7.8.10

Μια μαγική βραδιά στο Αρχαίο Ωδείο της Ιθώμης

Στον Ιερό χώρο, κάτω από τα μάτια του Ιθωμάτα Δία παρουσιάστηκε το βράδυ στις 31 Ιουλίου , η μουσική παράσταση του Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις», «Ο Μίνωας συναντά τη Μερόπη». Εκεί στο ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, ο καθαρός Ελληνικός λόγος, υφασμένος με τη μουσική ζωντάνεψε για να μας μεταφέρει το αθάνατο πνεύμα του Έλληνα λυράρη, που σαν Ορφέας ήρθε και μάγεψε τις ψυχές όλων. Με την υπέροχη αφήγηση της Σοφίας Μποτσέα και το μαγευτικό φλάουτο της Βίκης Βασιλειάδη ξεκίνησε η βραδυά, αφήνοντας μας άφωνους. Ενώ οι αγγελικές φωνές της Μυρσίνης Μαργαρίτη και της Θεοδώρας Μπάκα με το αριστουργηματικό πιάνο της Μαρίας Παπαπετροπούλου μας γέμισαν με ουράνια γαλήνη, μεταφέροντας μας σε εποχές άλλες. Μνήμες αρχέγονες ονειρικές, ήρθαν ν αναγεννήσουν τις καρδιές μας. Μύθοι παλιοί ξετυλίχτηκαν , παντρεύοντας το χθες με το σήμερα στο Αρχαίο βασίλειο της Μερόπης. Η παράσταση συνεχίστηκε με τον αγαπημένο μας τραγουδοποιό , Λουδοβίκο των Ανωγείων, το Βασίλη Δραμουντάνη στο μαντολίνο και στο λαούτο, το Γιώργο Κοντογιάννη στη λύρα και στα κρουστά, τον Αριστείδη Χατζησταύρου στην κιθάρα, τη Σοφία Μαυρογενίδου στο φλάουτο και την υπέροχη Βικτωρία Ταγκούλη στο τραγούδι, με ιστορίες αγάπης και έρωτα από την εποχή του Ερωτόκριτου μέχρι τις μέρες μας. Η συνεύρεση κλασσικών και έντεχνων μελωδών σε απόλυτη ισορροπία, έδωσε μοναδικό χρώμα σ αυτή την ιδιαίτερη παράσταση. Τελειώνοντας ο Λουδοβίκος απευθυνόμενος στο κοινό και αναφερόμενος στη Διονυσία Χρυσομπόλη, την πρόεδρο του Φεστιβάλ και έχουσα το σχεδιασμό και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης είπε: “ Η Διονυσία έχει μια θεϊκή τρέλα, ακολουθήστε την…” Η κυρία Χρυσομπόλη ευχαρίστησε κ αυτή με τη σειρά της τους καλλιτέχνες, που με απόλυτο επαγγελματισμό συνεργάστηκαν αφιλοκερδώς για αυτή την παράσταση, όλους όσους βοήθησαν με έργο ή με είδος αλλά και τους παρεβρισκόμενους της εκδήλωσης, για τη συνεπή προσφορά τους στο Φεστιβάλ, τον Πολιτισμό και την Τέχνη. ‘Οπως είπε, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν ήταν απλοί προσκεκλημένοι, αλλά μέλη και φίλοι του Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις». Η βραδιά έληξε με τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου με συμβολικά δώρα προς όλους και κέρασμα με παραδοσιακά προϊόντα Πελοποννήσου και Κρήτης.


Μία τεράστια παγονησίδα αποσπάστηκε από παγετώνα της Γροιλανδίας.

Μία παγονησίδα τέσσερις φορές το μέγεθος του Μανχάταν αποκολλήθηκε από έναν από τους δύο κύριους παγετώνες της Γροιλανδίας, δήλωσαν επιστήμονες την Παρασκευή, το μεγαλύτερο γεγονός στην Αρκτική εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Η νέα παγονησίδα, που αποκολλήθηκε την Πέμπτη, θα εισέλθει σε μία απομακρυσμένη θέση που αποκαλείται Στενό Νάρες, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια του Βόρειου Πόλου, ανάμεσα στη Γροιλανδία και τον Καναδά. Η παγονησίδα έχει έκταση 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πάχος όσο το μισό ύψος του Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ, δήλωσε ο Αντρέας Μιούντσοου, καθηγητής Επιστήμης και Μηχανικής των Ωκεανών στο Πανεπιστήμιο Ντέλαγουερ. Ο Μιούντσοου είπε πως ανέμενε την αποκόλληση ενός χοντρού τεμαχίου πάγου από τον Παγετώνα Πέτερμαν, έναν από τους δύο μεγαλύτερους που απέμειναν στη Γροιλανδία, επειδή μεγάλωνε σε μέγεθος για επτά ή οκτώ χρόνια. Αλλά δεν περίμενε να είναι τόσο μεγάλο. "Τα γλυκά νερά που αποθηκεύονται σε αυτή την παγονησίδα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη ροή των ποταμών Ντέλαγουερ ή Χάντσον για περισσότερα από δύο χρόνια", είπε ο Μιούντσοου, η έρευνα του οποίου στην περιοχή υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Φυσικής Επιστήμης. "Θα μπορούσαν επίσης να εξασφαλίσουν τη ροή σε ολόκληρο το δημόσιο δίκτυο ύδρευσης των ΗΠΑ για 120 μέρες."Είπε πως είναι δύσκολο να εκτιμηθεί κατά πόσον αυτό συνέβη εξαιτίας της υπερθέρμανσης της Γης, επειδή αρχεία για το νερό της θάλασσας γύρω από τους παγετώνες κρατούνται μόνο από το 2003. Η ροή θαλάσσιου νερού κάτω από τους παγετώνες είναι μία από τις κύριες αιτίες που αποσπώνται κομμάτια πάγου από τη Γροιλανδία. "Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως προκλήθηκε από την παγκόσμια υπερθέρμανση. Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο", είπε ο Μιούντσοου. Επιστήμονες έχουν πει ότι οι πρώτοι έξι μήνες του 2010 ήταν οι πιο θερμοί παγκοσμίως από τότε που κρατούνται αρχεία. Το μετεωρολογικό πρότυπο Ελ Νίνιο έχει συμβάλει σε αυξημένες θερμοκρασίες, όμως πολλοί επιστήμονες λένε πως τα αυξημένα επίπεδα αερίων του θερμοκηπίου, που προκαλούνται από τον άνθρωπο, ωθούν υψηλότερα τις θερμοκρασίες. Η αρχική ανακάλυψη του αποχωρισμού του πάγου έγινε από την Τρούντι Γούλεμπεν της Καναδικής Υπηρεσίας Πάγων. Η παγονησίδα μπορεί να λιώσει στο έδαφος, να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια ή να μετακινηθεί αργά προς το νότο όπου θα μπορούσε να εμποδίσει τη ναυσιπλοΐα, είπε ο Μιούντσοου. Η τελευταία φορά που σχηματίστηκε μία τόσο μεγάλη παγονησίδα ήταν το 1962, όταν η Κρηπίδα Πάγου Γουόρντ Χαντ αποχωρίστηκε ένα νησί. Μικρότερα κομμάτια αυτού του μπλοκ παρέμειναν ανάμεσα σε πραγματικά νησιά μέσα στο Στενό του Νάρες.


Νέα σήραγγα σε λειτουργία κι αύξηση διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη.

Οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου "Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη" προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Στον αυτοκινητόδρομο ολοκληρώνεται και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στην κυκλοφορία, η νέα σήραγγα Στέρνας, που αφορά τον δεύτερο κλάδο προς Αθήνα. Επίσης ολοκληρώνονται και θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα ενδιάμεσα τμήματα του δρόμου μεταξύ των σηράγγων κι έτσι συνολικά θα λειτουργούν πλέον τέσσερις σήραγγες με διαχωρισμένη κυκλοφορία. Τρεις στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη, οι σήραγγες Στέρνας, Νεοχωρίου, Αρτεμισίου και η σήραγγα Ραψομάτη στο τμήμα Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη. Παράλληλα ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών εκσυγχρονισμού του παλαιού αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, δίνοντας πλέον την δυνατότητα στους Πελοποννήσιους και στους επισκέπτες της περιοχής να κινούνται σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με αναβαθμισμένη ασφάλεια, ενώ με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από το Αθήναιο έως το Λεύκτρο, που παραδόθηκε το Πάσχα, αποτελούν παρελθόν οι στροφές της Μεγαλόπολης και η απόσταση ως την Καλαμάτα μειώθηκε σημαντικά. Επιπλέον στον αυτοκινητόδρομο, λειτουργούν τέσσερις σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), δύο για κάθε κατεύθυνση. Επίσης ξεκίνησε να λειτουργεί και το τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου με έδρα τη Νεστάνη.
Τέλος να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την σύμβασης παραχώρησης, μετά τις 6 Σεπτεμβρίου 2010 θα αυξηθούν σημαντικά οι τιμές διοδίων στον αυτοκινητόδρομο και θα διαμορφωθούν ως εξής:
ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ ΝΕΣΤΑΝΗ
Κατηγορία Προς Αθήνα Προς Καλαμάτα Προς Αθήνα Προς Καλαμάτα
1 - Δίκυκλα, τρίκυκλα 1,60 € 1,60 € 1,50 € 1,50 €
2 - Οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. 2,30 € 2,30 € 2,20 € 2,20 €
3 - Οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. 5,90 € 5,90 € 5,60 € 5,60 €
4 - Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. 8,20 € 8,20 € 7,80 € 7,80 €
Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως η ακριβής ημερομηνία αύξησης των διοδίων θα γίνει γνωστή μετά ένα περίπου μήνα από κατασκευάστρια κοινοπραξία και ο νέος τιμοκατάλογος θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών της Αττικής Οδού (e-PASS).

Νήπιο έπεσε από 3ο όροφο πολυκατοικίας στην Καλαμάτα!

Ένα νήπιο 17 μηνών στην Καλαμάτα, χθες το μεσημέρι, διέφυγε της προσοχής της μητέρας του την ώρα που αυτή άνοιγε την πόρτα του διαμερίσματος κι έπεσε από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας, εσωτερικά στο κενό του κλιμακοστασίου. Το νήπιο διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει το χέρι του και είχε τραυματιστεί στο κεφάλι γι' αυτό και διακομίστηκε στην συνέχεια στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου την νύχτα υποβλήθηκε σε πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση με επιτυχία και σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση η κατάστασή του είναι σταθερή. Η αστυνομία που ενημερώθηκε για το ατύχημα χθες το βράδυ διέταξε την διενέργεια προανάκριση από το αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας στην οποία θα εξεταστούν τα αίτια και οι συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα.

Ένοπλη ληστεία σε νυχτερινό κέντρο στην Κυπαρισσία

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο, καφέ-μπαρ στην Κυπαρισσία, την ώρα που έκλεινε το κατάστημα τρεις άνδρες φορώντας κουκούλες κι οπλισμένοι εισέβαλαν μέσα και πυροβολώντας για εκφοβισμό πήραν τις εισπράξεις του ταμείου που ήταν στο ποσό των 2.200 ευρώ και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους τον υπάλληλο του καταστήματος με το αυτοκίνητό του, χρησιμοποιώντας τον ως οδηγό για περίπου πέντε χιλιόμετρα και στην συνέχεια τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε διεξάγει έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και των δραστών. Επίσης από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ένας δράστης είναι έλληνας κάτοικος της περιοχής αφού αναγνωρίστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, ενώ οι άλλοι δύο εκτιμάται από τις αρχές πως είναι αλλοδαποί. Οι έρευνες από τις αρχές και η προανάκριση είναι σε εξέλιξη.

Βουλή : 24/8 η συζήτηση για Μητρώο Αγροτών

Στις 24 Αυγούστου, οπότε και ξαναρχίζουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι εργασίες του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής, θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη σύσταση του Μητρώου Αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Η συζήτηση του εν λόγω νομοσχεδίου θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις.

Ο Δήμαρχος Παπαφλέσσα έκανε… έξωση από το αγροτικό Ιατρείο Μεταμόρφωσης σε Γιατρό και ηλικιωμένους ασθενείς !

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com/
Σκηνές από τριτοκοσμική χώρα έζησε η αγροτική ιατρός καθώς και οι ηλικιωμένοι ασθενείς την περασμένη Τετάρτη στην Μεταμόρφωση όταν φθάνοντας στο χώρο του Αγροτικού Ιατρείου βρήκαν τον χώρο του Ιατρείου …κλειδωμένο προκειμένου να προστατευτούν αντικείμενα του …πανηγυριού που δόθηκε με ….απ΄ευθείας ανάθεση από την δημοτική αρχή σε φίλα προσκείμενους . Στην τηλεφωνική επικοινωνία της Ιατρού με τους υπευθύνους του δήμου η αντιμετώπιση που της επεφυλάχθη ήταν σκαιότατη με αποτέλεσμα η γιατρός να απειλείσει με μηνύσεις τα άτομα που συνομίλησε. Αποτέλεσμα της… έξωσης ήταν η γιατρός να εξετάζει ασθενείς και να γράφει φάρμακα πάνω στο …καπό ενός τρακτέρ που ήταν παρκαρισμένο στον δρόμο με θερμοκρασίες που πλησίαζαν τα όρια του καύσωνα…. Τα σχόλια περιττεύουν

Ρόζ …γραμμή και από την Μαριάννα Ντούβλη !

Για ακόμη μια φορά η Μαριάννα Ντούβλη ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα της Τζούλιας Αλεξανδράτου, δημιουργώντας και εκείνη τη δική της ροζ γραμμή. Πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία, η ενεργοποίηση της οποίας στοιχίζει 4,13 Ευρώ, ενώ υπάρχει και υποχρεωτικό εβδομαδιαίο «πάγιο» συνδρομής το οποίο ανέρχεται στα 4,13 Ευρώ. Όσο για τα videos, ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει μόνο 2 sms ανά εβδομάδα, με το αζημίωτο φυσικά, αφού θα χρεώνεται με επιπλέον 4,13 Ευρώ. Τα videos θα περιέχουν τις πιο hot στιγμές από το hot dvd της Μαριάννας Ντούβλη. gossip-tv.gr

Με υλικό παιδικής πορνογραφίας «πιάστηκε» 55χρονος επιχειρηματίας

Υλικό παιδικής πορνογραφίας είχε στην κατοχή του 55χρονος από το Βελεστίνο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς και παραπέμφθηκε ήδη στη Δικαιοσύνη. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ο 55χρονος επιχειρηματίας κατείχε στο σπίτι του δεκαπέντε εξωτερικούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή όπου ήταν αποθηκευμένες περισσότερες από 200 φωτογραφίες με άσεμνο υλικό στο οποίο πρωταγωνιστούν ανήλικα άτομα.

Αφού ήσουν δίγαμος τι το ήθελες το Facebook;

Το facebook ανοίγει μάτια, αλλά… κλείνει σπίτια!
Η Λιν Φρανς είναι μια από τις περιπτώσεις που το αποδεικνύουν. Μπήκε η κοπέλα στο προφίλ του συζύγου της στο site αυτό και είδε φωτογραφίες με… την σύζυγό του!!! 200 φωτογραφίες από την τελετή του γάμου είχε ο αθεόφοβος! Η γυναίκα εξήγησε στο δικαστήριο ότι είχε καταλάβει για την παράνομη σχέση του και την πρόθεση του να ξαναπαντρευτεί, αλλά πίστευε ότι δεν θα το έκανε χωρίς καν να έχει διαζύγιο. Ο κ. Φρανς πάντως δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας πως «Δεν νομίζω ότι την εξαπάτησα. Εάν ένας γάμος δεν είναι σωστός από την αρχή, έτσι άσχημο θα είναι και το τέλος του»! Star.gr

Τατούλη στηρίζει ο Καρατζαφέρης

Την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στήριξε, με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης, από τη γενέτειρά του, την Ποταμιά Αρκαδίας, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα και επισήμανε ότι στην συγκυρία αυτή ο θεσμός του περιφερειάρχη αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία. Τόνισε μάλιστα ότι η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη είναι η καλύτερη και πιο αξιόπιστη πρόταση για την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

6.8.10

Σαμποτάζ στην Μεταμόρφωση - Άφησαν χωρίς νερό τους Γαργαλιάνους!

Το πρόβλημα υδροδότησης του Δήμου Γαργαλιάνων που προέκυψε προ 10ημέρου περίπου με αποκορύφωμα την προηγούμενη Δευτέρα που έμεινε τελείως χωρίς νερό οφείλεται σε δολιοφθορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία». Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Τέλλος Άγρας», κ. Ευστάθιος Σοκορέλης, μετά από έλεγχο όλου του επιφανειακού δικτύου ύδρευσης σε όλο του το μήκος και των υποδομών του, τη Δευτέρα, διαπιστώθηκε παραβίασή φρεατίου του κεντρικού αγωγού, στη Μεταμόρφωση και κλείσιμο της κεντρικής βάνας, με αποτέλεσμα να μην υδρεύεται η πόλη των Γαργαλιάνων. Μετά το άνοιγμα της βάνας οι Γαργαλιάνοι άρχισαν και πάλι να υδρεύονται κανονικά, ενώ πλέον το φρεάτιο αποφασίστηκε να φυλάγεται.

Συνελήφθη 25χρονη που φέρεται ότι σκότωσε τέσσερα νεογέννητα παιδιά της.

Μια 25χρονη γυναίκα συνελήφθη από τις ολλανδικές αρχές, επειδή φέρεται να σκότωσε τουλάχιστον τέσσερα από τα μωρά της που γεννήθηκαν από το 2002 έως το 2010, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Η γυναίκα, που κατάγεται από την πόλη Νάι Μπετ, συνελήφθη επειδή υπήρχαν υποψίες σε βάρος της για το θάνατο των τριών παιδιών της, όπως δήλωσε η Ανέτ Μπρόνσφορτ, γενική εισαγγελέας της πόλης Λέιβαρντεν. Στη σοφίτα του σπιτιού, όπου διέμενε η 25χρονη μαζί με τους γονείς της, βρέθηκαν τέσσερις βαλίτσες, που περιείχαν τα λείψανα των μωρών, διευκρίνισε η Μπρόνσφορτ. Από την έρευνα που διεξάγεται "θα διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου τους και θα απαντηθεί το ερώτημα εάν τα παιδιά γεννήθηκαν νεκρά", πρόσθεσε. Ο επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, Βιμ βαν Έσεν, είπε ότι οι αρχές ερεύνησαν την υπόθεση μετά από μια καταγγελία, που ανέφερε ότι η γυναίκα δεν είχε παιδιά, μολονότι είχε μείνει έγκυος πολλές φορές...Η 25χρονη ισχυρίστηκε, αρχικά, ότι είχε δώσει τα μωρά για υιοθεσία, αλλά δεν είχε κανένα έγγραφο, που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της. Στη συνέχεια, όμως, παραδέχτηκε ότι γέννησε τρία μωρά και τα "φύλαξε" σε βαλίτσες. Οι γονείς της, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι "αγνοούσαν τις εγκυμοσύνες της κόρης τους".

Θύματα απάτης έλληνα οικονομολόγου έπεσαν δεκάδες επενδυτές

Δεκάδες επενδυτές έπεσαν θύματα απάτης έλληνα οικονομολόγου που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρίας με έδρα τις ΗΠΑ η οποία ύστερα από έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρέθηκε να μην κατέχει άδεια παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα ούτε να περιλαμβάνεται στο Μητρώο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Τα στοιχεία της εταιρίας και το όνομα του οικονομολόγου δεν έγιναν γνωστά από το υπουργείο Οικονομικών. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ερευνά την υπόθεση η οποία ήρθε στην επιφάνεια ύστερα από καταγγελία ελληνικής τράπεζας για καταθέσεις μεγάλων ποσών από επενδυτές στον λογαριασμό του οικονομολόγου που υποσχόταν σ αυτούς υψηλές αποδόσεις. Η έρευνα το ΣΔΟΕ πραγματοποιείται και στην έδρα του οικονομολόγου για να εντοπισθούν περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση. Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει λογαριασμοί που διατηρεί από κοινού με τη σύζυγό του ο έλληνας οικονομολόγος στις ελληνικές τράπεζες. Μόνο από έναν από τους λογαριασμούς αυτούς έχουν δεσμευτεί τεράστια ποσά (15 εκατ. ευρώ και 11 εκατ. δολάρια). Σύμφωνα με την έρευνα τα χρήματα αυτά που είχαν κατατεθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό αρχικά εκταμιεύτηκαν ως μετρητά και κατόπιν πιστώθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του έλληνα υπευθύνου της εταιρίας.

2.8.10

Κατεβάσαμε με προσωρινά ρολά …λόγω ιού !!


Αγαπητοί αναγνώστες ζητάμε συγγνώμη γιατί για μικρό χρονικό διάστημα η ενημέρωση θα είναι προβληματική λόγω καταστροφής σκληρού δίσκου από άγνωστο ιό που κολλήσαμε .Θα είναστε πολύ σύντομα Online μαζί σας

Άνθρωπος των ΜΜΕ ο συντάκτης της Προκήρυξης της ΣΕΧΤΑΣ

Oι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, θεωρούν πως ο συντάκτης της τελευταίας προκήρυξης της ''Σέχτας Επαναστατών'', έχει σχέση με τον χώρο των ΜΜΕ. Σε αυτή τη θεωρία οδηγούνται από το γεγονός πως στην προκήρυξη χρησιμοποιούνται εκφράσεις της "μιντιακής" αργκό ενώ δείχνουν να γνωρίζουν πολλά για τον χώρο. Σκιαγραφούν έναν άνθρωπο νεαρής ηλικίας ο οποίος έχει διασυνδέσεις με τον χώρο των blogs.
Σύμφωνα με την RealNews η αντιτρομοκρατική θεωρεί πως το κείμενο της προκήρυξης δεν χαρακτηρίζεται πολιτικό αλλά ως μία χαλαρή σχολιογραφία των ΜΜΕ.
Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, αναφέρεται στο ''δόλωμα'' που χρησιμοποίησαν οι δράστες κι έπεισαν τον Σωκράτη Γκιόλια να κατέβει από το σπίτι του. ''Δεν αποκλείεται να επικαλέστηκαν το όνομα ή την ιδιότητα κάποιου για να τον πείσουν'', δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής.
Τα σενάρια είναι δύο. Σύμφωνα με το πρώτο τα μέλη της ''Σέχτας'' είχαν καταφέρει να μάθουν πολλά πράγματα για τον Σωκράτη, τις κινήσεις του, τα μυστικά του και ποιους συναντούσε. Ενδεχομένως να χρησιμοποίησαν το όνομα κάποιου ή να επικαλέστηκαν μια ιδιότητα προκειμένου να τον πείσουν να κατέβει από το σπίτι του στις 5:25 το πρωί, χωρίς προστασία. Το δεύτερο σενάριο, το οποίο δεν έχει και πολλές πιθανότητες να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κάνει λόγο ότι οι δράστες εμφανίστηκαν σαν πληροφοριοδότες με σκοπό να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του άτυχου δημοσιογράφου.
Όσον αφορά τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ''Σέχτα Επαναστατών'', θεωρείται να έχουν περάσει κάποιοι από τις φυλακές της χώρας. Εκφράσεις της προκήρυξης που χρησιμοποιούνται στην αγγλική γλώσσα, δείχνει ότι ένας από τους συντάκτες έχει αναπτύξει σχέσεις με Αγγλία ή Αμερική. Επίσης σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υπάρχουν εκφράσεις της νύχτας. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει σχέση με ποινικούς.Πηγή: gossip-tv

1.8.10

Αλλάζουν συνήθειες οι Έλληνες - Διακοπές στο χωριό ή σε σπίτια φίλων

«Εμένα ν’ ακούς. Ποια κρίση – όταν υπάρχει χωριό και χωράφι, είμαστε εντάξει. Τουλάχιστον θα ’χουμε να τρώμε»! Ο Θέμης καθησύχαζε την Ελένη, σε μια κρίση πανικού της τελευταίας, αλλά δεν περίμενε ότι τα «καλά» του χωριού θα φαίνονταν τόσο γρήγορα, τόσο νωρίς στη χρονιά της κρίσης. Διακοπές στο χωριό ή σε σπίτια φίλων «Οι φίλοι μας κλαίγονται που δεν μπορούν να μαζέψουν τα χρήματα των διακοπών. Εμείς, όμως, όχι. Για πρώτη χρονιά φέτος, θα περάσουμε τις διακοπές μας εξ ολοκλήρου στο σπίτι στα Φιλιατρά, με σύντομες αποδράσεις στις γύρω περιοχές. Η Μεσσηνία είναι πανέμορφη και ανυπομονούμε». Και οι φίλοι σας; «Ε, δεν είμαστε άκαρδοι. Τους έχουμε προσκαλέσει». Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλοκαίρι –τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον– χωρίς «γκρίνια» για το ύψος της δαπάνης των διακοπών, για τις τσουχτερές τιμές των ξενοδοχείων, των ναύλων κ. ο. κ. Φέτος, όμως, είναι η πρώτη φορά που οι έχοντες «μικρές πατρίδες» ξεχωρίζουν σαν τις μύγες μες στο γάλα. Είναι το χαμόγελο ώς τα αυτιά που τους προδίδει, η καθησυχαστική αίσθηση ασφάλειας που χαρίζει η εξοχική στέγη. «Δεν είναι και λίγο πράγμα», όπως λέει στην «Κ» ο Ηλίας Κανέλης. Με σπίτι στην Απολλωνία της Σίφνου, που θα ζήλευαν πολλοί, αποφάσισε φέτος όχι μόνο να περάσει εκεί την άδειά του, αλλά να προσφέρει... στέγη και σε φίλους. «Θα περάσουμε με λίγα και καλά. Πού φτάσαμε... Να θεωρούμε λίγα ένα σπίτι στη Σίφνο. Αλλά έτσι είναι. Είχαμε συνηθίσει στην ιδέα του, τόσο που το σνομπάραμε. Τώρα το ξαναχαιρόμαστε από την αρχή. Το εκτιμήσαμε». Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το 72% των Ελλήνων από εκείνους που θα κάνουν φέτος διακοπές (γιατί το 59% δυστυχώς θα περάσει το καλοκαίρι δουλεύοντας στις πόλεις) θα κάνουν σύντομες διακοπές, είτε στο εξοχικό είτε σε φιλικό ή συγγενικό σπίτι. Μόλις το 28% θα περάσει τις διακοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία, γεγονός που καταδεικνύει την οικονομική στενότητα που βιώνει η μεγάλη μάζα των πολιτών. «Kάθε χρόνο ανεβαίναμε σ’ ένα καράβι με προορισμό κάποιο νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου. Ξοδεύαμε περίπου 2.000 ευρώ, αλλά φέτος είναι αδύνατον να διαθέσουμε αυτό το ποσό για διακοπές. Τα οικονομικά μας δεν αντέχουν έξοδα για ναύλα και ξενοδοχεία για τετραμελή οικογένεια. Η ιδιωτική επιχείρηση του συζύγου είναι “νεκρή” και ο μισθός μου μειωμένος», αναφέρει στην «Κ» η εκπαιδευτικός Κατερίνα Γέντου, μητέρα δύο παιδιών. «Επιλέξαμε τη λύση μιας εβδομάδας σε κάμπινγκ της Χαλκιδικής, στο οποίο πληρώνουμε μόνο 35 ευρώ την ημέρα, με σκηνή χωρίς τον σύζυγο, μόνο και μόνο για να χαρούν τη θάλασσα τα παιδιά, αλλά διακοπές οικογενειακώς θα κάνουμε τον Αύγουστο στο χωριό στη Φλώρινα, στο πατρικό σπίτι. Το μοναδικό επιπλέον έξοδό μας, βέβαια, ήταν ο εξοπλισμός του κάμπινγκ, αλλά είναι μια επένδυση για το μέλλον γιατί, με την οικονομική κρίση, προβλέπω ότι τα επόμενα καλοκαίρια μας θα είναι πολύ δύσκολα». Διακοπές στο χωριό τους, τη Νιγρίτα Σερρών, θα κάνει για πρώτη φορά κι ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων. Τα μειωμένα έσοδα δώρου και μισθού στέρησαν φέτος στους ίδιους το ταξίδι που έκαναν κάθε χρόνο τα καλοκαίρια σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Προτίμησαν να διαθέσουν τις ελάχιστες οικονομίες στα δύο παιδιά τους, που είναι πλέον φοιτητές και κάνουν διακοπές μόνοι με φίλους σε νησιά. «Για μας οι διακοπές φέτος είναι πολυτέλεια. Τα χρήματά μας ήταν πάντα μετρημένα, αλλά φέτος δεν περίσσευαν για το καθιερωμένο μας ταξίδι είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Δεν μπορούσαμε, όμως, να στερήσουμε τη χαρά από τα παιδιά μας», λέει η Αγγελική Βουζιώτη, που ζει στη Θεσσαλονίκη. (Πράγματι, σύμφωνα με έρευνες, το κόστος για 15 ημέρες διακοπών μιας 4μελούς οικογένειας φτάνει φέτος τα 3.800 ευρώ διανομή και διατροφή.) Από το εξοχικό του στο Ξυλόκαστρο, ο Παναγιώτης Στεφανίδης ακούγεται ήρεμος. Πριν από λίγο καιρό, έχασε τη δουλειά του και τα οικονομικά δεν επέτρεπαν έστω κι ένα σύντομο ταξιδάκι σε νησί. «Πρέπει να σου πω, όμως, ότι δεν περνάω καθόλου άσχημα εδώ. Πού ήταν κρυμμένο ένα τόσο ωραίο μέρος;». πηγη: καθημερινή

"Οι μελισσοκόμοι λένε ΟΧΙ στα παράνομα ραντίσματα"

Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 36 Sites και Blogs που η θεματολογία τους ασχολείται με την μελισσοκομία θα κάνουν μια ανάρτηση με ένα κοινό σύνθημα. «Οι μελισσοκόμοι λένε ΟΧΙ στα παράνομα ραντίσματα». Διαμαρτύρονται για την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, και τον αποδεκατισμό των μελισσοσμηνών από τα παράνομα ραντίσματα στις καλλιέργειες. Τα χαρακτηρίζουμε παράνομα, γιατί ποτέ και από κανέναν δεν τηρήθηκαν οι οδηγίες, που προβλέπει το υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα ραντίσματα. «Διαμαρτυρόμαστε γιατί αυτά ΠΟΤΕ δεν έγιναν πριν ή μετά τις κύριες ανθοφορίες, και ΠΟΤΕ δεν έγιναν μετά την δύση του ηλίου όπως προβλέπει το υπουργείο. Διαμαρτυρόμαστε γιατί αν κι όλα τα παραπάνω δεν έγιναν ΠΟΤΕ και ΠΟΤΕ κανείς δεν τιμωρήθηκε γι’ αυτό. Διαμαρτυρόμαστε για την εμβάπτιση των σπόρων σε νεονικοτινοειδή φάρμακα, που έχει σαν αποτέλεσμα, οι ουσίες αυτές να μπαίνουν στους ιστούς των φυτών και να καταλήγουν και στο άνθος σκοτώνοντας τις μέλισσες, και μέσω των καρπών και των φρούτων να καταλήγουν στο πιάτο μας. Σήμερα λεμέ STOP στους παράνομους ψεκασμούς, σήμερα ενημερώνουμε, σήμερα διαμαρτυρόμαστε, σήμερα αναρωτιόμαστε αν οι νόμοι στην Ελλάδα εκδίδονται για να τηρούνται μόνο τα προσχήματα ή για να εφαρμόζονται. Φτάνει πια η ασυδοσία και η ατιμωρησία.Η ελληνική μελισσοκομική κοινότητα καταδικάζει τους παράνομους ψεκασμούς φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων...
Τα Sites και Blogs που παίρνουν μέρος στην κίνηση αυτή είναι τα έξης:
http://www.ellinikomeli.gr/ - http://melistalagma.blogspot.com/ - http://trifiliakos-kampos.blogspot.com/ - http://melissokomikafyta.blogspot.com/ - http://fotis-beebee.blogspot.com/ - http://mygonimo.blogspot.com/ - http://george1961.blogspot.com/ - http://kkokinos.blogspot.com/ - http://epoptisf.blogspot.com/ - http://takkont-kalamata.blogspot.com/ - http://beequeenforever.blogspot.com/ - http://kritiniahoney.blogspot.com/ - http://kavalabees.blogspot.com/ - http://ixnilatis33.blogspot.com/ - http://mesologgibee.blogspot.com/ - http://bee-thoven.blogspot.com/ - http://beequeenforever.blogspot.com/ - http://astakosbee.blogspot.com/ - http://forismouratidis.blogspot.com/ - http://temporarybees.blogspot.com/ - http://apitales.blogspot.com/ - http://grypasbees.blogspot.com/ - http://meli-lithaion.blogspot.com/ - http://meli-tzoumerka.blogspot.com/ - http://kpapakostopoulos5.blogspot.com/ - http://bee-thoven.blogspot.com/ - http://meli-elikon.blogspot.com/ - http://melisakis.blogspot.com/ - http://honey-styx.blogspot.com/ - http://simvlos-bees.blogspot.com/ - http://www.meli-nioxori.gr/portal/news.php - http://melinioxori.blogspot.com/ - http://alichosbees.blogspot.com/ - http://xristopkostas.blogspot.com/ - http://meli-larissa.blogspot.com/ - http://melissocosmos.blogspot.com/
Ας σταματήσουν να σκοτώνουν τις ΜΕΛΙΣΣΕΣ ας σταματήσουν να σκοτώνουν τη ΦΥΣΗ.
melissocosmos.blogspot.com

Τραγωδία στο Πακιστάν –πάνω από 1.000 οι νεκροί από πλημμύρες !

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει μέχρι σήμερα το Πακιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι πακιστανικές αρχές. "Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Χαϊμπέρ Παχτούνκουα (βορειοδυτικό Πακιστάν), δήλωσε ο υπουργός Ενημέρωσης της επαρχίας, Μιάν Ιφτικάρ Χουσεΐν. Τον αριθμό των θυμάτων επιβεβαίωσε και υπεύθυνος των υπηρεσιών διάσωσης.

Νάντια Γιαννακοπούλου - «Προς ένα σύστημα προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας»

Η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου, αποτελεί ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα αντιμετώπισης και διαχείρισης των κινδύνων που είναι σύμφυτοι στον αγροτικό τομέα. Στις μέρες μας, η ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφενός αποτελεί βασικό μηχανισμό, μέσω του οποίου διοχετεύονται σημαντικά κεφάλαια σε δεκάδες χιλιάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και αφετέρου συνδράμει στην αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαχείρισης των κινδύνων για την παραγωγή… Σήμερα, ωστόσο, η συχνή εμφάνιση ακραίων φαινομένων, ως αποτέλεσμα ραγδαίων περιβαλλοντικών και κλιματικών αλλαγών που συμβαίνουν στον πλανήτη μας, σε συνδυασμό με τις φυτοπαθολογικές προσβολές και τις έντονες και επιτακτικές περιβαλλοντικές απαιτήσεις που επιβάλλουν λελογισμένη χρήση φυτοφαρμάκων, αποτελούν βασικές αιτίες για την εμφάνιση κινδύνων και κρίσεων στον αγροτικό και κατ’ επέκταση και στον διατροφικό τομέα, με σοβαρές επιπτώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και στο αγροτικό εισόδημα. Οι σύγχρονες ανάγκες, αλλά και οι ιδιαιτερότητες της Ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας όπως ο μικρός κλήρος, οι μικρές μονάδες, η πολυκαλλιέργεια, το ανάγλυφο του εδάφους με ορεινούς και νησιωτικούς όγκους κ.α. επιβάλουν το δικό τους μοντέλο γεωργοασφαλιστικού συστήματος, που πρέπει να υπακούει και να αντιστοιχεί σε ένα πλαίσιο αρχών με συγκεκριμένους στόχους. Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κατατέθηκε στις 30/07/10 στη Βουλή επιτυγχάνεται σειρά στόχων για την εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση του εν γένει γεωργοασφαλιστικού μας συστήματος. Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται στον αγρότη – παραγωγό ένας μηχανισμός ευέλικτος και ικανός να παρακολουθήσει τις ραγδαίες εξελίξεις του διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, ώστε να μπορεί να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες και τα μέσα που προβλέπονται στην υφιστάμενη, ή θα προβλεφθούν στο πλαίσιο της υπό αναθεώρηση, Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. Επιπλέον, εφοδιάζει την Πολιτεία με ένα δυναμικό μέσο εφαρμογής της πολιτικής της στον τομέα της διαχείρισης των κινδύνων και των κρίσεων, παρέχοντας ουσιαστική προστασία στο αγροτικό εισόδημα από φυσικούς κινδύνους, ασθένειες και παθήσεις που ζημιώνουν τη φυτική και ζωική παραγωγή και στο αντίστοιχο κεφάλαιο των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας, προκειμένου αυτές να διατηρήσουν ή και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Περαιτέρω, απαλείφει τις τυχόν αντιθέσεις του υπάρχοντος συστήματος προς το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευθυγραμμίζεται προς τα αντίστοιχα συστήματα των άλλων χωρών μελών και διευκολύνει την ενσωμάτωσή του στο ευρύτερο κανονιστικό και οικονομικό περιβάλλον, στο οποίο πρέπει να λειτουργήσει. Επιπροσθέτως, μειώνει τις αδυναμίες του σημερινού συστήματος με τελικό στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στον αγρότη, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα, όπως για παράδειγμα τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Πέραν, ωστόσο, όλων αυτών και σημαντικότερα όλων, συμβάλει στην οικονομική εξυγίανση του σημερινού αδιέξοδου μοντέλου ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας, διαμορφώνει ένα συνολικά ισοσκελισμένο ασφαλιστικό σύστημα, όπου οι παροχές είναι στο ίδιο ύψος με τα ετήσια έσοδα του ΕΛΓΑ, καθορίζει μια κατά προϊόν ανταποδοτικότητα και μέσω της επιδότησης του ασφάλιστρου τονίζει και τον κοινωνικό χαρακτήρα του γεωργοασφαλιστικού συστήματος. Καταλήγοντας, με τη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προστασία και ασφάλιση της γεωργικής δραστηριότητας επιτυγχάνεται η προώθηση μιας βιώσιμης, οικονομικά και θεσμικά, πολιτικής πρότασης για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του γεωργοασφαλιστικού συστήματος και του ΕΛΓΑ. Και για όποιον έχει ζήσει τον αγροτικό κόσμο, αυτό δεν αποτελούσε τίποτα παραπάνω από μια άμεσα επιβεβλημένη προτεραιότητα.

Αντώνης Σαμαράς στο Ρέθυμνο - Αφύσικος ο Καλλικράτης !

Με στελέχη του κόμματος στο νομό, καθώς και στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ συναντήθηκε σήμερα το πρωϊ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βρίσκεται από χθες στο νομό προσκεκλημένος φιλικής του οικογένειας, είχε προγραμματίσει τη σημερινή συνάντηση με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το κομματικό χρίσμα για υποψήφιο νέο δήμαρχο στο δήμο Ρεθύμνου. Το κλίμα στην τοπική ΝΟΔΕ είναι ομιχλώδες μιας και τα στελέχη βρίσκονται σε ασυμφωνία για το ποιος από τους Μαθιουδάκη, Γιακουμάκη, Μανωλακάκη και Νίνου θα είναι υποψήφιος στον μητροπολιτικό δήμο του νομού.
Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Όλγα Κεφαλογιάννη και τον πολιτευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, συζήτησε το θέμα με τον νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχιλλέα Κεφαλογιάννη, μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος. Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Σαμαράς ούτε αρνήθηκε ούτε επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται σχετικά με την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη, για περιφερειάρχη Κρήτης, κάτι που θεωρείται σχεδόν σίγουρο στο νησί.
«Είναι καιρός να προχωρήσετε μπροστά και να μην έχετε ενοχές για τα πεντέμιση χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας…», ανέφερε ,μεταξύ άλλων, στην κα. Κεφαλλογιάννη και στον κ. Βολουδάκη, ο Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά από την παραλαβή από τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου ενός κρητικού μαχαιριού, σε ένδειξη τιμής φιλίας και εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του. Τέλος ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον "Καλλικράτη" αφύσικο και με πολλές ασάφειες σε ό,τι αφορά αρμοδιότητες και το πώς αυτές διανέμονται και διαχωρίζονται, κάτι που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο μέλλον, όπως είπε.

Τον φασκέλωνε ο κόσμος όταν τον είδε να μετακινείται με ελικόπτερο...

Μόλις ο κόσμος είδε το ελικόπτερο να κατεβαίνει στο Λουτρό της Χώρας Σφακίων και να παραλαμβάνει τον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη, άρχισαν τις μούτζες και τις βρισιές. Ο......Βουλγαράκης είχε πάει στη θαλάσσια αυτή περιοχή μ' ένα φουσκωτό με 300αρες μηχανές. Ο επόμενος σταθμός του (10 λεπτά απόσταση με το πλωτό μέσο που διέθετε) ήταν η Παλαιοχώρα. Ο πρώην υπουργός όμως προτίμησε να μετακινηθεί με ελικόπτερο. Η κίνηση του όμως αυτή θεωρήθηκε προκλητική για όσους βρίσκονταν εκεί και τον αναγνώρισαν...
Από το nonews-NEWS.

Συνέλαβαν 49 χρονο στον Αρι για καλλιέργεια χασίς

Η σύλληψη έγινε στο δήμο Άριος. Ένας 49χρονος, που από καιρό βρισκόταν στο ''στόχαστρο'' της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε …4 δενδρύλλια κάνναβης. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι των 0,22 mm και ένας γεμιστήρας με πέντε φυσίγγια...

Νοίκιασε σε 38χρονο διαμέρισμα που δεν τού ανήκε, αποσπώντας και εγγύηση ενοικίου

Για απάτη σε βάρος 38χρονου αλλοδαπού, από τον οποίο απέσπασε 500 ευρώ, ως εγγύηση μισθώματος διαμερίσματος, που δεν τού ανήκε, κατηγορείται 55χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος του οποίου υποβλήθηκε μήνυση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο 55χρονος παρουσιάστηκε στον μηνυτή ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην περιοχή της Ανάληψης, υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο ενοικίασης και τού απέσπασε χρηματικό ποσό ως εγγύηση μισθώματος. Όταν, όμως, ο 38χρονος ξεκίνησε εργασίες για να "μπει" στο καινούργιο του σπίτι, ένοικος της οικοδομής τον ενημέρωσε ότι το διαμέρισμα δεν ανήκει στον 55χρονο, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως ενοικιαστής και υπέγραψε προσύμφωνο, χωρίς να εμφανιστεί έκτοτε. Η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Ασφαλείας Ανάληψης.-

Στη Ζάκυνθο με πολυτελή θαλαμηγό ο τέως βασιλιάς

Δείχνει προτίμηση στο Ιόνιο
Στο Ιόνιο έδειξε προτίμηση στις φετινές θερινές διακοπές του η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. όπως διαβάσαμε στο imerazante.gr το οποίο γράφει: "Μπορεί να μην αποτελεί είδηση όταν μια πολυτελής θαλαμηγός επισκέπτεται το λιμάνι μας, αλλά μόλις πληροφορηθεί κανείς ότι σε αυτή επιβαίνει ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος τότε τα πράγματα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!!! Το ζευγάρι των γαλαζοαίματων φαίνεται ότι έχει μία προτίμηση στα νησιά του Ιονίου και ειδικότερα στη Ζάκυνθο, καθώς πολλές φορές έχουν προσελκύσει τα βλέμματα των ντόπιων. Μάθαμε ότι
έκανε περίπατο στην πόλη, δοκίμασε τις τοπικές νοστιμιές και κολύμπησε στις ωραιότερες παραλίες του νησιού και γλέντησε με πολλές γαλλικές σαμπάνιες, τόσο σε κοσμικό κλαμπ του νησιού όσο και πάνω στην πολυτελή θαλαμηγό". thebest.gr

Ντοματιά… γίγας έφθασε σε ύψος τα ….4 μέτρα !

Όταν πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε να φτιάχνει τον κήπο του, δεν μπορούσε ούτε καν να φανταστεί ότι ένα από τα φυτά του, θα βρισκόταν σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ολόκληρο το χωριό. Ο λόγος γίνεται για την τεράστια… ντοματιά του κ. Θεόδωρου Αλεξόπουλου στο Ρουπάκι Ηλείας που έχει ξεπεράσει σε μέγεθος αυτό ενός δέντρου και κοντεύει να μετατραπεί σε ολόκληρη περγουλιά! «Φύτεψα όπως κάθε χρόνο στον κήπο μου πέντε ρίζες για να έχουμε δέκα δικές μας ντομάτες» λέει στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Αλεξόπουλος και συνεχίζει: «Γρήγορα όμως κατάλαβα ότι ένα από τα φυτά μεγαλώνει πάρα πολύ. Ενώ οι υπόλοιπες ρίζες έμειναν μικρές και έκαναν 5 ντομάτες η κάθε μία, το ένα φυτό μεγάλωσε πολύ». Ο κ. Θεόδωρος Αλεξόπουλος αποφάσισε να βάλει στηρίγματα στην ντοματιά προκειμένου να δει πόσο θα μεγαλώσει. Αυτή όμως συνέχισε να μεγαλώνει και μεγαλώνει ακόμα, τείνοντας να μετατραπεί σε περγουλιά. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μεγαλώνει τόσο. Μόνο νερό ρίχνω κάθε μέρα και λίγο θειάφι. Ούτε φάρμακα ούτε τίποτα άλλο. Η ντοματιά όμως δεν σταματά να μεγαλώνει. Μάλιστα τις ντομάτες, τις βγάζει 4 μαζί. Σημειώνω δε πόσες ντομάτες κόβω, για να δω συνολικά πόσες θα παράγει. Μέχρι στιγμής έχω κόψει 15,5 κιλά και έχει επάνω άλλα 70 κομμάτια! Αν μπορούσα να τη στηρίξω όρθια, θα ξεπερνούσε σε ύψος τα 4 μέτρα. Ίσως ένας γεωπόνος θα μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί γίνεται αυτό».
Πηγαίνουν και τη βλέπουν!
Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε στο Ρουπάκι ότι ο κ. Θεόδωρος Αλεξόπουλος έχει στον κήπο του την τεράστια ντοματιά, εξάλλου το μέγεθος την «προδίδει», δεκάδες ήταν αυτοί που άρχισαν να την επισκέπτονται για να την θαυμάσουν από κοντά. Καθημερινά δε, όσοι περνάνε μπροστά από το μαγαζί του κ. Αλεξόπουλου, τον ρωτάνε… τι κάνει η ντοματιά του! «Ο κόσμος άρχισε να έρχεται για να την δουν από κοντά μην μπορώντας να το πιστέψουν. Μου έχουν ζητήσει όλοι να τους κρατήσω ντομάτες για το σπόρο, για να φυτέψουν και αυτοί του χρόνου. Μάλιστα πρέπει να σας πω ότι οι ντομάτες που κάνει είναι πεντανόστιμες. Από την άλλη, όσοι με βλέπουν με ρωτάνε τι κάνει η ντοματιά και αν μεγάλωσε και άλλο!». Ίσως τελικά, η ανάπτυξη της ντοματιάς δεν οφείλεται μόνο στο νεράκι και το θειάφι, αλλά και στην «αγάπη» με την οποία την έχει περιβάλει ο κ. Θεόδωρος Αλεξόπουλος! ΠΑΤΡΙΣ

Η Αθηνά Ωνάση πουλάει τον Σκορπιό στον Armani

Μια έκταση αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ στα Συβότα της Λευκάδας πέρασε από τα χέρια της Αθηνάς Ωνάση στην κατοχή του διάσημου σχεδιαστή, Giorgio Armani. «Πρόκειται πραγματικά για ένα κομμάτι γης-φιλέτο, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της περιοχής. Η τοποθεσία είναι πανέμορφη με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, ενώ η θάλασσα απέχει μόλις λίγα μέτρα. Τη συγκεκριμένη έκταση την είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης λίγα χρόνια μετά την απόκτηση του Σκορπιού», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα «Espresso». Οι δικηγόροι του Armani ήρθαν σε επαφή με τους δικηγόρους της Αθηνάς και έτσι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την αγοραπωλησία του οικοπέδου. Ο Ιταλός σχεδιαστής θέλει να δημιουργήσει στον χώρο ένα μικρό ιδιόκτητο χωριό με αυτόνομες βίλες και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Espresso

Δήμος Πύλου – Νέστορος – Συντροφικά μαχαιρώματα στους Γαλάζιους υποψηφίους - Παίρνει κεφάλι ο Τάσος Τσορώνης στο αντίπαλο στρατόπεδο .

Η ανακοίνωση του δημάρχου Κορώνης Θεοδ. Σαλαντή για την κάθοδο του στην κούρσα της διεκδίκησης του Δημαρχιακού θώκου του Δήμου Πύλου –Νέστορος άναψε φωτιές στο γαλάζιο στρατόπεδο. Σε αιχμηρή δήλωση του ο νύν δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος αναφέρει .«Πιστεύω ότι είναι θεμιτό να θέλει ο καθένας να είναι υποψήφιος. Το θεωρώ πολύ βασικό να μην προσπαθεί να χρησιμοποιεί δεκανίκια που δεν είναι δικά του. Για εμένα είναι δεδομένη η ανεξάρτητη κάθοδός μου Προσβλέπω σε πιθανή στήριξη από οποιοδήποτε κόμμα, αλλά ουσιαστικά τη δύναμη την αντλώ από τους συνδημότες μου». Η δήλωση αυτή του κου Χρονόπουλου έρχεται μετά την ..ήττα που δέχθηκε κατά την επίσκεψη του στην Ρηγίλλης από οπου δεν κατάφερε να λάβει διαβεβαίωση ότι θα είναι ο εκλεκτός του κόμματος της ΝΔ στον δήμο Πύλου – Νέστορος σε αντίθεση με τον Θεοδ. Σαλαντή που εξασφάλισε την προτίμηση της ηγεσίας της ΝΔ στο πρόσωπο του.
Στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων απευθύνεται όμως και ο τρίτος γαλάζιος υποψήφιος Δημ. Καφάνταρης ο οποίος όμως έχει κοπεί από το περιβάλλον του Προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά σαν υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη . Εδώ να τονίσουμε ότι ο κος Χρονόπουλος αφήνει να εννοηθεί ακόμα ότι αισθάνεται αδικημένος από την ΝΔ γιατί τόσο καιρό ελάμβανε διαβεβαιώσεις ότι αυτός θα ήταν ο εκλεκτός. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Θεόδωρος Σαλαντής προτού γίνει Δήμαρχος ήταν...δημοσιογράφος στο ραδιοσταθμό του Κόκκαλη τον Φλας 96 .Φαίνεται ότι ήταν εκλεκτός του περιβάλλοντος Κόκκαλη αλλά άλλαξαν όλα όταν άρχισαν οι απολύσεις και οι εξαγορές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κόκκαλης κάνει διακοπές κάθε χρόνο στη Φοινικούντα καθώς η μητέρα του κατάγεται απο την Μεσσήνη.
Στην αντιπέρα όχθη στο πράσινο στρατόπεδο η υποψηφιότητα του δημάρχου Νέστορος Τάσου Τσορώνη φαίνεται να έχει πάρει μεγάλο κεφάλι, στην ουσία παίζει χωρίς σπουδαίο αντίπαλο . Η υποψηφιότητα Κανάκη είναι τοπικής εμβέλειας και δεν φαίνεται ικανή να δημιουργήσει ισχυρό ρεύμα προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον γαλάζιο εμφύλιο .

Κλαίνε οι Ξενοδόχοι -Μειωμένη η κίνηση σε σχέση με πέρυσι

Κορυφώνεται το πρώτο κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία και τις παραθεριστικές περιοχές. Η οικονομική κρίση, η τσουχτερή τιμή της βενζίνης και η αβεβαιότητα για την ανεύρεση υγρών καυσίμων, λόγω της απεργίας των Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, είχαν ως αποτέλεσμα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς να είναι αισθητά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τροχαίας.Αντίθετα πολλοί προτίμησαν για τις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ και τα τρένα του ΟΣΕ, η πληρότητα των οποίων ήταν πολύ μεγάλη. Ανάλογη εικόνα σε σχέση με την πληρότητα παρουσίασαν και οι πτήσεις των αεροσκαφών. Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις των αδειούχων με τα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, η εικόνα έχει μάλλον πτωτική πορεία, καθώς παρατηρείται μια πτώση της τάξης περίπου 8 με 9% σε ότι αφορά τόσο τα δρομολόγια, όσο και τον αριθμό των επιβατών, σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, χτες από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 30 πλοία μεταφέροντας 35.814 επιβάτες και 6.684 οχήματα, ενώ την αντίστοιχη περυσινή μέρα είχαν αναχωρήσει 33 πλοία, μεταφέροντας 38.564 επιβάτες και 6.675 οχήματα. Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά είναι προγραμματισμένα να εκτελεστούν 31 δρομολόγια και από 19 από το λιμάνι της Ραφήνας.

Λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν οι αγρότες.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να πληρωθεί η εξισωτική αποζημίωση για το 2009. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το οικονομικό επιτελείο «λεφτά υπάρχουν» και θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Δημοσκόπηση Public Issue: Δυσαρέσκεια για την Κυβέρνηση

Φθορά της κυβέρνησης, λόγω των σκληρών μέτρων του Μνημονίου, καταγράφει έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή της Κυριακής. Οπως επισημαίνεται στην ανάλυση της μέτρησης, «αν και έχουν μεσολαβήσει μόνον 10 μήνες από την ανάληψη της εξουσίας, η σημερινή εικόνα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνη του προκατόχου της, το καλοκαίρι του 2009». Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει ενταθεί στο σύνολο των έξι τομέων του κυβερνητικού έργου, που αφορούν την οικονομία και την ανάπτυξη (ανεργία, πληθωρισμός, γεωργία, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περιφερειακή ανάπτυξη και τουρισμός). Βελτίωση καταγράφεται στους τομείς που αφορούν «τον νόμο και την τάξη» (αστυνόμευση, εγκληματικότητα, μετανάστευση, ναρκωτικά). Σύμφωνα με την έρευνα, σε τρεις τομείς του κυβερνητικού έργου (ανεργία, ακρίβεια και μικρομεσαίες επιχειρήσεις), τα ποσοστά επιδείνωσης κυμαίνονται σε ποσοστό άνω του 90%, ενώ σε άλλους τρεις (ασφαλιστικό, τουρισμός και εγκληματικότητα) τα ποσοστά επιδείνωσης προσεγγίζουν το 70%. Επίσης, με εξαίρεση τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (6,3), τον υπουργό Αμυνας (6,3) και τον ίδιο τον πρωθυπουργό - ΥΠΕΞ (6,1), κανείς άλλος δεν καταφέρνει να περάσει τη «βάση» της αξιολόγησης, η οποία στην κλίμακα 1 ως 10 είναι 5,5. Τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώνουν οι υπουργοί Οικονομικών (-2), Απασχόλησης (-1,6) και Υγείας (-1,6).

Η κρίση χτυπά και τις συναυλίες. Οι σταρ μείωσαν τις απαιτήσεις τους

Εποχή εκπτώσεων ακόμη και για τους σταρ του πενταγράμμου. Η οικονομική κρίση, βλέπετε, δεν κάνει διακρίσεις. Βανδή, Ρουβάς, Παπαρίζου, Κοκκίνου, Ηλιάδη, Ρέμος, Πρωτοψάλτη. Ολα τα πρώτα ονόματα της μουσικής και όχι μόνο σκηνής αναγκάστηκαν αυτό το καλοκαίρι να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους μειώνοντας αισθητά τις μέχρι πρότινος πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις τους. Πώς διαμορφώνεται λοιπόν ο... χάρτης των απαιτήσεων των πρώτων ονομάτων του τραγουδιού; Σε πολύ πιο λογικά πλαίσια από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Πρώτος και καλύτερος, ο super star Sakis προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα της αγοράς περιορίζοντας περίπου κατά 20% το κασέ του. Με δεδομένο ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης έκανε περιορισμένες συναυλίες τους καλοκαιρινούς μήνες, οι απαιτήσεις της εταιρείας παραγωγής του μέχρι πέρυσι άγγιζαν τα 80.000 ευρώ ανά συναυλία. Ποσό φυσικά που δεν έμπαινε εξ ολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό του τραγουδιστή, αφού από αυτό καλύπτονταν και τα έξοδα της παραγωγής. Το αντίστοιχο ποσό σήμερα; Εχει πέσει στα 65.000 ευρώ ανά συναυλία και εξακολουθεί βεβαίως να είναι από τα υψηλότερα. Στην ίδια κατηγορία και η Ελενα Παπαρίζου, που αυτήν την περίοδο κάνει τουρνέ με τους Onirama. Οπως γίνεται κατανοητό, πολύ δύσκολα μπορεί να καλύψει ένας δήμος ή ένας σύλλογος τις απαιτήσεις τους, αφού τα κασέ τους συγκαταλέγονται στα top. Καλή περίπτωση ωστόσο θεωρείται πλέον η Δέσποινα Βανδή. Η εκρηκτική τραγουδίστρια έχει ρίξει το κόστος για μία live εμφάνισή της στα 35.000 ευρώ ανά συναυλία. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι πέρυσι η σόλο εμφάνισή της χρεωνόταν 40.000 ευρώ, θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι η hot Ελλη Κοκκίνου, η οποία τη συνοδεύει φέτος στις συναυλίες της, είναι... δώρο! Βέβαια, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Το ποσό το μοιράζονται οι δύο κυρίες, με τη Δέσποινα φυσικά να κρατάει τη μερίδα του λέοντος. Ας δούμε όμως ποιες προσαρμογές έχουν κάνει και τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα της μουσικής προκειμένου να ρίξουν το κόστος των εμφανίσεών τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής, οι οποίοι αυτό το καλοκαίρι περιοδεύουν ανά την Ελλάδα και σκίζουν, έχοντας περιορίσει όμως αισθητά το κόστος της παραγωγής των συναυλιών τους, αφού εμφανίζονται μόνο πλαισιωμένοι από δύο μουσικούς on stage. Η Αγγελική Ηλιάδη τις περασμένες χρονιές έπαιρνε 23.000 για κάθε συναυλία (στο πακέτο συμπεριλαμβανόταν και το μουσικό επιτελείο της), ενώ τώρα έχει πέσει στα 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Πίτσα Παπαδοπούλου για μία εμφάνιση μαζί με το 9μελές συγκρότημά της ζητεί πλέον το ποσό των 8.500 ευρώ. Ο Γιάννης Σπανός και οι συνεργάτες του (Πένυ Ξενάκη, Κώστας Τζιάγκου, Κοσμάς Κοκκόλης) έναντι 7.500 ευρώ προσφέρουν ένα δίωρο μελωδικό ταξίδι μέσα από μονοπάτια που περνούν από την ποίηση και τους καημούς των ανθρώπων. Με 14.000 ευρώ ο Αντώνης και ο Γιάννης Βαρδής παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τη δισκογραφία τους και επιλογές από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι, ενώ αντί 3.800 ο συνθέτης Μιχάλης Τερζής παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Σπανού, Ανδριόπουλου. Κοντά στις 6.500 ευρώ είναι το κόστος της συναυλίας του Λάκη Χαλκιά. Ο Δημήτρης Κοντογιάννης με το συγκρότημά του προτείνει 5.500 ευρώ, ενώ οι αδελφοί Βασίλης και Σαράντης Σαλέας 10.500 ευρώ. Ο Τάκης Σούκας και το γκρουπ του ζητούν 7.700 ευρώ για live, οι Stereomatic 3.300 ευρώ και ο Παύλος Παυλίδης σε τραγούδια από τη δισκογραφία του 4.200 ευρώ.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, και οι καλλιτέχνες το γνωρίζουν καλά. Οι μάνατζέρ τους διαπραγματεύονται σκληρά με τους ενδιαφερομένους και οι τιμές πολλές φορές πέφτουν ακόμα πιο πολύ από τις αναγραφόμενες στις προτάσεις που φτάνουν στα γραφεία δήμων, κοινοτήτων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Οι φίρμες δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις συγκριτικά με το παρελθόν προκειμένου να κλείσουν έναν αριθμό συναυλιών σε δήμους και κοινότητες της χώρας -αν τα καταφέρουν να κλείσουν δηλαδή, γιατί λόγω Καλλικράτη οι περισσότεροι δεν οργανώνουν παρά ελάχιστες πολιτιστικές εκδηλώσεις φέτος. Το γεγονός ότι οι τραγουδιστές έχουν μειώσει τις απαιτήσεις τους επιβεβαιώνεται και από τον Κώστα Σκόνδρα, από τα ιδρυτικά μέλη της Ενωσης Τραγουδιστών Ελλάδος, ο οποίος διατηρεί και γραφείο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. «Αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα με τις νύχτες και τις συναυλίες και αυτά τα παράλογα νυχτοκάματα», σχολιάζει ο Κώστας Σκόνδρας, «τέλειωσε, γιατί μπαίνουμε σε άλλη εποχή. Για παράδειγμα, ένας καλλιτέχνης που πριν από έναν χρόνο θα μπορούσε για μία συναυλία να πάρει και το ποσό των 15.000 ευρώ, φέτος, όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, πρέπει να διαπραγματευθεί το κόστος. Οπως δείχνουν τα πράγματα, πολλοί τραγουδιστές τον χειμώνα θα μείνουν εκτός δουλειάς». Στο μεταξύ, αναστάτωση προκάλεσε στις τάξεις των τραγουδιστών και ο ΦΠΑ, αφού από την 1η Ιουλίου, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, οι τραγουδιστές πρέπει να πληρώνουν ΦΠΑ, που πλέον ανέρχεται στο 23%. Οπως μας είπε ο γενικός γραμματέας της ΕΤΕ Βασίλης Πάτσιος, «δεν συμφέρει στο εξής να κόβουμε δελτίο παροχής υπηρεσιών. Γι’ αυτό σε επιστολή μας στον υπουργό ζητήσαμε να ιδρύουμε προσωπικές εταιρείες, ώστε να δικαιολογούμε κάποια έξοδα». Από τους ελάχιστους που ακόμα δεν έχουν ρίξει το κασέ τους είναι ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος για ένα live εξακολουθεί να ζητάει το ποσό των 35.000 ευρώ. Ωστόσο και εκείνος έχει περιορίσει τις συναυλίες του σε Ελλάδα και Κύπρο σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Το παράδειγμά του ακολουθούν και πολλοί ακόμη τραγουδιστές αυτήν την περίοδο, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισαν ή να μην κάνουν καθόλου περιοδεία λόγω υψηλού κόστους ή να κάνουν περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στην περιφέρεια. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τρανταχτά ονόματα, όπως η Αννα Βίσση, ο Γιάννης Πλούταρχος (που απέχει εντελώς από τα συναυλιακά δρώμενα αυτό το καλοκαίρι) και ο Νίκος Βέρτης (που αποφάσισε να απέχει και εκείνος από τα «ζωντανά»).
Espresso

Αντωνία Μπούζα – Λάθος κυβερνητική πολιτική στον τουριστικό τομέα

Η περίοδος που διανύει η χώρα μας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως η πιο δύσκολη και κρίσιμη για την επιβίωσή μας, τουλάχιστον των τελευταίων ετών. Ο τουρισμός που στηρίζει δυναμικά την Ελληνική οικονομία, σαν έννοια και σαν δραστηριότητα μπορεί να χαρακτηριστεί πολυδιάστατος, διότι συμμετέχει σε όλους τους κλάδους της οικονομικής μας ζωής . Γι αυτό και ο προβληματισμός στον τουριστικό κόσμο σχετικά με την εξέλιξη της κρίσης και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί αυτή να έχει στον ελληνικό τουρισμό είναι διάχυτος. Η απαισιοδοξία είναι έντονη καθώς το κλίμα από τις προκρατήσεις είναι παγωμένο, παρά τις προσφορές στις οποίες έχουν καταφύγει οι καταλυματίες. Η προσοχή και το ενδιαφέρον της Κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτή την κρίσιμη ώρα έπρεπε να στραφεί αποκλειστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ασθενικής μας οικονομίας, στη μεγαλύτερη εξωστρέφεια του τουριστικού μας προϊόντος, στη στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού, στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους επισκέπτες μας και το σπουδαιότερο στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος στο εξωτερικό της Χώρας . Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός της επίσκεψης του νέου υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, στη Γερμανία(Φρανκφούρτη, Μόναχο και Στουτγάρδη) τις προηγούμενες ημέρες, όπου καίτοι ρωτήθηκε επιμόνως από Γερμανούς δημοσιογράφους για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες κυρίως για την αποζημίωση των τουριστών που ίσως θιγούν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα , ως φαίνεται δεν έπεισε και έτσι συνεχίζεται η ανησυχία, που δημιουργήθηκε από τις λαθεμένες εικόνες, που ενώ δεν αντικατοπτρίζουν το σύνολο της ελληνικής πραγματικότητας, εντούτοις κυριαρχούν στην ειδησεογραφία. Επίσης , η αφερεγγυότητά μας με τη μη αποπληρωμή των χρεών μας στο εξωτερικό , η έλλειψη επικοινωνιακής τακτικής και η άκαιρη ανακίνηση του θέματος των κλειστών επαγγελμάτων στην καρδιά του καλοκαιριού, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που επέφερε, εντείνει την αμφισβήτηση. Πρέπει να γίνει αντιληπτό, πως αλλαγές προσώπων και επικοινωνιακής τακτικής δεν ενδιαφέρουν τους επαγγελματίες του τουρισμού που βλέπουν από πράξεις και παραλείψεις της Κυβερνητικής πλειοψηφίας , να χάνεται η φετινή σαιζόν, διότι η καλή πορεία του τουρισμού, απαιτεί κυρίως καλή ψυχολογία και αυτή δυστυχώς , δεν υπάρχει πλέον ούτε στους επισκέπτες μας , ούτε στους Έλληνες πολίτες.

Φωτεινοί σηματοδότες στην απόληξη της οδού Κρήτης στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Καρακούση (απόληξη της οδού Κρήτης).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου