26.6.10

Εγχειρίστηκαν για καταρράκτη και κινδυνεύουν με τύφλωση !!

Ένα ασυνήθιστο ιατρικό συμβάν το οποίο ενδέχεται να έχει τραγικές συνέπειες για 15 ανθρώπους έλαβε χώρα στις Σέρρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες 15 άτομα που εγχειρίστηκαν για καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική κινδυνεύουν με ολική τύφλωση. Όπως έγινε γνωστό, τα 15 άτομα υπεβλήθησαν σε εγχείριση ρουτίνας σε ιδιωτική κλινική των Σερρών, ωστόσο λόγω επιπλοκών χρειάστηκε να μεταφερθούν σε δημόσιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή. Οι ασθενείς κινδυνεύουν με ολική τύφλωση και για την υπόθεση υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγιναν οι επεμβάσεις. Της υπόθεσης είναι ενήμερο και το υπουργείο Υγείας.

Τα κρουαζιερόπλοια έριξαν …μαύρη πέτρα στον Πειραιά

Εναλλακτικούς προορισμούς ώστε να αποφύγουν το λιμάνι του Πειραιά και τις περιπέτειες λόγω κινητοποιήσεων αναζητούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες. Σύμφωνα με το Βήμα, οι τουριστικοί πράκτορες πλέον δεν διαφημίζουν προσέγγιση στον Πειραιά και βόλτα στην Ακρόπολη αλλά αποβίβαση στο Κατάκολο και ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία. Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου 360 κρουαζιερόπλοια έχουν προγραμματίσει προσεγγίσεις στο λιμάνι Κατάκολο για το διάστημα από 15 Μαρτίου ως 15 Νοεμβρίου 2010, καταγράφοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με το 2009. Υπολογίζεται ότι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων εφέτος θα ξεπεράσουν τους 900.000 (το 2009 ήταν 740.000), όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου στο Κατάκολο Δ. Αποστολόπουλος, ενώ προσθέτει ότι υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια.

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Master Chef με την Μανωλίδου

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του νέου πολυαναμενομένου μαγειρικού talent show του Mega ''Master Chef'' με παρουσιάστρια την Ευγενία Μανωλίδου. Οι ''οντισιόν'' άρχισαν από τη Θεσσαλονίκη και οι επίδοξοι... Master Chefs έπιασαν δουλειά... Η Ευγενία Μανωλίδου καλωσόρισε τους υποψήφιους στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη και υποδέχτηκε τους τρεις κορυφαίους σεφ, που θα έχουν ρόλο κριτή. ''Είμαι πολύ χαρούμενο που θα παρουσιάσω το πιο... νόστιμο talent show της ελληνικής τηλεόρασης και ανυπομονώ να αρχίσουμε'' δήλωσε η Ευγενία Μανωλίδου, που καλά καλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις χορευτικές της επιδείξεις στο ''Dancing with the stars'' κι έπιασε αμέσως δουλειά στην κουζίνα! Οι υποψήφιοι από τη Θεσσαλονίκη διεκδικούν κάποιες από τις 50 θέσεις του ''πρώτου γύρου''. Οι οντισιόν στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί για τις 2, 3 και 4 Ιουλίου. Αρχικά θα επιλεχθούν 50 shefs, από τους οποίους θα προκύψει η τελική 20άδα.

Επετειακό λεύκωμα: "Γιάννης Ρίτσος 2009: Εκατό χρόνια από τη γέννησή του"

Μια εξαιρετική έκδοση αφιερωμένη στον "ποιητή της Ρωμιοσύνης" κυκλοφόρησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για το Ετος Ρίτσου 2009.Το λεύκωμα "Γιάννης Ρίτσος 2009: Εκατό χρόνια από τη γέννησή του" καταγράφει βήμα βήμα την πολυτάραχη ζωή του μεγάλου Ελληνα ποιητή, άμεσα συνυφασμένη με το μνημειώδες έργο του, μέσα από πλούσιο ενημερωτικό αλλά και σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Περιλαμβάνει τις ενότητες: - Εργα και ημέρες του Γιάννη Ρίτσου (χρονολόγιο)
- Ο Γιάννης Ρίτσος για τον Γιάννη Ρίτσο (αυτοσχόλια)
- Μικρό ανθολόγιο μικρών ποιημάτων
- Κριτικές και αναγνώσεις (επιλογές)
- Μαρτυρίες
- Εργογραφία /Βιβλιογραφία (βιβλία για τον Γιάννη Ρίτσο, αφιερώματα περιοδικών και εφημερίδων)
Την έκδοση (120 σελίδων) επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα η φιλόλογος - συγγραφέας Χρύσα Προκοπάκη, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών-συγγραφέας Γιώργος Γιατρομανωλάκης και η βιβλιογράφος Αικατερίνη Μακρυνικόλα.
Το ΕΚΕΒΙ ευχαριστεί θερμά την κόρη του ποιητή Ερη Ρίτσου για την πολύτιμη βοήθειά της, την Αγγελική Κώττη για τη συμβολή της στη σύνταξη του χρονολογίου, όπως και το Μουσείο Μπενάκη, τις Εκδόσεις Κέδρος, τις Εκδόσεις Αγρα, τον Εκδοτικό οίκο Α.Α. Λιβάνη και την εφημερίδα Ελευθεροτυπία για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού.
Το λεύκωμα "Γιάννης Ρίτσος 2009: Εκατό χρόνια από τη γέννησή του" διατίθεται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 15 ευρώ.
Διατίθεται επίσης προς ανάγνωση σε ηλεκτρονική μορφή στον κόμβο του ΕΚΕΒΕ: www.ekebi.gr
ritsos.ekebi.gr
Στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ έχει αναρτηθεί και το ψηφιακό αρχείο για τον Γ.Ρίτσο επιμελημένο από τη φιλόλογο Αγγέλα Γιώτη, σε συνεργασία με τον καθηγητή ΑΠΘ-Freie Universitat Βερολίνου Μίλτο Πεχλιβάνο.
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται για κάποιο συγγραφέα ένα τόσο πλήρες αρχείο, που περιλαμβάνει στοιχεία βιογραφίας του ποιητή, ανθολογημένα αποσπάσματα του έργου του, συναγωγή κριτικών μελετών, συγκέντρωση βιβλιογραφικών στοιχείων που αφορούν το βίο και το έργο του Γιάννη Ρίτσου (1909-2009) και ποικίλο πολυμεσικό υλικό (φωτογραφικά, ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα).

Eξι μήνες χωρίς τον Νίκο...Που είσαι, Κακαουνάκη, να φωνάξεις;...

Πέρασαν κιόλας έξι μήνες από την τραγική απώλεια του Νίκου Κακαουνάκη. Διάστημα αρκετό για να το πάρουν απόφαση όσοι μένουν πίσω, αλλά πολύ μικρό για να τον ξεχάσουν εκείνοι που τον αγάπησαν. Έξι μήνες από την ημέρα που ο Νίκος έφυγε για πάντα από κοντά μας, κι όλοι εμείς οι φίλοι και συνεργάτες του ασυναίσθητα κάποιες στιγμές νομίζουμε ότι θα...ακούσουμε το βήχα του καθώς θα διαβαίνει με αργό βήμα το διάδρομο προς το γραφείο του. Πόσον καιρό ακόμη θα χρειαστούμε για να το πάρουμε απόφαση ότι ο Νίκος μάς παρακολουθεί κάπου από ψηλά κι άλλοτε εγκρίνει αυτά που κάνουμε κι άλλοτε νευριάζει που δεν μπορεί να βάλει τις φωνές;
Ο καλύτερος ρεπόρτερ
Ως δημοσιογράφος ο Νίκος Κακαουνάκης αποτελούσε την επιτομή του ρεπόρτερ-ερευνητή. Λένε ότι η ικανότητα ενός ρεπόρτερ βρίσκεται στον κατάλογο με τους αριθμούς τηλεφώνων που κουβαλάει. Η λίστα του Νίκου είχε τον όγκο… τόμου (αν και νούμερα ατάκτως ερριμμένα), αλλά η ικανότητά του δεν περιοριζόταν σ’ αυτό. Είχε ένα σπάνιο επικοινωνιακό ταλέντο, μια ζεστασιά κι έναν τρόπο που ενέπνεε στο συνομιλητή του εμπιστοσύνη – με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άνθρωπος (πολιτικός φίλος ή αντίπαλος) που να αρνήθηκε να του μιλήσει. Και κανείς δεν μετάνιωσε επειδή του ανοίχτηκε: ο Κακαουνάκης ήξερε να προστατεύει τις πηγές του. Υπάρχει και μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του που είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό: o Νίκος Κακαουνάκης ήταν εξαιρετικός συνάδελφος (από τους πιο δραστήριους στην ιστορική απεργία του κλάδου το 1975) αλλά και ιδανικός εργοδότης (ο μισθός στα δέκα χρόνια που εκδίδεται το «Καρφί» δεν καθυστέρησε ούτε μία μέρα). «Όποιος δουλεύει πρέπει να πληρώνεται», έλεγε.
Η υπόσχεσή μας
Στην πολύχρονη σταδιοδρομία του είχε μεγάλες επιτυχίες. Έγινε σημείο αναφοράς στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, έγραψε βιβλία που άφησαν εποχή κι έγιναν ανάρπαστα. Το πιο αγαπημένο του δημιούργημα, όπως ο ίδιος έλεγε, ήταν το «Καρφί», η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας έξι μήνες μετά το θάνατό του. Και την αγαπούσε τόσο πολύ ώστε αποφάσισε εν γνώσει του κινδύνου να τη διατηρήσει εβδομαδιαία όταν το καθημερινό φύλλο έπαψε να έχει την οικονομική στήριξη που απολάμβανε. Το βάρος της ευθύνης να την κρατήσουμε «ζωντανή» πέφτει σ’ εμάς. Και είναι ηθική υποχρέωσή μας απέναντι στον ιδρυτή της να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε συνεπείς στο σαββατιάτικο ραντεβού με τους αναγνώστες και τους θαυμαστές του Νίκου Κακαουνάκη για πολλά χρόνια ακόμα…
Ευαίσθητος
Εμείς που γνωρίσαμε τον Νίκο Κακαουνάκη στις καλές και τις δύσκολες στιγμές της εφημερίδας, αλλά και της καθημερινότητάς μας, ξέρουμε ότι η δημόσια εικόνα του απείχε πολύ από την ιδιωτική. Ο αθυρόστομος, εκρηκτικός, αυθόρμητος και φωνακλάς των τηλεοπτικών παραθύρων ήταν ένας άνθρωπος με ευαισθησίες που φρόντιζε να τις
κρύβει –ίσως επειδή τις θεωρούσε δείγματα αδυναμίας. Αναγνώριζε τις αξίες, συνεργαζόταν ισότιμα, άκουγε γνώμες, εκτιμούσε το χιούμορ, ακόμη κι όταν στρεφόταν εναντίον του, και τον διέκρινε στον υπέρτατο βαθμό αυτό που λέμε "μπέσα": δεν πούλησε ποτέ φίλους του, εργοδότες του, συνεργάτες του, ό,τι κι αν του έκαναν, ό,τι κι αν τους έτυχε.
Το μεγάλο μυστικό
Δενόταν με τους ανθρώπους (ακόμη και με τους πολιτικούς αντιπάλους του) και δεν ντρεπόταν να δείξει τη συγκίνησή του όταν έχανε κάποιο αγαπητό πρόσωπο: τον θυμόμαστε να κλαίει σαν μικρό παιδί όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Κώστα Αναγνωστάκη. Εκείνο για το οποίο ντρεπόταν ήταν για τη… φιλανθρωπία του. Μόνο μετά το θάνατό του μάθαμε ότι έδινε συστηματικά οικονομικές ενισχύσεις σε κοινωφελή ιδρύματα στην ιδιαίτερη πατρίδα του και σε αναξιοπαθούντες συγχωριανούς του. Ενόσωζούσε, το κρατούσε μυστικό και είχε δεσμεύσει όσους το ήξεραν να μην το αποκαλύψουν!
από το Καρφί

Στο 23% ο ΦΠΑ από 1η Ιουλίου

Αυξάνονται από 1η Ιουλίου 2010 οι συντελεστές του ΦΠΑ με βάση τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου. Σχετική εγκύκλιο προς όλες τις ΔΟΥ απέστειλε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου. Στο 23% ο ΦΠΑ από 1η Ιουλίου Σύμφωνα με την εγκύκλιο από 1η Ιουλίου 2010 θα ισχύουν τα ακόλουθα:
- Ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ 21% αυξάνεται σε 23%
- Ο μειωμένος συντελεστής που εφαρμόζεται για μια σειρά από αγαθά και υπηρεσίες 10% αυξάνεται σε 11% και ο συντελεστής 5% αυξάνεται σε 5.5%
Αντίστοιχα οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου και είναι σήμερα 15%, 7% και 4% διαμορφώνονται σε 16%, 8% και 4%.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι σε οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται μετά την 1/7/2010 ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές ακόμη και στην περίπτωση που το στοιχείο αυτό αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή.

Σύλληψη για παράνομο στοίχημα μέσω διαδυκτίου

Σε πρακτορείο παράνομου στοιχήματος ποδοσφαιρικών αγώνων είχε μετατρέψει 26χρονος ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ, που βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, το κατάστημά του, στην περιοχή του Δήμου Ασσήρου Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το παράνομο στοίχημα σχετικά με την έκβαση ποδοσφαιρικών αγώνων προκαθορισμένης απόδοσης μέσω διαδικτύου γινόταν από υπολογιστή που επικοινωνούσε με ιστοσελίδα και ήταν εγκατεστημένος στο εσωτερικό του καταστήματος. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σελίδες με το ιστορικό του παράνομου στοιχήματος από τις 20 μέχρι και τις 25 Ιουνίου, συνολικού ποσού 4.635,26 ευρώ, μια απόδειξη διενέργειας παράνομου στοιχήματος 98,44 ευρώ, έντυπο με ποδοσφαιρικούς αγώνες του παγκόσμιου κυπέλλου και τις αποδόσεις αυτών, καθώς και τα στοιχεία λογαριασμού που δημιούργησε ο 26χρονος σε ιστοσελίδα για τη διεξαγωγή του στοιχήματος.

Κηδεύθηκε ο Γιώργος Βασιλάκης

Σύσσωμη η πολιτική και αστυνομική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ηράκλειο Κρήτης τίμησαν τον Γεώργιο Βασιλάκη στην κηδεία του στο νεκροταφείο Ζωγράφου, στη μια το μεσημέρι. Περίπου 1.000 άνθρωποι τίμησαν τον αποθανόντα υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοϊδη στη συντριπτική τους πλειονότητα αστυνομικοί και υπάλληλοι του κτιρίου της Κατεχάκη, όπου στεγάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΥΠ. Ανάμεσά τους και μερικές δεκάδες πολίτες, κυρίως άνθρωποι άνω των 50 ετών. Ο αρχιεπίσκοπος σε μήνυμά του εξέφρασε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και την οικογένεια του Γ. Βασιλάκη τα συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του. Μίλησε για την «Ελλάδα που συγκλονίσθηκε από τον άδικο θάνατο ενός έντιμου αξιωματικού» και ευχήθηκε «ο Κύριος της ζωής Ιησούς Χριστός να παύσει το άδικο που κυριαρχεί στον κόσμο». Ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης Κων/νος Βαλλιάνος, μιλώντας εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ., είπε ότι ο Γ. Βασιλάκης αποτελούσε την απτή απόδειξη του «ανθρώπινου προσώπου του οράματος της ελληνικής αστυνομίας» και διαβεβαίωσε ότι οι συνάδελφοί του θα είναι «παντοτινοί συνοδοιπόροι στη ζωή της οικογένειάς του». Η Νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη μετέφερε τον αποχαιρετισμό της γενέτειρας του και σημείωσε: «Ο κόσμος που πενθεί σήμερα είναι ο κόσμος της σκληρής δουλειάς, ο κόσμος που σκάβει το χωράφι, ο κόσμος της αλληλεγγύης και της φιλίας. Πενθεί τη «μαγιά», που έλεγε κι ο Μακρυγιάννης, που κουβαλά αγόγγυστα το βάρος της προόδου της πατρίδας στην πλάτη του». Περιέγραψε τον Γ. Βασιλάκη σαν ένα νέο φτωχό παιδί της δεκαετία του 1970 που με σκληρή δουλειά και ταυτόχρονα σπουδές αγωνιζόταν να καταφέρει κάτι καλύτερο στη ζωή του. Και τα κατάφερε. Κατάφερε να γίνει ένας εξαιρετικός άνθρωπος, αστυνομικός και οικογενειάρχης. Σφοδρή επίθεση έκανε τόσο η κ. Σχοιναράκη, όσο και οι άλλοι Κρητικοί (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας του Ηρακλείου που μίλησαν) σε «εκείνους που φοβούνται τη ζωή και το φως και ζουν στο σκοτάδι». Οι Κρητικοί εξέφρασαν σε έντονο τόνο την «αγανάκτηση για την άνανδρη δολοφονική επίθεση» εναντίον ενός ωφέλιμου για την κοινωνία ανθρώπου. Καταδίκασαν «τη δημιουργία αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες». Και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι « ο υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης και οι συνεργάτες του θα επιτελέσουν το έργο τους και θα αποκαλύψουν τους δολοφόνους». Εκτός από τον κ. Χρυσοχοϊδη και τον υφυπουργό κ. Βούγια, μεταξύ των άλλων πολιτικών που παραβρέθηκαν στην κηδεία ήταν οι κ. Αντώνης Καρράς και Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ, οι Γιώργος Βουλγαράκης και Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πάνος Τριγάζης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θάνος Πλεύρης από τον ΛΑΟΣ.

Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς στην Κορίνθου –Πατρών

Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κοινοτήτων Λόγγου και Ερινεού, στην περιοχή της Αιγιάλειας. Συγκεκριμένα δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε ένας 25χρονος και είχε κατεύθυνση προς Πάτρα, συγκρούστηκε, για άγνωστο ακόμα λόγο, στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας με μία δεύτερη μηχανή που οδηγούσε ένας 19χρονος. Από την σύγκρουση των μηχανών τραυματίστηκαν θανάσιμα και οι δύο οδηγοί, ενώ προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία.

Χτύπησαν και λήστεψαν 50χρονο στη Νεμέα.

Τα ξημερώματα χθες στη Νεμέα, τρείς άγνωστοι φορώντας κουκούλες και μαύρα ρούχα, ακινητοποίησαν έναν 50χρονο έξω από το σπίτι του, την ώρα που αυτός αποβιβαζόταν από το αυτοκίνητο του, όπου γρονθοκοπώντας τον και με την απειλή ενός στιλέτου του πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό κι εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή πεζοί σε παρακείμενο αγρόκτημα. Ο 50χρονος για προληπτικού λόγους διακομίστηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά τραύματα όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό τμήμα Νεμέα.

Αναστολή της απεργίας των σιδηροδρομικών

Αναστέλλεται η απεργία που είχε εξαγγείλει για την προσεχή Τετάρτη, 30 του μηνός, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση που εξήγγειλαν για την Τρίτη, 29 Ιουνίου, οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ επισημαίνει ότι εκτός από την απεργία της Τρίτης, η Ομοσπονδία θα κηρύξει και νέα κινητοποίηση την ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης του ΟΣΕ. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣ αναφέρει ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και του κλεισίματος των 2/3 του δικτύου που σχεδιάζει η κυβέρνηση και τάσσεται υπέρ ενός ενιαίου, δημόσιου, εκσυγχρονισμένου και εξυγιασμένου σιδηροδρόμου, στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών.

Πυρκαγιά στην περιοχή του Άστρους Κυνουρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στο Αστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Η πυρκαγιά καίει καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές και στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικήςαπό εδάφους και δύο αεροσκάφη πετζετέλ κάνουν ρίψη νερού από αέρος ενώ συντονίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου της πυροσβεστικής αρχιπύραρχος Χρήστος Ψυχογιός.

Ρία Αντωνίου – Στην …μπανιέρα δυό –δυό !!

Την Ρία Αντωνίου την έχουμε δει και με μπικίνι, και χωρίς μπικίνι… και εκεί που αναρωτιόμασταν τι άλλο θα δούμε από αυτό το κορίτσι… τσουπ! Βγήκαν στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες της Ρίας, αυτή τη φορά όμως όχι σόλο, αλλά με την τραγουδίστρια Μαρίνα Σάζη. Τα δυο κορίτσια φαίνεται πως είχαν κέφια κι είπαν να τα μοιραστούν μαζί μας... Η Ρία κι η Μαρίνα ήταν καλεσμένες στο σπίτι πολύ γνωστής τραγουδίστριας, η οποία διοργάνωσε πάρτυ γενεθλίων. Όταν λοιπόν τα κορίτσια βαρέθηκαν το χορό και το γλέντι, είπαν να αποσυρθούν στο μπάνιο και να φωτογραφηθούν cheak to cheak… «Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν από δύο χρονια σε ένα πάρτυ γενεθλίων μόνο για κορίτσια, στο σπίτι πολύ γνωστής τραγουδίστριας, η οποία είναι κοινή μας φίλη. Είχαμε πιει πολύ με τη Ρία, χορεύαμε μεταξύ μας, βρεθήκαμε λίγο μόνες και τραβήξαμε αυτές τις φωτογραφίες για να κάνουμε πλάκα σε ένα φίλο.» δήλωσε η Μαρίνα Σαζή. Και τώρα εμείς πρέπει να σας λυπηθούμε;; Το θέμα είναι άλλο όμως! Αυτές δεν είναι οι μόνες φωτογραφίες! «Αν μπορούσα και μου επέτρεπε ο νομικός μας σύμβουλος να δημοσιεύσουμε όλες τις φωτογραφίες, τις hardcore φωτογραφίες που έχουμε από αυτό το πράγμα, θα καταλάβαινες ότι δεν μιλάμε για απλά λίγες φωτογραφίες που είναι μέσα στη μπανιέρα!» μας είπε ο δημοσιογράφος της κυπριακής ιστοσελίδας που τις δημοσίευσε. «Είναι μία που υπάρχει ένα φιλί στα χείλη....υπάρχει άλλη μια φωτογραφία η οποία κάτι κάνουνε μ\' ένα ποτήρι σαμπάνια, πίνουν και οι δυο από το ίδιο ποτήρι και τραβάνε και γελάνε, που είναι στη μπανιέρα και άλλη μια φωτογραφία όπου η Ρία με τη γλώσσα της φιλάει το λαιμό της κυρίας Σάζη.» Τζούλια τ ακούς;; Και σαμπάνια και μπανιέρα! Σε λίγο θα σου ...φάει και τον Μένιο μέσα από τα χέρια!
Star.gr

Έβγαλε σε δημοπρασία την... ψήφο του !!

Στο «σφυρί» έβγαλε την ψήφο του ένας Πολωνός δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν την απογοήτευσή του από το πολιτικό σύστημα. Ο άνδρας έβαλε καταχώρηση σε ηλεκτρονική δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 30 δολάρια μέσω της οποίας δηλώνει ότι η ψήφος του για την ανάδειξη Προέδρου δημοπρατείται...Ωστόσο, ο απογοητευμένος ψηφοφόρος δεν είχε υπολογίσει την πολωνική νομοθεσία βάσει της οποίας η δημοπράτηση της ψήφου είναι παράνομη οπότε λίγο αργότερα απέσυρε την καταχώρηση λέγοντας ότι η κίνησή του ήταν «απλά μία διαμαρτυρία». Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή κανένας υποψήφιος δεν εξασφάλισε την απαραίτητη πλειοψηφία για να διαδεχτεί στην προεδρία τον Λεχ Κατσίνσκι, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον Απρίλιο. Οι πολωνοί θα προσέλθουν ξανά στις κάλπες για τον β΄γύρο στις 4 Ιουλίου.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – Τόλμησε η Νάντια Γιαννακοπούλου να ανοίξει το Θέμα του Αγροτικού Καναλιού

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
«Τα έργα και οι ημέρες της αγροτικής τηλεόρασης»
Γεννούν ερωτήματα, τα έργα και οι ημέρες της αγροτικής τηλεόρασης από το 2004 και εντεύθεν. Ένα έργο που συγκέντρωσε μεγάλες προσδοκίες, με όχι ιδιαίτερα αποτελέσματα στην έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση του αγρότη. Είναι αρκετές και οι «αμαρτίες» που χρεώνεται η διαχείριση αυτού του φορέα από την προκάτοχή σας ηγεσία. Υψηλόμισθοι δημοσιογράφοι χωρίς ουσιαστική συνεισφορά στην ανάπτυξή του, επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του ως άνω φορέα. Χρέος της σημερινής πολιτικής ηγεσίας, είναι να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τη Βουλή με υπεύθυνο τρόπο για τα πεπραγμένα αυτά. Ζητούμε να κατατεθούν στη Βουλή τα ποσά και τα ονόματα όλων όσων εμπλέκονται τόσο στη διοίκηση όσο και στην ενημέρωση του οργάνου αυτού. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται η κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
1. Σε ποιες πρωτοβουλίες θα προβεί ώστε να ενημερωθούμε για την τύχη αυτού του οργάνου, για τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης θητείας του και για τα ποσά και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαχείρισή του από το 2004 μέχρι σήμερα;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου, βουλευτής Μεσσηνίας
Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
Αθανασία Μερεντίτη, βουλευτής Τρικάλων

Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών έπληξε τα νησιά Σολομώντα.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα τα Νησιά Σολομώντα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Σύμφωνα με το Ινστιτούτο η δόνηση είχε εστιακό βάθος 21,7 μίλια, ενώ το Κέντρο Ειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.

«Κόκκινη» κάρτα σε αγρότες για παράνομες αποζημιώσεις

Κανονικά θα ισχύσει η Απόφαση του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία δεν δικαιούνται ενισχύσεις όσοι παραγωγοί έλαβαν ταυτόχρονα κρατικές ενισχύσεις για απώλεια αντιστάθμισης εισοδήματος ή και ενισχύσεις ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου και συμμετείχαν παράλληλα σε γεωργο-περιβαλλοντολογικά προγράμματα. «Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και το σύνολο της Κυβέρνησης, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε με αυτά τα φαινόμενα.Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε απέναντι σε αυτά, για να μην αναπαράγονται. Είμαστε αποφασισμένοι να ισχυροποιήσουμε το σύστημα ελέγχου. Είμαστε όμως και αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα στους έντιμους παραγωγούς, να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους και να προσφέρουμε τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους, χωρίς να εξαρτώνται από πολιτικά τερτίπια, αλλά στη δική τους δύναμη, στο δικό τους καθημερινό αγώνα. Εμείς είμαστε δίπλα τους με τις πολιτικές και την πρακτική που πρέπει, έτσι ώστε να είναι αξιοπρεπείς και περήφανοι», τόνισε σχετικά ο κ. Καρχιμάκης στη βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της κας Αμμανατίδου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση του 2008 δόθηκε η δυνατότητα στους αγρότες, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας και επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007, να υποβάλουν αιτήσεις στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Με βάση τις αιτήσεις αυτές και με σχετικές αποφάσεις των Νομαρχών πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες από τριμελείς επιτροπές με την παρουσία παραγωγών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συντρέχουν περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Σε περιπτώσεις όπου τα πορίσματα αυτοψίας κατέγραφαν τη φυσική καταστροφή παρέχονταν οι εξής δυνατότητες: Πρώτον, σε περίπτωση ολοσχερούς καταστροφής του συνόλου της ενταγμένης έκτασης των μόνιμων φυτειών ο παραγωγός μπορούσε να επιλέξει τη λήξη της σύμβασης χωρίς να του επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις, καθώς η επιδότηση μπορεί να δοθεί μόνο σε φυτείες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία. Και το να μην επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις σημαίνει, κυρίως, ότι δεν ζητήθηκε σε καμία περίπτωση από τους παραγωγούς να επιστρέψουν τις ενισχύσεις, που είχαν λάβει τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε ένα ευρώ από το πενταετές πρόγραμμα. Δεύτερον, σε περίπτωση ολοσχερούς καταστροφής μέρους της ενταγμένης έκτασης των μόνιμων φυτειών ο παραγωγός μπορούσε, εφόσον το επιθυμούσε, να ζητήσει τη τροποποίηση της ισχύουσας σύμβασης και να περιοριστεί στο παραγωγικό μέρος για το υπόλοιπο της πενταετίας, χωρίς να επιβληθούν ούτε εδώ οι σχετικές κυρώσεις για αυτό το έτος. Τρίτον, σε περιπτώσεις όπου οι καταστροφές υπερέβαιναν το 50% της ενταγμένης έκτασης δινόταν η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούσαν οι παραγωγοί, να διακόψουν τη σύμβασή τους, χωρίς τις σχετικές κυρώσεις και χωρίς να επιστρέψουν ενισχύσεις που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια. Τέταρτον, σε περίπτωση μερικής ή ολοσχερούς καταστροφής ετήσιων καλλιεργειών ο αγρότης είχε το δικαίωμα να συνεχίσει με το ίδιο καθεστώς: αυτό, δηλαδή, της αρχικής σύμβασης για το υπόλοιπο της πενταετίας, χωρίς να επιβληθούν κυρώσεις. Άλλωστε στις ετήσιες καλλιέργειες δεν τίθεται θέμα τροποποίησης της σύμβασης γιατί, μετά την αναγνώριση της καταστροφής από την πυρκαγιά, καλύπτεται η πληγείσα καλλιέργεια τη συγκεκριμένη καλλιεργητική περίοδο και μόνο από την επόμενη καλλιεργητική χρονιά ο δικαιούχος αγρότης οφείλει και πάλι να τηρήσει το εγκεκριμένο καλλιεργητικό σχέδιο. Κατά τον κοινοτικό έλεγχο που έγινε το Νοέμβριο του 2009 ζητήθηκε από τους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να πραγματοποιηθούν διασταυρωτικοί έλεγχοι με τα αρχεία του ΕΛΓΑ και του ΠΣΕΑ, ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη καλλιεργητών που δεν τήρησαν την προβλεπόμενη από την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2008 διαδικασία. Εάν, δηλαδή, ζήτησαν και ενισχύθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το σύνολο της ενταγμένης έκτασης στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας για το 2008 αποκρύπτοντας το γεγονός ότι είναι πυρόπληκτοι και έλαβαν γι' αυτό κρατική ενίσχυση. Όπως ανέφερε στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η καταβολή κρατικών και κοινοτικών ενισχύσεων για το ίδιο αντικείμενο, δεν επιτρέπεται. Σε συνέχεια της απάντησης των κοινοτικών ελεγκτών στάλθηκαν έγγραφα προς τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης όλης της χώρας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους διασταυρωτικούς αυτούς ελέγχους και να ενημερώσουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τέλος, όσον αφορά το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο το επικαλείστε, κυρία συνάδελφε, σχετικά με τη συμβατότητα μεταξύ των δύο επιδοτήσεων, θέλω να σας πω ότι αυτό ισχύει μόνο για το έτος που συντελέστηκε η πυρκαγιά, δηλαδή, για το 2007, όπου πράγματι καταβλήθηκε στους δικαιούχους και η ενίσχυση για τη βιολογική καλλιέργεια και η αποζημίωση του ΠΣΕΑ».

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση
«Από τον Δεκέμβρη του 2009 με έγγραφο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, του γνωστού ΟΠΕΚΕΠΕ, καλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων να προβούν σε διασταυρωτικούς ελέγχους με τα αρχεία πληρωμών των ΠΣΕΑ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν σε δικαιούχους γεωργο-περιβαλλοντολογικών ενισχύσεων έχουν χορηγηθεί κρατικές ενισχύσεις για απώλεια αντιστάθμισης εισοδήματος ή και ενισχύσεις ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου. Εγείρεται με αυτό τον τρόπο θέμα ασυμβατότητας μεταξύ των δύο επιδοτήσεων. Ως γνωστόν, οι ενισχύσεις σε πυρόπληκτους καλλιεργητές χορηγούνται με γενικό στόχο τη μερική κάλυψη του απολεσθέντος εισοδήματος και τη συνέχιση της καλλιέργειας, ενώ η ενίσχυση από το πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας στοχεύει αφενός στην κάλυψη του αυξημένου κόστους που εμφανίζει η βιολογική παραγωγή-τεχνική και αφετέρου στην προστασία του περιβάλλοντος, έναντι της συμβατικής. Σε απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μάλιστα επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κανενός είδους ασυμβατότητα μεταξύ των δύο επιδοτήσεων. Επειδή οι «υπό αναίρεση επιδοτούμενοι» συνεχίζουν την καλλιέργεια σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας επωμιζόμενοι πάντα το αυξημένο κόστος, όταν μάλιστα οι βιοκαλλιεργητές εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι για το έτος εφαρμογής το 2008. Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται η κυρία Υπουργός: 1. Θα ανακληθεί το εν λόγω έγγραφο και θα επαναξιολογηθεί η όλη διαδικασία, ώστε να μην πληγούν οι καλλιεργητές, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους ασυμβατότητα μεταξύ των δύο επιδοτήσεων;» ΠΑΣΕΓΕΣ

Δίνουμε 100 δισ. δολάρια το χρόνο για σεξ στο Ίντερνετ !!

Κέρδη 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 81 δισ. ευρώ) αποφέρει κάθε χρόνο η παγκόσμια βιομηχανία πορνό στο Διαδίκτυο .Σήμερα, η πορνογραφία αποτελεί την πιο επικερδή επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ίντερνετ. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας TopTenReviews, η διαδικτυακή βιομηχανία πορνό κάνει μεγαλύτερο τζίρο από αυτόν της Microsoft, της Google, του Amazon, του eBay, της Yahoo, της Apple και της Netflix μαζί! Το 2006 ο τζίρος της παγκόσμιας πορνογραφίας ανήλθε στα 97 δισεκατομμύρια δολάρια. Σήμερα εκτιμάται ότι τα έσοδα αυτής της «βιομηχανίας» ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε δευτερόλεπτο που περνά δαπανώνται περισσότερα από 3.000 δολάρια για την πορνογραφία στο Διαδίκτυο. Κάθε 39 λεπτά ένα νέο βίντεο πορνό «ανεβαίνει» στον Παγκόσμιο Ιστό μόνο στις Η.Π.Α., ενώ κάθε δευτερόλεπτο 28.258 χρήστες σε όλο τον κόσμο βλέπουν βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο. Συνολικά λειτουργούν περισσότερες από 370 εκατομμύρια πορνογραφικές ιστοσελίδες.Η λέξη «σεξ» έρχεται πρώτη στις ιντερνετικές αναζητήσεις παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 25% του συνόλου των αναζητήσεων. Κάθε δευτερόλεπτο, 372 χρήστες ψάχνουν για πορνογραφικό υλικό, πληκτρολογώντας τη λέξη «σεξ» στις μηχανές αναζήτησης.

Η Ελεωνόρα Μελέτη « έφτυσε » την πορνοστάρ Μαριάννα Ντούβλη !!

Αναστάτωση δημιουργήθηκε χθες βράδυ στην πρεμιέρα του Μάρκου Σεφερλή με πρωταγωνίστριες την Ελεονώρα Μελέτη και τη Μαριάννα Ντούβλη. Οι δυο γυναίκες, οι οποίες βρέθηκαν στο θέατρο η μεν Ντούβλη με την παρέα της, η δε Μελέτη με τον Γιάννη Ολζιέρσκι, έτυχε να καθίσουν και οι δυο στην πρώτη σειρά. Πρώτη κατέφθασε η Μαριάννα Ντούβλη ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και η παρουσιάστρια με σκοπό να περάσει ένα όμορφο βράδυ. Όταν όμως η Ελεονώρα Μελέτη αντιλήφθηκε ότι στις διπλανές θέσεις καθόταν η tv persona ζήτησε από τους υπεύθυνους να της αλλάζουν θέση. Κάτι τέτοιο όμως φυσικά δεν μπορούσε να γίνει καθώς το θέατρο ήταν γεμάτο και δεν υπήρχαν αλλού «καλές» κενές θέσεις, ενώ τα μόνα άδεια καθίσματα ήταν στις τελευταίες σειρές. Η παρουσιάστρια όμως φαίνεται ότι είχε πάρει πολύ «πατριωτικά» το θέμα, και έτσι η παράσταση ξεκίνησε με την Ελεονώρα Μελέτη και τον Γιάννη Ολζιέρσκι να έχουν «μετακομίσει» στις πίσω σειρές του θεάτρου και να βλέπουν την παράσταση από εκεί.
gossip-tv.gr

Εφτά μέρες διακοπές με 188 ευρώ!

Μπορεί το ΠΑΜΕ με όσα κάνει στα λιμάνια να διώχνει τους τουρίστες από τη χώρα, υπάρχουν όμως κάποιοι όμως που τρέχουν να τους μαζέψουν διότι η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες. Εφτά μέρες διακοπές με 188 ευρώ! Αναφερόμαστε στους ευρωπαϊκούς τουριστικούς κολοσσούς TUI που σύμφωνα με όσα γράφει η Γερμανική BILD συστήνουν πλέον Ελλάδα! Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «είναι σχεδόν φθηνότερα να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα από το να μείνει σπίτι του», προβάλλοντας πακέτα εβδομάδας (μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια) που προσφέρονται μόνο με 188 ευρώ! Η Thomas Cook δίνει ιδιαίτερα και ενθαρρυντικά στοιχεία για το ενδιαφέρον των ξένων τονίζοντας ότι οι κρατήσεις φέτος υστερούν μόνο κατά 3,5% σε σχέση με πέρυσι. Πάλι καλά...

Συνελήφθη πατέρας και γιός για βιασμό ανήλικου κοριτσιού στην Κόρινθο

Στην Κόρινθο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας ένας 56χρονος κι ένας 17χρονος, γιατί προχθές το απόγευμα επιβαίνοντας σε Ι.Χ. φορτηγό άρπαξαν ανήλικο, 15χρονο κορίτσι, την έβαλαν στο όχημα παρά τη θέληση της και αφού τη μετέφεραν σε ερημική παραλία, ο 17χρονος τη βίασε και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν και έφυγαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Να γιατί φαλίρισαν τους Καποδιστριακούς δήμους

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Αν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί αν υπάρχει ΣΔΟΕ που δεν κυνηγά μόνο την απόδειξη του Καφέ ας κάνουν έναν έλεγχο στα παράμαγαζα της εξουσίας που έχουν στήσει ορισμένοι Καποδιστριακοί δήμοι. Διαβάστε λοιπόν έργα και ημέρες δημοτικής αρχής Καποδιστριακού δήμου της Μεσσηνίας που ευτυχώς καταργείται . Αγόρασε από υμέτερο συμβασιούχο (Νεοδιορισθέντα υπάλληλο του δήμου )…. 63 λουλουδάκια για τον καλλωπισμό πλατείας ( αυτό τους μάρανε αφού έλυσαν όλα τα προβλήματα του δήμου ο καλλωπισμός τους έλειπε ) . Κόπηκε τιμολόγιο από υμέτερο επιχειρηματία και με ρυθμούς …πολυβόλου για δημόσια υπηρεσία το πρωί κόπηκε το τιμολόγιο το μεσημέρι …εξοφλήθη , το ύψος φυσικά του τιμολογίου παραμένει άγνωστο αλλά οι κακές γλώσσες λένε ότι το κάθε φυτό πουλήθηκε σε τιμή … ουγκιάς χρυσού. Οι διαδικασίες εξπρές που ακολουθήθηκαν φυσικά δεν είναι πρωτόγνωρες για την συγκεκριμένη δημοτική αρχή η ίδια τακτική εφαρμόζεται χρόνια . Όταν υπάρχει … οικονομικό άνοιγμα ..τσούπ και ένα τιμολόγιο και λύνεται το πρόβλημα ας είναι καλά οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές που είτε συγκαλύπτουν ή είναι συμμέτοχες στο μεγάλο φαγοπότι .

Οδηγία Ρηγίλλης σε Βουλευτές : Αποφεύγετε τους «Αντάρτες» Υποψηφίους Δημάρχους

Την αποδίδει, επισήμως, σε φορτικές πιέσεις που δέχονται από υποψηφίους
Οδηγία να αποφεύγουν να παρίστανται σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούν υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει το χρίσμα από τη ΝΔ (οι λεγόμενοι «αντάρτες») έχει δώσει σύμφωνα με πληροφορίες στους βουλευτές της ΝΔ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι οδηγίες που έχουν δοθεί και από τη Ρηγίλλης στα κομματικά στελέχη.
Επισήμως τόσο ο κ. Τασούλας όσο και οι επιτελείς της ΝΔ αποδίδουν τις συγκεκριμένες οδηγίες σε φορτικές πιέσεις που δέχονται , κυρίως, βουλευτές αλλά και στελέχη του κόμματος από υποψήφιους που παρότι δεν έχουν πάρει την κομματική στήριξη έχουν ήδη ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία τους.
Οι φόβοι της Ρηγίλλης….
Ωστόσο, βουλευτές και στελέχη του κλίματος της Ντόρας Μπακογιάννη με τους οποίους συνομίλησε η αυτοδιοίκηση gr αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στον φόβο της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ:
- Αφενός να υπάρξει έμμεση ή και άμεση στήριξη μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή στελεχών που παραμένουν με το…ένα πόδι στη ΝΔ σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες που είτε θα εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι είτε θα στηρίζονται επισήμως από την πρώην υπουργό
- Αφετέρου να δοθεί η εντύπωση ότι οι στηρίξεις της ΝΔ είναι «χαλαρές», άρα καθένας έχει το δικαίωμα να πράττει κατά βούληση.
….και οι αστοχίες Μιχαλολιάκου
Το φόβο αυτό, κατά τα ίδια στελέχη, επιτείνει το γεγονός ότι η σε πολλές περιπτώσεις οι προσωπικές φιλίες και η ιδιόμορφη συμπεριφορά του υπεύθυνου του Τομέα Αυτοδιοίκησης Βασίλη Μιχαλολιάκου δημιουργούν αρνητικό κλίμα με υποψηφίους που σε διαφορετική περίπτωση θα συντάσσονταν κάτω από την κομματική γραμμή. Μάλιστα, στελέχη της Ρηγίλλης δεν διστάζουν να μιλήσουν για «αστοχίες» του υπεύθυνου Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι "ήταν ένας από τους λόγους που δεν γνώριζε και, βέβαια, δεν ήταν παρών στην προχθεσινή συνάντηση Σαμαρά - Παπαγεωργόπουλου."
Γι’ αυτό το λόγο, υποστηρίζουν τα εν λόγω, στελέχη δόθηκε η συγκεκριμένη οδηγία ενόψει και του συνεδρίου που ξεκινάει σήμερα για να «σφίξουν τα λουριά», προκειμένου να σταλεί το μήνυμα σε όλα τα στελέχη του κόμματος ότι πρέπει να στηριχθούν οι επίσημες υποψηφιότητες της ΝΔ που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. www.aftodioikisi.gr

25.6.10

Κατάσχεση Εμπορευμάτων μικροπωλητών χωρίς άδεια στην Καλαμάτα

Κατάσχεση εμπορευμάτων στην οδό Ναυαρίνου μικροπωλητών (κυρίως αλλοδαπών) που δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια, πραγματοποίησε εχθές μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας, της ομάδας ΟΠΚΕ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Λιμενικής Αστυνομίας. Ο έλεγχος των μικροπωλητών θα είναι συνεχής, ώστε να υπάρξει η αναγκαία προστασία του εμπορικού κόσμου και του καταναλωτικού κοινού.Ανάλογη ενέργεια κατάσχεσης εμπορευμάτων είχε πραγματοποιηθεί πριν από μέρες στο Κέντρο της Καλαμάτας.

Στο .xxx όλα τα site με περιεχόμενο για ενήλικες

"Καλά νέα για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν ή να αποφύγουν ιστοτόπους με περιεχόμενο για ενηλίκους" μετά την επίσημη έγκριση του διαχειριστή ονοματοθεσιών του Ίντερνετ ενός domain - "ομπρέλας" για τα site ερωτικού περιεχομένου. Με απλά λόγια, από το 2011 αντί για .com, για όλα αυτά τα site θα χρησιμοποιείται το .xxx. Ο αρμόδιος διαχειριστής ονομάτων και αριθμών για το Διαδίκτυο (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers - Icann) έδωσε την έγκρισή του ώστε από εδώ και εμπρός όλα τα site ερωτικού περιεχομένου να βρεθούν υπό το domain xxx. Ο φορέας ICM Registry - ο οποίος επεδίωκε την εξέλιξη αυτή εδώ και πολύ καιρό - θα διαχειρίζεται αυτό το domain και υποστηρίζει ότι έτσι θα διευκολύνονται οι χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ή να αποφύγουν αυτό το περιεχόμενο. Η Icann θέλει τώρα, να διασφαλιστεί ότι το ICM Registry έχει τη συγκατάθεση των εταιρειών που παράγουν αυτό το περιεχόμενο, να μπουν κάτω απο την "ομπρέλα" του. Σύμφωνα με το ICM τα πρώτα site .xxx θα βρίσκονται στον αέρα το 2011 και ήδη υπάρχουν 110.000 κρατήσεις για τέτοια site.

Νέα δολοφονία από το ζευγάρι που έθαψε 39χρονο σε κοτέτσι

Για την άγρια δολοφονία ηλικιωμένης γυναίκας κατηγορείται από την Ασφάλεια το ζευγάρι από τη Δράμα, που φέρεται ότι σκότωσε και έθαψε σε κοτέτσι 39χρονο, στους Σιταγρούς Δράμας. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, τον περασμένο Ιανουάριο 83χρονη βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι της στην πόλη της Δράμας, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Όμως, σύμφωνα με την Αστυνομία, στη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι η 40χρονη και ο ηλικίας 20 ετών φίλος της λήστεψαν την ηλικιωμένη και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο σπίτι της και την έκαψαν ζωντανή. Το χρηματικό ποσό που απέσπασαν παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο, ενώ κατηγορούνται ότι σκηνοθέτησαν τη δολοφονία με κάθε λεπτομέρεια και έβαλαν τη φωτιά για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος. Σε βάρος του ζευγαριού έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για τη δολοφονία του 39χρονου από τη Δράμα. Κατηγορούνται ότι, αφού λήστεψαν το θύμα, το στραγγάλισαν και στη συνέχεια το έθαψαν στο κοτέτσι της αυλής του σπιτιού τους.

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Δυο άνδρες, ηλικίας 33 και 32 ετών, από την Κοζάνη, συνέλαβαν μετά από κοινή αστυνομική επιχείρηση άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης και του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί παιδικής πορνογραφίας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από το εξωτερικό. Στις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά 17 DVD, 4 σκληρούς δίσκους, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια συσκευή αποθήκευσης, με εικόνες και βίντεο ανηλίκων. Οι δυο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

8ο συνέδριο ΝΔ - Ξεκίνησαν οι εργασίες

Με κυρίαρχο σύνθημα "μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας" και σε φόντο που κυριαρχούσαν οι αποχρώσεις του μπλε και με πινελιές από τα χρώματα του ουράνιου τόξου άρχισε σήμερα το απόγευμα το 8ο συνέδριο της ΝΔ. Η διαδικασία ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών κομμάτων και ακολούθησε η προβολή βίντεο με την ιστορική διαδρομή της ΝΔ όπου ξεχώριζαν στιγμιότυπα με όλους τους πρώην προέδρους του κόμματος, Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γιώργο Ράλλη, Ευάγγελο Αβέρωφ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ, Κώστα Καραμανλή. Το μεγαλύτερο μέρος όμως ήταν αφιερωμένο στον νυν πρόεδρο, στην ανάδειξή του από την λαϊκή βάση του κόμματος και τις ενέργειές του για την δημιουργία της "καινούργιας ΝΔ". Κατά την είσοδό του στον χώρο του συνεδρίου ο πρόεδρος κ. Αντώνης Σαμαράς χαιρέτησε με ασπασμό τον προκάτοχό του κ. Κώστα Καραμανλή ο οποίος απέσπασε και το χειροκρότημα της σάλας όταν τον προσφώνησε ο απερχόμενος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Ζαγορίτης. Στο συνέδριο δεν προσήλθαν οι κ.κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Γιώργος Αλογοσκούφης που άλλωστε δεν είναι πλέον μέλη του κόμματος αλλά και ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε την δημόσια αποδοκιμασία του κ. Αντώνη Σαμαρά. Απών ήταν και ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ των κυβερνήσεων Καραμανλή κ. Γιώργος Σουφλιάς αν και είχε πάρει πρόσκληση να συμμετάσχει. Στο συνέδριο συμμετέχουν περίπου 4.300 μέλη εκ των οποίων οι περισσότεροι εξελέγησαν από την βάση του κόμματος . Σε ποσοστό 60% συμμετέχουν για πρώτη φορά στην κορυφαία κομματική διαδικασία. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Με την ψηφοφορία των συνέδρων θα εκλεγούν περίπου 200 μέλη ενώ συμμετέχουν εξ οφίτσιο οι βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες κλπ. Συνολικά η ΚΕ θα αριθμεί περί τα 450 άτομα, εκατό λιγότερα από την απερχόμενη.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το φονικό δέμα

Έκρηξη με θανάσιμο τραυματισμό στο Υπασπιστήριο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χθες (24.06.2010) και περί την 20:20΄ώρα, σημειώθηκε έκρηξη σε γραφείο του 7ου ορόφου του κτιρίου που στεγάζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργικό γραφείο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και Υπασπιστή του Υπουργού, Γεωργίου Βασιλάκη. Από την έκρηξη υπήρξαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. .. Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18.06.2010 από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο φάκελος, που έφερε την ένδειξη αποστολέα «Χρήστος Καράβελας», παρελήφθη με απόδειξη στις 21.06.2010 και αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του Υπασπιστή. Κατά τον χρόνο που επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε αντικείμενα του γραφειακού εξοπλισμού δεν ανιχνεύθηκαν υπολείμματα εκρηκτικών υλών οργανικής σύστασης. Από την εξέταση των ευρημάτων εκτιμάται η πιθανή χρήση υλών πυροτεχνίας που είναι υπό περιορισμό. Οι εργαστηριακές εξετάσεις των πειστηρίων συνεχίζονται. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

Μνημόσυνο Ανδρέα Παπανδρέου - Δεκατέσσερα χρόνια από το θάνατό του.

Παρουσία του πρωθυπουργού, της οικογένειας Παπανδρέου, στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ τελέστηκε σήμερα στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών το ετήσιο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου για τη συμπλήρωση 14 χρόνων από το θάνατό του. Ο κ. Γ. Παπανδρέου, που παραβρέθηκε για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός στο μνημόσυνο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, απόθεσε στον τάφο του πατέρα του τρία κόκκινα γαρύφαλλα και στη συνέχεια πήγε και στον τάφο του παππού του Γεώργιου Παπανδρέου. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναχώρησε από το Α’ Νεκροταφείο. Σε δηλώσεις της η Δήμητρα Παπανδρέου είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ηγέτης που λατρεύτηκε από τον ελληνικό λαό και αγάπησε αυτόν τον λαό. Στον τάφο του, είπε, γράφει "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες". Αυτό το συγκεκριμένο, τόνισε, αυτός ο ηγέτης το έκανε πράξη. Έκανε έναν λαό περήφανο που δεν γονάτισε στα ξένα συμφέροντα και δεν ενέδωσε σε ξένους εκβιασμούς. Αν ζούσε σήμερα, συμπλήρωσε, ο ελληνικός λαός δεν θα περνούσε αυτή τη δοκιμασία. Ο Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν ο ελληνικός λαός, από γενιά σε γενιά, θα θυμάται τον άνδρα εκείνο, τον πολιτικό, που άλλαξε την πορεία της χώρας και έβαλε στη ζωή, στην κοινωνία, ένα μεγάλο κομμάτι του λαού που ήταν στη γωνία απ’ αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν ξανά τη χώρα στην ίδια κατάσταση. Γι' αυτό με ενότητα, είπε, σήμερα προσπαθούμε να βγάλουμε τη χώρα από έναν τέτοιο επικίνδυνο κατήφορο. Ο Γιώργος Λιάνης δήλωσε ότι ο Ανδρέας λείπει από όλους. "Πιστεύω ότι στον Γιώργο έλαχε το μεγαλύτερο φορτίο που σήκωσε ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός και του εύχομαι ολόψυχα να πετύχει", τόνισε ο κ. Λιάνης.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στις ιδέες και στη ζωή είναι πάντοτε οδηγός και όσο πιο δύσκολη είναι η στιγμή τόσο πιο πολύ τον σκέφτεται.
Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν τα αδέλφια του πρωθυπουργού Νίκος και Ανδρίκος, ο αδελφός του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος, υπουργοί , βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Ρέππας, Κώστας Λαλιώτης, Τηλέμαχος Χυτήρης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Γιώργος Κατσιφάρας, Νίκος Αθανασάκης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Ντίνα Μπέη και Γιάννης Μίχας.

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα – Τι προβλέπει

Το σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό σύστημα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος. Περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ενώ μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες αλλαγές ανά διετία μετά το 2011 στη βάση αναλογιστικών μελετών.
Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:
Ως νέο γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης προβλέπεται το 65ο ή το 60ό αλλά με 40 χρόνια εργασίας και ασφάλισης. Καταργείται δηλαδή η 35ετία ή 37ετία που ίσχυε μέχρι σήμερα. Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται μόνο οι ασφαλισμένοι πριν από το 1983 στις ΔΕΚΟ, τις Τράπεζες, τα ταμεία του Τύπου κλπ όπου ισχύει η 35ετία χωρίς όριο ή 37ετία στο 58ο έτος. Για τις διατάξεις αυτές που οδηγούν σε σημαντική αύξηση των χρόνων ασφάλισης δημιουργείται ως αντισταθμιστικό μέτρο η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικού χρόνου μέχρι τα επτά έτη (χρόνος ανεργίας, σπουδών, ασθένειας, κύησης - λοχείας κλπ). Αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων. Θεσμοθετείται η έννοια της βασικής σύνταξης ύψους 360 ευρώ (σημερινές τιμές) η οποία είναι το τμήμα των συντάξιμων αποδοχών που εγγυάται πλέον και χρηματοδοτεί το δημόσιο. Ως προς τις υπόλοιπες συντάξιμες αποδοχές ορίζεται τελικά ποσοστό αναπλήρωσης 64% ενώ σ' αυτές προστίθεται η επικουρική σύνταξη. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, το σύστημα αυτό οδηγεί σε αύξηση των συντάξεων στις συντάξιμες αποδοχές έως τα 1500 ευρώ, ενώ για τις μεγαλύτερες συντάξεις προκύπτουν μειώσεις που μεσοσταθμικά για το σύνολο του συστήματος υπολογίζονται στο 7%. Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα όπως προέβλεπε το μνημόνιο με τους δανειστές της χώρας που όριζε τις ετήσιες συντάξεις ως 12. Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα ισχύει ως προνοιακή επιδότηση η αντικατάσταση της 13ης και 14ης σύνταξης με το επίδομα των 400 ευρώ για τα Χριστούγεννα και 200 ευρώ για το Πάσχα και 200 ευρώ για το καλοκαίρι. Σχετικά με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί για τις αλλαγές που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό σύστημα οι κύριοι Λοβέρδος και Κουτρουμάνης διευκρίνισαν ότι: Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται στον ασφαλισμένο κατά τη συνταξιοδότησή του και όχι κατ' ανάγκη στα 65. Η βασική σύνταξη θα καταβάλλεται ολόκληρη σε όλους τους δικαιούχους, δεν θα έχει δηλαδή εισοδηματικά κριτήρια. Δεν καταργείται η σύνταξη χηρείας και η σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες. Ως προς τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα παιδιά καθορίζεται: από 1/1/2011 στο 52ο έτος, από 1/1/2012 στο 55ο έτος και από 1/1/2013 στο 65ο έτος. Μητέρες με ανήλικα παιδιά δικαιούνται μειωμένη σύνταξη από 1/1/2011 με τη συμπλήρωση του 50ού έτους από 1/1/2012 στο 53ο έτος και από 1/1/2013 στο 60ό έτος. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο εντάσσονται στο ΙΚΑ από το 2011. Το Νομοσχέδιο θεσμοθετεί το ενιαίο σύστημα παροχών υγείας όπου εντάσσονται όλες οι μονάδες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων και σταδιακά ενοποιούνται οι κανόνες και οι παροχές που αφορούν την περίθαλψη. Ορίζει επίσης την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (νέος ΛΑΦΚΑ) της τάξης 3% από τα 1400 ευρώ που αυξάνεται κλιμακωτά ως 10% στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 3.500 ευρώ. Θεσπίζεται ακόμη ενιαίο σύστημα ελέγχου των συντάξεων και οι συναλλαγές των ταμείων μέσω των τραπεζών. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για αλλαγές απολύτως αναγκαίες για την πατρίδα αλλά και τους ασφαλισμένους και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση την μεθεπόμενη Τρίτη. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμα τις διατάξεις για τις αλλαγές στα εργασιακά. Με εξαίρεση τις διατάξεις για το θεσμό μεσολάβησης και διαιτησίας η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν οι κοινωνικοί εταίροι συμφωνήσουν για τα θέματα αυτά, να εντάξει τη συμφωνία τους σε επόμενο σχέδιο νόμου (που θα αφορά το σώμα επιθεωρητών εργασίας). Αν μια τέτοια συμφωνία δεν γίνει εφικτή τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στη θεσμοθέτηση των αλλαγών στα εργασιακά. Οι αλλαγές αυτές αφορούν τα εξής θέματα: ο θεσμός της διαιτησίας διατηρείται αλλά σε αυτόν μπορεί ένας εκ των κοινωνικών εταίρων να προσφύγει μονομερώς όταν το άλλο μέρος αρνήθηκε τη μεσολάβηση και τα εργατικά σωματεία μπορούν να προσφύγουν μονομερώς για θέματα που δεν αφορούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας.Το ποσοστό ομαδικών απολύσεων σε επιχειρήσεις με πάνω από 30 εργαζόμενους αυξάνεται στο 5%. Η αποζημίωση απόλυσης διατηρείται, ενώ θεσμοθετείται η υποχρέωση καταβολής του 50% της αυτασφάλισης για 3 χρόνια σε απολυμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών και το 80% της αυτασφάλισης για απολυμένους μεγαλύτερους των 60 ετών. Για τους νεοπροσλαμβανόμενους δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να πληρώνουν το 84% του κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου που ορίζει η εθνική σύμβαση, ενώ το υπόλοιπο ποσόν θα καταβάλλεται από προγράμματα του ΟΑΕΔ για τα οποία όπως υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος οι πόροι είναι διασφαλισμένοι.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου-Τριπόλεως

Με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Αργολίδας, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την ασφαλή εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη. Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από το 139ο ως το 140ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου, από σήμερα ως την Τρίτη 20 Ιουλίου, με ολικό αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας. Σε όλο το διάστημα εφαρμογής των ρυθμίσεων, τα οχήματα θα εξυπηρετούνται από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας. Οι οδηγοί θα ενημερώνονται από την απαιτούμενη οδική σήμανση για την ομαλή και ασφαλή τους μετακίνηση, και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

479 νέοι αγρότες εγκαθίστανται στην Πελοπόννησο

Επιδότηση εγκατάστασης σε 479 νέους γεωργούς της περιφέρειας Πελοποννήσου χορηγείται με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, στο πλαίσιο της στήριξης νέων αγροτών και με σκοπό την ανάπτυξη της γεωργικής τους εκμετάλλευσης. Το ύψος της επιδότησης, που καλύπτεται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 8.557.500 ευρώ.

Βρέθηκαν 12.480 κούτες με λαθραία τσιγάρα σε φορτηγό ψυγείο

Φορτίο με λαθραία τσιγάρα εντόπισαν άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, ύστερα από έλεγχο που έκαναν στο λιμάνι σε φορτηγό ψυγείο, το οποίο μετέφερε καρπούζια. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, βρέθηκαν 250 χαρτοκιβώτια μέσα στα οποία υπήρχαν 12.480 κούτες τσιγάρων, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης . Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, ενώ όχημα και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Στη φυλακή μεθυσμένος καπετάνιος. Μεταξύ των θυμάτων του και Έλληνας

Σε κάθειρξη 7,5 χρόνων καταδικάστηκαν ο καπετάνιος ενός μικρού τουριστικού σκάφους και ο χωρίς δίπλωμα συνεπιβάτης του, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο πέντε ατόμων πριν από δυο χρόνια, στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Πρόκειται για τον Μάθιου Ρέϊνολντς και τον συνεπιβάτη του Πέρσι Σμολ. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, ο Μ. Ρέϊνολντς ήταν μεθυσμένος και έδωσε το πηδάλιο στον Π. Σμολ, ο οποίος είχε καταναλώσει αλκοόλ, μαριχουάνα και κοκαΐνη. Λίγα λεπτά αργότερα, το σκάφος έπεσε πάνω σε αλιευτικό, μέσα στο λιμάνι του Σίδνεϊ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, όλοι τους επιβάτες του ταχύπλοου. Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο Έλληνας Άλεξ Νικάκης, 30 ετών. Οι καταδικασθέντες θα πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή έως το 2015, πριν αποκτήσουν το δικαίωμα να υποβάλουν έφεση για πρόωρη αποφυλάκιση.

Οι τράπεζες κόβουν Δύο στα Τρία δάνεια !!

Σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων που δέχονται οι ελληνικές τράπεζες από τα νοικοκυριά για δανεικά, καθώς λόγω των συνθηκών περιορισμένης ρευστότητας και της ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία έγιναν πιο αυστηρές κατά τη διαδικασία αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των υποψήφιων δανειοληπτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών υπάρχουν τράπεζες που ενέκριναν το 2009 μόλις το 38% των αιτημάτων που έλαβαν στη στεγαστική πίστη. Σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα ανήλθαν τα αντίστοιχα ποσοστά στην καταναλωτική πίστη, που διαμορφώθηκαν στο 25% στις πιστωτικές κάρτες και στο 29% στα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις. Οπως επισημαίνει στη μελέτη της η ΕΕΤ, πέρυσι η εφαρμογή από τις τράπεζες αυστηρότερων κριτηρίων χορήγησης πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά περιόρισε την προσφορά δανείων, ενώ ο κλονισμός της εμπιστοσύνης τους ως προς τις μελλοντικές τους επιδόσεις και τα αντίστοιχα εισοδήματά τους και η επακόλουθη υποχώρηση της ροπής προς κατανάλωση, επενδύσεις και ανάληψη πιστωτικών υποχρεώσεων περιόρισαν τη ζήτηση δανείων. Ετσι τα πιστωτικά ιδρύματα εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα αυστηρά κατά τη χορήγηση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων με στόχο τη σταδιακή βελτίωση του χαρτοφυ λακίου των δανείων τους προς τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος στο τέλος του 2009 αύξηση σημείωσε ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο του χορηγητικού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, τόσο στην καταναλωτική (Δεκέμβριος 2009: 13,4%, 2008: 8,2%, 2007: 6,0%, 2006: 6,9%) όσο και στη στεγαστική πίστη (Δεκέμβριος 2009: 7,4%, 2008: 5,3%, 2007: 3,6%, 2006: 3,4%). «Η αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση θα πρέπει να αποδοθεί στην επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και στην επιβράδυνση των εισοδημάτων των νοικοκυριών» σημειώνει η ΕΕΤ προσθέτοντας ότι οι τράπεζες για την αντιμετώπιση του φαινομένου διενήργησαν αυξημένες προβλέψεις. Εξάλλου, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του κόστους του χρήματος λόγω της υποχώρησης των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ, από τον Οκτώβριο του 2008, και την ενδεχόμενη χρηματοοικονομική ελάφρυνση που αυτό θα επέφερε στα νοικοκυριά, προέτρεψαν τους δανειολήπτες να μετατρέψουν υφιστάμενες χορηγήσεις στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου σε κυμαινόμενου και μεγαλύτερης διάρκειας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2009 το 55,2% των νέων στεγαστικών δανείων ήταν κυμαινόμενου επιτοκίου έναντι ποσοστού 18,4% και 28,8% το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2008, αντίστοιχα.

Το αλκοόλ βλάπτει το έμβρυο

"Να πιω ή να μην πιω", φαίνεται ότι είναι ένα από τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι εγκυμονούσες σήμερα και μέρος της ευθύνης σ' αυτό φέρουν τα συγκρουόμενα μηνύματα ή οδηγίες που παίρνουν από τις έρευνες των υγειονομικών Αρχών.
Πιο συγκεκριμένοι, οι οδηγίες, κατά την Τζένιφερ Πάουερς, στατιστικολόγο του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ, έχουν αλλάξει τρεις φορές τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Όταν για πρώτη φορά, το 1992, έγινε λόγος επί του θέματος, δηλαδή αν πρέπει ή όχι να πίνουν αλκοολούχα ποτά οι εγκυμονοσούσες, η οδηγία ήταν να μην πίνουν καθόλου αλκοόλ, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
H θέση αυτή άλλαξε το 2001, όταν απευθυνόμενες στις εγκύους, οι υγειονομικές Αρχές είπαν ότι τα χαμηλά ποσοστά αλκοόλ δεν βλάπτουν.
Αυτό μέχρι πέρυσι, όποτε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (National Health) και το Ιατρικό Συμβούλιο Έρευνας (Medical Research Council) δήλωσαν, ομόφωνα, ότι οι εγκυμονούσες δεν θα πρέπει να βάζουν στο στόμα τους σταγόνα αλκοόλ.
Η κ. Πάουερς επισημαίνει ότι αν θα πιει ή όχι αλκοολούχα ποτά η έγκυος, εξαρτάται από το αν συνηθίζει να πίνει ή όχι. Αν πριν από την εγκυμοσύνη έπινε, το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσει, έστω και σε μικρότερο βαθμό, να πίνει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η έρευνα, που διεξήγαγε η ίδια, δείχνει ότι 20% των γυναικών δεν ακολουθούν τις οδηγίες των υγειονομικών Αρχών και εξακολουθούν να πίνουν, όπως πριν. Παρά τις απαγορευτικές οδηγίες, είπε, «80% των εγκύων εξακολουθούν να πίνουν, έστω και λίγο. Αυτό οφείλεται στο ότι κατά καιρούς έχουν πάρει συγκρουόμενες οδηγίες».
Γεγονός παραμένει, εντούτοις, ότι οι τελευταίες έρευνες, που έχουν διεξαχθεί, δείχνουν ότι το αλκοόλ βλάπτει το έμβρυο. Επομένως, μακριά από ποτά και τσιγάρα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το Μητρώο Αγροτών

Ψηφίστηκε επί της αρχής μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο με το οποίο δημιουργείται Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων. Με το νομοσχέδιο αυτό στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά, όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα που ασκούν στην επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση, δημιουργείται ένα είδος «ταυτότητας» για όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην αγροτική παραγωγή. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι περιέχει τροποποιήσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, τον περασμένο Απρίλιο. Η εγγραφή των αγροτών στο μητρώο θα γίνει δωρεάν κατέστησε σαφές στη βουλή η υπουργός Κ. Μπατζελή, η οποία έθεσε ως στόχους του μητρώου τον προσδιορισμό των κατ' επάγγελμα αγροτών αλλά και τη δημιουργία βάσης δεδομένων με τις χρήσεις της αγροτικής γης ώστε να οριστούν ζώνες καλλιέργειας, όπως βιολογικών ή ΠΟΠ. Ωστόσο, η υπουργός προανήγγειλε ότι θα συμπεριληφθεί και η εκπαίδευση στα κριτήρια που τίθενται για να αξιολογηθεί κάποιος ως κατ' επάγγελμα αγρότης, όχι όμως με το πράσινο πιστοποιητικό που χορηγεί σήμερα ο ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα», αλλά μόνο αφού το κράτος ξεκαθαρίσει το πεδίο όσον αφορά στην εκπαίδευση των αγροτών. Όπως έχουμε ξαναπεί, το εγκριθέν νομοσχέδιο θεσπίζει κατά πολύ ηπιότερα κριτήρια βάσει των οποίων καθορίζεται κάποιος ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, σε σχέση με τα μέχρι τώρα ισχύοντα κριτήρια. Έτσι, ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότης λογίζεται κάποιος που ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του (έναντι 51% που ίσχυε προηγουμένως) και λαμβάνει από την απασχόλησή του αυτή το 35% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματός του (έναντι 50% που ίσχυε προηγουμένως). Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο, δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών έχουν τα φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται στη διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μέχρι 100 KW ή στη λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων έως 10 δωματίων, ακόμη κι αν δεν είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. Ο περιορισμός που γίνεται στο μέγεθος για τις αγροτουριστικές μονάδες (10 δωμάτια) και στις ΑΠΕ (100 KW) έχει στόχο να αποφευχθεί ο κίνδυνος να δικαιούνται αγροτικές ενισχύσεις μεγάλες τουριστικές μονάδες ή μεγάλες μονάδες διαχείρισης ΑΠΕ. Τέλος, αν ο επαγγελματίας αγρότης που είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, αλλάξει κύριο κλάδο κύριας ασφάλισης λόγω λειτουργίας αγροτουριστικών μονάδων ή μονάδων διαχείρισης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διατηρεί την εγγραφή του στο Μητρώο. ΠΑΣΕΓΕΣ

Πήραν ναρκωτικά από φαρμακείο στους Γαργαλιάνους

Φαρμακείο στους Γαργαλιάνους διέρρηξαν προχθές τη νύχτα άγνωστοι κακοποιοί. Οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν και το χρηματοκιβώτιο του φαρμακείου και να αφαιρέσουν ενέσεις μορφίνης και πεθιδίνης και χρήματα,

Συνελήφθη και άλλο μοντέλο για πορνεία !!

Μία εντυπωσιακή 29χρονη γυναίκα από την Τσεχία συνέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι έναντι αδράς αμοιβής προσέφερε τις ερωτικές της υπηρεσίες σε πελάτες ανά τον κόσμο. Άνδρες του τμήματος Ηθών προσέγγισαν το μοντέλο μέσω «γραφείου συνοδών κυριών» που διαφημιζόταν στο διαδίκτυο. Έκλεισαν ραντεβού μαζί της σε κεντρικό ξενοδοχείο, έχοντας πρώτα κανονίσει τα χρήματα που θα εισέπραττε η καλλονή ως αμοιβή. Όταν η 29χρονη παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη. Πρόκειται για μία ακόμη ιστορία από τις δεκάδες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, για γνωστά μοντέλα από το εξωτερικό που «ενοικιάζουν» ευκατάστατοι κύριοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης έναντι αδράς αμοιβής. Η επίσκεψή της στην Θεσσαλονίκη αποτελούσε για την ίδια ένα ακόμη ταξίδι- αστραπή, όπου η νεαρή θα διέμενε για λίγες ώρες σε ακριβό ξενοδοχείο και αφού τελείωνε την παράνομη εργασία της, θα επέστρεφε στην πατρίδα της.

Μεγάλη βουτιά στην κατανάλωση βενζίνης !!

Πτώση της κατανάλωσης καυσίμων σε ποσοστό 30% εμφανίζουν τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία των πρατηριούχων. Τον Απρίλιο σημειώθηκε απότομη βουτιά στην κατανάλωση, ενώ τον Μάιο, όπου δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ούτε από το υπουργείο Ενέργειας αλλά ούτε και από τα διυλιστήρια, οι πρατηριούχοι ομιλούν για κατάρρευση των πωλήσεων που φέρνει την κατανάλωση σε πτωτική τροχιά της τάξεως του 30%. Πάντως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η πτώση του τζίρου ως τον Απρίλιο ήταν 10-12% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2009. Οι πρατηριούχοι, πιο απαισιόδοξοι, υποστηρίζουν ότι η πτώση του τζίρου φθάνει το 30%, αλλά με ανεπίσημα στοιχεία για το πεντάμηνο. Υπενθυμίζεται ότι κατά το 2009 πουλήθηκαν περί τους 2.160.000 εκατ. τόνους ντίζελ και περί τους 2.850.000 τόνους βενζίνης. Σε όλη τη διάρκεια του 2008 είχαν πουληθεί περίπου 2,5 εκατ. τόνοι ντίζελ κίνησης και 3 εκατ. τόνοι αμόλυβδης, ενώ εφέτος σύμφωνα με τους υπολογισμούς των πρατηριούχων θα πουληθούν 1,6 εκατομμύρια τόνοι ντίζελ κίνησης και λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια τόνοι αμόλυβδης, δηλαδή η πτώση θα είναι πολύ σημαντική. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε επιστολή που απέστειλε προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στην αγορά καυσίμων ενδεχόμενη ενσωμάτωση των τελών κυκλοφορίας στις τιμές της βενζίνης και κάνει λόγο για «ολέθριο σφάλμα» αφού η πτώση του τζίρου είναι πασιφανής και από τη μείωση της κίνησης στους δρόμους. Οι πρατηριούχοι, σύμφωνα με το «Βήμα», σημειώνουν ότι από την αρχή του χρόνου η συνολική φορολογική επιβάρυνση ανά λίτρο αμόλυβδης, από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και το ΦΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας έχει αυξηθεί σε 91,9 λεπτά από 57,4 λεπτά το λίτρο. Δηλαδή η συνολική αύξηση μέχρι στιγμής είναι 34,5 λεπτά ανά λίτρο και έπεται συνέχεια με την επόμενη δόση της αύξησης του ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου. Η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού οφείλεται κατά 50% στις υψηλές τιμές των καυσίμων. Τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής δείχνουν ότι ο όγκος των πωλήσεων στα πρατήρια καυσίμων μειώθηκε κατά 7,4% τον περασμένο Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, ενώ δεν είχε επιβληθεί ακόμη η τελευταία δόση της αύξησης του ΕΦΚ. Με την ενσωμάτωση δεν επιτυγχάνεται ο δημοσιονομικός στόχος της αύξησης των φόρων αφού η μείωση της κατανάλωσης περιορίζει τα έσοδα που εισπράττει τελικά το Δημόσιο, παράλληλα όμως επιβαρύνει όλα τα μεταφορικά κόστη όπως και το κόστος παραγωγής πολλών προϊόντων, σημειώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα καύσιμα.

Πως έφτασε το φονικό πακέτο στο γραφείο Χρυσοχοίδη ;

Το κενό στο σύστημα ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτης και τη διαδρομή του παγιδευμένου δέματος αναζητούν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής. Μια εκδοχή που εξετάζεται είναι το φονικό πακέτο να εστάλη στο υπουργείο μέσω του πολιτικού γραφείου του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Στην περίπτωση αυτή η αλληλογραφία και τα αντικείμενα δεν ελέγχονται αφού θεωρείται οτι έχουν ήδη ελεγχθεί εξονυχιστικά. Πάντως, η εκδοχή αυτή φαίνεται να συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες. Ενα από τα βασικά σενάρια που εξετάζεται είναι το παγιδευμένο δέμα να εστάλη μέσω των ΕΛΤΑ. Στο υπουργείο λειτουργεί από το καλοκαίρι γραφείο των ΕΛΤΑ στην είσοδο του κτιρίου. Η αλληλογραφία μέσω του συμβατικού ταχυδρομείου δεν ελέγχεται, εκτός αν υπάρχει κάτι που να προκαλεί υποψίες, καθως υποτίθεται έχει περάσει από το σύστημα ελέγχουν των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς τα συστήματα ανίχνευσης λειτουργούσαν κανονικά. Ωστόσο ειδικοί αναφέρουν ότι τα μηχανήματα ακτίνων Χ μπερδεύονται όταν σκανάρουν ηλεκτρονικές συσκευές και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην αναγνωρίσουν τον πυροκροτητή, στην περίπτωση που η συσκευή είναι παγιδευμένη. Ο Γιώργος Βασιλάκης, στενος συνεργάτης και σκιά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για περισσότερο από 10 χρόνια, ήταν ο άνθρωπος που άνοιγε την αλληλογραφία του υπουργού. Λιγα λεπτά πριν από τη μοιραία έκρηξη είχε κλείσει το τηλέφωνο με τον υπασπιστή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, στον οποίο ανέφερε ότι θα του έστελνε ένα φάκελο με μια σοβαρότατη καταγγελια πολίτη που έπρεπε να ελεγχθεί. Στη συνέχεια άνοιξε το μοιραίο κουτί , που έμοιζε με κουτί παπουτσιών, και σημειώθηκε η ισχυρότατη έκρηξη. Οι πρώτες ενδείξεις συνέδεαν τον εκρηκτικό μηχανισμό με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στις 28 Μαρτιου στα Κάτω Πάτησια με συνέπεια τον τραγικό θάνατο του νεαρού Αφγανού και τον σοβαρότατο τραυματισμό της αδερφής του.

Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη στον ιδιωτικό τομέα – Αντί αυτής θα δίνεται επίδομα 800 ευρώ

Το NewsIt αποκάλυψε το σχέδιο που εγκρίθηκε για το ασφαλιστικό. Στο υπουργικό Συμβούλιο σήμερα θα εγκριθούν τα νέα αυτά μέτρα. Το επίδομα των 800 ευρώ που θα αντικαταστήσει την 13η και 14η σύνταξη θα είναι ενιαίο για όλους Όπως αποκάλυψε χθες το απόγευμα το Newsit, η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που αποφάσισε και ενέκρινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Απασχόλησης, Ανδρέα Λοβέρδο. Οι αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt αναφέρουν ότι με την κατάργηση των δύο συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση αποφάσισε να αντικατασταθεί με ένα επίδομα της τάξεως των 800 ευρώ. Αυτό το επίδομα θα είναι φλατ, που σημαίνει ουσιαστικά πως αφορά τους πάντες στον ιδιωτικό τομέα ανεξάρτητα από το ύψος της σύνταξης. Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ανδρέα Λοβέρδο, με τον κ. Παπανδρέου να δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συνάντηση τα θέματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης συζητήθηκαν επί δύο ώρες, ενώ μικρή και απλή ήταν η αναφορά στα εργασιακά. Μέχρι την Παρασκευή το πρωί που θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει το τελικό κείμενο του ασφαλιστικού, θα γίνεται διαρκής επεξεργασία του νομοσχεδίου με όλες τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες εξακολουθούν να υπάρχουν αγκάθια στο τελικό κείμενο, τα οποία αφορούν τις γυναίκες. Συγκεκριμένα: - Εκκρεμεί το ασφαλιστικό καθεστώς των γυναικών των δικαστικών και των αξιωματικών
- Το καθεστώς για τις χήρες
- Τις γυναίκες με ανήλικα τέκνα.
Την ίδια ώρα όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο έρχεται με απόφαση βόμβα να φέρει τα πάνω κάτω στο ασφαλιστικό. Έκρινε ότι οι περισσότερες διατάξεις το νομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικές.Newsit.gr

Η δολοφονική δράση της μαύρης χήρας και στην Αλβανία

Τα ονόματα της 54χρονης «μαύρης χήρας» και ενός άντρα φιγουράρουν σε τρεις διαθήκες ευκατάστατων γερόντων, οι οποίοι έχουν αποβιώσει, ως μοναδικοί τους κληρονόμοι, αν και δεν τους ένωναν δεσμοί αίματος. Μετά την ανακάλυψη αυτή οι υποψίες των αστυνομικών μετατράπηκαν σε χειροπιαστές αποδείξεις ότι πίσω από αυτή τη σοβαρή υπόθεση κρύβεται μια νέα «εταιρεία δολοφόνων» που έβαζε στο στόχαστρό της ηλικιωμένους και τους άρπαζε την περιουσία. Οι έρευνες των αρχών έχουν επικεντρωθεί σε νεκροταφεία της περιφέρειας, όπου έχουν ταφεί οι τρεις ευκατάστατοι γέροντες που απεβίωσαν ξαφνικά και άφησαν τις περιουσίες στους στη «μαύρη χήρα» και σε έναν εκ των πολλών συντρόφων τους. Οπως αποκάλυψε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της την περασμένη Τρίτη η «Espresso», αμέσως μετά τη μαραθώνια ομολογία της 54χρονης πανούργας γυναίκας και αφού έκλεισε ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας του 42χρονου επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου, οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν πόσα θύματα είχε καταφέρει να πιάσει στον ιστό της και να τους αρπάξει τις περιουσίες.
Η «Espresso» είχε αποκαλύψει ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν ανασύρει από το συρτάρι δεκάδες υποθέσεις περίεργων εξαφανίσεων και ξαφνικών θανάτων ηλικιωμένων ατόμων και ερευνούσαν το ενδεχόμενο η 54χρονη να ήταν μέλος μιας άρτια οργανωμένης, νέας «εταιρείας δολοφόνων». Μάλιστα στο επίκεντρο των ερευνών είχαν μπει τρεις υποθέσεις θανάτων ηλικιωμένων, με καταγωγή από Καλάβρυτα, Πάτρα και Σπάτα, οι οποίοι στις διαθήκες του άφηναν τα πάντα σε ένα ζευγάρι από την Αχαΐα.
Χθες το βράδυ δικαιώθηκαν, όταν πήραν στα χέρια τους τις τρεις διαθήκες και διαπίστωσαν ότι κληρονόμοι των γερόντων ήταν η «μαύρη χήρα» και άλλος ένας συνεργός της, ο οποίος είχε υπογράψει και το μισθωτήριο του σπιτιού που νοίκιαζε η πανούργα γυναίκα στη Λούτσα Αττικής, όπου συνελήφθη. Μάλιστα και στις τρεις διαθήκες, όταν αυτές ανοίχτηκαν για λογαριασμό του ζευγαριού, είχαν παρουσιαστεί ένας δικηγόρος με καταγωγή από την Πάτρα και δύο συμβολαιογράφοι, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών. Αλλωστε, όπως εκτιμούν ανώτατοι αξιωματικοί της Ασφάλειας, στη νέα «εταιρεία δολοφόνων», που χτυπούσε ηλικιωμένα άτομα και τους άρπαζε την περιουσία, εκτός από την 54χρονη συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα έξι άτομα, καθώς και δύο που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.
Χθες κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών βρέθηκε στην περιοχή των Καλαβρύτων, τόπο καταγωγής του ενός εκ των τριών ηλικιωμένων και συνομίλησε με συγγενείς του προκειμένου να διαπιστώσει αν κάποιος γνώριζε τη «μαύρη χήρα». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς τούς διαβεβαίωσαν ότι δεν γνώριζαν τη συγκεκριμένη γυναίκα, καθώς ο ηλικιωμένος έμενε στην Αθήνα. Οταν απεβίωσε, όλοι θεώρησαν ότι είχε φύγει από γεράματα. Ωστόσο υποψιάστηκαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε, όταν ανοίχτηκε η διαθήκη του και πληροφορήθηκαν ότι άφηνε τη μεγάλη του περιουσία σε ένα άγνωστο γι’ αυτούς ζευγάρι.
Ο ηλικιωμένος έχει ταφεί σε νεκροταφείο της περιοχής των Καλαβρύτων και οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τον εισαγγελέα να προχωρήσουν ίσως και τις επόμενες ημέρες σε εκταφή της σορού του, καθώς φοβούνται ότι δεν πέθανε από βαθιά γεράματα. Το ίδιο αναμένεται να ζητηθεί και για τον δεύτερο ηλικιωμένο, που έχει ταφεί στα Σπάτα, αλλά και τον 90χρονο που απεβίωσε ξαφνικά στην Αθήνα και καταγόταν από την Πάτρα. Τις έρευνες στις δύο τελευταίες υποθέσεις έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές με συγγενικά πρόσωπα των θανόντων.
Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες και ίσως τις επόμενες ώρες ή ημέρες οι αστυνομικοί προχωρήσουν ακόμη και σε συλλήψεις ατόμων που έχουν εντοπιστεί και εκτιμάται ότι είχαν σημαντικό ρόλο στην «εταιρεία δολοφόνων» που δρούσε στην χώρα μας τουλάχιστον από το 2002.

Οι άγριες δολοφονίες στην Αλβανία

Η δολοφονική δράση της «μαύρης χήρας» μπορεί να προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο, ωστόσο για τις αλβανικές αρχές και κυρίως και τους κατοίκους του χωριού Δίβρη στους Αγίους Σαράντα, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε, ήταν κάτι που το περίμεναν. Και αυτό, διότι, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας, το 1955 το χωριό είχε συγκλονιστεί από την άγρια δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας, την οποία είχε σκοτώσει και πετάξει σε γκρεμό ο σύζυγός της με τη βοήθεια των πεθερικών της. Οι δράστες δεν ήταν άλλοι από τον θείο, τον παππού και τη γιαγιά της 54χρονης «μαύρης χήρας», η οποία στο δημοτολόγιο του χωριού είναι γραμμένη με το όνομα της γιαγιάς της.
Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι σε αλβανική εφημερίδα, ο θείος της 54χρονης είχε στήσει καρτέρι στη γυναίκα του την ώρα που μάζευε ξύλα και με τη βοήθεια των γονιών του τη χτύπησε μέχρι θανάτου και έπειτα την πέταξε σε έναν γκρεμό. Μάλιστα προκειμένου να είναι σίγουρος ότι ήταν νεκρή, την πυροβόλησε. Για το φρικτό έγκλημα οι ηλικιωμένοι είχαν καταδικαστεί σε είκοσι πέντε χρόνια κάθειρξη, ενώ ο θείος σε θάνατο.
Η 54χρονη, που έφερε το όνομα της γιαγιάς της, λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1982 είχε συγκλονίσει το χωριό, όταν αποκαλύφθηκε ότι ενώ ήταν έγκυος στο πέμπτο παιδί της, είχε σκοτώσει και τεμαχίσει τον σύζυγό της. Για το φρικτό της έγκλημα είχε εκτίσει ενάμιση χρόνο στις αλβανικές φυλακές και έπειτα είχε αφεθεί ελεύθερη. Λίγα χρόνια αργότερα η μεγάλη κόρη της, μη αντέχοντας την κατακραυγή του κόσμου για τα αποτρόπαια εγκλήματα της μητέρας της αλλά και των προγόνων της, έβαλε τέλος στη ζωή της.
Espresso

Χαμός σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια

Ο κακός χαμός έγινε στο πλατό της εκπομπής της Αννίτας Πάνια, όταν η κριτική επιτροπή ταλέντων πέταξε με τις... κλοτσιές μία από τις διαγωνιζόμενες! «Για να ακούσουμε την θεία φωνή σας», είπε ειρωνικά στην πληθωρική ξανθιά ταλεντάρα ο Αλκίνοος Μπουνιάς. Μετά το τραγούδι, πάντως, η διαγωνιζόμενη Γιούλη πέρασε στο παρατράγουδο και επιτέθηκε φραστικά στην Τζούλι Μασίνο λέγοντας: «τόσα χρόνια στην Ελλάδα ελληνικά δεν ξέρει». Τα... σπαστά ελληνικά της Γιούλης έγιναν αφορμή να αγριέψει ο Αλκίνοος Μπουνιάς και να αρχίσει να την ρωτά πού μένει, υπονοώντας πως κάθε άλλο παρά Ελληνίδα είναι. «Έλα τουμπέκα, τουμπέκα», της φώναζε κάθε φορά που εκείνη απαντούσε στις «βολές» και έθιγε τον ανδρισμό του. Ενεργό δράση, πάντως, ανέλαβε ο Τίμης Παρίσης... «Ανατριχιάζω... ανατριχιάζω», είπε και σηκώθηκε αμέσως και πέταξε την Γιούλη έξω από το πλατό με τις κλοτσιές, ενώ την «στόλισε» και με μια μεγαλόστομη ευχή: «Σούργελο... Άντε γ*μ*σ**», αναφώνησε!

Νεκρός ο υπασπιστής του Μιχάλη Χρυσοχοίδη από έκρηξη βόμβας

Πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 στην καρδιά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ένα παγιδευμένο δέμα που σύμφωνα με πληροφορίες αποδέκτη είχε τον κ. Χρυσοχοίδη εξερράγη στον 7ο όροφο του υπουργείου, στην οδό Κανελλοπούλου, στο γραφείο του υπασπιστή και της αστυνομικής φρουράς του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δίπλα από το υπουργικό γραφείο. Η έκρηξη στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, έφτασε άμεσα στα πέρατα του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ που αναμεταδίδουν την είδηση. Πρώτο μετέδωσε την είδηση το Associated Press με τίτλο «Έκρηξη συγκλονίζει το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης». Βόμβα – πακέτο εξερράγη λίγο μετά τις 20:00 στον έβδομο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου βρίσκεται και το γραφείο του Υπουργού. Η έκρηξη σημειώθηκε στο υπασπιστήριο τη στιγμή που ο υπασπιστής του κ. Χρυσοχοϊδη, Γιώργος Βασιλάκης, ξετύλιγε το δέμα. Από την έκρηξη φέρεται να τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο Υπασπιστής ενώ κατέρρευσε ο εσωτερικός τοίχος του δωματίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πώς ο Γιώργος Βασιλάκης αστυνομικός διευθυντής 52 ετών υπέκυψε στα τραύματα του σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής οι οποίες αργότερα επιβεβαιώθηκαν Επί τόπου έφθασαν και δύο ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα. Λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στον 7ο όροφο δεν ήταν δυνατή η άμεση πρόσβαση των τραυματιοφορέων στο σημείο της έκρηξης. Λίγο μετά τις 21:30 στο κτίριο έφτασε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το πτώμα του άτυχου αστυνομικού διαμελίστηκε, σύμφωαν με μαρτυρίες των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ. Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιου εύρους επίθεση στην καρδιά του επιτελείου του υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Είναι δε η πρώτη φορά που σημειώνεται βομβιστική επίθεση κατά επιλεγμένου στόχου με βόμβα – δέμα που είχε προηγουμένως ταχυδρομηθεί ή εγκαταλειφθεί στο χώρο του στόχου.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ότι «το δέμα ήταν για μένα». Επικράτησε πανικός και λόγω της μεγάλης καταστροφής που σημειώθηκε στον όροφο του υπουργείο όπου οι τοίχοι υποχώρησαν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο δωμάτιο όπου σημειώθηκε η έκρηξη υπήρχε και δεύτερο άτομο. Ο πανικός ενισχύθηκε από τις κραυγές και τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ατόμων που εργάζονταν εκείνη την ώρα να κατανοήσουν τι συμβαίνει και να προσφέρουν βοήθεια.

Σήμα ποιότητας Μεσογειακής διατροφής

Την προώθηση ενός σήματος ποιότητας για τα ελληνικά τρόφιμα που αποτελούν τη μεσογειακή διατροφή εξήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων κυρία Κατερίνα Μπατζελή μιλώντας στην ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο για την προώθηση της Μεσογειακής διατροφής Η κυρία Μπατζελή επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι:
• Η βελτίωση του εμπορικού και αγροτικού ισοζυγίου μας μέσα από την προώθηση ενός μοντέλου ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων, είναι στόχος και δέσμευσή μας.
• Η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία αποτελεί τον πυρήνα της στρατηγικής μας για την ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας.
• Η εξωστρέφεια είναι απαραίτητη για την επιτυχία μας. Εξωστρέφεια σημαίνει συμμαχίες, σημαίνει ουσιαστικές συνεργασίες και διέξοδο στην εσωτερική και διεθνή αγορά.
• Προωθούμε την δημιουργία ενός εθνικού σήματος για την Ελληνική Μεσογειακή Διατροφή με πολλαπλά οφέλη: εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων μας, συμβολή στην αναγνωρισιμότητα τους και βεβαίωση του τόπου προέλευσης και της χώρας καταγωγής που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της πολιτικής μας.
• Οι Γεωγραφικές Ενδείξεις αποτελούν μια πολύτιμη τοπική, εθνική ταυτότητα, ένα διαβατήριο ποιότητας στην παγκόσμια αγορά, που θα υπερασπιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο.

24.6.10

Τζούλια Αλεξανδράτου: ''Ξέρω να χειρίζομαι …τα πόδια μου!''

Σήμερα είναι ημέρα βαρυσήμαντων δηλώσεων! Μετά τη Ρία Αντωνίου που δήλωσε ότι ''δεν είναι τσ...λα'', η Τζούλια Αλεξανδράτου μας αποκάλυψε ότι ξέρει να χειρίζεται τα πόδια της. Και η αλήθεια είναι ότι η Τζούλια έχει εξαιρετικά ανοίγματα... Διότι η κοπέλα μικρή έκανε χορό μαζί με τη Μαρία Ιωαννίδου! Αργότερα έκανε άλλου είδους... χορευτικά, αλλά και αυτά γυμναστική είναι! Και τώρα ετοιμάζεται να χορέψει και στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στο ''Dancing with the stars 2''. Η Τζούλια, φορώντας το φούξια μαγιό της και με φόντο την πισίνα της νέας της έπαυλης στην Εκάλη, μας αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί πρόταση να συμμετάσχει στο πρώτο ''Dancing with the stars'', αλλά είχε... δουλειές (πού να προλάβεις να κάνεις πρόβες, όταν έχεις γυρίσματα για το πορνό;!) και το ανέβαλε για του χρόνου. ''Φέτος θα είμαι σίγουρα!'' δηλώνει. Γιατί τους ρώτησες; Θα μου πείτε, δε χρειάζεται, Τζούλια είναι αυτή, αυτοπροσκαλείται! ''Εγώ ξέρω να τα χειρίζομαι τα πόδια μου! Έχω λίγο σκουριάσει, αλλά και 100 χρόνια να έχω να κάνω χορό, θα ξέρω να κινηθώ!'' εξηγεί η Τζούλια, που όπως λέει, στα 23 της χρόνια έχει καταφέρει κάποια βασικά πράγματα. Να είναι αναγνωρίσιμη και πλούσια. Μα τι πιο βασικό για μία 23χρονη;! Τώρα πια έχει ολοκληρωθεί ως άνθρωπος...

Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τους Σιδηροδρόμους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να προσφύγει κατά 13 κρατών μελών της ΕΕ (ανάμεσα στις οποιες είναι και η Ελλάδα) στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη ορθή εφαρμογή διαφόρων τμημάτων της βασικής νομοθεσίας για το άνοιγμα της αγοράς σιδηροδρόμων της ΕΕ στον ανταγωνισμό, γνωστή ως «πρώτη δέσμη μέτρων για τους σιδηροδρόμους» (οδηγίες 91/440/ΕΟΚ και 2001/14/ΕΚ).Η Επιτροπή αναφέρει ότι δεν έχουν ακόμη επιλυθεί σοβαρά προβλήματα για το άνοιγμα των σιδηροδρομικών αγορών στον ανταγωνισμό στις εξής χώρες: Αυστρία, Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία.
Τα κράτη - μέλη έπρεπε να αρχίσουν να εφαρμόζουν τις οδηγίες αυτές έως τις 15 Μαρτίου 2003.
Η μη εφαρμογή των εν λόγω μέτρων ελευθέρωσης της αγοράς σιδηροδρόμων αφαιρεί από τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε άλλα κράτη - μέλη και στερεί από τους καταναλωτές τη δυνατότητα μεγαλύτερης επιλογής ανταγωνιστικών σιδηροδρομικών δρομολογίων,τονίζει η Επιτροπή.

Στο "σκαμνί" 20 για την απαγωγή Παναγόπουλου

Την παραπομπή σε δίκη είκοσι ατόμων για σειρά σοβαρών αδικημάτων που σχετίζονται με τη δράση του λεγόμενου "συνδικάτου του εγκλήματος", στο οποίο αποδίδεται και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο αντεισαγγελέας Εφετών, Χρ. Παπαγεωργίου. Ο εισαγγελέας καταλογίζει στον κρατούμενο Παναγιώτη Βλαστό ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, καθώς, όπως αναφέρει, μέσα από τις φυλακές έδινε εντολές για τη διάπραξη σειράς εγκληματικών ενεργειών, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, κατοχές εκρηκτικών κ.α. Σύμφωνα με την πρόταση, ενεργό ρόλο στην απαγωγή Παναγόπουλου είχαν επτά άτομα, ενώ ηθικοί αυτουργοί ήταν η Παναγιώτης Βλαστός και ο επίσης κρατούμενος Γιάννης Σκαφτούρος. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών πριν λίγες ημέρες, παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση για 13 από τους 20 κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου