10.4.10

"Μάχη" Πολεμικών αεροπλάνων με UFO

Ενα ερασιτεχνικό video στο οποίο φαίνεται ένα UFO προβληματίζει αυτους που ασχολούνται με αυτά τα φαινόμενα. Το video φαίνεται να έχει παρθεί απο τον αυτοκινητόδρομο M5 της Αγγλίας και δείχνει ενα UFO και λίγο παραδίπλα δυο μαχητικά να το πλησιάζουν

troktiko

Θανάσης Κοκκινούλης - «Ο Καραμανλής να κατονομάσει ποιοί πούλησαν την παράταξη»

Να αγκαλιάσει τον νέο αγρότη κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θανάσης Κοκκινούλης μιλώντας στην αγροτική συνδιάσκεψη της ΝΔ στη Λάρισα.
«Ο Καραμανλής να κατονομάσει ποιοί πούλησαν την παράταξη» Ο κ. Κοκκινούλης επισήμανε τη ραγδαία μείωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας και το φαινόμενο των «νεοτσιφλυκάδων».
Ο κ. Κοκκινούλης εστάσε σε λάθη που έγιναν από την κυβέρνηση της ΝΔ και κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να βγει και να κατονομάσει «ποιοί πούλησαν την παράταξη».
Επίσης ο πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Κοκκινούλης τόνισε ότι είναι μύθος η αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργειών, ενώ ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να στηρίξει το μικρομεσσαίο αγρότη.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να προχωρήσει με εκείνους που μπορούν να τρέξουν και να αφήσει πίσω όλους εκείνους που δεν μπορούν να ακολουθήσει στη νέα πορεία της ΝΔ.

Φυλακή δεν θα πάει κανένας; Όλους αυτούς τους κλέφτες και απατεώνες θα πληρώσουν με μειώσεις μισθών οι εργαζόμενοι; Ποια δικαιοσύνη... των Σανιδάδων; Αποκάλυψη: Γινόταν της κακομοίρας (και) στο Μετρό...

Εκθεση - σοκ από τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Παράνομες προσλήψεις μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Έτσι έριξαν έξω και την ΑΜΕΛ. Ευθύνες για Στυλιανίδη, Χατζηδάκη, Λιάπη αλλά και τον Σουφλιά. Από το γραφείο του "έφευγαν" τα περισσότερα fax με τα βιογραφικά. Ποιους διόριζαν...
.PRESS-GR ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.Καταπέλτης είναι η "Εκθεση Ελέγχου" του Γενικού Επιθεωρητή Διοίκησης για τη νομιμότητα των ποροσλήψεων στην ΑΜΕΛ, δηλαδή την εταιρεία για το Αττικό Μετρό, μέχρι τις εκλογές του 2009. Τι νομιμότητα, δηλαδή... Όλες παράνομες αποδεικνύεται ότι ήταν....
Πρόκειται για ένα ακόμη σκάνδαλο της περιόδου της ΝΔ που βαρύνει όλους τους τότε υπουργούς Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη, Κωστή Χατζηδάκη και Μιχάλη Λιάπη.
«Η εξέταση των διαδικασιών για τις προσλήψεις κατέδειξε...
πρωταρχικά την μη τήρηση των αρχών της διαφάνειας, της δημοσιότητας, της αντικειμενικής και αμερόληπτης κρίσης, της αξιοκρατίας, της αιτιολογίας και επακόλουθα των Συνταγματικών αρχών της ισότητας και του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και συμμετοχή στην οικονομική ζωή της χώρας» είναι το βασικό συμπέρασμα του ελέγχου που προτείνει να ακυρωθούν οι παράνομες προσλήψεις και να ασκηθούν διώξεις στη διοίκηση της ΑΜΕΛ ενώ καταλογίζεται και στους αρμόδιους υπουργούς ότι δεν υπήρξε από πλευράς τους «σε κανένα στάδιο της διαδικασίας παρέμβαση με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου όσον αφορά συγκεκριμένα στη διενέργεια των προσλήψεων και στην πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας...».
Σύμφωνα με την Έκθεση, η οποία καλύπτει πάνω από 50 σελίδες, οι προσλήψεις γίνονταν «χωρίς να υπάρχουν ανακοινώσεις-καταχωρήσεις στον έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο, χωρίς να τηρούνται πλήρη πρακτικά συνεντεύξεων, να υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία για την εξέταση των υποψηφίων όπως επιτροπή αξιολόγησης και τεστ δεξιοτήτων, χωρίς να υπάρχουν βιογραφικά για όλους τους προσληφθέντες». Επίσης «κατεγράφησαν περιπτώσεις κατά τις οποίες το βιογραφικό απεστάλη ή η συνέντευξη /αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε σε ημερομηνίες μεταγενέστερης της πρόσληψης» και «χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη θέση εργασίας των προσλαμβανομένων».
Η ΑΜΕΛ μέχρι το 2004 είχε 1139 άτομα. Σημειώθηκε αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 228 άτομα από 31.3.2004 έως 31.12.2008, κατά 168 άτομα έως τις 30.08.2009 και κατά 153 ακόμη ατόμων από 30.8.2009 έως και 21.10.2009. Οπως επισημαίνεια μάλιστα αυτές οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν "τη στιγμή που η χώρα είχε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και είχε εκδοθεί εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών στις 7.9.2009 για την αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών". Έτσι βρέθηκε η ΑΜΕΛ να έχει 1688 άτομα με αποτέλεσμα να αρχίσει να παρουσιάζει από το 2008 οικονομικό έλλειμμα για πρώτη φορά, ενώ από τη χρονιά αυτή έπρεπε να ξεκινήσει "συγκράτηση του λειτουργικού κόστους". Το αντίθετο δηλαδή...
Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο του 2009 μέχρι τις εκλογές έγιναν προσλήψεις που ισοδυναμούν με το 30% του προσωπικού της εταιρείας, οι οποίες αποτελούν και το 13% του συνολικού προσωπικού της ΑΜΕΛ από ιδρύσεώς της».) Το μεγάλο "πάρτι" έγινε κυρίως μέσα στις 23 ημέρες που προηγήθηκαν της προκήρυξης των εκλογών...
Το ....καλύτερο που διαπιστώνεται; Ότι από τα 326 άτομα που προσλήφθηκαν μέσα στο 2009, περίπου τα μισά κατάγονταν από την Ροδόπη (πατρίδα του Στυλιανίδη) και την Λάρισα (πατρίδα του Σουφλιά), είχαν εργασιακή προϋπηρεσία ως συμβασιούχοι ή εκπαιδευόμενοι (Stage) σε δημόσιες υπηρεσίες και τα βιογραφικά τους είχαν σταλεί από fax του ΥΠΕΧΩΔΕ!.
Ανάμεσα σε αυτούς που διορίστηκαν; Οδηγοί, ιδιαιτέρες, ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες υπουργών και γενικών γραμματέων, οικοδόμοι, σερβιτόροι, νοσηλεύτριες, υπάλληλοι ινστιτούτων αισθητικής, φοιτητές, μουσικοί σε ορχήστρες, dealer καζίνο, τεντάδες, ψυκτικοί, άτομα χωρίς καμιά εργασιακή εμπειρία αλλά και μια πωλήτρια παιδικών ρούχων...
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2010/04/blog-post_6750.html

Εντοπίστηκαν 48 αλλοδαποί και οι δύο διακινητές τους νότια της Πύλου

Σαράντα οχτώ αλλοδαποί ( 30 άνδρες, 7 γυναίκες και 11 παιδιά) χωρίς νόμιμα έγγραφα, αλλά και οι 2 αλλοδαποί διακινητές τους εντοπίστηκαν την Παρασκευή σε ιστιοφόρο, νότια της Πελοποννήσου, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό σκάφους αναψυχής σε κίνδυνο.
Ακολούθησε ενεργοποίηση όλων των παραπλεόντων πλοίων, με αποτέλεσμα το δεξαμενόπλοιο «FS THAIS» σημαίας Γαλλίας, να αναφέρει τον εντοπισμό ιστιοφόρου, χωρίς στοιχεία και διακριτικά, με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων, το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης περίπου 33 ν.μ. νότια της Μεθώνης.
Από το λιμάνι της Καλαμάτας απέπλευσε το ρυμουλκό «ΠΑΝΑΓΙΑ» και από το λιμάνι της Πύλου πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος για παροχή συνδρομής. Το γαλλικό δεξαμενόπλοιο προσέδεσε το ιστιοφόρο και ξεκίνησε να το ρυμουλκεί προς Καλαμάτα.
Με μέριμνα της τοπικής νομαρχιακής αυτοδιοίκησης 34 από τους αλλοδαπούς μεταφέρθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο υποδοχής, όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ 10 παιδιά και 4 γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Επίσης, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και οι δύο διακινητές, καθώς ο ένας παρουσίασε έντονους σπασμούς και λιποθυμικές τάσεις και ο άλλος έφερε τραύμα στο μεσαίο δάκτυλο του αριστερού χεριού.
Σύμφωνα με δηλώσεις τους είχαν αναχωρήσει από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.
Για το συμβάν ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος των συλληφθέντων κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ το ιστιοφόρο κατασχέθηκε.

Ηλιούπολη-Καλαμάτα 3-1

Με νίκη συνέχισε η Ηλιούπολη τις υποχρεώσεις της στη Β΄ Εθνική, καθώς νίκησε εντός έδρας την Καλαμάτα με 3-1, στην αναμέτρηση που άνοιξε την «αυλαία» της 29ης αγωνιστικής. Η «μαύρη θύελλα» προηγήθηκε στο 29΄ με τον Ντε Βινσέντι, ωστόσο οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τα τέρματα των Παραρά (64΄), Σαρμιέντο (67΄) και Κοράλες (+90΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του σκόρερ της στο 75΄.

Ειρήνη Μερκούρη: αποτυχημένη πλαστική ή τρικ μακιγιάζ;

Η Ειρήνη Μερκούρη ανατρέπει τα δεδομένα, υποστηρίζει οτι δεν έκανε αποτυχημένη πλαστική και απειλεί με μηνύσεις. Ποια η αλήθεια για την πλαστική επέμβαση της Ειρήνης Μερκούρη;Η Ειρήνη Μερκούρη βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες λόγω μιας φωτογραφίας που την εμφανίζει παραμορφωμένη από πλαστική εγχείρηση. Για μια βδομάδα η τραγουδίστρια παρέμενε σιωπηλή χωρίς να διαψεύδει τίποτα, απολαμβάνοντας την επανεμφάνιση της στα ΜΜΕ. Τώρα βγήκε ο δικηγόρος της και δήλωσε στον «Καφέ με την Ελένη»: «Δεν θα πω αν όλα αυτά που λένε είναι αλήθεια ή όχι. Δεν επαληθεύω ούτε διαψεύδω. Αλλά θέλω να θέσω ένα ερώτημα.....
Ποιος τελικά την κατακρεούργησε την Ειρήνη ένας… πλαστικός χειρούργος με νυστέρι ή ένας δημοσιογράφος με μια πένα; Εννοώ έκανε η Ειρήνη μια πλαστική και την κατέστρεψε κάποιος χειρούργος ή κάποιος δημοσιογράφος θέλει να την πληγώσει με τα κακεντρεχή του σχόλια;» Ο συνεργάτης της Ειρήνης Μερκούρη συμπλήρωσε ότι η τραγουδίστρια είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και το θέμα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο πρώην σύντροφός της Ειρήνης Μερκούρη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Πολύ Μπλα Μπλα» υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν έχει παραμορφωθεί, αλλά δεν έχει κάνει καν πλαστική επέμβαση. Αποκάλυψε επίσης ότι την είδε και καμία σχέση δεν έχει με όσα υποστηρίζουν. «Πρόκειται για μια κακή φωτογραφία», είπε ο Κωνσταντάρας, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι στην συγκεκριμένη φωτογραφία φοράει μακιγιάζ γιατί έχει πανάδες.
Η καριέρα της Ειρήνης Μερκούρη ήταν στην αφάνεια τα τελευταία χρόνια. Όμως ξαφνικά το θέμα της δήθεν αποτυχημένης πλαστικής επέμβασης την έκανε πρόσωπο των ημερών. Η ίδια για μέρες απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το οτιδήποτε, οπότε το θέμα διογκώθηκε. Γιατί κρύβεται η Ειρήνη Μερκούρη αν πράγματι δεν έχει κάτι να φοβηθεί; Τι εξυπηρετεί η σιβυλλική δηλωση του δικηγόρου της; Μήπως «κάθε δημοσιοτητα είναι καλή δημοσιότητα»; Η ίδια η Ειρήνη Μερκούρη θα μιλήσει για όλα στην εκπομπή Gala της Μαρίας Σταματέρη.
Fimes.gr

Αντώνης Σαμαράς στην Λάρισα : 10 προτάσεις για τους αγρότες

Στροφή στην ποιότητα, αναδάρθρωση των καλλιεργειών, νέες μορφές καλλιέργειας, κλείσιμο των τιμών των αγροτικών προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή και εξυγίανση και ενδυνάμωση των συνεταιρισμών είναι οι βασικές προτεραιότητες της ΝΔ για τον αγροτικό κόσμο
Αντώνης Σαμαράς: 10 προτάσεις για την Περιφέρεια και την ανάπτυξη της υπαίθρου όπως τις παρουσίασε από τη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Η Αγροτική παραγωγή αποδυναμώθηκε, η βιομηχανία εξαλείφθηκε, άνεργοι συγκεντρώνονται στις μεγάλες πόλεις, ενώ όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις εγκαταλείπονται στην Περιφέρεια τόνισε μιλώντας στο κλειστό του Αλκαζάρ στη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας πως το «Το μοντέλο αυτό έφτασε σε πλήρες αδιέξοδο.
Και τώρα είναι καιρός να το παραμερίσουμε. Κάθε γνήσια αναπτυξιακή προσπάθεια περνά πλέον από την επιστροφή στην Περιφέρεια, από την αντιστροφή της αστυφιλίας.Και στροφή στην Περιφέρεια δεν μπορεί να γίνει χωρίς ανάταξη της Αγροτικής Παραγωγής».
Οι 10 μεγάλες στρατηγικές κατευθύνσεις για την αναγέννηση της Περιφέρειας που πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς είναι:.....
1. Το Κτηματολόγιο. Η σαφής διάκριση των γεωργικών γαιών, των βοσκοτόπων, των δασικών εκτάσεων και των χωρικών υδάτων. Μόνο τότε θα γνωρίζουμε ποιο είναι το εδαφικό δυναμικό της πρωτογενούς παραγωγής, ποιες οι εναλλακτικές χρήσεις τους, ποιες οι βέλτιστες εκμεταλλεύσεις τους, ποια η ανταγωνιστικότερη διάρθρωσή τους και ποια η καλύτερη αξιοποίησή τους.
Αυτή είναι, πράγματι, η βασική υποδομή. Ξέρουμε όλες τις περιπέτειες που είχε το Κτηματολόγιο παλαιότερα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Τώρα έχει μπει σε ένα δρόμο από τις τελευταίες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά η έγκαιρη ολοκλήρωσή του είναι πλέον ευθύνη της νέας κυβέρνησης. Και μόνο αν ολοκληρωθεί το Αγροτικό Κτηματολόγια θα μπορέσει η Γεωργική Πολιτική να κάνει το μεγάλο άλμα.
2. Η πλήρης καταγραφή του Ανθρώπινου Δυναμικού της Αγροτιάς. Ποιοι και πόσοι είναι οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, ποιοι και πόσοι οι αποκλειστικά αγρότες, ποιοι και πόσοι οι ετερο-απασχολούμενοι.
Σήμερα οι στατιστικές του ΟΠΕΚΕΠΕ λένε ότι ο αγροτικός πληθυσμός είναι 930 χιλιάδες. Αλλά απ’ αυτούς, οι 414 χιλιάδες είναι ετερο-απασχολούμενοι. Από τους υπόλοιπους 516 χιλιάδες κυρίως αγρότες, οι 180 χιλιάδες είναι συνταξιούχοι, οι 70-80 χιλιάδες συμπληρώνουν το αγροτικό εισόδημα με άλλες ασχολίες και μόνο οι 250 χιλιάδες είναι αποκλειστικά, κατ’ επάγγελμα αγρότες.
Έτσι, ενώ το συνολικό μέγεθος του αγροτικού πληθυσμού εμφανίζεται πολύ υψηλό, γύρω στο 14% του ενεργού πληθυσμού της χώρας, οι πραγματικοί επαγγελματίες δεν ξεπερνούν το 4%. Και το αγροτικό εισόδημα είναι λίγο πάνω από το 3% του ΑΕΠ. Αλλά αν ληφθεί υπ’ όψιν η συμμετοχή του αγροτικού προϊόντος στη συνολική μεταποίηση (όπως συμβαίνει στα Ευρωπαϊκά λογιστικά πρότυπα) φτάνει το 13-14% του ΑΕΠ.
Από τους αριθμούς αυτούς προκύπτει, ότι ενώ η αγροτική παραγωγή δεν υστερεί σε ανταγωνιστικότητα σε σχέση με το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας, υστερεί ωστόσο σε συμμετοχή στο εισόδημα. Οι αγρότες αμείβονται κάτω απ’ όσα προσφέρουν.
Έτσι καταρρίπτονται τρείς ιδιαίτερα διαδεδομένοι μύθοι για τον αγροτικό τομέα:
-- Πρώτον, ότι οι αγρότες είναι, δήθεν, «πολλοί». Όπως προκύπτει οι επαγγελματίες αγρότες είναι περί το 4% του συνολικού ενεργού πληθυσμού. Σίγουρα δεν είναι πολλοί.
-- Δεύτερον ότι οι αγρότες έχουν, δήθεν, χαμηλή παραγωγικότητα. Όπως προκύπτει το 4% του ενεργού πληθυσμού παράγει το 3% του ΑΕΠ, αλλά έχει υψηλή συμμετοχή στο 13-14% ΑΕΠ, άρα δεν είναι χαμηλή η παραγωγικότητά τους σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία. Αν και η παραγωγικότητά τους είναι πράγματι χαμηλή σε σχέση με τον αγροτικό τομέα άλλων χωρών.
-- Τρίτον, ότι έχουν, δήθεν, «υψηλό εισόδημα». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το εισόδημά τους είναι μικρότερο από το πληθυσμιακό ποσοστό τους και πολύ μικρότερο από τη συμμετοχή του προϊόντος τους στη συνολική Μεταποίηση. Μπορεί να υπάρχουν τεράστιες στρεβλώσεις στις αγορές αγροτικών προϊόντων, αλλά σίγουρα ο αγροτικός κόσμος δεν είναι «ευνοημένος εισοδηματικά». Αδικημένος είναι. Αυτό άλλωστε, δεν χρειάζεται να εντρυφήσει κανείς στις στατιστικές. Το δείχνει απλή σύγκριση ανάμεσα στις τιμές στο ράφι και τις τιμές στο χωράφι…
Αφού ξεκαθαρίσουμε τα όρια, την ποιότητα και την διάρθρωση των αγροτικών γαιών, καθώς και το μέγεθος και τη διάρθρωση του αγροτικού πληθυσμού – δηλαδή το Κτηματολόγιο και την Καταγραφή του Ανθρώπινου Δυναμικού που προχώρησαν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – έχουμε τις βασικές υποδομές μιας συνολικής στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα. Και μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι οι βασικές προτεραιότητες αυτής της στρατηγικής:
3. Τρίτο σημείο και υψίστη βασική προτεραιότητα, η εξυγίανση και ενδυνάμωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Συνεταιριστικού κινήματος. Το πρώτο πράγμα που εξετάζει μια παραγωγική στρατηγική είναι η διάρθρωση των εκμεταλλεύσεων. Πράγμα που αγγίζει τους Συνεταιρισμούς. Εδώ τα στοιχεία μας λένε ότι υπάρχουν 7000 πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί σε όλη την Ελλάδα. Αλλά πόσοι απ’ αυτούς είναι ενεργοί με κανονικά οικονομικά αποτελέσματα; Ελάχιστοι! 80. Υπάρχει λοιπόν πρόβλημα…
Αυτό το γνωρίζουμε κι απ’ αλλού:
Τα προϊόντα που διακινούνται μέσω των αγροτικών συνεταιρισμών δεν ξεπερνούν στο σύνολο το όριο του 20% για να μπορέσουν να πάρουν επί πλέον κοινοτική επιδότηση στα επιχειρησιακά τους προγράμματα. Υπολογίζονται γύρω στο 15%. Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Διότι ο Συνεταιρισμός αποτελεί τη βασική ασπίδα του παραγωγού απέναντι στο «μεσάζοντα». Κι αυτή η ασπίδα μοιάζει ιδιαίτερα αδύναμη.
Χωρίς την ριζική εξυγίανση των συνεταιρισμών, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε αληθινή παραγωγική ανασυγκρότηση του Αγροτικού τομέα.
4. Τέταρτο σημείο, κι επίσης σημαντική προτεραιότητα μιας τέτοιας παραγωγικής στρατηγικής, είναι η ριζική ανασυγκρότηση υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Γιατί η σύγχρονη καλλιέργεια θέλει συνδρομή από την επιστήμη, την έρευνα, από εξειδικευμένος γεωπόνους που γνωρίζουν τις δυνατότητες της γης, της περιοχή και του κλίματος, από ειδικούς οικονομολόγους που παρακολουθούν τις αγορές και τις τάσεις τους, από ειδικούς γενετιστές που γνωρίζουν τις ποικιλίες και τους παραλλαγές τους, τους νέους σπόρους και τα πλεονεκτήματά τους, από κτηνιάτρους για την περίθαλψη των ζώων και την ασφάλεια των τροφίμων. Όλα αυτά δεν μπορεί να τα ξέρει ούτε ο παραγωγός μόνος του, ούτε καν ο Συνεταιρισμός. Είναι υπηρεσίες που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οφείλει να παρέχει το κράτος.
Και πρέπει να το πούμε, ότι επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, μπήκαν οι βάσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στην γεωπονική συνδρομή για τον αγρότη και στην έρευνα. Μένουν βέβαια να γίνουν πολλά ακόμα. Αυτά πρέπει να προχωρήσουν. Γιατί απ’ αυτά εξαρτώνται όλα τα υπόλοιπα. Χωρίς σύγχρονη τεχνική και επιστημονική βοήθεια δεν μπορεί να υπάρξει σύγχρονη και ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή.
5. Αναδιάρθρωση της εμπορίας για να κλείσει η φοβερή «ψαλίδα» τιμών, ανάμεσα στο παραγωγό και τον καταναλωτή, ανάμεσα «στο χωράφι και το ράφι». Αυτή η «ψαλίδα», είναι ταυτόχρονα το μεγάλο και πιο οδυνηρό «σύμπτωμα» της «ελληνικής νόσου» στον αγροτικό τομέα. Και ο παράγοντας που διώχνει τους αγρότες από το χωράφι και απογοητεύει όσους παραμένουν. Είναι ο μεγάλος εχθρός που πρώτο πρέπει να νικήσουμε.
Εδώ η εξυγίανση των Συνεταιρισμών, στην οποία ήδη αναφέρθηκα, θα βοηθήσει αναμφίβολα. Αλλά δεν αρκεί. Πρέπει να εξουδετερώσουμε και συμπεριφορές καρτέλ από πλευράς αλυσίδων διανομής, πρέπει να εξετάσουμε και ζητήματα εκσυγχρονισμού της Αγροτικής Πίστης, ώστε ο παραγωγός να μην νιώθει στριμωγμένος απέναντι στο μεσάζοντα και να δίνει το προϊόν του όσο-όσο, πρέπει να δούμε και νέες μορφές, όπως η Συμβολαιακή καλλιέργεια, που παρακάμπτει πλήρως το μεσάζοντα.
Το κλείσιμο της «ψαλίδας» τιμών, παραγωγού-καταναλωτή εξαρτάται αφενός από τους ίδιους τους παραγωγούς και τις συνεταιριστικές ενώσεις τους. Από την άλλη όμως, εξαρτάται και από διαρθρωτικές παρεμβάσεις του κράτους. Κι αυτές τις τελευταίες πρέπει να τις προωθήσουμε το συντομότερο. Ήδη επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε και προχώρησε η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα Συμβολαιακή καλλιέργεια. Αλλά πρέπει να γίνουν κι άλλα.
6. «Στροφή στην ποιότητα». Κεντρική Στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, έτσι κι αλλιώς - κι όχι μόνο στην Αγροτική παραγωγή - είναι πλέον η Στροφή στην Ποιότητα. Και κεντρικό σύνθημα το «Ανταγωνιστικότητα παντού». Η ανταγωνιστικότητα δεν είναι μόνο παραγωγικότητα, είναι και ποιοτική παραγωγή.
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα με το ποικίλο ανάγλυφο και τους χιλιάδες ιδιαίτερους βιότοπους, με τις δικές τους ιδιαιτερότητες και τα δικά τους, μοναδικά στον κόσμο, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, η χώρα μπορεί να ειδικευτεί σε προϊόντα ποιότητας με ονομασία προέλευσης. Όπως επίσης και σε βιολογικά προϊόντα.
Που θα διεκδικούν επιτυχώς διέξοδο στις καλύτερες διεθνείς αγορές. Δεν έχουμε τα μεγέθη, ενδεχομένως να παράγουμε πολύ μεγάλες ποσότητες προϊόντων πολύ ευρείας κατανάλωσης για τα μεγέθη της διεθνούς αγοράς. Αλλά μπορούμε να προσφέρουμε μεγάλη ποικιλία εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων με ονομασία προέλευσης.
Η στροφή στην ποιότητα συνδέεται και με ένα ακόμα, πιο εξειδικευμένο στρατηγικό στόχο: την παραγωγή εξειδικευμένων προϊόντων για ειδικά στοχευμένες αγορές. Κι αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει να γενικευθεί και η Συμβολαιακή καλλιέργεια. Πράγμα που θα συμβάλει πολύ στην απελευθέρωση του παραγωγού από τις πιέσεις και την τυραννία του «μεσάζοντα».
7. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική αναγέννησης του αγροτικού τομέα χρειάζεται και ορισμένες άμεσα εφαρμόσιμες επιχειρησιακές κατευθύνσεις σε προϊόντα κλειδιά. Που θα δώσουν «ανάσες ανάπτυξης», άμεσα, σε μεγάλο μέρος των παραγωγών μας και θα συμπαρασύρουν σταδιακά το σύνολο του αγροτικού κόσμου με τη δύναμη του παραδείγματος. Τέτοιες επιχειρησιακές κατευθύνσεις σήμερα μπορούν να αναδειχθούν τρείς:
- η Αιγοπροβατοτροφεία, όπου υπάρχουν μεγάλα περιθώρια απορρόφησης από τη διεθνή αγορά της φέτας, που κατοχύρωσε πλέον την αποκλειστική ονομασία προέλευσης.
- η Ελαιοκομεία, όπου από τις 300 χιλιάδες τόνους ετήσια παραγωγή ελαιολάδου, συσκευάζονται και εξάγονται απευθείας από την Ελλάδα μόνο οι 20 χιλιάδες τόνοι. Ενώ 100 χιλιάδες τουλάχιστον εξάγονται χύμα και συχνά αναμιγνύονται – δηλαδή νοθεύονται - με κατώτερους τύπους λαδιού στο εξωτερικό, για να εξαχθούν μετά από εκεί ως ιταλικά ή ισπανικά προϊόντα. Η τυποποίηση και η ταυτοποίηση του λαδιού με προτεραιότητα την αυτοδύναμη εξαγωγή του ως ελληνικού προϊόντος, είναι στόχος που μπορεί πλέον να επιτευχθεί.
Δεν είναι δυνατό, σε ολόκληρο τον κόσμο να κερδίζει έδαφος η μεσογειακή διατροφή, η οποία στηρίζεται στο ελαιόλαδο, κι εμείς να μη μπορούμε ακόμα να εξαγάγουμε το λάδι μας, το οποίο είναι διεθνώς το ποιοτικά ανώτερο.
- τέλος η ιχθυοκαλλιέργεια η οποία έχει κι αυτή τεράστια περιθώρια ποσοτικής επέκτασης και ποιοτικής αναβάθμισης, με προορισμό την εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές.
Και για τους τρείς αυτούς τομείς, χρειάζεται να λυθούν άμεσα προβλήματα διάρθρωσης αγορών και μεταποίησης.
Αλλά δεν χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες, δεν απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις από την πλευρά του δημοσίου, απλά χρειάζεται το κράτος να οργανώσει να συντονίσει και να ξεμπλοκάρει. Τα υπόλοιπα μπορούν να τα κάνουν οι παραγωγοί, οι επενδυτές και οι αγορές.
Εδώ όμως, χρειάζεται ένα κράτος με στρατηγικό ρόλο, όχι ένας γραφειοκρατικός δαίδαλος που ανακόπτει κάθε παραγωγική πρωτοβουλία. Και στο σημείο αυτό επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν αρκετά βήματα. Δεν βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Αλλά αυτά που έγιναν δεν αρκούν. Άλλωστε, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα. Πρέπει να ανεβάσουμε τους ρυθμούς μας…
8. Ο κ. Σαμαράς εστίασε και στις συνέργειες:
- Συνέργειες ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους. Ώστε να υπάρχει κοινή εξαγωγική πολιτική για συμπληρωματικά προϊόντα. Όπως κρασιά, τυριά, ελιές, αλλαντικά, όλα ποιοτικά και με ονομασία προέλευσης.
- Αλλά και συνέργειες του αγροτικού τομέα με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Εδώ άρχισε ήδη να διαδίδεται – και επεκτάθηκε πολύ επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – η πρωτοπόρα ιδέα του αγροτουρισμού. Όπου συνδυάζεται η επίσκεψη τουριστών σε ένα τόπο με την οργανωμένη προβολή των τοπικών προϊόντων. Οπότε η επίσκεψη των τουριστών στην Ελλάδα αποτελεί και ευκαιρία για προβολή όχι μόνο του φυσικού κάλλους που μπορούν να το κρατήσουν μόνον ως ανάμνηση όταν γυρίσουν στον τόπο τους, αλλά και για προβολή των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, που μπορούν να τα αναζητήσουν και να τα προμηθευθούν όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Οι συνέργειες, γενικότερα, είναι εξαιρετικά δυναμική συνιστώσα και της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Δυνατότητες για αποδοτικές συνέργειες υπάρχουν όπου υπάρχει μεγάλη ποικιλία.
Και η Ελλάδα είναι η χώρα που λόγω της τεράστιας ποικιλίας τοπίων, γαιών, τοπικού μικροκλίματος, φυσικού ανάγλυφου, ακτογραμμής και μεγάλων Πολιτιστικών θησαυρών, διαθέτει μεγάλα αποθέματα συνεργειών ανάμεσα σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες, από διαφορετικούς τομείς. Από αυτό το διαθέσιμο απόθεμα συνεργειών, η Ελλάδα μέχρι στιγμή έχει εκμεταλλευτεί ελάχιστες.
9. Η διαχείριση των υδάτινων πόρων. Είναι ασφαλώς, μείζων περιβαλλοντική προτεραιότητα, αλλά αφορά κυρίως την αγροτική παραγωγή. Αφού το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης νερού γίνεται από τη Γεωργία. Εδώ υπάρχουν έργα που πρέπει να γίνουν. Υπάρχουν υποδομές που πρέπει να δημιουργηθούν. Υπάρχει το ζήτημα της εξοικονόμησης νερού που πρέπει να αναδειχθεί σε υψίστη προτεραιότητα. Υπάρχει ο κίνδυνος της «ερημοποίησης» που πρέπει να αντιμετωπιστεί…
Αλλά υπάρχει και το μοναδικό, ελληνικό φαινόμενο των υποδομών και των μεγάλων έργων, που πρέπει απλώς να ολοκληρωθούν. Ή μάλλον, δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν λίγο πριν τελειώσουν: Όπως το έργο του Αχελώου. Που έχει χρηματοδοτηθεί επί δύο δεκαετίες και πλέον, από κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Κάποτε η εξαγγελία της «εκτροπής του Αχελώου» υπήρξε προσφιλής και τακτικά επαναλαμβανόμενη συνήθεια του Ανδρέα Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού, και σήμερα επί Πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου, το έργο αυτό σταματάει λίγο πριν ολοκληρωθεί! Κι αφού δαπανήθηκαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ…
Οι κάτοικοι του Θεσσαλικού κάμπου είναι ανάστατοι και με το δίκιο τους. Ζήτησαν να δουν τον Πρωθυπουργό, για να τον πείσουν να ξεμπλοκάρει αυτός το έργο που η κυβέρνησή του μπλόκαρε.
Σήμερα, από δω, από την Λάρισα καλώ τον Πρωθυπουργό να δει την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή για την εκτροπή του Αχελώου, όπως το έπραξα εγώ σήμερα το πρωί. Και να εισακούσει το αίτημά τους. Δεν έχει υψηλό κόστος. Αλλά θα έχει για τον τόπο πολύ μεγάλο όφελος.
Δεν απαιτεί θυσίες για να ολοκληρωθεί. Απαιτεί απλώς κοινή λογική για να το ξεμπλοκάρουν.

10.Αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών: εδώ πρέπει να αποκαταστήσουμε την ευελιξία των παραγωγών, να στρέφονται σταδιακά η περιοδικά σε προϊόντα που εκμεταλλεύονται καλύτερα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τους, έχουν μεγάλες αποδόσεις, εμπλουτίζουν τη γη τους και αξιοποιούν συνέργειες με άλλα προϊόντα ή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα γειτονικών περιοχών. Δεν είναι εύκολο πράγμα η αναδιάρθρωση καλλιεργειών.
Και το αγροτικό σύστημα που θα αποκτήσει ευελιξία σε αυτόν τον τομέα έχει πολύ μεγάλη πιθανότητα όχι μόνο να σταθεί στα πόδια του, αλλά να αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου. Όχι μόνο να δώσει μεγάλα εισοδήματα, αλλά να δώσει στους παραγωγούς και μεγάλη ασφάλεια προοπτικών για το μέλλον. Αρκεί να μην λέμε μόνον θεωρίες και λόγια κάθε φορά στον αγρότη και να του προσφέρουμε συγκεκριμένες λύσεις για συγκεκριμένες καλλιέργειες.
Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν προσπάθειες σε όλους αυτούς τους τομείς και σημειώθηκαν θετικά βήματα προόδου στους περισσότερους. Ξεκίνησε η Συμβολαιακή Γεωργία, στηρίχθηκε η κρίσιμη πληθυσμιακά ομάδα των νέων αγροτών, διπλασιάστηκε το ποσό που διατίθετο για την Κτηνοτροφία, έγινε προγραμματισμός για τη διασφάλιση της ελάχιστης εγγυημένης τιμής στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, άνοιξε ο δρόμος για την Ολοκλήρωση του έργου του Αχελώου και προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς τα έργα εκτροπής δαπανώντας περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Για να μπλοκάρει ξανά το έργο επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης.
Ακόμα προχώρησε η Ίδρυση Διεπαγγελματικών Οργανώσεων κατά προϊόν και δυναμώθηκαν οι Ομάδες Παραγωγών.
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η «Νέα Δημοκρατία αύξησε τον προϋπολογισμό του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στα 7,2 δισεκατομμύριο ευρώ, δηλαδή ενάμιση δισεκατομμύριο παραπάνω από τον αρχικό του Προϋπολογισμό. Αυτό το πρόγραμμα το μειώνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Και παγώνει τα μέτρα βελτίωσης της Ανταγωνιστικότητας στον αγροτικό τομέα.
Όπως, με τρόπο απαράδεκτο, περιέκοψε δραματικά και την ενίσχυση των νέων αγροτών, κλείνοντας τα μάτια στο αύριο της ελληνικής γεωργίας.
Ακόμα η Νέα Δημοκρατία στάθηκε όσο μπορούσε στο πλευρό το αγρότη όταν χρειάστηκε. Όπως πέρσι, στις αρχές του 2009, όταν τους έδωσε έκτακτη ενίσχυση 500 εκατομμυρίων ευρώ από το μηχανισμό αποζημιώσεων, δηλαδή μέσω ΕΛΓΑ, για ζημίες της παραγωγής τους το 2008.
Μόνο από ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ οι Έλληνες αγρότες έλαβαν τα τελευταία πεντέμισι χρόνια πάνω από 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Δεν πρόλαβε η Νέα Δημοκρατία να κάνει όλα όσα ήθελε κι όλα όσα έπρεπε να κάνει.
Αλλά στο πλευρό των αγροτών στάθηκε. Δεν ξεφούσκωσε τα λάστιχα από τα τρακτέρ τους.
Ούτε τους έστειλε σπίτι τους με άδεια χέρια…».

Και παιδιά αγροτών στις παιδικές κατασκηνώσεις του ΥΑΑ&Τ


Παιδιά αγροτών, πέραν των υπαλλήλων του υπουργείου, θα δέχονται και φέτος εντελώς δωρεάν (εκτός των εξόδων εισιτηρίων μετακίνησης, από τον τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα) οι παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η λειτουργία των οποίων ξεκινά στις 21 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου. Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά υπαλλήλων ή συνταξιούχων του υπουργείου, καθώς και αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα, βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς και μόνο εφόσον αυτά:1) Είναι ηλικίας 7 έως 15 χρόνων, βεβαιούμενης με πιστοποιητικό γέννησης, δηλ. παιδιά που γεννήθηκαν από το 1995 μέχρι και το 2003 (αιτήσεις χωρίς πιστοποιητικό γέννησης θα απορρίπτονται).
2) Δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική ασθένεια ή κάποιο άλλο αίτιο, το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης, όπως είναι π.χ. κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.α. Το γεγονός αυτό θα αποδεικνύεται από σχετική γνωμάτευση ιατρού.
Επιπλέον, για τα παιδιά των αγροτών θα χρειασθεί και μία βεβαίωση από την Κοινότητα, τον συνεταιρισμό, τον αγροτικό ή δασικό κ.λπ. σύλλογο που ανήκουν οι γονείς, ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες.
Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.minagric.gr/greek/whatsnew_new.html

Κατάσχεση πλοίου με ένα εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα

Πλοίο με ένα εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τις αρχές στις τρεις τα ξημερώματα στον Θερμαϊκό Κόλπο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι διωκτικές αρχές σε συνδυασμένη επιχείρηση εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Χαλάστρα Καλοχωρίου του Θερμαϊκού Κόλπου το φορτηγό πλοίο "SVESA" σημαίας Ουκρανίας, με πλήρωμα επτά αλλοδαπούς, κατά τη στιγμή που επιχειρήθηκε να εξαχθεί το λαθραίο φορτίο τσιγάρων. Το πλοίο ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε συνοδευόμενο από πλωτό του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατέπλευσε στις 05:00. Σύμφωνα με έγγραφα φορτωτικών που βρέθηκαν, το "SVESA" μετέφερε 2.024 κιβώτια (Master cases) που περιέχουν 1.012.000 πακέτα τσιγάρων περίπου, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ακριβούς καταμέτρησης. Για το περιστατικό, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη των ναυτικών και το σχηματισμό δικογραφίας από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ τόσο το πλοίο, όσο και το παράνομο φορτίο του κατασχέθηκαν.

Επέστρεψε στην Ελλάδα "ο δάσκαλος των Καλάς" Θανάσης Λερούνης ύστερα από 7μηνη ομηρία από τους Ταλιμπάν.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ο κ. Λερούνης εμφανώς συγκινημένος και ανακουφισμένος για τη λήξη της 7μηνης περιπέτειάς του ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά "είμαι πολύ χαρούμενος που πατάω ελληνικό έδαφος μετά από μήνες. Ενα μεγάλο συγγνώμη για την αναστάτωση και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους στο Πακιστάν, στην ελληνική κυβέρνηση και στο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, που έδρασε ως άνθρωπος και όχι ως πολιτικός". Ο κ. Λερούνης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Δόλη, ειδικό απεσταλμένο του πρωθυπουργού, πρέσβη εκ προσωπικοτήτων και τον Ελληνα πρέσβη στο Ισλαμαμπάντ κ. Μαυροειδή, οι οποίοι τον συνόδευσαν με την πτήση 472 του Κατάρ. Ευχαρίστησε ακόμη τους Ελληνες πολίτες που συμπαραστάθηκαν στο πρόβλημά του. Ο κ. Δόλης δήλωσε ότι "κανένα αντάλλαγμα δεν εδόθη στους Ταλιμπάν. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, της ελληνικής διπλωματίας, του έθνους. Ο κ. Λερούνης είναι ένα παράδειγμα αντοχής, είναι ένα παράδειγμα ανθρώπου που έζησε επτά μήνες σε δύσκολες συνθήκες ζωής". Σε ερώτηση για το εάν θα επέστρεφε στη φυλή των Καλάς, ο κ. Λερούνης απάντησε ότι "με την υποστήριξη της ελληνικής και της πακιστανικής κυβέρνησης κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω και να συνεχίσω το έργο".

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας αλλά ….μαφία στην Αθήνα


Κύκλωμα σωματεμπορίας οργανωμένο σε στιλ μαφίας εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν χθες πέντε μέλη του κυκλώματος και δύο Αλβανίδες 20 και 23 ετών, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων.Από τα μέλη του κυκλώματος οι τέσσερις είναι Έλληνες 44, 45, 46 και 47 ετών και ένας Αλβανός 31 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.
Από την αστυνομία αναζητούνται ακόμη εννέα άτομα που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης.Μεταξύ των τεσσάρων Ελλήνων που συνελήφθησαν είναι και ένα παλιό μέλος του συνδικάτου του εγκλήματος, που φέρεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος.
Οι κατηγορούμενοι αναζητούσαν αλλοδαπές των οποίων εκμεταλλεύονταν τη δεινή οικονομική θέση και τις προωθούσαν στην πορνεία μέσω ροζ αγγελιών σε εφημερίδες και τις εξέδιδαν σε ξενοδοχεία και σπίτια, όπου τις οδηγούσαν μέλη της σπείρας. Οι κοπέλες στη συνέχεια παρέδιδαν όλο το ποσό το οποίο εισέπρατταν στους οδηγούς και αυτοί με τη σειρά τους στους ταμίες της οργάνωσης.Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και 18 κινητά τηλέφωνα.

87 νεκροί από την συντριβή του αεροσκάφους του Πολωνού προέδρου, λίγο πριν την προσγείωσή του στο Σμόλενσκ.

Το αεροσκάφος του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Σμόλενσκ στη δυτική Ρωσία, ανακοίνωσε ο Πιοτρ Πασκόφσκι εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, 87 άνθρωποι είναι νεκροί.

Πάγια προκαταβολή Τ/Σ - Οι δήμαρχοι στο απυρόβλητο δεν λογοδοτούν

Γράφειτο http://metamorfosis-messinias.blogspot.com/2010/04/blog-post_10.html

Μια ακόμα αιτία της παρακμής των χωριών μας είναι ή άρνηση των Δημάρχων να εφαρμόσουν αυτά που Ο Καποδιστριακός ΚΔΚ προβλέπει χωρίς καμία συνέπεια .
Παραθέτω την ερμηνευτική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που στην ουσία υποχρεώνει τους δημάρχους να αποδώσουν στους Προέδρους των Τ/Σ την Πάγια προκαταβολή αλλά οι περισσότεροι δεν διαθέτουν ούτε κάν τον αντίστοιχο κωδικό στον προυπολογισμό του Δήμου τους
Γ.Σ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ Δ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚ/ΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤΟΔ/ΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΣΗΣ ΟΤΑ
Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 27
Ταχ. Κώδικας: 101 83 - ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες : Γ. Στεφανάκης
Τηλέφωνο : 210-3232258
Αριθμ. εγκυκλίου: 32
ΘΕΜΑ: Σύσταση πάγιας προκαταβολής σε ΟΤΑ πρώτου βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών.


Με αφορμή ερωτήματα που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο μας, επί ζητημάτων σύστασης πάγιας προκαταβολής αλλά και κατανομής αυτής μεταξύ των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων, ενόψει εφαρμογής των διατάξεων του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006), σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:
Στην παρ. 1 του άρθρου 173 «Πάγια προκαταβολή» του ανωτέρω Κώδικα, ορίζεται ότι η πάγια προκαταβολή, σε βάρος του σχετικού κωδικού αριθμού του προϋπολογισμού, παρέχεται με απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής ή του κοινοτικού συμβουλίου, με την οποία ορίζονται απαραίτητα:
α) Οι δαπάνες που θα αντιμετωπισθούν από την πάγια προκαταβολή και το ύψος αυτών, στα όρια των πιστώσεων που έχουν εγγραφεί στους οικείους κωδικούς αριθμούς του προϋπολογισμού.
β) Το ποσό της προκαταβολής.
γ) Ο δημοτικός ή κοινοτικός υπάλληλος, στο όνομα του οποίου θα εκδοθεί το ένταλμα και ο οποίος θα ενεργεί τις πληρωμές, σε βάρος της πάγιας προκαταβολής, σύμφωνα με έγγραφες εντολές του δημάρχου ή του προέδρου της κοινότητας.
Τα ανώτατα όρια της πάγιας προκαταβολής, καθορίζονται από την ίδια παράγραφο ως ακολούθως:
 για κοινότητες με πληθυσμό μέχρι δυο χιλιάδες (2.000) κατοίκους, στο ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ,
 για κοινότητες με πληθυσμό από δυο χιλιάδες έναν (2.001) κατοίκους και άνω καθώς και για δήμους με πληθυσμό μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους, στο ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ,
 για δήμους με πληθυσμό από δέκα χιλιάδες έναν (10.001) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) κατοίκους, στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ και
 για δήμους με πληθυσμό άνω των τριάντα χιλιάδων και ενός (30.001) κατοίκων, στο ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διάταξη της παρ. 3 του ίδιου άρθρου, ότι για τις προμήθειες, τις εργασίες και τις μεταφορές, που πληρώνονται από την πάγια προκαταβολή, αξίας μέχρι τετρακοσίων (400) ευρώ, δεν απαιτείται η τήρηση των διαδικασιών ανάθεσης που προβλέπει η ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία, ούτε η σύνταξη μελέτης ή τεχνικών προδιαγραφών.
Με την παρ. 4 του ίδιου άρθρου, ρυθμίζονται τα ζητήματα κατανομής της πάγιας προκαταβολής μεταξύ των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων. Ειδικότερα:
i) Για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, το συνολικό ποσό της πάγιας προκαταβολής δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανώτατο όριο που ορίζεται, κατά περίπτωση, για τον οικείο δήμο. Η κατανομή του συνολικού αυτού ποσού ανά διαμέρισμα, ανήκει στην αποφασιστική αρμοδιότητα της δημαρχιακής επιτροπής.
Επί παραδείγματι, σε δήμο με πληθυσμό εκατόν δέκα χιλιάδων κατοίκων που διαιρείται σε τέσσερα διαμερίσματα, έστω ότι η δημαρχιακή επιτροπή αποφασίζει να συστήσει πάγια προκαταβολή πέντε χιλιάδων ευρώ (μικρότερη των έξι χιλιάδων, που είναι το ανώτατο όριο για δήμο με τόσο πληθυσμό). Στην περίπτωση αυτή, το ίδιο όργανο θα συστήσει, επιπλέον της προηγούμενης, πάγια προκαταβολή μικρότερη ή ίση των πέντε χιλιάδων ευρώ, για το σύνολο των διαμερισμάτων, την οποία θα κατανείμει μεταξύ αυτών όχι απαραίτητα ισομερώς, αλλά εκτιμώντας τις πραγματικές ανάγκες του καθενός.
ii) Για τα τοπικά διαμερίσματα, αντίθετα, το ύψος της πάγιας προκαταβολής καθορίζεται, επακριβώς και όχι κατ’ ανώτατο όριο, ανά διαμέρισμα και όχι για το σύνολο αυτών. Συγκεκριμένα ανέρχεται:
 σε χίλια (1.000) ευρώ για κάθε διαμέρισμα με πληθυσμό μέχρι χιλίους (1.000) κατοίκους και
 σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για κάθε διαμέρισμα με πληθυσμό από χιλίους (1.001) και άνω κατοίκους.
Επί παραδείγματι, έστω δήμος με πληθυσμό εννέα χιλιάδες (9.000) κατοίκους, που αποτελείται από τρία τοπικά διαμερίσματα, καθενός εκ των οποίων ο πληθυσμός υπερβαίνει τους χιλίους κατοίκους και τέσσερα καθενός εκ των οποίων ο πληθυσμός είναι μικρότερος από χιλίους κατοίκους. Στον δήμο αυτόν, θα συσταθεί πάγια προκαταβολή:
- μικρότερη ή ίση των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για το σύνολό του,
- δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για κάθε διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των χιλίων κατοίκων και
- χιλίων (1.000) ευρώ για κάθε διαμέρισμα με πληθυσμό κάτω των χιλίων κατοίκων.
Σύμφωνα δε με την παρ. 5.γ του άρθρου 129 «Αρμοδιότητες του Τοπικού Συμβουλίου και του προέδρου του» του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, πληρωμές με την πάγια προκαταβολή ενεργεί ο πρόεδρος του συμβουλίου του τοπικού διαμερίσματος.
Τέλος, οι διατάξεις που αφορούν στη σύσταση πάγιας προκαταβολής από δήμους και κοινότητες εφαρμόζονται και στα ιδρύματα, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και συνδέσμους των ΟΤΑ. Αυτό προκύπτει από τις διατάξεις των αντίστοιχων κεφαλαίων κατ’ άρθρο του προαναφερόμενου Κώδικα:
 Των παρ. 1 και 2 του άρθρου 236 «Οι διατάξεις που ισχύουν για τους Δήμους και αφορούν τον οργανισμό της εσωτερικής υπηρεσίας, τον προϋπολογισμό, το οικονομικό έτος, τον απολογισμό, την ταμιακή υπηρεσία, τη διαχείριση, τα δάνεια και την περιουσία, εφαρμόζονται και στα ιδρύματα» με την εξαίρεση των ιδρυμάτων που διέπονται από τους νόμους «περί εκκαθαρίσεως και διοικήσεως των εις το κράτος και υπέρ κοινωφελών σκοπών καταλειπομένων κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών»,
 Της παρ. 2 του άρθρου 240 «Οι διατάξεις … των παρ. 1 και 3 του άρθρου 236 εφαρμόζονται και στα νομικά πρόσωπα αυτά».
 Της παρ. 1 του άρθρου 245 «Οι σύνδεσμοι … αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των ΟΤΑ α΄ βαθμού». Σημειωτέον ότι αυτό ορίζεται για πρώτη φορά ρητά, αποτρέποντας έτσι παρερμηνείες ή νομικές αμφισβητήσεις που διατυπώνονταν υπό το καθεστώς της προϊσχύουσας διάταξης, αν και είχε γίνει δεκτό από αποφάσεις του ΣτΕ ότι οι σύνδεσμοι έχουν τη συγκεκριμένη νομική μορφή.
Την παρούσα εγκύκλιο παρακαλούμε όπως γνωστοποιήσετε άμεσα στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού χωρικής αρμοδιότητάς σας, για ενημέρωσή τους και ανάλογη εφαρμογή, κοινοποιώντας στο Υπουργείο το σχετικό έγγραφό σας.
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ:
1.- Γραφείο Υπουργού
2.- Γραφείο Υφυπουργού
3.- Γραφείο Γενικού Γραμματέα
4.- Γραφείο Νομικού Συμβούλου
5.- κ.κ. Γεν. Διευθυντές
6.- Δ/νση Οικονομικών ΟΤΑ
( Τμήμα Οικονομικής Δ/σης ΟΤΑ -
- σε 5 αντίγραφα)
7.- Δ/νση Μηχ/σης και Η.Ε.Σ.
(Με συνημμένη την παρούσα εγκύκλιο, σε έντυπη
και ηλεκτρονική μορφή, προς καταχώρηση στο
δικτυακό τόπο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.)
8.- Λοιπές Δ/νσεις Κεντρικής Υπηρεσίας
του Υπουργείου
Εισηγητής Τμηματάρχης Διευθυντής Γεν. Διευθυντής
Γ.Στεφανάκης Ν. Χατζηεργάτης Κ. Θεοδωρόπουλος Γ. Φρέσκος

Το Πάσχα έφυγε – Η αγορά ..στενάζει

Η πασχαλινή περίοδος πέρασε, χωρίς όμως να δώσει την «ανάσα» ρευστότητας στην τοπική αγορά, μιας και η κίνηση ήταν μειωμένη σε σύγκριση με άλλες χρονιές.
Το τριήμερο από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο που υπήρξε όντως μια αναθέρμανση της αγοράς δεν έφτασε για να καλύψει τις …απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.
Υπό αυτές τις συνθήκες ασφυξίας που επικρατούν οι έμποροι αποφάσισαν να συνεχίσουν την εκπτωτική πολιτική τους, είτε με εαρινές προσφορές, δώρα και άτυπες εκπτώσεις, που ξεκινούν από 10% και φτάνουν έως και 50%.
Ο κάθε επαγγελματίας κάνει πλέον ότι μπορεί για να κρατηθεί σ' αυτήν τη δύσκολη συγκυρία…

Κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις και οι περιπτεράδες

Διατεθειμένοι να κατεβάσουν ρολά είναι για ακόμα μια φορά οι περιπτερούχοι αντιδρώντας στη μείωση των εισοδημάτων τους εξαιτίας των φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης. Στο κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία της 20ης Απριλίου που απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα επισημαίνεται ότι πρέπει να μπει «τέρμα στα μεροκάματα της πείνας» και πως οι περιπτερούχοι πρέπει να δείξουν τη δύναμή τους κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους.

Ίδρυση εταιρίας σε μία μόνο ημέρα

Προς έγκριση θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης, το σχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης μιας επιχείρησης, έτσι ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να ψηφιστεί στη Βουλή. Στόχος της κυβέρνησης είναι "να πατήσουμε το γκάζι", ώστε να βάλουμε ένα στέρεο ανάχωμα στην ύφεση, να προωθήσουμε και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις - που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν προβλήματα - τόσο με τις επενδύσεις, όσο και με τις μεγάλες ρυθμιστικές τομές, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, μετά τη συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Η κα Κατσέλη δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο θα έλθει προς συζήτηση το νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων και οι βασικές αρχές του αναπτυξιακού νόμου. Η Υπουργός ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, την οποία χαρακτήρισε πάρα πολύ ικανοποιητική και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της απορρόφησης του 15% το 2010. Η κα Κατσέλη σημείωσε ότι προγράμματα βγαίνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα και ότι ολοκληρώνονται οι αξιολογήσεις των προγραμμάτων για τη γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πρώτη φάση, ενώ ξεκινά και η δεύτερη φάση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, τη στήριξη της μεταποίησης και τη ψηφιακή σύγκλιση.
Θα υπάρξουν, είπε, ανακοινώσεις για τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς επίσης ανέφερε ότι προχωρούν όλα τα προγράμματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
πηγή: hb

Η Τζούλια σε νέα τσόντα με ποδοσφαιριστή

Μια νέα τσόντα της εθνικής μας πορνοστάρ κυκλοφόρησε στο διαδύκτιο αργά χθές βράδυ . Το Βίντεο είναι καθαρά ερασιτεχνικό και πιθανότατα έχει τραβηχτεί εν αγνοία της .Το κακό με το νέο βίντεο είναι ότι δεν θα επιφέρει έσοδα στην πρωταγωνίστρια διότι δεν είναι εκμεταλλεύσιμο εμπορικά και ο σύντροφος της στην …υπερπαραγωγή είναι ποδοσφαιριστής

Το υπουργείο Παιδείας για την απόφαση του ΣτΕ για τα κολέγια

Mετά την απόφαση του Σ.τ.Ε. για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων των κολλεγίων, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του αργά χθές βράδυ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αφορά, σε καμία περίπτωση στην ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων, κάτι που «ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των κρατών -μελών».
Ιδιαίτερα στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, επισημαίνεται ότι η οδηγία 2005/36/ΕΚ έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία από τις 20.10.2007 και για την παράλειψη ενσωμάτωσης της, η χώρα μας καταδικάσθηκε από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου το οποίο από τις 15 Ιανουαρίου 2010 σήμαινε 35.000 ευρώ ημερησίως.
Στην ανακοίνωση επισημαίνονται ακόμη ότι:
«Σκοπός της οδηγίας είναι η διευκόλυνση του Ευρωπαίου πολίτη στην ανάληψη και άσκηση νομοθετικά κατοχυρωμένου επαγγέλματος σε κράτος-μέλος (κράτος υποδοχής, π.χ. Ελλάδα) άλλο από εκείνο (κράτος καταγωγής, π.χ. Γερμανία) στο οποίο αυτός απέκτησε τα επαγγελματικά προσόντα του.
Η Βασική Αρχή της οδηγίας συνίσταται στο ότι το κράτος υποδοχής (π.χ. Ελλάδα) επιτρέπει την πρόσβαση σε νομοθετικά κατοχυρωμένο επάγγελμα όταν ο ενδιαφερόμενος έχει κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα (και όχι μόνο τίτλο σπουδών) σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (π.χ. Γερμανία).
Η Οδηγία παρέχει στο κράτος μέλος υποδοχής (π.χ. Ελλάδα) τη δυνατότητα να ελέγξει την εκπαίδευση που οδήγησε στα συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα, είτε αυτή η εκπαίδευση έγινε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα. Αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθούν σοβαρές αποκλίσεις, τότε δίνεται η δυνατότητα στο κράτος μέλος να επιβάλει στον ενδιαφερόμενο εξετάσεις ή την υποχρεωτική απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας». Και το υπουργείο Παιδείας καταλήγει: «Όσον αφορά τα "Κολλέγια" - αυτά δεν μπορούν να παρέχουν κανενός είδους τίτλο εκπαίδευσης παρά μόνο βεβαιώσεις σπουδών».

Τελεσίγραφο διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά στη Ντόρα Μπακογιάννη

Τελεσίγραφο διαγραφής έστειλε ο Αντ. Σαμαράς στη Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε προσυνεδριακή διάσκεψη της ΝΔ στην Κοζάνη για την ενεργειακή πολιτική. "Την ωθεί στη ρήξη" ήταν η πρώτη αντίδραση πολιτικών της φίλων. Στενός της συνεργάτης, με τον οποίον συνομίλησε η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", δήλωσε, όμως, ότι δεν θα υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από την πλευρά της πρώην υπουργού. Πρόκειται για κίνηση που ερμηνεύεται ως απόφαση να μην έλθει σε ανοικτή σύγκρουση με τον πρόεδρο της ΝΔ, σ' αυτή τη συγκυρία
Αφορμή για την σκλήρυνση της τακτικής Σαμαρά ήταν η άρνηση της να προσέλθει στην αυριανή Κεντρική Επιτροπή όπου θα υιοθετηθούν προτάσεις του προέδρου για οργανωτικές αλλαγές στο κόμμα με κάποιες από τις οποίες εκείνη διαφωνεί. Θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει θητεία για τον πρόεδρο και τα 7 από τα 14 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να μην είναι της απολύτου επιρροής και επιλογής του αρχηγού.
"Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της Κ.Ε., δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία «νομής» κομματικής εξουσίας" δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς, απαντώντας ευθέως στη Ντόρα Μπακογιάννη που επικαλέστηκε το συγκεκριμένο επιχείρημα (περί νομής της κομματικής εξουσίας) υποστηρίζοντας ότι μια νέα εσωκομματική αντιπαράθεση αυτήν την ώρα της κρίσης κανένα σοβαρό δεν θα ενδιέφερε. "Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια" τόνισε ο Α.Σαμαράς.
"Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος", υπογράμμισε.Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει την εσωστρέφεια. "Βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο μεγάλης κρίσης που γνώρισε ο τόπος για μια γενιά τουλάχιστον" είπε. "Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Και τη στιγμή αυτή – τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο - δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα". Ο Αντ. Σαμαράς διαμήνυσε ότι "τα ζητήματα έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας" και "η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη".
(enet.gr)

Επίσκεψη Στ.Μπένου στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Ο τ. Δήμαρχος και Υπουργός κ. Σταύρος Μπένος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα στο Δημαρχείο, όπου και πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική και δημιουργική συζήτηση κυρίως για τα θέματα του Πολιτισμού (Μέγαρο Χορού κλπ).
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παν. Νίκας, ευχαρίστησε τον κ. Μπένο για τη συνέχιση της προσφοράς του στην πόλη, σε πολλά επίπεδα.
Η συνάντηση διήρκησε μια ώρα περίπου.

Υπεγράφη η ΚΥΑ -Ενίσχυση των νέων αγροτών με 155 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ρύθμισης για την ένταξη στο πρόγραμμα της «Εγκατάστασης Νέων Αγροτών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 (ΠΑΑ) του συνόλου των 8.500 υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μέτρο, με την διάθεση πρόσθετων πιστώσεων ύψους 55 εκατ. ευρώ πέραν των αρχικά εγκεκριμένων 100 εκατ. ευρώ.
«Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη βούληση μας να στηρίξουμε τους νέους αγρότες με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους περιορισμούς στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους νέους αγρότες και σε καμία περίπτωση δεν ακολουθούμε πρακτικές όπως της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς να έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα διάθεσης των απαιτούμενων πόρων», δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
Το ύψος ενίσχυσης των δικαιούχων προσδιορίζεται ως εξής:...
Α/Α ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ
1.Περιοχή μόνιμης κατοικίας
Ορεινή 7.500
Μειονεκτική 5.000
Λοιπές Περιοχές 2.500
2. Προσανατολισμός παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση
Κτηνοτροφική 7.500
Φυτική 7.500
Μικτή -Μελισσοκομία 5.000
3. Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση > από το 120% του Εισοδήματος Αναφοράς: 5.000, 80% - 120% του Εισοδήματος Αναφοράς: 2.500.
ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ - ΣΥΝΟΛΟ: Μέγιστο 20.000 - Ελάχιστο 10.000
Με την νέα ρύθμιση, το μέσο ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί στους δικαιούχους του Μέτρου διαμορφώνεται σε 17.500€ λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα των γνωμοδοτικών επιτροπών, σε επίπεδο δηλαδή υψηλότερο αυτού που ίσχυσε κατά την Γ΄ Προγραμματική Περίοδο (16.000€).
Επισημαίνεται ακόμη πως οι εγκεκριμένοι Νέοι Γεωργοί του Μέτρου απολαμβάνουν, πέραν της ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης, πρόσθετα δικαιώματα όπως προτεραιότητα επιλογής και υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στο Μέτρο 121 των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς επίσης και σε άλλα μέτρα του ΠΑΑ. Επιπρόσθετα, τυγχάνουν πρόσθετων ωφελημάτων (επιδότηση επιτοκίου, επιστροφή ΦΠΑ κλπ.) και αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στο εθνικό απόθεμα για την καταβολή ενισχύσεων.
Στα παραπάνω ωφελήματα, διευκρινίζεται, δεν είχαν πρόσβαση οι επιλαχόντες του Μέτρου 112 (5.800 δικαιούχοι), παρά το γεγονός ότι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, ενώ με τη νέα ρύθμιση διασφαλίζεται η πρόσβαση του συνόλου των θετικά αξιολογημένων υποψηφίων σε αυτά.
NAFTEMPORIKI.GR

9.4.10

Κατέρρευσε το πατρικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Μεσσηνίας

Το σπίτι του Γιώργου Καλογερόπουλου, πατέρα της Μαρίας Κάλλας βρίσκεται στο Νεοχώρι Μεσσηνίας. Ο δρόμος του χωριού που σε οδηγεί εκεί ,έχει την δίγλωσση ταμπέλα «ΟΔΟΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΛΛΑΣ) / MARIAS KALOGEROPOULOU (KALLAS)».
Αλλά δυστυχώς το σπίτι των Καλογεροπουλαίων δεν είναι πια σπίτι, αλλά μονάχα ερείπια τοίχων που πασχίζουν ν’ αντέξουν όρθια στις κάθε λογής θεομηνίες, μέσα σε χόρτα, καλάμια και εγκατάλειψη… Πέτρες πάνω σε πέτρες
Κανένας δεν ενδιαφέρεται ( Υπ. Πολιτισμού – Νομαρχία –Δήμος –Σύλλογοι ) αφήνοντας τον χρόνο να ολοκληρώσει την καταστροφή του ανενόχλητος

Ειρήνη Μερκούρη: φωτογραφία σοκ με παραμόρφωση-πλαστικές

Φωτογραφία σοκ δείχνει την τραγουδίστρια Ειρήνη Μερκούρη παραμορφωμένη από πλαστικές εγχειρήσεις. Δείτε την φωτογραφία και διαβάστε γιατί η τραγουδίστρια έχει εξαφανιστεί εδώ και 1,5 χρόνο. Θύμα αποτυχημένων πλαστικών επεμβάσεων θέλουν δημοσιεύματα την Ειρήνη Μερκούρη, που εδώ και περίπου 1,5 χρόνο μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, μία φωτογραφία της γνωστής τραγουδίστριας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα προκαλεί πραγματικά σοκ. Η Ειρήνη Μερκούρη φαίνεται ότι αφέθηκε στο νυστέρι του πλαστικού και προχώρησε σε πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπο και το σώμα της.Όπως λένε οι πληροφορίες, η γαλανομάτα και σέξι τραγουδίστρια είναι κλεισμένη στο σπίτι της και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, τόσο για το αποτέλεσμα των αισθητικών επεμβάσεων, όσο και λόγω της κάμψης στην καριέρα της. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες οτι η πλαστική επέμβαση της Μερκούρη ίσως είναι απλά διαφημιστικό κόλπο.
H φωτογραφία της Ειρήνης Μερκούρη που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει. Λάθος λήψη; Λάθος μακιγιάζ; Ή όντως αποτυχημένη πλαστική; Πολλοί είναι πάντως εκείνοι που λένε ότι η νέα της εμφάνιση δεν την κολακεύει, κάτι που και η ίδια φαίνεται να πιστεύει.
fimes

Διέρρηξαν Καφεπαντοπωλείο στην Μεταμόρφωση – Σήκωσαν Τρόφιμα –Τσιγάρα -Ποτά και την …Ταμειακή μηχανή

Χρυσές δουλειές έκαναν άγνωστοι διαρρήκτες το ξημέρωμα στην Μεταμόρφωση .Τις μεταμεσονύχτιες ώρες εξουδετερώνοντας το σύστημα συναγερμού που διέθετε το συγκεκριμένο Καφεπαντοπωλείο παραβίασαν την κεντρική πόρτα του καταστήματος και …σήκωσαν κονσέρβες ,ρύζια , μακαρόνια πήραν κούτες γεμάτες τσιγάρα ,ποτά και αποχωρώντας πήραν μαζί τους και το …συρτάρι της ταμειακής μηχανής με όσες εισπράξεις περιείχε .
Ο καταστηματάρχης εκτιμέ ότι το σύνολο της ζημιάς που υπέστη υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ από μια πρώτη εκτίμηση που έχει κάνει.
Έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών ενεργεί το Α/Τ Πύλου

Στάση εργασίας ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 14 Απριλίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η στάση θα γίνει από τις από τις 11 π.μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17 - Αθήνα). Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του ασφαλιστικού τους ταμείου, του ΟΠΑΔ-ΤΥΚΚΥ και «απαιτούν την άμεση αντιμετώπιση όλων των οξυμένων προβλημάτων του».

Απίστευτη διαστροφή ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη – Πήγαιναν για μαλλί και έβγαιναν …κουρεμένοι

Τελικά η διαστροφή ορισμένων δεν έχει όρια... Γυναίκα «ψάρευε» μέσω Ίντερνετ ή στον δρόμο εραστές, αλλά αντί για τις «χίλιες και μία νύχτες» εκείνοι ζούσαν.. βιασμό από τον σύντροφό της!
Εδώ και πολλούς μήνες, η γυναίκα έμπαινε σε γνωστά sites γνωριμιών ή κυκλοφορούσε με το κάμπριο αυτοκίνητό της στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και έβρισκε άνδρες για one night stand.
Οι συναντήσεις γινόταν πάντοτε στο σπίτι της κοπέλας, η οποία ουδέποτε αποκάλυπτε την ύπαρξη του συντρόφου της.
Στα ερωτικά ραντεβού, η κοπέλα προσέφερε ποτό στο οποίο είχε ρίξει υπνωτικό. Έτσι, αντί να χαλαρώνουν... κοιμόντουσαν ύπνο βαθύ!
Τότε αναλάμβανε «δράση» ο σύντροφό της: εμφανιζόταν και βίαζε τον «κοιμώμενο» εραστή, κάτι που η κυρία φαίνεται πως απολάμβανε.
Όταν το θύμα ξυπνούσε, ένιωθε ενοχλήσεις και πόνους στα... οπίσθια.
Θορυβημένος, ένας από τους εραστές πήγε στον ιατροδικαστή και άκουσε έκπληκτος να του λέει πως είχε πέσει θύμα βιασμού 3 φορές! Η αστυνομία, που ενημερώθηκε από τον εν λόγω κύριο, αναζητά το «διαβολικό» ζευγάρι, το οποίο κατάγεται από περιοχή της Θράκης.
star.gr

Αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά πτυχία των κολεγίων

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 42/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων.Με την επικύρωση των εν λόγω ευρωπαϊκών οδηγιών είναι πλέον δυνατή η αναγνώριση των επαγγελματικών πτυχίων που χορηγούν τα κολέγια τα οποία λειτουργούν στη χώρα μας ως παραρτήματα πανεπιστημίων που έχουν την έδρα τους σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος εκτός Ελλάδος.Το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία στις ευρωπαϊκές οδηγίες 2005/36/ΕΚ και 2006/100/ΕΚ, για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Και οι δύο αυτές οδηγίες έπρεπε να είχαν επικυρωθεί από την Ελλάδα το 2007.Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ. καταργείται το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών Τίτλων Εξωτερικού (ΣΑΕΙΤΕ) και αντικαθίσταται μέχρι το 2013 από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) το οποίο θα έχει την ευθύνη για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Μετά το 2013 η ευθύνη αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων μετακυλίεται στα επιμελητήρια, επαγγελματικές Ενώσεις κ.λπ. (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Δικηγορικούς και Ιατρικούς Συλλόγους κ.ά.) τα οποία λειτουργούν με τη μορφή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.Ακόμη, το ΣτΕ έκρινε ότι τα Επιμελητήρια, Δικηγορικοί και Ιατρικοί Σύλλογοι θα καθορίζουν (και όχι ο υπουργός Παιδείας όπως προβλέπει το σχέδιο Π.Δ.) κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος το βαθμό γνώσης της ελληνικής γλώσσας που θα πρέπει να έχουν όσοι επιθυμούν την αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους στη χώρα μας.

ΝΤΡΟΠΗ – Κοροϊδεύουν τους νέους αγρότες

Τελικά σε αυτό το κράτος δεν υπάρχει συνέχεια .Είμαστε νέα παιδιά που αφήσαμε δουλειές επενδύσαμε στην γεωργία χρεωθήκαμε ενταχθήκαμε στους νέους αγρότες δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα μας και μετά από 7 μήνες δεν γνωρίζουμε πότε θα εισπράξουμε λίγα ευρώ για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας που τρέχουν.
Μας ενημέρωσε η κα Μπατζελή ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα για όλους που εντάχθηκαν στο μέτρο εμείς τι φταίμε όμως ? Ας ζητήσει ευθύνες από τους προκατόχους τις υπουργούς η ευθύνη είναι δική τους.
Ένα σοβαρό κράτος πρέπει να έχει συνέχεια αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τριτοκοσμικό κράτος αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στην Ουγκάντα.
Κε Κανελλόπουλε Γ.Γ του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης είσε γνώστης του προβλήματος δώσε λύση εδώ και τώρα τα χρέη τρέχουν η υπομονή μας εξαντλήθηκε έλεος πιά
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Η Πρώτη φωτιά που άνοιξε την ….σεζόν στην Κυπαρισσία

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15.00 σήμερα το μεσημέρι
στον περιβάλλοντα χώρο της Παναγίας της Αγγελουδιότησας στην επάνω πόλη της Κυπαρισσίας.
Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που ενημερώθηκε από περίοικους κατάσβησε την πυρκαγιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες . Η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι τεταμένη για να μην ξαναζήσουμε ημέρες του καλοκαιριού του 2007

Από Βασίλη ΑΞΙΩΤΗ Υποψήφιο Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ

Στις 18 Απριλίου, είναι η στιγμή που πρέπει να έρθει κοντά μας ο κάθε νέος και η κάθε νέα που πιστεύει και εκφράζεται μέσα από τις αρχές του φιλελευθερισμού. Που πιστεύει και ακολουθεί την παράταξή μας, αλλά δεν του δόθηκε ποτέ το έναυσμα να ασχοληθεί.Η Γενιά μας απομακρύνθηκε από τα κόμματα γιατί απογοητεύθηκε. Δεν απομακρύνθηκε από την πολιτική. Έχει άποψη και μάλιστα αυστηρή. Αν αυτό δεν το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, ποτέ δεν θα κάνουμε την υπέρβαση. Και ποτέ δεν θα καταφέρουμε να τους εκφράσουμε.Αυτή τη γενιά λοιπόν, στην οποία ανήκουμε, οφείλουμε να τη φέρουμε ξανά κοντά μας. Έχουν πολλά να δώσουν. Τους έχουμε και μας έχουν ανάγκη. Τους έχει ανάγκη η ίδια η πολιτική, η ίδια η χώρα μας
Ήρθε πλέον η στιγμή να απαντήσουμε σε 2 βασικά ερωτήματα.
1ον: Τί ΟΝΝΕΔ θέλουμε;
Και 2ον : Πώς αυτό θα το πετύχουμε ?
Αυτά ακριβώς τα ερωτήματα μας οδήγησαν στη δημιουργία της Κίνησης Ανανέωσης ΟΝΝΕΔ, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ. Μίας ομαδικής κίνησης που δημιουργήθηκε με μεγάλο πάθος. Με μεγάλη όρεξη. Με αστείρευτη διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά. Να μην συμβιβαστούμε. Να μην αρκεστούμε στα ήδη υπάρχοντα.
Στόχος μας είναι η δημιουργία των δομών που θα υποστηρίξουν την παραγωγή υγιούς πολιτικής.
Έτσι, μόνο θα πάρουμε με το μέρος μας το σύνολο των νέων. Νέους από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Με ξεχωριστές κοινωνικές αφετηρίες. Φοιτητές, εργαζόμενους, αθλητές, Νέους με επιχειρηματικούς στόχους, Νέους που ψάχνονται. Αλλά και νέους που δεν ψάχνονται. Έτσι θα πετύχουμε το ουσιαστικό άνοιγμα της ΟΝΝΕΔ στην κοινωνία. Έτσι μόνο θα φανούμε χρήσιμοι στον τόπο.
ΑΞΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΟΝΝΕΔ

Ανακοίνωση - Από τα Φάρσαλα σε όλη τη Ελλάδα

Ευχαριστούμε για την αγάπη σας!
Μέσα σε σχεδόν μισή μέρα από τη δημοσιοποίηση της προσπάθειάς μας οι επισκέψεις στο site μας σχεδόν διπλασιάσθηκαν και σας ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό.
Λόγω όμως αυτής της μεγάλης επισκεψιμότητας δημιουργήθηκε και ένα μικρό πρόβλημα. Δεν λειτουργεί το άμεσο email στη σελίδα "Επικοινωνία" του site μας (έχει ήδη ανακοινωθεί στη υπόψιν σελίδα).
Σας ζητούμε συγνώμη και σας παρακαλούμε για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτησή σας όσοι έχετε επικοινωνήσει μαζί μας μέσω αυτού του τρόπου επειδή δεν έχουμε λάβει το μήνυμά σας να μας στείλετε πάλι email ή να επικοινωνήσετε μαζί μας με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εσείς θελήσετε και εμείς θα είμαστε αμέσως στη διάθεσή σας.
Λόγω της ταλαιπωρίας των καταναλωτών πραγματοποιούμαι μία προσφορά για το Σαββατοκύριακο. Όποιος κάνει οποιαδήποτε παραγγελία καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν θα χρεωθεί τα έξοδα αποστολής.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την αγάπη σας και ζητούμε και πάλι την κατανόησή σας.
Είμαστε στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραγγελία σας και είμαστε πάντα πρόθυμοι και χαρούμενοι να σας εξυπηρετήσουμε.
Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Ν. Κοντογιάννης
Αγρότης-Παραγωγός
Αγνά Αγροτικά Προϊόντα Φαρσάλων
Άγιος Kων/νος Φαρσάλων Λάρισας
τηλ:. 2491091252, 6946225365
url: www.kontogiannis.eu
e mail: xaralamposkontogiannis@gmail.com

Νάντια Γιαννακοπούλου προς Χρυσοχοΐδη «Έξαρση κλοπών στη Μεσσηνία»

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά από καταγγελίες πολιτών και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά ληστειών που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές του νομού Μεσσηνίας . Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη φύλαξης, καθώς στον τοπικό Τύπο δημοσιεύονται καθημερινά ειδήσεις για κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων. Παράλληλα, η κ. Γιαννακοπούλου στην αναφορά της θέτει υπ’ όψιν του Υπουργού συγκεκριμένα κρούσματα ληστειών σε σπίτια και βενζινάδικα όπως στα Αρφαρά και το Μελιγαλά, καθώς και κρούσματα κλοπής εξοπλισμού σε δημόσια έργα όπως το αντλιοστάσιο άρδευσης Καρτερολίου – Πιπερίτσας αξίας 25 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, οι δράστες εκμεταλλεύονται την πλήρη έλλειψη μέτρων ασφαλείας καθώς στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων μένουν ασύλληπτοι. Το νέο αυτό κύμα διαρρήξεων εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε αρκετές περιοχές, γεγονός που φανερώνει την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης και τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Με την αναφορά αυτή, η Μεσσήνια βουλευτής τονίζει την αναγκαιότητα λήψης πρόσθετων μέτρων στην περιφέρεια του νομού, καθώς αν και η ενίσχυση των πεζών περιπολιών έχει βελτιώσει την κατάσταση στις αστικές περιοχές, δεν συμβαίνει το ίδιο και στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα προ τριμήνου επανειλημμένα κρούσματα κλοπών στην Κυπαρισσία. Επιπρόσθετα, όπως τονίζεται, η δημιουργία μιας αίσθησης ατιμωρησίας ενέχει τον κίνδυνο αύξησης αυτών των κρουσμάτων.

Σύλληψη 26χρονου Φιλιατρινού για ληστεία σε βενζινάδικο στον Μελιγαλά

Από αστυνομικούς του Μελιγαλά συνελήφθη 26χρονος Έλληνας, κάτοικος Φιλιατρών, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα ενεργώντας από κοινού με άλλα δύο άτομα νεαρής ηλικίας, αφαίρεσαν από το συρτάρι γραφείου πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή του δήμου Μελιγαλά, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.
Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο του καταστήματος, ο οποίος τους καταδίωξε. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν εντός της πόλης του Μελιγαλά, παραβίασαν πινακίδα STOP, προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα και εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στον τόπο του ατυχήματος. Ο ένας δράστης συνελήφθη με τη συνδρομή πολιτών, ενώ οι άλλοι δύο διέφυγαν πεζή και αναζητούνται.
Το χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.

Βουλγάρα υπήκοος έκλεψε ηλικιωμένο, στου οποίου το σπίτι εργαζόταν στην Πύλο

Βουλγάρα υπήκοος, η οποία εργαζόταν, ως οικιακή βοηθός στο σπίτι 82χρονου, στην Πύλο, συνελήφθη για κλοπή. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε αφαιρέσει από το σπίτι του ηλικιωμένου 500 ευρώ, το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, δύο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, το βιβλιάριο υγείας του και ένα ρολόι χειρός.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων μέσω 4 προγραμμάτων

Με τέσσερα προγράμματα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών δίνει την «μάχη» κατά της ανεργίας ο ΟΑΕΔ. Οι δράσεις αφορούν κυρίως νέους ανέργους και όσους βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους.Η επιδότηση για τους κοινούς ανέργους ανέρχεται στο 100% για τον πρώτο χρόνο, 75% για τον δεύτερο, 50% για τον τρίτο και 25% για τον τέταρτο. Ο επιχειρηματίας οφείλει να κρατήσει τον εργαζόμενο ένα χρόνο μετά το πέρας του προγράμματος και δεν πρέπει να έχει κάνει απολύσεις το τελευταίο εξάμηνο. Για ανέργους έως 30 ετών η επιδότηση θα είναι 100% για τα δύο πρώτα χρόνια και 50% για τα επόμενα δύο .Το τρίτο πρόγραμμα αφορά σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες και γυναίκες από 22 έως 64 ετών. Η επιδότηση θα φτάνει τα 24.000 ευρώ για 36 μήνες και θα προηγηθούν οι δραστηριότητες σε καινοτόμους κλάδους και την «πράσινη» οικονομία. Τέλος, για την ενίσχυση του τουρισμού, επιδοτείται κατά 100% η ασφαλιστική εισφορά για δυο μήνες (Απρίλιο -Μάιο και Νοέμβριο - Οκτώβριο). Τα 170 εκατομμύρια από τα ποσά προέρχονται από το ΕΣΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα 646 εκατομμύρια από οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ.
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΟΑΕΔ και στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

Σοκ και φρίκη: 39χρονος στρατιωτικός, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, βίασε 11χρονο κοριτσάκι που γνώρισε μέσω του Facebook!

Η ανήλικη γνώρισε τον αξιωματικό του στρατού, που είναι ελληνικής καταγωγής και υπηρετεί εθελοντικά στην Κύπρο, τον περασμένο μήνα. Κρύβοντας την πραγματική του ηλικία, ο 39χρονος αντάλλαξε μηνύματα με την 11χρονη μέσω του Facebook και ακολούθησαν τηλεφωνικές συνομιλίες
Μετά από μέρες, δράστης και θύμα κανόνισαν να συναντηθούν στην Λεμεσό, όπου ο 39χρονος οδήγησε το παιδί σε ερημική τοποθεσία και ικανοποίησε τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις. Φανερά σοκαρισμένη, η 11χρονη κατάφερε να αποκαλύψει τον βιασμό της στην ξαδέρφη της, μία εβδομάδα μετά. Η κοπέλα αυτή ενημέρωσε τους γονείς, οι οποίοι και προχώρησαν σε σχετική καταγγελία.
Αστυνομικοί από την Λεμεσό ερεύνησαν με προσοχή της υπόθεση, ενώ το περιστατικό δεν έγινε αμέσως γνωστό προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν φυγή του δράστη. Περίπου 15 ημέρες μετά τον βιασμό, αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο στη Λάρνακα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πα-τέρας ομολόγησε την πράξη του, υποστηρίζοντας πως δεν είχε αντιληφθεί ότι το κοριτσάκι ήταν μόλις 11 ετών!
Το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού διέταξε την πενθήμερη κράτησή του και εναντίον του εκκρεμούν οι κατηγορίες του βιασμού, της διαφθοράς ανηλίκου κάτω των 13 ετών και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού.

Πιστώσεις, συνολικού ύψους 5,92 εκατ. Ευρώ για οδικούς άξονες

Πιστώσεις, συνολικού ύψους 5,92 εκατ. ευρώ, για την καταβολή αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες επιταχθέντων ακινήτων για τη διάνοιξη της Ιονίας Οδού και υπό κατασκευή τμημάτων του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) και του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, εγκρίθηκαν με αποφάσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρη Ρέππα.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για τμήματα της Ιονίας Οδού, εγκρίθηκαν πιστώσεις, συνολικού ποσού 2,72 εκατ. ευρώ, για την καταβολή αποζημιώσεων των ιδιοκτητών επιταχθέντων ακινήτων, στο τμήμα Κουβαράς -Κομπότι (Αμφιλοχία), και την καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης των ιδιοκτητών, για τη διάνοιξη της οδού «Αντίρριο -Κεφαλόβρυσο», στην περιοχή του δήμου Αντιρρίου.
Για τμήματα του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), εγκρίθηκαν πιστώσεις, συνολικού ποσού 2,62 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή δαπάνης επίταξης σε τμήματα στο δήμο Παραληθαίων και στο δήμο Παλαιοκάστρου του νομού Τρικάλων, στους δήμους Παμίσου, Σελλάνων, Σοφάδων, Κάμπου, Μενελαΐδας, Ταμασίου και Καρδίτσας του νομού Καρδίτσας.
Για τμήματα του νέου αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα (τμήμα Πάτρα - Πύργος), εγκρίθηκαν πιστώσεις, συνολικού ποσού 576.351,46 ευρώ, για την καταβολή ζημιών επιταχθέντων ακινήτων στο δήμο Λαρισσού και Μόβρης του νομού Αχαΐας και την ανάθεση καθηκόντων τεχνικού συμβούλου, με διάρκεια σύμβασης 24 μηνών.

Ένταση μεταξύ Ρηγίλλης – Μπακογιάννη

Την απόφασή της να μη συμμετέχει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, ή οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή, δημοσιοποίησε συνεργάτης της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.
Κύκλοι της κ. Μπακογιάννη ανέφεραν σχετικά ότι "κανένας σοβαρός δεν ασχολείται με τη νομή κομματικής ισχύος σε μια περίοδο που η χώρα συγκλονίζεται από την κρίση". Πρόσθεσαν ότι η κ. Μπακογιάννη έχει εκφράσει τις απόψεις της για το πως αντιλαμβάνεται την ανανέωση της λειτουργίας του κόμματος και δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι σε κανέναν.
"Θα εξακολουθήσει να παρεμβαίνει πολιτικά και να μιλά πολιτικά, διότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τη Ν.Δ. είναι η διεύρυνση της πολιτικής της επιρροής και όχι η εσωστρέφεια. Γι' αυτό και εκείνη θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις απόψεις της για όλα τα μεγάλα ζητήματα, ώστε να βγει από το "κάδρο" της εσωστρέφειας που τη στέλνουν κάποιοι", αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σε στενωπό λάδι, ελιές κι… εξαγωγές λόγω έλλειψης ρευστού

Αρνητικό παραμένει το κλίμα που διαμορφώνεται στην αγορά του ελαιολάδου τόσο στη χώρα μας όσο και πανευρωπαϊκά, λίγες μόλις ημέρες μετά τις γιορτές του Πάσχα, οι οποίες δεν αποτέλεσαν εφαλτήριο για καλύτερες επιδόσεις και αποδόσεις. Το ενδιαφέρον και οι αγοραπωλησίες που καταγράφονται πραγματοποιούνται με το… σταγονόμετρο λόγω της έλλειψης ρευστού και της οικονομικής κρίσης.
Ενδεικτικό της κρίσης που επικρατεί, το γεγονός ότι στην Ισπανία, εκ των ηγέτιδων χωρών παγκοσμίως στον ελαιοκομικό τομέα, το «πάρε - δώσε» παραμένει στάσιμο, με αποτέλεσμα τις περιορισμένες αγοραπωλησίες ελαιολάδου. Το φαινόμενο εντάθηκε κατά τις ημέρες του Πάσχα, για να συνεχιστεί πιο έντονα τις ημέρες που διανύουμε. «Το γεγονός ότι σε μια μέρα γίνονται αγοραπωλησίες λαδιού συνολικού ύψους μόλις 300 τόνων, σε μια χώρα όπως η Ισπανία, αποδεικνύει την κρίση του τομέα», αναφέρει εξέχων παράγοντας του χώρου, αποδίδοντας το όλο φαινόμενο στην οικονομική κρίση και την έλλειψη... ρευστού. Η ίδια, «παγωμένη» κατάσταση επικρατεί και στην Ελλάδα
Πασεγες

"Τρίπολη – Μεγαλόπολη τέλος στην ταλαιπωρία των Μεσσήνιων οδηγών "

"Αγαπητοί φίλοι απατώντας στον αναγνώστη για τον νέο δρόμο Τρίπολης –Μεγαλόπολης που δόθηκε στην κυκλοφορία την Μεγάλη Τρίτη θα ήθελα να προσθέσω στην σελίδα σας και το δικό μου σχόλιο.
Ο Δρόμος αυτός ήταν το όνειρο του κάθε Μεσσήνιου η …..κόλαση των στροφών της Μεγαλόπολης με τους δεκάδες νεκρούς είναι πλέον παρελθόν .
Για όποιον έκανε συχνά το δρομολόγιο Τρίπολη –Καλαμάτα ο φόβος και ο τρόμος ήταν το συγκεκριμένο κομμάτι . Ατέλειωτα μποτιλιαρίσματα, τυφλές προσπεράσεις θανάτου πάνω σε στροφές οδόστρωμα που θύμιζε εμπόλεμη ζώνη.
Ο φίλος αναγνώστης αντί να διαμαρτυρηθεί για την σύντομη αποπεράτωση του έργου για την καθυστέρηση της Τσακώνας για την κατάργηση των στροφών του Καλογερικού διαμαρτύρεται για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που αναπτύσσεις άνετα υπερυψηλές ταχύτητες χωρίς τον κίνδυνο της μετωπικής .
Ας αφήσουμε στην άκρη τις γκρίνιες και όλοι οι Μεσσήνιοι να κινητοποιηθούμε για τα πανάκριβα διόδια ( αυτά που υπάρχουν και αυτά που έπονται ) καθώς και το όσον ποιό δυνατόν γρήγορη αποπεράτωση όλου του οδικού άξονα Τρίπολης –Καλαμάτας
Να έρθει όσο ποιό σύντομα γίνεται το τέλος της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Μεσσηνίας στην οποία μας είχαν καταδικάσει
Μεσσήνιος Αναγνώστης"
http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_6288.html

Στις 20 Απριλίου η παρουσίαση του «Καλλικράτη»

Την μεθεπόμενη Τρίτη, 20 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της αυτοδιοικησης gr, η πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον «Καλλικράτη», όπου θα παρουσιαστεί και ο πολυ-αναμενόμενος χωροταξικός σχεδιασμός. Δεδομένου ότι όλη σχεδόν η επόμενη εβδομάδα -Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη- αντικείμενο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής θα είναι αποκλειστικά και μόνο το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Κύπρο, οι ανακοινώσεις μεταφέρονται, όπως όλα δείχνουν για την τρίτη εβδομάδα του μήνα.
www.aftodioikisi.gr

Υπάλληλοι πολεοδομίας με .....εκατομμύρια ευρώ

Ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ οι τραπεζικοί λογαριασμοί δυο ανωτάτων υπαλλήλων Πολεοδομίας νησιωτικής περιοχής, όπως αναφέρεται σε πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης του υπ. Εσωτερικών που έκαναν έλεγχο στο «πόθεν έσχες» των συγκεκριμένων υπαλλήλων.
Ο ένας από τους δύο πολεοδόμους, διευθυντής στην συγκεκριμένη υπηρεσία (στη δικαιοδοσία της οποίας βρίσκονται φημισμένα νησιά του Αιγαίου με πολλές βίλες αλλά και πολλές καταγγελίες στο παρελθόν για πολεοδομικές αυθαιρεσίες), εμφανίζεται να έχει αγοράσει την τελευταία δεκαετία έξι ακίνητα, να διαθέτει 15 παχυλούς λογαριασμούς σε τράπεζες που ξεπερνούν τα 600.000 ευρώ, μετοχές αξίας 370.000 ευρώ, αμοιβαία κεφάλαια, ένα πανάκριβο αυτοκίνητο αξίας 41.000 ευρώ και 35 στρέμματα σε παραλία νησιού. Σε πέντε από τους συγκεκριμένους λογαριασμούς του πολεοδόμου αποκαλύφθηκε ότι έμπαιναν εμβάσματα από ιδιώτες και εργολάβους των νησιών, για τα οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πληρωνόταν εκτός υπηρεσίας για συμβουλές σε μελέτες οικοδομικών αδειών, ωστόσο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει όλα τα ποσά και οι επιθεωρητές κατέληξαν σε πόρισμα ότι 600.000 ευρώ είναι ακάλυπτα και προϊόντα αδιαφανών συναλλαγών, κάτι που ήδη οδήγησε στην άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα και στην παραπομπή της υπόθεσης σε ανακριτή για να την ερευνήσει. Ωστόσο ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς υφισταμένου του πολεοδόμου στην ίδια υπηρεσία βρέθηκαν 1.563.000 ευρώ, τα οποία ο ίδιος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει αφού ο μισθός του μόλις που ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Έτσι, ασκήθηκε και σε βάρος του δίωξη για ψευδή δήλωση περιουσιακής κατάστασης και η υπόθεση του ερευνάται από ανακριτή.

8% η παρακράτηση φέτος της ενιαίας ενίσχυσης

Κατά 1% - από το 7% στο 8% - αυξάνεται φέτος η παρακράτηση (δυναμική διαφοροποίηση) που επιβάλλεται στις κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις (ενιαία ενίσχυση) που θα εισπράξουν οι ευρωπαίοι αγρότες για ποσά άνω των 5.000 ευρώ.
Με βάση τις διατάξεις της καινούργιας ΚΑΠ, όπως αυτές προέκυψαν από τις αποφάσεις για τον έλεγχο υγείας (check up), από τα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης πάνω από 5.000 ευρώ φέτος θα παρακρατηθεί το 8%, του χρόνου το 9% και το 2012 το 10%.
Για ποσά πάνω από 300.000 ευρώ τα ποσοστά των παρακρατήσεων αυξάνονται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Βουλιάζουμε αλλά δεν …αλλάζουμε - Εγκρίθηκαν 9.950 νέες θέσεις στους ΟΤΑ

Συνολικά 9.950 άτομα με συμβάσεις μίσθωσης έργου και συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα προσληφθούν για το έτος 2010 στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού. Αυτό άλλωστε αναφέρεται στην κοινή απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι μειωμένες κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να εκδοθούν και οι σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών. Πάντως, από τις 9.950 οι 4.000 αφορούν συμβάσεις μίσθωσης έργου και οι 5.000 προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους δήμους της χώρας. Για τις νομαρχίες προβλέπεται η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με 850 άτομα και 100 με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αρκετοί δήμοι και νομαρχίες έχουν ήδη αποστείλει τα αιτήματά τους για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου αλλά και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου προς το ΑΣΕΠ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται σταδιακά να αρχίσει η διαδικασία ανάρτησης των προκηρύξεων του προσωπικού.

Καταλήψεις δημαρχείων στα μεγάλα αστικά κέντρα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αποφασίσθηκε για την Πέμπτη 22 Απριλίου, κατάληψη των δημαρχείων των πρωτευουσών των νομών
Καταλήψεις δημαρχείων και των ΟΤΑ των μεγάλων αστικών κέντρων
Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο ώρες (10.00 - 12.00), προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.
Μεγάλο όμως ενδιαφέρον θα έχει και η συμμετοχή των αιρετών.

Σύλληψη υπαλλήλου που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μαγνησίας για απιστία, παράβαση καθήκοντος και απάτη

Πολιτικός υπάλληλος που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μαγνησίας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων με τις κατηγορίες της απιστίας στην Υπηρεσία, της παράβασης καθήκοντος και της απάτης κατ’ εξακολούθηση.
Όπως προέκυψε από την έρευνα ο υπάλληλος, που ήταν αρμόδιος για την παραλαβή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών για την έκδοση και ανανέωση αδειών αγοράς και κατοχής κυνηγετικών όπλων, λάμβανε από τους ιδιώτες το χρηματικό αντίτιμο για τα προβλεπόμενα ένσημα, ωστόσο επικολλούσε σε κάθε άδεια, κάποια από αυτά, παρακρατώντας παράνομα τα υπόλοιπα χρήματα με την πρόφαση αγοράς παραβόλων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.).
Σε κάθε περίπτωση που δεν απέδιδε στο Δημόσιο το παράβολο ένσημο του Μ.Τ.Σ. είχε όφελος που κυμαινόταν από 4 έως 14 ευρώ. Στην κατοχή του υπαλλήλου και στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένσημα και χρήματα.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μια νέα ιστοσελίδα από τα Φάρσαλα για όλη την Ελλάδα

Η διαδρομή χωράφι - καταναλωτής, χωρίς οποιονδήποτε μεσάζοντα και έμπορο, των αγνών αγροτικών Φαρσαλινών προϊόντων αποκλειστικής παραγωγής μας, φαίνεται ότι επιβραβεύεται από τους καταναλωτές με την μεγάλη ανταπόκριση που έχει η ιστοσελίδα μας.
Το www.kontogiannis.eu στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές ξεπερνώντας τις 2.850 επισκέψεις ενώ πολλές είναι οι παραγγελίες προϊόντων μας.
Έτσι ο καταναλωτής είναι τριπλά κερδισμένος. Και τα προϊόντα που καταναλώνει είναι αγνά και τα απολαμβάνει σε φυσιολογικές τιμές χωρίς τα κέρδη των εμπόρων και μεσαζόντων και μπορεί να κάνει την παραγγελία του εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού από το σπίτι του.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή και θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η καλαίσθητη παραδοσιακή συσκευασία των προϊόντων μας ενώ ηδη ετοιμάζεται το νέο δυναμικό μας site το οποίο θα "ανέβει" στο διαδίκτυο το προσεχές διάστημα. Μέσω του νέου site θα δίνεται καταρχήν η δυνατότητα να ενημερωθούν οι καταναλωτές για διάφορα θέματα αλλά και να παραγγείλουν on line τα αγνά μας προϊόντα.
Είμαστε στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραγγελία σας και είμαστε πάντα πρόθυμοι και χαρούμενοι να σας εξυπηρετήσουμε.
Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Ν. Κοντογιάννης
Αγρότης-Παραγωγός
Αγνά Αγροτικά Προϊόντα Φαρσάλων
Άγιος Kων/νος Φαρσάλων Λάρισας
τηλ:. 2491091252, 6946225365
url: www.kontogiannis.eu
e mail: xaralamposkontogiannis@gmail.com

ΑΞΙΩΤΗΣ - ΟΝΝΕΔ: 8 προτάσεις εκσυγχρονισμού της ΟΝΝΕΔ

8 προτάσεις για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της ΟΝΝΕΔ
1ον: Άνοιγμα όλων των διαδικασιών: Το άνοιγμα όλων των διαδικασιών, όχι μονό της εκλογής του Προέδρου, αφορά τόσο την ΟΝΝΕΔ, όσο και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
2ον: Διαφάνεια όλων των διαδικασιών. Θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία, τόσο για τις πράξεις, όσο και για τις παραλείψεις όλων των μελών της οργάνωσης , αλλά να προβλέπονται και οι αντίστοιχες κυρώσεις Τα μέλη της οργάνωσης μας δεν πρέπει να «φυτεύονται άνωθεν». Τα μέλη της οργάνωσής μας δεν γίνεται να είναι «φαντάσματα» και δη όσοι κατέχουν θέσεις...
3ον: Ηλικιακό όριο μελών ΟΝΝΕΔ. Το όριο των 32 ετών που ισχύει σήμερα απέχει κατά πολύ από το όριο που θέτουν οι περισσότερες νεολαίες στη ευρώπη. Επίσης, .απέχει κατά πολύ από το μέσο όρο ηλικίας των νέων . Η μείωση του ορίου τουλάχιστον στο 30 έτος, είναι απαραίτητη. Και για να μην παρεξηγηθώ, εφόσον η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με το προηγούμενο καταστατικό, η παράμετρος αυτή να τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εκλογή.
4ον: Απόλυτη οικονομική διαφάνεια. Απόλυτη οικονομική διαφάνεια δεν σημαίνει ΑΦΜ. . Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το ΑΦΜ δεν σου διασφαλίζει την οικονομική διαφάνεια. Οικονομική διαφάνεια σημαίνει δημοσιοποίηση τόσο του προϋπολογισμού δαπανών, όσο και του τελικού ισολογισμό. Απαιτείται, αναλυτική κατάσταση των εσόδων και των δαπανών καθώς και έλεγχος σκοπιμότητάς της κάθε δαπάνης. Κάθε ευρώ που μπαίνει τόσο στην ΟΝΝΕΔ, όσο και στη ΔΑΠ, όπως και κάθε ευρώ που βγαίνει έξω, θα πρέπει να είναι καταγεγραμμένο, δημοσιοποιημένο και να υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο. Δεν έχουν χώρο στην Οργάνωσή μας όσοι προσμένουν να απομυζήσουν ή να ζήσουν από αυτήν διότι έτσι εκκολάπτονται τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος τα οποία έφτασαν την Ελλάδα στο οικονομικό αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα.
5ον: Δημιουργία πολιτικών παρατηρητηρίων. Η δημιουργία πολιτικών παρατηρητήριων θα βοηθήσει την οργάνωση να παρακολουθεί και να γνωρίζει σε βάθος τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, να κρατά βάση δεδομένων και να έχει στην κατοχή της στοιχεία που θα την βοηθούν να καταθέτει αρτιότερη πολιτική πρόταση. Δεν αρκεί η καλή προαίρεση, απαιτείται και η καλή γνώση και πληροφόρηση, για να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και χρήσιμοι στον τόπο.
6ον: Πολιτικός σχεδιασμός από τη βάση προς τα πάνω. Ο πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι από τα πάνω προς τα κάτω. Η πολιτική και οι προτάσεις δεν έχουν νόημα και δεν έχουν αποτέλεσμα όταν παράγονται σε κλειστά γραφεία και επιβάλλονται από την κεντρική διοίκηση στα μέλη. Πρέπει όλοι να είμαστε συμμέτοχοι σε αυτήν τη διαδικασία. Οι περσινές θεματικές διασκέψεις ήταν μία πολύ καλή αρχή. Ξεκίνησε ένας ουσιαστικός διάλογος ανά την επικράτεια για πολλές θεματικές πολιτικές. Ο διάλογος όμως αυτός, πρέπει να συστηματοποιηθεί, να θεσμοθετηθεί και να οδηγεί στην πολιτική πρότασή μας. Όλες οι οργανώσεις οφείλουν να εμπλακούν ενεργά στον πολιτικό διάλογο. Και αυτό δεν θα γίνει αν το αφήσουμε απλά στην διακριτική τους ευχέρεια, αλλά αν ομαδικά συμμετέχουν στο νέο αυτό εγχείρημα.
7ον: Αναδιαμόρφωση θέσεων με την συμμετοχή όλων. Είναι απαραίτητο το ουσιαστικό άνοιγμα της ΟΝΝΕΔ.Χρειάζεται η συμμετοχή όλων, και αυτών που διαφωνούν και αυτών που συμφωνούν και αυτών που διατηρούν επιφυλάξεις. Και χάρηκα όταν είδα ότι οι συνυποψήφιοί μου συμφώνησαν σε αυτή τη πρόταση. Η συμφωνία, όμως, δεν συνάδει με την ταυτόχρονη κατάθεση συγκεκριμένου, ολοκληρωμένου και διαμορφωμένου πολιτικού προγράμματος. Τότε δεν ζητάς συνδιαμόρφωση και αναδιαμόρφωση. Ζητάς έγκριση. Μην παίζουμε με τις λέξεις. Ήρθε ο καιρός να καταλάβουμε πως πρέπει να ανοίξουμε ένα μεγάλο και ευρύ πολιτικό διάλογο. Να ακούσουμε όλους τους ΟΝΝΕΔίτες και όλες τις ΟΝΝΕΔίτισσες, όλους τους ΔΑΠίτες και όλες τις ΔΑΠίτισσες, όλους τους νέους και τις νέες. Όλοι μας έχουμε ο καθένας τα δικά του πιστευω. Αλλά αυτή τη στιγμή, καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε μία οργάνωση και πριν βιαστούμε να δεσμευτούμε για τα πάντα, πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Και ειδικά σε μία περίοδο που καλούμε τους νέους και τις νέες να έρθουν στην ΟΝΝΕΔ. Που διατυμπανίζουμε πως ανοίγουμε ακόμη περισσότερο την οργάνωσή μας.
8ον: ΟΝΝΕΔ πραγματικά ανεξάρτητη. Θέλουμε μια Οργάνωση πραγματικά ανεξάρτητη, που εμπνέεται από νέους και απευθύνεται σε νέους. Που λογοδοτεί για τα πεπραγμένα της στα μέλη της και στην κοινωνία. Όχι σε πολιτικά γραφεία, όχι σε σκοτεινούς κομματικούς μηχανισμούς, και σίγουρα ΟΧΙ σε πατέρες σχολών και οργανώσεων. Θέλουμε μία οργάνωση που να αποτελεί με αξιώσεις τη ραχοκοκαλιά της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και που πρωτοπορεί και συνεχίζει να δείχνει το δρόμο στους νέους και τις νέες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ΟΝΝΕΔίτες, οφείλουν να εκφράζουν τη νεολαία στον πολιτικό τους φορέα, και όχι τον πολιτικό τους φορέα στη νεολαία.
Όλα αυτά σημαίνουν ανεξάρτητη ΟΝΝΕΔ και υγιής νεολαία.
ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΟΝΝΕΔ - ΑΞΙΩΤΗΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου