19.6.10

"Έσπασε το φράγμα των -150mt ο Σταύρος Καστρινάκης!" στην Καλαμάτα

" Ο Σταύρος Καστρινάκης είναι ο 1ος Έλληνας (και 6ος άνθρωπος στον κόσμο!) που καταφέρνει να καταδυθεί σε βάθος μεγαλύτερο των -150mt με μια ανάσα! Η βουτιά έγινε στα -151mt στην κατηγορία No Limits, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης στην Καλαμάτα." VIDEO

Είχε καταπιεί 35 συσκευασίες γεμάτες κοκαΐνη

Aπογευματινές ώρες της 17/6/2010, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών εντοπίστηκε στον χώρο αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Λετονίας, ηλικίας 19 ετών, ο οποίος είχε μόλις αφιχθεί αεροπορικώς από το SAO PAOLO της Βραζιλίας , μέσω Ζυρίχης Ελβετίας ( TRANSIT ) και κρίθηκε ύποπτος για την μεταφορά ναρκωτικών με την μέθοδο της κατάποσης. Με την ρητή συναίνεσή του οδηγήθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο όπου κατά την διάρκεια της νοσηλείας του, μέχρι τις πρωινές ώρες της 18/6/2010 απέβαλε σταδιακά τριάντα πέντε (35) αυτοσχέδιες ανισοβαρείς κυλινδρικές συσκευασίες με ΚΟΚΑΪΝΗ, συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων τριάντα (430) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Περισσότερες αποδείξεις από 1η Ιουλίου

Νέες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών θα υποχρεούνται στην έκδοση αποδείξεων από 1η Ιουλίου 2010, όπως προβλέπεται σε σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου.Έτσι, υποχρεωτικά θα εκδίδουν αποδείξεις από τον επόμενο μήνα:
- ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες με έσοδα κάτω από 5.000 ευρώ που μέχρι σήμερα απαλλάσσονταν
- ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και γενικότερα όσοι παρέχουν υπηρεσίες επισκευής ή συντήρησης τεχνικών έργων ή εγκαταστάσεων
- πράκτορες κρατικών λαχείων και παιγνίων (ΠΡΟ-ΠΟ, ΛΟΤΤΟ κ.λπ)
- πωλητές εφημερίδων και περιοδικών
- ασφαλιστικοί σύμβουλοι
- ταξιτζήδες και εκμεταλλευτές έως 7 ενοικιαζομένων δωματίων
- φυσικά πρόσωπα που πωλούν αγαθά σε πόλη κάτω των 5.000 κατοίκων μη τουριστικών περιοχών και έχουν έσοδα μέχρι 150.000 ευρώ.
Παράλληλα, υποχρεωτικά θα κόβουν αποδείξεις από 1/10/2010 οι αγρότες, που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές.
Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε σε όλες τις εφορίες και την εγκύκλιο με τις νέες ποινές και πρόστιμα που προβλέπονται για μη έκδοση αποδείξεων από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, καθώς και για άλλες περιπτώσεις διαφυγής.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εντοπίζονται να μην εκδίδουν αποδείξεις θα χάνουν το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος. Επίσης, προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως και τρεις μήνες, καθώς και λουκέτα σε περιπτώσεις μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων.

Οι υποψήφιοι «Πράσινοι Δήμαρχοι » της Μεσσηνίας !

Προτάθηκαν αλλά αρνούνται Μαλαπάνης και Κοσμόπουλος
Οι Βασ. Κοσμόπουλος, Χρ. Μαλαπάνης, Λεων. Φιλιππόπουλος (ετεροπροτάθηκαν), και οι Παν. Μπασάκος, Γ. Σκαλαίος, Γ. Σκούρας (αυτοπροτάθηκαν) είναι οι προτεινόμενοι για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας με το ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ωστόσο, οι Βασίλης Κοσμόπουλος και Χρ. Μαλαπάνης, σε δηλώσεις τους στο «Θάρρος», αρνήθηκαν την υποψηφιότητα. Ο κ. Κοσμόπουλος σχολίασε πως είναι τιμητική για τον ίδιο η πρόταση, αλλά επισήμανε ότι ισχύει η προηγούμενη δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία θα επέστρεφε μόνο σε περίπτωση πανστρατιάς.
Από την πλευρά του, ο Χρ. Μαλαπάνης σχολίασε και αυτός πως είναι εξαιρετικά τιμητική η όποια πρόταση, αλλά η ενασχόλησή του με το Δήμο έχει κλείσει προ πολλού. Τέλος, ο Λεων. Φιλιππόπουλος επισήμανε πως τον τιμά η πρόταση και ευχαρίστησε θερμά τους Μεσσήνιους.
Υπόλοιποι υποψήφιοι
Στους υπόλοιπους Δήμους προτάθηκαν οι εξής:
Δήμος Μεσσήνης: Θεοδ. Αβιζιώτης (δικηγόρος), Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος (σημερινός δήμαρχος Πεταλιδίου), Ηλίας Πετρόπουλος (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αίπειας) και Νικ. Τζώρτζης (δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης).
Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ηλίας Κανάκης (δημοτικός σύμβουλος Πύλου, μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ), Τάσος Τσορώνης (σημερινός δήμαρχος Νέστορος), Λεων. Φιλιππόπουλος και Γ. Χρονόπουλος (σημερινός δήμαρχος Πύλου).
Δήμος Τριφυλίας: Θαν. Πετρόπουλος (δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας), Δημ. Σωτηρόπουλος (δημοτικός σύμβουλος Φιλιατρών).
Δήμος Οιχαλίας: Τάσος Χαντζάρας (δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας).
Όπως προκύπτει, δεν υπάρχει ούτε αυτοπρόταση ούτε ετεροπρόταση για το Δήμο Μεσσηνιακής Μάνης.
Η συνέχιση της διαδικασίας
Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων δημάρχων της Μεσσηνίας, θα συνεδριάσει στις 7.00 αύριο το απόγευμα στα γραφεία της η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος, προκειμένου να αξιολογήσει τις υποψηφιότητες.
Στο τραπέζι της συζήτησης θα μπουν και όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τις όποιες Συντονιστικές Επιτροπές των Τοπικών Οργανώσεων παρέστησαν στη συνεδρίαση της προηγούμενης Κυριακής στο κέντρο «Γρηγόρης».
Την Τρίτη, στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Ιπποκράτους, θα συνεδριάσει η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων, στην οποία προεδρεύει ο Θαν. Τσούρας και θα συζητηθούν εκ νέου οι υποψήφιοι. Σε αυτή, εκτός από τα μέλη της επιτροπής, θα πάρουν μέρος ο γραμματέας της Ν.Ε. Χρ. Χριστόπουλος, ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. Θαν. Κανελλόπουλος, οι βουλευτές Δημ. Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσ. Βουδούρης, ο υπεύθυνος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για την Πελοπόννησο Νικ. Ανδρουλάκης, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου Βασ. Μπρακουμάτσος και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της Π.Ε. Δημ. Φράγκος.
Πηγή Θάρρος:

Πέφτουν φέτος οι βάσεις – Πώς θα κινηθούν στις περιζήτητες σχολές

Πτώση των βάσεων δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τα γραπτά των μαθητών, ωστόσο ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος για τις περιζήτητες σχολές.
Μάχη αναμένεται να δοθεί για τις 2.000 θέσεις εισακτέων στα περιζήτητα τμήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης τα οποία έχουν δηλώσει 9.000 υποψήφιοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ και του εκπαιδευτικού – ερευνητή Χ. Κάτσικα.
Πρόκειται για τα τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, Πολιτικών Μηχανικών, των Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, Νομικής και Παιδαγωγικών (ιδιαίτερα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης). Επίσης, στην κατηγορία των σχολών με μεγάλη ζήτηση συμπεριλαμβάνονται οι Στρατιωτικές (Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές, Ναυτικών Δοκίμων, Ευελπίδων, Ικάρων, Ψυχολόγων, Οικονομικό, Στρατολογικό) και η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Εκεί οι βάσεις εισαγωγής θα είναι και φέτος πολύ υψηλές καθώς είτε παραμένουν σταθερές οι θέσεις εισακτέων είτε έχουν μείωση (π.χ. η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και κάποια Παιδαγωγικά Τμήματα).
Στα Παιδαγωγικά, παρά το γεγονός ότι οι προσλήψεις εκπαιδευτικών έχουν μειωθεί για τα τριά επόμενα χρόνια, ο ανταγωνισμός παραμένει. Τις σχολές αυτές έχουν δηλώσει πάνω από 3.500 υποψήφιοι - στην πλειονότητά τους υψηλόβαθμοι και είναι βέβαιο ότι η αυξημένη ζήτηση δεν θα επιτρέψει παρά πολύ μικρή πτώση στις βάσεις εισαγωγής.
Περί τα 19.000 μόρια αναμένεται να κυμανθούν οι βάσεις για τις Ιατρικές Σχολές. Για τις θέσεις διαγωνίζονται 10.00ο υποψήφιοι – κυρίως αριστούχοι. Πέρυσι, η εισαγωγή και στις επτά Ιατρικές Σχολές απαίτησε περισσότερα από 19.000 μόρια- πρώτη η Ιατρική Αθήνας με 19.476 μόρια.
Κάμψη από τα 19.306 περυσινά μόρια αναμένεται να έχουν τα τμήματα Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου, παρά το γεγονός ότι θα υπάρχουν 10 λιγότερες θέσεις εισακτέων.
Ψηλά θα κρατηθούν οι βάσεις στις τρεις Νομικές – Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Θράκης - ανάμεσα στα 17.950 και στα 18.850 μόρια, αν και υπολογίζεται ότι θα υποχωρήσουν χαμηλότερα από πέρυσι.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται το θρίλερ με τη βαθμολόγηση, καθώς οι βαθμολογητές αρνούνται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Newsit.gr

8 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"
Μια μέρα μετά τις δηλώσεις Άκη Τσοχατζόπουλου περί στοχοποίησής του, σύμφωνα με τις οποίες αρνείται την ύπαρξη των δεκάτων ακινήτων που του αποδίδονται, η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" κυκλοφορεί αύριο με πρωτοσέλιδο τίτλο "Βρήκαν 8 εκατομμύρια στην κόρη του Άκη". Σύμφωνα με την εφημερίδα η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ,
καθώς αποκαλύφθηκε ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς της βρέθηκε το υπέρογκο ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου κλήθηκε να δικαιολογήσει από που προήλθαν τόσα χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της, ενώ παράλληλα διεξάγεται και έρευνα απο την Αρχή και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Συνελήφθη 54χρονη για το "τσιμενταρισμένο" πτώμα στο Διακοπτό

Στην Ασφάλεια προσήχθη και εξετάζεται μια 54χρονη αλλοδαπή που θεωρείται ύποπτη για την ανατριχιαστική υπόθεση με το «χτισμένο» πτώμα στο Διακοφτό Αχαΐας. Η 54χρονη είναι ενοικιάστρια του σπιτιού και σε βάρος της εκκρεμούν 13 καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα όπως ληστείες, κλοπή και απάτη. Εν τω μεταξύ, αναζητούνται άλλα δύο άτομα τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές, ενδέχεται να γνωρίζουν πολλά για την υπόθεση. Πρόκειται για έναν 51χρονο, τον οποίο βαρύνουν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για μη απόδοση εισφορών και έναν 38χρονο αλλοδαπό. Όσον αφορά το πτώμα εκτιμάται ότι ανήκει σε κτηματομεσίτη από τη Ζάκυνθο τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στις 23 Μαΐου 2009 από την περιοχή της Βούλας.

Ο κλέφτης ήταν ….οικογενειακός φίλος !!

Τον γνώριζαν από μικρό παιδί, ήταν φίλος του γιου τους, του έδωσαν δουλειά και αυτός για ευχαριστώ τους έκλεβε το περίπτερο. Το περίπτερο στην Κηφισιά ήταν οικογενειακή επιχείρηση, για αυτό και δεν έβαζαν ξένους για υπαλλήλους. Τελικά όμως οι ιδιοκτήτες την πάτησαν από τον παιδικό φίλο του γιου τους τον οποίο , όπως αποδείχτηκε, κακώς εμπιστεύτηκαν. Ο ... φίλος απολύθηκε από το περίπτερο κάποια στιγμή το περασμένο χειμώνα. Είχε κρατήσει όμως αντικλείδι. Αμέσως μόλις έφυγε από τη δουλειά οι ιδιοκτήτες έβλεπαν πως τα έσοδα του περιπτέρου έπεσαν σε σημείο να μπαίνουν μέσα. Η σύζυγος του ιδιοκτήτη υποψιάστηκε πως με κάποιο τρόπο χάνετε εμπόρευμα. Μέτρησε ένα βράδυ τα πακέτα των τσιγάρων και όταν το επόμενο πρωί τα ξαναμέτρησε διαπίστωσε έκπληκτη πως έλειπαν πολλά. Ο γιος της ανέλαβε να ξετρυπώσει τον "ποντικό". για μια εβδομάδα κάθε βράδυ περίμενε κρυμμένος λίγα μέτρα από το περίπτερο. Φώναξε την αστυνομία και όταν ο κλέφτης συνελήφθη είδε έκπληκτος μπροστά του τον φίλο του. Τσιγάρα και διάφορα μικροαντικείμενα συνολικής αξίας 4000 ευρώ το μήνα άρπαζε ο .... φίλος.

Ξεγελούσαν ηλικιωμένους κι έβγαλαν πάνω από 100.000 ευρώ!

Συνελήφθη στην Ημαθία, το ένα από τα τρία μέλη της σπείρας! Πρόκειται για έναν 42χρονο Έλληνα που μαζί με άλλα δύο άτομα, έναν 25χρονο και μια 33χρονη, έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων της Θεσσαλονίκης και τους έλεγαν ότι είναι φίλοι των παιδιών τους. Αφού κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους, ζητούσαν χρήματα που... υποτίθεται πως τους χρωστούσαν τα παιδιά τους. Οι ανυποψίαστοι ηλικιωμένοι τα έδιναν και... η σπείρα θησαύριζε! Η υπόθεση ήρθε στο φως πριν από 10 μέρες και από τότε, έχουν εμφανιστεί πολλοί ηλικιωμένοι για να δηλώσουν στην Ασφάλεια πως είναι κι αυτοί θύματα της σπείρας. Μέχρι τώρα, έχουν εμφανιστεί 26 θύματα! Τα ποσά που πήραν οι δράστες, τάχα ως... χρέος, φτάνουν τις 97.000 ευρώ! Εκτός όμως από αυτά, έκλεψαν και άλλα 13.400 ευρώ μέσα από τα σπίτια, χωρίς να τους καταλάβουν οι ηλικιωμένοι. Ο ένας δράστης έπιανε τη συζήτηση και ο άλλος ξάφριζε ό,τι μετρητό έβρισκε

Ο Χρήστος Λεοντής την Τετάρτη στην Καλαμάτα

Προσκεκλημένος της Πειραματικής Σκηνής θα βρεθεί την Τετάρτη στην Καλαμάτα ο Χρήστος Λεοντής. Ο συνθέτης, σε εκδήλωση στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής (Υπαπαντής 25), θα παρουσιάσει τη δουλειά του με γενικό τίτλο «Χελιδών ηδομένη», βιβλίο, CD και DVD με μουσικές και τραγούδια από πέντε κωμωδίες του Αριστοφάνη.

Αλλάζει το σκηνικό του Καιρού – Μετά τον Καύσωνα ,Καταιγίδες

Αλλαγή του σκηνικού με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε για όλο το Σαββατοκύριακο. Για το Σαββατοκύριακο στην ηπειρωτική Ελλάδα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 35 βαθμούς. Οι βροχές και οι καταιγίδες ξεκίνησαν ήδη την Παρασκευή όπου στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα οι ξαφνικές νεροποντές μαζί με χαλάζι, προκάλεσαν μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στους κατοίκους που είδαν τους δρόμους πλημμυρισμένους, αλλά και μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Καυτό τρίο μεταξύ παρουσιάστριας ειδήσεων, επιχειρηματία και της συντρόφου του !!

«Ήταν η πρώτη μου φορά αλλά σίγουρα όχι η τελευταία. Πέρασα καταπληκτικά» ήταν μερικά από τα λόγια γνωστής παρουσιάστριας ειδήσεων σε δικό της άνθρωπο αναφερόμενη στην καυτή νύχτα που έζησε με Λευκωσιάτη επιχειρηματία που είναι πολύ γνωστός στους κοσμικούς κύκλους και τα lifestyle περιοδικά, και στην γοητευτική σύντροφο του. Πως άρχισαν όλα; Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή πριν από μερικές μέρες ο επιχειρηματίας και η σύντροφος του πήγαν σε καφετέρια της πρωτεύουσας μαζί με την παρουσιάστρια για να απολαύσουν το freddo τους. Κατά την διάρκεια της συζήτησης τους ο επιχειρηματίας άρχισε να κάνει πλάκα για το πόσο θα ήθελε να είχε και τις δυό γυναίκες στο ίδιο κρεβάτι. Κουβέντα στην κουβέντα αστείο στο αστείο ο επιχειρηματίας ανακάλυψε προς μεγάλη του έκπληξη πως οι κοπέλες γούσταραν μια καυτή βραδιά μεταξύ τους. Έτσι τέσσερις μέρες αργότερα κλείστηκε συνάντηση στην πολυτελής οικία του. Αφού δείπνισαν και ήπιαν άφθονο κρασί κατέληξαν στο κρεβάτι με τις επιδόσεις του επιχειρηματία σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της παρουσιάστριας να ήταν άριστες. Να σημειώσουμε ότι μετά την καυτή βραδιά το ζευγάρι και η παρουσιάστρια δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία. Οι τρείς τους όμως φαίνεται να πέρασαν καταπληκτικά που δεν δίστασαν να εκμυστηρευτούν την καυτή βραδιά που πέρασαν σε στενούς τους φίλου.
http://www.showbiz.com.cy/index.php/artha/47-2009-10-07-12-15-06/1286-2010-06-18-13-27-23.html

«Ενημέρωση και εξηγήσεις ζήτησε η Νάντια Γιαννακοπούλου για τις δύο έρευνες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας»

Συνάντηση με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γιώργο Μπέζο, είχε χθες 18/06/10 η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, αλλά και ζητήματα της δημόσιας υγείας ευρύτερα. Η κ. Γιαννακοπούλου ζήτησε να ενημερωθεί όσο το δυνατόν πληρέστερα σχετικά με την έρευνα που έχει ξεκινήσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, κατ’ εντολή του Υπουργείου Υγείας, για την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων ακριβών φαρμάκων σε βιβλιάρια ασφαλισμένων. Ακόμη, συζητήθηκε ο τρόπος διαχείρισης των μολυσματικών αποβλήτων από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ζήτημα για το οποίο, επίσης, έχει ζητήσει ενημέρωση και το Υπουργείο Υγείας. Ακόμη, η κ. Γιαννακοπούλου ενημερώθηκε για τη στελέχωση της ΜΕΘ Καλαμάτας και την έλλειψη προσωπικού και κυρίως αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα τις αναβολές χειρουργείων και τη δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Περαιτέρω, ο κ. Μπέζος ενημέρωσε την κ. Γιαννακοπούλου για την αναμενόμενη προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πέραν αυτών, συζήτησαν για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ προμηθευτών αναλώσιμων υλικών και Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, καθώς το παραπάνω ζήτημα είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ειδικά στην Οφθαλμολογική και την Ορθοπεδική Κλινική.
Η κ. Γιαννακοπούλου τόνισε στο Διοικητή την ανάγκη συνεργασίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας με αυτό της Κυπαρισσίας και τα Κέντρα Υγείας στις περιοχές ευθύνης τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και παρέλαβε υπόμνημα με τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης ενός κοινού σχεδιασμού δράσεων για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στη Μεσσηνία.

Πόσο κοστίζει το φιλί; Εξαρτάται ποιος το δίνει και σε …ποιά και προς θεού μην είναι …παντρεμένη !!

Στον γενικό διευθυντή των μεγάλων πολυκαταστημάτων της Αυστραλίας «Ντέιβιντ Τζόουνς», Μαρκ Μακίνες εικάζεται πως θα κοστίσει περίπου έξι εκατομμύρια δολάρια (4,2 εκ ευρώ) το χρόνο!
Ο Μακίνες υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από την θέση του και μάλιστα έφυγε και από την Αυστραλία μαζί με την τεσσάρων μηνών έγκυο σύντροφό του, μετά την ομολογία του "για ανάρμοστη συμπεριφορά".
Ο κ. Μακίνες ομολόγησε πως επιχείρησε να δώσει ένα -ανεπιθύμητο- φιλί σε μια παντρεμένη γυναίκα του τμήματος μάρκετιγκ της εταιρίας. Παράλληλα επιχείρησε, ανεπιτυχώς να την αγκαλιάσει.
Και όταν έφτασε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας απειλητική δικηγορική επιστολή από την εν λόγω γυναίκα, ομολόγησε την πράξη του, ζήτησε συγγνώμη και παραιτήθηκε καθώς έρχονται στην επιφάνεια και άλλες καταγγελίες για "ανάρμοστη συμπεριφορά".
Έτσι ένας από τους πλέον πετυχημένους γενικούς διευθυντές εταιριών της Αυστραλίας, ο οποίος ανέβασε εντυπωσιακά τον τζίρο των καταστημάτων «David Jones» υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από την θέση του με ετήσιο μισθό έξι εκατομμυρίων δολαρίων για μια αποτυχημένη απόπειρα φιλιού σε παντρεμένη.
Η παραίτησή του είχε ως αποτέλεσμα να πέσει περίπου 3% και η αξία των μετοχών της εταιρίας.

Αποκαλύψεις: Τέλος το εφάπαξ για 600.000 υπαλλήλους

Μέχρι τώρα είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση ψάχνει λύση μέσω ομολόγων. Τώρα η αποκάλυψη αυτή σοκάρει 600.000 υπαλλήλους. Το μυστικό σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτει η εφημερίδα “Αποκαλύψεις” που κυκλοφορεί το Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο περίπου 600.000 υπάλληλοι θα χάσουν οριστικά το εφάπαξ. Το σχέδιο αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα είναι με εντολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με πρόσχημα την χρεωκοπία του Ταμείου Πρόνοιας προωθείται σιγά σιγά η κατάργησή του. Μάλιστα, όπως ομολογεί η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας στην εφημερίδα, “θα παίρνουμε εφάπαξ από τον Άγιο Πέτρο.

Καταστρέφουν την ΝΕΔΑ – Έκαναν το ποτάμι …σκουπιδότοπο

Γι’ αυτό το ποτάμι, πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί. Κατά καιρούς ακούμε για πρωτοβουλίες προστασίας και ανάδειξης. Και ενώ το ενδιαφέρον που φαίνεται ότι εκδηλώνεται είναι μεγάλο, στην πράξη κάποιοι όχι απλά δεν ενδιαφέρονται αλλά πολύ περισσότερο συμβάλλουν στην υποβάθμισή του. Ο λόγος για την Νέδα που δεν είναι πολύ μακριά από το να μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης σκουπιδιών πάσης φύσεως. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα κάποιοι πέταξαν μέσα στο ποτάμι, στην περιοχή Γιαννιτσοχωρίου, φόρτωμα με αγγούρια και υπολείμματα καλλιεργειών! Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, κάτοικος της περιοχής, Θοδωρής Παπακυριακόπουλος, ο οποίος μας έκανε και την σχετική καταγγελία «εδώ προσπαθούμε τόσα χρόνια να ευαισθητοποιήσουμε τους αγρότες να προσέχουν την κοίτη του ποταμού, το ποτάμι, γιατί πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί τους, μας δίνει ζωή, μας δίνει αξία και ζωντάνια. Να μην ρίχνουν απόβλητα μέσα γιατί οδηγούνται στην παραλία. Βέβαια δεν έχουμε αρμοδιότητα να επέμβουμε και όποτε το έχουμε κάνει, το έχουμε πληρώσει. Παρακαλούμε και τις δύο περιφέρειες να ευαισθητοποιηθούν. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, πρέπει να έρθουν εδώ και επέμβουν. Και οι οικολόγοι και περιβαλλοντολόγοι να ευαισθητοποιηθούν και τώρα. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι ασυνείδητοι να ρίχνουν μέσα στο ποτάμι τα υπολείμματα των καλλιεργειών». Στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τους αρμόδιους να επέμβουν άμεσα. «Καθώς βλέπετε, η Νέδα την οποία όλοι την αγαπάμε και όλοι μιλάμε, είναι σε κακό χάλι αλλά δεν βρίσκεται και κανείς δεν έχει πει μια κουβέντα από αυτούς που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον. Εάν πάς και πάρεις όμως λίγο χαλίκι για να φτιάξεις κανένα δρόμο, θα ξεσηκωθούν οι περιβαλλοντολόγοι και οι οικολόγοι. Την κατάσταση στην οποία είναι αυτή τη στιγμή κανείς δεν την σχολιάζει, κανείς δεν διαμαρτύρεται. Η πολιτεία που έχει τα μέσα και την αρμοδιότητα να έρθει και να λάβει μέτρα. Διαπιστώνουμε ότι η Νέδα έχει γίνει μια χωματερή είτε από μπάζα, είτε από νάιλον, είτε από χαρτιά είτε και από απόβλητα θερμοκηπίων. Εννοούμε τα ξεβγαλμένα αγγούρια, ξεβγαλμένα καρπούζια, φασόλια. Τα πετούν μέσα στην κοίτη. Όταν θα βρέξει και θα τα κατεβάσει το ποτάμι, θα τα βρούμε στη θάλασσα και θα λένε κάποιοι ότι η παραλία δεν είναι καθαρή. Ό,τι άχρηστο υπάρχει είναι στην κοίτη. Καλώ τους αρμόδιους να έρθουν άμεσα να επιληφθούν και να πέσουν τσουχτερά πρόστιμα. Ο καθαρισμός δεν μπορεί να γίνει από εμάς γιατί όπου έχουμε κάνει παρέμβαση για καθαρισμό είμαστε και στον εισαγγελέα. Έχουμε κάνει παρέμβαση στην εκβολή του Ακίδα, είμαστε στα δικαστήρια, έχουμε κάνει στην παραλία, το ίδιο. Έχω βαρεθεί να γίνεται αυτό κάθε μέρα, ας έρθουν οι αρμόδιοι να το καθαρίσουν…».
ΠΑΤΡΙΣ

ΟΛΜΕ- Θα τα ..πούμε με απεργίες το Φθινόπωρο

"Θερμό" φθινόπωρο προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ με εισήγηση της για την δράση του κλάδου από το Σεπτέμβριο, που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Όπως επισημαίνεται από τους καθηγητές, ένας από τους στόχους τους θα είναι η συγκρότηση κοινού μετώπου με την Ομοσπονδία των δασκάλων και νηπιαγωγών με στόχο την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής. Συγκεκριμένα οι καθηγητές τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι: "Ενόψει της νέας χρονιάς θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα στην ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων. Να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στην με κάθε μέσο ενημέρωση των γονέων και των μαθητών μας για τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων στην εκπαίδευση των παιδιών του λαού μας. Στόχος μας επίσης θα είναι ο συντονισμός της δράσης μας με όλες τις Ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα. Να δημιουργήσουμε συμμαχίες που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για την προστασία των κοινωνικών αγαθών στον τόπο μας (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση-εργασία) σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλου του λαού". Τα αιτήματα που προβάλει από τώρα η ΟΛΜΕ είναι, μεταξύ άλλων, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, στο 5% του ΑΕΠ, καμία περικοπή μισθού επιδομάτων κλπ. Προαναγγέλλουν τέλος, ότι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης και καταλήγουν τονίζοντας χαρακτηριστικά: "στόχος είναι η οργάνωση παρατεταμένου απεργιακού αγώνα".

Πυρκαγιά στο μικροβιολογικό τμήμα της Πολυκλινικής Αθηνών, στην Ομόνοια.

Μεγάλη αναστάτωση τη νύχτα από πυρκαγιά στην Πολυκλινική Αθηνών, που βρίσκεται στη διασταύρωση Πειραιώς και Σωκράτους, στην Ομόνοια. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 03.20 τα ξημερώματα, σε γραφείο του δευτέρου ορόφου, που βρίσκεται το μικροβιολογικό τμήμα και αρχικά επικράτησε πανικός λόγω των πυκνών καπνών. Το νοσοκομείο εκκενώθηκε, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα για τους ασθενείς και το προσωπικό, ενώ επί τόπου έσπευσαν 13 οχήματα με 37 πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν υπό έλεγχο άμεσα την πυρκαγιά. Ωστόσο προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο μικροβιολογικό τμήμα. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Δάνεια, κάρτες: Ρυθμίσεις για χαμηλότερες δόσεις

Ψαλίδι στο επιτόκιο, επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, συγκέντρωση των οφειλών σε νέο δάνειο, ακόμα και αξιοποίηση υπάρχοντος στεγαστικού δανείου για αποπληρωμή οφειλών σε πιστωτικές κάρτες, είναι κάποια από τα αντίδοτα που προσφέρουν πλέον οι τράπεζες για να χτυπήσουν τον... ιό της υπερχρέωσης. Ταυτόχρονα, επιτρέπουν στους πελάτες τους να παραλείψουν την πληρωμή κάποιων δόσεων, τους δίνουν τη δυνατότητα να παγώσουν τις οφειλές τους έως και για 24 μήνες, ή τους ασφαλίζουν στην περίπτωση ατυχήματος, ασθένειας ακόμα και απώλειας εργασίας. Ωστόσο, τα νέα δάνεια που έχουν διαθέσει το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες κρύβουν μία σειρά από παγίδες, δηλαδή είτε περισσότερους τόκους είτε αυξημένο κίνδυνο να χάσουν οι δανειολήπτες περιουσιακά τους στοιχεία, αν δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.
Μείωση δόσης
Το ψαλίδι στο επιτόκιο είναι κλασικός και ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να μειώσει κάποιος τη δόση του, είτε πρόκειται για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες είτε για στεγαστικά δάνεια. Στην καταναλωτική πίστη, η κίνηση αυτή συνδυάζεται κατά κανόνα με συγκέντρωση πολλών οφειλών από δάνεια και κάρτες σε ενιαίο χρέος. Ανάλογα με το ποσό της οφειλής και την ύπαρξη ή όχι κάποιου περιουσιακού στοιχείου, στην καταναλωτική πίστη το τελικό επιτόκιο μπορεί να πέσει ακόμα και στο 6%-7%, έναντι περίπου 12% για τα «απλά» καταναλωτικά δάνεια και 16%-18% για τις πιστωτικές κάρτες. Αντίστοιχα, στα στεγαστικά το σταθερό επιτόκιο πενταετίας μπορεί να πέσει ακόμα και κάτω από 4,5%, δηλαδή τουλάχιστον 1-1,5 μονάδες σε σχέση με τα δεδομένα που ίσχυαν πριν από μια διετία. Η κίνηση αυτή μειώνει τη δόση κατά 10%20%, ανάλογα με το δάνειο, αλλά στην περίπτωση που οι οφειλές είναι υπέρογκες συνδυάζεται κατά κανόνα και με αύξηση της διάρκειας. Στα στεγαστικά δάνεια, ανάλογα με την ηλικία του δανειολήπτη, η επιμήκυνση της διάρκειας φτάνει τα 10 χρόνια, με μέγιστη διάρκεια δανείου τα 40 έτη, κάτι που σημαίνει μείωση της δόσης έως και κατά 30%. Στα καταναλωτικά δάνεια, μια ανάλογη αύξηση της διάρκειας μπορεί να αποφέρει μείωση στη δόση ακόμα και άνω του 50%. Παράλληλα, η ύπαρξη στεγαστικού δανείου μπορεί να ευνοήσει δανειολήπτες με χρέη σε κάρτες ή καταναλωτικά δάνεια. Και αυτό γιατί οι τράπεζες μεταφέρουν οφειλές καταναλωτικής πίστης (από δάνεια και κάρτες) στο στεγαστικό, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο και χαμηλότερα επιτόκια αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής.
Περίοδοι χάριτος και πάγωμα οφειλών
Εκτός από τα μειωμένα επιτόκια και την αυξημένη διάρκεια στα δάνεια, οι τράπεζες επιτρέπουν μία σειρά από επιπλέον διευκολύνσεις στους πελάτες που φλερτάρουν με την υπερχρέωση. Η παράλειψη μίας ή δύο δόσεων τον χρόνο είναι αντίδοτο στην περίπτωση που οι δανειολήπτες βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιο έκτακτο έξοδο, καθώς αν το δάνειο δεν εξυπηρετηθεί για τρεις συνεχόμενους μήνες θεωρείται επισφαλές και η τράπεζα μπορεί να κινηθεί εις βάρος του δανειολήπτη.

Στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι σοβαρότερο και έχει μεγαλύτερη διάρκεια, η τράπεζα μπορεί να παγώσει έως και για 24 μήνες την καταβολή των δόσεων, μεταφέροντας το διάστημα αυτό στη λήξη του δανείου. Ανάλογα με το δάνειο και την τράπεζα, το πάγωμα μπορεί να είναι είτε έντοκο είτε άτοκο, σε άλλες περιπτώσεις ο δανειολήπτης πληρώνει μόνο τόκους και το κεφάλαιο του δανείου μεταφέρεται αυτούσιο στην περίοδο που απομένει για την αποπληρωμή.
Παράλληλα με τις δανειακές διευκολύνσεις, ειδικά στα στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες πλέον δίνουν ολοκληρωμένα πακέτα, τα οποία συνδυάζονται με μία σειρά από ασφαλιστικές καλύψεις. Ετσι, εκτός από τις κλασικές ασφάλειες ζωής και πυρός, περιλαμβάνουν ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας εργασίας, ασθένειας, ακόμα και ασφάλεια για κλοπή.
Προσοχή στις παγίδες!
Τα νέα δάνεια αλλά και τα προγράμματα αναχρηματοδότησης των τραπεζών μπορεί να αποτελούν σωσίβιο για μεγάλη μερίδα υπερχρεωμένων πελατών, κρύβουν όμως δύο βασικές παγίδες. Η πρώτη αφορά τους επιπλέον τόκους και η δεύτερη, τον κίνδυνο να χάσει ο δανειολήπτης τα περιουσιακά του στοιχεία.
Το χαράτσι μέσω των τόκων του δανείου προκύπτει με την επιμήκυνση της διάρκειας της οφειλής. Αν ο δανειολήπτης προσθέσει 5 ή και 10 χρόνια στον χρόνο αποπληρωμής ενός στεγαστικού δανείου, βλέπει τη δόση του να μειώνεται κάθετα.
Συχνά όμως δεν συνειδητοποιεί ότι μέχρι να αποπληρώσει τα χρέη του θα έχει καταβάλει συνολικά περισσότερους τόκους στην τράπεζα.
Αντίδοτο στην περίπτωση αυτή είναι είτε να ψαλιδίσει ξανά τη διάρκεια του δανείου του, όταν αποκτήσει την οικονομική άνεση, είτε να προβεί σε πρόωρη αποπληρωμή μέρους ή και όλων των οφειλών ώστε να γλιτώσει χρήματα από τους τόκους.
Αντίστοιχα, η συγκέντρωση των οφειλών από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε ένα δάνειο με προσημείωση περιουσιακού στοιχείου μειώνει κάθετα το επιτόκιο και τη δόση, αυξάνει όμως τον κίνδυνο ο δανειολήπτης να χάσει την περιουσία του. Και αυτό γιατί, αν καθυστερήσει έστω και μία δόση, κινδυνεύει άμεσα να βρεθεί αντιμέτωπος με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού, χάνοντας ακόμα και το σπίτι του για αγορές καταναλωτικών ειδών.
ΤΑ ΝΕΑ

Έδωσαν λύτρα για την απελευθέρωση 27χρονου στην Πάτρα

Ελεύθερος αφέθηκε την Παρασκευή ο 27χρονος, ο οποίος την Πέμπτη έπεσε θύμα απαγωγής από τέσσερις άνδρες, στο κατάστημα του που βρίσκεται στην οδό Ακρωτηρίου στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Achaia Channel, οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια του και ζήτησαν λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τελικά δόθηκε ένα ποσό της τάξης των 90.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος ο 27χρονος στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των απαγωγέων. Πηγή: thebest.gr

Ξεπαγώνει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Το πράσινο φως έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», καθώς θα διατεθούν 65 εκ. ευρώ για τους 100 πρώτους δήμους της χώρας που υπέβαλαν προτάσεις» Από το συνολικό ποσό του 1 εκ. ευρώ, το 70% είναι κρατική χρηματοδότηση.

Σε τροχιά ρήξης ο Α. Σαμαράς και ο Δ. Αβραμόπουλος ;

Εκτροχιάστηκε τελείως το Συνέδριο της Ν.Δ. και παραπέμπει σε τρένο χωρίς φρένα από το οποίο πηδούν πανικόβλητοι οι «επιβάτες» του. Μετά την εκπαραθύρωση της Ντόρας Μπακογιάννη εγκατέλειψε το όχημα ο Κώστας Κιλτίδης, ενώ είναι υπ’ ατμόν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και φέρονται αποφασισμένοι να...κατέβουν στην πρώτη στάση δέκα βουλευτές, που θεωρούνται ότι ανήκουν στο κλίμα Μπακογιάννη.
Σε τροχιά ρήξης κινούνται ήδη ο Α. Σαμαράς και ο Δ. Αβραμόπουλος λίγα 24ωρα πριν από το συνέδριο της Ν.Δ. Οι σχέσεις τους έχουν πέσει στο ναδίρ
και ο Δ. Αβραμόπουλος θεωρεί ότι οφείλει απλώς να πράξει το χρέος του με την παρέμβασή του στο συνέδριο, αλλά η επόμενη μέρα παραμένει σκοτεινή, καθώς θεωρεί ότι ο πρόεδρος έχει στρίψει το τιμόνι για τα καλά προς τα δεξιά. Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα, μικρό ή μεγάλο, στο οποίο ο Δ. Αβραμόπουλος να μην καταγράφει τις διαφοροποιήσεις και την απογοήτευσή του για την «απομόνωσή» του. Τελευταία «πρόκληση» είναι η άποψή του ότι η Ν.Δ. πρέπει να ψηφίσει «ναι» στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Στις πρόσφατες συναντήσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, του εξέθεσε τους φόβους του για το ολίσθημα της Ν.Δ. προς τα δεξιά, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Οι σχέσεις των δύο παραμένουν σε τεντωμένο σχοινί, καθώς ο Αβραμόπουλος βρίσκεται σε... ψυχρό πόλεμο με το περιβάλλον του Α. Σαμαρά, με το οποίο έχει κόψει τις γέφυρες. Δεν υφίσταται πλέον επικοινωνία με το βασικό αλλά άτυπο συνεργάτη του Α. Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, ενώ δεν επικοινωνεί με τον Κ. Μαρκόπουλο –ο οποίος εξακολουθεί να εκθέτει τους Αβραμόπουλο και Σπηλιωτόπουλο ως πρώην υπουργούς Τουρισμού στο παρασκήνιο– αλλά και με τον Γ. Μανώλη ή τον Β. Μιχαλολιάκο.
Βαθιά απογοητευμένος είναι και από τον τρόπο που η Ν.Δ. έφτασε στο Συνέδριο, το οποίο, όπως λέει, η κοινωνία το αγνοεί... Ο Αβραμόπουλος δηλώνει ότι δικαιώθηκε όταν έλεγε πως το Συνέδριο έπρεπε να γίνει αμέσως μετά την εκλογή προέδρου και όχι να τραβήξει σε μάκρος, αφού οι πολιτικές εξελίξεις προαλείφονταν ραγδαίες. Την ίδια θέση υποστήριζαν και άλλα στελέχη, όπως ο Β. Μεϊμαράκης και ο Α. Σπηλιωτόπουλος, αλλά δεν εισακούστηκαν.
Όμως, ο Αβραμόπουλος «βγήκε από τα ρούχα του» όταν είδε τις μεθοδεύσεις στη διαδικασία εκλογής των συνέδρων, όπου αποκλείστηκαν οι λιγοστές έστω δυνάμεις που διατηρούσε κυρίως στην Αθήνα. Απογοητευμένος δηλώνει και για τη μη δημιουργία θέσης αντιπροέδρου στο κόμμα, κάτι που ο Α. Σαμαράς είχε αφήσει ανοιχτό μετά την εκλογή του. Η δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα» πως «δεν διεκδικώ καμία θέση», τα λέει όλα... Ήθελε και με το παραπάνω να είναι αντιπρόεδρος, αλλά όχι σε αυτό το κόμμα, όπως εκμυστηρεύεται ο ίδιος σε συνεργάτες του...
ΚΑΡΦΙ

Στο διαδίκτυο όλες οι διοικητικές πράξεις από Σεπτέμβρη - Αλλιώς δεν θα ισχύουν

Μια σειρά από διοικητικές πράξεις δεν θα ισχύουν αν προηγούμενα δεν θα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στην Βουλή και το οποίο καθιστά υποχρεωτική την ανάρτηση των πράξεων των διοικητικών, αυτοδιοικητικών αλλά και κυβερνητικών οργάνων στο διαδίκτυο. Ειδικότερα, χωρίς να θίγονται όλοι οι υπόλοιποι τύποι δημοσιοποίησης που περιλαμβάνονται στη νομοθεσία καθιστά υποχρεωτική την δημοσίευση μιας σειράς πράξεων στο διαδίκτυο και μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο που να είναι λειτουργικός. Στο νομοσχέδιο δόθηκε η κωδική ονομασία «Πρόγραμμα Διαύγεια». Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου «η υποχρέωση ανάρτησης των πράξεων και αποφάσεων στο διαδίκτυο δεν υποκαθιστά το ισχύον σύστημα της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ή άλλες μορφές δημοσιότητας που ήδη προβλέπει η νομοθεσία (όπως π.χ. ανάρτηση σε κοινοτικό κατάστημα, δημοσίευση στον τύπο). Με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου ενισχύεται και συμπληρώνεται αυτό το σύστημα.» Όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 του σχεδίου νόμου υποχρέωση ανάρτησης των νόμων και των πράξεων στο Διαδίκτυο έχουν «ο Πρωθυπουργός, τα συλλογικά κυβερνητικά όργανα που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία, οι Υπουργοί και Υφυπουργοί, οι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς (των Γραμματέων των Περιφερειών συμπεριλαμβανομένων)», ενώ «στους υπόχρεους περιλαμβάνονται τόσο τα αιρετά όργανα όσο και τα νομικά πρόσωπα αλλά και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ». Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομοσχέδιο προβλέπονται μια σειρά από πράξεις οι οποίες θα πρέπει να καταχωρούνται στο διαδίκτυο γιατί διαφορετικά δεν θα ισχύουν ενώ συγχρόνως προβλέπει χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του ξεκινώντας από τον Οκτώβρη στα κυβερνητικά όργανα, δηλαδή υπουργεία και περιφέρειες, ένα μήνα αργότερα είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στα ΝΠΔΔ ενώ σε ό,τι αφορά την αυτοδιοίκηση αυτό θα τεθεί σε λειτουργία, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο στις 15 Μαρτίου του 2011, δηλαδή με την ανάληψη των νέων δημοτικών αρχών.

Από σπάνια ασθένεια πάσχει ο Νίνο

Μια συγκλονιστική είδηση αποκάλυψε ο γνωστός τραγουδιστής Νίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την υγεία του εδώ και πολλά χρόνια. Ο Νίνο μίλησε για πρώτη φορά για την σπάνια ασθένεια που τον ταλαιπωρεί και δεν γνώριζε κανείς μέχρι σήμερα. Ο δημοφιλής τραγουδιστής πάσχει από αθροιστική κεφαλαλγία... Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, η σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει ο Νίνο, προσβάλλει ένα άτομο στους 10.000 ανθρώπους , ενώ εκτός από τον έντονο πονοκέφαλο, τα συμπτώματά της μοιάζουν με αυτά μιας κρίσης επιληψίας. Όπως αποκάλυψε ο τραγουδιστής, χρειάζεται να έχει κάθε βράδυ δίπλα στο κομοδίνο του μια φιάλη οξυγόνου σε περίπτωση που τον πιάσει κρίση λόγω της ασθένειας. "Ο κόσμος που σε βλέπει να φεύγεις τρέχοντας από την σκηνή, δεν ξέρει ότι έφυγες γιατί δεν ήθελες να σε δουν να καταρρέεις από τον πόνο μπροστά στα μάτια τους... ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από τις κάμερες ή πίσω από τις κουρτίνες της αυλαίας", αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Esquire. Με την εξομολόγησή του αυτή, ο Νίνο ανατρέπει την εικόνα του ωραίου, επιτυχημένου και αντισυμβατικού νέου, ενώ δηλώνει πως είναι ένας καλός άνθρωπος. "Πιστεύω ότι δεν είμαι τίποτα περισσότερο από ένας καλός άνθρωπος. Θα μπορούσα να είμαι ένα κωλόπαιδο, αλλά δεν είμαι. Δεν έχω πειράξει ούτε μύγα στη ζωή μου", προσθέτει ο ίδιος.

18.6.10

Παραίτηση Δημοτικού Συμβούλου της Καλαμάτας

Παραιτήθηκε σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα κ. Γιάννης Ηλιόπουλος, με δήλωση παραίτησης. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας έκανε δεκτή την παραίτησή του και κάλεσε τον πρώτο αναπληρωματικό Σύμβουλο του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Καλαμάτα» κ. Μπούχαλη Δημήτριο του Σταύρου, ο οποίος έδωσε τον προβλεπόμενο όρκο στις 2.00 το μεσημέρι σήμερα. Ο κ. Μπούχαλης είναι οικονομολόγος, διατηρεί λογιστικό γραφείο στην Καλαμάτα και ο Δήμαρχος θα τον προτείνει στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως νέο Πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας.

Από τον ΟΑΕΔ θα συμπληρώνεται ο μισθός των νέων

Με κοινοτικούς πόρους μέσω ΟΑΕΔ θα συμπληρώνεται ο μισθός των νέων μέχρι 25 ετών, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Α. Λοβέρδος . Όπως εξήγησε οι νέοι εργαζόμενοι θα παίρνουν το 85% των γενικών συλλογικών συμβάσεων που ορίζει η εκάστοτε εταιρία από τον εργοδότη και τα υπόλοιπα από τον ΟΑΕΔ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και από την διαγραφή οφειλών του ΙΚΑ. Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι το μέτρο αυτό θα ισχύει και για τους εργαζόμενους πάνω από 55 ετών.

Αγροτικό μητρώο – Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το οποίο δημιουργείται Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά, όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν στην επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση. Επίσης, σήμερα κατατέθηκε και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, για την «ενίσχυση της διαφάνειας, με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο». Με το ίδιο νομοσχέδιο συνιστώνται σαράντα οργανικές θέσεις μονίμου προσωπικού, ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προκειμένου να στελεχώσουν τον θεσμό του Συνηγόρου του Πολίτη. Τέλος, η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη απέστειλε στη Βουλή προς διαβούλευση,νομοσχέδιο με τίτλο "Εθνική Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών".

Πανελλαδική αποχή δικηγόρων από 23.6 έως και 7.7.2010

Την αποχή των δικηγόρων από κάθε διαδικασία από 23.6.2010 έως και 7.7.2010 αποφάσισε ομόφωνα -σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση- και με την καθολική συμμετοχή, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος που συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 17 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η Ολομέλεια στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στους λόγους και τα αίτια που την οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση της για αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, όπως είναι η κατάργηση των ελάχιστων δικηγορικών αμοιβών, το ασφαλιστικό, η επιβολή ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές κ.λπ. Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ολομέλειας αναφέρει τα εξής: «Η ώρα της κρίσης έφθασε. Η κυβέρνηση καλείται εντός της περιόδου αυτής όπως αποδείξει αν διαθέτει ίχνος αξιοπιστίας και συνέπειας. Μέχρι τις 7 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αιτείται όπως συμμορφωθούμε στη με σαθρή επιχειρηματολογία θέση της περί καταργήσεως των ελαχίστων αμοιβών. Για εμάς διλήμματα δεν υπάρχουν. Η άποψη της Επιτροπής δεν αποτελεί θέσφατο, όταν μάλιστα διακυβεύονται ατομικά, κοινωνικά και εν τέλει δημοκρατικά δικαιώματα. Ήδη, έχουμε επεξεργασθεί και έχουμε παραδώσει στο αρμόδιο υπουργείο εμπεριστατωμένη αρνητική απάντηση. Σ' αυτήν θεωρούμε ως αυτονόητο ότι πρέπει να ευθυγραμμισθεί η κυβέρνηση. Διότι, δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω απ' όσα η ίδια μέχρι χθες υποστήριζε, με αλλεπάλληλες δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη και του υπουργείου Οικονομικών και υποστηρίζει στο σχετικό θεσμικό διάλογο που έχει ήδη λάβει χώρα. Ας κριθεί, τελικά, το ζήτημα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου ότι το ίδιο καθεστώς ισχύει και σε άλλες χώρες. Άλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση και η Επιτροπή έχουν υπογράψει στο Μνημόνιο ότι και το θέμα αυτό θα τύχει -φανταζόμαστε κατόπιν διαλόγου και όχι επιβολής- ρυθμίσεως, μάλιστα κατά τρόπο όχι απόλυτο (εξεταστέοι οι "περιττοί περιορισμοί"), στο τελευταίο τρίμηνο του 2010. Προς τι αυτή η αιφνίδια επίσπευση; Η ύπαρξη ελαχίστων αμοιβών και η έκδοση γραμματίων προείσπραξης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αξιοπρέπεια και επιβίωση τόσο του δικηγόρου όσο και των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι υπηρεσίες του δικηγόρου "καταναλωτικό προϊόν", να μπουν σε λογική σούπερ μάρκετ, στην αδηφάγο μειοδοσία ενός κακώς νοούμενου ανταγωνισμού. Τούτο θα είχε ως άμεσο επακόλουθο την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και της δικαστικής συνδρομής. Όπως το ίδιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνωρίζει, λόγω του υψηλού επιπέδου ειδικών γνώσεων που διαθέτουν οι δικηγόροι, οι "καταναλωτές" δεν διαθέτουν την αναγκαία κρίση ώστε να αξιολογούν την ποιότητα της εργασίας του δικηγόρου, για να αφεθεί η δήθεν ελεύθερη αγορά να διαμορφώνει τιμές ως προς το ελάχιστο. Δεν είμαστε μεταπράτες για να κάνουμε εκπτωτικές προσφορές στην "πραγμάτειά" μας. Ας μη λησμονούμε ότι στη χώρα μας με την επιβοήθηση πρωτίστως των ίδιων των Δικηγορικών Συλλόγων διά των μελών τους υφίσταται δυνατότητα νομικής συνδρομής (legal aid) άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, ώστε όλοι, άποροι ή μη, να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της Δικαιοσύνης. Ο πυλώνας της Δημοκρατίας που λέγεται Δικαιοσύνη ήδη στη χώρα μας βρίσκεται υπό κατάρρευση, αν δεν έχει ήδη πτωχεύσει. Άβουλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών απλώς διαπιστώνουν τη διόγκωση του φαινομένου της ουσιαστικής αρνησιδικίας διά του προσδιορισμού των υποθέσεων στο αχανές μέλλον (ήδη στις αστικές υποθέσεις για πρώτη φορά προσδιορίζεται δικάσιμος για το 2014, 2015 και στα διοικητικά και πέραν της πενταετίας). Συνεχώς ευτελίζεται από την αδιαφορία των αρμοδίων σε βαθμό να υπάρχουν σήμερα δικαστήρια που να μην μπορούν να λειτουργήσουν λόγω ελλείψεως γραφικής ύλης! Η οριστική "ταφόπλακα" θα τεθεί με την απαξίωση του δικαστικού συμπαραστάτη, του δικηγόρου, ο οποίος συνιστά απαραίτητο (επί της ουσίας και όχι απλώς επειδή ο νόμος το ορίζει) παράγοντα της όποιας δίκης. Μήπως αυτός είναι ο σκοπός, να μην υπάρχει, δηλαδή, αποτελεσματικός δικαστικός έλεγχος; Πρόκειται για κοινωνική και δημοκρατική ανάγκη. Εκτός εάν στη χώρα μας έχουμε πάρει απόφαση ότι η Δημοκρατία έχει καταλυθεί και είμαστε απλοί εντολοδόχοι. Η απόφαση είναι της κυβέρνησης. Ποιον δρόμο θα επιλέξει: Δημοκρατία ή τυραννία. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που σηματοδοτούν και για τους δικηγόρους αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση του ποσού της συντάξεως και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς επίσης και η εμμέσως σχεδιαζόμενη ενοποίηση του ΕΤΑΑ με άλλα ασφαλιστικά Ταμεία, δεν μπορούν παρά να λάβουν δυναμική απάντηση και από τον κλάδο μας. Η επιβολή ΦΠΑ, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο φόρος του τελικού καταναλωτή, θα αυξήσει αδικαιολόγητα το κόστος της προσφυγής στην Δικαιοσύνη και τελικά θα επιβαρύνει το μέσο πολίτη. Η Ολομέλεια έχει υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων στις οποίες δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος. Πέραν τούτου, στην περίπτωση που ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση δεν τηρήσουν τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις τους και δεν αχθεί η υπόθεση στο ΔΕΚ για οριστική κρίση, όπως έχει συμβεί σε τόσες άλλες περιπτώσεις ήσσονος σημασίας, η Ολομέλεια θα συγκληθεί εκτάκτως για να επανακαθορίσει τη θέση της. Η Ολομέλεια εξέδωσε ψήφισμα υιοθετώντας το σκεπτικό της από 14.6.2010 ανοικτής επιστολής του προέδρου της Δημητρίου Παξινού το οποίο θα αποσταλεί και θα διανεμηθεί σε όλους τους δικηγόρους και συμπολίτες μας, τους οποίους καλούμε δίπλα μας. Τέλος, η Ολομέλεια επανέρχεται στο αίτημά της για συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, η οποία όπως μας διαβεβαίωσε προ 10ημέρου η γραμματέας του είναι στις προτεραιότητές του και την οποία ακόμη αναμένουμε…!».

Εκδήλωση για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων

«Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ένας αστρονομικός υπολογιστής 2.000 ετών», είναι το θέμα εκδήλωσης που οργανώνουν αύριο στις 8:30 το βράδυ, στο «Πανελλήνιο» στην Παραλία της Καλαμάτας η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Καλαμάτας και το Διεθνές Ινστιτούτο Μελέτης και Συνεργασίας Τεχνών και Επιστημών. Ομιλητές θα είναι η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη και οι φυσικοί Γιάννης Μπιτσάκης και Αγαμέμνων Τσελίκας, μέλη της Διεθνούς Ομάδας Μελέτης. ΕΡΑ Καλαμάτας

Σκοπευτικοί αγώνες για τη Μάχη του Διρού

Διασυλλογικούς σκοπευτικούς αγώνες με αεροβόλα όπλα, ανδρών, γυναικών, εφήβων και παίδων και σκοπευτικούς αγώνες με πιστόλι ή περίστροφο, οργανώνει από 24 μέχρι 26 Ιουνίου ο Αθλητικός Όμιλος Μάνης, ο «Νίκανδρος», σε συνεργασία με το Δήμο Οιτύλου και το τμήμα Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αγώνες θα γίνουν στον Πύργου Διρού και είναι αφιερωμένοι στην 184η επέτειο της Μάχης του Διρού, από 22 έως 26 Ιουνίου 1826, κατά την οποία οι Μανιάτισσες, με όπλο τα δρεπάνια, κατάφεραν να ανακόψουν την απόβαση του Ιμπραήμ στη Μάνη. ΕΡΑ Καλαμάτας

Η επέτειος της μάχης της Βέργας

Η επέτειος της μάχης της Βέργας, στις 22 Ιουνίου του 1826, και της ανατροπής των σχεδίων του Ιμπραήμ να κατακτήσει τη Μάνη, θα εορταστεί την ερχόμενη Τρίτη. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 10:30 το πρωί με δοξολογία στο ναό του Αγίου Νικολάου Αλμυρού και θα συνεχιστούν στο χώρο που βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων, στην ιστορική «Μάνδρα», το τείχος που κατασκεύασαν οι Μανιάτες για να ανακόψουν την προέλαση των Τουρκοαιγυπτίων

Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ στην Καλαμάτα

Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου. Στη Σύνοδο θα συζητηθούν προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΤΕΙ και θα κατατεθούν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Συμφωνία με Κίνα για αγορά 250 τόνων…Κρητικού ελαιόλαδου

Νέες προοπτικές για τα κρητικά προϊόντα και ιδιαίτερα του κρητικού ελαιολάδου άνοιξαν με την επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου κ. Ζανγκ Ντεγιάνγκ, ο οποίος υπέγραψε 14 συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, η μία εκ των οποίων, όπως επιβεβαιώθηκε, αφορά την αγορά 250 τόνων κρητικού ελαιολάδου. Ο Κινέζος αντιπρόεδρος μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών και των επαφών του στην Αθήνα, επισκέφθηκε την Κρήτη κι είχε συνάντηση με τη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, για το θέμα του ελαιολάδου αλλά και προϊόντων του νησιού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κρήτη επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για την απορρόφηση 250 τόνων ελαιολάδου. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι θα ζητηθούν άλλοι 50 τόνοι, ενώ απευθυνόμενος στη Νομάρχη Ηρακλείου κ. Σχοιναράκη ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μη στεναχωριέστε για τις πωλήσεις ελαιολάδου, σε πέντε χρόνια θα ζητάμε τόσες ποσότητες που δεν θα μπορείτε να μας δώσετε"! Ο κ. Ντεγιάνγκ αναφέρθηκε και στην αδελφοποίηση της Ν.Α. Ηρακλείου με την Καντόνα και επεσήμανε ότι το ερχόμενο διάστημα οι Κινέζοι που θα επισκεφθούν την Κρήτη θα είναι περισσότεροι. Ο Κινέζος αντιπρόεδρος επανέλαβε αυτό που είχε τονίσει και στην Αθήνα για τη στήριξη της κυβέρνησης της χώρας του στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για να αντεπεξέλθει από την οικονομική κρίση. Παράλληλα αναφέρθηκε στην οικονομική πορεία της Κίνας, επισημαίνοντας τον αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης και ευχήθηκε καλή ευημερία των Κρητών. Από την πλευρά της η κ. Σχοιναράκη ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ντεγιάνγκ για την επίσκεψή του στο νησί αλλά και για τη βούληση της κινέζικης κυβέρνησης να απορροφήσει κρητικό ελαιόλαδο, το οποίο χαρακτήρισε ως το "χρυσάφι της Κρήτης". Η κ. Σχοιναράκη αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από πλευράς Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με επισκέψεις στην Κίνα για σύσφιξη των δεσμών, αλλά και την ανάπτυξη του εμπορίου. Ζήτησε παράλληλα να υπάρξει αεροπορική σύνδεση της Κρήτης με την Κίνα. Αναφέρθηκε στην επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ν.Α. στην Καντόνα, επισημαίνοντας ότι αυτές οι επαφές αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Κατά τη διάρκεια του δείπνου που έδωσε προς τιμήν του η κ. Σχοιναράκη στο ξενοδοχείο "Κρέτα Μάρις" και το οποίο έγινε μέσα σε ένθερμο κλίμα αντηλλάγησαν δώρα.

23 Ιουνίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό

Το δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό. Η ηγεσία του υπουργείου εξασφάλισε την έγκριση των επιτηρητών της τρόικας για τις προωθούμενες αλλαγές, αφού αυτές κρίθηκαν ότι κινούνται στα πλαίσια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας η ελληνική πλευρά πέτυχε να μην συνυπολογίζονται στο τελικό ποσό της σύνταξης οι επικουρικές συντάξεις. Ετσι η βασική σύνταξη μαζί με την ανταποδοτική στα 40 χρόνια ασφάλισης θα δίνει ποσοστό αναπλήρωσης 63 με 64%. Για τις επικουρικές συντάξεις και το εάν και κατά πόσο θα αναπροσαρμόζονται θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα αναλογιστικών μελετών που θα γίνονται στα ασφαλιστικά ταμεία. Στην συνταξιοδότηση με 40 έτη προϋπηρεσία η οποία θα αντικαταστήσει την 37ετία θα συνυπολογίζονται και πλασματικά χρόνια ασφάλισης. Το νομοσχέδιο θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου.

24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου στις 4/6/2010 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Την κήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας, μαζί με τη Γ.Σ.Ε.Ε., για την ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 με τα παρακάτω αιτήματα:
1. Ασφαλιστικό
2. Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις
3. Έμμεση κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Όλοι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις αγωνιστικές - απεργιακές κινητοποιήσεις τους, ενεργοποιώντας όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου να αντισταθούν δυναμικά και να αποκρούσουν τις νέες αντιλαϊκές, αντεργατικές και αντιασφαλιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις που με την αδιάλλακτη και βάναυσα ετσιθελική στάση της, φέρνει η Κυβέρνηση, εκτελώντας, με απαράδεκτη και προκλητική ευθυγράμμιση, τις επαίσχυντες εντολές της "ΤΡΟΪΚΑΣ".

Κόπηκε διαφήμιση γιατί ήταν …σέξυ !!

Πολύ... σέξι για να μεταδοθεί στην τηλεόραση κρίθηκε η διαφήμιση της Marisa Miller για το «Guitar Hero»! Βλέπετε, ο «άγγελος» της Victoria Secret παίζει κιθάρα με τα εσώρουχα και αυτό το «πικάντικο» θέαμα σκανδάλισε τους υπεύθυνους... Στο σποτάκι που γυρίστηκε το 2008 αλλά αποκαλύφθηκε σήμερα (!), η Marissa παίζει κιθάρα όπως ο Tom Cruise στην ταινία «Ο Πρωτάρης». Οι υπεύθυνοι έκριναν πως η ψηφισμένη ως η πιο «καυτή» γυναίκα του πλανήτη δεν είναι κατάλληλη για να διαφημίσει ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε κοινό ηλικίας 12 ετών και άνω.Πάντως, στο 30 δευτερολέπτων βίντεο, το μοντέλο δεν δείχνει καθόλου περισσότερο δέρμα από ότι οποιαδήποτε άλλη διαφήμιση εσωρούχων! Δείτε το απαγορευμένο σποτ

Συνελήφθη χασισοκαλλιεργητής στην Νεάπολη Λακωνίας

Ένας 50 χρονος ο οποίος καλλιεργούσε στο αγρόκτημά του δενδρύλλια χασίς, συνελήφθη στους Αγίους Αποστόλους, της Νεάπολης Λακωνίας,Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν στο αγρόκτημα του δράστη έντεκα χασισόδενδρα, ύψους από 1,00 ως 1,60 μέτρα, τα οποία ο 50χρονος καλλιεργούσε επιμελώς χρησιμοποιώντας για το πότισμα τους ιδιόκτητη γεώτρηση. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Γυθείου, ο οποίος τον παρέπεμψε να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του Ανακριτή.

Αναμένεται κύμα απολύσεων – 500.000 νέοι άνεργοι

Σοκάρουν οι προβλέψεις για το «κύμα» των απολύσεων και την εκτόξευση της ανεργίας, που θα φέρουν οι σαρωτικές αλλαγές στο Εργασιακό και Ασφαλιστικό. Εκτιμάται πως 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, μέχρι το τέλος του έτους θα μείνουν χωρίς δουλειά. Εκτίναξη του πραγματικού ποσοστού της ανεργίας στο 30%, «βλέπει» ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Γιώργος Ρωμανιάς, επισημαίνοντας πως μέσα στη φετινή χρονιά θα έχουμε περίπου 500.000 ανέργους! Όσον αφορά τους κλάδους που θα πληγούν περισσότερο, αυτοί είναι, ο τουρισμός, οι κατασκευές και το λιανικό εμπόριο, όπως αναφέρει ο κ. Ρωμανιάς στο Έθνος. Εν τω μεταξύ, μεγάλη είναι και η οργή των πολιτών και των συνδικάτων, μετά και τη χθεσινή δημοσιοποίηση των «αιματηρών» ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα για τα Εργασιακά, η οποία εκφράζεται με μαζικότατες πορείες, συνθήματα κατά των επώδυνων μέτρων, αλλά και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Θύελλα αντιδράσεων όμως έχει ξεσπάσει και από τα πολιτικά κόμματα. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «τα ωραία λόγια που με τόση γενναιοδωρία εξέπεμψε αντηχούν περισσότερο ως εμπαιγμός του λαού παρά ως προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης στην οποία δικά του λάθη και παραλείψεις οδηγούν τη χώρα», σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες για «ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και αποτελούν κυβερνητικές δεσμεύσεις». Η Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση και τους συμμάχους της «αδίστακτους» και «νεκροθάφτες των όποιων κατακτήσεων της εργατικής τάξης έχουν απομείνει». Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του, είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητα αλλά και ευθύνη να ελέγξει και να αναπέμψει αυτό το Διάταγμα». Βέβαια χθες, τρόικα και κυβέρνηση, έκαναν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, προκειμένου να περιορίσουν τις έντονες αντιδράσεις. Αυτές είναι οι εξής: στο 60ο έτος το όριο για τις μητέρες ανηλίκων με θεμελίωση στο 50ο, πριν από το 65ο έτος η βασική αλλά μειωμένη σύνταξη (πλην 40ετίας και βαρέων), έως 5 έτη πλασματικός χρόνος για την 40ετία στο 60ο έτος, έξοδος με 35ετία στα 60, αλλά με μείωση κατά 30%, ενώ εκτός συστήματος μένουν οι επικουρικές και το ύψος των αποδοχών θα εξαρτάται από τις μελέτες βιωσιμότητας των ταμείων.

Στον υδροφόρο ορίζοντα, το έδαφος και τα τρόφιμα τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα

Σοκαριστικά στοιχεία για τη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων παρουσίασε, κατά την ομιλία της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη. Σύμφωνα με την ίδια, από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι μόνο το 20% της ποσότητας των νοσοκομειακών αποβλήτων καταλήγει στον αποτεφρωτήρα και το 50% εκτιμάται πως καταλήγει στη θάλασσα, σε λίμνες και σε ορυχεία, προσθέτοντας επίσης ότι «τα επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα τα βρίσκουμε στον υδροφόρο ορίζοντα, στο έδαφος και στα τρόφιμα» «Σε έφοδο που έκαναν την περασμένη εβδομάδα οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και υγείας στο "Αττικό" νοσοκομείο, μετά από καταγγελίες σχετικά με παράνομη διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων, οι διαπιστώσεις ήταν εφιαλτικές. Ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα νοσοκομεία της χώρας, μια πανεπιστημιακή κλινική είχε μετατρέψει τον άδειο χώρο των εγκαταστάσεων σε χώρο μεταφόρτωσης νοσοκομειακών αποβλήτων, χωρίς να τηρούνται στοιχειωδώς οι περιβαλλοντικοί και οι άλλοι όροι που έχουν τεθεί από την νομοθεσία. Έναν χώρο όπου τρία νοσοκομεία, "Ωνάσειο", "Ευαγγελισμός" και "Λαϊκό" μετέφεραν εκεί, εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον, τα νοσοκομειακά τους απόβλητα. Γινόταν μια μεταφόρτωση»,ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καραβασίλη. «Η μεταφορά γινόταν με κοντέινερ, σε θερμοκρασία ατμόσφαιρας 20-25 βαθμούς ενώ θα έπρεπε να μεταφέρονται σε θερμοκρασία 4-5 βαθμούς για να μην έχουμε φαινόμενα αποσύνθεσης και χημικές διεργασίες τέτοιες που επαυξάνουν την επικινδυνότητα. Τα μετέφεραν σε σακούλες οι οποίες δεν ήταν της ποιότητας που ορίζει η νομοθεσία, σχίζονταν και είχε γεμίσει η αυλή ακόμα και με υπολείμματα από όργανα...» εξήγησε και πρόσθεσε πως «Τα κοντέινερ, τα οποία είχε το νοσοκομείο "Αττικό" επίσης δεν ήταν ψυγεία. Από ότι φάνηκε δε τελικά, δεν υπήρχε καν σύμβαση με την εταιρία, εδώ και τρία χρόνια. Υπάρχουν βεβαίως και άλλα σκάνδαλα, γιατί αυτοί που έχουν την εταιρία που έκανε τη μεταφόρτωση, έχουν καταδικασθεί πολλάκις για παράδοση αυτών των νοσοκομειακών αποβλήτων ως καύσιμα. Έχουν τρεις καταδίκες στις πλάτες τους». Η κ. Καραβασίλη κατήγγειλε επίσης ότι δέχεται από την πρώτη στιγμή απειλές για την ζωή του για να σταματήσει τον έλεγχο, ο Γενικός Επιθεωρητής κ. Μέρκος που είναι, όπως είπε, μαζί με τον επιθεωρητή Υγείας κ. Χαλαζωνίτη, το στήριγμα στα θέματα των νοσοκομειακών αποβλήτων και οι απειλές συνεχίζονται τηλεφωνικά. «Καλέσαμε την αστυνομία και τον εισαγγελέα και άργησαν πάρα πολύ να έρθουν. Αναγκάστηκα να παρέμβω εγώ η ίδια με τηλέφωνα, με το γραφείο του κ. Χρυσοχοϊδη για να φτάσει η αστυνομική δύναμη, γιατί η τοπική αστυνομία δεν ήθελε να παρέμβει. Το θέμα ερευνάται πλέον και ποινικά πέραν από τα πρόστιμα που θα βάλουμε. Αυτή η εταιρία δεν θα ξαναδουλέψει εκεί» τόνισε η κ. Καραβασίλη. Η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος έκανε λόγο και για εταιρία στη Θεσσαλία, όπου μετά από έφοδο διαπιστώθηκε ότι ένα από τα καύσιμα που χρησιμοποιούσε ήταν και μολυσματικά απόβλητα ανακατεμένα με άλλα υλικά, ληγμένα φάρμακα, λαθραία τσιγάρα, υλικά που αυξάνουν τη θερμογόνα δύναμη των συστατικών. Ένα ακόμα ανατριχιαστικό - όπως η ίδια το χαρακτήρισε - παράδειγμα, είναι ότι μεγάλη ιδιωτική εταιρία αιμοκάθαρσης στη Βόρεια Ελλάδα, που χωρίς η Πολιτεία να απαιτήσει να κάνει η περιφέρεια βιολογικό καθαρισμό, άφηνε τα λύματα από την αιμοκάθαρση να πηγαίνουν κατευθείαν στη θάλασσα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. «Δεν είναι μόνο θέματα υγείας αλλά και φοροδιαφυγής και κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος» επισήμανε η κ. Καραβασίλη και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, μετά από 7 χρόνια από την κοινή υπουργική απόφαση για την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων δεν εφαρμόζεται και δεν τηρείται τίποτα. Επικρατεί ένα χάος. Πρέπει να διαχωρίζονται τα απόβλητα του νοσοκομείου και να λειτουργήσουν επιτροπές νοσοκομειακών λοιμώξεων. Πολλές φορές οι ασθενείς πεθαίνουν από τις λοιμώξεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των μολυσματικών, τη μη διαχείριση των ραδιενεργών και τη μη απολύμανση των κλινών, όταν αλλάζουν ασθενείς».
tvxs.gr

Εμπορεύονται τα προσωπικά μας στοιχεία στο Facebook και θησαυρίζουν !!

Τεράστια η εμπορική αξία που αποκτούν για τις στοχευμένες διαφημίσεις στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. Τα προσωπικά μας δεδομένα πωλούνται σε ακριβή τιμή! Στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης τα προσωπικά μας δεδομένα αποτελούν προϊόν προς πώληση. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία αυτά τα ηλεκτρονικά μέσα αποτελούν πλέον όλο και συχνότερα καθημερινότητα για εκατομμύρια ανθρώπους. Οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους κάποιος εγγράφεται σε ένα τέτοιο δίκτυο είναι τρεις: είναι δωρεάν, έχει πλάκα και είναι της μόδας. Για να μπείτε σε μια τέτοια ιστοσελίδα είναι απλό. Ο χρήστης παραθέτει τα στοιχεία του και στη συνέχεια εγκρίνει με ένα «κλικ» τους «όρους χρήσης» χωρίς να τους πολυδιαβάσει. Εκεί όμως εντοπίζονται τα καλά κρυμμένα μυστικά.Μια σειρά επιστημονικές μελέτες, αλλά και δημοσιογραφικές έρευνες σε όλον τον κόσμο έχουν δείξει ότι τα προσωπικά μας δεδομένα στο Διαδίκτυο όχι μόνο βρίσκονται σε ανασφαλή θέση, αλλά και αποτελούν τον κινητήριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης όλων των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Η διάσημη αμερικανική σελίδα Facebook έχει αποτελέσει το προσφιλέστερο πεδίο μιας μάχης γύρω από τον τρόπο που χρηματοδοτείται. Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας επικοινωνίας Vitrue έχει δείξει ότι κάθε φίλος του δικτύου αποτιμάται 3,60 δολάρια, σχεδόν δηλαδή 3 ευρώ το «κεφάλι». Η Vitrue, η οποία λειτουργεί υποστηρίζοντας το «χτίσιμο» των brands στα κοινωνικά δίκτυα, υπολόγισε ότι για κάθε χιλιάδα φίλων ενός site κοινωνικής δικτύωσης κατά μέσον όρο η εταιρεία εισπράττει 5 δολάρια από τις διαφημίσεις. Ο συγκεκριμένος αριθμός προέκυψε από τον μέσο όρο των διαφημίσεων που εμφανίζονται στο προφίλ ενός εκάστου χρήστη. Οι εκτιμήσεις αυτού του τζίρου δεν έχουν λάβει υπόψη τους τις απευθείας συναλλαγές που έχουν οι διαφημιζόμενοι του Facebook με τους χρήστες του δικτύου. Θεωρητικά, το ποσό των 3,60 είναι ενδεικτικό. Η αρχή που ακολουθείται είναι ότι σε κάθε «φίλο» αντιστοιχεί περίπου μιάμιση διαφήμιση. Πώς όμως βγάζει χρήματα το Facebook; Η εταιρεία τζιράρει κάθε χρόνο περί τα 500 εκατ. δολάρια από διαφημίσεις. Η χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων της παρέχει τη δυνατότητα να στοχεύει και σε επίπεδο πόλης, ηλικίας, δικτύωσης, προφίλ, σχέσεων κτλ. Στο Διαδίκτυο η διαφήμιση παραμένει μια μπερδεμένη ιστορία, καθώς δεν λειτουργεί με βάση το μαζικό μοντέλο, αλλά με βάση το προσωποποιημένο. Οταν κανείς εγγράφεται στο Facebook παραχωρεί το δικαίωμα στην εταιρεία να διακινεί τα προσωπικά του δεδομένα σε τρίτους. Η εν λόγω ιστοσελίδα συνεργάζεται όμως με αναρίθμητους προγραμματιστές και διαφημιστές, και τα προσωπικά μας δεδομένα διαχέονται προς κάθε κατεύθυνση μάλλον ανεξέλεγκτα. Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει μέσα από θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους σε κάθε διαφημιστή να εντοπίσει με ακρίβεια το δυνητικό κοινό του και να αγοράσει διαφημιστικό χώρο στα προφίλ των χρηστών του Facebook- και όχι μόνο. Η ανάλυση για αυτή την επικοινωνιακή «επίθεση» γίνεται και πάλι επάνω στα προσωπικά μας δεδομένα. Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, αυτή η δυνατότητα δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων. Τουναντίον, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε, με αρχική τιμή αγοράς το 1 ευρώ! Επίσης, τα προσωπικά μας δεδομένα διαρρέουν εύκολα σε πάσης φύσεως εφαρμογές που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλαδή σύγχρονα ψηφιακά αγαθά, όπως π.χ. τα ring tones, τα οποία μπορούν να αγοράσουν ή να ανταλλάξουν μεταξύ τους οι χρήστες.
Μύθοι και αλήθειες
Σύμφωνα με την ιντερνετική «μυθολογία», το Facebook έχει δύο ιδιότητες. Η πρώτη είναι ότι για κάθε εγγραφή χρήστη κερδίζει περίπου 500 δολάρια. Η δεύτερη αφορά ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης των εντός των «εδαφών» του συναλλαγών, μέσω του οποίου εισπράττει μικροποσά. Οι δύο αυτές «δοξασίες» παραμένουν ωστόσο στη ζώνη του διαδικτυακού λυκόφωτος. Αν και το Facebook διαχρονικά θεωρείται ζημιογόνος επιχείρηση, τον Δεκέμβριο του 2007 η Μicrosoft εξαγόρασε το 1,6% των μετοχών του αντί 240 εκατ. δολαρίων. Αυτή η εξαγορά εκτίναξε την αποτίμηση του Facebook στο αστρονομικό ποσό των 15 δισ. δολαρίων. Ετσι, με βάση αυτήν την εκτίμηση, τα 58 εκατομμύρια μέλη που ήταν εγγεγραμμένα τότε στην ιστοσελίδα είδαν την αξία τους να αποτιμάται σε 258 δολάρια το «κεφάλι»!
Την ίδια περίοδο το δημοφιλέστερο site εγκαινίασε ένα διαφημιστικό πρόγραμμα ονόματι «Βeacon», το οποίο θα αποδεικνυόταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανε ποτέ. Το πρόγραμμα κατέγραφε τις κινήσεις των μελών της ιστοσελίδας, ακόμη και όταν δεν ήταν συνδεδεμένα μαζί της εκείνη τη στιγμή, και παρέδιδε σύσσωμο τον ψηφιακό φάκελο ενός εκάστου σε τρίτους με το αζημίωτο. Μάλιστα, χρειάστηκε να γίνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη από αγανακτισμένους χρήστες για να αποσυρθεί η εν λόγω εφαρμογή. Newsit.gr

Δημοσκόπηση MRB - Διαφορά 8% του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ.

Οκτώ μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ΕμΑρΜπι (MRB) λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα (MEGA). Συγκεκριμένα, το 28,1% των ερωτηθέντων προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, το 20,1% ΝΔ, το 7% ΚΚΕ, το 4,6% ΛΑΟΣ, το 3,6% ΣΥΡΙΖΑ, το 2,5% Ο-Π, το 3% άλλο κόμμα, ενώ «αδιευκρίνιστη» ήταν η ψήφος του ενός τρίτου (31,6%) των ερωτηθέντων. Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, το 31,4% θεωρεί καταλληλότερο τον κ. Παπανδρέου, το 20,7% τον κ. Σαμαρά ενώ το 46,1% δηλώνει «κανένας από τους δύο».

Ληστεία τράπεζας με ανταλλαγή πυροβολισμών και ομήρους

Μάχη στήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας ανάμεσα σε αστυνομικούς και τρεις ληστές, κατά τη διάρκεια ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Οι τρεις ληστές για να διαφύγουν πήραν δύο ομήρους, μία πελάτισσα της τράπεζας και μία υπάλληλο και μόνο έτσι μπόρεσαν να απομακρυνθούν από τα πυρά των αστυνομικών. Όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις οκτώ, όταν οι τρεις ληστές εγκατέλειψαν ένα αυτοκίνητο 500 μέτρα μακριά από την τράπεζα και οπλισμένοι σαν αστακοί με καλάζνικοφ και πιστόλι προχώρησαν προς το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Στην πορεία τους και πριν μπουν στο υποκατάστημα έγιναν αντιληπτοί από θαμώνες παρακείμενης καφετέριας, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Αμέσως δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας, που απέχει 700 μέτρα από την τράπεζα, έτρεξαν με τα όπλα στα χέρια. Από τους τρεις ληστές οι δύο μπήκαν στο υποκατάστημα, είπαν στους υπαλλήλους να πέσουν στο δάπεδο, ενώ ο ένας έμεινε στην είσοδο. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι ληστές έριξαν περισσότερες από 15 σφαίρες και στα πυρά αυτά απάντησαν οι αστυνομικοί. Μπροστά στην ανταλλαγή πυροβολισμών, οι ληστές μπήκαν και πάλι στο υποκατάστημα, έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ στη συνέχεια βγάζοντας μπροστά τους δύο ομήρους απομακρύνθηκαν στην αρχή με τα πόδια και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο, και αναχώρησαν προς την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού. Ήδη έχει στηθεί ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι υπάλληλοι της τράπεζας τους περιγράφουν αποφασισμένους.

Μειώθηκε η κατανάλωση …ούζου λόγω φόρων !

Κατά 30% τουλάχιστον εκτιμά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων Οινοπνευματωδών Ποτών (ΣΕΑΟΠ) ότι θα περιοριστεί εφέτος η εγχώρια κατανάλωση ούζου, κυρίως λόγω των απανωτών αυξήσεων του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) οινοπνεύματος, ο οποίος σε σχέση με πέρυσι είναι μεγαλύτερος κατά 124%. Παράλληλα, οι δύο διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ στα οινοπνευματώδη ποτά (από το 19% στο 23% από 1ης Ιουλίου), σε συνδυασμό με τις αυξήσεις του ΕΦΚ, έχουν ανεβάσει, σύμφωνα με τον ΣΕΑΟΠ, τη συνολική φορολόγηση στο ούζο στο 70% έως 80% της λιανικής τιμής του. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, τα μέλη του οποίου παράγουν το παραδοσιακό ποτό της χώρας, υπογραμμίζουν επίσης ότι, η κατάσταση στο χώρο παραγωγής του ούζου επιβαρύνεται και από το γεγονός ότι ο ΕΦΚ αποδίδεται στο κράτος εντός 30 ημερών, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου, πέραν της σφικτής πολιτικής των Τραπεζών στο δανεισμό, πληρώνονται με επιταγές διάρκειας τουλάχιστον 180 ημερών (εξάμηνες). Δεν είναι βέβαιο, επισήμαναν εκπρόσωποι του ΣΕΑΟΠ σε συνέντευξη Τύπου, ότι η αύξηση της φορολογίας στα αλκοολούχα ποτά, του ούζου συμπεριλαμβανομένου, θα μπορέσει να συνεισφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα, καθώς τα μέτρα που ελήφθησαν οδηγούν σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης. Παράλληλα, δήλωσαν πως η μόνη διέξοδος για να αντισταθμίσουν της απώλειες στην ελληνική αγορά, είναι οι εξαγωγές και η εκμετάλλευση της απήχησης που έχει το ούζο διεθνώς.

Κόβουν 895 «καθημερινά» φάρμακα

Γνωστά αναλγητικά, αντιπυρετικά, θερμαντικές κρέμες για μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, και αντιόξινα που χορηγούνται για στομαχικές παθήσεις είναι μόνον μερικά από τα 895 φαρμακευτικά σκευάσματα που δεν θα καλύπτονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι θα χρειαστεί να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι προκειμένου να προμηθευτούν «καθημερινά» φάρμακα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην περικοπή φαρμακευτικών προϊόντων προκειμένου να εξοικονομήσει 300 εκατ. ευρώ, που φαίνεται ότι κατέβαλαν το 2009 τα ασφαλιστικά ταμεία για την κάλυψή τους. Πρόκειται για γνωστά φάρμακα όπως η Ασπιρίνη, το Depon, το Ρanadol, το Salospir, το Αpotel, το σιρόπι Βisolvon, το αντιισταμινικό Fenistil, το Lonarid, τα αντιόξινα (χορηγούνται σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος) Μaalox και Simeco κ.ά. Στο εξής θα πρέπει οι ίδιοι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι να αγοράζουν το φάρμακο ακόμη και αν έχουν συνταγή γιατρού. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα καλύπτουν δαπάνες που αφορούν φαρμακευτικά προϊόντα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή. Ο κατάλογος με τα κομμένα φάρμακα αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο κατάλογος των φαρμακευτικών προϊόντων για την χορήγηση των οποίων δεν απαιτείται ιατρική συνταγή (ΜΗΣΥΦΑ) και άρα δεν προβλέπεται «δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού». Οι φαρμακοποιοί ωστόσο διευκρινίζουν πως δεν πρόκειται για σκευάσματα πρώτης ανάγκης. Επιπλέον, υπογραμμίζουν πως υπάρχουν αντίστοιχα φάρμακα που έχουν την ίδια δράση με εκείνα που ανήκουν στην λίστα των ΜΗΣΥΦΑ τα οποία συνταγογραφούνται και άρα καλύπτονται από τα ταμεία. Είναι ενδεικτικό πως, για παράδειγμα, στον εν λόγω κατάλογο συμπεριλαμβάνεται μία αναλγητική κρέμα που χορηγείται σε ασθενείς που υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους, όχι όμως και τα αντίστοιχα χάπια, υπόθετα και ενέσεις. «Τα φάρμακα που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα δεν είναι πρώτης ανάγκης. Εκτός αυτού όμως υπάρχουν άλλα με την ίδια δράση τα οποία συνταγογραφούνται και καλύπτονται από τα Ταμεία», επισημαίνει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών στην Ηλεία κ Δημήτρης Θεοδωρόπουλος.
ΠΑΤΡΙΣ

Μιμή Ντενίση – Την παρέσυρε αυτοκίνητο !

Μια άκρως δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Μιμή Ντενίση, η οποία παρευρέθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο πάρτι του Γιώργου Ντάβλα, προκειμένου να του ευχηθεί για τη βάφτιση του γιού του. Ξαφνικά βρέθηκε με γύψο και πατερίτσες, όταν την παρέσυρε αυτοκίνητο, την ώρα που περίμενε στο πάρκινγκ για να επιστρέψει σπίτι της...Το περιστατικό συνέβη, την ώρα που η ηθοποιός περίμενε στο πάρκινγκ να της φέρει το αυτοκίνητό της ο παρκαδόρος του κέντρου. Φαίνεται πως ο παρκαδόρος δεν την είδε καλά με αποτέλεσμα να την χτυπήσει στο πόδι. Η Μιμή υπέσθη σοκ τη στιγμή του ατυχήματος και μετφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η ηθοποιός πέρασε την νύχτα στο νοσοκομείο, καθώς υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της ηθοποιού, Ν. Αγαπηνός, προανήγγειλε πως θα υποβληθεί μήνυση εναντίον του παρκαδόρου και θα ζητηθεί να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή η Μιμή βρίσκεται στο σπίτι της και αναρρώνει ύστερα από το σοκ που υπέστη. Περαστικά και καλή ανάρρωση!

3ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης - Μεγάλες Επιτυχίες

Το καλοκαίρι σχετίζεται με τον ήλιο και τη θάλασσα για τους περισσότερους από εμάς όμως αυτόν τον Ιούνιο στην πανέμορφη πόλη της Καλαμάτας 40 από τους καλύτερους αθλητές ελεύθερης κατάδυσης (κατάδυση με το κράτημα της αναπνοής) από 21 χώρες έχουν μια διαφορετική άποψη για το παιχνίδι στη θάλασσα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το 3ο Μεσογειακό Παγκόσμιο Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης, που οργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Freediving Club Greece του Σταύρου Καστρινάκη υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας AIDA International. Ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του οποίου πρωταθλητές ελεύθερης κατάδυσης από όλον τον κόσμο θα αγωνιστούν για τον τίτλο του βαθύτερου ανθρώπου με μια ανάσα. Μετά από 2 μόλις αγωνιστικές ημέρες (Δευτέρα 14/6 και Τρίτη 15/6) και μια ημέρα προσπαθειών ρεκόρ (Τετάρτη 16/6) έχουν ήδη καταρριφθεί 1 Παγκόσμιο Ρεκόρ και 9 Εθνικά Ρεκόρ. Πιο εντυπωσιακή επίδοση ήταν αυτή της Ρωσίδας Πρωταθλήτριας Natalia Molchanova, η οποία με μια βουτιά στα 125μ στην κατηγορία των Εναλλασσόμενων Βαρών έσπασε ένα από τα παλαιότερα, σε ισχύ, Παγκόσμια Ρεκόρ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελεύθερης Κατάδυσης (AIDA International), το οποίο κατείχε η Tanya Streeter (ΗΠΑ) από το 2003 με επίδοση 122μ. Άλλες επιδόσεις που εντυπωσίασαν είναι αυτή του Έλληνα Πρωταθλητή και οργανωτή του αγώνα Σταύρου Καστρινάκη με 151μ στην κατηγορία No-Limits, ο οποίος με την βουτιά αυτή έγινε ο 6ος άνθρωπος στην ιστορία που ξεπέρασε το μυθικό φράγμα των 150μ. Το πρόγραμμα του αγώνα περιλαμβάνει ακόμα 3 αγωνιστικές ημέρες έως την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 και αναμένονται πολλές ακόμα εντυπωσιακές επιδόσεις μέχρι τότε.

Κατάλογος Ρεκόρ έως 16 Ιουνίου 2010

Ρεκόρ Κατηγορία
Αθλητής Επίδοση
Παγκόσμιο Ρεκόρ Εναλλασσόμενα Βάρη Natalia Molchanova (RUS) 125m
Ηπειρωτικό Ρεκόρ Free Immersion William Winram (CAN) 97m
Εθνικό Ρεκόρ No-Limits Stavros Kastrinakis (GRE) 151m
Εθνικό Ρεκόρ No-Limits Ben Noble (AUS) 105m
Εθνικό Ρεκόρ Variable Ballast Ben Noble (AUS) 100m
Εθνικό Ρεκόρ Variable Ballast Anna Von Boetticher (GER) 100m
Εθνικό Ρεκόρ Free Immersion Jure Daic (SLO) 86m
Εθνικό Ρεκόρ Free Immersion Jakob Hansen (DEN) 75m
Εθνικό Ρεκόρ Free Immersion Mark Harris (GBR) 70m
Εθνικό Ρεκόρ Free Immersion Adel Abu Haliqa (UAE)
45m

Η κυκλοφορία στην πόλη στην πόλη της Καλαμάτας αντικείμενο σύσκεψης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας με το Διοικητή της Τροχαίας Καλαμάτας, τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, τον αντιδήμαρχο Καλαμάτας κ. Γ. Σπίνο, το Διευθυντή κ. Β. Τζαμουράνη και υπηρεσιακούς παράγοντες με αντικείμενο την αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων κατά τη θερινή περίοδο.Από την πλευρά του Δήμου έγινε ενημέρωση των μέτρων που θα λάβει για την καλύτερη διαχείριση του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου και ζητήθηκε από την Τροχαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης. Από την άλλη πλευρά κατατέθηκαν παρατηρήσεις και επιπλέον προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας καθώς και μέτρα για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ.Τέλος συμφωνήθηκε την επόμενη εβδομάδα να συνεχισθεί η συνεργασία με την Τροχαία Καλαμάτας πραγματοποιώντας αυτοψίες σε επίμαχα σημεία της πόλης.

Ποιός φταίει για την κρίση; Δημοσκόπηση του ALTER

Ίσο ποσοστό ευθύνης, με απειροελάχιστη διαφορά, για την πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, αποδίδουν οι πολίτες στις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή και του Κ. Σημίτη, σύμφωνα με στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB, που παρουσίασε το Alter. Σε ποσοστό 76,4% οι πολίτες θεωρούν ότι για την κρίση ευθύνονται οι κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή, ενώ το 76,2%, σχεδόν το ίδιο ποσοστό, θεωρεί ότι ευθύνονται οι κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη. Σύμφωνα με σχόλια των αναλυτών, αν και δημοσκοπικά σε ένα τέτοιο ερώτημα συνήθως το βάρος πέφτει στην πρόσφατη διακυβέρνηση, η υπόθεση της Siemens και οι αποκαλύψεις σχετικά με αυτήν, φέρνουν τις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη στα ίδια επίπεδα ευθύνης. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης αποδίδουν οι ερωτηθέντες και σε παλιότερες κυβερνήσεις, ωστόσο τα ποσοστά τους κινούνται κάτω από το 50%. Έτσι το 43,9% θεωρεί ότι για την κρίση ευθύνεται η διακυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, το 42,6% οι κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου, ενώ ποσοστό 30,6% αποδίδει ευθύνες στη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.

SIEMENS - Ζητούν να ανοίξουν οι λογαριασμοί δέκα υπουργών

Από δέκα πρώην υπουργούς, οι οποίοι άσκησαν καθήκοντα που σχετίζονται με την υπογραφή και υλοποίηση συμφωνιών με τη Siemensθα ζητήσει αρχικά η αρμόδια εξεταστική επιτροπή να ανοίξουν αυτοβούλως τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Το αίτημα θα υποβληθεί από την επιτροπή με προσωπική επιστολή στους πρώην υπουργούς Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιώργο Βουλγαράκη. Όπως διευκρίνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, και της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, «η αναφορά των ονομάτων δεν σημαίνει ύποπτη σχέση, ούτε προδικάζει πορισματική διαπίστωση». Την Πέμπτη συνεχίσθηκε η εξέταση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Κωνσταντίνου Γιαννακού. Η εξέτασή του θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη κατ’ αντιπαράσταση με στελέχη και συνδικαλιστές του ΟΣΕ, με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγας, ο κ. Γιαννακός υποστήριξε ότι όλες οι προγραμματικές συμβάσεις ήταν προς το συμφέρον του ΟΣΕ και ότι πληρώθηκαν στο ακέραιο οι ποινικές ρήτρες από τις καθυστερήσεις των κοινοπραξιών, αλλά και τα διαφυγόντα κέρδη, ύψους 6,7 εκατ. ευρώ.

Μαύρο καλοκαίρι για τον τουρισμό στην Ζάκυθνο

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της τουριστικής περιοχής του Αργασίου και πρόεδρος της ομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Ζακύνθου, Ανδρέας Κοτσώνης, τόνισε ότι η μείωση στην πληρότητα ξεπερνά το 30% και η πτώση του τζίρου το 60%, δεδομένου ότι θίγει άμεσα τον κλάδο η μεγάλη περικοπή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού και γενικότερα η συρρίκνωση του εσωτερικού τουρισμού, λόγω και της δραματικής μείωσης του εισοδήματος των Ελλήνων. Παράλληλα, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΑ, θίγει τον κλάδο το σύστημα που ακολουθούν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες με τους αλλοδαπούς τουρίστες στους οποίους προσφέρουν φτηνό πακέτο διακοπών, κρατώντας τους μακριά από όλες τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά παρέχοντας τους, χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες, γεγονός που δυσφημίζει γενικότερα το τουριστικό προϊόν της Χώρας μας, ενώ πρόσθεσε ότι το μόνο θετικό είναι ότι το κενό της Βρετανικής αγοράς, καλύπτεται ως ένα βαθμό από τους επισκέπτες από την Ανατολική Ευρώπη.

Γερμανός τουρίστας συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό Αγγλίδας

Γερμανός τουρίστας 23 χρονών συνελήφθη κατηγορούμενος για βιασμό 19χρονης Αγγλίδας. Ο 23χρονος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κρατείται προκειμένου αύριο να προσαχθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 19χρονη διασκέδαζε σε μπαρ του νησιού χθες βράδυ και εκεί βρίσκονταν ο 23χρονος μαζί με έναν επίσης Γερμανό φίλο του. Και οι τρεις φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ενώ η διασκέδαση τους διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, οπότε και οι δύο άνδρες προθυμοποιήθηκαν να συνοδεύσουν την 19χρονη στο αεροδρόμιο της Ρόδου καθώς επρόκειτο να αναχωρήσει για την πατρίδα της. Σύμφωνα με τη καταγγελία που έκανε χθες στις 8 το πρωί η Αγγλίδα τουρίστρια, έφθασαν εκεί στις 3 τα ξημερώματα και τότε μέσα στις κοινόχρηστες τουαλέτες της ισογείου αίθουσας του αεροδρομίου, ο 23χρονος Γερμανός εκμεταλλευόμενος την ανικανότητα της να αντιδράσει λόγω του ποτού που είχε καταναλώσει την βίασε.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου