μαύρος θάνατος της Μεσσηνίας».
Αυτήν την εποχή, λόγω της ελαιοκομικής περιόδου, το φαινόμενο έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις και έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων όλης της Μεσσηνίας. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, τα υγρά απόβλητα των τριφασικών ελαιοτριβείων καταλήγουν στη θάλασσα μέσω των αγωγών ομβρίων υδάτων, των ρυακιών και των ποταμών.
Κατόπιν αυτών ερωτάται η Υπουργός,
1. Πότε και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα μόλυνσης του φυσικού περιβάλλοντος, όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας;
2. Σκοπεύει η κυβέρνηση και πότε να δώσει κίνητρα, προκειμένου τα τριφασικά ελαιοτριβεία να εκσυγχρονιστούν και να προωθήσει την εκμετάλευση των λιόζουμων για την παραγωγή φαρμάκων, λιπασμάτων, εδαφοβελτιωτικών, ζωοτροφών και κυρίως στερεών βιοκαυσίμων;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Συλλήψεις για παράνομο στοίχημα στον Βόλο


Δύο γυναίκες που διατηρούσαν παραδοσιακό καφέ στο κέντρο του Βόλου και το είχαν μετατρέψει σε πρακτορείο παράνομου στοιχηματισμού συνελήφθησαν σήμερα από τις αστυνομικές αρχές Βόλου, μαζί με δυο παίκτες παράνομου στοιχήματος. Οι δυο γυναίκες σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν μετατρέψει το κατάστημά τους σε παράνομο πρακτορείο εδώ και περίπου τρία χρόνια, αλλά συνελήφθησαν μόλις σήμερα. Κατασχέθηκαν τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και βιβλίο καταχώρησης παικτών με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, προερχόμενο από το παράνομο στοίχημα. Οι τέσσερις συλληφθέντες προσάγονται σήμερα στον ανακριτή για τα περαιτέρω.

Τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα



Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή Βουλευτών, των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου. Μεγάλος αριθμός νεαρών κολυμβητών έπεσε στα νερά του λιμανιού για τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο έριξε στη θάλασσα για τον Αγιασμό των Υδάτων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Λήστεψαν ταχυδρομικό υπάλληλο στην Κορινθία


Στο Βοχαϊκό του δήμου Βόχας Κορινθίας, προχθές το μεσημέρι άγνωστος άνδρας που φορούσε μαύρη κουκούλα, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά σε 50χρονο ταχυδρομικό υπάλληλο, τον απείλησε, σύμφωνα με ισχυρισμό του ιδίου, και τον λήστεψε παίρνοντας περίπου των δύο χιλιάδων ευρώ και εν συνεχεία ο δράστης τράπηκε σε φυγή πεζός και αναζητείται. Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Βραχατίου.

Ορίστηκαν οι νέοι αντινομάρχες Κορινθίας


Με απόφαση του νομάρχη Κορινθίας Νίκου Ταγαρά ορίστηκαν οι νέοι αντινομάρχες για το 2010 και είναι οι:
α) Σπύρος Παπαθεοφάνους Οικονομικών - Διοικητικών και αναπληρωτής νομάρχη,
β) Γιώργος Γεωργακόπουλος, Πολεοδομίας & τεχνικών έργων,
γ) Ηλίας Ανδρικόπουλος, Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, και
δ) Θάνος Πισιμίσης, Πολιτισμού - Αθλητισμού & Νεολαίας.

Ληστεία σε πρατήριο βενζίνης στην Κυπαρρισία


Σε χωριό του Δήμου Αυλώνα Μεσσηνίας, δύο άγνωστοι προχθές το βράδυ, φορώντας κουκούλες μπήκαν στο γραφείο πρατηρίου υγρών καυσίμων 29χρονου και με την απειλή όπλων του αφήρεσαν περίπου 4.000 ευρώ.
Οι δράστες στην συνέχεια πήραν και το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο του υπαλλήλου του πρατηρίου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας.

Ανοίγουν αύριο τα Σχολεία μετά τις γιορτές


Αύριο Παρασκευή θα ανοίξουν τελικά, αντί της Δευτέρας, τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Επειδή χάθηκαν πολλές εκπαιδευτικές ώρες, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και εξαιτίας της νέας γρίπης, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τα Σχολεία να ανοίξουν κανονικά αύριο Παρασκευή.

ΕΑΣ Μεσσηνίας τώρα τρέχουν να ..προλάβουν για την ψηφιοποίηση


Αυτό που δεν έκανε η ΕΑΣ Μεσσηνίας τους προηγούμενους μήνες στο θέμα της ψηφιοποίησης ευελπιστεί ότι θα το καταφέρει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου .Για τον λόγο αυτό
μέχρι τις 7 το βράδυ καθημερινά εκτός Κυριακής θα είναι ανοιχτά τα υποκαταστήματα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας προκειμένου να δέχονται παραγωγούς, για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων τους. Τα αρμόδια συνεργεία της ΕΑΣ θα εργάζονται έως τις 10 το βράδυ προκειμένου να ολοκληρώσουν την ψηφιοποίηση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου (σήμερα η ΕΑΣ Μεσσηνίας βρίσκεται περίπου στο 50%).
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
1) Αποσπάσματα ελαιοκομικού και αμπελουργικού μητρώου.
2) Τοπογραφικά διαγράμματα αγροτεμαχίων (εάν υπάρχουν).
3) Αποσπάσματα κτηματολογίου (όπου υπάρχει).
Η ΕΑΣ ενημερώνει ότι δοθεί προτεραιότητα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Σημειώνεται ότι σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα των μικρών κτημάτων της Μάνης (μέχρι 300 τ.μ.), για τα οποία η ΕΑΣ αναμένει οδηγίες για το αν θα ψηφιοποιηθούν.

Βγήκαν τα πρώτα τρακτέρ στους δρόμους


Αγρότες από τη Χαλκιδική στάθμευσαν τρακτέρ στον κόμβο thw Νέας Τρίγλιας., χωρίς να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων
Στο σημείο βρίσκονται παρατεταγμένα τα τρακτέρ χωρίς να δημιουργούν οποιοδήποτε πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Μέχρι 28 Φεβρουαρίου του 2010 οι αιτήσεις στο Ελαιοκομικό Μητρώο


Από τις 2 Ιανουαρίου 2010 μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, οι ελαιοπαραγωγοί που επιθυμούν να καταχωρίσουν νέα ελαιοτεμάχια στο Ελαιοκομικό Μητρώο ή να τροποποιήσουν προηγούμενα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί σε αυτό, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις - δηλώσεις τους στις κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των Νομαρχιών.
Στο Ελαιοκομικό Μητρώο εγγράφονται υποχρεωτικά όλοι οι καλλιεργητές ελιάς προκειμένου να εισπράττουν την ενιαία κοινοτική ενίσχυση και να μπορούν να συμμετέχουν και να ενισχύονται μέσω κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων (βιολογική ελαιοκαλλιέργεια, ολοκληρωμένη διαχείριση της παραγωγής, ποιοτικό παρακράτημα κ.α.).
Επίσης, η εγγραφή στο Ελαιοκομικό Μητρώο είναι απαραίτητη για την είσπραξη αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, καθώς και για τη χορήγηση άδειας για πώληση ελαιολάδου και ελιών στις λαϊκές αγορές.

Να σημειωθεί ότι οι παραγωγοί που προέβησαν σε τροποποιήσεις κατά τα προηγούμενα έτη και δεν έχει προκύψει από τότε άλλη μεταβολή, δεν οφείλουν να προβούν σε κάποια ενέργεια.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:
Α) Για νέα εγγραφή ελαιοπαραγωγού ή εγγραφή νέου ελαιοτεμαχίου:
- Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
- Φωτοτυπία τίτλων ιδιοκτησίας των νέων ελαιοτεμαχίων
- Φωτοτυπία του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας
- Φωτοτυπία της 1ης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης
- Σε περίπτωση ενοικίασης, το θεωρημένο ιδιωτικό συμφωνητικό ενοικίασης (τουλάχιστον 4ετίας)
- Το τοπογραφικό σκαρίφημα με τις γεωγραφικές συντεταγμένες των κορυφών των τεμαχίων σε σύστημα ΕΓΣΑ – 87
Β) Για αλλαγές - διορθώσεις στοιχείων:
- Εφόσον ο ελαιοπαραγωγός επικαλείται κυριότητα, τίτλοι ιδιοκτησίας θεωρούνται: Τα συμβόλαια νομίμως μεταγραμμένα και το απόσπασμα του Εθνικού Κτηματολογίου
- Όταν υπάρχει εκμετάλλευση ελαιοκτήματος, τίτλος θεωρείται κάθε σύμβαση (μισθώσεως, δωρεάν παραχώρησης κ.α.). Αυτές οι συμβάσεις πρέπει να συνοδεύονται από τίτλους ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη
- Σε εξαιρετικές, μόνο, περιπτώσεις μπορεί να γίνει δεκτό αντί συμβολαίου, το πιστοποιητικό του Δημάρχου ή Προέδρου της Κοινότητας ή Ένορκη Βεβαίωση συνοδευόμενο από το θεωρημένο αντίγραφο Ε9 της αρμόδιας ΔΟΥ.

Αγωνιούν οι νέοι αγρότες για το μέλλον τους


Την Τετάρτη, 27 Ιαν 2010, 11.30, στην Αθήνα (πλατεία Καραϊσκάκη) η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών προσκαλεί Νέους Αγρότες και τους «εν δυνάμει δικαιούχους» Νέους Γεωργούς σε συζήτηση για το Μέλλον του αγροτικού κόσμου και για τις εξελίξεις στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο παρατηρούμε, στην κοινωνική πραγματικότητα, να αναδύεται και να δυναμώνει η ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ, ανάμεσα στο δίπολο ΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, βαθειά πολιτικοποιημένη και κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών, αποστασιοποιημένη από κομματικές εξαρτήσεις και από λογικές της οικονομίας της αγοράς, αλλά και από τις προσωρινές άμεσες αποπροσανατολιστικά προβαλλόμενες ανάγκες, αναζητά μαζί με όλους τους συμπολίτες και κοινωνικούς εταίρους τον προσανατολισμό του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου.

Το μέλλον του αγροτικού κόσμου περνά υποχρεωτικά μέσα από την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό με την προσέλκυση Νέων Αγροτών στα αγροτικά επαγγέλματα, αλλά και με την παράδοση του σχεδιασμού του μέλλοντος του αγροτικού κόσμου σε όσους μπορούν να έχουν μέλλον, για τουλάχιστον άλλα 30-40 χρόνια, όπως είναι οι Νέοι Αγρότες-μέλη των Ενώσεων Νέων Αγροτών και οι «εν δυνάμει δικαιούχοι» ένταξης στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών.
Το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών ήταν προς την σωστή κατεύθυνση και διαφανώς μοριοδοτημένο, παρά τις ανωμαλίες και τις ανικανότητες της δημόσιας διοίκησης και πολιτικής, με τις μεγάλες «νεκρές» περιόδους και τις διαδικαστικές χρονοβόρες πολυπλοκότητες που επιβλήθηκαν. Καθώς και παρά την προσπάθεια χρησιμοποίησής του προγράμματος μόνο για κυβερνητικούς ή αντικυβερνητικούς στόχους.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών μέχρι σήμερα έχει συναντηθεί κατ’ αρχήν με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναποτελεσματικά, ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να ενημερωθεί για την δρομολόγηση όσων διεκήρυξε ο κ. Γ. Παπανδρέου στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Αρχαία Ολυμπία) και ζήτησε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ για την υπερβολική καθυστέρηση του προγράμματος Νέων Γεωργών, χωρίς ανταπόκριση.
Οι Νέοι Αγρότες-μέλη των Ενώσεων Νέων Αγροτών ενστερνίζονται την διακήρυξη του κ. Γ. Παπανδρέου ότι «το κράτος δεν πρέπει να είναι ο δυνάστης. Το κράτος δεν είναι το φέουδο κάποιων, ούτε το έπαθλο κάποιας νίκης, αλλά το κράτος πρέπει να είναι ο υπηρέτης, που στέκεται δίπλα στις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του πολίτη και του αγρότη. Και ιδιαίτερα του Νέου Αγρότη, που έχει και όραμα και όρεξη».
Η ΠΕΝΑ, ως συλλογική έκφραση Ελλήνων πολιτών, αποδοκιμάζει τον εμπαιγμό των Νέων Αγροτών και των «εν δυνάμει δικαιούχων» Νέων Γεωργών και θα αγωνιστεί για την προάσπιση της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων τους. Άλλωστε σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτεία, η συνέχεια και συνέπεια του κράτους, καθώς και ο σεβασμός των νόμων, των θεσμών και των εκπροσώπων τους είναι αυτονόητος, αλλά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι Νέοι Αγρότες αισθάνονται ότι είναι σήμερα ζητούμενο.
Η ΠΕΝΑ προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και τις εξελίξεις στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών, την Τετάρτη, 27-1-10, 11.30, στην Αθήνα (πλατεία Καραϊσκάκη).
Πρόεδρος: Β.Γιαννόπουλος-6972773855, Ειδ.Γραμμ: Θ. Βασιλόπουλος-6932335569

Στις 15 Φεβρουαρίου έρχονται οι Κοινοτικοί για τον έλεγχο των Ψηφιοποιήσεων


Στις 15 Φεβρουαρίου θα έρθουν στην Ελλάδα οι ελεγκτές της Ευρωπαίκής Ένωσης προκειμένου να διαπιστώσουν καταρχήν αν όλα τελείωσαν ομαλά με την ψηφιοποίηση αλλά και για να ..εγκρίνουν την καταβολή των αγροτικών επιδοτήσεων. Εν τω μεταξύ σε όλες τις Ενώσεις έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου
χωρίς επιστροφή για να τελειώσει το έργο της ψηφιοποίησης μέχρι το τέλος Ιανουαρίου προκειμένου τον επόμενο μήνα που θα έρθουν στη χώρα μας οι κοινοτικοί να μην κινδυνέψει η Ελλάδα με πρόστιμο και οι παραγωγοί με..αναστολή πληρωμών!

Δύο νέοι έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στην Τρίπολη


Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα συνέβη χθές στη μία παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι, στο 10ο χιλ. Τρίπολης - Πύργου.
Συγκεκριμένα Ι.Χ. Επιβατικό Αυτοκίνητο (τζιπ) που κατευθυνόταν από τον Εθνικό Κόμβο Νεστάνης - Πύργου συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με άλλο Ι.Χ. Επιβατικό Αυτοκίνητο προερχόμενο από Τρίπολη.
Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν ο ακαριαίος θάνατος ενός 25χρονου, οδηγού του πρώτου οχήματος και τον θανάσιμο τραυματισμό μιας 21χρονης κοπέλας, όπου οι γιατροί του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή αλλά εξέπνευσε, αργά το απόγευμα. Ο οδηγός και ο επιβάτης του δευτέρου οχήματος (τζιπ) τραυματίστηκαν σοβαρά.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας.

6.1.10

Πατέρας και γιός συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών.


Πατέρας και γιος συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Μενεμένης.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνολικά συνελήφθησαν εκτός από τον πατέρα και το γιο του, άλλα δύο άτομα, ανάμεσά τους και μια γυναίκα. Στην κατοχή τους, αλλά και στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν ως κρύπτη βρέθηκαν 25 περίπου γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητες χασίς, 70 πλαστικές σακούλες για τη συσκευασία των ναρκωτικών, 735 ευρώ προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών, ένα όπλο και ένα πιστόλι κρότου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς στον αγιασμό των υδάτων στην Πύλο


Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μετά την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωσή του για την ημέρα ανέφερε ότι "τα Φώτα στην παράδοσή μας είναι ανάσα ελπίδας. Η οικονομία μας έχει ανάγκη από ανάσα ελπίδας και ελπίζουμε να τη δώσει η κυβέρνηση".
Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης ότι "εγώ στην ελληνική περιφέρεια παίρνω ανάσα ελπίδας. Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα για όλους μας, αλλά για εμένα ιδιαίτερα που βρίσκομαι στην Πύλο με ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ".

Γέννησε χωρίς να ξέρει ότι είναι ….έγκυος


Ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 2,5 κιλών έφερε στον κόσμο την Πρωτοχρονιά η 34χρονη Σταυρούλα Αρβανίτη, αν και μέχρι την αλλαγή του χρόνου αγνοούσε ότι... ήταν έγκυος. Η 34χρονη ήταν ήδη μητέρα πέντε παιδιών, ωστόσο είχαν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία γέννα και επί εννιά μήνες δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, ούτε αυτή ούτε ο σύζυγός της.
Ο τελευταίος την μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς εξαιτίας των πόνων που ένιωθε και από εκεί οι γιατροί την έστειλαν κατευθείαν στο μαιευτήριο, όπου και έφερε στον κόσμο το έκτο παιδί του ζεύγους!!!

5.1.10

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Από τον Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ και το βιβλίο του "Η Κοιλάδα των Ρόδων"


Ο Πάουλ Αμαντέους Ντήναχ, τον Μάιο του 1921 πέφτει σε ληθαργικό ύπνο και ξυπνά από αυτόν τον Μάιο του 1922. Κατά τη διάρκεια αυτού του "ύπνου" ο Ντήναχ ταξιδεύει στο μέλλον και καταβάλει το σώμα της επόμενης ενσάρκωσης του , στο έτος 3905μ.χ. Μέσα στο "νέο" του σώμα, "ζει" για ένα χρόνο, βιώνοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και την καθημερινή ζωή του 40ου αιώνα. Μας μαρτυρεί ότι ταξιδεύει παντού στον τότε πολιτισμένο κόσμο και επισκέπτεται και την "Κοιλάδα των Ρόδων", μία ιδανική πολιτεία, την οποία και μας περιγράφει στο βιβλίο του (1). Στο ταξίδι του αυτό εκτός των άλλων διδάσκεται "Ιστορία" από έναν καθηγητή του μέλλοντος. Η "Ιστορία" αυτή που διδάσκεται κατά το έτος 3904μ.χ., είναι το δικό τους παρελθόν και το δικό μας μέλλον.
Τα γεγονότα που θα συγκλονίσουν την ανθρωπότητα στο μέλλον...

Από τον 20ο έως τον 24ο αιώνα:
Αρχίζει ο κόσμος να μπαίνει σε μια πολιτισμική και πνευματική υποβάθμιση.
Υπάρχει έκρηξη υπερπληθυσμού. Οι πόλεις γίνονται ασφυκτικές, οι γαίες ελαττώνονται και αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα τροφής. Το νερό γίνεται πολύτιμο.
Το 2204 ολοκληρώνεται ο αποικισμός του πλανήτη Άρη. Η αποικία ευδοκιμεί 60 χρόνια και μετά καταστρέφεται ολοσχερώς από μια τεράστια φυσική καταστροφή στον πλανήτη, μαζί της πεθαίνουν οι 20.000.000 άποικοι.
Το 2309 μεγάλη καταστροφή χτυπά τη Γη, την οποία προκαλεί ο ίδιος ο άνθρωπος, με σκοπό να λήξει ο μακροχρόνιος πόλεμος μεταξύ των φυλών που μάστιζε τη Γη.
Από τον 25ο έως τον 40ο αιώνα:
Αρχίζει η αναγέννηση. Το 25ο αιώνα, ηγούνται του κόσμου κορυφαίοι επιστήμονες καθώς, η τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη είναι ισοδύναμες με την πρόοδο και την εξέλιξη. Με τις νέες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι νέοι ηγέτες (οι οποίοι είναι ταγμένοι στην εξυπηρέτηση της ολότητας), καταφέρνουν οι άνθρωποι να ζουν με περισσές υλικές ανέσεις.
Τον 29ο αιώνα ιδρύεται μια ιδανική πολιτεία που ονομάζεται "Κοιλάδα των Ρόδων". Αρχίζει να δίνεται βάση στην πνευματική ανάπτυξη.
Τον 34ο αιώνα η ανθρωπότητα αποκτά μια έκτη αίσθηση την υπερόραση (άμεση γνώση).
Τέλος τον 40ο αιώνα οι άνθρωποι έχουν πια μια βαθιά εσωτερική καλλιέργεια, οι άξίες είναι πνευματικές, κυριαρχούν συναισθήματα αδελφοσύνης και ευγένειας. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Dienach "το απίστευτο και το αδύνατο έχουν μπορέσει να το κάνουν αληθινό". Ζουν μια νέα Χρυσή Εποχή.
ESOTERICA.gr

Ιός μπλοκάρει περισσότερες από 20 εκατομμύρια τραπεζικές κάρτες στη Γερμανία


Περισσότερες από 20 εκατομμύρια τραπεζικές κάρτες Eurocheque (EC), δηλαδή σχεδόν οι μισές από αυτές που εκδίδονται από τα ταμιευτήρια και περιφερειακές γερμανικές τράπεζες, εξακολουθούσαν σήμερα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συναλλαγές λόγω ενός ιού του 2010, σύμφωνα με την ομοσπονδία του τομέα.
Από την 1η Ιανουαρίου περίπου 20 εκατομμύρια κάρτες EC από τα 45 εκατομμύρια και 3,5 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες από τα 8 εκατομμύρια που έχουν εκδοθεί από αυτά τα ιδρύματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάληψη χρημάτων στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών στη Γερμανία και το εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας DSGV.
Η βλάβη προέρχεται από ένα "πρόβλημα του έτους 2000 που εμφανίστηκε καθυστερημένα", ορισμένα ηλεκτρονικά τσιπ τραπεζικών καρτών δεν αναγνωρίζουν το νέο έτος 2010, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι αυτό δεν θέτει κανένα πρόβλημα ασφάλειας.
Επίσης οι κάρτες αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή αγορών σε πολλά καταστήματα, προσθέτει το DSGV, το οποίο ελπίζει στην πλήρη αποκατάσταση του θέματος για τα καταστήματα και στην καταβολή των χρημάτων "ως την ερχόμενη Δευτέρα".

Συνάντηση Νάντιας Γιαννακοπούλου με Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη


Την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Φώτη Χατζημιχάλη. Η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 η ώρα, το μεσημέρι, διήρκησε πάνω από 1 ώρα. Η βουλευτής Μεσσηνίας έθεσε υπ’όψιν του κ. Χατζημιχάλη κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ιδιαίτερα τη Μεσσηνία. Αρχικά, η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε στον περιφερειάρχη την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών στον οδικό άξονα Τρίπολη – Καλαμάτα, προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου. Επιπλέον, συζήτησε μαζί του την ανάγκη δημιουργίας ενός οδικού δικτύου που θα συνδέει όλες τις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου, προκειμένου το άρτιο οδικό δίκτυο να συμβάλει στην ανάπτυξη της ενιαίας Πελοποννήσου, σε όλους τους τομείς. Ακόμη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερη μνεία

στην άμεση βελτίωση του τοπικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τους δικαιούχους του προγράμματος ‘Νέοι Αγρότες’, και τονίστηκε η ανάγκη επεξεργασίας και διαμόρφωσης συντονισμένης δράσης. Επίσης, συζητήθηκε το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των αποριμμάτων, καθώς αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο χρήζει άμεσης λύσης, λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Στα πλαίσια της παραπάνω συνάντησης, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, η κ. Γιαννακοπούλου περιόδευσε στην Κυπαρισσία, όπου επισκέφθηκε τοπικούς φορείς και υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αγρότες και συνεταιριστές της Τριφυλίας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Διεύθυνση Γεωργίας. Η βουλευτής επισκέφθηκε, ακόμη, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και την Αστυνομική Υποδιεύθυνση, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και εργαζομένους, προκειμένου να αφουγκραστεί από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους.

Η Μεσσηνία στο «Harrods» στο Λονδίνο


Στην ξεχωριστή και ιδιαίτερη καμπάνια προβολής του τουριστικού μας προϊόντος, στο πολυκατάστημα «Harrods» στο Λονδίνο,συμμετέχει φέτος η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής προβολής του Νομού Μεσσηνίας.
Από τις 26/12 μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου 2010 η Μεσσηνία θα προβάλλεται στο Λονδίνο, στο διασημότερο πολυκατάστημα του κόσμου.Η παρουσία της Ελλάδας εκεί αποτελεί μία σημαντική διεθνή επιτυχία καθώς, ανταγωνιστικές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Τουρκία αποκλείστηκαν. Από το Μάιο του 2009 εξασφαλίσθηκε, πως η παραπάνω προβολή της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί κατ' αποκλειστικότητα.
Η Ελλάδα δίνει το "παρών" σε μία περίοδο, στη διάρκεια της οποίας 3.5 εκατομμύρια επισκέπτες επισκέπτονται το «Harrods» λόγω εορτών και εκπτώσεων, αλλά και κατά την έναρξη της νέας δεκαετίας, για το έτος 2010, μία σημαδιακή χρονιά για την προαγωγή του κύρους της χώρας μας.
Στην καμπάνια εκτός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας συμμετέχουν επίσης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, η Νομαρχία Λασιθίου, η Νομαρχία Χανίων, η Νομαρχία Μαγνησίας, η Νομαρχία Ρεθύμνου, ο Δήμος Κω ,ο Δήμος Λαγανά και η COSTA NAVARINO, σε 12 κεντρικές βιτρίνες επί της ΒROMTON ROAD.
Επιπλέον, δύο ακόμη "ζωντανές" εκθεσιακές βιτρίνες λειτουργούν με προσωπικό στην κύρια πρόσοψη του κτιρίου «Harrods» αναπαριστώντας παραδοσιακό ελληνικό σκηνικό και αρχαίο ελληνικό θέατρο.
Οι προσπάθειες, θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα με καινοτόμες δράσεις και ευελπιστούμε , να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν για τον τουρισμό της Μεσσηνίας.

Αντωνία Μπούζα : Κυβερνητικές πρακτικές και τουριστική πολιτική


Αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα, όπου η οικονομική κρίση αρχίζει να επηρεάζει δυσμενώς τη ζωή των Ελλήνων και γράφονται επικριτικά σχόλια στο διεθνή τύπο για την Ελλάδα και τις ακολουθούμενες πολιτικές σε διάφορους τομείς όπως της οικονομίας ,δυστυχώς και στον τουριστικό τομέα τείνουν να δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα και σοβαρές παρενέργειες λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην τοποθέτηση υπευθύνου στο τιμόνι του ΕΟΤ.
Αν αναλογισθούμε πως ο τουρισμός, αποτελεί το σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και τη «βαριά» βιομηχανία μας , δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για αυτή την ολιγωρία, οι επιπτώσεις της οποίας , ήδη αρχίζουν και διαφαίνονται και ειδικότερα:...

Το μήνα Ιανουάριο , ως φαίνεται , η Χώρα μας ή δεν θα έχει παρουσία σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ή ασθμαίνοντας, ίσως καταφέρει σε ορισμένες να συμμετάσχει.
Αυτό προέκυψε , επειδή όλους αυτούς τους μήνες , ύστερα από την κατάργηση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης ,δεν είχαν εκχωρηθεί οι νέες αρμοδιότητες στην Υφυπουργό κ.Άντζελα Γκερέκου , καθώς επίσης ήταν ακέφαλος ο Ε.Ο.Τ. και δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος , να εγκρίνει τις δαπάνες για τη συμμετοχή μας στις εκθέσεις του εξωτερικού για το μήνα Ιανουάριο , να χαράξει έγκαιρα τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα, καθώς και το τι μέλλει γενέσθαι με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.
Αποτέλεσμα , είναι να έχει χαθεί η παρουσία μας στη Νορβηγία-μία χώρα που στηρίζει δυναμικά τον τουρισμό μας- και να είναι υπό αμφισβήτηση η παρουσία μας, στην Ολλανδία, την Αυστρία και τη Γερμανία, καίτοι είχε ενοικιασθεί ο χώρος για τη χρήση του από την Ελλάδα.
Αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για την Ελλάδα ,που παρουσιάζεται αδύναμη και ανακόλουθη ,όταν χώρες εκτός της Ευρωζώνης με πολύ αδύναμες οικονομίες έχουν κατορθώσει και έχουν μία αξιοπρεπή παρουσία , σε αντίθεση με μας, που εγκαταλείπουμε χωρίς την απαιτούμενη στήριξη και αυτούς που αποφάσισαν να επενδύσουν στη Χώρα μας. Πρέπει να γνωρίζεται πως στις τουριστικές εκθέσεις πλέον ,δεν μετρώνται οι παρουσίες , αλλά οι απουσίες.
Οι ανταγωνίστριες Χώρες της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα , θα δραστηριοποιηθούν ακόμη περισσότερο , με δυσάρεστα αποτελέσματα για τη Χώρα μας. Οι παρενέργειες αυτής της ολιγωρίας , επηρεάζουν και τις 40 τουριστικές επενδύσεις που αναμένουν ειδικές γνωματεύσεις από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού προκειμένου να προωθηθούν στο υπουργείο Οικονομικών προς ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος έληξε στο τέλος του έτους.
Γενικά έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση στους επιχειρηματίες του κλάδου και από το ότι ο ΕΟΤ δεν έχει εγκρίνει ούτε την αιτηθείσα παράταση για την κατάθεση αιτήσεων λειτουργικής τακτοποίησης στα τουριστικά καταλύματα που δεν διαθέτουν το ειδικό σήμα λειτουργίας είτε γιατί αυτό δεν τους χορηγήθηκε εξαρχής, είτε γιατί έληξαν και δεν ανανεώθηκαν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά,είτε γιατί το χορηγηθέν σήμα δεν καλύπτει το σύνολο της υφιστάμενης εγκατάστασης του καταλύματος, λόγω πολεοδομικών παραβιάσεων.
Ελπίζω , έστω και καθυστερημένα , να δοθεί ιδιαίτερη βάση και προσοχή στην εικόνα της Χώρας μας στο εξωτερικό και στη στήριξη των επενδυτών, για να μην ζήσουμε στιγμές ολοκληρωτικής καταστροφής στον τουρισμό μας , την επερχόμενη περίοδο.

Μεγάλη εκδήλωση του SKAI και του Δήμου Καλαμάτας για την Ανακύκλωση


Μεγάλη εκδήλωση οργανώνεται από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του SKAI για την ανακύκλωση στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα, κοντέινερ θα τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία για τη συλλογή, προς ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και η όλη διαδικασία θα καλυφθεί από τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και το ραδιόφωνο του SKAI, με πολλαπλές ωφέλειες για την πόλη της Καλαμάτας

Διαχείριση απορριμμάτων Μαραθόλακκας - Έρχεται ο Φώτης Χατζημιχάλης στην Καλαμάτα


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καλαμάτας με δημότες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για την προστασία του Ταϋγέτου για τα σκουπίδια, παρουσία του Δικηγόρου τους κ. Αντώνη Κατσά.
Στη συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Υπουργό Περιβάλλοντος και τον Γ. Γ Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση του προβλήματος και πως μέσα στον Ιανουάριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το νέο Περιφερειακό σχεδιασμό και τη βούληση της Κυβέρνησης όσο αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του Δήμαρχου, ο Γ. Γ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φ. Χατζημιχάλης, διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Καλαμάτα και θα έχει συναντήσεις και με τους δημότες, που έχουν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Προφυλακίστηκε o κατηγορούμενος για βιασμό στην Λάρισα


Προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή, ο 35χρονος που κατηγορείται για έναν βιασμό, μία απόπειρα βιασμού και δύο ληστείες σε βάρος γυναικών στη Λάρισα.
Ο άνδρας, που είναι κάτοικος εξωτερικού και επισκέπτεται κατά καιρούς τη Λάρισα, συνελήφθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς τον αναγνώρισε ένα από τα θύματά του και ενημέρωσε την Αστυνομία. Ακολούθως τον αναγνώρισε και το άλλο θύμα του, ενώ στα στοιχεία, που προέκυψαν κατά την έρευνα, συμπεριλαμβάνονται και αναλύσεις DNA.
Οι δύο επιθέσεις κατά γυναικών για τις οποίες κατηγορείται ο συλληφθείς, συνέβησαν τον Μάρτιο και τον Νοέμβριο του 2009, ενώ εξετάζεται αν είναι και ο δράστης βιασμού, που αναφέρθηκε το Δεκέμβριο στη Λάρισα. Τότε, άγνωστος, ο οποίος έφερε κουκούλα, μπήκε σε διαμέρισμα γυναίκας που έμενε μόνη, από το ανοιχτό παράθυρο του μπάνιου και τη βίασε.

Ορίστηκαν οι νέοι αντινομάρχες Λακωνίας


Με απόφαση του νομάρχη Λακωνίας, Κώστα Φούρκα, νέοι αντινομάρχες για το 2010, ορίσθηκαν οι Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, ως υπεύθυνος επί Οικονομικών θεμάτων - Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, και Παναγιώτης Φαρλέκας, που είναι επιφορτισμένος με τον τομέα Έργων - Υποδομών και Δικτύων.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά...13.000 ερωμένες είχε ο Γουόρεν Μπίτι


Μία νέα βιογραφία του Γουόρεν Μπίτι ισχυρίζεται ότι ο αλλοτινός γόης του Χόλιγουντ είχε ερωτική σχέση με σχεδόν... 13.000 γυναίκες.
Η εφημερίδα New York Post αποκάλυψε χθες Δευτέρα λεπτομέρειες από το βιβλίο "Σταρ: Πώς ο Γουόρεν Μπίτι Αποπλάνησε την Αμερική".
Ο συγγραφέας του, Ρον Μπίσκιντ, ο οποίος υποστηρίζει ότι εξουσιοδοτήθηκε από τον ίδιο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη να γράψει τη βιογραφία, είπε ότι με μία απλή καταμέτρηση έφθασε στις 12.775 ερωμένες στη διάρκεια της ζωής του 72χρονου Μπίτι, που σύμφωνα με το βιβλίο είχε την πρώτη του ερωτική επαφή σε ηλικία περίπου 20 ετών.
Ο Μπίτι, ο οποίος είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Ανέτ Μπένινγκ από το 1992, είχε μεταξύ άλλων σχέση με τις Τζέιν Φόντα, Τζόαν Κόλινς, Μαντόνα, Νταιάν Κίτον και Τζούλι Κρίστι.
Το βιβλίο επικαλείται μία κομπάρσο στην ταινία του 1974 "Υπόθεση Πάραλλαξ", η οποία περιγράφει πώς έβλεπε δεκάδες γυναίκες να επισκέπτονται το καμαρίνι του ηθοποιού: "Κάποια από τα κορίτσια δεν ήταν ιδιαίτερα ελκυστικά. Κάποιες ήταν παχουλές, άλλες είχαν μουστάκι, σπιράκια, ελιές ή άλλες ατέλειες".
Σε ανακοίνωσή του, πάντως, στην Huffington Post, ο δικηγόρος του Μπίτι, Μπέρτραμ Φιλντς, αρνείται ότι υπήρξε εξουσιοδότηση του ηθοποιού για τη βιογραφία.

Την Δευτέρα στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δημήτρης Δράκος


Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Νομάρχη Μεσσηνίας και προέδρου της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή για θέματα που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία και το εισόδημα των παραγωγών.
Συγκεκριμένα η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο και στην ατζέντα περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν τις επιδοτήσεις και την κοινή αγροτική πολιτική, το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και άλλα τρέχοντα και επείγοντα θέματα.

Νεαρός βρέθηκε νεκρός σε χείμαρρο στον Αριστομένη


Νεκρό βρήκαν μετά τα μεσάνυχτα, μέσα σε χείμαρρο, 25χρονο κάτοικο της αγροτικής περιοχής Αγίου Νικολάου του δήμου Αριστομένη Μεσσηνίας, αστυνομικοί του τμήματος Μεσσήνης με τη συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ και της πυροσβεστικής.
Ο 25χρονος μαζί με 14χρονο συγχωριανό του, τις απογευματινές ώρες χθες, επέστρεφαν περπατώντας στο χωριό τους από τον συνοικισμό Παλαιά Αετοφωλιά και σε κάποιο σημείο της διαδρομής, για άγνωστους λόγους, ο 25χρονος ακολούθησε διαφορετική διαδρομή από τον 14χρονο.
Προανάκριση για τα αίτια του θανάτου διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου