17.4.10

«Εφυγε» η Αννα Καλουτά

Απεβίωσε το Σάββατο η Ειρήνη-Αννα Καλουτά σε ηλικία 93 ετών.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918. Απόφοιτος της Ιονίου Σχολής Θηλέων, έκανε σπουδές πιάνου και αφοσιώθηκε στο θέατρο. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη χορογραφία, σκηνοθεσία και τη καλλιτεχνική διεύθυνση.
Εμφανίστηκε σε 14 ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες ,ενώ στο θέατρο πρωτοεμφανίζεται σε ηλικία 4 ετών στο θίασο Μαρίκας Κοτοπούλη, σε έργο πρόζας.
Μαζί με την αδελφή της Μαρία δημιούργησαν τα περίφημα «Καλουτάκια», παιδιά θαύματα της εποχής εκείνης, σε όλα τα είδη του μουσικού θεάτρου.
Έχει συμμετάσχει σε επιθεωρήσεις όπως: "Γλυκειά Νανά", "Διαβολόπαιδο", "Βαφτιστικός" , "Μοντέρνα κορίτσια" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, "Γυναίκα του δρόμου", "Απάχηδες των Αθηνών", "Οι πειρατές" του Νίκου Χατζηαποστόλου, στη "Νυχτερίδα" του Γιόχαν Στράους, σε μουσικές κωμωδίες: "Μ΄ αγαπά δεν μ΄ αγαπά" των Γιανουκάκη - Ριτσιάρδη, σε ηθογραφίες όπως "Το Φυντανάκι" του Χορν, σε πρόζα "Το πανηγύρι" του Χορν.
Έμεινε θρυλική στις πολεμικές επιθεωρήσεις του 1940 ίδιαίτερα στο "Ευζωνάκι" αλλά και αργότερα σε ρόλους "Σμυρνιάς".

Κώστας Θέος για « Ζούγκλα – VETO » - Προβάλλεις συκοφαντίες και ψεύδη

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Προγραμματισμού και Στρατηγικής στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, Κώστας Θέος, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας VETO, ως συνέχεια των τηλεοπτικών εκπομπών του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση στην οποία αναφέρεται το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας VETO. Αρνούμαι ευθέως και κατηγορηματικά τις συκοφαντίες και τα προφανή ψεύδη τα οποία αναφέρονται ή υπονοούνται για το πρόσωπό μου και κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας μου αποδίδονται από το δημοσίευμα καθώς και από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.
Σημειώνω ότι προ ημερών επικοινώνησε μαζί μου συνεργάτης του κ. Τριανταφυλλόπουλου, από τον οποίον ενημερώθηκα για πρώτη φορά για την υπόθεση, και στον οποίον έδωσα πλήρεις και σαφείς απαντήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν δημοσιοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εκπομπής, παρά μόνο ελλιπώς και αποσπασματικά στην εφημερίδα “VETO”.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας ενημερώνω ότι έχω ήδη αναθέσει στο δικηγόρο μου να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου εναντίον όλων εκείνων που επιχειρούν να με εμπλέξουν στην εν λόγω υπόθεση.

Ισλανδία - Το ηφαίστειο βρυχάται ακόμα - Ακυρώθηκαν 17.000 πτήσεις σήμερα στην Ευρώπη

Το ηφαίστειο που νέκρωσε τις αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης βρυχάται ακόμα
VIDEO

. Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης ANFO στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στον Καρέα

Γιάφκα της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας εντοπίστηκε από την Αστυνομία, στον Καρέα. Οπως ανακοινώθηκε, στον χώρο, ο οποίος είχε νοικιαστεί από κατηγορούμενο ως μέλος της Οργάνωσης, αλλά με πλαστό όνομα, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης, που έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα, μοτοσικλέτες και πινακίδες κυκλοφορίας δικύκλων.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία «κατά τις απογευματινές ώρες, εντοπίστηκε ισόγειος χώρος στάθμευσης σε πολυκατοικία επί της οδού Β. Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, ο οποίος είχε νοικιασθεί από τον Νοέμβριο του 2007 στο όνομα ``Δημοσθένης Μανδαλώζης``. Στο όνομα αυτό, όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είχε εκδοθεί πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ``Επαναστατικός Αγώνας``».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι στον χώρο βρέθηκαν μέχρι τώρα:
«Τρεις φιάλες υγραερίου, χωρητικότητας 20 λίτρων έκαστη, οι οποίες ήταν μισογεμάτες με εκρηκτική ύλη ANFO .
Τέσσερα μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης ελαιόλαδου, χωρητικότητας 75 λίτρων έκαστο, εκ των οποίων τα δύο (2) γεμάτα εκρηκτική ύλη ANFO .
Μία πλαστική σακούλα απορριμμάτων χρώματος πράσινο η οποία περιείχε 15 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO .
Τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι οποίες έφεραν διπλές πινακίδες κυκλοφορίας.
Πέντε μπαγκαζιέρες μοτοσικλέτας, εντός των οποίων, μεταξύ των άλλων ευρημάτων, υπήρχαν αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσικλετών».
Από την Αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του χώρου και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ τόνισε ότι «τα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, αφορούν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας και τη χρήση τους για την ενοικίαση κρησφύγετων». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «με το όνομα Παρασκευοπούλου Βασιλική, είχε νοικιασθεί το σπίτι που διέμενε ο Νικόλαος Μαζιώτης με την Παναγιώτα Ρούπα, στα Καλύβια».
Η ΕΛ.ΑΣ. ζητά από τους πολίτες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 170, 1014, 1964, εφόσον έχουν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, ιδιαίτερα σε ότι αφορά εκμίσθωση οικίας ή άλλων χώρων στα παραπάνω ονόματα.

Έκαναν πλιάτσικο στο κατασχεμένο ( τσιγαράδικο ) πλοίο στο Μάραθο

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στην Πύλο, από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, ένας 17χρονος και τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 38, 36 και 17 ετών αντίστοιχα, διότι είχαν προβεί στην κλοπή εξοπλισμού από το κατασχεμένο Φ/Γ πλοίο QUEEN ELIZABETH, ( Τσιγαράδικο ) το οποίο βρίσκεται προσαραγμένο από τις 22/03/10 στην περιοχή Μαραθούπολης.
Συγκεκριμένα είχαν αφαιρέσει από το πλοίο τρία (03) ψυγεία, μία βάρκα και μία σωστική σχεδία (life ratf).
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πύλου.

Έψαχναν για κρυμμένο θησαυρό σε αγροτική περιοχή της Κοζάνης

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τέσσερις σύγχρονοι χρυσοθήρες, που έψαχναν για κρυμμένο θησαυρό, στον νομό Κοζάνης.
Οι τέσσερις Έλληνες 35, 44, 47 και 73 ετών, συνελήφθησαν, καθώς έψαχναν τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή της Κοζάνης με φακούς, ανιχνευτή μετάλλων και ένα σκαπτικό μηχάνημα.
Οι δράστες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Aύριο οι εκλογές στην ΟΝΝΕΔ

Αύριο, Κυριακή 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην ΟΝΝΕΔ.
Οι νέοι ηλικίας 18 έως 32 ετών που έχουν δικαίωμα ψήφου μπορούν να προσέρχονται στις κάλπες από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο Ανδρέας Παπαμίκος και Κώστας Χατζής), ενώ ο Βασίλης Αξιώτης υπέβαλλε παραίτηση από την διεκδίκησης του προεδρικού αξιώματος
 Για τις εκλογές στη Μεσσηνία θα λειτουργήσουν 3 εκλογικά κέντρα. Στην Καλαμάτα η ψηφοφορία θα γίνει σε αίθουσα της Νομαρχίας. Τα άλλα δυο εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στα Δημαρχεία Κυπαρισσίας και Πύλου

Έκρηξη βόμβας σε ΙΧ αυτοκίνητο Αλβανών στο Μεταξουργείο

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 06.40 σε ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας BMW Χ5, εν κινήσει στη διασταύρωση των οδό Χίου και Φαβιέρου, στο Μεταξουργείο.
Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένας άνδρας και μια γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν. Όπως δήλωσε ο οδηγός στην αστυνομία, πάτησε με το αυτοκίνητό του μια άσπρη σακούλα, που ήταν στο δρόμο και τότε σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, ενώ έσπασαν τα τζάμια σε παρακείμενο ιατρείο ζώων, στην είσοδο πολυκατοικίας, και σε καφενείο.
Η κυκλοφορία διακόπηκε στην οδό Χίου από τη Φαβιέρου έως τη Βίκτωρος Ουγκό, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για την περισυλλογή υπολειμμάτων και την αυτοψία στο χώρο.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο μηχανισμός τελικά ήταν τοποθετημένος πάνω στο όχημα γι αυτό η υπόθεση αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

36χρονη μητέρα νεκρή σε τροχαίο στον Άγιο Φλώρο

Τραγικό θάνατο βρήκε χθές το μεσημέρι η 36χρονη μητέρα Ε.Π. υπάλληλος του Δήμου Μελιγαλά όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και κτύπησε επάνω σε δύο ελιές.
Στο αυτοκίνητο επέβαινε και το μόλις 3.5 χρονών αγοράκι της το οποί ήταν δεμένο στο παιδικό κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρά.
Έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το τμήμα τροχαίας Καλαμάτας

45χρονος πνίγηκε στην Μαρίνα Καλαμάτας

Νεκρός βρέθηκε να επιπλέει στην θάλασσα από διερχόμενο πολίτη ο 45χρονος Γ.Φ. στην Μαρίνα της Καλαμάτας .Το άψυχο σώμα του επέπλεε σε απόσταση λίγων μέτρων από τον λιμενοβραχίονα της Μαρίνας και αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ότι ο νεκρός έφερε όλα του τα ρούχα. Το άψυχο σώμα του 45χρονου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για νεκροψία –νεκροτομή ενώ έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 45χρονου διενεργεί το Λιμεναρχείο Καλαμάτας

Π. Γερουλάνος – Ο Επικούρειος Απόλλωνας οριστικά στην Ηλεία

Πανηγυρίζει ο Νομάρχης Ηλείας με την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου  που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 6 Απρίλιου και « αποδίδει»τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα πάλι στην Ηλεία
Η απόφαση στην ουσία πέρασε στα ….ψιλά και στην Μεσσηνία δεν άνοιξε μύτη.
Ο Νομάρχης Μεσσηνίας κος Δημήτρης Δράκος που το τελευταίο διάστημα έχει ….λόγο επί παντός επιστητού δεν ανέφερε λέξη, οι τοπικοί μας Βουλευτές το ίδιο έχει πέσει ο νόμος της σιωπής για άγνωστο λόγο .
Τουλάχιστον δώστε στην δημοσιότητα ένα δελτίο τύπου με λίγο μπλά ….μπλά έτσι για την τιμή των όπλων

Συνάντηση Χατζημιχάλη με Νίκα για Μέγαρο χορού και Δεματοποιητές

Χθές το πρωί, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας  επισκέφθηκε την Περιφέρεια και παρέδωσε στον Προϊστάμενο της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής την αίτηση και το τεχνικό δελτίο ένταξης του Μεγάρου Χορού στο ΕΣΠΑ, για το ποσό των 5.600.000 €.
Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με το Γ. Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη με τον οποίο συζήτησε διαδικαστικά θέματα, που αφορούν την ενοικίαση του χώρου και τη λειτουργία του δεματοποιητή.
Σημειώνεται ότι, την επόμενη Τρίτη θα γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων της επαρχίας Καλαμάτας με αντικείμενο τη διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων.

Διαχείριση λυματολάσπης και κομποστοποίηση στην ΜΟΛΑΚ

Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές, στο Δήμο Καλαμάτας μεταξύ των μελών της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ με αντικείμενο την κομποστοποίηση της λυματολάσπης της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες κ. Μανιός Θρασύβουλος, καθηγητής του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης και ο Π. Κάτσαρης γεωπόνος, ερευνητής του Ε.Ι.ΑΓ.Α.
Εκ μέρους των κατοίκων συμμετείχε ο κ. Δ. Τσίχλης.
Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας, με ευθύνη της ΔΕΥΑΚ η οποία θα έχει συντονιστικό ρόλο με στόχο την πιλοτική εφαρμογή κομποστοποίησης λυματολάσπης στο βιοαντιδραστήρα της ΜΟΛΑΚ.

Εκδήλωση για τη δράση των ενεργών μικροοργανισμών

O Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει σε συνεργασία με την εταιρεία Naturam & ΣΙΑ Ε.Ε, διάλεξη με θέμα «Ενεργοί Μικροοργανισμοί – το θαύμα της Φύσης», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ώρα 8.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο REX.
Ομιλητής, θα είναι ο κ. Άγγελος Δημόπουλος, εκπρόσωπος της Naturam & ΣΙΑ Ε.Ε., ο οποίος θα αναπτύξει τα πεδία δράσης και εφαρμογής ενεργών μικροοργανισμών και τις θετικές επιπτώσεις από την χρήση τους στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ενεργοποίηση δικαιωμάτων – Νέο χαράτσι στους μικρούς -Ελάφρυνση στους μεγάλους παραγωγούς

Με αυξημένο, σε σύγκριση με πέρυσι, η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ απέστειλε στις κατά τόπους Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών μέλη της το τιμολόγιο με τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλουν φέτος οι αγρότες, δικαιούχοι ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, προκειμένου να υποβάλουν τις φετινές τους δηλώσεις ΟΣΔΕ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.
Για τα χαμηλής αξίας ατομικά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης τα ποσά είναι αυξημένα, σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ για τα υψηλότερης αξίας δικαιώματα είναι χαμηλότερα των αντιστοίχων περυσινών.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ λήγει στις 15 Μαΐου και από το κράτος θα καλυφθεί με 70 ευρώ ανά δήλωση το κόστος ενεργοποίησης μόνο για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με αξία δικαιωμάτων μέχρι 10.000 ευρώ και για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ με αξία δικαιωμάτων μέχρι 5.000 ευρώ.
Από φέτος και στο εξής δεν καταβάλλεται ενιαία κοινοτική ενίσχυση για όσους κατείχαν ατομικά δικαιώματα αξίας μέχρι 200 ευρώ (168.000 περίπου αγρότες).
Το τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ
αξία δικαιωμάτων (σε ευρώ) κόστος (με ΦΠΑ) σε ευρώ πέρυσι
από 200 έως 300                   66,55                                    35,7
από 300 έως 500                   78,65                                    59,5
από 500 έως 800                   84,7                                      71,4 - 83,3
από 800 έως 1.000                96,8                                    107,1
από 1.000 έως 2.000           133,1                                    154,7
από 2.000 έως 3.000           157,3                                    190,4
από 3.000 έως 4.000           169,4                                     226,1
από 4.000 και πάνω 181,5 249,9
κατά κύριο επάγγελμα αγρότες πάνω από 10.000   181,5        333,2
συνταξιούχοι ΟΓΑ πάνω από 5.000                            181,5       273,7

Παρεμβάσεις Κουσελά για βελτιώσεις στο φορολογικόκαι για την ψήφιση της τροπολογίας για τους πυρόπληκτους.

Στην αγόρευσή του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί των άρθρων του σ.ν. του Υπουργείου Οικονομικών «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής κ.α διατάξεις», ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε βελτιώσεις, που ζήτησε να γίνουν επί συγκεκριμένων άρθρων του σ.ν.
Στην αγόρευσή του, ζήτησε μεταξύ άλλων.... να αυξηθούν οι φορολογικές εκπτώσεις από το εισόδημα για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στα ακίνητα, ενδεχόμενα και με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Να προστεθούν στα τεκμήρια και δαπάνες λ.χ. για τα ιδιωτικά κολέγια, αλλά και να εξαιρεθούν ρητώς από τα τεκμήρια διαβίωσης οι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και οι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν παίρνουν επίδομα. Για τη φορολόγηση του επιδόματος ανεργίας, που προβλέπεται όταν υπάρχουν και άλλα εισοδήματα για τον άνεργο, άνω των 30.000 ευρώ, ο κ. Κουσελάς ζήτησε να λαμβάνεται υπόψη και η γενικότερη οικογενειακή του κατάσταση, αφού άλλη σημασία έχει ένα παράλληλο εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο άνεργο και άλλη, λ.χ., για άνεργο με σύζυγο και τέσσερα παιδιά.
Αναφερόμενος στους ετεροδημότες που ζουν στην Αθήνα, αλλά και στους ετεροδημότες που ζουν σε αστικά κέντρα της περιφέρειας, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι «συχνά η δεύτερη κατοικία είναι η λεγόμενη οικογενειακή, δηλαδή το πατρικό, που ο πατέρας άφησε σε κάποιο από τα παιδιά του. Εδώ χρειάζεται μία προσεκτική μεταχείριση. Θα πρότεινα για τέτοιες κατοικίες μέχρι 120 τ.μ, που δεν αφορούν τουριστικές περιοχές να υπάρξει εξαίρεση, να μην προστίθεται δηλαδή αυτό ως τεκμήριο, αφού η συγκεκριμένη κατοικία αφορά κυρίως αγρότες ή ετεροδημότες που προέρχονται από αγροτικές περιοχές»
Για το φόρο υπεραξίας στη μεταβίβαση επιχειρήσεων, ο κ. Κουσελάς τόνισε ότι «έχουν γίνει αντίστοιχες προτάσεις από τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ να γίνει διάκριση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ευνοϊκότερους συντελεστές. Οι συντελεστές τετραπλασιάστηκαν, από 1,2% πήγαν σε 5%, για μεταβίβαση σε συγγενείς Α’ βαθμού, ανεξαιρέτως σε όλες τις επιχειρήσεις. Πρέπει να υπάρξει διάκριση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1/3 των επιχειρηματιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως αυτών που διαχειρίζονται οικογενειακές επιχειρήσεις, θα αποσυρθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις σε περίπου 690.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 2,8 εκατομμύρια θέσεις απασχόλησης. Συνεπώς, το θέμα της μεταβίβασης είναι σοβαρό και ευαίσθητο, που πρέπει να το λάβουμε υπόψη. »
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στο άρθρο 12 του σ.ν, ο κ. Κουσελάς ρώτησε εάν ισχύουν ακόμα οι προνομιακές φοροαπαλλαγές για τις συγχωνεύσεις των τραπεζών, τονίζοντας ότι, «αν αυτές ισχύουν και δεν θέλετε να τις καταργήσετε, θα πρέπει να υπάρξουν ανάλογες φοροαπαλλαγές και για συγχωνεύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.» Για το άρθρο 18 του σ.ν. για την προσέλκυση κεφαλαίων εξωτερικού, ο κ. Κουσελάς εξέφρασε, όπως και ο τ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, σοβαρές επιφυλάξεις, επισημαίνοντας ότι δημιουργεί προβλήματα, τα οποία άλλωστε επισημαίνει και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, Αναφερόμενος στο άρθρο 19, ο Μεσσήνιος Βουλευτής τόνισε πως «υπήρξε μεν δέσμευση για την κατάργηση του απαρχαιωμένου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί, σε αυτό το νομοσχέδιο ή σε επόμενο, ποιες δαπάνες και σε ποια όρια δεν γίνονται αποδεκτές, για να μην υπάρχει περιθώριο αυθαιρεσίας και παρερμηνειών από υπηρεσιακούς παράγοντες… Επίσης, στο ίδιο άρθρο φαίνεται ότι καταργείται το πληθυσμιακό όριο των 5.000 κατοίκων για υπαγωγή στα βιβλία. Θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια για τους μικρούς οικισμούς στις μη τουριστικές περιοχές, γιατί θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με τους μικροεπιτηδευματίες, που είχαμε και με την ένταξη των καφενείων και άλλων μικρών, στον ΟΑΕΕ. Είναι ένα ζήτημα σοβαρό. Προτείνω να παραμείνει αυτή η εξαίρεση..., όμως όχι για τις τουριστικές περιοχές, οι οποίες πρέπει να υπαχθούν.»
Αναφερόμενος στο άρθρο 62 του σ.ν, ο κ. Κουσελάς ζήτησε «να εξαιρεθούν όσοι ασκούν αποκλειστικά το επάγγελμα του αγρότη και πωλούν τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές του νομού τους – όχι βέβαια στο Λεκανοπέδιο και στη Θεσσαλονίκη. Αυτούς θα πρέπει να τους εξαιρέσουμε και να μείνει ο τρόπος που υπήρχε μέχρι σήμερα.»
Τέλος, στην αγόρευσή του για την υποστήριξη της τροπολογίας για το πάγωμα στους πυρόπληκτους νομούς και των επιχειρηματικών δανείων που ελήφθησαν χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου, την οποία έλαβε την πρωτοβουλία να καταθέσει μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουσελάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «…λόγοι ίσης μεταχείρισης των δανειοληπτών που έχουν την εγγύηση του Δημοσίου και των άλλων δανειοληπτών επιβάλλουν να κάνουμε αυτή τη ρύθμιση, προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, -γιατί σε αυτές αναφέρονται αυτά τα δάνεια-, των νομών που είναι η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης στην περιφέρεια, να μπορέσουν να ανασάνουν, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλο αυτό το διάστημα ο μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πολλά και μεγάλα. Τα ξέρετε και τα ξέρουμε όλοι και τα έχουμε πολλαπλώς συζητήσει. Πιστεύω, κύριε Υπουργέ, ότι θα είναι μία σημαντική κίνηση από την πλευρά σας, από την πλευρά της Κυβέρνησης, η αποδοχή αυτής της τροπολογίας, που είναι αίτημα όλων των πυρόπληκτων νομών και των φορέων τους, γιατί έτσι θα δώσει μία πνοή ζωής στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών… Θέλω, λοιπόν, να σας καλέσω να αποδεχτείτε αυτήν την τροπολογία, η οποία θα βοηθήσει όλους τους πυρόπληκτους νομούς, που δοκιμάζονται σήμερα πολύ περισσότερο από ότι οι υπόλοιποι.»

Ημιμαραθώνιος δρόμος Μαινάλου

Ο 6ος ημιμαραθώνιος δρόμος Μαινάλου οργανώνεται από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Τρίπολης, την Κυριακή 25 Απριλίου στις 11 το πρωί.
Πρόκειται για αγώνα λαϊκού - μαζικού αθλητισμού με ελεύθερη συμμετοχή, για άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και άνω.
Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Βυτίνας.

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την έλλειψη προσωπικού. Το ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς στο τέλος Απριλίου λήγουν οι συμβάσεις 50 διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο πανεπιστήμιο από τέσσερα έως επτά χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Όπως επισημαίνεται σε ψήφισμα του Πρυτανικού Συμβουλίου και της Συγκλήτου του πανεπιστημίου, τα μέλη των οποίων συνεδρίασαν για το θέμα, το υπουργείο με έγγραφό του τούς ανακοίνωσε ότι «παύουν να ισχύουν όλες οι εγκριτικές αποφάσεις πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος και η πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ».
Στο ψήφισμα επισημαίνεται πως «αυτή η εξέλιξη ισοδυναμεί πρακτικά σήμερα με την αδυναμία ομαλής λειτουργίας των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, με σοβαρές ή και επικίνδυνες συνέπειες σε ορισμένους τομείς (Τμήμα Σπουδών, Οικονομικές υπηρεσίες, ΕΛΚΕ, δίκτυα, φύλαξη)». Τέλος, το Πρυτανικό Συμβούλιο και η Σύγκλητος αποφάσισαν να αποσταλεί «αίτημα προς το Υπουργείο για την άμεση εξεύρεση λύσης, που θα συνεπάγεται την εξαίρεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από αυτή τη ρύθμιση και την παροχή ισάριθμων Συμβάσεων Αορίστου Χρόνου. Να συμπεριλάβει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Συνόδου των Πρυτάνεων. Να ενημερώσει τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς για την κρισιμότητα του προβλήματος. Σε περίπτωση μη ικανοποίησης του παραπάνω αιτήματος, να διακοπεί η λειτουργία του Ιδρύματος και το εκπαιδευτικό έργο στις 22, στις 29 και 30 Απριλίου 2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας» και να κλιμακωθούν περαιτέρω οι δράσεις του.

Δηλώσεις Δημήτρη Δράκου για το σχέδιο "Καλλικράτης"

"Ολος ο αυτοδιοικητικός κόσμος έχει βαθιές αγωνίες -δεν τις λέω φοβίες- προβληματισμό και προσπαθεί με ιδιαίτερη συμμετοχή να εξαλείψει πολλές ασάφειες, ατέλειες, ελλείψεις, τολμώ να πω και κάποιες προχειρότητες που περιέχει το σχέδιο'', ανέφερε σε συνέντευξή του για το σχέδιο ''Καλλικράτης'' ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ και νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος.
Στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων ανέφερε ότι πρέπει να παραμείνει τουλάχιστον το διοικητικό κέντρο που λέγεται νομαρχία, εξηγώντας ότι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της σημερινής νομαρχίας στους Δήμους, ''το βάρος και οι οργανωτικές ατέλειες θα είναι μεγάλες και η αποτελεσματικότητα μειωμένη''.
Ο κ. Δράκος ανέφερε ότι υπάρχει ασάφεια στο θέμα των οικονομικών στο κείμενο που είναι σε διαβούλευση, συμπληρώνοντας ότι ''ελπίζουμε σύντομα αυτή η εκκρεμότητα να λυθεί, επιμένοντας στο ύψος και το εύρος της συγκρότησης των πόρων της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης σε επίπεδα που να μπορέσει να λειτουργήσει, να είναι αποτελεσματική και να εφαρμόσει τις αρμοδιότητες τις οποίες έχει και πρέπει να έχει''.
Ακόμα αναφέρθηκε στο ζήτημα του στελεχιακού δυναμικού, λέγοντας πως ''τα στελέχη για να αποδώσουν πρέπει να ξέρουν ξεκάθαρα το πλαίσιο για να ενταχθούν στο νέο θεσμό''.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ για την διοικητική μεταρρύθμιση τόνισε ότι ''εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην αναγκαιότητά της", πρόσθεσε όμως ότι "η διαβούλευση αυτή πρέπει να γίνει σε υψηλό επίπεδο με διάθεση ώστε να γίνουν σεβαστές οι απόψεις που έχουν κατατεθεί, διότι έτσι θα προκύψει το αποτέλεσμα που είχαμε οραματιστεί''.

Κλειστός από Δευτέρα, λόγω έργων, ο κόμβος Στέρνας

Λόγω εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος, θα παραμείνουν κλειστοί οι κλάδοι εξόδου και εισόδου του ανισόπεδου κόμβου Στέρνας, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης, από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, ώρα 07:00 έως την Παρασκευή, 30 Απριλίου, και ώρα 14:00.
Γι αυτό το χρονικό διάστημα, η εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας από και προς το Άργος και το Ναύπλιο θα γίνεται ως εξής:
Από και προς Κόρινθο, μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας στο 110 χλμ., Δερβενακίων και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.
Από και προς Τρίπολη, μέσω του κόμβου Τρίπολης στο 161,5 χλμ. και της παλαιάς εθνικής οδού Τρίπολης - Άργους.
Η κυκλοφορία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου (Κόρινθος - Τρίπολη και αντίστροφα) θα διεξάγεται κανονικά.
Για τη διευκόλυνση των μετακινουμένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ θα εγκαταστήσει πληροφοριακή σήμανση στην ευρύτερη περιοχή.

16.4.10

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ και συλλήψεις στην Μεσσηνία

Συντονισμένη γενική εξόρμηση, με τρία συνεργεία γενικού ελέγχου, πραγματοπιήθηκε σήμερα από 45 αστυνομικούς της τοπικής Διεύθυνσης στις περιοχές Καλαμάτας, Μεσσήνης και Μελιγαλά, στο πλαίσιο πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας.
Ελέγχθηκαν 115 αυτοκίνητα και 174 πολίτες. Προσήχθησαν τέσσερις Έλληνες και 14 αλλοδαποί για 14 αυτόφωρα αδικήματα και βεβαιώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έξι από τους συλληφθέντες καταζητούντο και έξι αλλοδαποί θα απελαθούν.
Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου για το θέμα των σκουπιδιών της Καλαμάτας

Σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, όπως έγινε γνωστό από το δήμο Καλαμάτας.
Αντικείμενο της σύσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι της επαρχίας Καλαμάτας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη θα είναι το θέμα της τοποθέτησης του δεματοποιητή για τη διαχείριση των απορριμμάτων της επαρχίας. Νωρίτερα, ο δήμος Καλαμάτας οργανώνει επίσκεψη και θα συμμετάσχουν όσοι δήμαρχοι το επιθυμούν, στο Κρανίδι, για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και τις επιδόσεις του δεματοποιητή που έχει εγκατασταθεί εκεί και εξυπηρετεί μεγάλο τμήμα του νομού Αργολίδας.
Φορείς και κάτοικοι των χωριών του Ταϋγέτου έχουν προειδοποιήσει για κλείσιμο της χωματερής στη Μαραθόλακα, όπου εξυπηρετείται ο δήμος Καλαμάτας, στα μέσα του επόμενου μήνα.

Αποφασισμένοι οι γονείς της Τζούλιας να την κλείσουν σε …ψυχιατρείο

Οι χθεσινές δηλώσεις του δικηγόρου Δημήτρη Κατωπόδη, που αφορούσαν στις επόμενες δυναμικές κινήσεις των γονιών της Τζούλιας Αλεξανδράτου μόνο εντυπωσιασμού δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν. Και αυτό διότι αύριο, ο δικηγόρος μαζί με την μητέρα της στάρλετ Άλλισον Χάντ, θα συναντηθούν με Εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλουν μια πολύ σημαντική αναφορά.
Στην αναφορά αυτή αναμένεται να ζητήσουν τον εγκλεισμό της κόρης τους σε ψυχιατρική κλινική. Είναι ένα δικαίωμα που τους το δίνει άλλωστε ο νόμος παρά το γεγονός ότι η τραγουδίστρια είναι ενήλικη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η διαδικασία είναι χρονοβόρα καθώς μετά την υποβολή της αναφοράς, ο Εισαγγελέας θα παραπέμψει τον φάκελο σε Αστυνομικό Τμήμα για την διενέργεια προανακριτικής εξέτασης και όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις θα επιστραφούν στο γραφείο του δικαστικού λειτουργού.
Αμέσως μετά, ο φάκελος -με εντολή του Εισαγγελέα για εγκλεισμό της ασθενούς- θα παραπεμφεί ή στο Αρεταίειο ή σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Μιλώντας στο gossip-tv.gr ο δικηγόρος επιβεβαίωσε την πρόθεση των γονιών και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει».
www.gossip-tv.gr

Αρχίζουν οι φορολογικές δηλώσεις των αγροτών

Από 19 Απριλίου ξεκινά η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες της χώρας. Η υποβολή ολοκληρώνεται μέσα σε 11 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογουμένου, με αρχή για το ψηφίο 1 την 19η Απριλίου 2010.
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι και η τελευταία χρονιά εφαρμογής του παλαιού φορολογικού καθεστώτος, καθώς από του χρόνου έρχονται νέα δεδομένα στη φορολόγηση όπως το λογιστικό σύστημα φορολόγησης, η κατάργηση των αυτοτελώς φορολογούμενων εισοδημάτων κ.α.
Εφέτος, είναι επίσης η τελευταία χρονιά με το αφορολόγητο όριο 10.500 ευρώ για εισοδήματα ελεύθερων επαγγελματιών, ατομικών επιχειρήσεων, εισοδηματιών και αγροτών, καθώς από του χρόνου θα ενταχθούν στο ενιαίο αφορολόγητο 12.000 ευρώ.

Και το Economist με προσβλητικό πρωτοσέλιδο για την Ελλάδα

Είναι αλήθεια ότι δεν φτάνουν στο επίπεδο της χυδαιότητας, αλλά οι βρετανοί της κορυφαίας οικονομικής επιθεώρησης Economist είπαν να μιμηθούν το γερμανικό περιοδικό Focus. Βέβαια, αυτοί δεν έβαλαν στο πρωτοσέλιδό τους την Αφροδίτη της Μήλου να δείχνει το μεσαίο δάχτυλο, αλλά φρόντισαν επίσης να εμπνευστούν από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα για να δείξουν στο πρωτοσέλιδό τους την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Λοιπόν, ο Economist κυκλοφορεί με μια αρχαιοελληνική προτομή που έχει κάμποσα ευρώ στο στόμα της, με το οποίο προφανώς φαίνεται να... ζητιανεύει. Ο τίτλος του περιοδικού είναι «Three years to save the euro» (δηλ. «τρία χρόνια για να σώσουμε το ευρώ»), ο οποίος κοσμείται από αυτήν την τουλάχιστον προσβλητική για την Ελλάδα και τους Έλληνες φωτογραφία.
Δίπλα ακριβώς υπάρχει μια περιγραφή που καλεί τον κόσμο να δώσει όσα μπορεί για να σωθεί η Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία αλλά και οι ευρωπαϊκές τράπεζες..

Ντοκιμαντέρ για την Καστανέα Μάνης από μαθητές της σχολής Αλγόριθμος

Στη Καστανέα Μάνης είναι αφιερωμένο το δέκατο και τελευταίο μέρος της
σειράς ντοκιμαντέρ της σχολής πληροφορικής «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ»(Μεσσήνη), με
τίτλο «ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ». Το ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από
μαθητές του δημοτικού της σχολής παρουσιάζει τα μνημεία αλλά και τις
φυσικές ομορφιές τη Καστανέας ή Καστάνιας όπως λέγεται και αλλιώς, του
Δήμου Λεύκτρου.
Ο πύργος του Δουράκη και οι πολλές βυζαντινές εκκλησίες του χωριού (θεωρείται άλλωστε το χωριό με τις περισσότερες βυζαντινές εκκλησίες στη Μάνη), προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ μαζί μειστορικές πληροφορίες για το χωριό.
Στο ντοκιμαντέρ αίσθηση προκαλούν οι εικόνες με τα παλαιά σπίτια και τις στέγες τους που είναιφτιαγμένες από λίθινες πλάκες. Το ντοκιμαντέρ που απευθύνεται στους λάτρεις των ορεινών οικισμών και των περιηγητών της ελληνικής υπαίθρου
έχει καταχωρισθεί στην ιστοσελίδα www.kastaneamess.blogspot.com , όπου
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν αλλά και να αντλήσουν
πληροφορίες για το χωριό. Για τη δημιουργία του ντοκιμαντερ
συνεργάστηκαν οι μαθητές: Γιώργος Αθανασόπουλος, Μαριάννα Ζωφέα,
Φλωρεντίνα Αϊοανεϊ, Ευαγγελία Αλεξοπούλου, Γιώργος Κουμούτσος και
Κατερίνα Γκιούλου. . Υπέυθυνος και συντονιστής παραγωγής είναι ο
διευθυντής της σχολής «Αλγόριθμος» Γίαννης Λάσκαρης. Το ντοκιμαντέρ
διανέμεται δωρεάν σε cd-rom (πληροφορίες στο 6945568387).

Live πορνό show απο την Τζούλια στο Μαρούσι

"Οι επαγγελματικές προτάσεις για την Τζούλια δεν σταματούν... Το DND την "εβαλε" σε έναν άλλο χώρο που απ' οτι φαίνεται της δίνει όλο και περισσότερες δουλειές....
Η Τζούλια ετοιμάζεται τώρα για erotic party
. Εχοντας πλέον την εμπειρία....η Τζούλια Αλεξανδράτου θα "πρωταγωνιστήσει" στις 18 Απριλίου σε party-erotic-party (οπως διαφημίζεται χαρακτηριστικά) στο γνωστό κλάμπ "Dekko" του Αμαρουσίου."

Στέγνωσαν από …. ρευστό οι τράπεζες ?

Μέρα τη μέρα προσπαθούν να βγάλουν τα περισσότερα υποκαταστήματα των τραπεζών καθώς δεν έχουν ρευστό στα ταμεία για να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες των πελατών τους.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα οικονομικά ευκατάστατου συμπολίτη μας, ο οποίος πήγε να σηκώσει μετρητά ύψους περίπου 19.000 ευρώ για να πληρώσει είδη οικιακής χρήσης που είχε κλείσει σε πολυκατάστημα της περιοχής μας.
Χλόμιασε μόλις άκουσε την τραπεζικό υπάλληλο να του λέει πως δεν έχει χρήματα η τράπεζα και η ανάληψη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Μετά από έναν ψιλοκαυγά έλαβε επιταγή και άρχισε ένας νέος μαραθώνιος για να συνεννοηθεί εκ νέου με τον υπεύθυνο του καταστήματος για να πληρώσει με το χαρτί κι όχι με τα μετρητά όπως είχαν κανονίσει.
Βέβαια, το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μοναδικό καθώς πολλά ευτράπελα λαμβάνουν χώρα καθημερινά στα υποκαταστήματα των τραπεζών.
Οι πελάτες μένουν έκπληκτοι που δεν μπορούν να σηκώσουν τις οικονομίες τους και τα στελέχη των τραπεζών προσπαθούν να μαλακώσουν τους αγριεμένους πελάτες.
kosmoslarissa.gr/article/6172/

Επαναστατικός Αγώνας – Πλαστές ταυτότητες από την Καλαμάτα

Η Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας φέρεται σαν εκδούσα αρχή των πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν στα χέρια των μελών του Επαναστατικού αγώνα . Πρόκειται για τρείς ταυτότητες με την φωτογραφία του ίδιου ατόμου με διαφορετικά ονόματα . Οι δύο από αυτές έχουν το όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης με τόπο γέννησης την Θουρία ενώ η Τρίτη έχει το όνομα Αναστάσιος Γριβωκοστόπουλος με τόπο γέννησης τα Φιλιατρά και οι τρείς έχουν «εκδοθεί » από την Αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας

Ανεξόφλητοι λογαριασμοί λόγω…κρίσης

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, σημαντικές είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξόφληση βασικών λογαριασμών πολλών νοικοκυριών.
Λογαριασμοί του ΟΤΕ αλλά και του νερού και της ΔΕΗ, για παροχές βασικές στην καθημερινότητά μας, παραμένουν απλήρωτοι. Και μην φανταστείτε ότι αυτό συμβαίνει μόνο όταν τα ποσά είναι μεγάλα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που ακόμη και για μικρούς λογαριασμούς οι πληρωμές καθυστερούν και ζητούνται διακανονισμοί προκειμένου να μην γίνεται διακοπή.
Το ποσοστό των νοικοκυριών που καθίστανται συστηματικά ασυνεπή σε σχέση με τις προθεσμίες εξόφλησης των λογαριασμών της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο επιχείρησης, έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Αρκετοί από τους λογαριασμούς που εκδίδονται πληρώνονται με καθυστέρηση ή και καθόλου με αποτέλεσμα να εντέλλεται η διακοπή του ρεύματος. Και αυτό, γιατί η Επιχείρηση προχωρά στη διακοπή του ρεύματος όταν δεν πληρωθεί και ο δεύτερος συνεχόμενος λογαριασμός. Στο λογαριασμό αυτό υπάρχει και η ένδειξη «εντολή διακοπής».
Πατρίς

Αστροναύτες στον Άρη θέλει να στείλει ο Μπαράκ Ομπάμα


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχεδιάζει να στείλει ένα επανδρωμένο διαστημόπλοιο που θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη γύρω στο 2035 και τελικά θα προσγειωθεί στον κόκκινο πλανήτη και εξέφρασε την ευχή αυτό να γίνει όσο ο ίδιος θα είναι ακόμη ζωντανός."Στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, οι δοκιμαστικές πτήσεις θα δοκιμάσουν τα συστήματα που είναι απαραίτητα για μια εξερεύνηση πέρα από τη (γήινη) τροχιά και γύρω στο 2025 ελπίζουμε ότι τα νέα διαστημόπλοια θα μας επιτρέψουν να στείλουμε επανδρωμένες αποστολές πέρα από τη Σελήνη", είπε ο Ομπάμα αναλύοντας τη στρατηγική του περί συνέχισης του αμερικανικού διαστημικού προγράμματος, στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα. "Θα ξεκινήσουμε στέλνοντας αστροναύτες σε έναν αστεροειδή, για πρώτη φορά στα χρονικά. Γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 2030 πιστεύω ότι θα μπορούμε να στείλουμε ανθρώπους που θα μπουν σε τροχιά γύρω από τον Άρη και θα τους γυρίσουμε σώους και ασφαλείς στη Γη" ενώ αργότερα "θα ακολουθήσει προσεδάφιση στον Άρη", συνέχισε. "Κι ελπίζω ότι θα είμαι εκεί για να το δω", πρόσθεσε ο 48χρονος πρόεδρος, αποκαλύπτοντας ότι θα αυξήσει κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια τον προϋπολογισμό της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, της οποίας στηρίζει "100% την αποστολή και το μέλλον".

3 ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΟΥ ΤΖΟΚΕΡ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 6.426.330,28 – Ο ένας στην Καλαμάτα

Ποια Τζούλια ποια Σάσα Μπάστα, τα ροζ σκάνδαλα, την Κοκκίνου την οικονομική κρίση και τα διάφορα κουτσομπολιά και κοιτάξτε τα δελτία τζόκερ που παίξατε, διότι μετά από αλεάλληλα τζακ ποτ, αυτή τη φορά βρέθηκαν επιτέλους 3 υπερτυχεροί που κερδίζουν στο ΤΖΟΚΕΡ 6.000.000 ευρώ!
Οι τυχεροί αριθμοί είναι:
22, 42, 36, 17, 39 και αριθμός ΤΖΟΚΕΡ το 14

Μέγαρο χορού Καλαμάτας -Υποβολή Πρότασης Ένταξης στο ΕΣΠΑ

Πρόταση υπέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αφορά την ένταξη του Μεγάρου Χορού στο ΕΣΠΑ και τη χρηματοδότησή του.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Επίσημη έναρξη λειτουργίας

Πραγματοποιήθηκε  η τελετή της επίσημης έναρξης λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου Καλαμάτας, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος. Την εκδήλωση χαιρέτησαν, ενώ δε μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς και οι Βουλευτές Μεσσηνίας, κ. κ. κ. Γιαννακοπούλου Νάντια, Οδυσσέας Βουδούρης και Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Καφαντάρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, οι Δημοτικοί Ιατροί και Εθελοντικές Ομάδες, όπως το Δημοτικό Παντοπωλείο, η Επιτροπή Στήριξης Μεταναστών, ο Ερυθρός Σταυρός κ. α.

15.4.10

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Δήμαρχοι: Είναι μικρός ο μισθός των …. 6.000 Ευρώ μηνιαίως

Θέμα μισθού θέτει μερίδα δημάρχων, παρότι στην εποχή του «Καλλικράτη» η αντιμισθία των αιρετών αυξάνεται σημαντικά. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr το θέμα έθεσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΕΔΚΕ ο δήμαρχος Λάρισας και β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Κων/νος Τζανακούλης, με τον οποίο συμφώνησαν και άλλα μέλη του δ.σ. μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δήμαρχοι θέτουν δύο, κυρίως, θέματα:
- Ότι δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν όχι μόνο άλλο μισθό αλλά ούτε σύνταξη από το δημόσιο (αυτό αφορά, μεταξύ άλλων, τόσο τον Α. Φούρα – σύνταξη βουλευτή όσο και τον κ. Κακλαμάνη – σύνταξη ιατρού του ΕΣΥ)
- Ότι πλέον δεν φορολογούνται αυτοτελώς με 20% αλλά μπαίνουν στην φορολογική κλίμακα όπως οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, με αποτέλεσμα η αντιμισθία να φορολογείται πλέον με 40%
Να σημειωθεί πάντως ότι με το «μη οριστικοποιημένο» προσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών οι μισθοί των αιρετών συνδέονται με αυτούς του γενικού γραμματέα υπουργείου (περίπου 6.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή 84.000 ετησίως καθώς καταβάλλονται 14 μισθοί). Συγκεκριμένα, η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών (περίπου 4800 ευρώ το μήνα, 67.200 το χρόνο) και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων είναι ισόποση με το 60% (περίπου 3600 ευρώ το μήνα, δηλαδή 50.400 το χρόνο) . Παράλληλα οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής.
Κι όμως, οι μισθοί αυξάνονται!
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η αποζημίωση ενός δημάρχου σε δήμο άνω των 100.000 κατοίκων είναι περίπου 5.000 ευρώ το μήνα (δηλαδή 60.000 ετησίως, καθώς καταβάλλονται 12 αποζημιώσεις) και σε δήμο από 50.000 έως 100.000 κατοίκων 3.800 ευρώ (δηλαδή 45.600 το χρόνο).
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν συγκρίνουμε τις αποδοχές των δημάρχων με διαφορετικούς φορολογικούς συντελεστές (40% για τις αποδοχές του «Καλλικράτη» και 20% για τις αποδοχές του «Καποδίστρια») βγαίνουν κερδισμένοι. Συγκεκριμένα για τους δημάρχους σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων οι νέες αποδοχές είναι 50.400 έναντι 48.000 και για κάτω των 100.000, 40.300 έναντι 36.500. Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου θα ισχύουν οι νέοι συντελεστές και για τις σημερινές αποδοχές των δημάρχων.
www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6350

Νομάρχες-Δήμαρχοι: Φεύγουν και χρεώνουν τον …Καλλικράτη με εκατομμύρια

O νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης δημοπρατεί την ανέγερση «Διοικητηρίου» εμβαδού 11.326 τετραγωνικών μέτρων, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της νομαρχίας, η οποία, ως γνωστόν, θα καταργηθεί στο τέλος του έτους μετά την ισχύ του «Καλλικράτη».
Ο νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής αναζητεί δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για να αναχρηματοδοτήσει τις δανειακές ανάγκες των Lesvoshop, η διαχείριση των οποίων έχει χαρακτηριστεί σκάνδαλο.
Δεκάδες δήμαρχοι, όπως έχει παραδεχθεί ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, σπεύδουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή στις ιδιωτικές τράπεζες ώστε να κλείσουν άρον- άρον «μαύρες τρύπες» ή να χρηματοδοτήσουν αμφιβόλου αποτελεσματικότητας έργα εν όψει της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Η αναγκαστική έξοδος που φέρνει ο «Καλλικράτης» σε 56 νομάρχες-υπερνομάρχες και σε πάνω από 800 δημάρχους άρχισε να δημιουργεί, όπως όλα δείχνουν, έντονες αναταράξεις.
Ο λόγος είναι ότι αναδεικνύει στην επιφάνεια την κακή οικονομική διαχείριση ορισμένων υπό κατάργηση νομαρχιών και υπό συγχώνευση δήμων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών έχουν ήδη καταγράψει μαζικό «κύμα» δανείων με τα οποία νυν δήμαρχοι που είναι βέβαιοι ότι δεν θα έχουν θέση στα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα επιχειρούν να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» των προϋπολογισμών τους και να ολοκληρώσουν διάφορα έργα.
Χρεώνουν, δηλαδή, με υπέρογκα ποσά τα νέα σχήματα που θα προκύψουν προτού καν εφαρμοστεί στην πράξη ο «Καλλικράτης», υποθηκεύουν το μέλλον τους και δεσμεύουν με συγκεκριμένα έργα τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές.
Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να μπλοκάρει αυτήν την εξέλιξη έχει δώσει εντολή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να μην εξυπηρετεί προς το παρόν αυτές τις δανειακές απαιτήσεις.
Παρά ταύτα, όμως, δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι που προσφεύγουν στις ιδιωτικές τράπεζες για τη σύναψη δανείων, παρότι οι όροι και οι προϋποθέσεις δανεισμού είναι αυστηρότεροι, θέτοντας μάλιστα ως υποθήκες περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ. Τα δάνεια αυτά, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου, χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση ή και την αποπεράτωση έργων που έχουν ήδη ή πρόκειται να ξεκινήσουν ως το τέλος του έτους, και γενικά το κλείσιμο «μαύρων τρυπών» στα δημοτικά ταμεία.
Την ίδια τακτική ακολουθούν και ορισμένοι νομάρχες οι οποίοι φορτώνουν τεράστια βάρη στις αιρετές περιφέρειες. Ερωτήματα προκαλεί, π.χ., σε φορείς της περιοχής η απόφαση του νομάρχη Δυτικής Αττικής κ. Αρκουδάρη να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες στην ανέγερση κτιρίου 11.326 τετραγωνικών μέτρων για τη στέγαση των υπηρεσιών της Νομαρχίας, η οποία όμως αναμένεται να καταργηθεί μετά τον «Καλλικράτη».
Ο κ. Αρκουδάρης υποστήριξε μιλώντας στο «Βήμα» ότι το κτίριο αυτό θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί εδώ και καιρό αλλά η σχετική διαδικασία δεν προχώρησε εγκαίρως λόγω εμπλοκής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Η Νομαρχία μπορεί να καταργηθεί αλλά οι υπηρεσίες της θα παραμείνουν» υπογράμμισε. «Στη δωρεά του οικοπέδου που έγινε το 2005 από την εταιρία Τιτάν υπάρχει όρος ότι το κτίριο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι ετών. Από την άλλη πλευρά, έχει εκφραστεί θετική διάθεση από επιχειρηματίες της περιοχής να συνδράμουν οικονομικά στην ανέγερσή του που, εκτός των άλλων, είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή».
Δάνειο για «μαύρη τρύπα»
Άκρως χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Νομαρχίας Λέσβου, η οποία εδώ και καιρό συγκλονίζεται από το «σκάνδαλο Lesvoshop», μιας εταιρίας προώθησης προϊόντων της περιοχής, με δύο καταστήματα, ένα στη Μυτιλήνη και ένα στην Αθήνα, για την οποία έχουν ήδη επιληφθεί οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Ο νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγες ημέρες «δεσμεύτηκε» ότι προτίθεται να συνάψει δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ με το οποίο θα επαναχρηματοδοτήσει τα χρέη της εταιρίας ώστε να εξοφληθούν πιστωτές και προμηθευτές.
Το μάνατζμεντ της εταιρίας, σύμφωνα με το σχέδιο του νομάρχη, θα δοθεί στην τράπεζα που θα δεχθεί να τη χρηματοδοτήσει, μετά βεβαίως την αναγκαστική εκκαθάρισή της.
Πηγή: Το Βήμα

Σοβαρός τραυματισμός 29χρονου ποδοσφαιριστή από βεγγαλικό

Σοβαρά τραυματίστηκε χθες το απόγευμα, στο στάδιο Πλωμαρίου, στη διάρκεια του αγώνα Αιγαία Πλωμαρίου - Αστέρα Νίκης για το τοπικό πρωτάθλημα, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Νίκης, Στρατής Διονυσάτος, 29 ετών.
Ο αθλητής τραυματίστηκε από βεγγαλικό, που εκσφενδόνισε εναντίον του 29χρονος, ο οποίος υπηρετεί στον Στρατό ως οπλίτης πενταετούς υποχρέωσης. Οι γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στο οποίο νοσηλεύεται ο αθλητής, δίνουν μάχη για να σώσουν την ακοή του, καθώς διαπιστώθηκε ότι στο ένα αφτί υπέστη 100% κώφωση και στο άλλο 70%.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου πρωταγωνίστρια σε νέο ροζ βίντεο με αστυνομικό

Πρωταγωνίστρια σε νέο DVD είναι η Τζούλια Αλεξανδράτου, αυτή τη φορά όχι με Γάλλο πορνοστάρ αλλά με... Κύπριο αστυνομικό!
Το όργανο της τάξης φαίνεται πως συνόδευε την απόλυτη Ελληνίδα (πορνο)σταρ κατά το ταξίδι της στην Μεγαλόνησο στις 25 του Μάρτη, έχοντας ρόλο body guard (μην πάθει και τίποτα η ξανθιά, αν και το πιθανότερο ήταν να πέσει κανένα γιαούρτι).
Οι καταγγελίες για τον αστυνομικό που άφησε το πόστο του και πήγε για... πουρνάρια έχουν φτάσει στα αυτιά της ηγεσίας της κυπριακής αστυνομίας, η οποία διέταξε έρευνα.
Όπως αναφέρουν κυπριακές ιστοσελίδες, οι κυρώσεις που θα «βρέξει» για τον αστυνομικό - body guard είναι θέμα χρόνου!
Πού είδαμε το DVD;
Στα... πλάνα των κυπριακών καναλιών με την άφιξη της Τζούλιας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, τα οποία έγιναν δισκάκι και πήγαν στο αρχηγείο...
Star.gr

Ντοματοπόλεμος στην Ιεράπετρα στις 20 Ιουνίου

Πριν από πολλά χρόνια στον οικισμό Γρα Λυγιά της Ιεράπετρας, η ολοκλήρωση της περιόδου καλλιέργειας της ντομάτας, στην καρδιά του καλοκαιριού, σηματοδοτούσε την έναρξη ενός ιδιότυπου εθίμου με περιπαικτική διάθεση και έντονο χρώμα. Οι παραγωγοί που είχαν πουλήσει ήδη τις περισσότερες ντομάτες τους, κρατούσαν εκείνες που περίσσευαν και όταν τύχαινε να περάσει κάποιος από την περιοχή εξαπέλυαν εναντίον του τα «κόκκινα» πυρά τους. Το έθιμο του ντοματοπόλεμου ατόνησε, η καλλιέργεια της ντομάτας μετατοπίστηκε νωρίτερα χρονικά λόγω των θερμοκηπίων, όμως οι αγρότες της περιοχής δεν το λησμόνησαν, και φέτος σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας, αποφάσισαν να το αναβιώσουν. Όπως έγινε γνωστό, μετά από σύσκεψη που είχαν οι αρμόδιοι του Δήμου, ο ντοματοπόλεμος θα γίνει φέτος στις 20 Ιουνίου, για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια....
Μία μέρα νωρίτερα, στις 19 Ιουνίου θα παρασκευαστεί μία ντοματοσαλάτα - γίγας, που θα ξεπερνά σε βάρος τους 11 τόνους, με στόχο να υπερνικήσει τη ντοματοσαλάτα που κατασκευάστηκε στο Ισραήλ και να μπει στο βιβλίο Γκίνες. «Για την παρασκευή της σαλάτας θα χρειαστούμε τόνους ντομάτας, αγγουριού, πιπεριάς, εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, κρητικής φέτας και μυρωδάτης ρίγανης» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών του Δήμου Ιεράπετρας Σπύρος Τσικαλουδάκης, και τονίζει ότι ήδη η επιτροπή που ανέλαβε την διοργάνωση έχει έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους του βιβλίου Γκίνες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.
«Το εγχείρημα είναι μεγάλο, όχι όμως ακατόρθωτο για μια περιοχή που κατέχει τα σκήπτρα σε πανελλαδικό επίπεδο στην παραγωγή πρώιμων κηπευτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα θερμοκήπια στην Ιεράπετρα καλύπτουν έκταση 13.000 στρεμμάτων, από τα οποία τα μισά φιλοξενούν καλλιέργειες ντομάτας και τα υπόλοιπα καλλιέργειες πιπεριάς, μελιτζάνας και αγγουριού» σημειώνει ο αντιδήμαρχος και υπογραμμίζει ότι η παραγωγή κατευθύνεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία και τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.
Διοργανωτές, ντοματοπαραγωγοί και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας αναμένουν με ανυπομονησία τον ντοματοπόλεμο και την γιγαντιαία ντοματοσαλάτα ενώ πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων, στις 18 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο για την ντοματοκαλλιέργεια με επίσημη προσκεκλημένη την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ Καλαμάτας

Η τουριστική προβολή της Καλαμάτας και το πρόγραμμα συνεργασίας του Δήμου με την εταιρεία «Costa Navarino» που διαχειρίζεται την ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας σήμερα στις 8 τα βράδυ.
Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με την προβολή, προώθηση και διεύρυνση του έργου της ανακύκλωσης, η ονοματοδοσία και η μετονομασία οδών στην Καλαμάτα και τα δημοτικά διαμερίσματα, ζητήματα σχετικά με έργα του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, αιτήματα δημοτών και φορέων και άλλα.

Ο νομάρχης και οι δήμαρχοι της Λακωνίας επαναλειτουργούν το ΤΕΙ Σπάρτης

Από την Δευτέρα ο πρόεδρος του Α' ΤΕΙ Καλαμάτας Ανδρέας Κανάκης ανέστειλε την λειτουργία του παραρτήματος του ΤΕΙ στην Σπάρτη, λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, δεν υπηρετεί κανένας υπάλληλος προκειμένου να του δοθούν τα κλειδιά του κτιρίου, αφού οι συμβάσεις των 4 διοικητικών που υπηρετούσαν στο ΤΕΙ Σπάρτης έληξαν από 31 Μαρτίου και δεν ανανεώθηκαν, αν και το υπουργείο είχε ενημερωθεί εγκαίρως με τέσσερα έγγραφα του ΤΕΙ από τον περασμένο Νοέμβριο.
Μετά την εξέλιξη αυτή ο νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας με γραπτή δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ''είναι πραγματικά λυπηρό, σε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί από το 2005, να μην υπηρετεί ούτε ένας μόνιμος διοικητικός υπάλληλος. Οι δε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, των τριών ατόμων που εξυπηρετούσαν το παράρτημα έληξαν στις 31/3/2010, με συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσουν η γραμματεία, η βιβλιοθήκη αλλά ακόμα και τα εργαστήρια, μια που οι ανάγκες σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό ενός τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, είναι ιδιαίτερα αυξημένες''.

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πίνακες της ελάχιστης φορολόγησης των αγροτών και κτηνοτρόφων

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από έγκριση του υπουργείου Οικονομικών, οι πίνακες με τα ελάχιστα εισοδήματα των γεωργών που θα φορολογούνται.
Οι αυξήσεις, σύμφωνα με τους πίνακες, που καταγράφονται φτάνουν μέχρι 6,5% περίπου.
Ξεκινούν από 2% και μέχρι το 6,5% που αναφέραμε, υπάρχουν αρκετές ενδιάμεσες αναβαθμίσεις.
Από μια πρόχειρη ματιά διαπιστώσαμε ότι στα ίδια επίπεδα παραμένουν 8 προϊόντα, ενώ μειώνονται μέχρι και 14,5% οι αποδόσεις για 9 προϊόντα.
Αναλυτικά οι πίνακες με τα προϊόντα [...]

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους παραπάνω πίνακες, αυξάνονται 11 προϊόντα, μειώνονται 9 και διατηρούνται στα περσινά επίπεδα 126 προϊόντα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα προϊόντα φυτικής παραγωγής από τα 117 προϊόντα, τα 108 παραμένουν στα ίδια επίπεδα, από τα 20 προϊόντα ζωικής παραγωγής τα 6 παραμένουν στα ίδια επίπεδα, όπως επίσης στα ίδια επίπεδα παραμένει και το σύνολο των αλιευμάτων.
Από τα προϊόντα που αυξάνονται, τη μεγαλύτερη αύξηση 6,67% εμφανίζει η τιμή για γαλοπούλες, που αυξάνει μόλις 1 λεπτό στα 0,16 ευρώ από 0,15 ευρώ. Ενώ η μικρότερη αύξηση 1,97% καταγράφεται στους χοίρους, με τιμή 22,81 ευρώ από 22,37 ευρώ.
Όσον αφορά τις μειώσεις, για τα καπνά ανατολικού τύπου μειώνεται 0,01%, στα 208,78 ευρώ από 208,79 ευρώ και για τα καπνά μαύρα τσεμπέλια (αρδευόμενα) 14,29%, στα 60 ευρώ από 70 ευρώ.

Επίσης οι τιμές ενοικίων γεωργικής γης αυξάνονται κατά 2%, εξαιρουμένων των θερμοκηπίων, όπου η αύξηση είναι 3%.
Σε ότι αφορά τα ενοίκια στο νομό της Φθιώτιδας, στην πεδινή ζώνη, καθορίζονται σε 21,16 € το στρέμμα έναντι 61,05€ το στρέμμα που καθορίζονται στην ίδια την περσινή ζώνη οι ενδεχόμενες εκτάσεις.
Σε ότι αφορά την μη ορεινή αυτές που αρδεύονται υπολογίζονται τα ενοίκια με 16,93 € το στρέμμα έναντι 48,84 € το στρέμμα που υπολογίζονται στην ημιορεινή ζώνη οι αρδευόμενες εκτάσεις.
Τέλος σε ότι αφορά την ορεινή ζώνη για το νομό της Φθιώτιδας τα ενοίκια για εκείνα που δεν αρδεύονται υπολογίζονται με 12,70 € το στρέμμα έναντι 36,63€ το στρέμμα στην ίδια περιοχή εκείνα που αρδεύονται. Σε ότι αφορά τα θερμοκήπια αυτά υπολογίζονται με 311,02 € το στρέμμα.
Lamianews


















Ζήτηση υπάρχει αλλά οι τιμές της φράουλας… καταρρέουν

«Βουτιά» κάνει η τιμή της φράουλας από την αρχή της φετινής περιόδου, ενώ οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βουπρασίας Ηλείας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι.
Ζήτηση του προϊόντος υπάρχει, αλλά η διεθνής οικονομική κρίση έχει «ρίξει» τις τιμές, με τα περιθώρια κέρδους να έχουν στενέψει πολύ! Από την άλλη, οι ποσότητες που διοχετεύονται πλέον στην αγορά είναι πολύ περισσότερες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Νίκος Σαμαράς από την Βουπρασία τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα πράγματα φέτος δυστυχώς δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε. Στην παρούσα φάση η τιμή πώλησης του προϊόντος κυμαίνεται ανάμεσα στα 70 με 80 λεπτά ανά κιλό, τη στιγμή που πέρσι η αντίστοιχη τιμή ξεπερνούσε κατά πολύ το 1 ευρώ. Από την άλλη τα έξοδα, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες καλλιέργειες, έχουν εκτοξευθεί κατακόρυφα. Δυστυχώς πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Εάν δεν αλλάξει κάτι σύντομα τότε τα προβλήματα θα είναι πολλά».
ΠΑΤΡΙΣ

Συνελήφθη 48χρονος κάτοικος του Δήμου Παπαφλέσσα με ηρωίνη

Με τέσσερις συσκευασίες βάρους 4.8 γραμμαρίων ηρωίνης συνελήφθη χθές το πρωί στον καταυλισμό των τσιγγάνων « Παναγάκια » 48χρονος κάτοικος του Δήμου Παπαφλέσσα την ώρα της συναλλαγής . Σύμφωνα με την αστυνομία ο 48χρονος προμηθεύτηκε την ηρωίνη σε συσκευασία με σκοπό την εμπορία της .Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Καλαμάτας

Ράλλυ παλαιών αυτοκινήτων

Συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, είχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ) κ. Δημήτρης Βερναρδάκης και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Πέτρος Τσαπέπας και συζήτησαν για την οργάνωση του 39ου ράλλυ ΦΙΛΠΑ, που θα διεξαχθεί από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2010 και θα φέρει στην Καλαμάτα περίπου 150 άτομα και 70 παλαιά αυτοκίνητα ηλικίας 35 έως 85 ετών.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι θα είναι μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, τόνισε τα οφέλη για την πόλη της Καλαμάτας και ανέφερε ότι το γεγονός θα ενισχύσει της τοπική οικονομία και την προβολή της πόλης.

Ιστιοπλοϊκή ομάδα «Greek Challenge» -Συνάντηση με το Δήμαρχο

Συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, είχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας Greek Challenge, κ. Σωτήρης Μπουζέας.
Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το ενδεχόμενο η μεγαλύτερη και σημαντικότερη Ιστιοπλοϊκή Διοργάνωση του κόσμου, «America's Cup», να έρθει τα επόμενα χρόνια στην Καλαμάτα, καθώς και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για να μπορούν τα πληρώματα των ομάδων να προπονούνται.
Ο αμφιθεατρικός Μεσσηνιακός Κόλπος είναι ο πλέον κατάλληλος για να γίνει Kέντρο Ιστιοπλοΐας, δεδομένου ότι έχει ιδανικές καιρικές συνθήκες όλο το χρόνο. Η ιστορική και φιλόξενη πόλη της Καλαμάτας θα έχει σίγουρα πολύ σημαντικά οικονομικά και τουριστικά οφέλη.

Ανακύκλωση Φεστιβάλ-Διαφημιστικό spot

Παρουσιάστηκε χθες, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το διαφημιστικό spot για την ανακύκλωση από το Δήμαρχο Καλαμάτας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και εκπροσώπους της διαφημιστικής εταιρείας «Ρrovoli».
Το Φεστιβάλ ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 30 Απριλίου και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον Πεζόδρομο της Αριστομένους, την κεντρική πλατεία, το Δημοτικό Θέατρο κλπ.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης των κατοίκων της πόλης, όσον αφορά την ανακύκλωση, όχι μόνο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και για εξοικονόμηση οικονομικών πόρων.
Επισήμανε ότι, ο Δήμος Καλαμάτας είναι πρωτοπόρος στην ανακύκλωση σε όλη την Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου