27.2.10

Στον …αέρα ο «Καλλικράτης»;

Αναστάτωση μεταξύ των αυτοδιοικητικών και όχι μόνο προκαλεί σημερινό δημοσίευμα του "Βήματος" σύμφωνα με το οποίο το κλιμάκιο των ελεγκτών της Ε.Έ. απέρριψε το αίτημα του υπουργού Εσωτερικών να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη στήριξη του «Καλλικράτη».Ενα γεγονός που αποτελεί και το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στην αλλαγή του κράτους. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι ευρωπαίοι είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει το αναγκαίο σχέδιο «δεν υπάρχει» δηλαδή «ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση το οποίο μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές της ελληνικής Κυβέρνησης». «Είμαστε στη φάση των δράσεων εφαρμογής» διεμήνυσαν οι ελεγκτές και φαίνεται πως όλα πια βρίσκονται στον αέρα.

Χαβάη – Αρχίζουν εκκενώσεις λόγω τσουνάμι

Σε 4 περίπου ώρες αναμένεται να χτυπήσει το τσουνάμι τη Χονολουλού. Οι αρχές έχουν ενημερώσει τους κατοίκους να βρουν ένα ασφαλές μέρος προτού κλείσουν όλοι οι δρόμοι που ενδέχεται να χτυπηθούν απο το τσουνάμι
Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Χαβάη δήλωσαν ότι ετοιμάζονται ν΄αρχίσουν εκκενώσεις παράκτιων περιοχών."Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την κατάσταση και κυρίως τους κινδύνους για τσουνάμι. Οι προσευχές μας και η σκέψη μας είναι κοντά στο λαό της Χιλής. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε αυτήν την ώρα της ανάγκης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

Συνελήφθησαν 12 γυναίκες για …άσεμνες χειρονομίες σε περαστικούς

Δώδεκα γυναίκες, ηλικίας από 20 έως 45 ετών, οι οποίες στην οδό Γιαννιτσών, παρενοχλούσαν τους διερχόμενους με άσεμνες κινήσεις συνέλαβαν χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Ηθών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι συλληφθείσες, εννέα από τις οποίες είναι αλλοδαπές, προκαλούσαν τους διερχόμενους «σε σαρκική συνάφεια, προσβάλλοντας το αίσθημα της αιδούς, της ηθικής υπόστασης και αξιοπρέπειας».
Από τα στοιχεία της Γ.Α.Δ.Θ. προκύπτει ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν συλληφθεί στην ίδια περιοχή 94 άτομα, δύο από τα οποία ήταν άνδρες για παραβάσεις του Νόμου περί Ηθών.

Πωλούσαν κλεμμένα κοσμήματα σε …τηλεοπτική εκπομπή

Μεγάλο αριθμό κοσμημάτων για τα οποία δεν παρουσιάστηκαν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είχαν είτε αγοραστεί είτε αποκτηθεί νόμιμα, κατάσχεσαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα σε επιχείρηση που λειτουργούσε εντός των εγκαταστάσεων τηλεοπτικού σταθμού και έκανε εκπομπή τηλεπωλήσεων.
Η έρευνα έγινε παρουσία εισαγγελέα μετά από καταγγελία 32χρονης γυναίκας, η οποία στη συγκεκριμένη εκπομπή είδε να προτείνεται προς πώληση -και τελικά αγόρασε- ένα δαχτυλίδι της, την κλοπή του οποίου είχε δηλώσει στην αστυνομία το Νοέμβριο του 2009.
Κατά την έρευνα της αστυνομίας, κατασχέθηκαν επίσης οκτώ φωτογραφίες κοσμημάτων, σε μια εκ των οποίων εικονιζόταν και το επίμαχο δαχτυλίδι.
Από την αστυνομία ειδοποιήθηκε και κλήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης συνεργείο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών για το τμήμα της υπόθεσης, το οποίο το αφορά.
Ο 63χρονος υπεύθυνος της επιχείρησης συνελήφθη μετά από εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Απάντηση Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Μωραΐτη σε ερώτηση Νάντιας για την ανασυγκρότηση του Ο.Κ.Χ.Ε. και την λειτουργία της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Μωραΐτης, σε απάντηση του σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, ανακοίνωσε ότι στη διαδικασία της κτηματογράφησης δεν αποφεύχθηκαν ελλείψεις και αποκλίσεις κατά την καταχώριση των εμπράγματων δικαιωμάτων στην κτηματολογική βάση.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μωραΐτης ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου ότι η διόρθωση του περιεχομένου των κτηματολογικών εγγραφών είναι δυνατή και διενεργείται είτε δικαστικά, είτε εξωδικαστικά όταν πρόκειται για πρόδηλο σφάλμα, είτε με διοικητικές διαδικασίες για τις ίδιες περιπτώσεις. Ακόμη, δηλώνεται ότι το νέο Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε. θα προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του Οργανισμού καθώς και στην δρομολόγηση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση όλων των εξωδικαστικών δυνατοτήτων διόρθωσης των εσφαλμένων εγγραφών.

Αντωνία Μπούζα - Η Μεσσηνία είναι ένας Νομός με μεγάλες δυνατότητες στον τουριστικό τομέα.

Νέες επενδύσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ενισχύουν και καθιερώνουν τη Μεσσηνία ως ποιοτικό τουριστικό προορισμό.Η ΝΑΜ/ΝΕΤΠ ,θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στο νομό μας έχει προγραμματίσει αυτή την περίοδο δράσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Συμμετέχει λοιπόν ο νομός μας στην τουριστική έκθεση νέων και ειδικών μορφών τουρισμού ACTIVE TRIP που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα από 26-28 Φεβρουαρίου , επιθυμώντας να ενισχύσουμε το θεματικό τουρισμό. Στο εξωτερικό , συμμετείχαμε στις Διεθνείς Τουριστικές εκθέσεις B.I.T. στο Μιλάνο της Ιταλίας και F.RE.E. στο Μόναχο της Γερμανίας από 18-22 Φεβρουαρίου. Επίσης θα έχουμε παρουσία στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις IN TOUR MARKET στη Μόσχα από 13-16 Μαρτίου και Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο της Γερμανίας από 10-14 Μαρτίου, όπου εκεί έχει προγραμματισθεί από την Επιτροπή μας, να δοθεί στο κέντρο τύπου της έκθεσης , press conference σε προσκεκλημένους δημοσιογράφους και διαμορφωτές γνώμης ,προκειμένου να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας . Είναι σημαντικό να προβληθεί έτι περισσότερο ο νομός μας , στη Γερμανική αγορά και να βοηθηθούν οι νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες , καθώς και οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν προγραμματίσει τις νέες αεροπορικές συνδέσεις , με το νομό μας.

Ο σεισμός στη Χιλή προκάλεσε τσουνάμι, σύμφωνα με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές

Ο ισχυρότατος σεισμός των 8,8 Ρίχτερ που έπληξε την κεντρική Χιλή τα ξημερώματα προκάλεσε τσουνάμι που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στις ακτές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.
"Οι παρατηρήσεις για το επίπεδο της θάλασσας δείχνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ένα τσουνάμι. Μπορεί να είναι καταστροφικό κατά μήκος των ακτών κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και θα μπορούσε να απειλήσει πιο απομακρυσμένες ακτές", αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.
Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το τσουνάμι.
Στο Τόκιο εξάλλου, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για τον κίνδυνο τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού, μετά τον σεισμό που έγινε στη Χιλή.
Ισχυρή μετασεισμική δόνηση, που είχε μέγεθος 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την κεντρική Χιλή, λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 8,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού που έπληξε την περιοχή Κονσεπσιόν, στο κέντρο της Χιλής, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπασελέτ. Η δόνηση είχε μέγεθος 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ισχυρός σεισμός έπληξε το νότιο νησί Οκινάουα της Ιαπωνίας νωρίς το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα) και η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι έως και δύο μέτρων, αλλά η προειδοποίηση αυτή αργότερα αποσύρθηκε, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για μεγάλες ζημιές.
Το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ ανέφερε πως ο σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε στις 5:31 π. μ. του Σαββάτου (22:31 της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας), 52 μίλια (84 χιλιόμετρα) ανατολικά της πρωτεύουσας του νησιού, Νάχα, μιας πόλης περίπου 320.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 1.600 χιλιόμετρα νότια του Τόκιο.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, που ανέφερε ότι η σεισμική δόνηση ήταν 6,9 βαθμών, προειδοποίησε τους κατοίκους κοντά στην ακτή να απομακρυνθούν προς το εσωτερικό, ωστόσο η προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη αργότερα.

Συνάντηση Δημάρχων για τα σκουπίδια στην Τρίπολη

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθές στην Τρίπολη μεταξύ των Δημάρχων των Πρωτευουσών των Νομών Πελοποννήσου για την αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος των απορριμμάτων.
Με ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη λήξη της συνάντησης τονίζουν ότι πήρξε σύμπτωση απόψεων για άμεση τοποθέτηση των δεματοποιητών, ως βραχυχρόνια λύση, για τις ευθύνες της πολιτείας σχετικά με τη μη ειδοποίηση του ΠΕΣΔΑ και για την έκφραση αδυναμίας των Δήμων εξαιτίας της άτολμης συμπεριφοράς της Πολιτείας να διαχειριστούν το θέμα των απορριμμάτων.
Αποφασίστηκε επίσης, την επόμενη εβδομάδα να γίνει συνάντηση στην Τρίπολη των Δημάρχων, των Πρωτευουσών, των Προέδρων των ΤΕΔΚ και των Προέδρων των ΦΟΣΔΑ για την προώθηση της αντιμετώπισης του προβλήματος.
Σύντομα επίσης, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση όλων των Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη και θα προσκληθεί να συμμετάσχει η Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη για να εκφράσει τις κυβερνητικές απόψεις επί του θέματος.

Ξεκίνησαν τα έργα στο Ασπρόχωμα

Εδώ και μέρες έχουν ξεκινήσει τα έργα διαχείρισης των όμβριων και από χθές το πρωί  ξεκίνησαν οι εργασίες επί του οδοστρώματος, στην Ε.Ο, στο Ασπρόχωμα.
Οι εργασίες προβλέπεται να εξελιχθούν με ταχείς ρυθμούς και για τις δυσκολίες στην κυκλοφορία, που προβλέπεται να είναι αρκετές, η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει τη βοήθεια της Τροχαίας, ζητεί όμως και την κατανόηση όλων όσων χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν από τον κόμβο Ζαφείρη μέχρι τον κόμβο προς τη Μεσσήνη και προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, πλακοστρώσεις, δενδροφυτεύσεις, νέος ηλεκτροφωτισμός, διαχείριση ομβρίων, νέος ασφαλτοτάπητας κλπ.

Το κλείνουν το …μαγαζί και οι περιπτερούχοι

Με προειδοποιητική πανελλαδική απεργία απαντούν οι περιπτερούχοι στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης. Σε ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων τονίζουν:
Ο κλάδος των περιπτερούχων – καπνοπωλών τον τελευταίο καιρό δέχεται ασφυκτική πίεση από τα πρόσφατα μέτρα της Κυβέρνησης.
Όντας άνθρωποι και εμείς, σκληρά εργαζόμενοι διεκδικούμε το δικαίωμα στην επιβίωση και στην εργασία. Αγωνιούμε για το μέλλον τόσο το προσωπικό όσο και όλων των Συναδέλφων. Γι’ αυτό λοιπόν η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 η Ο.Π.Κ.Ε θα πραγματοποιήσει προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Αγωνιζόμαστε για την εξασφάλιση της διαβίωσής μας, αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξουν άλλα κλειστά περίπτερα

Κέρασμα από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας για το έργο που προσφέρουν και ιδιαίτερα για τον αγώνα τους να καθαρίσουν την πόλη από τους εκατοντάδες τόνους απορριμμάτων, που είχαν συσσωρευθεί στο δεκαήμερο, όπου δε λειτουργούσε η ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ.
Επιπλέον η Δημοτική αρχή Καλαμάτας προσέφερε κέρασμα στους εργαζόμενους, ως συμβολική κίνηση αναγνώρισης της προσφοράς τους

26.2.10

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για ελληνική ιθαγένεια

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων το Σχέδιο Νόμου «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις».
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, την ελληνική ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον είτε ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του, είτε δεν έχει αποκτήσει αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του, είτε τέλος είναι άγνωστης ιθαγένειας και εφόσον η αδυναμία διαπίστωσής της δεν οφείλεται σε άρνηση συνεργασίας των γονέων.
Επίσης, η ιθαγένεια αποκτάται αν το παιδί μεταναστών έχει φοιτήσει σε σχολείο στην Ελλάδα...
Παιδί αλλοδαπών, που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, αποκτά την Ελληνική Ιθαγένεια. Χρειάζεται, επίσης, δήλωση και αίτηση των γονέων του για την εγγραφή του στο δημοτολόγιο του δήμου μόνιμης κατοικίας του, που υποβάλλουν οι γονείς του τα επόμενα τρία έτη από τη συμπλήρωση του χρόνου αυτού.
Η Ελληνική Ιθαγένεια αποκτάται από τέκνα αλλοδαπών με δήλωση των γονέων τους, μόνον εφ’ όσον και οι δύο γονείς τους διαμένουν νομίμως στην Ελλάδα.
Πριν από την εγγραφή στο δημοτολόγιο, ο δήμος αποστέλλει αμέσως αντίγραφα των δικαιολογητικών, που προσκομίσθηκαν για διασταύρωση με τα στοιχεία που τηρούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες, που παρέχουν τη σχετική επιβεβαίωση. Με την επιβεβαίωση των σχετικών στοιχείων, ο δήμος, μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, αποστέλλει την αίτηση και τα συνοδευτικά δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες της οικείας Περιφέρειας. Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, μέσα σε δύο μήνες από την παραλαβή του φακέλου, με πράξη του, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης εντέλλεται τον οικείο δήμο να εγγράψει το τέκνο των δηλούντων στο δημοτολόγιό του. Η εγγραφή στο δημοτολόγιο διενεργείται μέσα σε έξι μήνες από την υποβολή της δήλωσης και αίτησης, καταβάλλοντας παράβολο 100 ευρώ στον δήμο.
Τυπικές προϋποθέσεις πολιτογράφησης
Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση θα πρέπει:
α. Να είναι ενήλικος κατά το χρόνο της υποβολής της δήλωσης πολιτογράφησης.
β. Να μην έχει καταδικασθεί αμετάκλητα για αδίκημα, που τέλεσε με δόλο, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, ή σε φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, για εγκλήματα προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, ανθρωποκτονίας, εγκλήματα σχετικά με την εμπορία και την διακίνηση ναρκωτικών, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διεθνή οικονομικά εγκλήματα κ.λπ.
γ. Να διαμένει στην Ελλάδα νόμιμα για επτά συνεχή έτη πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης.
δ. Να κατέχει έναν από τους παρακάτω τίτλους νόμιμης διαμονής: άδεια επί μακρόν διαμένοντος, βεβαίωση, ή άλλο τίτλο διαμονής που χορηγείται σε πολίτες κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δελτίο, ή άλλο τίτλο διαμονής που χορηγείται σε μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη ή πολίτη κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να πολιτογραφηθεί ως Έλληνας, υποβάλλει δήλωση στον δήμο της μόνιμης διαμονής του και αίτηση πολιτογράφησης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας στην οποία υπάγεται ο δήμος και στη συνέχεια καλείται σε συνέντευξη ενώπιον της οικείας Επιτροπής Πολιτογράφησης, που δημιουργείται σε κάθε Περιφέρεια.
Τέκνα αλλοδαπών, που έγιναν Έλληνες ενώ ήταν ανήλικα, με κοινή δήλωση των γονέων τους ή με την πολιτογράφηση γονέα τους, μπορούν να αποβάλουν την Ελληνική Ιθαγένεια, υποβάλλοντας σχετική δήλωση και αίτηση στον δήμο, του οποίου είναι δημότες έναν χρόνο μετά την ενηλικίωσή τους.
Συμμετοχή νόμιμων μεταναστών σε εκλογές Τ.Α.
Ομογενείς και αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με δικαίωμα ψήφου εφόσον:
1. Έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους
2. Δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για έγκλημα
3. Είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, είναι κάτοχοι άδειας διαμονής αορίστου χρόνου ή δεκαετούς διάρκειας, έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων, είναι κάτοχοι «δελτίων μόνιμης διαμονής», ως μέλη οικογένειας Έλληνα πολίτη ή πολίτη Κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι γονείς ανηλίκων Ελλήνων πολιτών, έχουν αναγνωρισθεί ως πολιτικοί πρόσφυγες, είναι κάτοχοι ταξιδιωτικών εγγράφων, έχουν τίτλο παραμονής ως ομογενείς και έχουν συμπληρώσει από την χορήγησή του πενταετή συνεχή και νόμιμη παραμονή στη χώρα.
Εγγραφή σε ειδικούς καταλόγους
Τα πρόσωπα που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, οφείλουν να υποβάλουν σχετική αίτηση εγγραφής τους σε ειδικό εκλογικό κατάλογο του δήμου, στον οποίο υπέβαλαν την αίτηση για τη χορήγηση του τίτλου διαμονής τους, εφόσον κατοικούν μόνιμα εκεί.
Εκλογείς, εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, που κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών, έχουν συμπληρώσει το εικοστό πρώτο έτος της ηλικίας τους, μπορούν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικοί σύμβουλοι, με την πρόσθετη προϋπόθεση ότι διαθέτουν επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Όργια σε Νοσοκομείο– Δείτε το νέο VIDEO

Έκανε την εμφάνιση του στην γνωστή σελίδα το 2ο Βίντεο από το νοσοκομείο των …οργίων της Αθήνας.
Φαντασθείτε να το φέρει …η τύχη σας να χρειαστεί να επισκεφτείτε το συγκεκριμένο νοσοκομείο …ο Θεός βοηθός
* Δείτε το VIDEO με δική σας ευθύνη είναι αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους

Αλλαγή προτεραιότητας σε δρόμους της Καλαμάτας

Από χθές, Πέμπτη 25/02/2010 η οδός Χρ. Παγώνη έχει προτεραιότητα έναντι των άλλων οδών με τις οποίες διασταυρώνεται, πλην της οδού Κεφάλα και επίσης η οδός Σιδηροδρομικού Σταθμού έχει προτεραιότητα έναντι της οδού Ιατροπούλου.
Για την ενημέρωση των οδηγών έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές πινακίδες.

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκαν κόμικς με τον Μπάτμαν

Τα πρώτα βιβλία κόμικς με πρωταγωνιστές τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν πουλήθηκαν σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ κι έσπασαν το "φράγμα" του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μία εποχή που οι έχοντες στρέφονται σε πρωτότυπες επενδύσεις και οι υπερήρωες γνωρίζουν και πάλι ημέρες δόξας.
Ένα βιβλίο κόμικς του 1939 που αποτελεί και την πρώτη εμφάνιση του μασκοφόρου μαχητή του κακού Μπάτμαν, πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε χθες στο Ντάλας στην τιμή ρεκόρ του 1.075 εκατομμυρίου δολαρίων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας Heritage Auction Galleries.
Τρεις ημέρες νωρίτερα, άγνωστος αγοραστής κατέβαλε 1.13 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει σε δημοπρασία το παγκόσμιο ντεμπούτο σε κόμικς του δημοφιλούς Σούπερμαν.

« Έλληνες » ,Νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά τα θύματα τους στην Αυστραλία

Δύο άνδρες, ελληνικής καταγωγής, φίλοι και συνεργοί -σύμφωνα με ομολογία του ενός στο δικαστήριο- νάρκωναν τα θύματα τους και στη συνέχεια βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς. Ο πρώτος ομογενής καταδικάστηκε πριν μήνες σε πολυετή καθειρξη όταν βρέθηκε ένοχος για δεκάδες βιασμούς γυναικών. Ο δεύτερος, αρχικά κατηγορείτο για 24 βιασμούς και οι αρχές πίστευαν ότι ήταν ο περιβόητος βιαστής της "ζεστής σοκολάτας", αλλά πριν από περίπου δύο χρόνια οι κατηγορίες αυτές απορρίφθηκαν από δικαστήριο της Μελβούρνης, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων. Έτσι, ο δεύτερος ομογενής θα αντιμετωπίσει την κατηγορία για τρεις βιασμούς γυναικών και όχι έξι, όπως αρχικά προέβλεπε η δικογραφία. Η αλλαγή των κατηγοριών οφείλεται σε εξώδικο διακανονισμό κατά τον οποίο τα υπόλοιπα τρια θύματα του αποφάσισαν να μην εμφανιστούν τελικά στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος, χθες Πέμπτη, μόλις μια μέρα πριν την έναρξη της δίκης του ομολόγησε τα εγκλήματα του. Παραδέχθηκε επίσης ότι αυτός αλλά και ο καταδικασθείς ομογενής, ήταν φίλοι και συνεργοί καθώς πολλές φορές έβγαιναν μαζί σε μπαρ της πόλης για να 'ψαρέψουν' ανύποπτες γυναίκες. Η αστυνομία πιστεύει ότι και οι δύο νάρκωναν τα θύματα τους χρησιμοποιώντας υπνωτική φαρμακευτική ουσία

PEUGEOT- Ανακλήσεις αυτοκινήτων

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Γενική Αντιπροσωπεία αυτοκίνητων PEUGEOT στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί τα κάτωθι προγράμματα ανακλήσεων αυτοκινήτων PEUGEOT:
α) Ανάκληση 2345 οχημάτων, μοντέλα 307, 308, 807 και EXPERT, με αριθμούς πλαισίου που βρίσκονται εντός των παρακάτω διαστημάτων :
1) PEUGEOT 307: από VF33BNFUC84787374 έως και VF33BNFUC85150277
2) PEUGEOT 308: από VF34C5FXC55004122 έως και VF34C5FWF55178687
3) PEUGEOT 807: από VF3EBRFJF13353580 έως και VF3EBRHRH13375404
4) PEUGEOT EXPERT: από VF3XURHKH64011138 έως και VF3XTRFHC64158886
Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.
β) Ανάκληση 2329 οχημάτων, μοντέλο 107 με ημι-αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, στα οποία ο μηχανισμός του πεντάλ γκαζιού μπορεί με το χρόνο και κάτω από ορισμένες συνθήκες να παρουσιάσει αυξημένη τριβή. Στην περίπτωση αυτή, το πεντάλ μπορεί να πατιέται δυσκολότερα ή μπορεί να επιστρέφει πιο αργά στην θέση ηρεμίας ενώ πολύ σπάνια μπορεί να παραμείνει πατημένο σε μια ενδιάμεση θέση της διαδρομής του.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με οποιοδήποτε από τα ανωτέρω θέματα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων PEUGEOT σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 5761101.

CITROEN - Ανακλήσεις αυτοκινήτων

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων CITROEN στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί τα κάτωθι προγράμματα ανακλήσεων αυτοκινήτων CITROEN:
α) Ανάκληση 4890 οχημάτων, μοντέλα C2 - C3 - C3 Pluriel - JUMPY III, με έτη κατασκευής 2006 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να γίνει τηλεφόρτιση νέας έκδοσης λογισμικού διαχείρισης των φώτων του αυτοκινήτου.
β) Ανάκληση 1515 οχημάτων, μοντέλο C1, στα οποία σε σπάνιες περιπτώσεις, υπό ειδικές συνθήκες, το πεντάλ γκαζιού υπάρχει πιθανότητα να μείνει σε θέση μερικώς βυθισμένη ή να επανέλθει πιο αργά στην πάνω θέση του.
γ) Ανάκληση 457 οχημάτων, μοντέλο C5 Berline (X7), με έτη κατασκευής 2007 έως 2009. Στα προαναφερόμενα οχήματα χρειάζεται να ελεγχθεί η τοποθέτηση των πλευρικών διακοσμητικών του παρ-μπριζ και αν χρειαστεί, να αντικατασταθούν οι στερεώσεις τους στο αμάξωμα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με οποιοδήποτε από τα ανωτέρω θέματα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων CITROEN σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας CITROEN ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ στο τηλέφωνο 210 6700364

Άργος - Το Βατερλώ ενός αθώου που «αναγκάστηκε » να ομολογήσει φόνο που δεν είχε διαπράξει

Πριν από λίγες ημέρες, στις 23 Φεβρουαρίου, η αστυνομία με ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ένας άνδρας μετά από διαπληκτισμό και φραστικό επεισόδιο είχε σκοτώσει έναν αλλοδαπό χτυπώντας τον με τα χέρια του. Μάλιστα σε εκείνη την ανακοίνωση γινόταν σαφές ότι ο συλληφθείς είχε ομολογήσει την πράξη του και είχε σταλεί αρμοδίως.
Σήμερα με νεότερη ανακοίνωσή της η αστυνομική διεύθυνση Αργολίδας αναφέρει ότι ‘’από την πορεία των ερευνών διαπιστώθηκε ο κατηγορηθείς ημεδαπός ουδεμία σχέση έχει με το θάνατο του αλλοδαπού και ότι είχε διαπληκτιστεί με άλλον αλλοδαπό και όχι με τον ανευρεθέντα νεκρό’’

Οριστικό το λουκέτο στην ασφαλιστική CV.Eντός της ημέρας η ανακοίνωση Στον αέρα 450.000 ασφαλισμένοι στην Commercial Value


Οριστική είναι η απόφαση για την αναστολή της άδειας λειτουργίας της Commercial Value και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας από την Επιτροπή Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης ( ΕπΕΙΑ) μαζί με τις λεπτομέρειες που αφορούν τους ασφαλισμένους και τις διαδικασίες εκκαθάρισης. Η εταιρία έχει περίπου 450.000 ασφαλισμένους. Από αυτούς οι 400.000 είναι στο κλάδο ζημιών και οι 50.000 στους κλάδους ζωής και υγείας. Υπάρχουν και 30.000 εκκρεμείς υποθέσεις αποζημιώσεων για τoν κλάδο του αυτοκίνητου. Για ένα μήνα μετά την απόφαση της αναστολής λειτουργίας τα ασφαλισμένα οχήματα θα καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης , που θα αναλάβει και τους εκκρεμείς φακέλους αποζημίωσης του κλάδου αυτοκινήτου.
asfalisinet.gr

Καλαμάτα - 22 χρόνια συνολικά για βιασμό της ανήλικης ξαδέλφης τους

Τον εγκλεισμό τους σε σωφρονιστικά καταστήματα καταδίκασε χθες ομόφωνα το Δικαστήριο Ανηλίκων Καλαμάτας δύο αδέλφια από την πόλη μας κατηγορούμενα για αποπλάνηση και βιασμό της ανήλικης εξαδέλφης τους. Τα δύο αδέλφια πριν από δυο χρόνια, σε ηλικία 17 και 13ετών, αποπλάνησαν και βίασαν την 8χρονη εξαδέλφη τους. Το δικαστήριο, αν και οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, τους καταδίκασε σε εγκλεισμό τους για 12 και 10 χρόνια αντίστοιχα σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Ένοπλη ληστεία πυροβολώντας το θύμα για 50 ευρώ στην Καλαμάτα



Ένοπλη ληστεία πραγματοποίησε άγνωστος δράστης χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, πυροβολώντας και τραυματίζοντας το θύμα. Συγκεκριμένα χθες στις 09:15 το βράδυ, άγνωστος δράστης που φορούσε φόρμα και κράνος, πλησίασε ένα 45χρονο την ώρα που αυτός κατευθυνόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην οδό Κρήτης και με την απειλή όπλου του ζήτησε το πορτοφόλι του που περιείχε ποσόν 50 ευρώ. Αφού ο παθών το παρέδωσε χωρίς αντίσταση, ο δράστης τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον  στο πόδι και απομακρύνθηκε τρέχοντας. Ο 45χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενος εκεί, εκτός κινδύνου. Από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη του δράστη. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΡΕΣΕ ΧΘΕΣ - Θλιβερά μαντάτα για τους αυτοδιοικητικούς της Μεσσηνίας

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Αντ. Σαμαρά για συγκρότηση «συμβούλιου αιρετών της γραμματείας τοπικής αυτοδιοίκησης».
Στην σύνθεσή του δεν εκπροσωπείται η Μεσσηνία με κανέναν αυτοδιοικητικό παράγοντα κάτι σαν προανάκρουσμα για την διεκδίκηση χρίσματος από τους νύν δημάρχους της Μεσσηνίας που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έν όψει Καλλικράτη
Μεταξύ των νομαρχών της γραμματείας δεν υπάρχει ούτε τ’ όνομα του Δημήτρη Δράκου . Ένα μαύρο μαντάτο για τον ακρογωνιαίο λίθο της Ν.Α. Μεσσηνίας .
που αποδεικνύει πως η αποστρατεία έρχεται.
Και, μάλλον, ούτε καν τιμητική θα είναι

Μιχ. Καρχιμάκης: Στον εισαγγελέα υποθέσεις εκτίμησης ζημιών από τον ΕΛΓΑ Τρίπολης

Στον εισαγγελέα παραπέμπει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Καρχιμάκης υποθέσεις αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ Τρίπολης, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «το πιο φαύλο κομμάτι του μηχανισμού». Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Μιχ. Καρχιμάκης ανέφερε περίπτωση, στην οποία ενώ η αρχική εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ Τρίπολης ήταν για 35 μηλιές, στην επανεκτίμηση οι μηλιές αυξήθηκαν σε… 350 με αποτέλεσμα η αποζημίωση να φθάσει τις 41 χιλιάδες ευρώ.
Ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τα σχετικά έγγραφα και κατέστησε σαφές πως «όσοι συμπεριφέρονται μ' αυτό τον τρόπο, όσοι κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα σε βάρος των πολλών, θα οδηγηθούν εκεί που πρέπει.

Ένεση στο ΟΑΕΕ από τον ΟΓΑ μεταφέρονται 60-70 χιλιάδες ασφαλισμένοι πληρώνοντας υψηλότερες εισφορές

Στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), από τον ΟΓΑ στον οποίο ήταν ασφαλισμένοι τα 3 τελευταία χρόνια, μεταφέρονται περίπου 60-70 χιλιάδες ασφαλισμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου. Η ρύθμιση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης να ενισχύσει τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών οποίος δεν διαθέτει πλέον αποθεματικά για να αντεπεξέλθει στις πληρωμές των συντάξεων Μαρτίου, Απριλίου και δώρου του Πάσχα.
Για να πληρώσει τις συντάξεις και το δώρο Πάσχα, ο ΟΑΕΕ θα πρέπει να λάβει ως τακτική επιχορήγηση περίπου 300 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος Μαρτίου

Ρωσία: Υπό επιτήρηση και τα ελληνικά ακτινίδια για υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Μετά τα ελληνικά επιτραπέζια σταφύλια, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα μήλα και τις φράουλες, η ρωσική φυτοϋγειονομική υπηρεσία έθεσε υπό επιτήρηση και τα εισαγόμενα στη Ρωσία ελληνικά ακτινίδια, ζητώντας να συνοδεύονται με τα κατάλληλα πιστοποιητικά για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Η απόφαση της ρωσικής υπηρεσίας ελήφθη εξαιτίας της διαπίστωσης ότι 834 φορτία κοινοτικών φρουτολαχανικών, συνολικής ποσότητας 12.449,5 τόνων, ανάμεσα στα οποία και ελληνικά, επιχειρήθηκε να εισαχθούν στη διάρκεια του 2009 στη Ρωσία με υπολείμματα φυτοφαρμάκων υψηλότερα από εκείνα που ορίζουν οι ρωσικές προδιαγραφές (στάνταρτς).

Ιδιωτικά Μαιευτήρια – Τιμές έως και δεκαπλάσιες των τιμών των δημοσίων

Οι τιμές των ιδιωτικών μαιευτηρίων που εξετάστηκαν τον Ιανουάριο του 2009, αυξήθηκαν μέχρι και 27%, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποίησε η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Η ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σύντομα, θα ακολουθήσει και το επόμενο τμήμα της συνολικής της έρευνας για το πόσο κοστίζει μια γέννα, που θα αφορά στις αμοιβές των μαιευτήρων ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για την αλλαγή των τιμών στα μαιευτήρια (2009 - 2010) προκύπτουν τα εξής:
Ιασώ 0%, Λητώ +4% μέχρι +11%, Μητέρα +6% μέχρι +8%, Γενική Κλινική
Θεσσαλονίκη +7% μέχρι +27%, Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκη +4% μέχρι +8%, Άγιος Λουκάς Θεσσαλονίκη 0% και Ολύμπιον στην Πάτρα +9% μέχρι +26%.
Η φετινή έρευνα, επεκτάθηκε και σε επιπλέον των περυσινών μαιευτήρια και εξέτασε το κόστος ενός φυσιολογικού τοκετού και ενός τοκετού με καισαρική και τα κύρια συμπεράσματα της συγκριτικής αυτής έρευνας σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ είναι τα ακόλουθα:
- Οι τιμές των ιδιωτικών μαιευτηρίων είναι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δεκαπλάσιες των τιμών των δημοσίων
- Οι τιμές των Αθηναϊκών ιδιωτικών μαιευτηρίων είναι πολύ υψηλότερες από αυτές των επαρχιακών και κυμαίνονται από 50% μέχρι και άνω του 100%.
Σημειώνεται ότι οι τιμές δεν περιλαμβάνουν κόστη για αναισθησιολόγο και ενδέχεται να διαφοροποιούνται αναλόγως του αν έχουν ενσωματωθεί ή όχι διάφορα άλλα κόστη(π.χ. υγιειονομικού υλικού).

25.2.10

Το 7ο Φεστιβάλ Φαντασίας το Σαββατοκύριακο στο δήμο Θέρμης

Να γίνουν και πάλι …παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα όσοι θα συμμετάσχουν το Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Φεβρουαρίου, στο 7ο Φεστιβάλ Φαντασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο όπου τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία -μεταξύ άλλων- να ενημερωθούν για τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα παιχνίδια ρόλων ή στρατηγικής, για μοντελισμό, να παρακολουθήσουν εκθέσεις και ταινίες.
Την επιμέλεια για τις εκδηλώσεις του διημέρου έχει η Ομάδα Παιχνιδιών Φαντασίας και Ρόλων που ιδρύθηκε το 2002 στο δήμο Θέρμης.

Στην έξοδο 35.000 δημοτικοί υπάλληλοι αναφέρει το ΒΗΜΑ

Με το «λουκέτο» που θα μπει σε περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις και θα έχει άμεσο επακόλουθο να απολυθούν περίπου 35.000 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων υπηρετούν με συμβάσεις έργου, ξεκινά η μείωση του κράτους, για το οποίο, εκτός των άλλων, έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αναμένεται να συμπεριληφθεί στη νομοθετική ρύθμιση για τον «Καλλικράτη», την οποία καταρτίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι.Ραγκούσης και θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο ως τα μέσα Μαΐου 2010...
Το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων εντάσσεται στη δέσμευση που έχει αναλάβει ο κ. Ραγκούσης να μειωθούν από τις αρχές του νέου έτους τα περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα που ελέγχονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε 2.000, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι. Παράλληλα, συμπεριελήφθη και στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Εco/Fin για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων του δημόσιου τομέα.
Από την κατάργηση των 1.800 δημοτικών επιχειρήσεων η κυβέρνηση φιλοδοξεί να εξοικονομήσει περίπου 500 εκατ. ευρώ, που αποτελούν και τον ετήσιο τζίρο τους, ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων σ΄ αυτές θα απολυθεί.
Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στους κόλπους της κυβέρνησης είναι η τοποθέτηση του κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος υποστήριξε ότι εν όψει της διαδικασίας κατάργησης και συγχώνευσης δημοσίων φορέων και οργανισμών οι υπάλληλοι που σήμερα εργάζονται σε αυτούς μπορούν να βγουν στον δρόμο ή να μεταταγούν.
Η μονιμότητά τους μάλιστα, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μπορεί να αρθεί, καθώς δεν υπάρχουν συνταγματικά κωλύματα. Παρά ταύτα, στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, που υπηρετούν σήμερα στις δημοτικές επιχειρήσεις, να μεταταγούν στις θέσεις των υπό σύσταση δήμων του «Καλλικράτη», στις οποίες θα μεταφερθούν και οι αρμοδιότητες των υπό κατάργηση δημοτικών επιχειρήσεων. Η πλειονότητά τους όμως, που εργάζεται με συμβάσεις έργου, θα απολυθεί.
Σύμφωνα με σχετική μελέτη, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο 500 εκατ. ευρώ στις οποίες εργάζονται περίπου 35.000 άτομα, ενώ στον αριθμό αυτόν θα πρέπει να προστεθούν και περισσότερα από 10.000 άτομα, αιρετά ή μη, που συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια. Μόνο την τελευταία τριετία οι ζημιές των δημοτικών επιχειρήσεων, που επιχορηγούνται κατά κύριο λόγο από το κράτος, αυξήθηκαν κατά 65%.
Μ΄ άλλα λόγια, στην πλειονότητά τους οι δημοτικές επιχειρήσεις που δεν είναι ανενεργές είναι ζημιογόνες. Παράλληλα, έχουν συγκεντρώσει το... ενδιαφέρον των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς αποτελούν τους φορείς στους οποίους καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα διαφθοράς, κακοδιοίκησης και ρουσφετολογικών προσλήψεων, κυρίως συμβασιούχων, με την παράκαμψη του ΑΣΕΠ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δήμο με περίπου 2.500 κατοίκους στην περιοχή της Μαγνησίας είχαν συσταθεί 25 δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, στις οποίες ο δήμαρχος είχε διορίσει τους πάντες.
Οι δαπάνες που θα εξοικονομηθούν από το κλείσιμο των δημοτικών επιχειρήσεων και των περίπου 2.500 Νομικών Προσώπων που υπάρχουν στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (στον αριθμό αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι περίπου 9.000 σχολικές επιτροπές που αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η κυβέρνηση ως το Πάσχα θα έχει δώσει στη δημοσιότητα το νέο Χωροταξικό των δήμων, ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου που αφορά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και τα οικονομικά. Με βάση τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου όλες οι αρμοδιότητες των σημερινών περιφερειών και κυρίως ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, η διαχείριση του ΕΣΠΑ, τα δημόσια έργα, οι συγκοινωνίες και το οδικό δίκτυο θα μεταφερθούν στις αιρετές περιφέρειες.
Στις αιρετές περιφέρειες θα μεταφερθούν και οι αρμοδιότητες των υφισταμένων νομαρχιών, με εξαίρεση ορισμένες αρμοδιότητες, όπως ο ΟΣΚ, οι άδειες των μικρών επιχειρήσεων κ.λπ., τις οποίες θα αναλάβουν οι δήμοι.
πηγή: TO BHMA

Εκπτώσεις τέλος στις 27 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 λήγουν, σύμφωνα με το Νόμο, οι χειμερινές
εκπτώσεις.
Μετά την ημερομηνία αυτή, οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν δικαιούνται να διενεργούν ή να
διαφημίζουν ότι πωλούν με εκπτώσεις.
Για το υπόλοιπο διάστημα, επιτρέπονται οι προσφορές, βάσει συγκεκριμένων
προϋποθέσεων και περιορισμών που ορίζει ο Νόμος.
Συγκεκριμένα:
Επιτρέπονται οι προσφορές συγκεκριμένων προϊόντων ή προϊόντων ορισμένης κατηγορίας, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα (10) συνεχόμενες ημέρες, εφόσον
αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή των προϊόντων, σε εμφανή σημεία του
καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα.
Σε κάθε περίπτωση,
Απαγορεύεται η προσφορά ειδών, των οποίων η ποσότητα
υπερβαίνει το πενήντα τις εκατό (50%) του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.
Νέα προσφορά του ίδιου

Γερμανία –Δεν χρωστάμε τίποτα στην Ελλάδα για πολεμικές αποζημιώσεις

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε χθες τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση.
"Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές", δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. "Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό", δήλωσε ο εκπρόσωπος.
"Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ελληνική κρίση", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.Σύμφωνα με τον Αντρέας Πέσκε, οι Ελληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία υπό το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώθηκαν επίσης στο πλαίσιο του ιδρύματος "Μνήμη, ευθύνη και μέλλον", το οποίο κατέβαλε περί τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,7 εκατομμύριο πρώην εργαζόμενους σε καταναγκαστικά έργα σε περισσότερες από εκατό χώρες. Παράλληλα, η Γερμανία χορήγησε μετά το 1960 βοήθεια ύψους "περίπου 32 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (16,3 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ελλάδα σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα , σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλριχ Βίλεμ, απαντώντας στον δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την προσβλητική στάση γερμανικών μέσων ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε "την ελευθερία του Τύπου" στη Γερμανία

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνιστά στους καταναλωτές – Αποφεύγεται το σολάριουμ

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνιστά, στους καταναλωτές να αποφεύγουν το τεχνητό μαύρισμα. Μετά από έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε 10 κράτη - μέλη (Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λετονία, Ολλανδία και Πολωνία), τα μηχανήματα τεχνητού μαυρίσματος (sun beds), τα γνωστά μας σολάριουμ προέκυψε ότι: ένα στα εφτά σολάριουμ παραβίαζε τα όρια της UV ακτινοβολίας, δεν ενημερώνονταν οι καταναλωτές, για τη σωστή χρήση του σολάριουμ και δεν προειδοποιούνταν οι καταναλωτές, για τους πιθανούς κινδύνους, από τη χρήση του σολάριουμ....
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι δεν πιστεύει, σε κώδικες δεοντολογίας, ούτε, σε διετείς προθεσμίες, τις οποίες προωθεί η ΕΕ όταν κινδυνεύει η υγεία των καταναλωτών και δηλώνει ότι με βάση την Αρχή της Προφύλαξης, θα πιέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για νομοθεσία και μάλιστα άμεση.
Μέχρι, τότε όμως ενημερώνει τους καταναλωτές ότι:
- Τα σολάριουμ πρέπει να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας, που θέτει η οδηγία, για τις συσκευές χαμηλής τάσης, (2006/95/EC), το ευρωπαϊκό πρότυπο ασφάλειας (EN 60335-2-27), ο κανονισμός, για τους ελέγχους ασφάλειας των προϊόντων, (765/2008/EC) και η οδηγία για τη γενική ασφάλεια των προϊόντων (2001/95/EC). Ο κανονισμός 765/2008/EC επιτρέπει, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, να ελέγξουν και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, για μη ασφαλή σολάριουμ, ανεξάρτητα, από το γεγονός ότι αυτά χρησιμοποιούνται, από καταναλωτές ή από επιχειρήσεις, που παρέχουν υπηρεσίες τεχνητού μαυρίσματος, σε καταναλωτές.
- Η UV ακτινοβολία ενός σολάριουμ δεν πρέπει να ξεπερνά 0,3 W/ανά τετραγωνικό μέτρο. Σε κάποια κράτη - μέλη, ακόμα και το 90% των σολάριουμ υπερέβαινε το όριο αυτό.
- Η χρήση των σολάριουμ πρέπει να αποφεύγεται:
- από ανθρώπους, κάτω των 18 ετών, γιατί ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος είναι ιδιαίτερα υψηλός, σε αυτές τις ηλικίες, όταν καταφεύγουν, στο τεχνητό μαύρισμα.
- από ανθρώπους, με κρεατοελιές.
- από ανθρώπους, με μελάνωμα ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος.
- από ανθρώπους, με ανοιχτό χρώμα δέρματος ή φακίδες.
- Ο χρόνος παραμονής, στο σολάριουμ, εξαρτάται, από τον τύπο του δέρματός μας.
- Η προφύλαξη των ματιών είναι απαραίτητη, εάν θέλουμε να μαυρίσουμε, με αυτόν τον τρόπο.
Η Επιστημονική Επιτροπή, για τα καταναλωτικά προϊόντα, της Ε.Ε. επισημαίνει ότι επειδή η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας, για τεχνητό μαύρισμα, άρχισε να κατακτά την αγορά, μετά το 1990, δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά δεδομένα, για τα πλήρη αποτελέσματά της, στην υγεία μας. Θα χρειαστούν πολλά, ακόμη, χρόνια, για να έχουμε πλήρως τεκμηριωμένη άποψη, εάν το τεχνητό μαύρισμα προκαλεί καρκίνο του δέρματος. Όμως, η Επιστημονική Επιτροπή θεωρεί πολύ πιθανό ότι η χρήση των σολάριουμ, που χρησιμοποιούν είτε UVB ακτινοβολία, είτε UVA ακτινοβολία, συνδέεται, με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κακοήθους μελανώματος ή μελανώματος, στα μάτια.

Η απάντηση του Ματθαίου Γιαννούλη στους Γερμανούς για το …σηκωμένο δάκτυλο της Αφροδίτης

Ματθαίος Γιαννούλης -Η Μουσική του απάντηση στους Γερμανούς

Σύλληψη υπαλλήλου ΙΚΑ για δωροδοκία και εκβίαση

Συνελήφθη, την 15.05΄ ώρα χθες (24-02-2010) στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δαμασκηνού στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, 51χρονος υπάλληλος του Υποκαταστήματος Ι.Κ.Α. Κορίνθου για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και παράβαση του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, από τα τέλη του καλοκαιριού του 2009, ο προαναφερόμενος υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Κορίνθου, απαιτούσε εκβιαστικά από επιχειρηματία της περιοχής που δραστηριοποιούνταν σε συστήματα ξηράς δόμησης, κουφωμάτων κλπ, να του καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 5.700 Ευρώ προκειμένου να μην κατασχεθεί η επιχείρησή του, για υπολειπόμενο χρέος που όφειλε στο Ι.Κ.Α.Η σύζυγος του παραπάνω επιχειρηματία, που ρύθμιζε όλες τις εξωτερικές εργασίες της επιχείρησης κατήγγειλε προ λίγων ημερών προφορικά και στη συνέχεια εγγράφως (23-02-2010) τις εκβιαστικές απαιτήσεις του υπαλλήλου στην Υπηρεσία μας.Προσημειώθηκαν τα χρήματα που απαιτούσε ο δράστης και κανονίσθηκε να παραδοθούν αυτά το μεσημέρι της 24-02-2010 σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης. Την ώρα που παρελήφθησαν τα χρήματα επενέβησαν αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κορίνθου.

Συνέλαβαν υπάλληλο του ΙΚΑ Κορίνθου που έπαιρνε ….,λαδάκι

Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώθηκε ότι αναφορικά με τη σύλληψη υπαλλήλου του ΙΚΑ Κορίνθου με την κατηγορία χρηματισμού, διετάχθη άμεσα επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και έκτακτη Επιθεώρηση στο Υποκατάστημα, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παρέμβαση Δημήτρη Κουσελά για το ΤΕΙ Καλαμάτας.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Ακτινολογίας-Ραδιολογίας του ΤΕΙ Καλαμάτας:
«Στα μέσα Ιανουαρίου ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Ανδρέα Κανάκη ότι στο μηχανογραφικό των υποψηφίων φοιτητών-σπουδαστών δεν περιλαμβάνεται το Τμήμα Ακτινολογίας-Ραδιολογίας για τις προσεχείς πανελλήνιες εξετάσεις.
Από τότε μέχρι σήμερα συναντήθηκα δύο φορές με την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο και ενημέρωσα την Υφυπουργό κα Εύη Χριστοφιλοπούλου. Τους υπογράμμισα ότι: -To TEI είναι έτοιμο από πλευράς Υποδομών να λειτουργήσει καθ’ ότι διαθέτει νέο κτίριο προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ και γενικούς εξοπλισμούς αξίας 1.200.000. Έχει προμηθευτεί ακτινοσκοπικά μηχανήματα αξίας 300.000, διαθέτει ειδικούς χώρους ακτινοσκόπησης, επιστημονικά όργανα, Η/Υ και άλλα αξίας 300.000 ευρώ.
-Στερείται μόνιμου εκπαιδευτικού, διοικητικού και ειδικού προσωπικού αφού η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν ενέκρινε τέτοιες θέσεις. Μπορεί όμως να καλύψει τα κενά χρησιμοποιώντας ωρομίσθιους καθηγητές υψηλού επιστημονικού κύρους καθώς και μόνιμους καθηγητές από άλλα τμήματα. Για τα παραπάνω ζητήματα υπάρχει άλλωστε και γραπτή δέσμευση του Προέδρου του ΤΕΙ από τις 26-1-2010. Η Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα εξετάσουν προσεκτικά το όλο ζήτημα και θα με ενημερώσει.
Σε σημερινή επικοινωνία, η τελική της απάντηση ήταν ότι το Τμήμα -δεν καταργείται- είναι αδύνατον όμως να λειτουργήσει φέτος διότι δεν έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και κατά συνέπεια δεν έχουν προκηρυχτεί. Το ίδιο πρόβλημα ανέφερε ότι απασχολεί 17 ακόμα Τμήματα ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Σολομού του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου Τριπόλεως.

Λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος, θα παραμείνει κλειστός ο ανισόπεδος κόμβος Σολομού, από σήμερα Πέμπτη και ώρα 17:00 ως την Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 20:00.
Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η κυκλοφορία κα διεξάγεται ως ακολούθως:
Οι είσοδοι και έξοδοι στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης θα εξυπηρετούνται μόνο από τον ανισόπεδο κόμβο Κορίνθου
Η κυκλοφορία της Παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Άργους, στο τμήμα μεταξύ Κορίνθου-Σολομού, θα εξυπηρετείται μόνο μέσω παρακαμπτήριας διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αρχαίας Κορίνθου.
Για τη διευκόλυνση των μετακινουμένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία. θα εγκαταστήσει πληροφοριακή σήμανση στην ευρύτερη περιοχή της παράκαμψης.

Φώτης Χατζημιχάλης - Με γοργούς ρυθμούς η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.

Ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, έδωσε στην δημοσιότητα τα σημαντικότερα στοιχεία της έκθεσης παρακολούθησης και υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) για την πενταετία 2005 - 2009, όπου ελάχιστα όσων προβλέπονταν έγιναν.
Στην έκθεση γίνεται αποτίμηση της υλοποίησης του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ και του βαθμού εφαρμογής των προτεινόμενων δράσεων, προγραμμάτων και έργων, καταγράφονται τα προβλήματα και οι δυσκολίες που προέκυψαν και επισημαίνονται οι λόγοι που καθιστούν επιβεβλημένη την αναθεώρησή του.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με δηλώσεις του για το θέμα σημείωσε πως, ''στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για την επιτάχυνση των διαδικασιών αντιμετώπισης του οξυμμένου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, στείλαμε ήδη την έκθεση στο υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κάνοντας το πρώτο βήμα για την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ'' και πρόσθεσε, ''θα συνεχίσουμε στα επόμενα βήματα με γρήγορους ρυθμούς ώστε να δώσουμε λύση σ' ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες της Πελοποννήσου και καταστρέφει το περιβάλλον της περιοχής''.

Συνάντηση δημάρχων της Πελοποννήσου για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Στο παλαιό δημαρχείο Τρίπολης, αύριο το μεσημέρι, με πρωτοβουλία των δημάρχων Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και Τρίπολης Αλέξανδρου Κοτσιάνη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δημάρχων των πρωτευουσών των νομών και των μεγάλων δήμων της περιφέρειας Πελοποννήσου, με αντικείμενο συζήτησης την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο στο πλαίσιο αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ της περιφέρειας.

Μία παράσταση στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας που αξίζει να την δούμε….

Το κεντρικό άρθρο της στήλης ανθρώπινα της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας 22/2 ήταν αφιερωμένο στο παιδικό έργο του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (Ρωμαίος και Ιουλιέτα – σαν το σκύλο με τη γάτα).
Ο Γ. Βιδάλης που ήρθε στην πόλη μας και είδε την παράσταση έγραψε επαινετικά σχόλια για αυτή την «ευφάνταστη και λεπτοδουλεμένη παράσταση», αποτέλεσμα καλής δουλειάς από όλους τους συντελεστές.
Με την τελευταία του φράση «Μία παράσταση που θα άξιζε να τη δουν και τα θεατρόφιλα παιδιά της Αθήνας» αντάμειψε με το παραπάνω μια γόνιμη προσπάθεια που κάνει το Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.

"Πήραν " γευση δεματοποιητή στον Πύργο

Με ένα μικρό λεωφορείο ο Δήμαρχος Καλαμάτας , αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες δημοσιογράφοι, τηλεοπτικά συνεργεία επισκέφθηκαν χθες το χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται στη γέφυρα του Αλφειού.
Στο χώρο, τους ανέμεναν ο Δήμαρχος Πύργου, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωπος της εταιρείας, που εγκατέστησε και λειτουργεί το σύστημα.
Με την ολοκλήρωση της περιήγησης στο χώρο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας εκφράστηκε απολύτως θετικά για το σύστημα του δεματοποιητή ως μεταβατικό στάδιο και ζήτησε από κάθε καλοπροαίρετο να επισκεφθεί το χώρο και να σχηματίσει ιδία αντίληψη.
Οι εντάσεις, ο παραλογισμός, η διάθεση για σύγκρουση και πολλά άλλα έχουν μετατρέψει την Μεσσηνία και την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε χώρους που κυριαρχούν οι σκουπιδότοποι και σε παρεμπόδιση σχεδόν κάθε λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο Δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε στον αγώνα της δημοτικής αρχής για την προσωρινή λύση του προβλήματος και στη χρηματοδότηση από την προηγούμενη κυβέρνηση (πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ) της αγοράς των μηχανημάτων.
Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της άμεσης τοποθέτησης των δεματοποιητών.

Πάγκαλος για Γερμανία: "Πήραν τον ελληνικό χρυσό και δεν το επέστρεψαν"

Επικριτικός κατά της Γερμανίας εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο BBC ο Θεόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας πως κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και σφαγίασε χιλιάδες Έλληνες, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία της Ε.Ε. για την οικονομική κρίση.«Πήραν τον ελληνικό χρυσό που βρισκόταν στην Τράπεζα της Ελλάδας, πήραν τα ελληνικά χρήματα και ποτέ δεν τα επέστρεψαν. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί… Δεν λέω ότι αναγκαστικά πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά πρέπει τουλάχιστον να πουν ευχαριστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα έφθανε σε αυτό το σημείο αν υπήρχε ισχυρότερη ηγεσία εντός της Ε.Ε..Προσέθεσε επίσης ότι η Ιταλία έκανε περισσότερα από την Ελλάδα για να αποκρύψει την κατάσταση των οικονομικών της, προκειμένου να διασφαλίσει την είσοδό της στην ευρωζώνη, αναφέροντας ότι η κριτική της Γερμανίας καθίσταται άστοχη λόγω της ιστορίας της. «Απλά βάζεις κάποια ποσά χρημάτων στην επόμενη χρονιά... αυτό το έκαναν όλοι και η Ελλάδα το έκανε σε μικρότερο βαθμό από ό,τι η Ιταλία για παράδειγμα».Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν θα έφθανε σε αυτό το σημείο αν υπήρχε ισχυρότερη ηγεσία εντός της ΕΕ. «Η ποιότητα ηγεσίας σήμερα στην Ένωση είναι πολύ, πολύ φτωχή πραγματικά» ανέφερε, παρατηρώντας πως ήταν καλύτερα την δεκαετία του '80, όταν ο Ζακ Ντελόρ ήταν επικεφαλής της Ευρωπαίκής Επιτροπής, ενώ τη διακυβέρνηση της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας είχαν οι Χέλμουτ Κολ, Φρανσουά Μιτεράν και Μάργκαρετ Θάτσερ.
Star.gr

TROKTIKO -"Η ηλεκτρονική γραμματεία του ΑΤΕΙ Καλαμάτας πότε σκοπεύει να φτιάξει;"

"Αγαπητο troktiko,
Συμφωνα με τις επισημες ανακοινωσεις του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαματας οι δηλωσεις των μαθηματων για το εαρινο εξαμηνο 2009-2010 γινονται ηλεκτρονικα μεσω της ιστοσελιδας του ΤΕΙ στο συνδεσμο ηλεκτρονικη γραμματεια με τον προσωπικο κωδικο και ονομα χρηστη του καθε φοιτητη και με χρονικο περιθωριο απο 15/2 εως και 22/2..Δυστυχως ομως απο την πρωτη μερα η προσβαση των φοιτητων στην ηλεκτρονικη γραμματεια ...
του ΤΕΙ ειναι αδυνατη λογω τεχνικων προβληματων με αποτελεσμα ουτε το 20% των ενεργων φοιτητων του ΤΕΙ να εχει μπορεσει να κανει τη δηλωση του..Ποτε περιμενουν να το φτιαξουν?? Κατανοουν πως υπαρχουν φοιτητες που μενουν αρκετα μακρια ακομα και στην αλλη ακρη της Ελλαδας και δεν μπορουν να δηλωσουν τα μαθηματα τους?? Ειναι τοσο δυσκολο για τον Κυριο Γιωργακη Παπανδρεου να διαθεσει για την Παιδεια της Ελλαδας λιγα κονδυλια ωστε να γινει εστω πιο πρακτικη και προσβασιμη?? Το μονο που χρειαζεται ειναι λιγη τεχνικη υποστηριξη και συντηρηση!! Ειναι τραγικο που αμελουν και υποβαθμιζουν σε τετοιο βαθμο την Παιδεια!! Ντροπη!!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_111.html

24.2.10

Στα επεισόδια εστίασαν τα ξένα ΜΜΕ το ενδιαφέρον τους

Την ίδια ακριβώς ώρα που η Ελλάδα βιώνει μία απεργία με μεγάλη συμμετοχή κι ενώ η Αθήνα «είδε» μία σχετικά ογκώδη πορεία, συγκριτικά πάντα με άλλες αντίστοιχες, διεθνή ΜΜΕ προβάλλουν ως πρώτο θέμα και κυρίαρχο όχι τη συμμετοχή του λαού στις ξεχωριστές πορείες και συγκεντρώσεις αλλά τα ελάχιστα επεισόδια.
Μάλιστα κάποια από αυτά «περνούν» και εντελώς λαθεμένη εικόνα αναφέροντας περιστατικά τα οποία δεν συνέβησαν!
Για παράδειγμα, το αμερικάνικο CNN γνωστό για την… λατρεία του στα επεισόδια εν Ελλάδι, για αντίστοιχα άλλα έχει τηρήσει σιγή ιχθύος κατά το παρελθόν, όχι απλώς αναγάγει στο θέμα της ημέρας την απεργία στη χώρα μας, αλλά πολύ περισσότερο δίνει πλασματική εικόνα των επεισοδίωνΤο ρεπορτάζ του αμερικάνικου καναλιού αναφέρει βόμβες μολότοφ ενώ αποδεδειγμένα εκτοξεύθηκε μόνο μία, δακρυγόνα και συλλήψεις.
Τα στοιχεία εμφανίζουν ιδιαίτερα περιορισμένη χρήση δακρυγόνων ενώ όσον αφορά στις συλλήψεις έχουν γίνει μόλις τρεις και μία προσαγωγή.
Άλλωστε οι αντιεξουσιαστές δεν ξεπέρασαν τους περίπου 300.
Γενικά, το CNN μεταφέρει ένα κλίμα πολέμου το οποίο όμως στη συγκεκριμένη φάση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα

Μαζική συμμετοχή στην απεργία - Επεισόδια στην Αθήνα

Με μεγάλη συμμετοχή οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη σήμερα. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά την πορεία στην Αθήνα, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν τουλάχιστον τρεις φορές με διαδηλωτές, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη μολότωφ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι ξένων δικτύων, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν αστυνομικό τραυματία. Ταυτόχρονα προκλήθηκαν υλικές ζημίες σε υποκαταστήματα Τραπεζών, ενώ πραγματοποιήθηκε και μία προσαγωγή
Υποτονικές οι δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα .
Η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο εργατικό κέντρο ε΄λιχε μικρή συμμετοχή κόσμου ενώ η συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης μαρτίου ήταν μία από τα ...ίδια

3 η Γιορτή Λακωνικών αγροτικών προϊόντων

Για τρίτη συνεχή χρονιά «Η Λακωνία παίρνει το Μετρό για Σύνταγμα» και «κάνει στάση» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στην πλατεία Συντάγματος από 1 έως 5 Μαρτίου στη γιορτή των λακωνικών αγροτικών προϊόντων.
Σε μια γιορτή, που αποτελεί πλέον θεσμό στα γευστικά δρώμενα της πόλης των Αθηνών, οι λάκωνες παραγωγοί βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων, καλού το αθηναϊκό κοινό να γευτεί και να απολαύσει κρασί και ζυμαρικά, εσπεριδοειδή, παραδοσιακά τυριά και καπνιστό σύγκλινο Μάνης, αγνό μέλι από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα, αρτοποιήματα και χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και φυσικά ελιές και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ακόμα καπνιστή πέστροφα και σολομό, προϊόντα στρουθοκαμήλου και πολλά άλλα αγροτικά προϊόντα, όλα φτιαγμένα από τις τοπικές επιχειρήσεις.
Οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσουν από τα περίπτερα των αρμόδιων φορέων, τις φυσικές ομορφιές, τα αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία αλλά και τους μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς του Νομού Λακωνίας.
Η φετινή γιορτή των λακωνικών προϊόντων είναι αφιερωμένη στην Ήπια Ανάπτυξη, ως μέσο εξόδου από την οικονομική κρίση. Για το επίκαιρο αυτό θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τη βραδιά των εγκαινίων, τη Δευτέρα 1η Μαρτίου στις 7.00 μ.μ.
Η Γιορτή Λακωνικών Προϊόντων διοργανώνεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Λακωνίας, το Επιμελητήριο Λακωνίας, και το φορέα «Σελλασία: Γιορτή Ελιάς και Λαδιού Δήμου Οινούντος». Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 9π.μ. – 10 μ.μ.

Θλιβερά μαντάτα για τους αυτοδιοικητικούς της Μεσσηνίας

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Αντ. Σαμαρά για συγκρότηση «συμβούλιου αιρετών της γραμματείας τοπικής αυτοδιοίκησης».
Στην σύνθεσή του δεν εκπροσωπείται η Μεσσηνία με κανέναν αυτοδιοικητικό παράγοντα κάτι σαν προανάκρουσμα για την διεκδίκηση χρίσματος από τους νύν δημάρχους της Μεσσηνίας που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έν όψει Καλλικράτη
Μεταξύ των νομαρχών της γραμματείας δεν υπάρχει ούτε τ’ όνομα του Δημήτρη Δράκου . Ένα μαύρο μαντάτο για τον ακρογωνιαίο λίθο της Ν.Α. Μεσσηνίας .
που αποδεικνύει πως η αποστρατεία έρχεται.
Και, μάλλον, ούτε καν τιμητική θα είναι

23.2.10

ΣΟΚ – Βασάνιζαν για 2,5 ώρες 16χρονη κόρη ηθοποιού ¨Άγνωστοι ¨που γνώρισε στο Facebook

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι παρέα εφτά ατόμων, πέντε κοριτσιών και 2 αγοριών,που προσέγγισαν τη 16χρονη κόρη του ηθοποιού Μαρίνου Δεσύλλα, μέσω του Facebook, την βασάνισαν με το χειρότερο τρόπο. Της έκλεισαν ραντεβού αφού στο Facebook εμφανίστηκαν απλά ως κάποιο αγόρι που έδειχνε ενδιαφέρον για την μαθήτρια και επίσης έδειχνε να ταιριάζουν οι απόψεις του, μαζί της.Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ηθοποιού Δημήτρη Κατωπόδη, οι νεαροί κατάφεραν να συναντήσουν τη 16χρονη σε ένα γκαράζ και αφού την ακινητοποίησαν τη βασάνιζαν για 2,5 ολόκληρες ώρες!
Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας στο NewsIt, εκτός από την ψυχολογική βία , την χτύπησαν, της τράβηξαν τα μαλλιά, ενώ αργότερα, προσπάθησαν να κάψουν το στήθος της με τσιγάρο,αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν. Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες και μία πληγή στο στόμα προφανώς από κάψιμο με τσιγάρο.
Η 16χρονη αυτή την ώρα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ οι γονείς της απευθύνθηκαν στο δικηγόρο για να πράξει τα νόμιμα. Αν και αναγνώρισε 2 από τα 5 κορίτσια η 16χρονη Εύα, ο διευθυντής του σχολείου δεν δίνει τα στοιχεία τους.
NewsIt

Παπάς έφαγε τα λεφτά της εκκλησίας σε ρόζ τηλέφωνα και ιερόδουλες

Ένας ισπανός καθολικός ιερέας καθαιρέθηκε επειδή ξόδεψε 17.000 ευρώ σε ροζ τηλέφωνα, ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου και ιερόδουλες, σύμφωνα με αξιωματούχους της εκκλησίας και του δήμου. Ο 27χρονος ιερέας ήταν υπεύθυνος για δύο χωριά τα οποία βρίσκονταν κοντά στην κεντρική πόλη του Τολέδο για περίπου ένα χρόνο.
Το Φεβρουάριο εξομολογήθηκε δημοσίως ότι πήρε χρήματα που ανήκαν σε τοπικές θρησκευτικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, πιστεύεται ότι ο ιερέας ξόδεψε τα χρήματα σε διάφορες ερωτικές δραστηριότητες.
Το γραφείο του αρχιεπίσκοπου του Τολέδο καθαίρεσε το νεαρό ιερέα και ερευνά την υπόθεση.

Νάντια Γιαννακοπούλου για κατολισθήσεις στο Εθνικό οδικό δίκτυο

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα και τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση σχετικά με τις συνεχείς, πλέον, καθιζήσεις και κατολισθήσεις στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, μετά την Αρτεμισία και τον εθνικό δρόμο Τρίπολης – Καλαμάτας, στο ύψος της Μεγαλόπολης.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης στα τμήματα αυτά των εθνικών οδών. Η βουλευτής Μεσσηνίας στην αναφορά της συνιστά την επαγρύπνηση των αρμοδίων, καθώς το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης είχε κλείσει, μετά από κατολίσθηση πετρών και χωμάτων λόγω των βροχών, τη στιγμή που αυτοί οι οδικοί άξονες αποτελούν για την Καλαμάτα, το σημαντικότερο συγκοινωνιακό δίαυλο με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμη, αναφέρεται ότι στο άμεσο μέλλον πρέπει πάση θυσία να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, καθώς η γεωγραφική θέση της Καλαμάτας καθιστά αναγκαία, όσο σε λίγες πόλεις στην Ελλάδα, την συνεχή συντήρηση των τμημάτων της εθνικής οδού. Η βουλευτής Μεσσηνίας στην αναφορά της τονίζει ότι, στον 21ο αιώνα καιρικά φαινόμενα όπως οι βροχοπτώσεις, ακόμα και όταν είναι ισχυρές, δεν νοείται να αποτελούν αφορμή σοβαρής παρεμπόδισης της κυκλοφορίας των οχημάτων, όταν μάλιστα η υπεύθυνη Πολιτεία οφείλει να διευκολύνει αλλά και να συνεισφέρει στην ασφαλή διέλευση των οχημάτων, λόγω ακριβώς της βροχόπτωσης.
Στην αναφορά της, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών από τα αρμόδια Υπουργεία για την συνολική και οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος που παραμένει εδώ και χρόνια. Επιπλέον, επιδιώκει την συνεργασία όλων των φορέων για ένα ζήτημα το οποίο ταλανίζει, χρόνια τώρα, τον τόπο με προφανείς συνέπειες σε τομείς όπως η ανάπτυξη, η ασφάλεια, ο τουρισμός, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Μεσσηνίας κ.α.

Δολοφονία αλλοδαπού από ημεδαπό στο Άργος

Θύμα δολοφονίας έπεσε αλλοδαπός, που βρέθηκε νεκρός στο Άργος, χωρίς αρχικά να υπάρχουν εμφανή στοιχεία δολοφονικής ενέργειας.
Από τη νεκροψία - νεκροτομή στο σώμα του, προέκυψε ότι ο θάνατος του αλλοδαπού προήλθε από σπάσιμο των πλευρών του, ένα εκ των οποίων τρύπησε τον πνεύμονα. Από την προανάκριση, που διενήργησαν οι άνδρες της Ασφάλειας Άργους, προέκυψε ότι το θύμα, είχε φραστικό επεισόδιο με Έλληνα πολίτη και δέχθηκε από αυτόν χτυπήματα με τα χέρια.Ο δράστης, ήδη κρατούμενος γι άλλο αδίκημα, ομολόγησε την πράξη του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ναυπλίου, ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου