24.4.10

Κρίση, χρέος, έλλειμμα, πτώχευση…και μετά λέμε τι μας φταίει

Οικονομολόγος δεν είμαι, αλλά ούτε κι ο μέσος νοικοκύρης ή επιχειρηματίας είναι κι όμως τα καταφέρνει να επιπλέει οικονομικά. Αλλά μήπως με τους επαγγελματίες οικονομολόγους που είχαμε στις κυβερνήσεις μέχρι τώρα (π.χ. Καθηγητής Α. Παπανδρέου, καθηγητής Κ. Σημίτης, Γερ. Αρσένης, Γ. Παπαντωνίου, Γ. Αλογοσκούφης, και άλλοι) τι είδαν τα αθώα παιδικά μάτια μας; Να βουλιάζουμε είδαμε και να αναζητούμε σωσίβια!
Βουρ στον πατσά να δανειζόμαστε για να λαϊκίσουμε. Για να διορίσουμε κομματικούς φίλους, για να δώσουμε παροχές σε ομάδες με συνδικαλιστές του κόμματος. Για να δώσουμε παροχές για να πάρουμε ψήφους .Να διορίσουμε (αργόμισθο) κόσμο “να φάει ψωμάκι” από τον κρατικό κορβανά! Να πάρουμε “αγκαλιά” τις προβληματικές επιχειρήσεις που οι ιδιοκτήτες τους ξεφορτώθηκαν γιατί ήταν ζημιογόνες και τις φορτώθηκε ο φορολογούμενος. Σπατάλες! Σπατάλες στα υπουργεία, σπατάλες στα ταξίδια υπουργών και πρωθυπουργών (συχνά με τις συζύγους, μήπως τους ξεφύγουν οι τελευταίες κρεασιόν των μόδιστρων), με τσούρμο παρατρεχάμενων, άλλος να βαστάει την τσάντα, άλλος την ομπρέλλα, άλλος τη βαλίτσα, άλλος ν’ ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου, άλλος να κάνει τα τηλεφωνήματα, άλλος να κρατά σημειώσεις… Σπατάλες στα έργα και στα “έργα” για να φάνε …παντεσπάνι οι δικοί μας εργολάβοι (να δώσουν και το κάτι τίς τους στους εθνοπατέρες ή κρατικούς υπαλλήλους που βοήθησαν στη δημοπρασία!).
Και ήρθαν κι οι ολυμπιακοί αγώνες…. Και γλεντήσαμε μ’ εκείνο το τρισκαταραμένο “…and the winner is Athens” και χόρεψαν αγκαλιά Γιάννα και Αβραμόπουλος και οι νουνεχείς είπαν “αλλοίμονό μας” και “μαύρο φίδι που μας έφαγε” και άλλα τέτοια, αλλά όλοι εδώ είχαν μεθύσει με τη “δόξα των προγόνων” και με άλλα τέτοια φαιδρά. Και άρχισε το πανυγήρι της σπατάλης!
Και ένας λαός που δεν παράγει τίποτα σχεδόν, εκτός από CO2 από τα αυτοκίνητα και ηλεκτρομαγνητική αντινοβολία από τα κινητά, επιδόθηκε σε αλόγιστη σπατάλη πόρων. Και όταν σπαταλάς από κάπου πρέπει να τα πάρεις. Και όταν τα ζητάς με “σωστούς” τρόπους (πορείες και κλείσιμο δρόμων, απεργίες, κ.α.) τελικά τα παίρνεις από το κράτος κι αυτό από τους τραπεζίτες που δανείζουν!
‘Ένας λαός που, με κριτήριο την παραγωγική του ικανότητα, θα έπρεπε να ζει σε άφατη λιτότητα, ζει σε άφατη χλιδή!
Με διακοπές στα εξωτερικά, με 2-4 αυτοκίνητα σε κάθε οικογένεια (τα παιδιά πρέπει να έχουν δικό τους όχημα από τα 18 και τα ΜΜΜ είναι άδεια!), με εισαγόμενες φίρμες ρούχων, παπουτσιών, τσαντών, γραβατών, ακόμα και ζωνών.
Με εισαγόμενα τα ραπανάκια, τις τομάτες, τις πατάτες, τα λάχανα, τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, τα σταφύλια, το ψωμί, τα τυριά, τα βούτυρα, τα κρασιά, τα άνθη, ενώ υποτίθεται ότι είμαστε ένας γεωργικός λαός!
Πώς διάολο περιμένουμε να προκόψουμε χωρίς να παράγουμε αδέρφια; Και τα λιγοστά έσοδα από τη ναυτιλία, τον τουρισμό και τις ελάχιστες, πλέον εξαγωγές, τι να προλάβουν να καλύψουν από τη χλίδα της Ελληνικής οικογένειας;
Τι είπατε; Εϊμαστε οι πιό σκληρά εργαζόμενοι της Ευρώπης;
Ναι αλήθεια είναι αυτό, αλλά αν υπολογίσετε ότι περίπου οι μισοί από εμάς είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι (δουλειά μηδέν) και οι άλλοι μισοί εργαζόμαστε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τη γραφειοκρατία που οι άλλοι μισοί παράγουν και για να πληρώσουμε τις μίζες που αυτοί μας παίρνουν, το αποτέλεσμα είναι προφανές!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

"Ανοικτή επιστολή" στον Γιώργο Παπανδρέου- Κλείσε φυλακή τους κλέφτες Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ & ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αθήνα, 23 Απριλίου 2010
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Έχω κατ' επανάληψη εκφράσει δημόσια την άποψη μου για τα οικονομικά και πάσης φύσεως θέματα που ταλανίζουν την κυβέρνησή μας, για τις πρακτικές κυβερνητικών αξιωματούχων που εκθέτουν και σένα και το κίνημα και την ιστορία μας, αλλά και για όσα επέρχονται για την ελληνική κοινωνία.
Με το θάρρος που μου παρέχει η ανιδιοτελής στράτευσή μου στο συλλογικό λαϊκό κίνημα που συγκρότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το οποίο σε ανέδειξε Πρόεδρο και Πρωθυπουργό.
Με την αυτοπεποίθηση που μου δίνει το ιστορικό των αγώνων που έδωσε απέναντι σε ξενόδουλες αντιλήψεις και υποτέλειες, το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Με τη νομιμοποίηση που μου επιτρέπει η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που πίστεψε και υποστήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, σου στέλνω αυτή την επιστολή και σε παρακαλώ διάβασε μέσα απ' τις γραμμές που ακολουθούν τις απλές αλήθειες που λέει η κοινωνία.
Πρόεδρε,
Στις 4 Οκτώβρη του 2009 ο ελληνικός λαός σου έδωσε την εντολή να ανορθώσεις τη χώρα μετά από τη δεξιά λεηλασία και την συσσώρευση λαθών απ' τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Αυτή την εντολή στην έδωσε και το σύνολο του ΠΑ.ΣΟ.Κ γιατί όλοι πίστεψαν πως θα ακολουθήσεις έναν ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό δρόμο με το λαϊκό συμφέρον στην πρώτη γραμμή.
Δεν σου την έδωσε για να την καταχραστούν οι ακραία νεοφιλελεύθεροι συνεργάτες σου και με πρόσχημα εσένα και το ηθικό σου ανάστημα να διασύρουν τη χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Έρμαιη στις ορέξεις των Διεθνών Τραπεζιτών η Ελλάδα πορεύεται αμήχανη με το χέρι απλωμένο στους τοκογλύφους αναβάλλοντας και ξορκίζοντας το αναπόφευκτο που είχες όλη την εξουσία και έγκριση να αντιμετωπίσεις χωρίς καθυστέρηση.
Αυτοί οι συνεργάτες σου δεν γεννήθηκαν από το λαϊκό κίνημα αλλά από τη θερμοκοιτίδα του κεφαλαίου και αυτό υπηρετούν.
Πασχίζουν να μείνει η Ελλάδα συνεπής δανειολήπτης αυτών που την καταχράστηκαν.
Παγιδεύουν την πατρίδα σε μηχανισμούς που δηλώνουν εταίροι μας και κερδοσκοπούν ασύστολα απ' τα αδιέξοδά μας.
Είτε είναι ανίκανοι, είτε είναι έμμισθοι υπάλληλοί τους.
Προτιμώ να είναι ανίκανοι.
Η λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η αποστολή τους. Έχουν αναλάβει το έργο να εγκλωβίσουν την Ελλάδα στον Γολγοθά που ετοίμασαν οι δανειστές μας. Αρχικά στο νέο υψηλότοκο και κερδοφόρο για κάποιους δανεισμό, μετά στην εποπτεία, μετά στην κατάσχεση και μετά στον πλειστηριασμό.
Πρόεδρε,
Ακόμη και τώρα μπορείς να πεις το νέο ΟΧΙ.
Διώξε τους εγκάθετους των τραπεζιτών, δώσε το χέρι στο λαό, κλείσε φυλακή τους κλέφτες όπου κι αν ανήκουν, πες την αλήθεια και προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με την απειλή εξόδου απ' την ευρωζώνη.
Μόνο αυτό φοβούνται.
Οι Έλληνες μπορούν να πουν το ναι στη συνειδητή αναστολή της ευημερίας για τρία-τέσσερα χρόνια και μετά να ξανακτίσουν απ' την αρχή, χωρίς βαρίδια, μια νέα Ελλάδα μαζί σου.
Οι Έλληνες δεν μπορούν να πουν ναι στην υποδούλωση της Ελλάδας για 25 και 30 χρόνια με άγνωστες συνέπειες.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Με την ευλογία της άμεσης σχέσης με τον ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου να έχει οδηγήσει τη ζωή μου αισθάνθηκα υποχρεωμένος να σου γράψω αυτές τις γνώμες.
Κοίτα γύρω σου και άσε το ένστικτό σου να σε οδηγήσει κοντά στο λαό. Η θέση σου είναι μ' αυτούς που δεν πρέπει να χάσουν την ελπίδα κι όχι μ' αυτούς που φοβούνται μήπως χάσουν τα υπερκέρδη τους.
Προχώρησε άμεσα σε Συνέδριο για να πάρεις νέα δύναμη και να ξεκαθαρίσεις τι είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κι όταν το πράξεις αυτό και με το λαό θα είσαι συνεπής, γιατί θα ξέρει ότι δεν εξαπατήθηκε στις 4 Οκτώβρη και θα φύγουν από μόνοι τους όσοι σε οδηγούν σήμερα να χρεωθείς ξένες αμαρτίες.
Η ιστορία σου επιφύλαξε να αποδείξεις ότι μπορείς να γράψεις και να γραφτείς στην ιστορία.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Καλλικράτης: Ποιές είναι οι βασικές αλλαγές

Με τον «Καλλικράτη», την κορυφαία διοικητική μεταρρύθμιση, να βρίσκεται ante portas, αφού το χωροταξικό του παρουσιάζεται την ερχόμενη Τρίτη, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει άμεσα και την αλλαγή στον εκλογικό νόμο επιθυμώντας αυτή να πραγματοποιηθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση όλων των κομμάτων και -σε κάθε περίπτωση- τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση βρίσκονται οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου, οι οποίες περιλαμβάνουν και την κατανομή των εδρών με βάση το νέο σύστημα, το οποίο κινείται στη λογική του «γερμανικού μοντέλου». Ειδικότερα, στις βασικές αλλαγές περιλαμβάνονται τα εξής:..

1. Δεν καταργείται ο σταυρός προτίμησης, εκτός αλλαγής την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.
2. Οι 180 (ή οι 175, εφόσον τα κόμματα συμφωνήσουν για την ψήφο των ομογενών) από τους 300 βουλευτές θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες και οι υπόλοιποι 120 ή 125 θα εκλέγονται με λίστα στις 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες της χώρας.
3. Ο πήχης της αυτοδυναμίας τοποθετείται στο 40,20%.
4. Αποσυνδέεται η αυτοδυναμία από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μένουν εκτός Βουλής.
5. Διατηρείται η αναλογικότητα του νόμου Σκανδαλίδη.
6. Το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτείται με 40 έδρες (αντί για τις 50 που προβλέπει ο νόμος Παυλόπουλου).
7. Διατηρείται το όριο του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.
8. Οι καινούργιες μονοεδρικές περιφέρειες δεν θα παραβιάσουν τα όρια των σημερινών νομών. Κατά πάσα πιθανότητα οι βουλευτές Επικρατείας θα ενταχθούν στις περιφέρειες. Εκεί μπορεί να προβλεφθούν και θέσεις για τους Έλληνες του εξωτερικού.
Στους βασικούς στόχους της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ειδικά δε αυτήν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να εφαρμοστεί αμέσως και να ισχύσει στις εθνικές εκλογές του 2014. Συνεργάτες του πρωθυπουργού θυμίζουν προκαταβολικά πως η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ταχθεί υπέρ του γερμανικού συστήματος, αναμένουν ωστόσο τη θέση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν φαίνεται να συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή, αντίθετοι εμφανίζονται τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ηγεσίες των οποίων επιθυμούν μεν αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά προς τη λογική της απλής αναλογικής. Σε ό,τι αφορά τον ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης δεν φαίνεται να είναι αντίθετος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Espresso

Πλαστικές λωρίδες στις Διαβάσεις …. για να μη σβήνουν

Άρχισαν χθες το βράδυ, οι τοποθετήσεις πλαστικών λωρίδων στις Διαβάσεις των κόμβων στις οδούς Φαρών και Κρήτης αλλά και Κρήτης και Ακρίτα στην Καλαμάτα , με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφοριακής ασφάλειας.
Οι εργασίες θα γίνονται κατά τις βραδινές ώρες, για να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα για επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων

Την έναρξη υλοποίησης του τέταρτου προγράμματος προώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια της πρώτης δέσμης μέτρων για το 2010 ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ.
Το πρόγραμμα αφορά τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου με την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 50.000 ανέργων σε εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Οι όροι υλοποίησης περιλαμβάνονται στις σχετικές προκηρύξεις που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 26 Απριλίου.
Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

«Ναι» σε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες σε γεωργικές εκτάσεις

Επιτρέπεται η εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κ.α.) σε γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, αλλά βάσει ειδικών διατάξεων, για τη μείωση της επίπτωσής τους στη γη, τη διαφύλαξη του χαρακτήρα της και με ανώτατο όριο (πλαφόν) το 1% της συνολικής έκτασης γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας.
Αυτό προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή.
Με το εν λόγω νομοσχέδιο, η τιμολόγηση του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας γίνεται περισσότερο ορθολογική, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επενδύσεων, δίχως στρεβλώσεις και κατασπατάληση πόρων, ενώ παράλληλα ενισχύονται τα τιμολόγια για τη βιομάζα, το βιοαέριο, τις μικρές ανεμογεννήτριες και τις μονάδες ΣΗΘΥΑ. Για τα φωτοβολταϊκά εξακολουθεί να ισχύει η κλίμακα των τιμών σύμφωνα με τον νόμο 3734/2009.
Εξάλλου, κατοχυρώνεται νομοθετικά ότι οι περιοχές απολύτου προστασίας της φύσης, αποτελούν ζώνη αποκλεισμού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, επιτρέπεται η χωροθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με εκτίμηση των επιπτώσεων και αφού ληφθεί μέριμνα για τη διατήρηση κάθε πιθανού προστατευτέου αντικειμένου της περιοχής.
Το πλήρες άρθρο του νομοσχεδίου, που αφορά τις γεωργικές γαίες έχει ως ακολούθως :
«Σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του οικείου Νομού ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, απαγορεύεται η άσκηση οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας, εκτός από την γεωργική εκμετάλλευση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς Α.Π.Ε. Κάθε επέμβαση στις εκτάσεις αυτές, είτε για τη μεταβολή του προορισμού τους και τη διάθεσή τους για άλλες χρήσεις είτε για την εκτέλεση έργων ή τη δημιουργία εγκαταστάσεων ή παροχή άλλων εξυπηρετήσεων μέσα σε αυτές, έστω και χωρίς μεταβολή της κατά προορισμό χρήσης τους, αποτελεί εξαιρετικό μέτρο και ενεργείται πάντοτε με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που εκδίδεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος και μόνο για λόγους που εξυπηρετούν τον γεωργικό χαρακτήρα της αγροτικής εκμετάλλευσης ή την εγκατάσταση σταθμών Α.Π.Ε. Η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει εφόσον πρόκειται για την εκτέλεση στρατιωτικών έργων, που αφορούν την εθνική άμυνα της χώρας, καθώς και για την εκτέλεση μεγάλων αναπτυξιακών έργων του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Ειδικά, απαγορεύεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς Α.Π.Ε. σε αγροτεμάχια της Αττικής που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, καθώς και σε περιοχές της Επικράτειας που έχουν ήδη καθοριστεί ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας από εγκεκριμένα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (Γ.Π.Σ.) ή Σχέδια Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του ν.2508/1997 (Α’ 124), καθώς και Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) του άρθρου 29 του ν.1337/1983 (Α’ 33), εκτός αν διαφορετικά προβλέπεται στα εγκεκριμένα αυτά σχέδια.
Με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου, επιτρέπεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που εκδίδεται μέσα σε δύο μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή η άδεια χορηγείται μόνο αν οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί για τους οποίους έχουν ήδη εκδοθεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή, σε περίπτωση απαλλαγής, δεσμευτικές προσφορές σύνδεσης από τον αρμόδιο Διαχειριστή, καλύπτουν εδαφικές εκτάσεις που δεν υπερβαίνουν το 1% του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων του συγκεκριμένου νομού. Για την εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου χρησιμοποιούνται τα στοιχεία της Ετήσιας Γεωργικής Στατιστικής Έρευνας του έτους 2008 της Γενικής Γραμματείας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας. Για τον υπολογισμό της κάλυψης λαμβάνεται υπόψη η οριζόντια προβολή επί του εδάφους των φωτοβολταϊκών στοιχείων. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είναι δυνατό να ορίζονται ειδικοί όροι για την αποκατάσταση του γηπέδου μετά την αποξήλωση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε. που έχουν εγκατασταθεί σε αγροτεμάχια που χαρακτηρίζονται ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας».

23.4.10

Κραυγή αγωνίας από Νέους Αγρότες

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας στις 18 Απρ 2010 η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας δημιούργησε μια πλατφόρμα επικοινωνίας όσων υπέβαλαν αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών με τους εκπροσώπους τους (βουλευτές) και με άλλους Νέους Αγρότες.Στην συνάντηση, που συντόνιζε η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (πρόεδρος της ΕΝΑ Αργολίδας), μετείχαν 78 περίπου συμπολίτες, και ο Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ-Βουλευτής Αργολίδας κ. I. Μανιάτης, ο βουλευτής κ. I. Ανδριανός, τα μέλη του ΔΣ της ΕΝΑ Αργολίδας κκ Δ. Λαλιώτης, Α. Αγγέλου, Ι. Δενεσάκης, η κα Κ. Ζούδια (πρόεδρος Κτηνοτρόφων Αργολίδας), η κα Κ. Μπόμπου (ΑντιΝομάρχης Αργολίδας), ο κ. Γ. Τσομπάνης (Δ/ντής Αγρ. Ανάπτυξης), ο κ. Π. Μανιατάκος (Δ/νση Αγρ. Αναπτ.), ο κ. Η, Ρούμπος (ΓΕΩΤΕΕ), ο κ. Δ. Σχοινοχωρίτης (ΕΝΑ Κορινθίας) και ο κ. Δ. Μιχαηλίδης (Τεχνικός Σύμβουλος ΠΕΝΑ)....
Έγινε κατανοητό ότι πρόκειται για ενέργειες που άπτονται δικαστικής διερεύνησης για τυχόν εξαπάτηση , τόσο σε επίπεδο πολιτικών (όπως συνέστησε ο κ. Μανιάτης), όσο και σε επίπεδο υπηρεσιακών λειτουργών, ακόμα και ως ανάγκη αποκατάστασης αδικιών ή παραλείψεων της δημόσιας διοίκησης από τους θιγόμενους πολίτες.
Επισημάνθηκε ότι είναι ισοδυνάμου αποτελέσματος «προς μη απόδοση δικαιοσύνης» ο εξαιρετικά βραδύς ρυθμός τελεσίδικων αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων (4-6 χρόνια για εκδίκαση, επί πλέον χρόνος για απόφαση και πιθανή έφεση?), η ενεργοποίηση των οποίων μπορεί να γίνει μόνο με ατομική προσφυγή και νέες ατομικές δαπάνες.
Εκφράσθηκε από πολλούς η οριακή αντιμετώπιση της άρνηση αποδοχής του, συγκριτικά με τις αναγκαίες δεσμεύσεις, ευτελούς «τιμήματος» εξαγοράς της αξιοπρέπειας των Νέων Γεωργών.
Έτσι αν δεχθούν οι Νέοι Γεωργοί τα νέα «εκ των υστέρων» ανακοινωθέντα κριτήρια, θα είναι υποχρεωμένοι να δεσμευτούν σε αναξιοπρεπείς ελέγχους από δημόσιους υπαλλήλους που ως εκπρόσωποί της δεν μπόρεσαν να τηρήσουν ούτε το τετράμηνο έκδοσης απόφασης.
Έτσι αν δεχθούν οι Νέοι Γεωργοί τα 4.000-6.000 € που θα μπορούσαν να πάρουν άμεσα (όσο άμεσα είναι, μετά από 16 μήνες αναμονής) ως πρώτη δόση, μόλις καλύπτονται τα παράβολα και αμοιβές τρίτων για υποβολή της αίτησης, ενώ σαφώς δεν καλύπτουν δαπάνες αγοράς γης ή ζωικού κεφαλαίου ή ακόμη και ενοικιάσεων.
Έτσι αν δεχθούν οι Νέοι Γεωργοί τα Ευρώ του Προγράμματος Νέων Γεωργών το ποιο πιθανό είναι ότι θα βρεθούν με συγκεκριμένες υποχρεώσεις, που θα τις ελέγχουν τρίτοι, για επενδύσεις τις οποίες θα πρέπει να κάνουν με ίδια κεφάλαια, διότι τα περίφημα Σχέδια Βελτίωσης δεν ανακοινώθηκε ακόμα αν θα μπορούν να καλύψουν όλους τους Νέους Γεωργούς, τους Νέους Αγρότες που έγιναν από την προηγούμενη Προκήρυξη και πιθανούς παλαιότερους αγρότες.
Έτσι αν δεχθούν την απόφαση ένταξης με τα νέα ανακοινωθέντα ποσά, θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν την επένδυσή τους, που υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε 150.000 € με «ζεστά» λεφτά, σε πιθανόν υπερτιμημένα καινούργια μηχανήματα, ενώ θα μπορούσαν να έχουν τα ίδια αποτελέσματα αξιοποιώντας μεταχειρισμένα μέσα, ίσως με την μισή ή πάντως πολύ μικρότερη δαπάνη, και σε χρόνους απόλυτα ελεγχόμενους από τους ίδιους, ανάλογα με τις δυνατότητες και όχι ανάλογα με το πρόγραμμα της ΕΕ.
Το αρχικά προσδιορισθέν υψηλό ποσό του πριμ πρώτης εγκατάστασης εκτιμάται ότι θα βοηθούσε να ξεπεραστούν μερικά από τα δυσμενή παραπάνω περιγραφέντα σημεία και θα έκανε κάπως ελκυστικότερη την ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών.
Για όσους έχουν επιλέξει τα αγροτικά επαγγέλματα και την αγροτική ζωή, η αποδοχή των ανακοινωθέντων δυσμενών εξελίξεων, δεν κάνει καθόλου ελκυστική την υπαγωγή στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών. Με την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών τους μπορούν να ξεκινήσουν ως Νέοι Επαγγελματίες Αγρότες, χωρίς να υποστούν τις εξευτελιστικές διαδικασίες και όρους, όπως εξελίσσονται 16 σχεδόν μήνες μετά την Πρόσκληση της 27/1/2009. Και όπως λέει ο ποιητής «αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως θες, τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις».
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης

Προσφύγαμε στον μηχανισμό

Την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, με δήλωση από το Καστελόριζο, σημειώνοντας ότι "είναι εθνική και επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην ΕΕ την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε".
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έδωσε την εντολή στον υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.

Μοντέλο - παρουσιάστρια συνελήφθη για πορνεία

Παλαιότερα είχε συλληφθεί μία κοπέλα που πρωταγωνιστούσε σε κάποια ρεπορτάζ της εκπομπής του, χθες ήρθε η σειρά για μία από τις συνεργάτιδές του να συλληφθεί από την αστυνομία με την κατηγορία ότι έκλεινε «επαγγελματικά» ραντεβού έναντι αμοιβής… Τι έχει συμβεί στην εκπομπή γνωστού καναλιού;
Η αλήθεια είναι ότι η είδηση δεν αποτελεί κάτι ασυνήθιστο: μοντέλο συνελήφθη γιατί έκανε πορνεία! Ένα μοντέλο βέβαια που έμπαινε στα σπίτια μας από την τηλεόραση καθώς βρισκόταν στο πλευρό του Βασίλη Δρυμούση στην εκπομπή του «Showbiz news» που προβαλλόταν στο Alter. Το μοντέλο έκλεινε ραντεβού μέσω του γραφείου του και χρέωνε 300 ευρώ τη μισή ώρα. Μάλιστα σύμφωνα με φήμες που μεταφέρουμε με μεγάλη επιφύλαξη, το θέμα είχε γίνει γνωστό και στους ιθύνοντες του καναλιού, οι οποίοι είχαν προβληματιστεί έντονα σχετικά με την τύχη της εκπομπής αλλά και με τα κορίτσια που συμμετείχαν στην εκπομπή.

Κάηκε εργοστάσιο στα Φιλιατρά

Εργοστάσιο επεξεργασίας πλαστικών - χαρτικών στην περιοχή των Φιλιατρών καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας λίγο μετά τις 4:30 χθες το απόγευμα .
Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με ισχυρές δυνάμεις από τους Γαργαλιάνους, την Καλαμάτα και την Κυπαρισσία με 25 άνδρες και 10 οχήματα, δίνοντας σκληρή μάχη για να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο και δύο ώρες αργότερα την κατάσβεσαν πλήρως.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία Γαργαλιάνων.

Σύσκεψη για το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Φώτη Χατζημιχάλη και τη συμμετοχή των προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και των πέντε νομών της περιφέρειας.Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το κλείσιμο των ενεργών και η αποκατάσταση των ανενεργών ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο, καθώς και η ενημέρωση των φορέων για τον περιφερειακό σχεδιασμό και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρεια.Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με δηλώσεις του, σημείωσε ότι πρέπει να επισπεύσουν οι ΦΟΔΣΑ την εγκατάσταση δεματοποιητών, οι οποίοι αποτελούν μεταβατικό στάδιο διαχείρισης και η προοπτική τους είναι να λειτουργήσουν ως σταθμοί μεταφόρτωσης στην ολοκληρωμένη διαχείριση με τον νέο περιφερειακό σχεδιασμό, που θα ετοιμαστεί το επόμενο διάστημα και θα υπάρξει οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο κ. Χατζημιχάλης σημείωσε ότι στο νέο ΠΕΣΔΑ θα δοθεί έμφαση στο πρώτο στάδιο, που είναι διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Φιλιατρά -Παρουσιάστηκε στην αστυνομία και δήλωσε ότι καλλιεργείς σε γλάστρες …Χασίς

Στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών προσήλθε αυθορμήτως ένας 46χρονος κάτοικος της περιοχής και δήλωσε ότι στην εξοχική του κατοικία καλλιεργεί σε γλάστρα με βασιλικό δώδεκα (12) φυτά χασίς.
Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο όπου βρήκαν τα φυτά, τα οποία εκρίζωσαν και κατάσχεσαν.
Ο 46χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ ενεργείται προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών.

«ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2010» -Στις ασκήσεις …..πάμε καλά

Ολοκληρώθηκε χθές η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2010» στον ..πυρόπληκτο Ταύγετο.
Επί χάρτου όλα πήγαν καλά δόθηκαν τα απαιτούμενα συγχαρητήρια και ικανοποιημένοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους.
Και ερωτώ εγώ ο αφελής πολίτης πόσα χρήματα κόστισε όλο αυτό ….το θέατρο σε καιρό οικονομικής κρίσης
Πόσο κόστισε η βόλτα των πυροσβεστικών οχημάτων από τους Γαργαλιάνους την Κυπαρισσία την Πύλο κλπ στον Ταύγετο?
Τελικά ο πολίτης σε τι ωφελήθηκε από αυτό το ..θέατρο που οι αξιωματούχοι έστησαν μόνο για την παρουσία των τηλεοπτικών καμερών και για δύο βαρύγδουπα λόγια προκειμένου να κερδίσουν δύο λεπτά τηλεοπτικής προβολής στα βραδινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και μια φωτογραφία πρωτοσέλιδη στον Τοπικό τύπο

Γιορτή Ανακύκλωσης στην Καλαμάτα

Ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Γιορτή της Ανακύκλωσης (25-30 Απριλίου) και σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο «Από τη Λύρα στη Λυρική», την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 και ώρα 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας.
Εικόνες, ήχοι και ιδέες της αρχαίας Ελλάδας, ανακυκλώνονται στη σύγχρονη όπερα σε ένα αμάλγαμα δυναμικών συσχετίσεων όλων των ειδών της τέχνης.
Η ιστορία της όπερας ως προσπάθεια αναβίωσης της αρχαίας ελληνική τραγωδίας, συμπλήρωσε πάνω από 400 χρόνια ζωής.
Ο Νίκος Ξανθούλης μαζί με την Ιωάννα Καράνταγλη, παρουσιάζουν την αρχαία ελληνική μουσική και την υπέροχη πορεία προς την όπερα, ενώ άριες, ντουέτα και σύνολα από την όπερα, τραγουδούν οι κορυφαίοι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Βασιλική Καραγιάννη, Βικτώρια Μαιφάτοβα, Δημήτρης Σιγαλός και Κώστας Ρασιδάκης. Στο πιάνο συνοδεύει ο μαέστρος π. Χρύσανθος Αλισάφης. Θα ακουστούν έργα των Mozart, Verdi, Offenbach, Bizet, Donizetti και άλλων.

Σε δίκη παραπέμπεται αστυνομικός για ….τοκογλυφία

Αστυνομικός παραπέμπεται να δικαστεί στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για υπόθεση τοκογλυφίας.
Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το καλοκαίρι του 2008 ο κατηγορούμενος δάνεισε σε οδηγό ταξί, τον οποίο είχε γνωρίσει εκείνη την περίοδο, το ποσό των 30.000 ευρώ, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο τελευταίος.
Συμφώνησαν δε να του επιστρέψει τα χρήματα τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, καταβάλλοντας, ωστόσο, επιπροσθέτως ένα μικροποσό.
Τότε ξεκίνησε ο «εφιάλτης» του δανειστή. Λίγες μέρες μετά τη χορήγηση του δανείου, ο αστυνομικός, που το διάστημα εκείνο υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητούσε, με απειλές κατά της ζωής του αυτοκινητιστή, να του υπογράψει αρχικά τρεις συναλλαγματικές, συνολικής αξίας 42.500 ευρώ, και στη συνέχεια άλλες πέντε συναλλαγματικές, αξίας 33.000 ευρώ.
Ο δανειστής αδυνατούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κατηγορούμενου, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βούλευμα, ζητούσε τοκογλυφικούς τόκους, ύψους έως και 214%.
Μάλιστα, μέσα στην αγανάκτησή του, το θύμα πρότεινε στον αστυνομικό να του μεταβιβάσει τη μισή άδεια του ταξί που κατείχε, έτσι ώστε να «κλείσει» η υπόθεσή τους.
Το «μαρτύριο» του αυτοκινητιστή τελείωσε το καλοκαίρι του 2009 όταν κατέφυγε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.. Ο αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του, την ώρα που παραλάμβανε 58.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως μέρος συμφωνίας με το θύμα του για τη διευθέτηση της υπόθεσης.

Ελαιόλαδο: Οι ελληνικές συμμετοχές στην Biol Prize 2010

Εννέα ελληνικά παρθένα βιολογικά ελαιόλαδα, από τα 17 που συμμετείχαν στον προκριματικό διαγωνισμό, επελέγησαν για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό διεθνή διαγωνισμό βιολογικών ελαιολάδων Biol Prize 2010, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στην Ιταλία.
Τα διαγωνιζόμενα βιολογικά παρθένα ελαιόλαδα προήρχοντο από τις μεγαλύτερες (και όχι μόνο), ελαιοκομικές ζώνες της χώρας, όπως η Μεσσηνία, η Λακωνία, η Κρήτη, η Αχαΐα, η Λέσβος, τα Κύθηρα, η Κορινθία, η Αιτωλοακαρνανία και η Αττική και στο σύνολό τους ήταν υψηλής ποιότητας, ενώ τις εντυπώσεις σύμφωνα με τους διοργανωτές του προκριματικού διαγωνισμού «έκλεψαν» τα ελαιόλαδα από την Αιτωλοακαρνανία.
Την κορυφαία διάκριση του Βiol grecia , απέσπασαν δύο εκλεκτά ελαιόλαδα από τo Παναιτώλιο της Ναυπάκτου που ισοψήφησαν στην πρώτη θέση. Ήταν τα ελαιόλαδα της Άνω Ρουπακιάς και Ρουπακιάς του Δήμου Θεστιέων. Το δίδυμο των παραγωγών – τυποποιητών κ.κ. Σιαδήμα – Θεοδωρακόπουλου απέδειξε ότι η συνεχής φροντίδα, το μεράκι και η επίμονη και μακρόχρονη προσπάθεια, κυριολεκτικά από την φύτευση έως την τυποποίηση, τελικά επιβραβεύονται.
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το εξαίρετο Aegean Gold της Ραφτέλη – Προτούλη Μαρία, από το Μεγαλοχώρι Λέσβου. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο ελαιόλαδο Λιοκάρπι των υιών Πρωτογεράκη από το Ηράκλειο της Κρήτης.
Στην τέταρτη ισοψήφησαν το ΕΙΡΗΝΗ του κ. Ν. Καλαμπόκα από το Πλωμάρι της Λέσβου, με το ΑΣΤΑΡΤΗ του κ. Η. Τζωρτζόπουλου από τα Κύθηρα. Ακολουθούν τα ελαιόλαδα του αγροκτήματος ΜΙΝΑ από την Εύα στην Καλαμάτα της κ. Μ. Φειδά , το PRINCESS CRETE από την κ. Δ. Σαβιολάκη και το ΜΑΝΙ BLAUEL του κ. Fr. Blauel από τον Πύργο Λεύκτρου της Μεσσηνίας.

Παρουσιάστηκε στη Βουλή το Μητρώο Αγροτών

«Το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων το οφείλουμε στους αγρότες της χώρας και είναι ο πυρήνας της αγροτικής μας πολιτικής, γιατί χωρίς αυτό καμία πολιτική και στρατηγική ανάπτυξης δεν μπορεί να εφαρμοστεί με διαφάνεια και αξιοκρατία, αλλά μόνον πελατειακά, ευκαιριακά και με ανισομέρεια».
Αυτό τόνισε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ενημερώνοντας για την αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου της τους βουλευτές- μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής....

Η υπουργός ανέφερε ότι θεωρείται απολύτως σκόπιμη και απαραίτητη η δημιουργία του Μητρώου με μια ενιαία βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει αλφαριθμητικές και χαρτογραφικές πληροφορίες, έτσι ώστε να είναι δυνατός ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός στρατηγικός σχεδιασμός για την αγροτική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της γεωργικής δραστηριότητας, τη δίκαιη κατανομή των δημόσιων πόρων, τη διαφανή διαχείριση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων μέσα από τις διασταυρώσεις στοιχείων και την προώθηση ολοκληρωμένων διατομεακών πολιτικών.
Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο τίθενται νέες προϋποθέσεις για το χαρακτηρισμό ενός φυσικού προσώπου ως επαγγελματία αγρότη με την αυτοπρόσωπη απασχόλησή του κατά ποσοστό 30% του συνολικού χρόνου εργασίας του και σε περίπτωση ύπαρξης και άλλου επαγγέλματος ή εισοδημάτων από άλλες πηγές, το ύψος του εισοδήματος από αγροτική εκμετάλλευση να ανέρχεται τουλάχιστον στο 35% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του.
Η υπουργός είπε ότι η προϋπόθεση του 50+1% για το εισόδημα που απαιτείται σήμερα, συρρικνώνει τον αριθμό των κατ’ επάγγελμα αγροτών στις 288.000, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών για διαπραγμάτευση της ΚΑΠ, αλλά και μέτρων εθνικής στήριξης στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ή τις αναδιαρθρώσεις καλλιεργειών.
«Τα σημερινά δεδομένα απαιτούν διεύρυνση της βάσης των αγροτών, έτσι ώστε να εφαρμοστούν κατά τρόπο σωστό και διαφανή τα εθνικά μας μέτρα και οι συμπληρωματικές δράσεις», είπε η υπουργός, η οποία δήλωσε πάντως ανοικτή σε βελτιώσεις με βάση τις παρατηρήσεις που ακούστηκαν από όλες τις πτέρυγες.
Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζει για την ανασυγκρότηση των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, αλλά και στο Μητρώο Εμπόρων που ολοκληρώνεται σήμερα και θα δοθεί στη διαβούλευση.
Από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ τόσο ο εισηγητής Νίκος Σαλαγιάννης, αλλά και οι Βασίλειος Έξαρχος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Βασίλης Κεγκέρογλου κ.α., μίλησαν για απουσία στρατηγικής επί σειρά ετών που οδήγησε στην πλήρη αποδιάρθρωση του αγροτικού τομέα και την ανάγκη πλέον στοχευμένων πολιτικών με επίκεντρο τον παραγωγό αγρότη.
Με βασικές παρατηρήσεις στην ανάγκη στήριξης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών τοποθετήθηκαν από τη ΝΔ, τόσο ο εισηγητής Μιχάλης Μπεκίρης, όσο και οι Κωνσταντίνος Μουσουρούλης, Γεώργιος Κασαπίδης, Γεώργιος Καρασμάνης και Αλέξανδρος Κοντός, οι οποίοι εξέφρασαν και τον προβληματισμό για την ανάγκη να ξεκαθαριστεί πού θέλουμε να οδηγηθεί η Γεωργία μέσα από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, ενώ έκριναν ότι χαλαρώνουν τα κριτήρια για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Ως «ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι κατ’ ουσίαν πρόκειται για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος των μεγαλοαγροτών και των επιχειρήσεων του αγροτικού χώρου με στόχο τη συγκέντρωση των επιδοτήσεων στα χέρια τους.
Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης τάχθηκε υπέρ της ανάγκης ευρύτερου διαλόγου και συνεννόησης εν όψει του νέου μοντέλου στήριξης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων από το 2013, αλλά παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης και παλαιοκομματική νοοτροπία.
Κατά την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου, το Μητρώο θα μπορούσε να είναι ένα σύγχρονο εργαλείο καταγραφής του αγροτικού δυναμικού, αλλά από τις ακολουθούμενες πολιτικές προκύπτει απομείωση του αγροτικού δυναμικού - αυτή τη στιγμή στο 8%, με ενδεχόμενο στόχο κατά άλλους το 5%
Από όλες τις πτέρυγες ζητήθηκε στήριξη των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, όπως επίσης ζητήθηκε να ξεκαθαρίσουν τα ίδια τα εμπλεκόμενα υπουργεία τον ορισμό τού κατά κύριο επάγγελμα αγρότη με δεδομένο ότι τροπολογία του υπουργείου Απασχόλησης, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους η Κατερίνα Μπατζελή ανέφερε ότι στόχος είναι ένας αξιόπιστος μηχανισμός για τη διαφανή διαχείριση των κοινοτικών και εθνικών πόρων και την εφαρμογή διατομεακών πολιτικών υπό συλλογική διαχείριση για ζητήματα εμπορίας και αθέμιτων πρακτικών.
Συμπλήρωσε ότι με το νομοσχέδιο θα διευρυνθεί και δεν θα συρρικνωθεί ο αριθμός των κατ’ επάγγελμα αγροτών, ενώ η εγγραφή στο Μητρώο θα είναι υποχρεωτική.
Όσον αφορά την αξία των διασταυρώσεων που πλέον θα γίνουν καθεστώς με την ολοκλήρωση του αρχείου, η υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε μία μόνον περιφέρεια και για δικαιούχους εξισωτικών αποζημιώσεων αποκαλύφθηκαν γκρίζες ζώνες με 600 περίπου κρούσματα παρανόμως αποζημιωθέντων.

Δενδρύλλια χασίς εντοπίστηκαν στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Στην περιοχή του Πεταλιδίου Μεσσηνίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε εξοχική κατοικία 57χρονου κατοίκου Αθηνών, δενδρύλλια χασίς. Συγκεκριμένα, σε περιφραγμένη αυλή καλλιεργούσε 14 δενδρύλλια χασίς ύψους 10 ως 20 εκατοστών περίπου και άλλα 8 σε τσιμεντένιο παρτέρι ίδιου περίπου ύψους.
Προανάκριση ενεργεί το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ αναζητείται ο 57χρονος.

22.4.10

Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας δύο άτομα με 11 κιλά χασίς

Δύο άτομα συνελήφθησαν από άνδρες του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, διότι μετέφεραν με αυτοκίνητο περίπου 11 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά τη διάρκεια ελέγχων στο λιμάνι, ζητήθηκε από οδηγό οχήματος να σταματήσει. Αμέσως ακολούθησε έρευνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες, στο πίσω μέρος του οχήματος, κάτω από την ταπετσαρία των δύο πλαϊνών τοιχωμάτων και μέσα στο εσωτερικό των ηχείων, 72 συσκευασίες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, βάρους περίπου 11 κιλών.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο 30χρονος αλλοδαπός οδηγός του αυτοκινήτου αλλά και ο 24χρονος επίσης αλλοδαπός συνοδηγός προσπάθησαν να διαφύγουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Καλλικράτης – Προεόρτια με…. αυγά και γιαούρτια

Για την ερχόμενη Τρίτη φαίνεται να έχει «κλειδώσει» ο «Καλλικράτης», αλλά τα «όργανα» έχουν ήδη ξεκινήσει σε συγκεκριμένες περιοχές, προτού καν ανακοινωθεί επισήμως η χωροταξική κατανομή.
Όπως στη Χαλκιδική, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία στον Πολύγυρο με αίτημα να οριστεί η Αρναία και όχι η Ιερισσός έδρα του νέου Δήμου που φέρεται ότι θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Χαλκιδική.
Τη «νύφη» πλήρωσε όμως το γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα, στην πρόσοψη του οποίου εκτόξευσαν … αυγά, ντομάτες, γιαούρτια και μπογιές κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες. Φαντασθείτε δηλαδή τι έχει να γίνει από την Τετάρτη, όταν ανά την Ελλάδα θα υπάρχουν , δικαίως ή αδίκως, δεκάδες –το λιγότερο – διαμαρτυρίες

Συνελήφθη 17χρονος για τον τραυματισμό του νιόπαντρου ζευγαριού στην Κεφαλλονιά.

Ένας ανήλικος 17 ετών συνελήφθη σήμερα από την Ασφάλεια Αργοστολίου, για το σοβαρό τραυματισμό του νιόπαντρου ζευγαριού, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Κεφαλλονιά.
Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, από την αστυνομία, ο τραυματισμός οφείλεται σε τροχαίο και όχι ξυλοδαρμό όπως θεωρήθηκε αρχικά και ο 17χρονος οδηγείται στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για εγκατάλειψη σε τροχαίο, βαριές σωματικές βλάβες, οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς δίπλωμα και έκθεση.
Ο 17χρονος εντοπίστηκε σήμερα από τους αστυνομικούς μετά από έρευνες, προσήχθη και ομολόγησε τι ακριβώς συνέβη με κάθε λεπτομέρεια.
Όπως είπε, το βράδυ της Κυριακής είχε βγει βόλτα με τη μοτοσικλέτα του πατέρα του, αλλά στη γέφυρα Δεβοσέτου στο Αργοστόλι, παρέσυρε το ζευγάρι με αποτέλεσμα να τραυματίσει και τους δυο σοβαρά....
Στη συνέχεια τους εγκατέλειψε και πήγε στο σπίτι του. Το ζευγάρι εντοπίστηκε από διερχόμενο, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία και ασθενοφόρο και μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς και στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και της αδυναμίας εκεί να τους προσφερθούν οι απαραίτητες βοήθειες διακομίστηκαν με στρατιωτικό αεροπλάνο C130 σε νοσοκομεία της Αθήνας όπου και νοσηλεύονται.
Η μοτοσικλέτα βρέθηκε στο σπίτι του 17χρονου και κατασχέθηκε, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος του πατέρα του ανήλικου για παραχώρηση μοτοσικλέτας.

Για εμπαιγμό των νέων αγροτών κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης, ανέφερε, σε δήλωσή του,ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει την οικονομική ενίσχυση πρώτης εγκατάστασης κατά 50% και πλέον, από το αρχικό ποσό των 35 έως 40 χιλ. ευρώ, που επρόκειτο να λάβουν οι δικαιούχοι εγκεκριμένοι νέοι αγρότες του μέτρου 2.1 του Προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής".
Πέρα, όμως, από αυτό, το αρμόδιο Υπουργείο, με νεότερες ανακοινώσεις του, προκαλεί τους νέους αγρότες με τη δήθεν στήριξή τους μέσα από τη διανομή δικαιωμάτων, που προκύπτουν από την παρακράτηση κατά τη μεταβίβασή τους ακόμη και μεταξύ παραγωγών, σημειώνει.
Όλα αυτά, αναφέρει, αποκαλύπτουν ότι υπάρχει διγλωσσία και λαϊκισμός από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο, για ακόμη μία φορά, εν μέσω της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 και εν μέσω της καλλιεργητικής χρονιάς, αιφνιδιάζει και εκπλήσσει αρνητικά τους παραγωγούς.
Ο κ.Κασαπίδης κατέθεσε, όπως αναφέρει, ερώτηση στη Βουλή για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους νέους αγρότες

Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ντροπή – Δεν ξέρουν τι σημαίνει τσίπα

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com/ για τον Δήμο Παπαφλέσσα

Φεύγουν μετά από 12 χρόνια παρακμής στον δήμο και φροντίζουν να εξοφλήσουν έως ακεραίας όλους τους πραίτορες και τα …παραμάγαζα εξουσίας που είχαν στήσει όλα αυτά τα χρόνια.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους απεύθυνε ο ανεξαρτητοποιηθείς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Ηλιόπουλος και δημοσιεύθηκαν σε όλο τον ημερήσιο τύπο της Μεσσηνίας το μόνο που φροντίζουν να κάνουν (έστω και στο παρά πέντε της παραμονής τους) στα κοινά είναι να εξυπηρετήσουν με τα χρήματα του δημότη μικροσυμφέροντα της στενής τους κομματικής πελατείας σε αντάλλαγμα της στήριξης του μηχανισμού εξουσίας που είχαν στήσει όλα αυτά τα χρόνια δημιουργώντας στην ουσία συνθήκες…… κατοχής στον άτυχο αυτό μικρό δήμο....
Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το απύθμενο θράσος που διαθέτουν να προμηθευτούν με απ΄ευθείας ανάθεση « Καλλωπιστικά φυτά »….αυτό τους μάρανε !!!! από ΥΠΟΔΙΚΟ επιχειρηματία άλλου δήμου χρεώνοντας τον δήμο ο Θεός ξέρει με πόσα ευρώ.
Τι και εάν διαθέτουν καλλωπιστικά φυτά ,επιχειρήσεις και….. μάλιστα υποστηρικτές της δημοτικής αρχής η ΑΠΈΥΘΕΙΑΣ ανάθεση πήγε σε άτομο που δεν δίστασε να κρατήσει όμηρο με το πιστόλι στο κρόταφο μέσα σε καφενείο τον γράφοντα που η σύζυγος του υπεραμύνθηκε των νομίμων αποφάσεων που είχε λάβει το Τ/Σ Μεταμόρφωσης
Ας θυμίσουμε την ιστορία όπως την Ανέφερε σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εφημερίδα Ελευθερία 12/02/2009
ΑΠΟ 45ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
Το πιστόλι στον κρόταφο σε θαμώνα καφενείου
Με όπλο απείλησε προχθές το απόγευμα θαμώνα καφενείου στη Μεταμόρφωση του
Δήμου Παπαφλέσσα ένας 45χρονος επιχειρηματίας, κάτοικος Πύλου. Αφορμή για το
περιστατικό ήταν μια τσιμεντόστρωση σε δρόμο που εφάπτεται με ιδιοκτησία του πατέρα του και η οποία σταμάτησε μετά την παρέμβαση συγγενικού προσώπου του παθόντα.
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την Αστυνομία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Ε“ κρατώντας όπλο αναποδογύρισε το τραπέζι που καθόταν ο άνθρωπος και τον κόλλησε στον τοίχο βάζοντάς του το πιστόλι στον κρόταφο και απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσει.
Το ρεπορτάζ Αναλυτικά
Με όπλο απείλησε προχθές το απόγευμα θαμώνα καφενείου στη Μεταμόρφωση του Δήμου Παπαφλέσσα ένας 45χρονος επιχειρηματίας, κάτοικος Πύλου. Αφορμή για το
περιστατικό ήταν μια τσιμεντόστρωση σε δρόμο που εφάπτεται με ιδιοκτησία
του πατέρα του και η οποία σταμάτησε μετά την παρέμβαση συγγενικού προσώπου του παθόντα. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου από την Αστυνομία, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Ε“ κρατώντας όπλο αναποδογύρισε το τραπέζι που καθόταν ο άνθρωπος και τον κόλλησε στον τοίχο βάζοντάς του το πιστόλι στον κρόταφο και απειλώντας τον ότι θα τον σκοτώσει. Το απίστευτο σκηνικό που πάγωσε τους υπόλοιπους θαμώνες και προκάλεσε σοκ στον άνδρα που απειλείτο, έγινε με αφορμή ένα δρομάκι που καταλήγει σε αδιέξοδο και που σύμφωνα με απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου το 2007 είναι δημοτικός
δρόμος. Προχθές, ο πατέρας του καταζητούμενου ξεκίνησε να τσιμεντάρει το
δρόμο αλλά τον σταμάτησε η Αστυνομία, η οποία είχε ειδοποιηθεί από συγγενικό πρόσωπο του παθόντα το οποίο είναι και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, ενώ παρών στο περιστατικό ήταν και ο ίδιος.
Η συνέχεια γράφτηκε στο καφενείο του χωριού από το γιο του ιδιοκτήτη ο οποίος τον απείλησε με το όπλο κολλημένο στον κρόταφο και σύμφωνα με τις μαρτυρίες τον κρατούσε ακινητοποιημένο για περίπου 10 λεπτά απειλώντας ότι θα τον σκοτώσει. Πριν τον αφήσει και φύγει, πάντα σύμφωνα με τις μαρτυρίες, είπε ότι του τη χαρίζει γιατί ήταν φίλοι με τον αδερφό του. Ο παθών κατέθεσε μήνυση εναντίον του επιχειρηματία που δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές ξανά, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και απειλή, ενώ μένει να εξακριβωθεί αν το
πιστόλι ήταν αληθινό.

Δ.Ν.Τ - Διάγγελμα Παπανδρέου όταν η απόφαση "κλειδώσει"

Eτοιμος να προβεί σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μόλις «κλειδώσει» η απόφαση περί προσφυγής της χώρας μας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Η απόφαση ελήφθη μετά από μαραθώνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να βρεθούν τρόποι άμβλυνσης των κοινωνικών αντιδράσεων που, ενδεχομένως, θα προκληθούν όταν γίνουν γνωστοί οι όροι δανεισμού.
Την ίδια κιόλας ημέρα που θα ζητήσουμε χρήματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο κ. Παπανδρέου κατά πάσα πιθανότητα θα καλέσει την κάμερα της ΕΡΤ στην αίθουσα συνεντεύξεων του Μεγάρου Μαξίμου και θα απευθυνθεί προς τον ελληνικό λαό δικαιολογώντας την απόφαση αυτή.
Συν τοις άλλοις, στην τετράωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος και Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, αλλά και μια σειρά άλλων συνεργατών, όπως ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Νίκος Αθανασάκης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου Γιώργος Ελενόπουλος.
Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε και η αλλαγή της επικοινωνιακής στρατηγικής. Από τούδε και στο εξής θα καταγγέλλονται σε εντονότερο βαθμό οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας. Την αρχή έκανε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Εξερχόμενος δήλωσε πως «η ηγεσία της Ν.Δ. η οποία οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, τώρα προσπαθεί να απαξιώσει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό δεν θίγει την κυβέρνηση, αλλά προσβάλλει βάναυσα τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών».
Οπως παρατηρεί κανείς, δεν γίνεται επίσης λόγος για προσφυγή στο ΔΝΤ, αλλά στον «ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης» (που, βέβαια, συμπεριλαμβάνει και το ΔΝΤ) ώστε να είναι πιο... εύηχο. Τέλος, αποφασίστηκε στο ίδιο πλαίσιο να συνδεθεί η Ν.Δ. με την αρνητική στάση που κρατούν έναντι του ελληνικού προβλήματος οι κυβερνήσεις χωρών που βρίσκονται ιδεολογικά κοντά στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία.
Espresso

21.4.10

Άμεση εγκατάσταση δεματοποιητών στη διαχείριση των απορριμμάτων ζητά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε άμεση εγκατάσταση δεματοποιητών στη διαχείριση των απορριμμάτων από τους δήμους.
Δήμαρχοι της επαρχίας Καλαμάτας, μαζί με δημάρχους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες από τη Λακωνία και την Αργολίδα και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, επισκέφθηκαν χθες το Κρανίδι, όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Σφυρής και τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του δεματοποιητή απορριμμάτων, που λειτουργεί τον τελευταίο μήνα στην περιοχή και δέχεται τα σκουπίδια του Κρανιδίου και γειτονικών δήμων της ανατολικής Αργολίδας....
Μετά την επίδειξη λειτουργίας του δεματοποιητή και τις απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήματα από τους υπεύθυνους λειτουργίας του, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καλαμάτας, ''κατηγορηματικά ζήτησε την άμεση εγκατάσταση των δεματοποιητών, που αποτελεί το ενδιάμεσο στάδιο προς την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα γίνει με το νέο ΠΕΣΔΑ''.
Αύριο στη 1.30 το μεσημέρι, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα προεδρεύσει σύσκεψης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας (ΦΟΔΣΑ), με θέμα την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και την ενημέρωση των φορέων για τον περιφερειακό σχεδιασμό και την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια.
Τέλος, σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισημαίνεται ότι ο κ. Χατζημιχάλης χθες στο Κρανίδι ''επανέλαβε ότι η εγκατάσταση των δεματοποιητών είναι μία μεταβατική διαχείριση και η προοπτική τους είναι να λειτουργήσουν ως σταθμοί μεταφόρτωσης, ενώ η οριστική λύση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα δοθεί μέσω του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με έμφαση στο πρώτο στάδιο που είναι η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση''.

Επιστολή δημάρχου Φιλιατρών για Καλλικράτη στην πολιτική ηγεσία της Μεσσηνίας

Τα επιχειρήματα του Δημάρχου Φιλιατρών Άκη Ξύγκα για την παραμονή του δήμου Φιλιατρών σαν Καλλικρατικού δήμου γνωστοποιήθηκαν σήμερα με επιστολή που απέστειλε προς τους Βουλευτές και πολιτευτές της Μεσσηνίας
Αναλυτικά η επιστολή του Κου Ξύγκα αναφέρει:
ΠΡΟΣ
κ.κ. Βουλευτές Μεσσηνίας,
κ.κ. Πολιτευτές Μεσσηνίας
ΘΕΜΑ : Διοικητική Μεταρρύθμιση «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
Kύριoι Βουλευτές, Πολιτευτές όλων των πολιτικών σχηματισμών του Ν. Μεσσηνίας,
Ως Δήμαρχος Φιλιατρών, εκπροσωπών τη μεγάλη πλειοψηφία των απανταχού Φιλιατρινών, είμαι υποχρεωμένος να σας επιστήσω την προσοχή εν όψει της κατάθεσης προς διαβούλευση του νομοσχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ....
Η κατάθεση νομοσχεδίων προϋποθέτει ισονομία, δικαιοσύνη και σεβασμό στην άποψη του «Δήμου» (λαού). Είναι Συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να λάβει υπόψη τη θέληση των τοπικών κοινωνιών στην επερχόμενη μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση.
Η εφαρμογή της «Νέας Αρχιτεκτονικής για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη Διοίκηση» χρειάζεται κριτήρια σταθερά για όλη την επικράτεια.
Η ζωή της πόλης των Φιλιατρών χρονολογείται από τον 16ο αιώνα , αλλά οι ρίζες της φαίνεται να ξεκινούν από πολύ μακριά με ζωντανή μαρτυρία την ύπαρξη Βυζαντινών μνημείων του 11ο αιώνα.
Ο Δήμος Φιλιατρών είναι ένας οργανισμός, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια εμφανίζει μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, αυξημένες επενδύσεις, έχει πλούσια κοινωνική δράση, καθόλου δάνεια για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών ή εκτέλεση έργων, κανονική ροή βεβαιωμένων εσόδων, λίγες οφειλές και μικρό ποσοστό ανείσπρακτων και συνεπώς έχει ισχυρά επιχειρήματα να απαιτεί να μην αδικηθεί.
Σημειώνεται ότι τα Φιλιατρά είναι η δεύτερη σε πληθυσμό έδρα Δήμου της Μεσσηνίας (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του Κράτους), με το μεγαλύτερο γεωργικό πλούτο και τεράστια εισροή εσόδων από τον τομέα αυτό για το Κράτος καθώς και εύρωστη τοπική αγορά , ενώ πληροί τα γεωγραφικά κριτήρια λόγω της θέσης της και του φυσικού της σχεδιασμού.
Σε κάθε περίπτωση που θα αδικηθούμε με δυσκολία θα αντιμετωπίσετε τους Φιλιατρινούς ψηφοφόρους σας. Ήδη συζητείται η πρόταση μη εκλογής κάθε αιρετού σε επόμενες εκλογές με αγώνα εναντίον του σ’ όλη την Ελλάδα. Η εκλογή σας έχει σκοπό την εκπροσώπηση της φωνής του λαού και όχι την υπηρέτηση κομματικών συμφερόντων.
Αγωνιούμε και περιμένουμε.
Παρακαλούμε για τη συμπαράστασή σας στις θέσεις μας, που ήδη σας έχουν γνωστοποιηθεί.
Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εξετάσει σε βάθος την ορθότητα των επιχειρημάτων, χρησιμοποιώντας μετρήσιμους δείκτες και αντικειμενικά κριτήρια και σε καμία περίπτωση δε νομιμοποιείται να επιβάλει μια μελέτη σχεδιασμένη επί χάρτου χωρίς να έχει σεβαστεί τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Φιλιατρά, 21.4.2010
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
ΑΛΚΗΣ ΞΥΓΚΑΣ

Καρέλια - Διανομή μερίσματος μικτού ποσού 4,48 ευρώ ανά μετοχή

Τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 4,48 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ. Ημέρα αποκοπής ορίζεται η Δευτέρα 26η Απριλίου 2010. Η καταβολή του μερίσματος αρχίζει την 4 Μαΐου 2010. Δικαιούχοι μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την 28 Απριλίου 2010.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αποφάσεις, που ελήφθησαν, είναι:

- Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων, ενοποιημένων και εταιρίας, μετά των επ' αυτών εκθέσεων του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών της εταιρικής χρήσης 01/01/2009 - 31/12/2009.
- Απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ανεξάρτητων ορκωτών ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις οικονομικές καταστάσεις, ενοποιημένες και εταιρίας, καθώς και την εν γένει διαχείριση της εταιρίας, εταιρικής χρήσης 01/01/2009 - 31/12/2009.
- Έγκριση πληρωμής στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αμοιβών, βάσει των προεγκεκριμένων από τη γενική συνέλευση συμβάσεων εξηρτημένης εργασίας και καθορισμός της αμοιβής των, για τη χρήση 2010, καθώς και για τη χρονική περίοδο 01/01 - 30/06/2011.
- Εκλογή ορκωτού ελεγκτή, μετά του αναπληρωτού του, για τη χρήση 2010, για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων, απλών και ενοποιημένων, της εταιρικής χρήσης 01/01/2010 - 31/12/2010, και καθορισμός της αμοιβής του, καθώς και έγκριση πληρωμής αμοιβής ορκωτού ελεγκτή, για τη χρήση 2009. Εξελέγη η "KPMG Oρκωτοί Ελεγκτές ΑΕ".
- Κύρωση εκλογής νέου μέλους του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση θανόντος.

Εκπρόσωποι ΔΝΤ – Ήρθαν να μας σώσουν αλλά μας …φέσωσαν από την πρώτη ημέρα


Τόσο δρόμο έκαναν τα στελέχη του ΔΝΤ να έρθουν να ελέγξουν την οικονομία μας και μάλλον… δεν πήρανε χαμπάρι τι γίνεται. Ήρθαν για να μας δανείσουν και μας «φέσωσαν» 750 ευρώ από την πρώτη κιόλας μέρα, για να … φάνε!!!Με θέα την Ακρόπολη, δείπνησαν σε εστιατόριο στο Θησείο και το μενού, όπως καταλαβαίνετε, πλουσιοπάροχο. Καμία σχέση με την οικονομία μας.
Πέντε άτομα, ο κ. Παπακωνσταντίνου και τα τέσσερα στελέχη του ΔΝΤ, παρήγγειλαν όλο σχεδόν τον κατάλογο και φυσικά και το κρασάκι τους... Όχι ένα, αλλά δύο και τρία μπουκάλια ήπιαν για να συζητήσουν για την «πείνα» μας.
Φαίνεται ότι τα στελέχη του ΔΝΤ, όταν μιλούν για περικοπές και σφίξιμο στο «ζωνάρι» εννοούν να… στερούνται οι άλλοι, για να τρώνε αυτοί!
Γιατί μην έχετε αυταπάτες, τον λογαριασμό τον πλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, και φυσικά τα έξοδα μπήκαν στον κρατικό προϋπολογισμό… Όχι, που θα έβαζαν το χέρι στην τσέπη για μας.
Star.gr

" Έβαλε μεσάζοντα το ... Ίντερνετ και η παραγωγή του απέδωσε καρπούς"

Το Newsmessinia νοιώθει δικαίωση που βοήθησε σε αυτή την προσπάθεια
Η Επιστολή του κου Κοντογιάννη
Μ' αυτό τον τίτλο, στη σελίδα 3 της σημερινής εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, ξεκινάει το αφιέρωμα στην προσπάθεια που κάνουμε για την πώληση των αγνών αγροτικών προϊόντων αποκλειστικά δική μας παραγωγής κατευθείαν στους καταναλωτές χωρίς τη μεσολάβηση κανενός εμπόρου ή μεσάζοντα μέσω του ίντερνετ και της ιστοσελίδας μας www.kontogiannis.eu.
Το δημοσίευμα του δημοσιογράφου κ. Κώστα Μπογάτσου ξεκινάει θυμίζοντας σε όλους μας το βασικό αίτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων λίγους μήνες πριν που δεν ήταν άλλο από τις χαμηλές τιμές που παίρνουν οι έμποροι τα προϊόντα των αγροτών.
Αυτό βασάνιζε χρόνια και τον παραγωγό Χαράλαμπο Κοντογιάννη που με την κόρη του Μαρία, το νέο αίμα, φαίνεται ότι βρήκαν τη λύση για να πουλάνε μόνοι τα προϊόντα που παράγουν χωρίς τη μεσολάβηση κανενός εμπόρου ή μεσάζοντα.
Στη συνέχεια αναφέρετε στις καλλιέργεις του παραγωγού και μετά αναλύει πως τελικά το ίντερνετ ανέλαβε το ρόλο του μεσάζοντα αλλά χωρίς καμία οικονομική του ανάμιξη ή επιβάρυνση.
Τέλος περιγράφει τα προϊόντα του αγρότη, πως μπορούν να τα αποκτήσουν οι καταναλωτές κατευθείαν από την παραγωγή και το βιογραφικό του παραγωγού Χαράλαμπου Ν. Κοντογιάννη.
Αξίζει να διαβάσετε σήμερα το αφιέρωμα στον προοδευτικό αγρότη-παραγωγό Χαράλαμπο Ν. Κοντογιάννη στη σελίδα 3 της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Ο Γ. Γεωργίου Δικαιώνεται – Ο Κλασσικός ο μ…….ς ο Έλληνας

Το νέο σύνθημα που ακούστηκε σε κοσμικό προορισμό το βράδυ της Ανάστασης και από τότε κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό πιθανόν το ξέρετε: «τις βίλες, τα κοχίμπα και τα καγιέν
-ποτέ δεν θα τα αρπάξεις κ..... Ολι Ρεν».
Η πλάκα τελειώνει εδώ. Κάποιοι αφελείς νεόπλουτοι και δεν είναι λίγοι, όπως φαίνεται- το πήραν σοβαρά και για να διαφυλάξουν δήθεν την «κεκτημένη» καλοζωία τους τρέχουν στην Κύπρο με τσεκ σαν φυλακτό στο χέρι. Σας περιγράφω την εξής εξευτελιστική σκηνή, όπως μου τη μετέφερε προ μηνών επώνυμος αναγνώστης, που εάν μη τι άλλο αυτοσαρκάζεται: «Ακουσα ότι κάποιοι πλούσιοι πάνε τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
Ετσι πήρα τα 100.000 που είχα στην τράπεζα και με την πρωινή πτήση βρέθηκα στη Λευκωσία. Τι να δω; Πάνω από 200 Έλληνες- οι περισσότεροι γνωστοί μου είχαν φτάσει από την προηγουμένη και είχαν στηθεί στην ουρά από τα ξημερώματα για να καταθέσουν τα χρήματά τους. Μεγάλη ξεφτίλα. Περίμενα 9 ώρες .....μέχρι να φτάσω στο γκισέ».
Για δύο πράγματα είμαι σίγουρος. Το ένα είναι ότι ο εξευτελισμός δεν έχει όριο και πως ακόμη έχουμε να δούμε πολλές γελοιότητες. Ευτυχώς πάντως οι εκροές κεφαλαίων προς το εξωτερικό τις τελευταίες εβδομάδες είναι ουσιαστικά μηδαμινές.
Γ.Πολίτης

Απεργούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα και αύριο οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών. Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η ΠΟΕΔΗΝ. Στη διάρκεια της 48ωρης κινητοποίησης το Νοσοκομείο θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Durex: Περάστε το τούνελ με .. ασφάλεια

Οργίασε πάλι η φαντασία της εταιρίας προφυλακτικών. Στην είσοδο του τούνελ που συνδέει την Γαλλική Ριβιέρα με το Μόντε Κάρλο μια έκπληξη περιμένει τους οδηγούς!
Πηγή http://news.fox.gr

Σπέσιαλ πίτσα με ….ακρίδες

Οι "καλοί" επιχειρηματίες δεν αφήνουν καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Όπως ο ιδιοκτήτης μιας πιτσαρίας στην πόλη της Μιλτζούρας, ο οποίος, για να εκμεταλλευτεί τα σμήνη ακρίδων, που καταστρέφουν τις καλλιέργειες, αποφάσισε να προσφέρει και πίτσα με …ακρίδες στους πελάτες του. Η ιδέα ήταν βασικά του δημάρχου, Γκλέν Μάϊλν και την υιοθέτησε ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας.
Στην περιοχή του Μαλί οι ακρίδες είναι τόσες πολλές που σχηματίζουν ένα τεράστιο σκούρο σύννεφο που καλύπτει ακόμα και τον ήλιο.
Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ τα πλυντήρια αυτοκινήτων λένε πως τετραπλασιάστηκαν οι δουλειές τους.
Τα καταστροφικά σμήνη έχουν εξαπλωθεί από το Κουίνσλαντ μέχρι τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα, σε μια έκταση 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αφανίζουν τις καλλιέργειες.

Ο Καλλικράτης είναι πλέον αναγκαίος για να « κτυπήσει » του Φθαρμένους …. Άρχοντες του Καποδίστρια

Ο σημερινός τρόπος λειτουργίας των περισσότερων δημαρχείων έχει αποκτήσει ρουσφετολογικό χαρακτήρα, βάζει πάνω από όλα τους ιδιοτελείς προσωπικούς στόχους και αδιαφορεί για τα προβλήματα και την καθημερινότητα των πολιτών.
Τα Δημαρχεία έχουν μετατραπεί σε μικρομάγαζα που παζαρεύουν και διαπραγματεύονται την ψήφο του πολίτη, φακελώνουν την προσωπικότητά του, εξαγοράζουν τη συνείδησή του.
Θεμέλιοι λίθοι της διαφθοράς είναι οι καθημερινές μας ανάγκες, τις οποίες αδυνατεί να καλύψει το γραφειοκρατικό διοικητικό καθεστώς που οι ίδιοι έχουν επιβάλλει στην χώρα μας...

Με αυτό τον τρόπο, τα δημαρχιακά γραφεία εκμεταλλεύονται ακόμη και το ελάχιστο μικροσυμφέρον του κάθε πολίτη τοποθετώντας έτσι, ακόμα και στο ποιο παράλογο αίτημα, μια μόνιμη ομπρέλα, προστασίας ακόμη κι αν δε βρέχει…
Ο σημερινός τρόπος λειτουργίας των δημαρχιακών γραφείων αποτελεί την ποιο βασική παράμετρο που κάνει τον πολίτη να στρέφει την πλάτη στην πολιτική,
γνωρίζει καλά ο πολίτης ότι η εξάρτηση του από το ρουσφέτι είναι απόλυτη γιατί πλέον όλα τα προβλήματα του έχουν καθαρά διαπραγματευτικό χαρακτήρα.
¨όλα είναι θέμα « δούναι και λαβείν»
Πολλές φορές κατηγορούμε αναίτια, πολλούς συμπολίτες μας όταν ωμά λένε καθαρά «θα ψηφίσω όποιον με τακτοποιήσει».
Μέσα σε΄όλα αυτά έχουμε και την επισημοποίηση αυτής της κατάστασης και από τον Συνήγορο του Πολίτη ο οποίος σε κάποιο σημείο της εκθεσής του αναφέρει πώς
"Η δημόσια διοίκηση, σε όλες τις βαθμίδες της, φαίνεται να μην κατανοεί στοιχειώδεις αρχές του κράτους δικαίου".
Μπράβο Συνήγορε, διαπίστωσες κι εσύ αυτό που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες και ευτυχώς που έχουμε κι εσένα και παρεμβαίνεις σε 100 υποθέσεις το χρόνο για να επιλύονται τα προβλήματα 100 πολιτών.
Εμείς όμως θα το αναφέρουμε πιο απλά ούτε τη μισή διαφθορά δεν πήρε χαμπάρι ο Συνήγορος. Ένας ενδελεχής διαχειριστικός έλεγχος σε όλους αυτούς τους δήμους θα έδειχνε γιατί πρέπει να κτυπηθούν άμεσα αυτά τα παραμάγαζα της εξουσίας

Πληρώνει αποζημιώσεις κορινθιακής σταφίδας ο ΕΛΓΑ

Μέσα στις επόμενες ημέρες – πολύ πιθανό και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ, θα καταβληθούν αποζημιώσεις σε παραγωγούς Κορινθιακής σταφίδας.
Εκτός αυτού, τις όποιες οικονομικές εκκρεμότητες προς τους παραγωγούς οι οποίοι έχουν λαμβάνει αποζημιώσεις για διάφορες καλλιέργειες ακόμη και περασμένων ετών «τακτοποιεί» ο ΕΛΓΑ, μέχρι το τέλος του μήνα.
Οι εκκρεμότητες αφορούν ένα ποσό κοντά στα 40 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός θα προχωρήσει σε πλήρη εξόφληση έως τα τέλη Απριλίου.
Πασεγες

Απόφαση-σοκ: Ελεύθερα τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών

Mε μια απόφαση- σοκ ο Αρειος Πάγος ανοίγει την "κερκόπορτα" για την εκτόξευση των επιτοκίων των πιστωτικών καρτών. Το Α1 τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου απεδέχθη ότι οι τράπεζες μπορούν να διαμορφώνουν ελεύθερα τα επιτόκια των καρτών, αυξάνονοντας μέχρι και 200% τη μετβολή του επιτοκίου της Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας.
Το Σώμα έκανε εν μέρει δεκτές αναιρέσεις της Εθνικής Τράπεζας και της καταναλωτικής οργάνωσης ΕΚΠΟΙΖΩ κατά απόφασης του Εφετείου Αθηνών που αφορούσαν τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών των τραπεζών. Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος έκρινε παράνομους και καταχρηστικούς πέντε γενικούς όρους των συναλλαγών και τρεις νόμιμους.
Παράνομοι και καταχρηστικοί κρίθηκαν οι εξής όροι συναλλαγών:
1) η επιβολή εξόδων για τις αναλήψεις μετρητών από την ίδια τράπεζα μέσω πιστωτικής κάρτας που κλιμακώνονται ανάλογα με το ποσό της ανάληψης
2) η επιβολή εξόδων αδράνειας (0,60 ή 1,00 ευρώ ανά μήνα) σε καταθετικούς λογαριασμούς που παραμένουν ακίνητοι για διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών
3) η επιβολή επιβάρυνσης στον δανειολήπτη 50 ευρώ για τη χορήγηση από την Τράπεζα βεβαίωσης οφειλών
4) ο περιορισμός της ευθύνης της τράπεζας σε περίπτωση που γίνει παράνομη χρήση του απολεσθέντος ή κλαπέντος βιβλιαρίου καταθέσεως
5) η επιβολή εξόδων τήρησης και παρακολούθησης στους λογαριασμούς καταθέσεων
Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος, έκανε δεκτή την εισήγηση του αρεοπαγίτη Ν. Λεοντή και έκρινε νόμιμους τους εξής όρους:
1) την επιβάρυνση του καταναλωτή που χρησιμοποιεί την πιστωτική κάρτα ως μέσο πίστωσης με τόκους αναδρομικά από την ημέρα διεξαγωγής της συναλλαγής και όχι με την πάροδο της προθεσμίας πληρωμής που αναγράφεται στο μηνιαίο λογαριασμό που του αποστέλλεται (γεγονός που συνεπάγεται την επιβάρυνση του καταναλωτή με τόκους κατά μέσο όρο 35 ημερών)
2) την καταστρατήγηση της διαφάνειας του κυμαινόμενου επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες με τη δυνατότητα της τράπεζας για μεγαλύτερη αναπροσαρμογή από αυτή που προκύπτει από την αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
3) την μονομερή από την τράπεζα διαμόρφωση του επιτοκίου καταθέσεων, δίχως αναφορά σε εύλογα κριτήρια

21 Απριλίου 43 χρόνια μετά τα Τάνκς

Εκδρομή μεταναστών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Επιτροπή Εθελοντών Στήριξης του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησε εκδρομή την Κυριακή 18 Απριλίου στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή 90 μεταναστών (Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία Γερμανία και Γεωργία).
Η διαδρομή και η ξενάγηση στο Μουσείο ήταν άψογη, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, Οργανωτική Επιτροπή και μετανάστες, οι οποίοι μαγεύτηκαν από τον πλούτο των εκθεμάτων του Μουσείου και την άψογη οργάνωση της εκδρομής συνολικά.
Ήταν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν σιγά-σιγά τον πολιτισμό της χώρας που γίνεται δεύτερη πατρίδα τους μέρα με τη μέρα, καθώς και για επικοινωνία με τους ομοεθνείς τους.

Κλείσιμο όλων των ΧΑΔΑ ως τα μέσα Ιουλίου

Την παύση της λειτουργίας και την αποκατάσταση των ενεργών και ανενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, έως τις 16 Ιουλίου 2010, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να εναρμονιστεί η χώρα μας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την διαχείριση των σκουπιδιών, ζητά από τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών της χώρας σε κοινή επιστολή με το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην κοινή επιστολή που εστάλη, οι Περιφέρειες θα πρέπει, έως τις 31 Μαΐου 2010, να έχουν στείλει αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειές τους για τους ΧΑΔΑ που βρίσκονται στην περιοχή τους, όπου θα περιγράφουν αναλυτικά πώς θα εξασφαλίσουν τα παραπάνω.
Επίσης τονίζεται ότι είναι απαραίτητο να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις για όσους ΧΑΔΑ δεν έχει γίνει ακόμη αυτό και να προγραμματιστεί η κατασκευή των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων.
Στους Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ακόμη η πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με την απόφαση του Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από τον Οκτώβριο του 2005, που αφορά στην ολοκληρωτική παύση λειτουργίας και αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, σε συνδυασμό με την κατασκευή έργων υποδομής σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Αναστολή της «λευκής» απεργίας των γεωπόνων


Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους (αποχή από υπερωριακή εργασία στους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους, Σαββατοκύριακα, αργίες, εκτός έδρας μετακινήσεις) προχώρησαν οι γεωπόνοι υπάλληλοι του δημοσίου, μετά τις διαβεβαιώσεις που παρείχε στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνα Μπατζελή, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχαν.Η κ. Μπατζελή, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΠΟΓΕΔΥ, δεσμεύτηκε ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα επανέλθει το καθεστώς των εκτός έδρας μετακινήσεων και των ημερήσιων αποζημιώσεων των γεωτεχνικών, όπως αυτά ίσχυαν με το νόμο 3833/2010 και πριν την επιβολή των μειώσεων στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση.
Κατόπιν τούτου το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΓΕΔΥ προχώρησε στην αναστολή της ιδιότυπης αυτής λευκής απεργίας, που μέχρι τώρα είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ομαλή ροή των εξαγωγών νωπών φρουτολαχανικών και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Η Έλενα Ακρίτα μιλησε για τα "σούργελα και τα τσόλια"!

«Θέλω να μιλήσω για τους συναδέλφους μας της γενιάς των 700 ευρώ, αυτά τα παιδιά που είτε ξενυχτάνε στα δημοσιογραφικά γραφεία, είτε μ\' ένα ματσούκι όπως λέμε στο χέρι κάθονται με τις ώρες μέσα στ\' αγιάζι, μες στο κρύο, μέσα στον καύσωνα και περιμένουν όλους αυτούς τους επώνυμους ανθυποστάρ για να τους κάνουνε μια δήλωση»!
Αυτά είπε η Έλενα Ακρίτα την Τρίτη όταν παρέλαβε το βραβείο για την αγαπημένη καθημερινή σειρά, προκαλώντας αίσθηση σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Μάλιστα τα’ χωσε χοντρά στους διάφορους εγχώριους… «αστέρες» που απασχολούν κατά καιρούς τα μέσα και περιφέρονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων, υπενθυμίζοντάς τους την… ασήμαντη ύπαρξή τους....
«Να πω εγώ λοιπόν σ\' αυτούς τους ανθυποστάρ, κυρίες και κύριοι, λέμε τώρα μια σαχλαμάρα, απλώς να ξέρετε ότι για την προσωπική σας ζωή δεν δίνουν ούτε μία καΐλα, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν τη δουλειά τους και καλά θα κάνετε να μην τους φέρεστε τόσο περιφρονητικά και απαξιωτικά κι αν μη τι άλλο να τους μιλάτε με μια ευγένεια και μία ευπρέπεια! Άντε γιατί τα κάναμε "σάλα - τραπεζαρία" όλα»!/span>

Σύσκεψη στο υπουργείο για το έντομο Tuta absoluta που πλήττει την παραγωγή ντομάτας

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του εντόμου που πλήττει την παραγωγή ντομάτας στην Κρήτη, καθώς και την έγκαιρη έναρξη της περιόδου δακοκτονίας για το έτος 2010, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την προεδρία του υφυπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων.
Οπως ανακοινώθηκε, θα υπάρξει συνεργασία των αρμόδιων φορέων για την καταπολέμηση του εντόμου Tuta αbsoluta, που πλήττει την ντοματοπαραγωγή, ενώ θα αρχίσει σύντομα η δακοκτονία για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς...
Νέος επιβλαβής οργανισμός στις καλλιέργειες κηπευτικών
Την εμφάνιση ενός νέου επιβλαβούς οργανισμού – του Tuta absoluta (Μeyrick) (Lepidoptera:Gelechidae, μικρολεπιδόπτερο), ο οποίος προκαλεί ζημιές στις υπαίθριες, αλλά και στις υπό κάλυψη, καλλιέργειες κηπευτικών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση γεωργίας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.
Κύριος ξενιστής του εντόμου, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η τομάτα, αλλά και άλλα καλλιεργούμενα και αυτοφυή φυτά, όπως η πατάτα, η μελιτζάνα, η πιπεριά, η αγροτοματιά, ο τάτουλας, ο γιατράκος κ.α.. Τα φυτά τομάτας προσβάλλονται σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και σε όλα τα μέρη τους (φύλλα, στελέχη, καρποί).
Στα φύλλα και στα στελέχη το έντομο δημιουργεί στοές οι οποίες, στην αρχή της προσβολής, μπορεί να προσομοιάζουν με τη Λιριόμυζα. Σε προχωρημένο στάδιο οι στοές είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προκαλεί ο υπονομευτής και συχνά παρατηρούνται ακανόνιστου σχήματος θάλαμοι εντός του παρεγχύματος του φύλλου από την δραστηριότητα της προνύμφης με ορατά τα σφαιροειδή αποχωρήματα. Στους καρπούς προσβολές διαπιστώνονται στην επιφάνειά τους, σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και ωρίμανσης, αρχής γενομένης από τον κάλυκα του καρπού. Στη συνέχεια παρουσιάζονται μικρές σκουρόχρωμες οπές στις οποίες εμφανίζονται τα σφαιροειδή αποχωρήματα των προνυμφών.
Η μετάδοση του εν λόγω εντόμου, λόγω του μεγάλου αριθμού ξενιστών, του βιολογικού κύκλου του και των ευνοϊκών περιβαλλοντικών συνθηκών, είναι ταχύτατη. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ασυνήθιστη εμφάνιση συμπτωμάτων ή παρουσία του εντόμου ή κάθε άλλη ανωμαλία που πιθανώς να προέρχεται από το εν λόγω έντομο, καλούνται οι καλλιεργητές να επικοινωνήσουν με τις γεωπονικές υπηρεσίες των Νομαρχιών, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος οι φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές.

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 και 22 Απριλίου προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.
Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στη γραμματεία των δικαστηρίων και έμμισθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, ανακατανομή και αύξηση των οργανικών θέσεων, σταδιακή αύξηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, αναβάθμιση των αποδοχών τους με κατώτατο βασικό μισθό 1.400 ευρώ και κατώτερη σύνταξη δημοσίου 1.200 ευρώ όπως προτείνει και η ΑΔΕΔΥ και αύξηση των εξόδων κίνησης και μετακίνησης των επιμελητών Δικαστηρίων τα οποία είναι καθηλωμένα από το 1999.

20.4.10

Συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ ΟΣΕ με βίλα στο Κεφαλάρι...

...την ώρα που οργιάζουν τα ελλείμματα του ΟΣΕ. Αρχίζει έρευνα ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Κάνει την ...πάπια ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ!
Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
«Εχω μια βίλα στην Κηφισιά 400 εκατ. τα κουφώματα, όλα από τίμιο ξύλο» τραγουδούσε ο παλιός ροκάς Ζωρζ Πιλαλί. τη δεκαετία του 80
Κυριακάτικη Εφημερίδα αποκάλυψε την περίπτωση συνδικαλιστή του ΟΣΕ που με μισθό 2000 ευρώ, κατάφερε και διαθέτει βίλα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς! Το ρεπορτάζ δημιούργησε αίσθηση και όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος είναι ο συνδικαλιστής και που ακριβώς είναι η βίλα του. Εμείς μάθαμε περισσότερα. Μας ενημέρωσαν ότι...
η βίλα είναι στην οδό Λέσβου λίγα μέτρα από τη Χαριλάου Τρικούπη και ότι το ενδιαφέρον που έδειξε ο Γενικός Επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης για τον συνδικαλιστή που ανήκε επί πολλά χρόνια στη ΔΑΚΕ, αλλά το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι το μυρίστηκαν και τον πέταξαν έξω, είναι ζωηρό.
Πληροφορίες μιλάνε για μεγάλα αδικαιολόγητα ποσά σε λογαριασμούς στενότατου συγγενούς του. Οι επικεφαλής της ΔΑΚΕ διαμηνύουν ότι τον απομάκρυναν εγκαίρως, αλλά ο Γραμματέας της ΔΑΚΕ κ. Τσιλικάκης που ας σημειωθεί προέρχεται και αυτός από τον ΟΣΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί. Στους συνδικαλιστικούς διαδρόμους λέγεται μάλιστα ότι υπάρχουν περισσότερα στοιχεία και αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας. Τόσο από την περίφημη κατοικία στο Κεφαλάρι, όσο και από άλλα ιδιοκτησιακά στοιχεία τα οποία σιγά - σιγά αρχίζουν και εμφανίζονται ιδιαίτερα σε νησί του Αιγαίου.
Ο λόγος που η υπόθεση είναι εξαιρετικά επίκαιρη έχει να κάνει με τη διαπίστωση ότι τα ελλείμματα του ΟΣΕ είναι ιλιγγιώδη και αυτό σε συνδυασμό με την επόμενη διαπίστωση ότι υπήρχαν συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, οι οποίοι «εκπροσωπούσαν» συμφέροντα προμηθευτών του ΟΣΕ προφανώς με το αζημίωτο.
http://press-gr.blogspot.com

Μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τηλεοπτικούς σταθμούς

Σε ειρηνική, ολιγόλεπτη κατάληψη των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών της Πάτρας προχώρησαν απόψε μέλη του ΠΑΜΕ, με αφορμή την 48αωρη απεργία που έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Η κατάληψη έγινε στις 9.00 το βράδυ, μόλις δηλαδή ξεκίνησε η μετάδοση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων.
Τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου διάβασαν κείμενο με αιτήματα και απηύθυναν κάλεσμα για την 48ωρη απεργία, καθώς και για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Δρόμος Γαργαλιάνων – Βάλτας για εμπαιγμό μιλούν οι κάτοικοι

Σοβαρή εμπλοκή φαίνεται πως υπάρχει όσον αφορά το ξεκίνημα των έργων του δρόμου ''σήριαλ'' Βάλτας - Γαργαλιάνων, αφού στη χτεσινή συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου Βάλτας με τον Δήμαρχο Γαργαλιάνων ο δεύτερος δήλωσε πως δεν υπάρχουν τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις...
Από ότι φαίνεται κάποιοι μας εμπαίζουν και δεν ξέρουμε μέχρι πότε θα πρέπει να τους ανεχτούμε! Μήπως πρέπει να αρχίσουν οι κινητοποιήσεις; Μήπως πρέπει να κλείσουν δρόμοι, να καταληφθούν Δημαρχεία η καλύτερα να γίνει εμπάργκο της τοπικής αγοράς των Γαργαλιάνων για να ιδρώσουν κάποια αυτιά;
Ποια είναι η θέση της Νομαρχίας Μεσσηνίας για το θέμα; Για την κατασκευή του δρόμου έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου Γαργαλιάνων με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. ''Συζητήσαμε σήμερα τις λεπτομέρειες και θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα και χωρίς εμπλοκές θα περπατήσουμε για να έχουμε τον ανάδοχο του έργου, ο οποίος θα κατασκευάσει αυτό το σπουδαίο έργο για την περιοχή και για το κεφαλοχώρι αυτό, που δυστυχώς δεν έχει καλή πρόσβαση και είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα'', δήλωνε στις 19 Νοεμβρίου 2008 ο κ. Δράκος.
Στις 19 Νοεμβρίου 2008!!! Σχεδόν 2 χρόνια πριν!!! Τι έχει γίνει από τότε Κύριε Δράκο;;;; Έως πότε θα συνεχιστεί η υποβάθμιση του χωριού μας;;;;

Αντωνία Μπούζα - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΙΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Όταν κάποιος αποφασίζει να επισκεφθεί έναν τόπο, για να ξεκουραστεί και να κάνει τις διακοπές του, αναζητεί μεν όλα εκείνα τα στοιχεία που τον διαφοροποιούν από τον δικό του τόπο και γενικά όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που τον καθιστούν τόπο προορισμού, επιδιώκει δε να γνωρίσει και τη φύση, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, αλλά και την τοπική γαστρονομία....
Μελέτες έχουν αναδείξει πως η γαστρονομία, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες και συγχρόνως αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία. Αν προσεγγίσουμε συστηματικά τη σύνδεση γαστρονομίας και τουρισμού, γρήγορα θα ανακαλύψουμε ότι αποκτούμε ένα πολύ αξιόλογο συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για την τοπική οικονομία.
Η μοναδική Μεσσηνιακή διατροφή, που βασίζεται στα αγνά Μεσσηνιακά ποιοτικά προϊόντα, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους κύριους λόγους επιλογής της Μεσσηνίας ως τουριστικού προορισμού.
Μέσω της ποιότητας τα εστιατόρια τοπικής κουζίνας τυγχάνουν της αποδοχής των επισκεπτών του τόπου μας, με ότι θετικό συνεπάγεται για την πορεία της επιχείρησής τους.
Επαγγελματίες σε περισσότερο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, βλέπουμε πως βασίζονται στην τοπική γαστρονομία για να ενισχύσουν τουριστικά τον τόπο τους και αναδεικνύουν όλα εκείνα τα προϊόντα που τους διαφοροποιούν και προσφέρουν τοπικές γεύσεις στους πελάτες τους.
Η Μεσσηνία ένας προικισμένος από τη φύση τόπος, διαθέτει μοναδικά αγροτικά προϊόντα και γαστρονομία τέτοια, που μπορεί ακόμη και μόνο από αυτήν να κερδίσει σε επισκεψιμότητα.
Αυτό που ζητώ από τα μέλη σας, είναι η χρήση των Μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων στην παρασκευή των εδεσμάτων και η ένταξη της Μεσσηνιακής κουζίνας με τις εξαιρετικές τοπικές γεύσεις και τα μοναδικά Μεσσηνιακά κρασιά στον προγραμματισμό των μενού των επιχειρήσεών σας καθώς επίσης και η δημιουργία από τους υπευθύνους των εστιατορίων σας πρωτοποριακά Μεσσηνιακού πρωινού, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά γεωργικά προϊόντα της Μεσσηνίας (λάδι, ελιές, σύκα κλπ) ή προϊόντα κτηνοτροφίας και αλιείας ή προϊόντα που προέρχονται από μεταποίηση γεωργικών ή κτηνοτροφικών προϊόντων, χαρακτηριστικών της Μεσσηνίας.
Εμπιστευόμενοι τα τοπικά μας προϊόντα, μόνο να κερδίσουμε έχουμε ως τόπος. Χαράσσουμε το δικό μας στίγμα και ενισχύουμε συγχρόνως τους παραγωγούς, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, τους μεταποιητές και όσους Μεσσήνιους μοχθούν για να προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα υψηλού επιπέδου στους καταναλωτές.
H Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π.
Αντωνία Μπούζα

Επιστολή Κουσελά σε Ρέππα για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, ζητά να προωθηθούν έργα ουσιαστικής αναβάθμισης και επέκτασης του Αεροδρομίου Καλαμάτας και να ενταχθούν αυτά σε κατάλληλο τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Επανέρχομαι στο θέμα που έθεσα με την 5013/22.1.2010 Ερώτησή μου στη Βουλή, σχετικά με την αναγκαία αναβάθμιση και επέκταση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας, εκκρεμότητα που είχα αναδείξει και στο παρελθόν με αντίστοιχες Ερωτήσεις μου στη Βουλή.
Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Β-339/16-2-2010 απάντηση που έλαβα, προγραμματίζονται άμεσες αλλά μικρής εμβέλειας βελτιωτικές παρεμβάσεις, ενώ η υλοποίηση των παρεμβάσεων που προβλέπονταν στο Master Plan της ΥΠΑ φαίνεται να μετατίθεται σε απώτερο και μάλλον απροσδιόριστο χρόνο.
Η αναγκαία αναβάθμιση και επέκταση του αερολιμένα Καλαμάτας, όπως είχε σχεδιαστεί το 2000 από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απαιτεί σημαντικές πιστώσεις (της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ) για την επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού, την επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών, για συνδετήριους τροχιοδρόμους, για απαλλοτριώσεις και έργα βοηθητικών εγκαταστάσεων κλπ. Τα έργα αυτά είναι όμως απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση της αυξημένης τουριστικής κίνησης, που αναμένεται να φέρει η λειτουργία της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ «Costa Navarino», αλλά και άλλων νέων μονάδων στον νομό μέσω τσάρτερς. Τα παραπάνω θα απαιτήσουν την ενίσχυση των συνδέσεων με άλλες πόλεις της χώρας και με το εξωτερικό και την ουσιαστική βελτίωση και ενίσχυση των υποδομών του αεροδρομίου.
Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις των αρμοδίων, οι επεκτάσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και η αναγκαία γενικότερη αναβάθμιση του Αεροδρομίου Καλαμάτας, είχαν κυριολεκτικά παραπεμφθεί στις Ελληνικές καλένδες από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αφού τα αναγκαία για την υλοποίηση αυτών των έργων ποσά δεν μπήκαν ποτέ στον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Ο λόγος ήταν ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση αξιολόγησε ως «δευτερεύουσας σημασίας» την αναβάθμιση και την επέκταση του αερολιμένα της Καλαμάτας, πιθανώς προκρίνονται άλλες «λύσεις» και θεωρώντας ότι ένας Νομός που κατ’ εξοχή βασίζεται στον Τουρισμό και σε σύγχρονες τουριστικές επενδύσεις, μπορεί για τις αεροπορικές μεταφορές να θεωρείται και να αντιμετωπίζεται ως…άγονη γραμμή.
Αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της στάσης, είναι η αδυναμία του υπάρχοντος Αερολιμένα να εξυπηρετήσει την υπάρχουσα, πόσο μάλλον την αναμενόμενη πρόσθετη τουριστική κίνηση και ιδιαίτερα τις αφίξεις τσάρτερς κατά τα Σαββατοκύριακα, μετά τη λειτουργία και των νέων τουριστικών επενδύσεων στη Μεσσηνία.
Η ανάπτυξη του τουρισμού, η προσέλκυση νέων και βιώσιμων επενδύσεων στη Μεσσηνία και η γενικότερη ανάπτυξη του Νομού πρέπει να στηριχθεί σε συνδυασμένες, σύγχρονες και επαρκείς υποδομές στον τομέα των σιδηροδρομικών, των θαλάσσιων, των αεροπορικών και των οδικών μεταφορών.
Για τούτο παρακαλώ να μεριμνήσετε ώστε να ενταχθεί το Αεροδρόμιο Καλαμάτας σε κατάλληλα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου, για να μπορέσουν να προωθηθούν το ταχύτερο και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα οι αναγκαίες παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης και επέκτασής του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και την προσοχή σας. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείτε για το συγκεκριμένο θέμα. »

Νάντια Γιαννακοπούλου για «Διακοπή λειτουργίας Γραφείου ΕΛΤΑ Αριστομένους Μεσσηνίας»

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Αριστομένη Μεσσηνίας, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο, την Παρασκευή 16/04/10, του τοπικού Γραφείου των ΕΛΤΑ. Το Γραφείο ΕΛΤΑ Αριστομένους Μεσσηνίας, μέχρι την ημέρα διακοπής της λειτουργίας του, εξυπηρετούσε συνολικά περίπου 2.500 πολίτες και 17 ορεινά χωριά του νομού Μεσσηνίας, ενώ απασχολούσε έναν μόλις υπάλληλο.
Η διακοπή της λειτουργίας του μόνο ταλαιπωρία θα επιφέρει στους κατά κανόνα αγρότες και συνταξιούχους κατοίκους της περιοχής, ενώ πολύ πιθανόν είναι να ζημιώσει οικονομικά και τα ΕΛΤΑ. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αυτό το Γραφείο των ΕΛΤΑ, όπως άλλωστε και τα περισσότερα περιφερειακά παραρτήματα, επιτελούσε πολύ περισσότερες λειτουργίες από την διανομή επιστολών και τις άλλες παραπλήσιες λειτουργίες των ΕΛΤΑ. Εξυπηρετούσε την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ κτλ., τη διανομή συντάξεων, καθώς και πολλές ακόμη υπηρεσίες, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να αποτελεί αναγκαιότητα για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Αιτιολογία για την παραπάνω ενέργεια υπήρξε η περικοπή κονδυλίων στο σύνολο του Δημόσιου τομέα καθώς και στις εταιρίες δημοσίων συμφερόντων.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία και οι φορείς απαιτούν την επαναλειτουργία του Γραφείου ΕΛΤΑ στον Αριστομένη Μεσσηνίας. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία του Γραφείου των ΕΛΤΑ Αριστομένη Μεσσηνίας;
Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Διέρρηξαν την Εφορεία Ναυπλίου

Άγνωστοι ''χτύπησαν'' τη ΔΟΥ Ναυπλίου. Αφού πρώτα παραβίασαν την πόρτα, μπήκαν στο κτίριο, απενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού, ξεκλείδωσαν εσωτερικές μεταλλικές πόρτες και πέρασαν στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος που στεγάζονται εντός ΔΟΥ. Εκεί με τη χρήση ηλεκτρικών τρυπανιών, διέρρηξαν δύο χρηματοκιβώτια, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που φτάνει περίπου τα 77.000 ευρώ.
Στη συνέχεια παραβίασαν την πόρτα του Γραφείου Παρακαταθηκών και Δανείων και με τον ίδιο τρόπο μπήκαν μέσα και διέρρηξαν δύο χρηματοκιβώτια, από τα οποία αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό παραβόλων του Δημοσίου, χρυσαφικά και τιμαλφή.
Ακόμα, διέρρηξαν και χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στο γραφείο του υποδιευθυντή της ΔΟΥ, χωρίς όμως να αφαιρέσουν τίποτα.
Κατά την αποχώρησή τους, εγκατέλειψαν δύο πλαστικές τσάντες με παράβολα και άδειασαν στο εσωτερικό των γραφείων το περιεχόμενο δύο πυροσβεστήρων ξηράς κόνεως, προφανώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη.

Θανατηφόρα τροχαία στην Μεσσηνία

Άνδρας, 30 χρόνων, έχασε τα ξημερώματα τη ζωή του στην Καλαμάτα, όταν το ΙΧ, που οδηγούσε, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δένδρο και ακολούθως σε τοίχο επί της οδού Ν. Πλαστήρα. Ο οδηγός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου μία ώρα μετά εξέπνευσε.
Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η τροχαία Καλαμάτας.
Επίσης, χθες βράδυ στο 71ο χιλιόμετρο της οδού Πύργου - Μεθώνης, ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος Κινέζος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στύλο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τόσο ο οδηγός, όσο και 34χρονος, που επέβαινε στο αυτοκίνητο.
Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο 34χρονος, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε ακολούθως στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου εξέπνευσε.
Προανάκριση διενεργεί η τροχαία Κυπαρισσίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου