3.7.10

Συνέλαβαν την Πάρις Χίλτον στο Μουντιάλ για μαριχουάνα!

Η Πάρις Χίλτον συνελήφθη έπειτα από έναν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική για χρήση μαριχουάνας. "Η Πάρις Χίλτον ανακρίθηκε σήμερα από την αστυνομία στη Νότια Αφρική για ισχυρισμούς σχετικά με κάπνισμα μαριχουάνας", δήλωσε ένας πράκτορας δημοσίων σχέσεων εκ μέρους της Χίλτον. "Ωστόσο μπορώ να επιβεβαιώσω πως το περιστατικό ήταν μια πλήρης παρεξήγηση... Η υπόθεση εις βάρος της Πάρις αποσύρθηκε και δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες". Η Χίλτον συνελήφθη μετά τον αγώνα Βραζιλίας-Ολλανδίας. Έφθασε σε μία ακρόαση του ειδικού δικαστηρίου στην πόλη Πορτ Ελίζαμπεθ της Νότιας Αφρικής δείχνοντας να είναι σε υπερένταση και φορώντας μια μπεζ ζακέτα με κουμπιά, μπότες και πράσινο παντελόνι. Ένας εισαγγελέας είπε ακολούθως ότι ήταν ελεύθερη να φύγει. "Οι κατηγορίες εις βάρος της αποσύρθηκαν", είπε στο δικαστήριο. Η διάσημη κληρονόμος έφθασε στη Νότια Αφρική την Πέμπτη, συμφωνα με τα "ποστ" της στο Twitter. Η 29χρονη Χίλτον, δισεγγονή του ιδρυτή των ξενοδοχείων Χίλτον, Κόνραντ Χίλτον, έγινε πρωτοσέλιδο στο διεθνή τύπο το 2007, όταν πέρασε τρεις εβδομάδες σε μία φυλακή του Λος Άντζελες επειδή παραβίασε την αστυνομική επιτήρηση που της είχε επιβληθεί μετά την καταδίκη της για απρόσεκτη οδήγηση.

Έκλεισαν οι στρόφιγγες - Οι δήμοι ψάχνουν για λεφτά

Μειωμένη κατά 40%, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, αναμένεται να είναι η τακτική επιχορήγηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΚΕ. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η τακτική επιχορήγηση προορίζεται για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά των ανελαστικών δαπανών και κυρίως για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, όπου πολλοί δήμοι αδυνατούν να καλύψουν και αναζητούν λύση μέσω δανεισμού ή αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους. Την ίδια ώρα έχουν παγώσει τα έργα που έχουν ενταχθεί στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας» καθώς δεν έχει εισρεύσει στα δημοτικά ταμεία η προβλεπόμενη από τον νόμο συμμετοχή του κεντρικού κράτους.

Αποσύρθηκε η διάταξη για το αγγελιόσημο στο Ίντερνετ

Στην απόσυρση της διάταξης του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που προέβλεπε την επιβολή αγγελιόσημου στις διαφημίσεις των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, καθώς και την υποχρεωτική ασφάλιση των εργαζομένων στα ταμεία Τύπου, προχώρησε η κυβέρνηση. Τούτων δοθέντων, οι εργαζόμενοι στα ενημερωτικά sites παραμένουν εκτός των Ενώσεων Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων και των σχετικών ταμείων. Υπενθυμίζεται ότι την κατάργηση του αγγελιόσημου και τη μη επέκτασή του στο Διαδίκτυο ζήτησε από την κυβέρνηση η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνιών Ελλάδος και τo IAB Hellas. Έντονη είναι η αντίδραση του ΕΔΟΕΑΠ, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Διευκρινίσεις για όρους συνταξιοδότησης υπαλλήλων Βουλής

Οι όροι συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής είναι ίδιοι με αυτούς των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στο δημοσίευμα του Βήματος, το οποίο αναφέρει ότι τουλάχιστον 1.500 εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου θα συνταξιοδοτηθούν αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας. «Η παράγραφος 1 του άρθρου 16 του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε την Παρασκευή 2 Ιουλίου στη Βουλή, είναι σαφής: Για τον υπολογισμό της σύνταξης και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής, εφαρμόζονται από 01-01-2011 οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των Υπουργείων. Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξής τους λαμβάνεται αυτός που προσδιορίζεται από τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής», επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών. Αμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, ο οποίος δήλωσε: «Το εν λόγω δημοσίευμα είναι παντελώς ανακριβές. Η αλήθεια αποτυπώνεται στο άρθρο 16 του Νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το ασφαλιστικό στο Δημόσιο που κατατέθηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο οι αλλαγές που επέρχονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων θα εφαρμοστούν και στους υπαλλήλους της Βουλής». Για «διαφορετική διαδικασία» έκανε λόγο στον ραδιοσταθμό Flash 96 ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι «δεν εξαιρούνται» και πως πρέπει να τροποποιηθεί ο κανονισμός της Βουλής. Η εφημερίδα γράφει ότι η σύνταξη των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο δεν επηρεάζεται ούτε μειώνεται από τις γενικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (βασική, αναλογική και επικουρική σύνταξη, οι οποίες στο εξής θα ισχύουν για όλους, κατόπιν των υποδείξεων του ΔΝΤ), αφού το ποσοστό αναπλήρωσης - μόνο γι΄ αυτούς- παραμένει στο 100% των αποδοχών τους. Μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους πριμοδοτούνται, ανεβαίνοντας ένα ακόμη μισθολογικό κλιμάκιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση διατήρησε τα προνόμια μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και να ενταχθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι υπάλληλοι της Βουλής στο ΙΚΑ από 1-1-2011, καθώς αυτό απαιτεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής. Επίσης, πάντα κατά την ίδια πηγή, οι «300» θα εξακολουθήσουν να συνταξιοδοτούνται με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή με τη συμπλήρωση οκτώ ετών θητείας, χωρίς να θίγεται η δεύτερη σύνταξη που θα πάρουν από την κύρια απασχόλησή τους.

Ποιος Μέσσι ; Αργεντινή-Γερμανία 0-4

Στα ημιτελικά του 19ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, για τρίτη σερί διοργάνωση και για 15η συνολικά στην ιστορία της, προκρίθηκε η Γερμανία. Η ομάδα του Λεβ, με δύο τέρματα του Κλόζε (68`, 89`) και από ένα των Μίλερ (3`) και Φρίντριχ (74`) συνέτριψε 4-0 την Αργεντινή στο Γκριν Πόιντ του Κέιπ Τάουν και πήρε την πρόκριση για την τετράδα εκεί που θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ισπανία ή Παραγουάη.

Στο ίδιο κρεβάτι Τζούλια Αλεξανδράτου και Λάουρα

Στο ίδιο κρεβάτι με την Τζούλια Αλεξανδράτου περνά πλέον… τις ώρες της η Λάουρα, το γνωστό μοντέλο και TV persona που συγκλόνισε πριν από περίπου έναν χρόνο το πανελλήνιο, όταν συνελήφθη να εκδίδεται σε ξενοδοχείο του Λουτρακίου. Όπως αποκάλυψε ο μάνατζέρ της Γιώργος Φραγκόπουλος «τα γυρίσματα γίνονται στους ίδιους χώρους και στο ίδιο κρεβάτι που γυρίστηκε και το ροζ dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Διαλέξαμε επίτηδες να γυρίσουμε στους ίδιους χώρους με την Τζούλια, για να δει ο κόσμος τη διαφορά, γιατί εμάς δεν μας τρομάζουν οι συγκρίσεις» τόνισε και πρόσθεσε: «το δικό μας dvd τιτλοφορείται «Laura does Loutraki» όπου φυσικά πρωταγωνιστεί η εκρηκτική Λάουρα. Εμείς κάνουμε πραγματικά αισθησιακό πορνό, με έμφαση στον ερωτικό φετιχισμό. Μάλιστα, μου κάνει εντύπωση πως ωραίες κοπέλες σαν την Τζούλια διαλέγουν να παίξουν είτε με ακέφαλους πρωταγωνιστές είτε στο μέλλον, όπως ακούγεται, με ευτραφείς κυρίες». gossip-tv.gr

Επιχείρηση σκούπα για ναρκωτικά ,πορνεία και παρεμπόριο στο κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση-«σκούπα» πραγματοποίησε χθες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας για την αντιμετώπιση εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία, σε ελέγχους που διενήργησαν αστυνομικοί, σε συνεργασία με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του κέντρου της Αθήνας, ελέγχθηκαν 65 άτομα και κατασχέθηκαν συνολικά 1.522 είδη, τα οποία παραδόθηκαν στη Δημοτική Αστυνομία. Επίσης, παρασχέθηκε συνδρομή στον Δήμο Αθηναίων, τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας Αθηνών και την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του Υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο κτιρίων που είχαν μετατραπεί σε ανθυγιεινές εστίες ή υπήρχαν οικονομικές παραβάσεις, ως προς το καθεστώς παραχώρησης μίσθωσης ή τα εντός αυτών ευρισκόμενα προϊόντα. Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν δύο κτίρια και προσήχθησαν δεκαέξι άτομα. Βρέθηκαν δεκαπέντε κούτες που περιείχαν συνολικά εκατόν ογδόντα ζεύγη υποδημάτων χωρίς τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν για φύλαξη στο Δήμο Αθηναίων. Σε έκτακτους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ελέγχθηκαν 230 άτομα, 37 οχήματα και 23 καταστήματα, προσήχθησαν 7 άτομα, ενώ συνελήφθησαν συνολικά 54 άτομα για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί εκδιδομένων προσώπων, περί αλλοδαπών, και ένας για ληστεία. Συνολικά κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, κάνναβης, φαρμακευτικά δισκία, καθώς και ένα μαχαίρι. Οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν σε περιοχές και χρόνο που καθορίζεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.


Πλημμύρισαν συνοικίες στην Αθήνα από την ξαφνική καταιγίδα

Πάνω από εξήντα κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δένδρων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω της ξαφνικής και έντονης βροχόπτωσης στην Αθήνα. Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στις περιοχές Παγκρατίου, Βύρωνα, Καισαριανής και Υμηττού. Δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στις συγκεκριμένες περιοχές, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Συνελήφθη υπάλληλος φυλακών για διακίνηση ναρκωτικών

Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατηγορείται 32χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των δικαστικών φυλακών Κω, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Στην κατοχή του βρέθηκαν 650 γραμμάρια χασίς και ποσότητα κοκαΐνης καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας, ενώ συνελήφθη και 35χρονος επιχειρηματίας της Κω, ο οποίος μία μέρα πριν είχε παραλάβει ποσότητα κοκαΐνης από τον 32χρονο. Και οι δύο κρατούνται, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση διαλευκάνθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω ύστερα από αξιολόγηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους και συντονισμένη επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στις 8.30 το βράδυ. Οι αστυνομικοί, που το τελευταίο διάστημα είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τον 32χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, του έστησαν «καρτέρι» και την ώρα που βγήκε από τις φυλακές της Κω του διενήργησαν έλεγχο. Τότε εντόπισαν στη κατοχή του τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού βάρους 3 γραμμαρίων. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο αυτοκίνητο του 32χρονου, το οποίο είχε σταθμευμένο κοντά στις φυλακές, όπου και εκεί βρήκαν μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε 115,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στο σπίτι του σωφρονιστικού υπαλλήλου, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν μία ζυγαριά ακριβείας και διάφορες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες προόριζε για πώληση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 32χρονος δήλωσε πως τις ποσότητες τις είχε για δική του χρήση και αρνήθηκε την κατηγορία της διάθεσης. Και οι δύο συλληφθέντες κρατούνται προκειμένου αύριο να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Ο 32χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος τέθηκε σε προσωρινή αργία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.


Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας συνελήφθη για πλαστογραφία και απάτη

Δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών εγγράφων και απάτη σχηματίσθηκε, στο Ηράκλειο Κρήτης, σε βάρος 44χρονου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο αντισμήναρχος, 44 χρόνων, που υπηρετεί σε μονάδα της Αττικής, σκόπευε να εκδώσει πλαστή αστυνομική ταυτότητα και ακολούθως να βγάλει νέο ΑΦΜ, για να πάρει δάνεια από τραπεζικά καταστήματα, τα οποία δεν θα ξεπλήρωνε ποτέ, καθώς ο δανειολήπτης στην πραγματικότητα θα ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο.Ο άνδρας εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Αστυνομικό Τμήμα των Μοιρών, εφοδιασμένος με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, για να βγάλει αστυνομική ταυτότητα. Μεταξύ αυτών, προσκόμισε κι ένα πιστοποιητικό γέννησης -με ονοματεπώνυμο άσχετο από το δικό του- το φερόταν να έχει εκδοθεί από τον δήμο της Αγίας Παρασκευής. Οι αστυνομικοί των Μοιρών, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη γνησιότητα του εγγράφου, επικοινώνησαν με το αρμόδιο τμήμα του δήμου της Αγίας Παρασκευής, από το οποίο έλαβαν την απάντηση, ότι ουδέποτε είχαν εκδώσει τέτοιο έγγραφο, το οποίο, ως απεδείχθη αργότερα είχε εκδοθεί από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αξιωματικού. Οι αστυνομικοί, εκτός από τον 44χρονο, που ομολόγησε την πράξη του, συνέλαβαν έναν 36χρονο και αναζητούν άλλα δύο άτομα, τα οποία αφενός παρέπεμψαν τον αξιωματικό στο ΑΤ Μοιρών -αν και γνώριζαν την πλαστότητα του πιστοποιητικού γεννήσεως- και αφετέρου βεβαίωσαν, ως μάρτυρες, τα ψευδή στοιχεία της ταυτότητας του. Σε βάρος του 44χρονου και των τριών, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών εγγράφων και απάτη.

Συνελήφθη αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος ( μετείχε σε εγκληματική οργάνωση )

Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, 42 χρόνων, και 38χρονος συνεργάτης του συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα, από άνδρες του ΑΤ Θήρας, ως συμμετέχοντες σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες και κλοπές. Ο υποπυραγός υπηρετεί στην υπηρεσία Φυσικής Αγωγής της Πυροσβεστικής, είναι ομογενής από τη Γεωργία και κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τους Σίδνεϋ απέσπασε την 5η θέση στην πυγμαχία. Βάσει του νόμου για τους διακριθέντες αθλητές, διορίσθηκε στο ΠΣ, το 2003. Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο του ΠΣ, αμέσως μετά τη σύλληψή του, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Από την προανάκριση προέκυψε οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλα πέντε άτομα (ομογενείς από την πρ. Σοβιετική Ένωση), τα οποία καταζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν ληστείες και κλοπές με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά. Ειδικότερα, εξιχνιάστηκε ληστεία σε χρηματαποστολή στην Περίσσα Θήρας, που είχε διαπραχθεί την 21-08-2009, με λεία 47.000 ευρώ, καθώς και άλλη σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φηρά Θήρας, που είχε διαπραχθεί την 25-08-2009, με λεία 48.000 ευρώ. Τα μέλη της ομάδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, είχαν διαπράξει με απειλή όπλων τις παραπάνω ληστείες και διέφυγαν χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο και δύο μοτοσικλέτες. Στα τρία οχήματα, που είχαν κλαπεί νωρίτερα από διάφορες περιοχές της Αττικής, είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός συσκευών και καρτών κινητής τηλεφωνίας, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους επικοινωνίες καθώς και αποδεικτικά κατάθεσης και αποστολής χρημάτων σε χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του ενός συλληφθέντος, ύστερα από εξακρίβωση ότι είχε χρησιμοποιηθεί στις παράνομες ενέργειες της οργάνωσης. Διερευνάται η συμμετοχή των μελών της ομάδας και σε άλλες κλοπές και ληστείες κυρίως σε υποκαταστήματα Τραπεζών και άλλων Οργανισμών, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σε βάρος των δύο εκ των πέντε, που αναζητούνται, εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για παρόμοιες παράνομες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – Η Καλαμάτα στο …σκοτάδι – Οι πτήσεις θα καταλήγουν στον …Άραξο !

Σοβαρό πρόβλημα στις νυχτερινές προσεγγίσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας προκαλεί η δυσλειτουργία του ειδικού ραδιοβοηθήματος. Η προβληματική λειτουργία του σχετικού ραδιοβοηθήματος, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος της Μεσσηνίας, εκτός από την ασφάλεια των πτήσεων έχει επιπτώσεις και στην τουριστική κίνηση της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το προβληματικό ραδιοβοήθημα είναι ο λόγος για τον οποίο οι πτήσεις της TUIFly από Φρανκφούρτη τις δύο επόμενες εβδομάδες θα καταλήγουν στον Αραξο, απ' όπου οι επιβάτες για Καλαμάτα θα προωθούνται με λεωφορεία. Για το πρόβλημα του ραδιοβοηθήματος έχει ενημερωθεί εγκαίρως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της βλάβης ή αντικατάσταση του μηχανήματος. Στον έλεγχο του συγκεκριμένου ραδιοβοηθήματος είχε προβεί πριν από λίγο καιρό ειδικό αεροσκάφος της ΥΠΑ που επιχείρησε εικονική προσέγγιση προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για αντιμετώπισης του προβλήματος.

35 χρόνια για σύνταξη και οι ένστολοι

Το όριο συνταξιοδότησης για τους ένστολους αυξάνεται στα 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας συν πέντε πλασματικά έτη, σύμφωνα με τροπολογία που θα περιληφθεί στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου .Όσοι υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας επιβαρύνονται με έως δέκα επιπλέον χρόνια υπηρεσίας. Ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας θα λογίζονται και οι σπουδές στις στρατιωτικές και αστυνομικές Σχολές. Η ρύθμιση θα αφορά όσους βγουν στη σύνταξη από το 2011 και μετά. Για τους ιπτάμενους και άλλες κατηγορίες ειδικοτήτων υψηλής επικινδυνότητας, ο χρόνος συνταξιοδότησης αυξάνεται από τα 18 στα 25 χρόνια συν 15 πλασματικά υπηρεσίας.

Στο Costa Navarino η Ελένη Μενεγάκη με τον Ματέο ;

Αρχίζει να πυκνώνει τις εμφανίσεις της με τον Ματέο Παντζόπουλο η Ελένη Μενεγάκη. Μετά τα πρώτα φωτογραφικά ενσταντανέ που δημοσίευσε το περιοδικό ΟΚ! στη Νέα Μάκρη, την από κοινού επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη που ακολούθησε και πρόσφατες φήμες που ήθελαν την ξανθιά παρουσιάστρια να βρίσκεται στην Άνδρο μαζί με τον Ματέο Παντζόπουλο, σύμφωνα με το Star.gr η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματέο Παντζόπουλος βρίσκονται αυτές τις ημέρες στo Costa Navarino . Η οικοδέσποινα του «Καφέ» έφτασε στην Πύλο το απόγευμα της Πέμπτης και διαμένει μαζί με τον Ματέο στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα. Μάλιστα, η εκδρομή ήταν οικογενειακή, αφού η Ελένη κατέφτασε με το τζιπ της, το οποίο οδηγούσε ο αδελφός της, ενώ ο Ματέο καθόταν στο πίσω κάθισμα. Η Ελένη θα μείνει εκεί μέχρι την Κυριακή, για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα, και από Δευτέρα πίσω στις συζητήσεις.

Σάλος από την νέα φωτογράφηση της Νάταλι Θάνου με την Ελληνική σημαία

Σάλο έχει προκαλέσει η νέα φωτογράφηση της Νάταλι Θάνου. Η γαλανόλευκη δεν κυματίζει, αλλά χρησιμοποιείται ακόμα μία φορά ως ενδυματολογική επιλογή. Η πρώην playmate, αν και έχει ρίζες και από τη Σερβία, θέλοντας να δημοσιοποιήσει τα φιλελληνικά της αισθήματα τύλιξε την ελληνική σημαία στο γυμνό σώμα της και πόζαρε όλο νάζι στον φωτογραφικό φακό. Μια άκρως επαγγελματική φωτογράφηση με αφορμή, όπως η ίδια ισχυρίζεται, «τη συμμετοχή της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ στη Νότια Αφρική». Ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης, όταν έμαθε το θέμα, σχολίασε: «Ας με πούνε παλιομοδίτη, αλλά είμαι αυτής της άποψης: ότι κάποια σύμβολα, που έχουν τιμηθεί από τις παλιότερες γενιές και για τα οποία χύθηκε αίμα για να υπάρχουν, δεν μπορούν να υποβαθμίζονται τόσο εύκολα από κάποιους ανεγκέφαλους».
Η δε Νάταλι Θάνου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω ότι σκέφτεται κανείς έτσι. Βασικά το έκανα για το Μουντιάλ. Δεν βρίσκω ότι είναι προσβλητικό. Αντιθέτως, το έκανα γιατί αγαπάω πραγματικά την Ελλάδα, για τον απλούστατο λόγο ότι μου έχει δώσει την ευκαιρία να κάνω πράγματα. Πάντα μιλάω για την Ιστορία της, από μικρή, αφού ο πατέρας μου είναι ιστορικός».
Η Νάταλι Θάνου αρνήθηκε πρόσφατα να εμφανιστεί σε συναυλία στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στην πόλη Κερύνεια, στο πλαίσιο του Διεθνούς Τουρνουά Πόκερ. Η σέξι τραγουδίστρια, όπως μας είπε, αρνήθηκε να τραγουδήσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο καθεστώς που έχουν επιβάλει οι Τούρκοι στα Κατεχόμενα.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που άνθρωποι της σοουμπίζ διχάζουν παίζοντας με το πιο ιερό εθνικό σύμβολο, τη σημαία. Πηγή: Espresso

ΜΕΤΡΟ – Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων

Εμμένει στην απόφαση του να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων του Μετρό που έληξαν ή λήγουν ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας. Ωστόσο, ο Υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απορρόφησης των συμβασιούχων σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου Ως μια «πραγματικά δύσκολη και, σίγουρα, όχι ευχάριστη κατάσταση» περιέγραψε ο κ. Ρέππας την κατάσταση με τους συμβασιούχους του Μετρό από το βήμα της Βουλής. Ο Υπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που η εταιρεία του Μετρό, η ΑΜΕΛ, εμφάνισε πέρυσι για πρώτη φορά ζημιές της τάξεως των 19 εκατ. Ευρώ και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πρόσληψη υπεράριθμου προσωπικού, δε γίνεται να ανανεωθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων που λήγουν «Εντούτοις», σημείωσε ο κ. Ρέππας, «έχει κληθεί η διοίκηση του Οργανισμού να μελετήσει τις πραγματικές ανάγκες και να εξετάσει πως θα αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που μπορεί να έχουν λόγω εμπειρίας αυτοί οι εργαζόμενοι και να τους διοχετεύσει σε άλλους οργανισμούς μεταφοράς αν κριθεί απαραίτητο».

ΝΕΛΕ - Ακόμα ένα πρόγραμμα με επιτυχία

Η συστηματική δουλειά που πραγματοποιείται αθόρυβα τα τελευταία χρόνια από την ΝΕΛΕ Μεσσηνίας πιστοποιήθηκε για μια ακόμα φορά χθες βράδυ στο Βλαχόπουλο του Δήμου Παπαφλέσσα .Σε μια λιτή εκδήλωση ο Σύλλογος Γυναικών του ομώνυμου χωριού παρουσία του Προέδρου της ΝΕΛΕ Μεσσηνίας Δημήτρη Φίλου ,της Προέδρου του οργανισμού «Μεσσηνίας όψεις » Διονυσίας Χρυσομπόλη εκπροσώπων του Συλλόγου Γυναικών Μεταμόρφωσης και Πύλου καθώς και εκπροσώπων της τοπικής δημοτικής αρχής ,οι γυναίκες μέλη του συλλόγου παρουσίασαν σε κατοίκους και επισκέπτες της εκδήλωσης τις γαστρονομικές δημιουργίες τους οι οποίες δημιουργήθηκαν κάτω από τις οδηγίες των εκπαιδευτών της ΝΕΛΕ το τελευταίο τρίμηνο. Η εκδήλωση άνοιξε με παραδοσιακούς χορούς από νεαρά παιδιά και ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα αργά το βράδυ

.

Φθηνές διακοπές ή ….τίποτα – Κατακόρυφη πτώση τον Αύγουστο

Για πρώτη φορά φέτος φαίνεται ότι οι περισσότεροι δεν θα επιλέξουν τον Αύγουστο για διακοπές, αφού δηλώνουν ότι θα αποφύγουν τον ακριβό αυτό μήνα και θα προτιμήσουν τις πιο φθηνές περιόδους του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου. «Εχω την αίσθηση ότι φέτος θα επιλέξουν οι περισσότεροι το χωριό τους για διακοπές και θα πεταχτούν δυο- τρεις μέρες σε κάποιο νησί» λέει η τουριστική πράκτορας Ελευθερία Τζιώτη.
«Εχει μειωθεί η ζήτηση στους κυκλαδίτικους προορισμούς τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, που ήταν μία εξίσου πεσμένη χρονιά» επισημαίνει. Εξηγεί δε ότι ο τρόπος που οι Ελληνες οργανώνουν τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι διαφέρει κατά πολύ από τις προηγούμενες χρονιές. «Κάποιοι μας ζητάνε πακέτα διακοπών ώστε να γλιτώ σουν χρήματα από τα εισιτήρια, άλλοι μειώνουν τις μέρες παραμονής τους στο νησί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που βάζουν ρήτρα στα χρήματα που θέλουν να διαθέσουν».
«Συνολικά, πέρυσι το καλοκαίρι είχα ξοδέψει 1.400 ευρώ. Φέτος, αν τελικά κάνω διακοπές, θα διαθέσω το πολύ 600 για να καλύψω τα έξοδα του κάμπινγκ και τις σαββατιάτικες αποδράσεις» αναφέρει ο Δήμος.
Το μπάτζετ. Τα πλούσια καλοκαιρινά γεύματα, τα πολυτελή ξενοδοχεία και οι απανωτές παραγγελίες κοκτέιλ ανήκουν μάλλον σε άλλες εποχές. Οι περισσότεροι αυτό το καλοκαίρι θα σαλπάρουν έχοντας στο πορτοφόλι τους μέχρι 600 ευρώ. Συγκεκριμένα, το 25% των παραθεριστών θα κάνει διακοπές με τόσα χρήματα όταν το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό άγγιζε το 17%. Αμετάβλητο θα είναι το ποσοστό όσων θα διαθέσουν από 600 έως 900 ευρώ, ενώ αισθητή είναι η μείωση όσων προγραμματίζουν περισσότερα έξοδα. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι το 2006 τα έξοδα των διακοπών κυμάνθηκαν σε εντελώς διαφορετικά ύψη. Συγκεκριμένα, το 52,7% δήλωσε ότι δαπάνησε πάνω από 900, το 44,2% έως και 900, ενώ το 17,7% περισσότερα από 1.500 ευρώ.

«Μέχρι στιγμής δεν έχω κανονίσει τίποτα για τις καλοκαιρινές διακοπές. Το αισιόδοξο σενάριο θα είναι να κάνω διακοπές το πολύ για μία εβδομάδα σε οργανωμένο κάμπινγκ της Χαλκιδικής ή στο εξοχικό κάποιου φίλου.
Ισως κάνω και κοντινές εξορμήσεις κάποια Σαββατοκύριακα».
O Δήμος Τσορμπατζόγλου είναι δημόσιος υπάλληλος και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Οπως χαρακτηριστικά λέει στα «ΝΕΑ», ενώ ο μισθός του μειώθηκε, οι τιμές σε όλα τα είδη αυξάνονται. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε αυτό το καλοκαίρι να μην ταξιδέψει σε νησί, αλλά να κάνει πιο συγκρατημένες κινήσεις. «Απορώ με το σκεπτικό ορισμένων που σε τόσο δύσκολους καιρούς εξακολουθούν να κρατάνε τις τιμές στα ύψη. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό, τα πράγματα είναι, ειλικρινά, πολύ άσχημα. Πέρυσι είχα κάνει τέσσερα ταξίδια στο εξωτερικό κι είχα περάσει δέκα μέρες στην Αστυπάλαια. Τώρα θα είναι διαφορετικά», διαπιστώνει.
Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι διαφορετικό μόνο για τον 34χρονο Δήμο. Οι περισσότεροι αδειούχοι δηλώνουν ότι θα κάνουν φέτος λιγότερες και φθηνότερες διακοπές. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από έρευνα της ΚΑΠΑResearch, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Τουριστικό πανόραμα» με σκοπό τη μελέτη των τάσεων στις διακοπές των Ελλήνων. Χαρακτηριστικό είναι ότι τέσσερις στους δέκα που θα κάνουν φέτος διακοπές δεν θα μείνουν σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Το 31,7% θα προτιμήσει το σπίτι του και το 7,5% θα επιλέξει σπίτι συγγενών ή φίλων.
Παράλληλα, ανοδικό είναι το ποσοστό εκείνων που θα κάνουν πιο σύντομες διακοπές. Ενδεικτικά το 25,7% θα κάνει διακοπές το πολύ μια εβδομάδα την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό πριν από τρία χρόνια δεν ξεπερνούσε το 20%. Σχεδόν ένας στους 10 Ελληνες δεν θα κάνει καθόλου διακοπές.
ΤΑ ΝΕΑ

Τέλος εποχής για βενζινάδικα και περίπτερα.

Νέα λουκέτα έρχονται το επόμενο διάστημα σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα καθώς οι ιδιοκτήτες τους πλήττονται από τη νέα αύξηση του ΦΠΑ και τη μεγάλη μείωση του τζίρου. Η τιμή της αμόλυβδης ξεπέρασε το 1,5 ευρώ, ενώ οι συμπολίτες μας ακινητοποιούν τα οχήματά τους. Τα βενζινάδικα που έβαλαν λουκέτο μέχρι τώρα ξεπερνούν τα τριάντα, ενώ πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες και στα περίπτερα, όπου οι πελάτες είναι ελάχιστοι ενώ πολλοί περιπτερούχοι κατέβασαν ρολά ακόμα και σε κεντρικές διασταυρώσεις!

Μαριάννα Ντούβλη : "Με αποκάλεσαν…πορνοστάρ"

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μαριάννα Ντούβλη η οποία σοκαρισμένη από την άρνηση να τη δεχθούν σε εστιατόριο των Νοτίων προαστίων που επισκέπτηκε με μια φίλη της, αποκαλώντας της μάλιστα «πορνοστάρ» όπως δήλωσε η ίδια, υπέβαλε μήνυση κατά των υπευθύνων του μαγαζιού «Έχω πεισμώσει και έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ» δήλωσε το «σύμβολο του σεξ» Μαριάννα. «Με έχουν ταπεινώσει και τρέμω ολόκληρη» συμπλήρωσε αμέσως μετά Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν η Μαριάννα Ντούβλη, «ερχόμενη ως ένας απλός πολίτης» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια, πήγε να περάσει την είσοδο ενός εστιατορίου στα Νότια προάστια. Εκεί, ο εργαζόμενος στην είσοδο του μαγαζιού –με εντολή του αφεντικού του- απαγόρεψε την είσοδο στην Μαριάννα Ντούβλη αποκαλώντας την «πορνοστάρ» όπως ανέφερε η ίδια Αμέσως η «σέξυ κι όποιος αντέξει» Μαριάννα επικοινώνησε με την αστυνομία και επισκεπτόμενη ταο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα με τη φίλη της και μοντέλο,Νάντια Καρβέλη, υπέβαλαν μήνυση κατά των υπευθύνων του μαγαζιού. «Τώρα θα μιλήσει η δικαιοσύνη» ανέφερε η Μαριάννα Ντούβλη. Όσο για το ενδεχόμενο να αποσύρει τη μήνυση, με βάση και τη διάθεση των μυνηθέντων να συμβιβαστούν, η Μαριάννα Ντούβλη είναι κατηγορηματική: «Να βγουν πρώτα και οι τρεις και να δηλώσουν δημοσίως συγνώμη και μετά θα την αποσύρω».

Διακοπή κυκλοφορίας στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών λόγω ανατροπής βυτιοφόρου

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 121ο χιλιόμετρο, κοντά στα διόδια της Τραγάνας. Η διακοπή της κυκλοφορίας οφείλεται σε εκτροπή, ανατροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το φορτίο του. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κινούνται προς την περιοχή, ενώ η αστυνομία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας από παρακαμπτήριους δρόμους.

2.7.10

Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς στην Καλαμάτα

Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς θα λειτουργήσει και φέτος το καλοκαίρι στην Καλαμάτα. Στο Σχολείο, που λειτουργεί μα πρωτοβουλία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του ΤΕΙ Καλαμάτας και της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά θα φοιτήσουν φέτος 40 ομογενείς μαθητές και φοιτητές 16 έως 24 ετών και 10 δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Η τελετή έναρξης των μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Την Κυριακή η γενική συνέλευση της ΕΑΣ Μεσσηνίας

Σε γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα, καλεί τους αντιπροσώπους η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας. Στη συνέλευση θα συζητηθεί ο οικονομικός ισολογισμός της Ένωσης για το 2009 και θα γίνει ενημέρωση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων από επαγγελματίες αγρότες.

Την Τρίτη η δίκη για την υπεξαίρεση στην Εμπορική Φιλιατρών

Την Τρίτη, στο Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας, θα ξεκινήσει η δίκη για την υπεξαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς πελατών στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας Φιλιατρών. Κατηγορούμενος είναι ο πρώην διευθυντής της τράπεζας στα Φιλιατρά, ο οποίος έχει προφυλακιστεί.

Στη σκοπιά μαζί με τη 15χρονη φίλη του!

Φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μόδα «απρόσκλητες» αιθέριες υπάρξεις να πηγαίνουν στα στρατόπεδα… Τελευταίο κρούσμα στην Πάτρα, όπου ένας ναύτης μπήκε στο στρατόπεδο από την κεντρική κιόλας πύλη με τη συνοδεία της 15χρονης φίλης του!!! Ο ναύτης που νόμιζε ότι δε θα τον «δώσει» ο σκοπός, βρήκε τον μπελά του για τα καλά όταν ο αξιωματικός έκανε έφοδο και είδε τον νεαρό φαντάρο να κάνει σκοπιά παρέα με τη φίλη του.Ο διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, διέταξε να τιμωρηθεί ο ναύτης ενώ και η κοπέλα θα έχει προβλήματα καθώς θεωρείται αδίκημα αυτό που έκανε…

Παράνομο Στοίχημα- Συλλήψεις στη Λαμία

Δράση κατά του παράνομου στοιχήματος καταγράφηκε σήμερα στη Λαμία. Συνελήφθησαν, συγκεκριμένα, στην πόλη ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, επώνυμης εταιρείας, και η γραμματέας του, καθώς είχε μετατρέψει τον επαγγελματικό χώρο του σε στοιχηματικό γραφείο. Στα ευρήματα από την παράνομη δραστηριότητα συμπεριλαμβάνονται και 880 δελτία σχετικά με το Μουντιάλ που διεξάγεται στη Νότια Αφρική. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Λαμίας για ανάκριση και σχηματισμό δικογραφίας.

Αρχαία Μεσσήνη - Αφιέρωµα στα 200 χρόνια Σοπέν

Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Μεσσήνης ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΘΕΜΕΛΗ Ομότιμο Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης - Διευθυντή του έργου της Αρχαίας Μεσσήνης
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
στο Εκκλησιαστήριο του Ασκληπιείου στην Αρχαία Μεσσήνη
Αφιέρωµα στα 200 χρόνια Σοπέν
Τρίτη 20 Ιουλίου
Το κοινό του Φεστιβάλ θα έχει φέτος την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία με δύο αλληλοδιαδεχόμενες πτυχές.Λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης από τον άνθρωπο που την έφερε στο φως, τον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη, για να καταλήξει στο εκκλησιαστήριο του Ασκληπιείου στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου η Ντόρα Μπακοπούλου θα δώσει ρεσιτάλ με έργα Σοπέν.
Η επιλογή των έργων έγινε από τη διάσημη πιανίστα με γνώμονα ότι φέτος γιορτάζουμε το έτος Σοπέν. Το πρόγραμμα θα εμπλουστιστεί με μια σύντομη χορογραφία της Ζουζούς Νικολούδη, απόσπασμα από την τελευταία της χορογραφία με τίτλο Μουσική, πάνω στο Πρελούδιο αρ. 7 σε λα μείζονα από το έργο 24 Πρελούδια του Σοπέν. Τη χορογραφία ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Ρογκόφσκα (σπουδάστρια της ΚΣΟΤ και απόφοιτος της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας) σε διδασκαλία Γιάννας Φιλιπποπούλου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Το ακριβές πρόγραµµα θα ανακοινωθεί αργότερα.

Σεμινάριο για Μελισσοκόμους στην Κυπαρισσία

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την βασιλοτροφία κυψέλης , τους τρόπους αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών των μελισσών και ειδικά της Νοζεμίασης κατά τη διάρκεια του ταχύρυθμου εκπαιδευτικού τριημέρου που υλοποιεί ο ΟΓΕΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» . Η εκπαίδευση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας στις 28,29 & 30 Ιουλίου 2010. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι 6 ώρες ημερησίως από τις 8:30-14:30. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Κυπαρισσίας κ. Τσουμάνη Γεώργιο στο τηλ. 27610- 22116.

Γάλλοι δημοσιογράφοι στην Μεσσηνία

Την Τετάρτη 30/06/2010 αφίχθη στη Μεσσηνία ομάδα δημοσιογράφων, του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Γαλλίας, όπου περιηγήθηκαν στις ομορφιές του νομού μας με ιδιαίτερη έμφαση στην Αρχαία Μεσσήνη. Στην Καλαμάτα τους υποδέχθηκε η Ν.Ε.Τ.Π. και εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου «Αμφειείς» ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, όπου τους προσέφεραν παραδοσιακά προϊόντα και ενημερωτικά έντυπα της Μεσσηνίας στη γαλλική γλώσσα. Έμειναν ικανοποιημένοι από την περιοχή μας ωστόσο εξέφρασαν ανησυχίες για ζητήματα ασφάλειας των επισκεπτών μας. Τους ενημερώσαμε ότι η Ελλάδα είναι μια ευνομούμενη χώρα και ότι οι επισκέπτες μας μπορούν χωρίς κίνδυνο να γνωρίσουν τις ομορφιές της και να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία.

Η Μεσσηνία στο περιοδικό ‘Down Town’

Κυκλοφόρησε την 1η Ιουλίου, μαζί με το περιοδικό ‘Down Town’, ένας πολυσέλιδος lifestyle ταξιδιωτικός οδηγός για τη Μεσσηνία, σε δυο εκδόσεις, ελληνική και αγγλική, ο οποίος θα διανέμεται αρχικά ως ένθετο στο περιοδικό και στη συνέχεια θα πωλείται σε επιλεγμένα τουριστικά σημεία του νομού και σε πρακτορεία ξένου τύπου σε όλη την Ελλάδα καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε αυτόν τον οδηγό έγινε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η πολιτιστική , τουριστική και οικονομική ζωή του νομού μας και δίνει στον αναγνώστη μια μικρή γεύση των δυνατοτήτων αυτού του τόπου. Η Ν.Ε.Τ.Π., που προέβη στην υλοποίηση αυτής της δράσης, θεωρεί ότι η προβολή που θα λάβει η περιοχή μας, ιδίως αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στη Μεσσηνία.

Σε πλειστηριασμό τα ακίνητα του Τόλη Βοσκόπουλου

Σε ''δημόσιο πλειστηριασμό'' βγαίνει η ακίνητη περιουσία του Τόλη Βοσκόπουλου, προκειμένου να εισπραχθούν από την εφορία άμεσα τα 3,5 από τα 5,5 συνολικά εκατομμύρια, που ο γνωστός τραγουδιστής χρωστάει στο δημόσιο... Συνολικά η αρμόδια ΔΟΥ έχει εγγράψει πέντε υποθήκες σε ακίνητα του Τόλη Βοσκόπουλου, ενώ έχουν ήδη ασκηθεί δύο ποινικές διώξεις κατά του τραγουδιστή για χρέη στην εφορία από το 2006 μέχρι το 2009. Φυσικά ορισμένες φορολογικές εκρεμμότητες του κυρίου Βοσκόπουλου αναμένεται ακόμα να εκδικαστούν, οπότε μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι πλειστηριασμοί. Σας θυμίζουμε ότι οι μη εκπληρωμένες φορολογικές υποχρεώσεις του Τόλη Βοσκόπουλου και το υπέρογκο χρέος του στην εφορία οδήγησαν τη σύζυγό του και πρώην υπουργό Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, σε παραίτηση. Λέτε να αρχίσουν να κατάσχουν και περιουσιακά στοιχεία της Άντζελας;

Ερώτηση Λαφαζάνη για τον μαγνητικό τομογράφο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Στο θέμα που προέκυψε με τον μαγνητικό τομογράφο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, αφού η ενοικιάστρια εταιρεία αφαίρεσε το λογισμικό του μηχανήματος γιατί το Νοσοκομείο δεν της είχε καταβάλλει το ενοίκιο τριών χρόνων ύψους 1.200.000€, αναφέρεται με ερώτησή του στην αρμόδια υπουργό, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι :
«Στην Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) Πελοποννήσου υπάρχουν δύο μαγνητικοί τομογράφοι, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο και στο Ρίο. Ο μαγνητικός τομογράφος στη Τρίπολη είχε ενοικιασθεί με την μέθοδο Leasing για 5 χρόνια και στις 26 Ιουνίου 2010 έληξε η σύμβαση.
Λειτούργησε τα 4 από τα 5 χρόνια με ένα γιατρό και έναν τεχνικό και εξυπηρέτησε 8.200 ασθενείς με 10.000 περίπου μαγνητικές τομογραφίες αξίας πάνω από 2,5 εκατ. ΕΥΡΩ. Το ενοίκιο του τομογράφου για τα χρόνια αυτά ήταν 2 εκατ. ΕΥΡΩ, από τα οποία το Νοσοκομείο χρωστά 1,2 εκατ. ΕΥΡΩ. Η ενοικιάστρια εταιρεία τελικά προχώρησε στην αφαίρεση του λογισμικού του μηχανήματος στις 28-6-10 με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου.
Για το πρόβλημα αυτό ενημερώθηκε αμέσως το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως κατάθεσε επείγον αίτημα στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας για να εγκρίνει την παράταση της σχετικής σύμβασης για τρείς μήνες.
Επειδή είναι μεγάλη η ταλαιπωρία των ασθενών που έχουν ανάγκη από εξετάσεις όπως και οικονομική επιβάρυνση γιατί είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και με την πρόσθετη γραφειοκρατική ταλαιπωρία για να εγκριθούν αυτές οι δαπανηρές εξετάσεις, που πιθανόν με τα νέα μέτρα να μην εγκρίνονται και να επιβαρύνονται οικονομικά.
Επειδή η κατάσταση αυτή, με τους ενοικιαστές και τους προμηθευτές των Δημόσιων Νοσοκομείων είναι «τραγελαφική» και το μόνο που πλήττεται είναι το κύρος και η αξιοπιστία του ΕΣΥ.
Ερωτάται η κα. Υπουργός
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να λειτουργήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση ο μαγνητικός τομογράφος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, ώστε το νοσοκομείο να μπορεί να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες ανθρώπινου επιπέδου στους ασθενείς του;
2.Τι δραστικά μέτρα θα πάρει, ώστε να μην ξαναεμφανισθούν παρόμοια προβλήματα στα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας; Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να στηρίξει και να αναβαθμίσει τα Δημόσια Νοσοκομεία;»

Ο Α. Λυκουρέντζος εξελέγη νέος πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Δια βοής εξελέγη από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο νέος γραμματέας της κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Καθώς ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ο μόνος υποψήφιος, προτάθηκε από τον απερχόμενο γραμματέα Ελ. Ζαγορίτη να μην στηθεί κάλπη και η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά που θα δώσει ελπίδα στην χώρα». Ο κ. Λυκουρέντζος δεσμέυθηκε ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την μείωση της κομματικής γραφειοκρατίας και έκλεισε λέγοντας ότι «είναι ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της ΝΔ είναι δίπλα τους».-

Ανάκληση αυτοκινήτων HONDA μοντέλα Civic 4D & Stream για έλεγχο και αντικατάσταση του μηχανισμού αερόσακου συνοδηγού

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων HONDA στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου εκτελούν πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων HONDA μοντέλα Civic 4D και Stream.
Η ανάκληση αφορά 496 οχήματα, παραγωγής 2001 και 2002, στα οποία λόγω κατασκευής, υπάρχει πιθανότητα ο αερόσακος του συνοδηγού, στην περίπτωση που αυτός ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια ατυχήματος, να ανοίξει με περισσότερη από την κανονική πίεση φουσκώματος, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμό στο άτομο που μπορεί να κάθεται στην θέση του συνοδηγού.
Η λειτουργία των υπόλοιπων αεροσάκων παραμένει ανεπηρέαστη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της HONDA για να γίνει έλεγχος και αντικατάσταση του μηχανισμού αερόσακου συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕΒΕ στο τηλέφωνο 210 3483599 ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της στο τηλέφωνο 210 3483701 ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@saracakis.gr.

Στην Καλαμάτα σήμερα η υπουργός Παιδείας

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί σήμερα η υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου για τις εργασίες της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ.
Στη Σύνοδο που ξεκίνησε από χθές, θα τεθούν επί τάπητος προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των ΤΕΙ και κατατίθενται προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. αναμένεται αύριο Σήμερα στη Σύνοδο θα συμμετέχει ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.

Ισόβια για το φόνο του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου

Ένοχους έκρινε χθες το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καλαμάτας τον ομογενή από την Αλβανία και τον Αλβανό, που τις προηγούμενες ημέρες κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για το φόνο του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, το Φεβρουάριο του 2009 στην Κυπαρισσία. Το δικαστήριο επέβαλε και στους δυο την ποινή των ισοβίων δεσμών. Κατηγορούμενος για το φόνο του δικηγόρου είναι ένας ακόμη Αλβανός υπήκοος ο οποίος δεν έχει συλληφθεί και αναζητείται.

Δημόσιος υπάλληλος με καταθέσεις €9 εκατ.

 Μπραβο κε Επιθεωρητά διαπίστωσες εγγράφως αυτό που ζεί στο πετσί του καθημερινά ο Έλληνας πολίτης αλλά το αποτέλεσμα μετράει .Δημευτηκε κάποια περιουσία μπήκε κάποιος από τους επίορκους υπαλλήλους φυλακή αυτό ενδιαφέρει τον πολίτη και όχι τα μεγάλα λόγια
Κραυγαλέες περιπτώσεις για τη διαφθορά στο Δημόσιο μέσα από την έκθεση του γενικού επιθεωρητή για το 2009
«Αν εξαρτάται η ασφάλεια της χώρας από μια μπαταρία κινητού τηλεφώνου, δεν είναι να απορεί κανείς πώς φθάσαμε σε αυτά τα χάλια» είπε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του για τη διαφθορά στο Δημόσιο. Αφορμή για την τοποθέτησή του αυτή έδωσε η υπόθεση της τιμωρίας-χάδι σε ελέγκτρια περιφερειακού αεροδρομίου, η οποία ξέχασε να... λειτουργήσει το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η άφιξη αεροσκάφους που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση. Η ελέγκτρια δικαιολογήθηκε ότι παρακοιμήθηκε, καθώς δεν χτύπησε το ξυπνητήρι του κινητού τηλεφώνου της, και η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν πρόστιμο πέντε εργάσιμων ημερών...
Κατά τη διάρκεια του 2009, ο κ. Ρακιντζής άσκησε 2.740 πειθαρχικές αποφάσεις εναντίον δημοσίων υπαλλήλων που είχαν παραπεμφθεί στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια. Από αυτές οι 185 υποθέσεις στάλθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς προέκυπταν ποινικές ευθύνες- οι 146 αφορούσαν διευθυντικά στελέχη τα οποία δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις «πόθεν έσχες». Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε το περασμένο έτος και στις καταγγελίες των πολιτών για υποθέσεις διαφθοράς (45,3%). Τα σκήπτρα των πλέον διεφθαρμένων υπηρεσιών εξακολουθούν και πάλι να κατέχουν οι δήμοι (20,5%), οι δημόσιες υπηρεσίες (19,2%) και οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις (17,3%). Το πάρτι των επιτροπών
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης περιέγραψε κραυγαλέες περιπτώσεις πλουτισμού και διαφθοράς που προέκυψαν από την εξέταση των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων των υπαλλήλων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αντιπροέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού ο οποίος διαχειριζόταν τα ποσά από τις υπερωρίες. Στον λογαριασμό του βρέθηκαν καταθέσεις 9 εκατ. ευρώ! Σε άλλη έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι διευθύντρια του υπουργείου Υγείας μετείχε σε 31 αμειβόμενες επιτροπές, αποκομίζοντας μεγάλα ποσά κάθε μήνα. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού λειτουργεί ακόμη και σήμερα Επιτροπή Υποβοήθησης των Ολυμπιακών Αγώνων, παρ΄ ότι αυτοί τελείωσαν το 2004! Στον ΟΣΚ, όπως είπε, βρέθηκαν τμηματάρχες και διευθυντές οι οποίοι πληρώνονται με μισθούς που υπερβαίνουν τον μισθό του Πρωθυπουργού. Ακόμη, σε λογαριασμό ορθοπαιδικού γιατρού βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ.

Για «μεγάλο φαγοπότι» στους ΟΤΑ μίλησε επίσης ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Διαβεβαίωσε ότι θα ασκηθούν διώξεις για τις 39 παράνομες προσλήψεις στο Κτηματολόγιο και επέμεινε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα 10.000 κοινωφελή ιδρύματα: «Στην περίπτωση κατά την οποία αξιοποιούνταν η περιουσία τους δεν θα υπήρχε οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Η Πατησίων, η Σταδίου και η Πανεπιστημίου ανήκουν στα ιδρύματα».

«Αθώοι» από συναδέλφους
Σε 195 περιπτώσεις (ποσοστό 7,1%) ο κ. Ρακιντζής υπέβαλε ένσταση προκειμένου να κριθούν εκ νέου υποθέσεις διαφθοράς από το ανώτερο πειθαρχικό όργανο. Το 48% των ενστάσεων αφορά την επιβολή υπερβολικά επιεικών ποινών σε σχέση με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων, ενώ το 46,2% τη μη ορθή εκτίμηση των αποδεικτικών στοιχείων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο απήλλαξε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Κορυδαλλού ο οποίος είχε παραπεμφθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας στην υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα και Ριζάι.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΙΚΑ- ΕΤΕΜ δεν επέβαλε καμία ποινή σε γιατρό παθολόγο, αν και παραπέμφθηκε επειδή η γυναίκα του είχε μετοχές σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που ήταν συμβεβλημένο με το Ιδρυμα.

Καμία ποινή δεν επιβλήθηκε σε υπάλληλο σωφρονιστικού καταστήματος ο οποίος χορηγούσε άδειες σε κρατούμενο που δεν διέθετε τις απαιτούμενες ουσιαστικές προϋποθέσεις, καθώς εξέτιε ποινή τετράκις ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία και βαρυνόταν με τρεις αποδράσεις και μία απόπειρα απόδρασης.

Η εγκύκλιος για τα έσοδα από αφανείς πηγές
Μια «φωτογραφική», όπως άφησε να εννοηθεί, εγκύκλιος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντ. Μπέζα προκάλεσε την αντίδραση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με τον κ. Λ.Ρακιντζή, ο πρώην υφυπουργός είχε αποδεχθεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου και είχε αποφανθεί ότι δεν φορολογούνται τα έσοδα από αφανείς πηγές! Οπως σημείωσε ο επιθεωρητής (ο οποίος λόγω της θέσης του απέφυγε να κατονομάσει ποιον «φωτογράφιζε» η απόφαση Μπέζα), αν ο νυν υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε στο μεταξύ καταργήσει αυτή τη διάταξη, σήμερα δεν θα μπορούσε το Δημόσιο να φορολογήσει τα αδικαιολόγητα από τα εισοδήματά τους ποσά που βρίσκονται σε λογαριασμούς υπαλλήλων κατά τον έλεγχο των περιουσιακών τους στοιχείων. Οπως άλλωστε και τα 550.000 ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Τάσου Μαντέλη (και τα οποία προέρχονται κατ΄ ομολογία του από «χορηγία» της Siemens)... «Το Βήμα» επικοινώνησε με τον πρώην υφυπουργό, ο οποίος υπεραμύνεται της τότε απόφασής του και κατηγορεί τον κ. Παπακωνσταντίνου για την απόσυρσή της. « Στην περίπτωση που φορολογήσουμε τα χρήματα τα οποία προέρχονται από αφανείς πηγές,τότε τα νομιμοποιούμε.Το Νομικό Συμβούλιο απεφάνθη ότι τα χρήματα αυτά δεν θεωρούνται εισόδημα και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να φορολογούνται, αλλά να δημεύονται στο σύνολό τους» είπε ο κ. Μπέζας. Πρόσθεσε ακόμη ότι η γνωμοδότηση δόθηκε έπειτα από ελέγχους που διενεργήθηκαν για την περιουσιακή κατάσταση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Ρακιντζής αντιδρά σήμερα, ενώ η σχετική απόφαση τού είχε κοινοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 2006.

Η διαφθορά στο Δημόσιο σε αριθμούς
Ελεγχοι 2009 2.740

πειθαρχικές αποφάσεις 185 υποθέσεις στον εισαγγελέα 146 διευθυντικά στελέχη δεν υπέβαλαν δήλωση «πόθεν έσχες» Κατά 45,3% περισσότερες καταγγελίες πολιτών Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν Δήμοι ( 20,5% )

Δημόσιες υπηρεσίες ( 19,2% ) Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις ( 17,3% )
ΒΗΜΑ

Χταπόδι… Πυθία στη Γερμανία

Ένα χταπόδι, το οποίο ενδέχεται να έχει υπερφυσικές ικανότητες καθώς έχει προβλέψει σωστά το νικητή στους τέσσερις αγώνες που συμμετείχε η Γερμανία στο Μουντιάλ, προέβλεψε ότι η Γερμανία θα κερδίσει την Αργεντινή στον αγώνα του Σαββάτου.
Ο Πολ, ένα χταπόδι ηλικίας δύο ετών, γεννημένο στην Αγγλία, που ζει σε ενυδρείο της Γερμανίας, έχει ποσοστό επιτυχίας 100 στα 100 στις μέχρι τώρα προβλέψεις του για τους αγώνες του Μουντιάλ.
Έχει γίνει διάσημο για τις επιτυχίες του αυτές στις οποίες συγκαταλέγεται και ο αποκλεισμός της Αγγλίας από τη Γερμανία την περασμένη Κυριακή.
Χθες ο Πολ κλήθηκε να επιλέξει τροφή από δύο διαφορετικά δοχεία που είχαν τοποθετηθεί μέσα στο ενυδρείο: το ένα με τη σημαία της Αργεντινής και το άλλο με τη γερμανική. Το δοχείο που άνοιξε πρώτο θεωρήθηκε και η επιλογή του.
Ο Πολ κινήθηκε προσεκτικά και χρειάστηκε 45 λεπτά μέχρι να πάρει την απόφασή του και να φάει το φαγητό που περιείχε το δοχείο με τη γερμανική σημαία.
Την περασμένη εβδομάδα αγνόησε το δοχείο με την αγγλική σημαία και επέλεξε εκείνο με τη γερμανική, παραπέμποντας σε πρόβλεψη νίκης για τη Γερμανία.

Μεγάλο ..κανόνι στην αγορά αυτοκινήτου !

Διεκόπη η συνεργασία της Kosmocar, αποκλειστικού εισαγωγέα αυτοκινήτων Volkswagen και Audi, με την εταιρεία Παζαρόπουλος. Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα της Kosmocar με την οποία ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι από 1/7/2010 διακόπτεται η συνεργασία της με την ΣΚ Παζαρόπουλος Εμπορία Αυτοκινήτων.
Η Kosmocar αποτελούσε βασικό προμηθευτή του ομίλου Παζαρόπουλου, και ανέλαβε να καλύψει τους πελάτες του ομίλου που είχαν παραγγείλει Volkswagen και Audi δίνοντας προκαταβολές όταν πριν από μερικούς μήνες ξέσπασε το πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας στον όμιλο Παζαρόπουλο.
Η Παζαρόπουλος τους τελευταίους μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υπέρογκες υποχρεώσεις του προχώρησε σε κλείσιμο εκθέσεων σε Θεσσαλονίκη (έκθεση WW και Audi), Κηφισιά ( Fiat 500), καθώς και τα συνεργεία Seat και Skoda. Ταυτόχρονα η εταιρεία που διατηρεί ο όμιλος για πωλήσεις σκαφών έχει αναρτήσει πωλητήρια σε δύο σκάφη.
Οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου ξεπερνούν σύμφωνα με πληροφορίες τα 50 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 38 εκατ. ευρώ σε τράπεζες.

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις ελευθέρων επαγγελματιών στον ΟΑΕΔ

Ο προϋπολογισμός είναι 60 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τα αποθεματικά του κλάδου ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων ηλικίας 22-64 ετών. Οι μισές θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 22-32 ετών και οι υπόλοιπες από ανέργους ηλικίας 33-64 ετών. Το ποσό της επιχορήγησης καθορίζεται σε 24 χιλ. ευρώ για κάθε άνεργο και η διάρκειά της σε 36 ημέρες. Προτεραιότητα θα δοθεί στους ανέργους: • μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. για το ομόρρυθμο μέλος της ή ΕΠΕ), που μετέχουν με ποσοστό από 51% έως 60% στο εταιρικό κεφάλαιο,
• με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας.
Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα γίνει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Στην ιστοσελίδα του οργανισμού είναι αναρτημένοι και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος.

Σημαντικές επιτυχίες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος

Σημαντικές επιτυχίες κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2010 το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου του τρέχοντος έτους, οι αστυνομικοί του τμήματος εξιχνίασαν 131 υποθέσεις σημαντικού κοινωνικού χαρακτήρα, συνέλαβαν 20 κατηγορουμένους, ενώ έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος 111 ατόμων. Μέσα από τη δημοσίευση στοιχείων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανά εξάμηνο, η Ελληνική Αστυνομία διευρύνει την απόφασή της για ανοιχτά δημόσια δεδομένα, ενώ ενισχύει τη λογοδοσία της απέναντι στον πολίτη.
Πιο αναλυτικά:
ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΑ
ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ
ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ
ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 15 4 1 8
ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΕΝΝΕΤΗΣΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ 2 1 3
ΠΕΡΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ 28 6 2 14
ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ 44 3 36 ΑΠΑΤΗ 42 3 35
ΣΥΝΟΛΟ 131 17 3 111
Υπενθυμίζονται χαρακτηριστικές υποθέσεις που χειρίστηκαν το Α' εξάμηνο του 2010 οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, όπως:
-Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών που κατηγορήθηκαν για "Εγκληματική Οργάνωση-Απάτη κατ' επάγγελμα" και "Κατάχρηση δημοσίου χρήματος" ύστερα από καταγγελία που διαβιβάστηκε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από το ΙΚΑ. Η οικονομική ζημιά που διαπιστωμένα έχει υποστεί ο Ασφαλιστικός Οργανισμός μέσα σε έναν χρόνο ανέρχεται στις 411.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η οικονομική ζημιά ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
-Συνελήφθησαν τρία άτομα στο πλαίσιο επιχείρησης για την καταπολέμηση του φαινομένου της οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω Ίντερνετ, κατηγορούμενα για παράβαση διατάξεων "περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα-περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ' εξακολούθηση- περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες". Από τη δράση τους το ελληνικό δημόσιο εκτιμάται ότι υπέστη οικονομική ζημιά που για τα έτη 2008 και 2009 ανέρχεται στα 31.520.000 ευρώ
-Σε αστυνομική επιχείρηση στην Πάτρα, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων εντοπίστηκε και συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, σε online διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
-Συνελήφθη 32χρονος που είχε αναρτήσει, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, άσεμνες φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε και προφίλ με τα προσωπικά της στοιχεία.
-Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω Ίντερνετ. Ο κατηγορούμενος έστελνε συκοφαντικά δημοσιεύματα και μηνύματα μέσω διαδικτύου σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους σε Λυρικό Θέατρο στο Μιλάνο με σκοπό να τον πλήξει επαγγελματικά και να διαταράξει τις σχέσεις του με τη Γενική Διεύθυνση του Λυρικού Θεάτρου, στο οποίο εργάζεται.
-Δικογραφία σχηματίστηκε, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος δύο πολιτών που παρενοχλούσαν σεξουαλικά μέσω τηλεφώνου δύο ανήλικες κοπέλες. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο κατηγορούμενοι ήταν έγκλειστοι σωφρονιστικού καταστήματος.
-Πολύ σημαντικό είναι το έργο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην καταπολέμηση των παραβιάσεων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω Ίντερνετ.
Πρόσφατα, μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 11 ατόμων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι έξι.
Επισημαίνεται τέλος, ότι από το 2007 έως και το 2010, στο πλαίσιο της πάταξης του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε στοχευμένες και οργανωμένες επιχειρήσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 340 ατόμων. Επιπλέον τονίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προώθησε προς διερεύνηση στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 420 δικογραφίες, που αφορούσαν σε εγκλήματα που διαπράχθησαν στο διαδίκτυο, εκ των οποίων, από τις αρχές του έτους, διερευνήθηκαν ψηφιακά οι 338.

Πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ για όσους... καπνίζουν

Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος από 1ης Σεπτεμβρίου
Βαριές “καμπάνες” θα πέφτουν από την 1η Σεπτεμβρίου για τους παραβάτες της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος. Όπως ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από την 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους, ενώ τα πρόστιμα των παραβατών θα φτάνουν μέχρι και τα 500 ευρώ για τους ιδιώτες και 10.000 για τους καταστηματάρχες. Συγκεκριμένα,
σε ιδιώτες το πρόστιμο θα ξεκινά από τα 50 ευρώ και θα φτάνει μέχρι τα 500 ευρώ, ενώ στους καταστηματάρχες τα πρόστιμα θα κυμαίνονται από 500 έως 10.000 ευρώ. Παράλληλα, δίνεται παράταση για τα καζίνα και τα κέντρα με "ζωντανή" μουσική άνω των 300 τ.μ. έως τις 31 Μαΐου του 2011 ώστε να συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις. Newsit.gr

Μειώνονται στο μισό οι συντάξεις του ΙΚΑ

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης με βάση όλο τον εργασιακό βίο και όχι με βάση την μισθοδοτικά καλύτερη πενταετία της τελευταίας εργασιακής δεκαετίας μειώνει στο μισό τη σύνταξη.
Η εφημερίδα “Τα Νέα” προσαρμόζει τις 28 ασφαλιστικές κλάσεις που ισχύουν σήμερα σε 12 νέες κατηγορίες για να είναι δυνατή η σύγκριση και έτσι προκύπτουν μειώσεις (πραγματικές) ως και 51%:












Η κρίση κτύπησε και τα …λαχεία

Παρόλο που λέγεται ότι ο τζόγος και το κυνήγι της τύχης ανθίζουν εκεί όπου εμφανίζεται η οικονομική κρίση, το συμπέρασμα δεν επαληθεύεται για όλες τις περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Κρατικών Λαχείων, μόνο η Λάρισα, μαζί με το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τον Βόλο και την Καβάλα, είναι οι πόλεις που ακόμα αντέχουν και δεν παρουσιάζουν μείωση τζίρου.
Στις υπόλοιπες περιοχές το Εθνικό λαχείο έχει πτώση 22%-24% και το Λαϊκό 15% το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πέρυσι το Λαϊκό είχε κέρδη 230 εκατ. ευρώ.
Φέτος αναμένεται πτώση 30 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους, ενώ στο Εθνικό, που πέρυσι είχε 120 εκατ. ευρώ κέρδη, υπολογίζουν ότι θα “πιάσει” 90 εκατ. ευρώ φέτος.
Με την υπάρχουσα οικονομική κρίση, δύσκολα θα δώσει κάποιος 10 ευρώ για μια πεντάδα του Λαϊκού ή 40 ευρώ για μια τετράδα του Εθνικού.
Ούτε στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, πάντως, πάνε καλύτερα τα πράγματα. Το Στοίχημα παρουσιάζει μια σταθερότητα λόγω Μουντιάλ, το Λόττο έχει σημαντική πτώση, ενώ το ΚΙΝΟ κρατιέται «με τα δόντια».
Κύριο χαρακτηριστικό πλέον στα πρακτορεία, ο βερεσές...

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων: Τελικά ξεκινά στις 12 Ιουλίου!

Ελλάς το μεγαλείο σου! Η πολυσυζητημένη απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων που ξεκίνησε θεωρητικά χθες θα ξεκινήσει επίσημα στις 12 Ιουλίου! Φοβερή οργάνωση! Μπράβο που επιστρέψαμε στα "καλά, γνωστά" του Ελληνικού Δημοσίου... Μην χαλάμε και την "σειρά"! Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: "Η εφαρμογή της απογραφής λειτουργεί πιλοτικά με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας του συστήματος. Το σύστημα θα ανοίξει για όλους τους υπόχρεους στις 12 Ιουλίου 2010. Οι καταληκτικές ημερομηνίες που σας έχουν ανακοινωθεί με τη σχετική εγκύκλιο παραμένουν σταθερές. Ειδικά για τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η απογραφή τους θα διενεργηθεί από 7 έως 9 Ιουλίου 2010.Μέχρι τις 7 Ιουλίου, η εφαρμογή θα χρησιμοποιείται μόνο κατόπιν προσκλήσεως σε επιλεγμένους χρήστες ή ομάδες χρηστών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας Προτείνουμε (α) να έχετε διαβάσει τις οδηγίες συμπλήρωσης και (β) να εξοικειωθείτε με το έντυπο προετοιμασίας"
Θα χρειαστεί να έχετε στη διάθεσή σας τα κάτωθι παραστατικά:
* Ένα εκκαθαριστικό εφορίας από το 2002 κι έπειτα
* Κάρτα ή επιστολή γνωστοποίησης ΑΜΚΑ ή το βιβλιάριο υγείας σας
* Την ταυτότητά σας
* Ένα λογαριασμό ΔΕΗ της κατοικίας σας
* Πρόσφατο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας σας
* Τίτλους σπουδών σας

1.7.10

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 8 Ιουλίου

Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος αποφάσισαν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουλίου, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. Στόχος της ΓΣΕΕ είναι η ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού και αυξήσεις στο 1,2% στο μέσο όρο του ευρωπαϊκού πληθωρισμού. Ο Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσε ότι «μπαίνουμε σε βαθύ σκοτάδι» και τόνισε ότι το πιο ακραίο από τα μέτρα είναι η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης που συνθλίβει τους φτωχούς της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου