31.7.10

Σημαντική Έκδοση για την Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α

Από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του Νομού Μεσσηνίας εκδόθηκε ένα πολύ σημαντικό βιβλίο, με τίτλο «Καλαμάτα – οδοιπορικό σε πλατείες και δρόμους της πόλης, 1830 – 1940.» Πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια καταγραφής της τοπικής ιστορίας, μέσα από άμεσες και ενδιαφέρουσες πηγές, όπως είναι καρτ ποστάλ εποχής, παλιές φωτογραφίες, σχέδια πόλης και τοπογραφικά σχεδιαγράμματα, δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, πρακτικά του Δήμου Καλαμάτας, συμβόλαια κ.α. Την έκδοση αυτή επιμελήθηκαν οι κ. Αναστασία Μηλίτση - Νίκα και Χριστίνα Θεοφιλοπούλου - Στεφανούρη. Οι πληροφορίες που παρέχει και η δυνατότητα αξιοποίησής του από τα σχολεία είναι πολύ σημαντικά για τη μελέτη της τοπικής ιστορίας. Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από τα Γ.Α.Κ. Ν. Μεσσηνίας σε επίσημους φορείς. Χορηγοί της έκδοσης είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Καπνοβιομηχανία Καρέλια και o κ. Φώτης Κωστόπουλος.

Τι δήλωσε η Παπουτσάκη για την topless εμφάνισή της !

Στην Πάφο βρέθηκε η Κατερίνα Παπουτσάκη την προηγούμενη εβδομάδα με άκρως αποκαλυπτική διάθεση καθώς paparazzi την αποθανάτισαν στη διπλανη παραλία από το ξενοδοχείο που διέμενε, χωρίς να φοράει το πάνω μέρος από το μαγιό της. "Αυτό που θέλω μόνο να πω, είναι πως αυτό το θέμα το έχει αναλάβει ο δικηγόρος μου», δήλωσε η ηθοποιός στο περιοδικό People.

Εκτός αναπτυξιακού νόμου οι επενδύσεις για φωτοβολταϊκά

Εκτός του νέου αναπτυξιακού νόμου τίθεται η ενίσχυση για επενδύσεις στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ αναμένεται να εξαιρεθούν και τα αιολικά συστήματα μέχρι ορισμένης ισχύος, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη. Η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι, βρίσκεται σε συνεννόηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνα Μπιρμπίλη, για την εξαίρεση των φωτοβολταϊκών και των αιολικών συστημάτων από τον υπό κατάθεση στη Βουλή αναπτυξιακό νόμο, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι επιτυγχάνουν υψηλές τιμές και κατά συνέπεια, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, δεν χρειάζεται πρόσθετη επιδότηση. Η κ. υπουργός ξεκαθάρισε, όμως, ότι δεν θα εξαιρεθούν από τον αναπτυξιακό νόμο τα σχέδια που αφορούν στην παραγωγή ηλιακών συλλεκτών (πάνελ) για φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και πυλώνων για τις ανεμογεννήτριες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι, από τα 3.163 επενδυτικά σχέδια του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου, που εκκρεμούν προς αξιολόγηση, περισσότερα από 2.000 αφορούν φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα στο Διαδίκτυο και θα ενταχθεί προς επεξεργασία στο β' θερινό τμήμα του Κοινοβουλίου, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

24χρονος καλλιεργούσε …κάνναβη μέσα στα ΤΕΙ Ηρακλείου

Ένας 24χρονος συνελήφθη από την αστυνομία επειδή είχε φυτεύσει και καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης εντός αυλείου χώρου των ΤΕΙ Ηρακλείου. Αστυνομικοί εντόπισαν στην νοτιοδυτική πλευρά του συγκροτήματος των ΤΕΙ Ηρακλείου, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση. Ο 24 χρόνος συνελήφθη όταν προσήλθε στο σημείο, κρατώντας ένα πλαστικό δοχείο γεμάτο νερό, με σκοπό να τα ποτίσει. Τα δενδρύλια εκριζώθηκαν ενώ στο υπνοδωμάτιο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ, ένα αυτοσχέδιο γκλομπ, 2 πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου των 7,6 mm, 1 πλήρες φυσίγγιο των 9 mm και 1 κάλυκας φυσιγγίου των 45 mm.

Λιμενικός με κόκα στη Μύκονο και αρχιφύλακας με 203 κιλά χασίς στο The Mall

Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα...
Δυο υποθέσεις διαφθοράς ένστολων αποκάλυψε η αστυνομική έρευνα σε Μύκονο και Αθήνα. Στο νησί των ανέμων στη μια τα ξημερώματα συνελήφθη 28χρονος που υπηρετεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο του Πειραιά. Ο λιμενικός εντοπίστηκε μόλις έφθασε στο λιμάνι της Μύκονου, με πλοίο της γραμμής απο τη Ραφήνα. Μόλις είδε τους άνδρες του τοπικού Τμήματος ανέπυξε ταχύτητα με τη μοτοσυκλέτα του και προσπάθησε να διαφύγει, πετώντας παράλληλα και την ποσότητα κοκαΐνης που κουβαλούσε. Στο λιμάνι τον ανέμενε με άλλη μοτοσυκλέτα ο αδελφός του που επίσης συνελήφθη επειδή δεν είχε δίπλωμα οδήγησης.
Ο αδελφός που είχε τα ναρκωτικά το 2008 μαζί με φίλους του στη Μύκονο είχε επιτεθεί προκαλώντας επεισόδιο σε αστυνομικούς που τον είχαν θέσει υπό παρακολούθηση ως ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών. Ένα χρόνο μετά προσελήφθη στο Λιμενικό Σώμα, αλλά συνέχισε την δράση του. Στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα δίπλα απο το πολυκατάστημα The Mall η Δίωξη Ναρκωτικών συνέλαβε 44χρονο Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ μαζί με δυο Αλβανούς που διαπραγματεύονταν την πώληση 203 κιλών χασίς. Ο αστυνομικός έπαιρνε "μίζα" καθώς είχε ποσοστά απο τους Αλβανούς για να τους βρίσκει αγοραστές. Το χασίς κόστιζε 1000 ευρώ το κιλό.
crimesonair.blogspot.com

Κάλεσμα της Τροχαίας για.... απόσυρση από τους δρόμους των φορτηγών !

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες-οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών, νομαρχιακών, δημοτικών δρόμων, όπως παραλάβουν αυτά άμεσα, καθόσον δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Πέραν των παραπάνω κινδύνων για την οδική ασφάλεια, για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τον Ποινικό Κώδικα (αρ. 34 παρ. 12 του Ν. 2696/99 σε συνδυασμό με αρ. 292 παρ. 1 του Π.Κ. - πλημμέλημα).

Βλέπετε κάποιο... θαύμα στη φωτογραφία;

Η φωτογραφία που βλέπετε δημοσιεύτηκε στο web.orange.co.uk και αποτελεί ακόμη ένα φαινόμενο παρειδωλίας! Οπως μπορείτε να δείτε στο σημείo που είναι κυκλωμένο, πάνω στις φτερούγες του κοτόπουλου υπάρχει ένα σχήμα που μοιάζει με πρόσωπο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κοτόπουλου, Mitchell Grainger, πρόκειται για το πρόσωπο του Ιησού! «Αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός, σκέφτηκα αμέσως μόλις είδα τη φωτογραφία. Είναι τόσο εμφανές το πρόσωπό Του! Οταν είδε η μητέρα μου την εικόνα αμέσως εντόπισε το αγκαθωτό στεφάνι στο κεφάλι Του!». Η κότα -που έχει το όνομα Gloria-, ζει στο Rowley Regis της Μεγάλης Βρετανίας και πριν από λίγες ημέρες δέχτηκε επίθεση από αλεπούδες. Μετά από σκληρή μάχη κατάφερε να ξεφύγει και λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε στο σώμα του η μορφή που βλέπετε. « Ηταν συνολικά 20 κότες που δέχτηκαν την επίθεση και η Gloria η μόνη που κατάφερε να επιβιώσει από τις άγριες διαθέσεις των αλεπούδων. Γι αυτό την ονομάσαμε και Gloria, εμπενόμενοι από την τραγουδίστρια Gloria Gaynor που τραγουδάει το τραγούδι I Will Survive», εξήγησε ο Grainger. Εσείς, βλέπετε κάποιο... θαύμα στη φωτογραφία; PYLES.TV

Πυροβόλησε …. κλεφτοκοτά για να γλυτώσει τις κότες !

Στο νοσοκομείο βρέθηκε επίδοξος κλεφτοκοτάς ο οποίος προσπάθησε να διαρρήξει το κοτέτσι ενός ηλικιωμένου στην περιοχή της Ραψάνης στην Λάρισα .Ο ιδιοκτήτης τον πυροβόλησε με κηνυγετικό όπλο και τα σκάγια βρήκαν τον «άτυχο» κλεφτοκοτά στα οπίσθια.

Στο εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη φωτιά στη Σάμο

Συνελήφθησαν ο Κ.Τ., 29 ετών, ο Μ.Γ., 31ετών, και ο Α.Κ., 27 ετών, ημεδαποί, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κοκκάρι, της Σάμου. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, κατ’ εξακολούθηση (4 εστίες), ιδιαίτερα μεγάλης δασικής έκτασης.

Επίσκεψη του Δημήτρη Κουσελά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 2-8-2010 στις 12.00 π.μ. ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς. Θα συναντηθεί με τον νέο Διοικητή κ. Γιώργο Μπέζο προκειμένου να ενημερωθεί για τις υφιστάμενες εκκρεμότητες καθώς και για το σχεδιασμό του κ. Μπέζου για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Κουσελάς θα έχει συνάντηση και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Στόχος του κ. Κουσελά είναι να συνδράμει το έργο της νέας Διοίκησης, ώστε οι πολίτες της Μεσσηνίας να έχουν ολοκληρωμένη και επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από το Εθνικό σύστημα Υγείας.

Αρναουτάκης σε Νάντια Γιαννακοπούλου : «Και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κοινοτική Πρωτοβουλία JEREMIE»

Ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αρναουτάκης, στην απάντησή του σε αναφορά που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 23/06/10 μετά από έγγραφα των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, αναφορικά με την ένταξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Κοινοτική Πρωτοβουλία JEREMIE, αποσαφήνισε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι Περιφέρεια στόχου 1. Συνεπώς λόγω της δομής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ οι πόροι που θα διατεθούν για την εν λόγω περιφέρεια έχουν συμπεριληφθεί στο τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και δεν θα προέλθουν από τον Άξονα επιχειρηματικότητας του ΠΕΠ «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι». Η συγκεκριμένη δέσμευση αποτυπώνεται τόσο στην Υπουργική Απόφαση σύστασης του Ταμείου Χαρτοφυλακίου JEREMIE, όσο και στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θα λειτουργήσουν οι Ενδιάμεσοι για την υλοποίηση του πρώτου χρηματοδοτικού προϊόντος. Στην αναφορά της, η κ. Γιαννακοπούλου έθετε υπόψη της κ. Κατσέλη ότι από την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που αφορούσε την υπαγωγή των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2007 – 2013, δεν ήταν ξεκάθαρο εάν περιλαμβανόταν και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» και ζητούσε να επανεξεταστεί το θέμα και να γίνουν οι αναγκαίες διευκρινήσεις ώστε να μην υπάρχει περίπτωση αποκλεισμού της περιφέρειας Πελοποννήσου από την Κοινοτική πρωτοβουλία JEREMIE, καθώς ανησυχία και δυσαρέσκεια είχε εκδηλωθεί από πολλούς φορείς της περιφέρειας. Σε δηλώσεις της και αφού έγινε ξεκάθαρο ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου περιλαμβάνεται στην Κοινοτική Πρωτοβουλία JEREMIE, η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι «οι πρωτοβουλίες JEREMIE και JESSICA με τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών πόρων είναι σημαντικές, γιατί αφενός στοχεύουν στην κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που οφείλονται, κατά κύριο λόγο, στις δυσκολίες πρόσβασης στην πίστωση, στο υψηλό κόστος δανεισμού και στο υψηλό επίπεδο των εγγυήσεων και αφετέρου γιατί φεύγουμε από τη λογική των επιχορηγήσεων και μπαίνουμε σε μια λογική συνέργιας πόρων για να χρηματοδοτήσουμε περισσότερα αναπτυξιακά προγράμματα, αναπτυξιακά έργα υψηλής αποτελεσματικότητας».

Δήμος Πύλου –Νέστορος .Καλλικρατικό αντάμωμα των πολιτιστικών συλλόγων.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών το χθεσινοβραδινό αντάμωμα στο εξοχικό κέντρο ΜΗΔΕΝ στην Πύλο ,17 πολιτιστικών συλλόγων του νεοσύστατου Καλλικρατικού δήμου Πύλου – Νέστορος . Ο χώρος του κέντρου πλημμύρισε από νωρίς το βράδυ από τα μέλη και τους φίλους των πολιτιστικών συλλόγων τα οποία με τις …λαχταριστές δημιουργίες τους (εδέσματα παντός τύπου ) φρόντισαν να τους αποζημιώσουν δεόντως. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας το γλέντι και ο χορός συνεχίστηκαν με αμείωτο κέφι μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Τον χορό άνοιξαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι του νέου δήμου Τάσος Τσορώνης ( Δήμαρχος Νέστορος ) και Δημήτρης Καφαντάρης ( Αντινομάρχης ) ενώ το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος η Πρόεδρος της Τουριστικής προβολής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα καθώς και ο Πρόεδρος της ΝΕΛΕ Δημήτρης Φίλος

Σε εξέλιξη η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί το πρώτο κύμα της εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου, παρά τις δυσκολίες, που έχει προκαλέσει η απεργία των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε καύσιμα. Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι από τα ξημερώματα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την εξασφάλιση καυσίμων, πολλοί ταξιδιώτες είναι ακόμη ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το αν θα πρέπει να ξεκινήσουν για τον προορισμό τους, ιδίως αν αυτός είναι αρκετά μακρυά από την Αθήνα. Αντίθετα αυξημένη είναι η κίνηση στα πρακτορεία των ΚΤΕΛ, όπου χιλιάδες εκδρομείς προτίμησαν τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στην επαρχία και τα παραθεριστικά κέντρα. Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς του ΟΣΕ, αν και το πρωί ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Οργανισμού στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης, λόγω τηλεφωνήματος αγνώστου για την ύπαρξη βόμβας στο συρμό. Την ...τιμητική τους έχουν και φέτος τα πλοία, αφού ένα μεγάλο μέρος των αδειούχων έχει επιλέξει για τις διακοπές του τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 61 δρομολόγια πλοίων και 35 από το λιμάνι της Ραφήνας, μεταφέροντας εκατοντάδες οχήματα και χιλιάδες επιβάτες.

ΝΤΡΟΠΗ - To ELIT Hotel επανέφερε την …πόρτα !!

Δέκτης έντονων διαμαρτυριών έγινε το newsmessinia για την απρεπή συμπεριφορά και την άρνηση εισόδου από τους υπευθύνους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ELIT Hotel της παραλίας Καλαμάτας από ομάδα νεαρών οι οποίοι την Παρασκευή το βράδυ θέλησαν να πάρουν μέρος στο aqua club του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Οι …πορτιέρηδες με άσχημη συμπεριφορά έδιωξαν με ύβρεις τους νεαρούς οι οποίοι είχαν την.. ατυχία να μην συνοδεύονται από κάποια εκπρόσωπο του γυναικείου φύλου. Αν αληθεύει η καταγγελία είναι ντροπή για την πόλη της Καλαμάτας που ορισμένοι ανεγκέφαλοι θέλουν νε μετατρέψουν σε πιστό αντίγραφο της νυχτερινής Αθήνας μεσούσης της οικονομικής κρίσης την πόλη ,αν αναλογιστούμε δε ότι οι καταγγέλλοντες είναι επισκέπτες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας η διεύθυνση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου οφείλει να δώσει κάποια εξήγηση ή να ζητήσει έστω συγνώμη από τους νεαρούς που προτίμησαν να διασκεδάσουν σε χώρο ελεγχόμενο από …πορτιέρηδες

Ζούσε με τα ποντίκια και είχε …. 3 εκατ. Ευρώ !

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν χθες άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ν. Ιωνίας Βόλου, όταν μπαίνοντας μέσα στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, ανακάλυψαν το πτώμα της μέσα σε ένα σωρό από σκουπίδια. Όπως διαπίστωσαν επρόκειτο για μια ρακοσυλλέκτρια, η οποία εκτός από διάφορα παλιά αντικείμενα, είχε στην κατοχή της τραπεζικά βιβλιάρια υψηλών καταθέσεων.Εναν αμύθητο θησαυρό έκρυβε μία 92χρονη ρακοσυλλέκτρια στη Νέα Ιωνία Βόλου. Η κυρά Δέσποινα είχε τρεις ολόκληρες ημέρες να δώσει σημεία ζωής και η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από το σπίτι της ανάγκασε τους γείτονες να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Αμεσα οι άνδρες της Ασφάλειας μετέβησαν στην οδό Τσιγάντε 15 όπου με τη βοήθεια ενός κλειδαρά άνοιξαν το μικρό σπίτι της, το οποίο ήταν γεμάτο από σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα που μάζευε κάθε μέρα από κάδους απορριμμάτων. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, γεγονός που ανάγκασε τους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν μάσκες προκειμένου να ψάξουν μέσα στο βουνό από σκουπίδια την ηλικιωμένη. Και τελικά, λίγα λεπτά αργότερα εντόπισαν πεσμένο στο έδαφος το άψυχο σώμα της, το οποίο ήταν σε κατάσταση σήψης. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε το πτώμα και το μετέφερε στο νοσοκομείο προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Την ίδια, στιγμή, ωστόσο, οι άνδρες της Ασφάλειας που ερευνούσαν τους χώρους του σπιτιού υπέστησαν σοκ όταν ανακάλυψαν ανάμεσα στα σκουπίδια και τα περιττώματα τραπεζικά βιβλιάρια με λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, από την κίνηση των λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι η ηλικιωμένη δεν είχε προβεί ούτε μία φορά σε ανάληψη. Η 92χρονη όλα αυτά τα χρόνια είχε καταφέρει να αποκτήσει μια ολόκληρη περιουσία, με την οποία θα μπορούσε να ζει πλουσιοπάροχα και να έχει ό,τι επιθυμούσε η ψυχή της. Ωστόσο, η ίδια είχε επιλέξει να ζει μέσα στην τρώγλη και καθημερινά να βγαίνει με ένα καροτσάκι της λαϊκής και να σεργιανίζει τους δρόμους ψάχνοντας για σκουπίδια και περισσεύματα. Η τραγική κατάστασή της και η εξαθλιωμένη εικόνα της δεν άφηνε ασυγκίνητους τους γείτονές της, οι οποίοι την προμήθευαν με παλιά ρούχα και φαγητό. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο θάνατός της οφείλεται σε παθολογικά αίτια και έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.Το πρόβλημα, ωστόσο, που έχει προκύψει και απασχολεί τις αρχές είναι το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα συγγενικό της πρόσωπο για να αναλάβει τις διαδικασίες της ταφής της, αλλά και να κληρονομήσει την τεράστια περιουσία που έκρυβε για χρόνια ολόκληρα κάτω από τους σωρούς σκουπιδιών.
Espresso

Ο στρατός αναλαμβάνει την τροφοδοσία

Στα... χακί ντύνονται τα φορτηγά καθώς ο στρατός αναλαμβάνει την τροφοδοσία κρίσιμων τομέων. Οι απεργοί αποφάσισαν την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά της επίταξης, ενώ η κυβέρνηση έστειλε σαφές μήνυμα ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Στο μεταξύ, παράλυση επικρατεί στα βενζινάδικα, τον τουρισμό και την αγορά. Μετά από σύσκεψη υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποφασίστηκε οι Ένοπλες Δυνάμεις να τροφοδοτήσουν τομείς όπως αεροδρόμια, νοσοκομεία και μονάδες της ΔΕΗ, ενώ αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα αναλάβουν τα νησιά. Χαρακτηρίζοντας την συνέχιση της απεργίας «βαριά προσβολή προς το κοινωνικό σύνολο», η διυπουργική αποφάσισε τα στοιχεία όλων των παραβατών να διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικών διώξεων και οι κυρώσεις να εφαρμόζονται αμέσως. Στην ουσία, πάντως, η πολιτική επιστράτευση δεν έχει περάσει από την απόφαση στην πράξη. Αλαλούμ δημιουργήθηκε στις Νομαρχίες, οι οποίες ολοκλήρωσαν χθες την αποστολή φύλλων πορείας, ενώ ελάχιστοι οδηγοί φορτηγών που πήραν τα φύλλα βγήκαν στους δρόμους. Μάλιστα, τα σωματεία των απεργών ετοιμάζονται να κινηθούν κατά της απόφασης για επιστράτευση, καταθέτοντας αγωγές αποζημιώσεων και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την διακοπή της. Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για ακραίες λύσεις. Την ίδια ώρα, τα προβλήματα στην αγορά και τον τουρισμό συνεχίζονται, εν μέσω της «μεγάλης φυγής» των αδειούχων του Αυγούστου. Περίπου το 15% των πρατηρίων στην Αττική έχει ακόμα καύσιμα, ενώ χειρότερη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά. Σε απόγνωση βρίσκονται και οι ξενοδόχοι, καθώς εκατοντάδες είναι οι κρατήσεις που ακυρώνονται σε μια σεζόν που κάθε άλλο παρά καλή είναι για τον τουρισμό μας. Τέλος, οι ελλείψεις προϊόντων είναι εμφανής, κυρίως σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία -σε αρκετές περιπτώσεις- φτάνουν στην αγορά με «καπέλο» στην τιμή τους.

Ν.Δ. Άρχισαν οι διαρροές προς τον Τατούλη

Από τους μικροπωλητές γίνεται η αρχή.
Την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, για την περιφέρεια Πελοποννήσου, στηρίζουν με πέντε συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου υπαίθριων εμπόρων. Ο κλάδος των υπαίθριων εμπόρων Πελοποννήσου, ήταν ο πρώτος που υποστήριξε τον Αντώνη Σαμαρά, ως πρόεδρο της ΝΔ. και τώρα έρχεται σε σύγκρουση μαζί του επειδή δεν επιθυμεί την υποψηφιότητα του Προέδρου της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η απόφαση του πρώην βουλευτή Αρκαδίας, Πέτρου Τατούλη,
να διεκδικήσει την περιφέρεια Πελοποννήσου ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ο Πέτρος Τατούλης, ως βουλευτής ήταν πάντα στο πλευρό μας στηρίζοντας τον κλάδο μας και τα δίκαια αιτήματά μας. Τον Πέτρο Τατούλη τον διακρίνει το ήθος του και η αγωνιστικότητα του. Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε την κάθοδο του και θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν καθαρό και γνήσιο αγώνα για να τον δούμε περιφερειάρχη Πελοποννήσου». Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος (Πρ. Σωματείου Μικροπωλητών Αρκαδίας), Αντωνόπουλος Ηλίας (Πρ. Σωματείου Μικροπωλητών Κορινθίας), Ηλιόπουλος Αθανάσιος (Εκπρόσωπος Μικροπωλητών Μεσσηνίας), Αποστολόπουλος Παναγιώτης (Πρ. Σωματείου Μικροπωλητών Λακωνίας) και Τριζής Μιχαήλ (Πρ. Σωματείου Μικροπωλητών Αργολίδος).
aftodioikisi.gr

768.009 δημόσιοι υπάλληλοι και συνεχίζουμε…

Θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο όπως δείχνουν τα στοιχεία της α’ φάσης της απογραφής, τα οποία παρουσίασαν το πρωί της Παρασκευής οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κύριοι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου. Μόνο στο στενό δημόσιο τομέα απεγράφησαν 768.009 δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων οι 625.738 (82%) είναι μόνιμοι υπάλληλοι, σε αντίθεση με εκτιμήσεις που ως τώρα γίνονταν για περίπου μισό εκατομμύριο. Ως το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει και η απογραφή στις ΔΕΚΟ και τα ΝΠΔΔ. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε και Καλλικράτη Νο2 για την αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα , μετά του ΟΤΑ με συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων , αναδιάρθρωση οργανισμών και μετατάξεις υπαλλήλων. Αν και τόνισε ότι στην τελευταία της επίσκεψη η Τρόικα δεν έθεσε επισήμως ζήτημα απολύσεων, η κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο ουσιαστικά ανοίγει και το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων.

Τροπολογία για τους υπερχρεωμένους δήμους

Το οικονομικό αδιέξοδο που επικρατεί σε αρκετούς υπερχρεωμένους δήμους της χώρας, υποχρέωσε το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει χθες τροπολογία στο νομοσχέδιο «για τις δαπάνες των υποψηφίων και συνδυασμών στην αυτοδιοίκηση», με την οποία χαλαρώνει σχετικώς το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο του νόμου για τη δανειοδότηση των δήμων. Με την τροπολογία προβλέπεται ότι «εφόσον διαπιστώνεται ότι τα χρήματα αφορούν στην εξόφληση μισθοδοσίας και την κάλυψη ανελαστικών δαπανών των δήμων, να αποδίδονται γι΄ αυτό το σκοπό και να μην παρακρατούνται» από τρίτους ή όπως συμβαίνει στον Πειραιά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τόνιζαν ότι το υπουργείο με τις πρόνοιες του νομοσχεδίου που αφορά στα οικονομικά των δήμων και τη σχετική ρύθμιση περί εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων επιχειρεί να προστατέψει τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης από τέτοια φαινόμενα. Επίσης, πρόσθεσαν ότι υπερχρεωμένοι ορίζονται οι δήμοι που το συνολικό κόστος από τα τοκοχρεολύσια υπερβαίνει το 60% επί των τακτικών εσόδων ή ετήσια τοκοχρεωλυτική τους δόση αγγίζει το 29% των ετήσιων τακτικών εσόδων και σημείωσαν ότι αυτοί οι δήμοι θα βοηθηθούν έως και το τέλος της χρονιάς.

30.7.10

Shopping και γαστρονομικές επιλογές στο Navarino Dunes της Costa Navarino

Πλήθος επιλογών για αγορές και γαστρονομικές εμπειρίες, απολαμβάνουν οι επισκέπτες της Costa Navarino στους χώρους του Navarino Dunes και την Agora, το κεντρικό σημείο συνάντησης ανάμεσα στα δύο ξενοδοχεία, The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort. Πολλά καταστήματα με επώνυμες διεθνείς συλλογές και τοπικά προϊόντα, εστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα, αμφιθέατρο, cafe και μπαρ πλαισιώνουν την Agora, ενώ στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει η μεγάλη οθόνη του θερινού κινηματογράφου με την υπαίθρια σκηνή. Η τέχνη έχει σημαντική θέση στην Costa Navarino. Στο μόνιμο χώρο των Kalfayan Galleries, εκτίθενται έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενώ το Apia Handmade Creations διαθέτει χειροποίητα κοσμήματα, έργα τέχνης, κεραμικά και μοναδικά δώρα Ελλήνων καλλιτεχνών. Επίσης, στο Art & Culture of Greece διατίθενται πιστά αντίγραφα έργων που πωλούνται μόνο στα σημαντικότερα ελληνικά μουσεία. Επώνυμες συλλογές κοσμημάτων, ρολογιών, πολύτιμων ειδών δώρου, αλλά και ενδύματα, μαγιό, οπτικά είδη και αξεσουάρ από διεθνείς οίκους, φιλοξενούνται στα καταστήματα Carouzos, Κessaris, Manuel Canovas και Tsamis Eyewear Boutique. Σπορ ρούχα και αξεσουάρ διαθέτει επίσης το κατάστημα Playsports. Για τους μικρούς επισκέπτες της Costa Navarino, το κατάστημα Ecoism προσφέρει παιδικά ρούχα από οργανικά υλικά και οικολογικά παιχνίδια. Την Agora συμπληρώνει επίσης το Bio & Pharma Store που διαθέτει, μεταξύ άλλων είδη πρώτης ανάγκης και βιολογικές τροφές για βρέφη. H Biblioteca, σε συνεργασία με την εταιρεία Παπασωτηρίου, προσφέρει ποικιλία βιβλίων προς πώληση ή δανεισμό, καθώς και ξένο και ελληνικό Τύπο και το γραφείο της Hertz, ενοικίαση αυτοκινήτων για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Επιπλέον, το Navarino Collections παρουσιάζει συλλογές από γνωστούς οίκους ειδικά σχεδιασμένες για την Costa Navarino, οι οποίες περιλαμβάνουν κοσμήματα, ρούχα, παιχνίδια και είδη δώρων, με σχέδια και μοτίβα από το παλάτι του Νέστορα. Στο Anazoe Shop, διατίθενται οι αποκλειστικές συλλογές προϊόντων περιποίησης “Anazoe”, που έχουν δημιουργηθεί από ποικιλία βοτάνων και ιαματικών φυτών πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες. Τέλος, στο Navarino Dunes βρίσκεται και το The Dunes Golf Pro Shop με επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ του γκολφ, αλλά και το Kiosk με είδη καπνιστού και ταξιδίου. Οι επισκέπτες στο Navarino Dunes μπορούν να απολαύσουν πλήθος γαστρονομικών εμπειριών, από τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ στη χόβολη και το γλυκό του κουταλιού, έως τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που βασίζεται σε παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα τοπικών παραγωγών. Η διεθνής κουζίνα περιλαμβάνει ethnic γεύσεις, αυθεντικές ιταλικές συνταγές, αλλά και γνήσιο burger σε κλασικό Αμερικάνικο εστιατόριο του Ά50. Επίσης, ειδικά διαμορφωμένοι υπαίθριοι χώροι barbeque δίνουν τη δυνατότητα για προσωπικές γευστικές δημιουργίες. Lounges, pool και beach bars συμπληρώνουν τις δυνατότητες των γευστικών διαδρομών στην Costa Navarino. Στιγμές χαλάρωσης υπόσχονται και οι πισίνες με επικλινείς επιφάνειες πρόσβασης που θυμίζουν παραλία, οι μεγάλες κεντρικές πισίνες, καθώς και πλήθος υπαίθριων καθιστικών χώρων με θέα στις πισίνες και τη θάλασσα.

Εντοπίστηκε μεγάλη χασισοφυτεία στο Μυστρά

Μεγάλη χασισοφυτεία σε δύσβατη αγροτική περιοχή του Μυστρά, που αποτελούνταν από εννιακόσια δενδρύλλια χασίς, ύψους από 1,50 έως 3,00 μέτρα, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ασφάλειας Σπάρτης και του τμήματος Περιφερείας Σπάρτης,ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών. Η χασισοφυτεία τέθηκε υπό παρακολούθηση από το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όμως έως σήμερα δεν εμφανίστηκε κανένας και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία εκτίμησε ότι είχε εγκαταλειφθεί,

Συνέχιση απεργίας των μεταφορέων - Εφαρμόζεται η επιστράτευση

Την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης, επέλεξαν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, με την απόφαση που έλαβαν νωρίς το απόγευμα για συνέχιση της απεργίας, με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή για το κοινωνικό σύνολο και την οικονομία της χώρας. Στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ και άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση, δηλαδή στις 13:00, αντί στις 12 που είχε προγραμματιστεί, ο πρόεδρος της Ένωσης των Μεταφορέων κ. Γιώργος Τζωρτζάτος ενημέρωσε τα όλα τα μέλη για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που έγιναν χτες με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα και από την ομιλία του διαφάνηκε ότι η απεργιακή κινητοποίηση θα έφτανε στο τέλος της. Υπήρξαν όμως και άλλες τοποθετήσεις, κυρίως από την πλευρά των βυτιοφορέων, που ζήτησαν τη συνέχιση της απεργίας, ενώ άλλες ομοσπονδίες ζήτησαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων. Μετά από τρεις περίπου ώρες συζητήσεων, η απόφαση ελήφθη δια βοής και όχι με μυστική ψηφοφορία, υπέρ της συνέχισης της απεργίας. Εξερχόμενος της Συνέλευσης, ο κ. Τζωρτζάτος δήλωσε ότι δεν ήλθαμε εδώ για να καταθέσουμε τις άδειές μας και πρόσθεσε πως οι ιδιοκτήτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Μετά τη Γενική Συνέλευση οι απεργοί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, που κατέληξε στη βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους και την απόφαση της συνέλευσης. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει ήδη διαμηνύσει στους απεργούς, μέσω των αρμοδίων υπουργών και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί, η επίταξη των οχημάτων και η πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών θα συνεχιστεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι καμία ομάδα εργαζομένων δεν μπορεί να κρατάει σε ομηρία ολόκληρη την κοινωνία και τη χώρα.
Πάντως τα προβλήματα στην αγορά, κυρίως σε ότι αφορά τα υγρά καύσιμα είναι σήμερα πολύ λιγότερα, καθώς τα ιδιωτικά βυτιοφόρα και τα οχήματα των εταιριών πετρελαιοειδών εργάζονται ασταμάτητα το τελευταίο 24ωρο, που ήρθησαν τα εμπόδια από τους απεργούς, και έτσι ένας ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων έχει εφοδιαστεί με καύσιμα. Μέχρι αύριο αναμένεται να φορτώσουν και τα επιταγμένα οχήματα, οπότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση ακόμη περισσότερο. Ήδη τα πρώτα επιταγμένα βυτιοφόρα έκαναν το πρωί την εμφάνισή τους στα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης. Εντελώς διαφορετική όμως είναι η κατάσταση στα νησιά, καθώς τα βενζινάδικα έχουν στερέψει εδώ και τουλάχιστον δύο μέρες, με αποτέλεσμα, οι τουρίστες να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε με δίκυκλα. Ελλείψεις παρατηρούνται στα νησιά και σε άλλα καταναλωτικά αγαθά, κυρίως σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Σε ότι αφορά την πολιτική επιστράτευση, τα φύλλα πορείας, μετά από περίπου 48 ώρες άρχισαν από το απόγευμα να επιδίδονται μαζικά, ενώ χτες τα είχε παραλάβει ένας μικρός αριθμός ιδιοκτητών. Η διαδικασία, σύμφωνα με την Αστυνομία, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα. Τέλος, σε μια προσπάθεια να εφοδιαστεί όσο το δυνατόν συντομότερα η αγορά, κυρίως από καύσιμα, ο υπουργός ΥΜΔ κ. Ρέππας, υπέγραψε απόφαση με την οποία αίρονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας βυτιοφόρων φορτηγών οχημάτων Δημόσιας και Ιδιωτικής Χρήσης για τη μεταφορά υγρών καυσίμων, κατ' εξαίρεση, από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και την Κυριακή.

Τηλεϊατρική φροντίδα από το Δήμο Καλαμάτας

Ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα αποκτήσουν οι κάτοικοι της Καλαμάτας, μέσα από πρόγραμμα τηλεϊατρικής που θα υλοποιηθεί με την αξιοποίηση των ψηφιακών υποδομών του ''Έξυπνου Οικισμού'' και θα ενσωματωθεί στις δράσεις κοινωνικής φροντίδας του Δήμου. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και θα εφαρμοστεί αρχικά σε 20 μέλη - χρήστες του ''Έξυπνου Οικισμού'', στο δίκτυο οπτικών ινών του οποίου θα εγκατασταθεί μια εφαρμογή, που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να δημιουργεί και να διαχειρίζεται το δικό του ιατρικό προφίλ. Στους χρήστες που θα επιλεγούν μετά από αίτηση τους στο Δήμο, θα δοθεί μια έξυπνη ιατρική συσκευή με την οποία θα πραγματοποιούνται ιατρικές εξετάσεις όπως, πίεση του αίματος, ο αναπνευστικός ρυθμός, ο κορεσμός του οξυγόνου, η θερμοκρασία, οι σφυγμοί και άλλες ενδείξεις. Οι μετρήσεις των εξετάσεων αυτών, θα στέλνονται μέσω ειδικών συσκευών αλλά και του δικτύου οπτικών ινών σε ένα ηλεκτρονικό κέντρο Διαχείρισης Ιατρικών Δεδομένων και αυτόματα θα ενημερώνουν το ιατρικό ιστορικό του χρήστη. Στον ιατρικό ηλεκτρονικό φάκελο επίσης, κάθε χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύει και εξετάσεις που έχει λάβει με άλλο τρόπο, ώστε τελικά να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του. Η πρόσβαση στο ιατρικό προφίλ και η αξιολόγηση των ιατρικών εξετάσεων θα μπορεί να γίνει διαδικτυακά τόσο από τους ιατρούς του Δημοτικού Ιατρείου ή άλλου δημόσιου ιδρύματος όσο και από τον προσωπικό ιατρό του κάθε χρήστη. Η διαδικασία αυτή, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, διέπεται από όλους τους κανόνες ασφάλειας, ώστε να εξασφαλίζεται το ιατρικό απόρρητο. Ο κ. Μπασακίδης σημειώνει πως για τους κατοίκους της Καλαμάτας που δεν είναι μέλη - χρήστες του ''έξυπνου οικισμού'', θα λειτουργούν δύο δημόσια κέντρα παροχής υπηρεσιών υγείας με πλήρη εξοπλισμό ώστε να παρέχουν τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες. Η τηλεϊατρική φροντίδα θα ενσωματωθεί στις λειτουργίες του Δημοτικού Ιατρείου και θα επεκταθεί στους ανθρώπους που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα ''Βοήθεια στο Σπίτι''. Μάλιστα προοπτική του προγράμματος είναι να επεκταθεί σε όλο το Δήμο Καλαμάτας. Τέλος η δημοτική αρχή της Καλαμάτας δηλώνει ικανοποίηση γιατί ο στόχος της να μετατραπεί η Καλαμάτα σε μια ψηφιακή και ''έξυπνη'' πόλη σταδιακά υλοποιείται.

Εγκρίθηκαν 15 νέες ιδιωτικές επενδύσεις στην Πελοπόννησο.

Υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη συνεδρίασε σήμερα, για 9η συνεχή φορά από την αρχή του χρόνου, η γνωμοδοτική επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου και ενέκρινε την ένταξη δεκαπέντε νέων ιδιωτικών επενδύσεων, στην Αρκαδία, τη Λακωνία και την Μεσσηνία στον αναπτυξιακό νόμο, συνολικού κόστους 15.634.878,90 ευρώ με την δημόσια δαπάνη να φτάνει τα 9.370.577,34 ευρώ και σε ποσοστό 59,93%.

Δύο νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στο έδαφος

«Βαριά αναγκαστική προσγείωση» πραγματοποίησε, στις 11.49, στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, επιθετικό ελικόπτερο «Απάτσι» και τυλίχθηκε στις φλόγες. Τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν απανθρακωμένους τους δύο χειριστές. Το ελικόπτερο, προσφάτως παραληφθέν από την Αεροπορία Στρατού, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δυστύχημα προκλήθηκε από σοβαρό μηχανικό πρόβλημα. Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΓΕΣ.

Νοσοκομείο Καλαμάτας –Έως τέλους του έτους η λειτουργία του Αιμοδυναμικού

Τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος ως το τέλος του χρόνου, την μονάδας εμφραγμάτων ως τα τέλη Σεπτεμβρίου και την έναρξη της διαδικασίας για την πλήρη ανάπτυξη και στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, σε συνέντευξη που έδωσε χθες, με αφορμή τη συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου από την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο κ. Μπέζος ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα από το τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την υγεία προωθείται η προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου, η χρηματοδότηση κατασκευής Κέντρου Υγείας στην Αίπεια, η δημιουργία Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στην Καλαμάτα και η ολοκλήρωση του Ψυχιατρικού τμήματος στο Νοσοκομείο. Ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε επίσης πως άμεσα θα προχωρήσει η διαδικασία για προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, μαστογράφου και ψηφιοποίησης του ακτινολογικού τμήματος.

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Τρεις παραστάσεις με τη νέα του παραγωγή στο έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μπόστ δίνει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας το τριήμερο από σήμερα έως και την Κυριακή, στο αμφιθέατρο του Κάστρου. Η σκηνοθεσία του έργου, οι παραστάσεις του οποίου θα αρχίζουν στις 09:00 το βράδυ, είναι του Κώστα Κατσουλάκη και η μουσική του Νίκου Ξανθούλη, ενώ μεταξύ άλλων τους ρόλους ερμηνεύουν ο Γιώργος Μελισσάρης, ο Περικλής Αλμπάνης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, η Αλεξία Μουστάκα.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε τους υποψήφιους δημάρχους στη Μεσσηνία

Τους υποψηφίους που θα στηρίξει το ΚΚΕ στους δήμους της Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανακοίνωσε χθες στις 12 το μεσημέρι, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του κόμματος.
Υποψήφιοι θα είναι:
Στο δήμο Καλαμάτας ο οδοντίατρος Νίκος Διασάκος μέλος του ΝΓ Μεσσηνίας του ΚΚΕ,
Στο δήμο Δυτικής Μάνης ο καθηγητής Κώστας Λαμπρινέας, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.
Στο δήμο Μεσσήνης ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Κώστας Αποστολόπουλος.
Στο δήμο Οιχαλίας υποψήφιος δήμαρχος ο συνταξιούχος οικοδόμος στέλεχος του ΚΚΕ Παναγιώτης Παπανδρέου.
Στο δήμο Πύλου-Νέστορος η Σοφία Αποστολοπούλου γιατρός στο κέντρο υγείας Πύλου, μέλος της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.
Στο δήμο Τριφυλίας ο Σαράντος Κουκούμης ο συνταξιούχος δάσκαλος.
Σημειώνεται ότι υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΚΚΕ θα είναι ο οικονομολόγος Νίκος Γόντικας και αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας ο εκπαιδευτικός Αριστείδης Δαμαλάς.
Κατά την συνέντευξη της παρουσίασης των υποψηφίων δημάρχων της Μεσσηνίας τονίστηκε ότι «από πολύν καιρό, ιδιαίτερα με τον “Καποδίστρια” και ολοφάνερα με τον “Καλλικράτη”, δε μπορεί να γίνεται λόγος για δήθεν “τοπική αυτοδιοίκηση”, αλλά για κρατικό μηχανισμό τοπικό που υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική, μηχανισμό της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτός ο μηχανισμός που κάθεται στο σβέρκο του λαού μας, είναι έργο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. και ο χαρακτήρας του δεν αλλάζει επειδή υπάρχει αιρετότητα». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης έγινε υπόμνηση στο λαό να θυμάται ότι «οδεύει προς την κάλπη με το βάρβαρο και κατάπτυστο μνημόνιο να υπονομεύει τη ζωή του και το μέλλον του, με τα αντιλαϊκά πακέτα να διαδέχονται το ένα το άλλο, να μην έχουν τέλος». Το ΚΚΕ -όπως αναφέρθηκε- βλέπει τις εκλογές ως «ευκαιρία, λοιπόν, να φύγει ο λαός από τα κόμματα και όλο εκείνο το μπλοκ δυνάμεων που εχθρεύονται τα συμφέροντά του». Τέλος δε καλούνται να συμπορευτούν μαζί τους «όλοι όσοι θέλουν ν’ αποτρέψουν τα χειρότερα και να ενισχυθεί το αντίπαλο δέος». ΕΡΑ Καλαμάτας

Ξεκινούν την Κυριακή τα “Νεστόρεια” στην Χώρα

Ποικιλία εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί και για το φετινό πρόγραμμα των “Νεστορείων“ που ξεκινούν την 1η και ολοκληρώνονται στις 23 Αυγούστου.
Τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Την Κυριακή στις 7 μ.μ. θα γίνει η τελετή έναρξης, στις 7.15 μ.μ. αγώνες δρόμου (παίδων - εφήβων - ανδρών) και στις 9.30 μ.μ. επίδειξη ολυμπιακού αθλήματος τάε κβον ντο (Τζίμης Παναγιωτόπουλος) στην κεντρική πλατεία Χώρας…
Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 9 μ.μ. μουσική βραδιά - αφιέρωμα στον Γ. Ζαμπέτα από το Ωδείο Πύλου - καλλιτεχνική επιμέλεια Γιάννης Σταθόπουλος, στο Ρωμανού.
Την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 10 μ.μ. μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα του Παναγιώτη Καραγιώργη, στην κεντρική πλατεία Χώρας.
Την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. ομιλία - ενημέρωση αλλά και εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά με τίτλο «Η οικολογική αξία της λιμνοθάλασσας “Διβάρι“ και της περιοχής “Natura” με αφορμή το Παγκόσμιο Ετος Βιοποικιλότητας». Οργάνωση: Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Γιώργος Μανέας, κινηματογράφος “Ρεξ“.
http://pyrgostrifylias.blogspot.com

Βελτιώνεται σήμερα η κατάσταση στην αγορά καυσίμων

Βελτιώνεται σήμερα η κατάσταση στην αγορά καυσίμων καθώς από το πρωί επετράπη η κίνηση των ΙΧ βυτιοφόρων, ιδιοκτησίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων, για τον εφοδιασμό των πρατηρίων. Παρ' όλα αυτά δεν λείπουν οι ουρές αυτοκινήτων στα πρατήρια. Παράγοντες της αγοράς καυσίμων εκτιμούν ότι εφόσον λήξει σήμερα η απεργία των μεταφορέων η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε λίγες ώρες καθώς θα περιοριστεί η ζήτηση από τους οδηγούς που έχουν μεν καύσιμα αλλά περιμένουν στις ουρές για να συμπληρώσουν το ρεζερβουάρ.

Χασισοφυτείες σε Ναύπλιο και Αργος

Μπροστά σε χασισοφυτεία μέσα σε αγρόκτημα στην περιοχή του Ναυπλίου, βρέθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών. Πηγαίνοντας στο σημείο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι καλλιεργούνταν 17 δενδρύλλια χασίς, ύψους 2 μέτρων, τα οποία ποτίζονταν με λάστιχο 30 μέτρων απο παρακείμενο υδραγωγείο. Τις μεσημβρινές ώρες της περασμένης Κυριακής πήγε στο σημείο ένας άνδρας, ο οποίος άρχισε να ποτίζει τα χασισόδεντρα. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν, αυτός όμως διέφυγε προσωρινά, αλλά μία ώρα αργότερα έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών.Ο δράστης παραδέχθηκε ότι καλλιεργούσε τα δενδρύλλια, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι η ιδιοκτήτρια του κτήματος, η οποία απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα από την περιοχή, δεν γνώριζε τίποτε. Τα δενδρύλλια ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ναυπλίου. Επίσης, ύστερα απο αξιολόγηση πληροφορίες, η ασφάλεια Αργους, οργάνωσε επιχείρηση σε ορεινή περιοχή του Αργους, όπου εντόπισε 25 δενδρύλλια χασίς, ύψους απο 2 έως 3 μέτρα, επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, περιφραγμένο με μεταλλικό πλέγμα, μέσα σε ευμεγέθη πουρνάρια, πίσω απο στάνη, ιδιοκτησίας δύο αδελφών. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του τρίτου αδελφού της οικογένειας, στην περιοχή του Αργους, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα κυνηγητικό όπλο, μια σιδηρογροθιά και μικρή ποσότητα χασίς. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ τα τρία αδέλφια που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

ΕΡΤ: Όποιος μπορούσε ..έκλεβε - Φωτιά τα πορίσματα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

Κακοδιοίκηση, παράνομες αναθέσεις και αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος
Παράνομες αναθέσεις, κακοδιοίκηση και αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος δείχνουν τα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την Ε.Ρ.Τ., τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στον Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. Οι εκθέσεις έχουν διαβιβαστεί και στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ ο κ. Γερουλάνος έδωσε εντολή για άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ στην ΕΡΤ Α.Ε., προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών.
Σύμφωνα με το πόρισμα, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:
1ο) Τα έτη 2007 και 2008 ανατέθηκε χωρίς διαγωνισμό από την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. σε αλλοδαπή εταιρεία ο ανασχεδιασμός - δημιουργία των λογοτύπων της και η παραγωγή των τηλεοπτικών σημάτων και των γραφιστικών εφαρμογών. Το συνολικό ποσό που κατέβαλε η ΕΡΤ ΑΕ για την πιο πάνω αλλαγή των σημάτων της ανέρχεται σε 1.406.841€.
2ο) Κατά τη διαδικασία ανάθεσης έργου σε εξωτερικούς συνεργάτες τα έτη 2006, 2007, 2008 και 2009 και την σύναψη των σχετικών συμβάσεων έργου κατά τα έτη αυτά, δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, οι δε προβλεπόμενες από το νόμο, ως προαπαιτούμενο, εγκρίσεις της τριμελούς Υπουργικής Επιτροπής και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), είτε εκδόθηκαν μετά την σύναψη των συμβάσεων, είτε δεν εκδόθηκαν ποτέ . Ωστόσο τα αρμόδια όργανα (Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές) βεβαίωναν ανακριβώς, όπως αποτυπώνεται στο κείμενο των γνωμοδοτήσεων της Ενιαίας Επιτροπής του άρθρου 3 του Γ.Κ.Π. για τα έτη 2007 έως την 23/6/2009, ότι τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, ενώ αυτές δεν είχαν ακόμη εκδοθεί.
Κατά τα έτη 2006 έως 2009 έγιναν ανανεώσεις συμβάσεων εξωτερικών συνεργατών που σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύονταν και από αντίστοιχες αυξήσεις αμοιβής, κατά παράβαση του άρθρου 6 παρ. 2 του Ν.2527/97. Εξ άλλου, σε ορισμένες περιπτώσεις συμβάσεων εξωτερικών συνεργατών, δεν λήφθηκε μέριμνα για την τρίμηνη διακοπή, κατά παράβαση των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ.164/04. Η ΕΡΤ ΑΕ παρά το γεγονός της ετήσιας σύναψης πολυάριθμων συμβάσεων μίσθωσης έργου με δημοσιογράφους για την κάλυψη των αναγκών της, εντούτοις έχει χορηγήσει άδειες παράλληλης απασχόλησης σε μεγάλο ποσοστό μονίμων δημοσιογράφων της, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πλήρης αξιοποίηση τους.
3ο) Μη σύννομη απευθείας ανάθεση τεσσάρων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών συνολικής αξίας με Φ.Π.Α. 218.000 € σε ισάριθμους τεχνικούς συμβούλους, για τις οποίες έγινε εσφαλμένη υπαγωγή στις διατάξεις περί δημοσίων έργων καθώς δεν συνδέονται με την εκτέλεση κάποιου τεχνικού έργου, αλλά με παροχή υπηρεσιών για την αδειοδότηση σταθμών εκπομπής της ΕΡΤ Α.Ε. και ως εκ τούτου έπρεπε να προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός, λόγω ύψους ποσού του συνολικού προϋπολογισμού τους. Η ΕΡΤ ΑΕ πλήρωσε στους τέσσερις (4) Τεχνικούς Συμβούλους το σύνολο του συμβατικού ποσού αμοιβής 218.000€, χωρίς αντίστοιχη υλοποίηση του συμβατικού αντικειμένου που είχαν αναλάβει να παραδώσουν οι Τεχνικοί Σύμβουλοι.
4ο) Κατά τα έτη 2006, 2007 και 2008 χορηγήθηκε το σημαντικό ποσό των 2.329.867€ με την μορφή χρηματικών αμοιβών (bonus), ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεών τους δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις χορήγησής τους.
5ο) Τα έτη 2005 και 2006 χορηγήθηκαν σε ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ Α.Ε. τμηματικά χρηματικά ποσά παγίων προκαταβολών συνολικού ύψους 48.000€ και 98.000€ αντίστοιχα, πλην όμως η τμηματική αύξηση των χορηγουμένων ποσών δεν δικαιολογούνταν λόγω εξάντλησης του χρηματικού ποσού συνεπεία δαπανών, αφού δεν πραγματοποιήθηκε καμιά πληρωμή δαπάνης.
6ο) Διαπιστώθηκε ότι κατά τα έτη 2007 και 2008 χορηγήθηκαν μη νόμιμα σε ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ Α.Ε. ως πάγιες προκαταβολές ποσά συνολικού ύψους 98.000€ και 80.000€ αντίστοιχα από το Ταμείο της εταιρίας, χωρίς να έχουν εκδοθεί αποφάσεις που να το επιτρέπουν. Τα εν λόγω ποσά των παγίων προκαταβολών χορηγήθηκαν τμηματικά χωρίς η τμηματική αύξηση των χορηγουμένων ποσών να προκύπτει λόγω εξάντλησής τους συνεπεία δαπανών αφού δεν πραγματοποιήθηκε καμιά πληρωμή δαπάνης. .thebest.gr

Προειδοποίηση Λοβέρδου: Θα κλείσουν ακόμη και οι ΔΕΚΟ εάν...

Κεραυνοί Λοβέρδου στην Επιτροπής της βουλης για τις ΔΕΚΟ. Ξεκαθάρισε ότι θα κλείσουν όσες επιχειρήσεις εισφοροδιαφεύγουν αν δεν υπαχθούν στη σχετική ρύθμιση εως τον Οκτώβριο, χωρις να εξαιρούνται οι ΔΕΚΟ. "Όσοι εργοδότες που εισφοροδιαφεύγουν δεν υπαχθούν στη ρύθμιση ως τις αρχές Οκτωβρίου θα εφαρμόσουμε το νόμο χωρίς εξαιρέσεις και θα κλείσουμε τις εταιρίες. Και αν ρωτάτε τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ που χρωστάνε, η απάντηση είναι ότι και αυτές θα κλείσουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός εργασίας για να προσθέσει: "Εξαντλώντας κάθε περιθώριο, με τον ασφαλιστικό νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα, μειώσαμε κατά 80% τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και πλέον σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, δίνουμε περιθώριο δύο μηνών στους οφειλέτες να προσέλθουν στα ταμεία και να ρυθμίσουν την πληρωμή των εισφορών σε δόσεις"

Νόμος το "πάγωμα" μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Με ψήφους 53 έναντι 47, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η επίμαχη τροπολογία που παγώνει για έναν χρόνο την δυνατότητα χορήγησης αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας και περιορίζει κατόπιν για δύο χρόνια, τις όποιες αυξήσεις στους κατώτερους μισθούς και ημερομίσθια, στα επίπεδα μεταβολής του ευρωπαϊκού πληθωρισμού. Κατά την διαδικασία, υπερψηφίστηκε επίσης από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και του ΛΑΟΣ, η τροπολογία που δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου με πρωτοβουλία του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς οι σχετικές συμφωνίες να περνούν από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως επίσης και η ρύθμιση για αποζημίωση των απολυμένων της πρώην Ολυμπιακής με ομόλογα του Δημοσίου και για αναβολή για τον Οκτώβριο, της είσπραξης του φόρου για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ευρύτερης αποδοχής έτυχε τροπολογία με την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθίσταται αρμόδιο και υπεύθυνο για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού - την οποία καταψήφισαν μονάχα τα κόμματα της Αριστεράς.

Άνθρακες οι ….λίρες των Γερμανών !

Όλοι οι κάτοικοι στο Κολίρι Ηλείας παρακολούθησαν χθες τη δίωρη ανασκαφική έρευνα πλησίον της εκκλησίας των Αγ. Θεοδώρων προς ανεύρεση –όπως φημολογείται- του θησαυρού με λίρες των Γερμανών στην Κατοχή. Επιστρατεύθηκαν δύο εκσκαφείς, αλλά δεν έφτασαν στο επιθυμητό βάθος των 5 μ. και προσωρινά αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός. Πάντως ο επίδοξος κυνηγός του θησαυρού δήλωσε ότι θα επανέλθει.

Στη ..μέγγενη Κανάλια και υποψήφιοι του Καλλικράτη !

Ωχ, ωχ, ωχ...
Τα «στραγγαλίζει» τα κανάλια της περιφέρειας ο νέος νόμος Ραγκούση που θα τεθεί σε ισχύ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Κάθε υποψήφιος περιφερειάρχης, δήμαρχος, ή δημοτικός σύμβουλος, έχει πλέον δικαίωμα για μία και μοναδική τηλεοπτική εμφάνιση. Υποψήφιοι στη μέγγενη Πέραν αυτού οι υποψήφιοι καλούνται να προσαρμοστούν ταχέως στα νέα δεδομένα: Η χρηματοδότηση εκλογικού συνδυασμού ή υποψηφίου στην αυτοδιοίκηση- και με το επόμενο νομοσχέδιο και κόμματος ή υποψηφίου βουλευτή- με ανώνυμα κουπόνια απαγορεύεται. Ακόμη και οι προσκλήσεις στις περίφημες συνεστιάσεις θα είναι ονομαστικές και θα αναγράφουν... ΑΦΜ. Επιπλέον
θα υπάρξει πλαφόν: Η επιτρεπόμενη χρηματοδότηση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ. Και θα κατατίθεται σε τράπεζα! Για τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου, το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο περιορίζεται στις 3.500 ευρώ για τον μεγαλύτερο δήμο, με αντίστοιχη κλιμάκωση προς τα κάτω. Ο συνδυασμός- πρακτικά ο υποψήφιος δήμαρχος- δεν μπορεί να ξοδέψει πάνω από 322.000 ευρώ στον πολυπληθέστερο δήμο- από 684.000 που ισχύει σήμερα. Στις Περιφέρειες οι ανώτατες δαπάνες των υποψήφιων συμβούλων περιορίζονται στις 13.500 ευρώ, στη μεγαλύτερη. Και των συνδυασμών στο 1.300.000 ευρώ, έναντι των... έξι εκατομμυρίων ευρώ που θα ήταν με την ισχύουσα νομοθεσία. Άπαντες οι υποψήφιοι θα είναι υποχρεωμένοι να δημοσιεύουν σε ειδικό πόρταλ στο διαδίκτυο τα εβδομαδιαία (!) έσοδα και έξοδά τους. Δεν θα μπορούν να εισπράττουν εισφορές από τη στιγμή που θα συμπληρώνουν το πλαφόν των δαπανών, ούτε να επικαλούνται εκπτώσεις και φιλικές προσφορές. Δεν θα μπορούν επίσης να πάρουν... τραπεζικό δάνειο για τις εκλογικές δαπάνες. Όπως δεν θα επιτραπεί να διαφημίζονται στις ηλεκτρονικές γιγαντοαφίσες των δρόμων. Απαγορεύει τέλος να κοινοποιούνται προ των εκλογών οι καταγγελίες που θα κατατίθενται στην αρμόδια επιτροπή για τους υποψηφίους.

Ανδρόγυνο κάηκε ζωντανό σε διαμέρισμα

Δύο απανθρακωμένα πτώματα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων εντόπισαν πυροσβέστες, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης, σε πολυκατοικία επί της οδού Μακεδονικής Αμύνης 9, κοντά στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε άλλους ορόφους.

Καρτοκινητό – Αν δεν το δηλώσεις μέχρι σήμερα το …χάνεις

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων. Οι κάτοχοί τους θα πρέπει να δηλώσουν τα στοιχεία τους αλλιώς δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις και, τελικά, ο αριθμός τους θα χαθεί. Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, αφού χρειάζεται μόνο η συμπλήρωση ενός εντύπου. Ο κάτοχος του τηλεφώνου θα πρέπει να επισκεφθεί ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας ή ένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του, έχοντας φυσικά μαζί και το τηλέφωνο. Για άτομα κάτω των 18, η διαδικασία πρέπει να γίνει από ενήλικα. Κατά την συμπλήρωση του εντύπου, δηλώνουμε και αν θέλουμε να υπάρχει ή όχι ο αριθμός στις υπηρεσίες τηλεφωνικού καταλόγου.

Πνίγηκε 82 χρονος στο Γύθειο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, χθές το πρωί 82χρονος, από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΛΥΤΡΑΣ» Λακωνίας. Ο 82χρονος μεταφέρθηκε στο Κ. Υ. Μολάων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να παραδοθεί στο Γ.Ν. Κορίνθου για νεκροψία - νεκροτομία. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Ενισχύονται 947 νέοι αγρότες στην Πελοπόννησο

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη εντάχθηκαν συνολικά 947 νέοι αγρότες στην Πελοπόννησο, οι οποίοι ενισχύθηκαν με το συνολικό ποσό των 16.317.500 Ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενίσχυσης νέων αγροτών από την περιφέρεια Πελοποννήσου, στα πλαίσια της στήριξης νέων αγροτών με σκοπό την ανάπτυξη της γεωργικής τους εκμετάλλευσης.

Ελληνικό ελαιόλαδο στις πτήσεις της Olympic Air

Η αεροπορική εταιρία Olympic Air (θυγατρική της MIG) ανακοίνωσε ότι από την 15η Σεπτεμβρίου το ελαιόλαδο και το ξύδι που συνοδεύουν τα προσφερόμενα στις πτήσεις της γεύματα θα είναι ελληνικής προέλευσης. Όπως ανακοινώθηκε, θα αντικαταστήσουν εισαγόμενα προϊόντα.

Μαχαιρώθηκαν 4 ανήλικοι στη Βέροια

Άγρια συμπλοκή Ελλήνων με Αλβανούς μετανάστες στο χωριό Διαβατός Ημαθίας .Δύο παρέες ανηλίκων Ελλήνων και Αλβανών λογομάχησαν, τράβηξαν μαχαίρια και παραλίγο να σημειωθεί μακελειό. Στο νοσοκομείο της Βέροιας νοσηλεύονται πέντε νεαροί, από τους οποίους οι τέσσερις είναι Έλληνες ηλικίας 15 και 16 ετών, τους οποίους τραυμάτισαν

Το θερινό σχολείο νέων της Ομογένειας - Επίσκεψη στο Δήμαρχο Καλαμάτας

Νέοι και νέες από την ομογένεια του θερινού σχολείου Καλαμάτας, συνοδευόμενοι από μέλη του Δ.Σ. της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής – Καναδά, επισκέφθηκαν χθές το Δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα. Το θερινό σχολείο Καλαμάτας λειτουργεί για 5ο χρόνο και συμμετείχαν σε αυτό νέοι και νέες από την Ομογένεια κυρίως του Καναδά και των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης. Ο κ. Νίκας τους καλωσόρισε στο Δημαρχείο, συζήτησε μαζί τους την ιστορία της πόλης, τις ομορφιές της και τις μεγάλες προοπτικές της και στη συνέχεια τους χάρισε αναμνηστικά δώρα από την Καλαμάτα.

29.7.10

Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Καλαμάτας - Πρόγραμμα χρηματοδότησης

Με ενέργειες του ο Δήμος Καλαμάτας κατόρθωσε, ώστε οι Παιδικοί Σταθμοί του να μπουν σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έχει εγκριθεί, προσωρινά, η χρηματοδότηση για 151 μητέρες, με οικονομική ενίσχυση που ξεπερνά τις 350.000,00 ευρώ. Δίδεται στη δημοσιότητα ο προσωρινός πίνακας δυνητικά ωφελημένων γυναικών. Αυτή η μεγάλη επιτυχία θα βοηθήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, από οικονομική άποψη. Σημειώνεται ότι από φέτος θα λειτουργήσει και 8ος Παιδικός Σταθμός, στη Βέργα.

Στον Παύλο Γερουλάνο τα πορίσματα των επιθεωρητών για την ΕΡΤ

Στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο παραδόθηκαν τα πορίσματα δύο επιθεωρήσεων του σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στην ΕΡΤ ΑΕ για τα πεπραγμένα της τελευταίας πενταετίας.Σύμφωνα με τα πορίσματα από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν προέκυψαν έντονα φαινόμενα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας, παράνομων αναθέσεων και αλόγιστης σπατάλης δημοσίου χρήματος. Οι εκθέσεις των επιθεωρητών έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Οι επιθεωρητές ζήτησαν επίσης από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο την άσκηση δίωξης εναντίον υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ σε βάρος των οποίων προέκυψαν πειθαρχικές ευθύνες. Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος έδωσε εντολή να συγκληθεί άμεσα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών και την αποκατάσταση της νομιμότητας στην ΕΡΤ, με ανάκληση παράνομων πράξεων, αναζήτηση παράνομων αμοιβών ή μπόνους κλπ. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Λέσβο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί, από σήμερα, διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, βουλευτή Α΄ Αθηνών, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, βουλευτή Αρκαδίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτική Ευθύνης Οικονομίας, βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης, βουλευτή Α΄ Πειραιά, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον βουλευτή του Νομού κ. Σπυρίδωνα Γαληνό, τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Μανώλη Αγγελάκα και τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος κ. Αθανάσιο Σκορδά.

Καυτή γραμμή… by Julia Αλεξανδράτου με χρέωση 2.48 Ευρώ το …μήνυμα

Αν η Τζούλια είναι κρυφό σας όνειρο τότε σίγουρα κερδίσατε... Οι υποσχέσεις της "απόλυτης" ήταν αληθινές και οι ροζ αγγελίες της έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιεύονται. Το είπε και το έκανε η Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία είναι πλέον «διαθέσιμη» στο κινητό τηλέφωνο κάθε ενδιαφερόμενου με τα πιο hot προσωπικά της videos! Ιδού και η απόδειξη! Οι ροζ αγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει να δημοσιεύονται και η tv persona υπόσχεται, νέα αποκλειστικά hot videos με πρωταγωνίστρια την ίδια, στέλνοντας μόνο… ένα μήνυμα. Φυσικά η υπηρεσία θα παρέχεται με το αζημίωτο, καθώς όπως αναφέρει η αγγελία,κάθε μήνυμα στοιχίζει 2.48 Ευρώ, ενώ είναι υποχρεωτική η αποστολή και δεύτερου μηνύματος από τον χρήστη του κινητού προκειμένου να κατέβει το video. Πάντως η Τζούλια υπόσχεται ποικιλία στα videos αφού, όπως αναφέρεται: «Κάθε φορά που στέλνεις SMS θα λαμβάνεις ένα νέο, μοναδικό video»!

Καρβέλας, Πάνια, Βίσση στην Καλαμάτα

Τελικά η Μεσσηνία αναδεικνύεται ο Τόπ προορισμός του καλοκαιριού των "celebrities".
Μετά τα μεγάλα ονόματα που παρέλασαν και παρελαύνουν από το «διαμάντι » της Μεσσηνίας Costa Navarino πολλοί ακόμα στάρ προτιμούν τις μοναδικές ομορφιές που προσφέρει η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να γεμίσουν τις …μπαταρίες τους έν όψι του επερχόμενου χειμώνα .Αυτές τις ημέρες στην Καλαμάτα βρίσκονται οι η Αννίτα Πάνια και ο Νίκος Καρβέλας. Μαζί τους φιλοξενούμενη και η απόλυτη Ελληνίδα σταρ Άννα Βίσση. best-tv

Η «κάρτα του πολίτη» αντικαθιστά την αστυνομική ταυτότητα

Το πρώτο εξάμηνο του 2011 αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η «κάρτα του πολίτη», η οποία θα αντικαταστήσει σταδιακά τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες. Με τη συγκεκριμένη κάρτα, στη μία όψη της οποίας θα υπάρχει φωτογραφία του κατόχου καθώς και δακτυλικό αποτύπωμα, θα διευκολυνθούν οι συναλλαγές των πολιτών με τις υπηρεσίες. Η κάρτα θα είναι σε στυλ πιστωτικής, και θα περιέχει ένα τσιπ, στο οποίο θα ενσωματωθούν, ο αριθμός δημοτολογίου κάθε πολίτη, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, καθώς και ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας. Όσο για το κόστος έκδοσής τους θα καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ…

Προσφυγή δέκα φορέων στο Συμβούλιο Επικρατείας, για τα οικονομικά μέτρα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε σήμερα αίτηση δέκα φορέων και 22 πολιτών, κατά κανόνα δημοσίων υπαλλήλων, που ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά αντίθετα στο ευρωπαϊκό δίκαιο, την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και στις διεθνείς συμβάσεις τα οικονομικά μέτρα που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ειδικότερα, στο ΣτΕ προσέφυγαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λειβαδιάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τάξης 1978, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού, ο ενιαίος φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, δημόσιοι υπάλληλοι, ιατροί του ΕΣΥ κλπ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συγκεκριμένοι φορείς ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός ανέφερε ότι οι λόγοι που προβάλλονται στην προσφυγή αφορούν θέματα τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά. Ο πρώτος λόγος - συνέχισε ο κ. Παξινός- σχετίζεται με την πλημμελή διαδικασία δυνάμει της οποίας ψηφίστηκε ο νόμος 3845 του 2010, που αν και κατ΄ουσία αποτελεί διεθνή συνθήκη, κατά παράβαση του άρθρου 28 του Συντάγματος δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 του συνόλου των βουλευτών. Ο δεύτερος λόγος αφορά τη μη νόμιμη εκχώρηση αρμοδιοτήτων του νομοθετικού σώματος στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δικαιούται να υπογράφει κάθε μνημόνιο, δανειακή σύμβαση και ό,τι άλλο κρίνει απαραίτητο για την εκτέλεση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας κατά παράβαση του άρθρου 36 του Συντάγματος. Η παραβίαση του δικαιώματος της περιουσίας στην οποία εμπίπτει τόσο η αμοιβή όσο και η σύνταξη προστατεύεται από την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου. Ο κ. Παξινός ανέφερε ακόμα ότι η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων συνιστά ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και στη συνδικαλιστική ελευθερία. Τη στιγμή μάλιστα που με τη νέα συνθήκη της Λισαβόνας ενισχύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συλλογική δράση στα εργασιακά θέματα. Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΣΑ είπε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς, όπως σημείωσε, νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχουν εκχωρήσει άνευ όρων όλες τις αρμοδιότητες στον υπουργό Οικονομικών και την τρόικα. Ετσι απευθυνόμαστε στη μόνη εξουσία που φαίνεται να αντιστέκεται, τη δικαστική, πρόσθεσε. Εξάλλου ο κ. Παξινός ανέφερε ότι με την επιβολή οικονομικών μέτρων από την τρόικα καταλύεται κάθε έννοια δικαίου και υποθηκεύεται το μέλλον της Ελλάδας για δεκαετίες. Ο καθηγητής Γρηγόρης Κασιμάτης, που ήταν ο συντονιστής της ομάδας η οποία συνέταξε την προσφυγή που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χαρακτήρισε πρωτοφανή τα μέτρα αυτά στη νεοτέρα ιστορία της Ελλάδας, ενώ έθεσε και θέματα κυριαρχίας του κράτους. Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η όλη κατάσταση είναι έκρυθμη και το Σεπτέμβριο θα "φουντώσει".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου