21.8.10

Σκληρή επίθεση από το δελτίο του ΣΚΑΙ «35 ημέρες τουρισμό έκανε ο Γ. Παπανδρέου..»

Από το http://www.best-tv.gr
35 ημέρες ...τουρισμού !!
Σκληρή επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου έκανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου μέσα από το δελτίο του ΣΚΑΙ. Του καταλόγισε ότι κάνει πολυήμερες διακοπές στα νησιά, ενώ τώρα βγήκε και ανακοίνωση ότι συνεχίζει τις διακοπές του στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ παράλληλα έχει υποβάλει τον ελληνικό λαό σε μεγάλη υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, με μέτρα που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Σημείωσε ότι είτε δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο προκλητικό είναι αυτό και είναι πρόβλημα αντίληψης, είτε απλά αδιαφορούν για το πως το βλέπουν αυτό οι πολίτες. Είπε ακόμα πως μέσα από το ΠΑΣΟΚ ακούγονται παρόμοια πράγματα με αυτά που μετέφερε στο δελτίο, και οι ίδιοι χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπανδρέου ¨κυβέρνηση της Πάρου¨.

Ανακάλυψαν το παλάτι του Οδυσσέα στην Ιθάκη !!

Μετά από 16 χρόνια ανασκαφών
Μπροστά στο ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα εκτιμούν ότι βρίσκονται αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, καθώς έχουν ανακαλύψει σοβαρά ευρήματα που τους κάνουν να υποστηρίζουν με σχετική βεβαιότητα ότι το έχουν ανακαλύψει. Οι αρχαιολόγοι προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ξεκίνησαν πριν 16 χρόνια ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής Ιθάκης, τις οποίες συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Όπως αποκάλυψε στον Σκάι, ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Θανάσης Παπαδόπουλος «οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα».
Αυτός είναι ένας βασικός λόγος που τους κάνει να πιστεύουν ότι πρόκειται για το ανάκτορο του Οδυσσέα (και της Πηνελόπης). Πέρα από αυτό όμως, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Παπαδόπουλος, υπάρχει ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα. Αυτό είναι μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία υπολογίζεται ότι έζησε ο Οδυσσέας.
Star.gr

Η Μαρία Φαραντούρη στην Αρχαία Μεσσήνη

Το αρχαίο στάδιο θα γεμίσει με ήχους του μεγάλου μας συνθέτη
Στo πλαίσιο προβολής του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη, τον Πέτρο Πανδή, τη Νένα Βενετσάνου και τον Δημήτρη Μπάση, παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία στις 21 Αυγούστου. Προκειμένου να αναδειχθεί η μεγαλοπρέπεια και ο μνημειακός πλούτος του ιστορικού περιβάλλοντος της Μεσσήνης, το Αρχαίο Στάδιο της πόλης θα γεμίσει με ήχους από την πολυετή πορεία του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και το κοινό θα ταξιδέψει
σε μουσικά μονοπάτια γεμάτα συναισθήματα και ιστορία. Η Αρχαία Μεσσήνη είναι μια από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας. Δεν διαθέτει μόνο ιερά και δημόσια οικοδομήματα, αλλά και επιβλητικές οχυρώσεις, κατοικίες και ταφικά μνημεία. Εκτός των άλλων, η αρχαία πόλη δεν έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς και βρίσκεται σε ένα κατ’ εξοχήν μεσογειακό φυσικό περιβάλλον.

Τραγωδία στην Τσακώνα

Έχασε τη ζωή του ένα αβάπτιστο μωρό και τραυματίστηκαν ελαφρά τα αδέλφια του.
Ενα μωρό ενός έτους έχασε τη ζωή του και τα αδέλφια του οκτώ και εννέα χρόνων τραυματίστηκαν ελαφρά, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, στο 8ο χιλιόμετρο της εθνικής οδούς Τσακώνας - Καλού Νερού στη Μεσσηνία, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος πατέρας τους, εξετράπη της πορείας του και βγήκε από το δρόμο. Προανάκριση ενεργεί η Τροχαία Καλαμάτας.

Δήλωση Δημήτρη Κουσελά για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Θα στηρίξω όποιες επιλογές κάνει το ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία
Με αφορμή αναφορές, ερμηνείες και αναλύσεις που έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις δημοτικές εκλογές και το ρόλο των βουλευτών, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς δήλωσε τα εξής: « Η πετυχημένη επιλογή υποψηφίων, η έγκαιρη και ολοκληρωμένη προετοιμασία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είναι σημαντικές προϋποθέσεις, ώστε η μεγάλη τομή του σχεδίου «Καλλικράτης» να πλαισιωθεί από τα κατάλληλα στελέχη και να αποδώσει τα θετικά αποτελέσματα που προσδοκούν οι πολίτες της χώρας μας. Από την πρώτη συνάντηση του άτυπου οργάνου που πραγματοποιήθηκε εδώ και ένα μήνα, στην οποία κλήθηκαν και συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Νομού μας, ζήτησα
να επισπευθούν οι διαδικασίες ώστε στα τέλη του Ιουλίου να έχουμε καταλήξει στο τι κάνουμε στην Καλαμάτα και σε κάθε Καλλικρατικό δήμο. Ειδικότερα για την Καλαμάτα, αποφασίσαμε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσουμε την κεντρική επιτροπή δημοτικών εκλογών να χειριστεί το θέμα, εξετάζοντας καταρχήν τρεις υποψηφιότητες(Βασίλη Κοσμόπουλο, Χρήστο Μαλαπάνη, Χρήστο Μπούρα). Στη δεύτερη συνάντηση που έγινε στις 12/8 επεσήμανα τη μεγάλη καθυστέρηση και τη συνεχή αναβλητικότητα στη λήψη αποφάσεων. Τόνισα την ανάγκη οι όποιες επιλογές για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να γίνουν με όρους κοινωνίας και όχι κομματικής περιχαράκωσης. Υπογράμμισα τον κίνδυνο να οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι παρατεινόμενες συζητήσεις για το Δήμο Καλαμάτας και να δημιουργηθούν προβλήματα και σε άλλους Δήμους. Δήλωσα ότι δεν θα συμμετάσχω παραπέρα σε οποιαδήποτε διαδικασία συζήτησης στο βαθμό που ακολουθείται η ίδια πορεία. Σήμερα, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, αισθάνομαι δυστυχώς δικαιωμένος και η δέσμευσή μου ισχύει στο ακέραιο. Αυτονόητο είναι ότι στη πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα ενημερώσω τον Πρόεδρο και τα μέλη του για τις εξελίξεις αυτές και ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις όποιες επιλογές κάνει το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία. Είμαι αισιόδοξος, ότι με ενωτική διάθεση, με σεβασμό στη θέληση των τοπικών κοινωνιών και τη συστράτευση όλων, μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία γενικότερα».

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η Γιορτή ντομάτας στην Μεταμόρφωσης

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Πλήθος χορηγών και επωνύμων στην εκδήλωση!
Με εντυπωσιακή συμμετοχή κόσμου διοργανώθηκε χθές βράδυ από τον σύλλογο γυναικών Μεταμόρφωσης η 3η Γιορτή ντομάτας και κρεμμυδιού . Στον κατάμεστο χώρο του περιβάλλοντος χώρου του δημοτικού σχολείου τα μέλη του συλλόγου πρόσφεραν στους συμμετέχοντες φαγητά που είχαν σαν βάση την ντομάτα και το κρεμμύδι δύο παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής που κυρίως στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια ήταν κύρια πηγή εσόδων στους κατοίκους του χωριού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους .
Ο Διοικητής τη Π.Υ Γαργαλιάνων Βασίλης Καπέλλος ,ο Αντινομάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος ο αντινομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Πύλου –Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης η πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής τουριστικής προβολής Αντωνία Μπούζα ,ο Πρόεδρος της ΝΕΛΕ Δημήτρης Φίλος ,ο Δήμαρχος Νέστορος Τάσος Τσορώνης ,ο Δήμαρχος Είρας Ν.Αδαμόπουλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Παπαφλέσσα Σταύρος Αντωνόπουλος ο αντιδήμαρχος του ίδιου Δήμου Σάκης Ψώνης οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παπαφλέσσα Κώστας Ηλιόπουλος ,Διονύσης Πετρόπουλος , Δημήτρης Κατσούλας οι Πρόεδροι των Δ.Δ Μανιακίου ,Παπαφλέσσα και Μαργελίου Ο σύλλογος Βλαχοπουλαίων Αθήνας με τον Προεδρό του Γιώργο Χρονά ,ο σύλλογος «Κατσουλόλιμνα» με 30 μέλη του ,ο Σύλλογος Παπαφλέσσα με το προεδρείο του καθώς και πλήθος κόσμου.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν :
Η εταιρεία « Αιολικά πάρκα δυτικής Πελοποννήσου » , Η Τηλεόραση BEST ,ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παπαφλέσσα ,ο Διονύσης Μπεκιάρης ,η ταβέρνα των αδελφών Φράγκου και Γιάννη Χριστοφιλόπουλου το Καφέ του Ηλία Μαθιόπουλου το Καφεπαντοπωλείο του Σαραντου Μαρκόπουλου το Σούπερ Μάρκετ Κατρίτσης η αρτοποιία Κανονιέρης η αρτοποιία Μπουλουλής ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέστωρ ,ο Δήμαρχος Νέστορος , οι παραγωγοί κρασιού Παν. Ηλιόπουλος , Ανδρέας Μαθιόπουλος και Θεόδωρος Γιαννόπουλος καθώς και πολλοί άλλοι φίλοι του Συλλόγου ( Ζητάμε συγγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιο επίσημο η κάποιο χορηγό και είμαστε έτοιμοι να τον αναφέρουμε σε επόμενη ανάρτηση )

63 χρονος είχε κατηγορηθεί για παιδεραστία …συνελήφθη για ληστεία

Πυροβόλησε την ταμία και της άρπαξε 13.500 ευρώ, συνελήφθη σήμερα το πρωί
Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο ληστής που χθες το βράδυ πυροβόλησε την ταμία του πρατηρίου καυσίμων σε σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα και της απέσπασε 13.500 ευρώ. Πρόκειται για 63χρονο κάτοικο Ιωαννίνων, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για παιδεραστία. Η ταμίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου φέροντας διαμπερές τραύμα στο στήθος. Η ίδια αλλά και πελάτες του πρατηρίου αναγνώρισαν το δράση δίνοντας τα στοιχεία στην αστυνομία,
που μετά από ολονύκτια έρευνα τον συνέλαβε σήμερα το πρωί. Τη ληστεία άλλωστε είχαν καταγράψει και οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος του πρατηρίου.

Το ΙΚΑ παγώνει προσωρινά τους πλειστηριασμούς !!

Σκοπός είναι να διασωθούν οι Βιώσιμες επιχειρήσεις
Το «πάγωμα» της διαδικασίας των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων και των μηνυτήριων αναφορών μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αποφάσισε, ο υπουργός Εργασίας - Ασφάλισης Α. Λοβέρδος. Την απόφαση ανακοίνωσε σε σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του υφυπουργού Γ. Κουτρουμάνη και των διοικητών των Ταμείων, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «σκοπός είναι να διασωθούν οι βιώσιμες επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας σε αυτές».
Για τη «διευκόλυνση» των οφειλετών:
Οι διοικητές των Ταμείων θα εκδώσουν εγκυκλίους τονίζοντας ότι τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης αποτελούν «ευχέρεια» της διοίκησης και «όχι υποχρεωτική» ενέργειά της.
Το υπουργείο θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να αρθούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις που μπήκαν σε διαδικασίες ρύθμισης των χρεών τους.
Και αν όλα τα παραπάνω δεν αποδώσουν, θα κατατεθεί εάν χρειαστεί... προληπτικά νομοθετική ρύθμιση που θα επιβάλλει την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Στο ίδιο πνεύμα, οι νομικοί σύμβουλοι του κράτους θα παρεμβαίνουν, κατ΄ εκτίμηση, σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις και θα ενταθούν οι παρεμβάσεις εξωδικαστικών λύσεων για εργατικές και ασφαλιστικές διαφορές ακόμη και μέσω του ΣΕΠΕ.
Όπως έχει προειδοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα υπάρξει «μηδενική ανοχή» απέναντι σε όσους αρνηθούν να υποβάλλουν εμπρόθεσμα αιτήσεις για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Τα χρέη από τις απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές (ιδιωτών και Δημοσίου) φτάνουν τα 15 δισ. ευρώ, όπως έχει αποκαλύψει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης. Και η σταδιακή είσπραξη ακόμη και ενός μέρους από αυτές εκτιμάται ότι θα δώσει μια μεγάλη ταμειακή «ανάσα» στα Ταμεία (συμβάλλοντας και στη συγκράτηση του δημοσιονομικού ελλείμματος).
Η ηγεσία του υπουργείου διέψευσε, τέλος, το ενδεχόμενο αδυναμίας (ή καθυστερήσεων) πληρωμών συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι παρά τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης (λουκέτα, αύξηση ανεργίας κ.α.) «τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν βελτιώσει τα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία».
Ρύθμιση διαρκείας
Εκτός από την εφάπαξ εξόφληση (με έκπτωση 80% στα πρόσθετα τέλη) η νέα ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία δίδει τη δυνατότητα τμηματικής καταβολής (με έκπτωση 60% στα πρόσθετα τέλη) σε πολλές δόσεις και με περίοδο χάριτος για όσους αδυνατούν να καταβάλλουν δόσεις έως και 4 μηνών.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μέχρι και 3 φορές κατά τη διάρκεια της ρύθμισης με την προϋπόθεση ότι καταβάλλονται εμπρόθεσμα οι δόσεις για 8 συνεχόμενους μήνες κάθε φορά. Στην περίπτωση αυτή η ρύθμιση θα παρατείνεται αυτόματα τόσους μήνες όσοι είναι οι μήνες της μη καταβολής των δόσεων (με ανώτατο αριθμό δόσεων τις 48). Τέλος, είναι αποδεκτή η εκπρόθεσμη καταβολή 1 δόσης σε κάθε οκτάμηνο.

Υποψήφιος δήμαρχος ο γιος της Ντ. Μπακογιάννη

Την Κυριακή το βράδυ ανακοινώνει την υποψηφιότητα του !
Ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, αναμένεται να ανακοινώσει, στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, από το δημαρχείο του Προυσσού στην Ευρυτανία την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καρπενησίου. Η επιλογή της μέρας, αλλά και ο χρόνος της ανακοίνωσης, έχουν συμβολικό χαρακτήρα για τους Ευρυτάνες, αφού η ανακοίνωση θα γίνει λίγο μετά τον Μεγάλο Εσπερινό για την γιορτή του Μοναστηριού της Παναγίας Προυσιώτισσας. Στο μεταξύ, ο πρώην Υπουργός της ΝΔ, βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος
αποφεύγει να κάνει γνωστές τις προθέσεις του και όπως έχει πει: «θα μιλήσει στις 13 Σεπτεμβρίου στη Βουλή με την έναρξη του τρίτου τμήματος στο οποίο συμμετέχει». Ωστόσο, την Κυριακή παραμένει άγνωστο αν θα βρεθεί στον Προυσσό της Ευρυτανίας κατά την ώρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη. Ο ίδιος ο Θανάσης Γιαννόπουλος βρίσκεται στο χωριό του στο Περίβλεπτό της Δυτικής Φθιώτιδας.

Θα διευρυνθούν οι δικαιούχοι !

Θα διευρυνθούν οι δικαιούχοι !
Ανακοίνωση, με την οποία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο περικοπής στο ΕΚΑΣ, εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα. Αντίθετα, σύμφωνα με το υπουργείο, προωθείται Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία αναμένεται να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, αφού προβλέπεται προσαύξηση των νέων εισοδηματικών κριτηρίων κατά 4%.«Σε κάθε περίπτωση με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια
και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για το 2010 θα είναι περισσότεροι από τους δικαιούχους του 2009 κατά 8 – 10.000» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

20.8.10

Είχαν κρύψει χασίς σε …προαύλιο εκκλησίας

Αστυνομική επιχείρηση και συλλήψεις στη Σπάρτη
Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες, από την αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας, αστυνομική επιχείρηση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, με στοχευμένους ελέγχους και έρευνες, σε διάφορες περιοχές και κυρίως σε καταυλισμούς, πλησίον της γέφυρας Ευρώτα, στην Τραπεζοντή, την Παλαιοπαναγιά, καθώς και στην πόλη της Σπάρτης. Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν είκοσι τρεις αστυνομικοί από το τμήμα ασφαλείας Σπάρτης και το τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης, καθώς και τις Ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α. και ΔΙ.ΑΣ. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης,
συνελήφθησαν, αρχικά, επτά άτομα και συγκεκριμένα, ένας αλλοδαπός για παράβαση του νόμου "περί αλλοδαπών", τρεις ημεδαποί για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αλλοδαποί για ναρκωτικά. Σε νομότυπη έρευνα για ναρκωτικά, που έγινε σε σπίτι όπου διέμεναν οι δύο από τους προαναφερόμενους συλληφθέντες (ένας υπήκοος Αλβανίας και μία υπήκοος Βουλγαρίας), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,4 γραμμάρια ηρωίνης, σε πέντε ανισοβαρείς συσκευασίες, 36,7 γραμμάρια κάνναβη, εννέα κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής , ένα στιλέτο και το ποσό των 680 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς Αλβανός κατείχε με σκοπό την εμπορία, από κοινού με άλλον ομοεθνή του, ο οποίος αναζητείται, ποσότητα χασίς 450 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένη σε προαύλιο εκκλησίας στη Μαγούλα του Δήμου Μυστρά, που βρέθηκε και κατασχέθηκε. Επιπλέον, ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, που προέκυψαν από τη διερεύνηση και την προανάκριση, προσήχθησαν στην ασφάλεια Σπάρτης πέντε άτομα, από τα οποία συνελήφθη ένα, γιατί προέκυψε ότι, χθες, είχε αγοράσει ποσότητα ηρωίνης από τους ως άνω αλλοδαπούς δράστες. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σπάρτης.

Der Spiegel: "Η Ελλάδα μπαίνει σε σπιράλ θανάτου"

Τα μέτρα τελικά πλήγωσαν την ελληνική οικονομία
«Η Ελλάδα μπαίνει σε σπιράλ θανάτου» αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Der Spiegel οποία περιγράφει με μελανά χρώματα τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται για την ελληνική οικονομία και τα ελληνικά νοικοκυριά. Το γερμανικό περιοδικό καταγράφει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης και της μέχρι τώρα αποτελεσματικότητα τους αλλά, από την άλλη, κάνει λόγο για δυσμενέστατες επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επιπλέον, το περιοδικό αναφέρεται σε μέτρα που -υποτίθεται- θα διόρθωναν τα προβλήματα της Ελλάδας αλλά τελικά πλήγωσαν την ελληνική οικονομία. Το Der Spiegel
υπογραμμίζει ότι υπάρχουν περιοχές όπως το Πέραμα όπου η ανεργία έχει αγγίξει το 70%, ενώ αναφέρει παραδείγματα εργατών που η απασχόληση τους έχει πέσει 90% σε σχέση με πέρυσι. Τι προτείνει το ίδιο; Μάλλον να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στο Θεό μιας και με την επίκληση που κάνει στον Ύψιστο στο τέλος του δημοσιεύματος θέλει να καταδείξει ότι μόνο… θεϊκές δυνάμεις μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της Ελλάδος.Μάλλον δε ξέρουν για τον περίφημο «από μηχανής θεό» των αρχαιοελληνικών τραγωδιών…
Star.gr

Επίθεση με ….τρακτέρ κατά του αδελφού του!

Ακολούθησε …συμπλοκή μεταξύ συγγενών
Επίθεση κατά του αδελφού του, με τρακτέρ στο οποίο επέβαιναν και οι δυο γιοι του, επεχείρησε αργά χθες ένας άνδρας από το Νησί Βουπρασίας στην Ηλεία . Την ώρα εκείνη απουσίαζε ωστόσο ο αδελφός του επιτιθέμενου με αποτέλεσμα να προκαλέσει σημαντικές φθορές στο σπίτι! Σε συμπλοκή που ακολούθησε μεταξύ συγγενών που έσπευσαν στο μεταξύ, τραυματίστηκαν τρεις που μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Κ.Υ. Βάρδα, ενώ αστυνομικοί διενεργούν έρευνα για τη σύλληψη των δραστών.

Σήμερα η Γιορτή Ντομάτας και Κρεμμυδιού στην Μεταμόρφωση

Η ποικιλία ντομάτας «Χοντροκατσαρή »στο …προσκήνιο
Η «Γιορτή της ντομάτας και κρεμμυδιού» μια γιορτή δύο « Σκαρμιγκαίκων »παραδοσιακών προϊόντων που καθιέρωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μεταμόρφωσης η «ΕΣΤΙΑ», διοργανώνεται και φέτος από τον Σύλλογο Γυναικών την Παρασκευή 20 Αυγούστου στις 9 το βράδυ . Η μοναδική ποικιλία της ντόπιας ντομάτας « Χοντροκατσαρή» είναι η βάση της μαγειρικής τέχνης των μελών του συλλόγου, οι οποίες συνδυάζοντας γνώση και φαντασία θα προσφέρουν μοναδικές γεύσεις στους επισκέπτες της εκδήλωσης

Συνάντηση Παν. Νίκα με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας

Αντικείμενο η συμμετοχή της Καλαμάτας στην Διεθνή Έκθεση της Σιάν στην Κίνα.
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Σ. Αρναουτάκη είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η οικονομική και κυρίως η τεχνική βοήθεια προς το Δήμο Καλαμάτας για τη συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση της Σιάν στην Κίνα. Σημειώνεται ότι στην Έκθεση αυτή (επισκέπτες, περί τα 12.000.000) ο Δήμος επιθυμεί να προβάλει την πόλη και την ευρύτερη περιοχή σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, προϊόντων κλπ. Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε
πως, σε συνεννόηση με την Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Κατσέλη, θα θέσει υπό την αιγίδα του ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) τη σχετική προσπάθεια, την οποία θα στηρίξει και οικονομικά.

Εκριζώσεις αμπελώνων: Την 1η Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία !

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για τελευταία χρονιά στην Ελλάδα !
Λίγες μόνο μέρες, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, έχουν οι αμπελουργοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο κοινοτικό πρόγραμμα εκρίζωσης και οριστικές εγκατάλειψης αμπελώνων με επιδότηση – το οποίο εφαρμόζεται για τελευταία χρονιά στη χώρα μας – για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στις κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης των Νομαρχιών.
Με βάση το πρόγραμμα, ενισχύεται η εκρίζωση και οριστική εγκατάλειψη του αμπελώνα εφόσον:
• Η έκταση του αμπελοτεμαχίου δεν είναι μικρότερη από 1 στρ. και δεν έχει φυτευτεί κατά παράβαση οποιασδήποτε κοινοτικής ή εθνικής νομοθεσίας.
• Είναι φυτεμένη με οινοποιήσιμη ποικιλία.
• Έχει κατατεθεί αίτηση ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) στο όνομα του αιτούντα με το προς εκρίζωση αγροτεμάχιο.
• Έχει κατατεθεί για το υπό εκρίζωση αμπελοτεμάχιο δήλωση συγκομιδής για τις πέντε τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται.
• Το αμπελοτεμάχιο δεν έχει λάβει κοινοτική ή εθνική στήριξη για μέτρα τύπου αναδιάρθρωσης και μετατροπής κατά τις 10 αμπελοοινικές περιόδους που προηγούνται της αίτησης εκρίζωσης.
• Δεν έχει λάβει κοινοτική στήριξη στο πλαίσιο άλλης κοινής οργάνωσης αγοράς κατά τις 5 αμπελοοινικές περιόδους που προηγούνται της αίτησης εκρίζωσης.
• Η σχετική έκταση δεν έχει φυτευτεί με χορήγηση δωρεάν δικαιώματος φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό κατά τις 10 αμπελοοινικές περιόδους που προηγούνται της αίτησης εκρίζωσης.

Δήμαρχος ανακάλυψε φανταστικές βροχές και πλημμύρες στην πόλη του για να πάρει κονδύλια για δημόσια έργα.

Όλη η ιστορία ήταν μια φάρσα δήλωσε ο Εισαγγελέας
Καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες και κατολισθήσεις εμπνεύστηκε ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης της Βραζιλίας και κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με σκοπό να λάβει αποζημίωση για την... ανύπαρκτη φυσική καταστροφή. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ο εισαγγελέας Μπρούνο Γκοντίζου Τεϊσέιρα θεώρησε "παράξενες" τις πληροφορίες που του έδωσε ο Αντεμάρ Πίντου Ρόσα, ο δήμαρχος της πόλης Γκουαραντίνγκα, ο οποίος υποστήριζε ότι επί τρεις ημέρες, στις 15, 16 και 17 Ιουνίου, έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή. Ο δήμαρχος ανέφερε
μεταξύ άλλων ότι σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι δρόμοι πλημμύρισαν και καταστράφηκαν σπίτια και γέφυρες -- μόνο που όλες οι καταστροφές ήταν απλώς στη φαντασία του. Για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία ο εισαγγελέας απευθύνθηκε στο Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και ανακάλυψε ότι το συγκεκριμένο τριήμερο δεν έριξε ούτε σταγόνα: μόλις 0,2 χιλιοστά βροχής και όχι 280, όπως υποστήριζε ο Ρόσα. Ένας κάτοικος της περιοχής επιβεβαίωσε ότι η τελευταία φορά που έβρεξε στην περιοχή ήταν τον Μάρτιο. "Αυτές οι βροχές δεν υπήρξαν ποτέ. Όλη η ιστορία ήταν μια φάρσα" είπε ο εισαγγελέας μιλώντας στην ιστοσελίδα Globo. Διευκρίνισε μάλιστα ότι ο δήμαρχος σχεδίασε την απάτη με σκοπό να λάβει το ποσό των 2 εκατομμυρίων ρεάλ (περίπου 900.000 ευρώ) από την κεντρική κυβέρνηση. Τα χρήματα θα δίνονταν πάντως για... καλό σκοπό, για δημόσια έργα που όμως είχαν ανατεθεί, χωρίς διαγωνισμό, σε μία εταιρεία. Η σύμβαση με την εταιρεία προέβλεπε την κατασκευή δέκα σπιτιών, δύο γεφυρών και δρόμων μήκους 50 χιλιομέτρων, Το υπουργείο ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του δημάρχου. Εάν κριθεί ένοχος θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα και μπορεί να καθαιρεθεί από τα καθήκοντά του.

Δήμος Μεσσήνης – Από το πουθενά …εμφανίστηκε Αναστασόπουλος !

Στον Δήμο Πύλου –Νέστορος … οι του ΠΑΣΟΚ σφυρίζουν αδιάφορα προτείνοντας τον «άγνωστο » στον Δήμο ..Κανάκη !!
Ανατρέπεται το πολιτικό σκηνικό της Μεσσήνης από την απόφαση της Ρηγίλλης να κατεβάσει σαν επίσημο εκπρόσωπο του κόμματος τον Στάθη Αναστασόπουλο ο οποίος προοριζόταν για ..αντιπεριφερειάρχης στην θέση του Σωτ. Παναγιωτόπουλου ο οποίος είχε εκδηλώσει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας αλλά τελικά «κτυπά την θέση » της Περιφέρειας . Η Κάθοδος Αναστασόπουλου αναμένεται να προκαλέσει «θύελλα » στον χώρο της ΝΔ στον Δήμο Μεσσήνης παρόμοια με την θύελλα που προκάλεσε και προκαλεί η υποψηφιότητα Τζώρτζη στον χώρο του Τοπικού ΠΑΣΟΚ.
Στον Δήμο Πύλου –Νέστορος η στήριξη Καφαντάρη δίνει πόντους στην διεκδίκηση του Δήμου Πύλου με αξιώσεις ενώ από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ σφυρίζουν αδιάφορα.. έχοντας να επιλέξουν μεταξύ ενός μάχιμου αυτοδιοικητικού του Δημάρχου Νέστορος Τάσου Τσορώνη και του κου Κανάκη …αγνώστων λοιπών στοιχείων με προσωπικότητα …τοπικής εμβέλειας μια στήριξη που εάν δοθεί τελικά θα οδηγήσει τον Δημήτρη Καφαντάρη σε ….εκλογικό περίπατο

4.000.000 ευρω του Τζόκερ στα Καλάβρυτα

Τυχερός και στην Μεσσηνία
4.000.000 ευρω κερδίζει το τυχερό δελτίο του Τζόκερ που κληρώθηκε χθές βράδυ και το οποίο βρίσκεται στην τσέπη κάποιου υπερτυχερού από τα Καλάβρυτα. Το δελτίο παίχτηκε στο πρακτορείο του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΑΦΟΥ στην περιοχή των Καλαβρύτων. Επίσης, στη 2η κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν τρία τυχερά δελτία που το καθένα κερδίζει το ποσό των € 95.182,01. Τα εν λόγω δελτία παίχτηκαν στα πρακτορεία των κκ. ΠΟΥΡΓΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ & ΠΟΥΡΓΙΑΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον ΒΟΛΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, του κ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΙΩΑΝΝΗ στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και στο πρακτορείο του κ. ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Οι τυχεροί αριθμοί είναι:
3, 27, 32, 33, 37 ΤΖΟΚΕΡ: 14

Σε λειτουργία το Facebook "Places"

Η νέα λειτουργία προκαλεί ήδη αντιδράσεις
Τη δυνατότητα να γνωστοποιούν το μέρος στο οποίο βρίσκονται ανά πάσα στιγμή θα μπορούν οι χρήστες του Facebook, μέσω της νέας υπηρεσίας "Places", που προσφέρει η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, παρουσίασε την υπηρεσία ως μια λειτουργία που "θα βοηθήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν συνδεδεμένοι οπουδήποτε πηγαίνουν, και όχι μόνο μέσα από τον υπολογιστή τους". Η νέα υπηρεσία
προκαλεί ήδη αντιδράσεις, ιδιαιτέρως όλων όσοι υποστηρίζουν ότι θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό απόρρητο του χρήστη. Η υπηρεσία αρχικώς θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσα από εφαρμογή Facebook στο iPhone. Το Facebook διαθέτει ήδη 150 εκατομμύρια χρήστες των υπηρεσιών της μέσω κινητού τηλεφώνου.

Σε ετοιμότητα για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών

Ενισχύονται οι άνεμοι μέχρι την Δευτέρα
Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αντιμετωπίζουν σήμερα οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Εύβοιας, Σάμου και Χίου, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων μέχρι και τη Δευτέρα. Απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς τοποθεσίες στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ παρακαλούνται οι πολίτες
να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ. α.

Oοριστική η διαγραφή του Χρ. Μαρκογιαννάκη από τη ΝΔ

Έγινε δεκτή η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά
Την οριστική διαγραφή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τη ΝΔ αποφάσισε απόψε ομόφωνα η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ιωάννη Τραγάκη. Η επιτροπή έκανε δεκτό το σκεπτικό του προέδρου του κόμματος Α. Σαμαρά και έκρινε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης με την εν γένει στάση και συμπεριφορά του θέτει εαυτόν εκτός κόμματος.

19.8.10

Σε διαθεσιμότητα ειδικοί φρουροί λόγω φωτογραφιών στο Facebook

Πιστόλια , κινητά τηλέφωνα και σκόνη ….αλεύρι πάνω στο τραπέζι
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο ειδικοί φρουροί οι οποίοι είχαν αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες τους, στις οποίες πόζαραν με τα υπηρεσιακά τους όπλα, κινητά τηλέφωνα και λευκή σκόνη.. Οι ειδικοί φρουροί της ελληνικής αστυνομίας, ηλικίας 26 και 28 ετών, παραπέμφθηκαν επίσης στη Δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για διέγερση και πρόκληση στην τέλεση κακουργήματος, ενώ παράλληλα διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση. Συγκεκριμένα οι ειδικοί φρουροί μαζί με μια 28χρονη αλλοδαπή είχαν αναρτήσει φωτογραφίες στο facebook
στις οποίες εμφανίζονταν οι ίδιοι να κάθονται σε ένα τραπέζι πάνω στο οποίο είχαν δυο πιστόλια, χαρτονομίσματα, κινητά τηλέφωνα και λευκή σκόνη.O ένας από τους δύο έκανε κίνηση η οποία παραπέμπει σε χρήση ναρκωτικών. Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί στο σπίτι ενός από τους δύο, τα όπλα ήταν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια, τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα και η σκόνη ήταν αλεύρι. Oι ίδιοι είπαν ότι ήταν όλο αυτό ένα αστείο και απέσυραν τις φωτογραφίες όταν κατάλαβαν ότι θα υπάρξουν συνέπειες.Όμως ο ένας διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μήνυση κατά αγνώστου ισχυριζόμενος ότι άγνωστος είχε κατασκευάσει και αναρτήσει αυτές τις φωτογραφίες.

Πληρώνουμε ακριβότερα κατά 88% την οδοντόκρεμα !!

Οργιάζει η κερδοσκοπία στην Ελλάδα
Αίσθηση προκαλεί έρευνα της γενικής γραμματείας εμπορίου του υπουργείου οικονομίας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα πουλά ακριβότερα απ όλες τις χώρες της ευρωπαικής ένωσης τα προιόντα των πολυεθνικών εταιριών. Όπως αποκαλύπτει το Βήμα τα απορρυπαντικά είναι ακριβότερα κατά 96% οι οδοντόκρεμες 88%, το παιδικό γάλα σε σκόνη 83 η κρέμα χεριών 68 και η μπύρα κατά 39%. Αντιθέτως με τις τιμές των διεθνών επώνυμων προϊόντων, η χώρα μας αποδεικνύεται εξαιρετικά φτηνή στα φρούτα και στα λαχανικά- και μάλιστα με μεγάλη απόσταση από τις άλλες χώρες.
Είναι γνωστό ότι οι πολυεθνικοί όμιλοι προϊόντων ευρείας κατανάλωσης αποσπούν από την ελληνική αγορά ένα σημαντικό μέρος - ανάλογα βεβαίως με το μέγεθός της- της διεθνούς κερδοφορίας τους, ενώ παράλληλα δεν έχουν το «άλλοθι» των υψηλών παροχών προς τις αλυσίδες των σουπερμάρκετ, δεδομένου ότι η ισχυρή διαπραγματευτική τους θέση έναντι των αλυσίδων τούς παρέχει τη δυνατότητα κατά τεκμήριο να επιβάλλουν τις θέσεις τους. Η συντριπτική πλειονότητα των επί μέρους αγορών στις οποίες οι πολυεθνικοί όμιλοι δραστηριοποιούνται έχει ολιγοπωλιακή ή και μονοπωλιακή σύνθεση και ως εκ τούτου το παιχνίδι γίνεται με «σημαδεμένη τράπουλα». Η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (οι τιμές αποτυπώνονται χωρίς τον ΦΠΑ και τις προωθητικές ενέργειες, είναι δηλαδή «καθαρές») αφορά διεθνή προϊόντα ευρείας κατανάλωσης περίπου 20 πολυεθνικών ομίλων και έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής του transfer pricing, δηλαδή του ελέγχου των ενδοομιλικών συναλλαγών. Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου ο έλεγχος έχει κιόλας αρχίσει, ενώ όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές «στους υποβληθέντες φακέλους υπάρχουν ήδη ευρήματα και είμαστε μόνο στην αρχή». Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, υπάρχουν προϊόντα που πωλούνται ακόμη και σε διπλάσια τιμή στην Ελλάδα απ΄ ό,τι π.χ. στη Γερμανία ή εταιρείες που δουλεύουν με μεικτό περιθώριο κέρδους από 40% ως και 60%. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το transfer pricing αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία που διαθέτει το υπουργείο Οικονομίας για να βάλει σε κίνηση τη διαδικασία μείωσης των τιμών. Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να περάσει νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του καμποτάζ) με την οποία θα συσταθούν μεικτά κλιμάκια ελέγχου των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομίας και του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να γίνεται ο έλεγχος πιο αποτελεσματικός, ενώ πρόκειται να προσληφθούν και εξειδικευμένοι εξωτερικοί συνεργάτες. Επίσης, απέκτησε το σύστημα «Αmadeus»- που έχουν όλες οι αντίστοιχες Αρχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης- με το οποίο είναι δυνατός ο έλεγχος της αξιοπιστίας των στοιχείων που υποβάλλουν οι πολυεθνικές εταιρείες στο υπουργείο και με αυτά δικαιολογείται η διαμόρφωση των συγκεκριμένων τιμών. Εξάλλου, μια ομάδα δέκα υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου έχει εκπαιδευτεί από τον Σύνδεσμο Ορκωτών Ελεγκτών για να μπορεί να ελέγχει τις ενδοομιλικές συναλλαγές. Το μέτρο αυτό το έχουν συστήσει επανειλημμένως ο ΟΟΣΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζεται σε 45 χώρες παγκοσμίως, ενώ σε επίπεδο ΕΕ το έχουν εφαρμόσει ήδη 16 κράτη. Και τούτο διότι περίπου το 60% των εμπορικών συναλλαγών στα αναπτυγμένα κράτη υπολογίζεται ότι πραγματοποιείται μεταξύ εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών. Σύμφωνα με το transfer pricing, οι πολυεθνικοί όμιλοι πρέπει να είναι σε θέση να τεκμηριώσουν τις τιμές των προϊόντων τους στις συναλλαγές που έχουν από μητρική σε θυγατρική εταιρεία. Και προφανής στόχος είναι ο εντοπισμός τυχόν υπερτιμολογήσεων των ενδοομιλικών συναλλαγών- διογκώνεται τεχνητά το κόστος των προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται με συνέπεια να εμφανίζεται ως αναγκαία και δικαιολογημένη η αύξηση των τιμών πώλησης προς τους τελικούς καταναλωτές.

Αποτροπή αυτοκτονίας 38χρονου μέσω διαδικτύου.

Παρακολουθείται πλέον από ψυχολόγους
Την αυτοκτονία ενός 38χρονου κατοίκου Πάτρας, απέτρεψε η παρέμβαση της αστυνομίας και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κλίμακα" σήμερα το πρωί. Ο 38χρονος δημοσίευε στο διαδίκτυο μηνύματα στα οποία ανέφερε, ότι θα τερματίσει τη ζωή του κάτω από το βάρος οικογενειακών προβλημάτων. Παρενέβη η Ειδική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας, και μαζί με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ήρθαν σε επαφή με τον 38χρονο και κατάφεραν να τον μεταπείσουν. Όπως έγινε γνωστό, ο 38χρονος παρακολουθείται τώρα από ψυχολόγο και είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν να θέσει τέρμα στη ζωή του.

Οι υποψήφιοι που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία στν Μεσσηνία

Αυτοί είναι …..οι εκλεκτοί της ΝΔ στην Μεσσηνία
Με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία γνωστοποιεί τα χρίσματα που δίνει σε υποψηφίους δημάρχους στους δήμους της Μεσσηνίας
Α/Α ΔΗΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
1 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2 ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
3 ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ
4 ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Συνήγορος του Παιδιού για Ίντερνετ καφέ

Όχι στην γενική απαγόρευση
Το κείμενο με τα συμπεράσματα της δημόσιας διαβούλευσης και τις προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού για το θέμα της εισόδου στα Ίντερνετ καφέ από ανηλίκους, εστάλη στα αρμόδια υπουργεία και τη Βουλή. Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του Πολίτη προχώρησε τον περασμένο χρόνο σε ανοικτή διαβούλευση με παιδιά, γονείς και φορείς εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων και παραγόντων της πολιτικής ζωής, για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για την ψυχική και τη σωματική υγεία των ανηλίκων η χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβασή τους στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ καφέ.
Παράλληλα, ερευνώντας το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, διαπίστωσε ότι δεν υφίστανται νομοθετικές προβλέψεις σε ισχύ, για την είσοδο και χρήση υπηρεσιών σε τέτοιου είδους καταστήματα από ανηλίκους. Ο Συνήγορος είναι αντίθετος με μια γενική απαγόρευση της πρόσβασης ανηλίκων στα εν λόγω καταστήματα και της χρήσης των υπηρεσιών τους, οι οποίες -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να αξιοποιούνται θετικά για την εκπαίδευση, ενημέρωση, επικοινωνία και ψυχαγωγία τους. Όμως, έκρινε ότι πρέπει να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας των ανήλικων χρηστών και αφού προχώρησε σε δημόσια διαβούλευση έθεσε προς συζήτηση στα ενδιαφερόμενα μέρη κάποια βασικά μέτρα προστασίας, όπως η καθιέρωση υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης των γονέων ή κηδεμόνων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα καταστήματα αυτά, τη μέγιστη ώρα που θα μπορεί να παραμένει εκεί ένας ανήλικος κ.λπ.

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημ.Δράκου για ΝΕΛΕ

Όχι στην μεταφορά των ΝΕΛΕ στους Δήμους
Τη δυσαρέσκειά του για τη μεταφορά των υπηρεσιακών μονάδων Λαϊκής Επιμόρφωσης και του προσωπικού τους από τις περιφέρειες στους δήμους, εξέφρασε με επιστολή του προς τους υπουργούς Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος. Σύμφωνα με τον κ. Δράκο, στο σχέδιο νόμου "Ανάπτυξη της δια βίου μάθησης" αναφέρεται ότι, μεταφέρονται οι υπηρεσιακές μονάδες Λαϊκής Επιμόρφωσης και το προσωπικό τους στους Δήμους των πρωτευουσών των Νομών. Κατά τον πρόεδρο της ΕΝΑΕ η μεταφορά αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα θεσμικά,
λειτουργικά, ενώ επίσης, θα προκαλέσει προβλήματα και στο ανθρώπινο δυναμικό. Συγκεκριμένα, ο κ. Δράκος αναφέρει ότι:"με την κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε), μιας αυτοτελούς δομής με ευέλικτη λειτουργία, αφαιρείται η δυνατότητα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να συντονίζει, να σχεδιάζει και να οργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα ευρύτερης δυναμικής και εμβέλειας. Προγράμματα που θα αναφέρονται σε περιφερειακά τουριστικά θέματα, σε θέματα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας, σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, σε θέματα εθελοντικής δράσης και συμμετοχής, σε ειδικές πολιτιστικές ομάδες, κ.λ π. κλείνουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ) των Νομαρχιακών Επιτροπών Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε) , μια και δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν αν φύγει το ανθρώπινο δυναμικό τους που εργάζεται σε κρίσιμες θέσεις, όπως Δ/ντες -Δ/ντες κατάρτισης, Συντονιστές, Διοικητικοί Υπεύθυνοι, κ.λ. Πολύ περισσότερο, τώρα που αρχίζουν να εγκρίνονται προγράμματα του ΕΣΠΑ, στα πλαίσια του οποίου έχουν υποβάλλει προτάσεις τα Κ.Ε.Κ των Ν.Ε.Λ.Ε. - συρρικνώνεται ο θεσμός στην πρωτεύουσα του νομού, διαλύεται, δηλαδή, μια επιμορφωτική δομή που καλύπτει όλους τους Δήμους του Νομού".

Γιατροί οδηγήθηκαν στις φυλακές !!

Βαριές καταδίκες για πλαστογράφηση συνταγών
Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και πέντε μηνών για πλαστές συνταγογραφήσεις καταδίκασε σήμερα το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, τον πρώην καθηγητή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλη Τζιγγούνη. Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων και πέντε μηνών, τον Θανάση Παππά, πρώην βοηθό του Β. Τζιγγούνη. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι σε δεύτερο βαθμό, για πλαστογράφηση πολλών συνταγών, βάσει των οποίων γινόταν προμήθεια πανάκριβων φάρμακων για εξωσωματική γονιμοποίηση, τα οποία γράφονταν σε βιβλιάρια ασθενείας γυναικών, που δεν τα είχαν ανάγκη.
Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δυο για τρία χρόνια, καθώς και χρηματική αποζημίωση των ασφαλιστικών ταμείων, που υπέστησαν ζημία. Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια όταν ο Βασίλης Τζιγγούνης ήταν διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Και οι δύο πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές, αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους, η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δικηγόροι των καταδικασθέντων, θα υποβάλουν αίτημα αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Πέντε οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε Καραντίνα μονάδες αίματος σε νοσοκομεία της Μακεδονίας
Καλπάζει ο ιός του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε πέντε. Οι συνεχιζόμενες υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για να εμφανίζονται σμήνη κουνουπιών, ενώ οι ειδικοί περιμένουν κρούσματα μέχρι και τα τέλη Σεπτέμβρη. Τελευταίο θύμα των μολυσμένων κουνουπιών είναι ένας 70χρονος που προσβλήθηκε από εγκεφαλίτιδα. Επιπλέον αντιμετώπιζε κι άλλα προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά, οι ασθενείς φτάνουν τους 77 και μόνο χθες διαγνώσθηκαν άλλα 13 κρούσματα! Από τους ασθενείς νοσηλεύονται
οι 29, 8 εκ των οποίων -όλοι ηλικιωμένοι- σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Με απόφαση των αρχών σταμάτησαν οι αιμοληψίες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε καραντίνα έχουν τεθεί μονάδες αίματος που συλλέχθηκαν στα νοσοκομεία Λάρισας, Βέροιας, Κατερίνης, Γιαννιτσών και Κιλκίς. Η καραντίνα ισχύει μέχρι να γίνει μοριακός έλεγχος, ενώ αποκλείονται από την αιμοδοσία για διάστημα 28 ημερών όσοι υποψήφιοι αιμοδότες διαμένουν ή επισκέφτηκαν έστω και για μία φορά τις περιοχές όπου σημειώθηκαν κρούσματα της λοίμωξης. Η καραντίνα έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα στα συγκεκριμένα νοσοκομεία, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για άμεσο μοριακό έλεγχο. Παράλληλα, η καραντίνα έχει οδηγήσει και στην αναβολή προγραμματισμένων μεταγγίσεων σε ασθενείς με μεσογειακή αναιμία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι κλιματικές αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα τέτοιου είδους επιδημίες,αφού τα έντομα που μεταφέρουν νόσους έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής. Ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε είναι να... αποφεύγουμε τα κουνούπια! Έτσι, οι επιστήμονες συνιστούν την χρήση εντομοαπωθητικών, αντικουνουπικών πλεγμάτων (σίτες) και ρούχα που καλύπτουν μεγάλο μέρος της επιφάνειας του σώματος.Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μόνο στο 1% των περιπτώσεων μπορεί να εμφανιστεί εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα, που μπορεί να αποβεί μοιραία ειδικά για τους ηλικωμένους και όσους έχουν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Στην Πολεοδομία ο φάκελος για το Κέντρο Υγείας Αίπειας

Το κέντρο θα λειτουργήσει στις αποθήκες του ΑΣΟ στον Άγιο Ανδρέα
Στην Πολεοδομία Καλαμάτας κατατέθηκε χθες ο φάκελος για την έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας στο Δήμο Αίπειας Μεσσηνίας. Το Κέντρο Υγείας θα λειτουργήσει στο χώρο που βρίσκονται οι παλιές αποθήκες του ΑΣΟ στον Άγιο Ανδρέα, με την επίβλεψη και την ευθύνη του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Έφθασε ο κόμπος στο χτένι – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.com
Δώστε όποια πληροφορία έχετε για τους εμπρηστές στις αρμόδιες αρχές !
Αγαπητοί αναγνώστες σας ευχαριστώ για τα μηνύματα συμπαράστασης που μου στέλνετε αλλά το πρόβλημα δεν είναι η καταστροφή της ιδιοκτησίας μου το πρόβλημα είναι ότι η Μεταμόρφωση ζει κάτω από ένα καθεστώς φόβου και τρόμου . Πρέπει σαν ελεύθεροι πολίτες να μην σκύβουμε το κεφάλι μην είμαστε ραγιάδες . Όποιος ή όποια γνωρίζει κάποιο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην σύλληψη του δράστη ή των δραστών των διαδοχικών εμπρησμών που σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή την τελευταία Δεκαετία στην Πανέμορφη Μεταμόρφωση μην διστάσει να το καταθέσει στις αρμόδιες αρχές . Η Μεταμόρφωση δεν αντέχει άλλους εμπρησμούς δεν αντέχει άλλο εξευτελισμό στο Πανελλήνιο. Οι δράστες ή ο δράστης πρέπει να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη και ας αποφασίσει αυτή για το έργο τους και τις πράξεις τους

Δραματική η κατάσταση στην αγορά: Δεν υπάρχει …σάλιο !

Εννέα στις Δέκα επιχειρήσεις δεν έχουν χρήματα να κινηθούν!
Δραματική είναι πλέον η κατάσταση χιλιάδων επιχειρήσεων, καθώς το 86% δηλώνει πως δεν έχει χρήματα για να κινηθεί. Την ίδια ώρα, τα έσοδα από τον τουρισμό έκαναν «βουτιά» κατά 16% με χειρότερο μήνα τον Ιούνιο, ενώ οι άνεργοι που γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ αυξήθηκαν κατά 98.834! Σύμφωνα με έρευνα - σοκ του ΕΒΕΑ, οι εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις της Αθήνας δεν έχουν ρευστό, ενώ τα τραπεζικά δάνεια είναι από δύσκολα έως ανύπαρκτα και ο τζίρος τους στα. χαμηλότερα επίπεδα .Συγκεκριμένα,
από τις 523 επιχειρήσεις που πήραν μέρος στην έρευνα το 86% δήλωσε πως δεν έχει χρήματα, το 51% είναι στο «κόκκινο» και το 89% φεύγει με άδεια χέρια όταν πάει για δάνειο στα γκισέ των τραπεζών. Την κατάσταση ασφυξίας στην αγορά αποτυπώνουν και τα έσοδα από τον τουρισμό, που μειώθηκαν κατά 11,9% το τελευταίο εξάμηνο και κατά 24% εντός διετίας. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, οι εισπράξεις από τουριστικές υπηρεσίες ανήλθαν στα 1,17 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 15,7% σε σχέση με πέρυσι.

Εξανάγκαζαν 29χρονο ανάπηρο να επαιτεί

Τον έφεραν για αγροτικές δουλειές και τον έβγαλαν στην επαιτεία
Ζευγάρι αλλοδαπών, που κατηγορείται ότι προωθούσε στην επαιτεία 29χρονο με προβλήματα αναπηρίας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί συνέλαβαν, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, 63χρονο υπήκοο Ρουμανίας, διότι λίγο νωρίτερα επιτέθηκε και χτύπησε με τσεκούρι τον 29χρονο συμπατριώτη του, από τον οποίο άρπαξε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα
που ακολούθησε, ο 63χρονος είχε μεταφέρει προ τετραμήνου το θύμα στη Θεσσαλονίκη, με την υπόσχεση ότι θα του προσφέρει δουλειά σε αγροτικές εργασίες. Η πραγματικότητα, όμως, που βίωσε ο 29χρονος όταν έφτασε στη χώρα μας ήταν τελείως διαφορετική. Ο 63χρονος τον εγκατέστησε σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία και αφού κατακράτησε τα προσωπικά του έγγραφα, τον εξανάγκαζε, από κοινού με 41χρονη υπήκοο Βουλγαρίας, σε επαιτεία. Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες, με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας και εκμεταλλευόμενοι τη σωματική αναπηρία του παθόντα, τον υποχρέωναν σε καθημερινή βάση να επαιτεί και να τους παραδίδει τις εισπράξεις. Κατά τη σύλληψη του 63χρονου, βρέθηκε στην κατοχή του το ποσό των 1.120 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχονταν από την επαιτεία του 29χρονου, ενώ μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του βρέθηκε το τσεκούρι, με το οποίο χτύπησε το θύμα του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου