9.10.10

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στο Ξυλόκαστρο !

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχουν αναφερθεί ζημιές !
Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:05 του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ξυλόκαστρου και σε βάθος 13 χλμ. ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Αύριο η ημερομηνία θα είναι 10.10.10. Τυχαίο;

Την Κυριακή το ημερολόγιο θα δείξει 10.10.10, κάτι που ερμηνεύεται από πολλούς ως "καλός οιωνός" και σπεύδουν να το αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο. !!
10/10/10 θα γράψουν την Κυριακή τα ημερολόγιά μας, κάτι που συμβαίνει μόνο κάθε εκατό χρόνια! Με αφορμή αυτό το γεγονός, σας παρουσιάζουμε την σημασία του αριθμού 10 στην αριθμολογία. Για τον Πυθαγόρα ο αριθμός 10, η "Δεκάς", ήταν "ο τελειότερος όλων των αριθμών", αφού εμπεριέχει όλους τους υπόλοιπους! Αντιστοιχούσε στο σύνολο των νόμων της φυσικής που κράτησαν το σύμπαν ενωμένο και ταυτιζόταν με τον ουρανό, τον κόσμο και τη μοίρα. Σύμφωνα με τους Πυθαγόρειους, ο αριθμός 10 σχημάτιζε ένα... ισοσκελές τρίγωνο, την ονομαζόμενη "δεκαδική τετρακτύς " η οποία θεωρούνταν "πηγή της αιώνιας φύσης". Κύριο χαρακτηριστικό της τετρακτύος (στην εικόνα) είναι ότι το άθροισμα των κουκίδων της, ξεκινώντας με βάση το 1 και προσθέτοντας τους αρχέτυπους αριθμούς από τη βάση μέχρι την κορυφή, μας δίνει τον αριθμό δέκα: 1 + 2 + 3 + 4 = 10 .Παρατηρώντας την προσεχτικά θα δείτε επίσης ότι
αποτελείται από δέκα ισόπλευρα τρίγωνα, το μεγάλο εξωτερικό και εννιά εσωτερικά. Το γεγονός ότι "η τετράς τίκτει την δεκάδα", το ερμήνευαν ως σύμβολο της απόλυτης αλήθειας αφού η δεκάδα είναι η βάση του δεκαδικού συστήματος. Θεωρούσαν λοιπόν πως η "ιερή τετρακτύς της δεκάδας", ήταν το σύμβολο των άγνωστων μυστικών του σύμπαντος.
Την Κυριακή το ημερολόγιο θα δείξει 10.10.10, κάτι που ερμηνεύεται από πολλούς ως "καλός οιωνός" και σπεύδουν να το αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο. Στην Αυστραλία για παράδειγμα αναμένεται ρεκόρ γαμήλιων τελετών αφού εκατοντάδες ζευγάρια που ενδιαφέρονται για την αριθμολογία, επέλεξαν να συνδυάσουν το γάμο τους με τα τρία δεκάρια! Για άλλους πάλι, αποτελεί απλώς μία σύμπτωση που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα!

H Ζωή Λάσκαρη νονά στα Ζωνιανά!

Στο χωριό που απασχόλησε στο παρελθόν τα media για τους ''αντάρτες'' κατοίκους του !!
Ένα από τα τέσσερα κοριτσάκια της οικογένειας Κάββαλου βάφτισε η Ζωή Λάσκαρη στα Ζωνιανά της Κρήτης. Η λαμπερή ηθοποιός έγινε νονά πριν από λίγες μέρες και μόλις τώρα ανέβασε φωτογραφίες από το χαρμόσυνο γεγονός στο facebook... Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, η Ζωή Λάσκαρη είναι για ακόμα μία φορά η επιτομή της κομψότητας και του στυλ. Λαμπερή, μέσα στη λευκή της τουαλέτα, παραβρέθηκε στην εκκλησία του περίφημου χωριού, που απασχόλησε στο παρελθόν τα media για τους ''αντάρτες'' κατοίκους του. Στη συνέχεια μάλιστα χόρεψε με την ψυχή της στο γλέντι μετά τη βάφτιση.

Έκλεβαν αυτοκίνητα και ζητούσαν…. 1.000 ευρώ για να τα επιστρέψουν !!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.!
Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στα Σεπόλια κατηγορούμενοι για «Σύσταση και συμμορία», « διακεκριμένες κλοπές, εκβιάσεις και απάτες κατά συναυτουργία και κατ’εξακολούθηση», παράβαση του Ν. «περί Ναρκωτικών» και του Ν. «περί Αλλοδαπών». Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο είχαν συστήσει σπείρα και διέπρατταν κλοπές οχημάτων. Στη συνέχεια οι δράστες, παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα κλεμμένα οχήματα σε ημεδαπό έγκλειστο των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος μέσα από τη φυλακή εκβίαζε τους ιδιοκτήτες απαιτώντας τη καταβολή του χρηματικού ποσού των 1.000 Ευρώ προκειμένου να τους επιστραφούν τα οχήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν τα επέστρεψαν. Εξιχνιάστηκαν
τρεις περιπτώσεις κλοπών-εκβιάσεων, από τις οποίες αποκόμισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.000 Ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάνναβη βάρους 7,5 γραμμαρίων καθώς και πλήθος αποκομμάτων τραπεζικών συναλλαγών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Βενζινοπώλες …κατεβάζουν τις μάνικες του πετρελαίου θέρμανσης !

Αποφάσισαν …αποχή από την διανομή !
Αποχή από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, η οποία αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στο Αγρίνιο.Η ΟΒΕ ζητά να καταργηθεί η προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου από τους βενζινοπώλες και αναφέρει ότι «παρά τα συνεχή διαβήματα προς το υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση σοβαρών τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου, διαπιστώνουμε όχι μόνο στασιμότητα , αλλά και απροθυμία για την επίλυσή τους». Με το σύστημα που θα εφαρμοστεί και φέτος, τουλάχιστον στην έναρξη της χειμερινής περιόδου, οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το κίνησης, το πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».
Το σύστημα αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένει έως ότου προχωρήσει εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί τρόπος να επιστρέφεται η διαφορά στους καταναλωτές που τη δικαιούνται.

“Κα Μανωλίδου, την έχω π…..ει μαζί σας πολλές φορές” - Κάγκελο η Μανωλίδου !!

 Περιγραφικός ασυγκράτητος θαυμαστής έγραψε στον τοίχο του επίσημου φαν κλαμπ της Ευγενίας Μανωλίδου στο facebook.!!
Είναι όμορφη, sexy, αριστοκρατική και πολυτάλαντη. Η Ευγενία Μανωλίδου, παρουσιάστρια-κριτής-χορεύτρια-μαέστρος, σύζυγος βουλευτή και αμφιλεγόμενη τηλεπερσόνα έχει βάλει φωτιά στην φαντασία των θαυμαστών της. Κάπως έτσι στοίχειωσε η Ευγενία Μανωλίδου τα όνειρα θαυμαστή της στο facebook, ο οποίος δεν δίστασε να μοιραστεί μαζί της τα πιο απόκρυφα μυστικά του. «Γεια σας κυρία Μανωλίδου, σας γνωστοποιώ οτι την έχω παίξει μαζί σας πολλές φορές» έγραψε ο ασυγκράτητος θαυμαστής στον τοιχο του επίσημου φαν κλαμπ της Ευγενίας Μανωλίδου στο facebook. Και επειδή η Ευγενία είναι γλωσσομαθής, το μετέφρασε και σε άπταιστα αγγλικά: «Hello ms Evgenia Manolidou, I want just to inform you that I’ve played her with you». Κάγκελο η Μανωλίδου.

Αποπλάνησε την ανήλικη κόρη της ερωμένης του γνωστός επιχειρηματίας !!

Και τιμωρήθηκε με φυλάκιση επτά μηνών(!)
Ένοχος κρίθηκε γνωστός επιχειρηματίας για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης κόρης της ερωμένης του. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδίκασε τον 50χρονο σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών για το αδίκημα που διέπραξε πριν από πέντε χρόνια. Ο κατηγορούμενος -σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο βασίστηκε στη μαρτυρία ενός 16χρονου σήμερα κοριτσιού- εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η μητέρα του παιδιού, με την οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις, μπαινόβγαινε με άνεση στο διαμέρισμα της γυναίκας και κατά την απουσία της ασελγούσε σε βάρος της 12χρονης τότε κορούλας της. «Το κορίτσι ζήλευε τη μητέρα του και γι’ αυτό έκανε την καταγγελία εναντίον μου. Λέει ψέματα», υποστήριξε μεταξύ άλλων απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας,
ο οποίος δεν αρνήθηκε μόνο την κατηγορία, αλλά και ότι διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με τη μητέρα της ανήλικης μαθήτριας. «Η μητέρα της με παρενοχλούσε, ήθελε να συνάψω σχέσεις μαζί της. Εγώ όμως την απέφευγα. Αλλωστε, εκείνη την περίοδο είχα δεσμό με άλλη γυναίκα. Με την οικογένεια της μικρής είχα καλές σχέσεις, αλλά μόνο φιλικές» ισχυρίστηκε ο 50χρονος.
Το μέρος του επιχειρηματία πήρε η μητέρα της ανήλικης, ενώ αντίθετα ο πατέρας της ήταν καταπέλτης. Η μητέρα όχι μόνο δεν δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, αλλά υπεραμύνθηκε και της αθωότητας του κατηγορούμενου πρώην εραστή της.
«Δεν ξέρω αν η κόρη μου λέει αλήθεια, γιατί το επίμαχο διάστημα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας του χωρισμού μου με τον πατέρα της, το φθινόπωρο του 2005, οπότε την έφερα από την επαρχία να ζήσει μαζί μου στην Αθήνα» είπε καταθέτοντας στο δικαστήριο ως μάρτυρας η μητέρα του κοριτσιού.
«Το παιδί μου δεν λέει ποτέ ψέματα. Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο ερχόμουνα στην Αθήνα για να τη δω. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι στα δώδεκά της ο κατηγορούμενος, που είχε ερωτική σχέση με τη μάνα της, την έβαζε στα πόδια του και τη χάιδευε στο στήθος της» είπε στο δικαστήριο ο πατέρας του κοριτσιού και πρόσθεσε:
«Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα η κόρη μου μου είπε ότι όταν η μάνα της καβγάδιζε μαζί του, έβαζε τη μικρή να τον παίρνει τηλέφωνο προκειμένου να τον πείσει να πάει στο σπίτι τους... Το παιδί μου όλα αυτά τα χρόνια από ντροπή και φόβο δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν την αλήθεια, ούτε και σε εμένα. Μίλησε για πρώτη φορά στην ανιψιά μου, που είναι φίλες, και στη συνέχεια σε εμένα».
Η σχέση της μητέρας της με τον επιχειρηματία συνεχιζόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2009, οπότε η ανήλικη αποκάλυψε στην ξαδέρφη της το μυστικό που τη βασάνιζε πέντε χρόνια.
Καταλυτική στη διαδικασία ήταν και η κατάθεση της παιδοψυχολόγου που εξέτασε την ανήλικη. Σύμφωνα με τα επιστημονικά συμπεράσματά της, όσα της εκμυστηρεύτηκε το κορίτσι δεν αποτελούν αποκύημα της φαντασίας του. «Στη φάση που μου μίλησε ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση και αποκλείεται να μου είπε ψέματα.
Μου έδωσε επαρκείς λεπτομέρειες γι’ αυτό που της συνέβη και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που παρουσίαζε την ασέλγεια ως βιασμό. Αυτό σημαίνει ότι βίωνε τα χάδια του κατηγορουμένου σε βαθμό βιασμού. Αποκλείεται τα συναισθήματα που μου περιέγραψε να ήταν φανταστικά. Είχε βιώσει στο πετσί της μια κατάσταση που πλήγωνε την αθωότητά της» σημείωσε η μάρτυρας. Ετσι, οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου επιχειρηματία έπεσαν στο κενό και το δικαστήριο προχώρησε στην καταδίκη του.espresso

Σε οικονομικό αδιέξοδο το Alter ;

O σταθμός οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 εκατ. Ευρώ !
Η κρίση άρχισε να χτυπάει τα μεγάλα ΜΜΕ. Σε οικονομικό αδιέξοδο έχει περιέλθει ο τηλεοπτικός σταθμός Alter. Οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 εκατ. ευρώ από παρακρατηθέντες φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα. Παρά την......κινητοποίηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την εξέυρεση χρημάτων, δεν φαίνεται αυτή τη φορά να βρίσκεται λύση. Άγνωστες πτυχές της πορείας από τη δημιουργία του σταθμού μέχρι σήμερα στο ρεπορτάζ που ακολουθεί:
Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του Alter έχουν πλέον μεταφερθεί στην εφορία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο τηλεοπτικός σταθμός του Μπουρναζίου έχει περιέλθει σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.
Όλα ξεκίνησαν μετά από ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο του υπουργείου Οικονομικών. Και οι δύο οργανισμοί διαπίστωσαν ότι ο σταθμός οφείλει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.
Μόλις διαπιστώθηκε υπηρεσιακά το ποσόν του χρέους,
ενημερώθηκαν αμέσως υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. "Η υπόθεση έφτασε πολύ ψηλά και λάβαμε εντολή να προχωρήσουμε, παρά το γεγονός ότι στην αρχή υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις. Το θέμα όμως, δεν μπορούσε να κρυφτεί πλέον, γιατί το ήξεραν πάρα πολλοί..." σημειώνει παράγοντας του ΣΔΟΕ. Με βάση όλα τα στοιχεία, η εφορία προχώρησε ήδη σε προσωρινό μπλοκάρισμα του 50% των τραπεζικών καταθέσεων της εταιρείας στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός, καθώς και των μεγαλομετόχων Κουρή και Γιαννίκου.
Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το χρέος του τηλεοπτικού σταθμού προέρχεται από μη απόδοση παρακρατημένων φόρων (20%) και ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στο λογιστήριο του Alter, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν αποδοθεί ο ΦΠΑ και οι παρακρατούμενοι φόροι.
Πριν από λίγες μέρες έγινε εκ νέου έλεγχος στο Alter από το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο. Ο νέος έλεγχος διαπίστωσε ότι η ιδιοκτησία του καναλιού όχι μόνο δεν είχε πληρώσει τις οδειλές της; προς το Δημόσιο αλλά αυτές είχαν σχεδόν διπλασιαστεί.Συγκεκριμένα, μετά από δεύτερο έλεγχο το συνολικό ποσό που οφείλει το Alter μέχρι και τον Αύγουστο του 2010, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται στο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ.
Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις, η εφορία προχώρησε σε "μπλοκάρισμα" του 50% των τραπεζικών καταθέσεων των ιδιοκτητών-μετοχών, καθώς και των λογαριασμών της επιχείρησης. Συνεπώς, για να ξεπεράσει την κρίση, ο τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να καταβάλει άμεσα το 20% των οφειλόμενων χρημάτων.
Καλά πληροφορημένες πηγές, ωστόσο, επιμένουν ότι δεν υπάρχει τέτοια οικονομική δυνατότητα μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.
από το ΚΑΡΦΙ

Γ. Καραμπάτος: Αν δεν είμαστε εμείς το λάδι θα ήταν 1,5 ευρώ…(δοξάστε τον)

Γράφει το www.best-tv.gr/
Από τους δρόμους του λαδιού που φέτος έγιναν σε περιοχές της Bορείου Ευρώπης γύρισε η ομάδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και ο πρόεδρος κάλεσε τα ΜΜΕ του νομού για να δώσει πληροφορίες και αποτελέσματα από το ταξίδι αυτό. Ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπάτος ανέπτυξε μια σειρά επαφών που είχε και που κατά την γνώμη του θα κάνουν καλό στις επιχειρήσεις της Μεσσηνίας διότι όπως είπε έχει ανοίξει αυτός, νέους δρόμους σε προϊόντα στις χώρες αυτές. Ο κ Καραμπάτος χρησιμοποιώντας πολλές φορές την λέξη «πολιτισμός» και ότι
οι δρόμοι του λαδιού έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα, έδωσε την εντύπωση ότι δεν έχει καταλάβει ότι είναι πρόεδρος του Επαγγελματικού- Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και ότι είναι Υπουργός η κάτι άλλο από το Υπουργείο Πολιτισμού κάτι που του επισήμαναν οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι. Σε ερώτηση ποια είναι τα οφέλη από τους δρόμους του λαδιού που κάνει τόσα χρόνια και το προϊόν είναι στην χαμηλή τιμή των 2 ευρώ, ο πρόεδρος πέφτοντας σε αντιφάσεις στην αρχή είπε «τι σχέση έχει αυτό» και στην συνέχεια με αλαζονικό ύφος είπε ότι αν δεν είμαστε εμείς, το προϊόν θα ήταν 1,5 ευρώ αφήνοντας άναυδους τους δημοσιογράφους που στην συνέχεια έβαλαν τα γέλια… Για το θέμα της προβολής του ελαιολάδου στο αεροδρόμιο Καλαμάτας που αναδεἰχθηκε μετά από ρεπορτάζ της τηλεόρασης BEST και φάνηκε ότι σε πρώτο πλάνο και μάλιστα με γευσιγνωσία, βρίσκεται στην ποιο περίοπτη θέση το ελαιόλαδο ΜΙΝΕΡΒΑ που δεν έχει σχέση με την Μεσσηνία, είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα (αν και δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια ούτε καν επιστολή) και μπέρδεψε την συζήτηση με το θέμα των σούπερ μάρκετ χωρίς να θέλει εσκεμμένα να καταλάβει αυτό που του επισήμαναν οι δημοσιογράφοι ότι «στα σούπερ μάρκετ μπαίνει ο κόσμος της περιοχής που και αυτό είναι βασικό, αλλά στα αεροδρόμια της χώρας περνούν όλοι οι πολίτες του κόσμου». Στην συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος του οδοιπορικού αυτού που διήρκεσε από τις 13/9 έως τις 4/10 δηλαδή 22 ημέρες και ταξίδεψαν από την Μεσσηνία 6 άτομα με 3 μοτοσυκλέτες και 1 πουλμανάκι είπε ότι ανήλθε σε 10.000 ευρώ και το κάλυψε με χορηγία της η καπνοβιομηχανία Καρέλια…? Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ Καραμπάτος σε ερώτηση για τα οφέλη των οδοιπορικών αυτών τα παρομοίασε σε εμβέλεια με την ανακάλυψη της Αρχαίας Μεσσήνης…! επιβεβαιώνοντας ότι τελικά μάλλον δεν ξέρει σε ποιόν φορέα προΐσταται και ζει στον κόσμο του…

ΣΟΚ: Το ΙΚΑ στέλνει διαβητικό για ακρωτηριασμό επειδή είναι ακριβά τα ειδικά παπούτσια που χρειάζεται!

Τα παπούτσια – όπως λέει επίσης – ακόμη και αν το δούμε μόνο από στυγνής λογιστικής άποψης, στοιχίζουν ως 400 ευρώ και ο ακρωτηριασμός μπορεί να φτάσει να στοιχίσει ως 70.000 ευρώ!
Όπως αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της Ελλάδας - το οποίο προφανώς πλήρωνε όλα αυτά τα χρόνια και ο ασφαλισμένος που ζητούσε επανειλημένα ειδικά παπούτσια- έκρινε ουσιαστικά ότι δεν μπορεί να του χορηγήσει το αναγκαίο εξάρτημα, γιατί "ήταν πολύ ακριβό". Την καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και προφανώς η περίπτωση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας δεν είναι η μόνη. Το συγκεκριμένο έγγραφο - μνημείο αναλγησίας - αναφέρει ότι “η έκτακτη ειδική επιτροπή της διοίκησης, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερα από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα". Το έγγραφο είναι υπογεγραμμένο – σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ – από την προϊσταμένη του τμήματος Μαρία Ελένη Χάρου…
Μετά από αυτή την πρόβλεψη για σίγουρο ακρωτηριασμό, το ΙΚΑ κάνει και τους υπολογισμούς για να εξηγήσει στον ασφαλισμένο ότι έστω και τα δύο χρονια αρτιμέλειας – αν τα πράγματα εξελιχθούν όντως όπως προκαταβολικά κρίνεται από το ΙΚΑ – δεν το συμφέρουν οικονομικά.
“Η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ιδρύματος ανέρχεται ενδεικτικά στο ύψος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για περίπου 10.000 ασθενείς”, αναφέρεται στο έγγραφο, δείχνοντας πόσο φτηνά αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή και η ποιότητα ζωής από ανθρώπους που φροντίζουν υποτίθεται για το σημαντικότερο αγαθό.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Αθ. Καρούνου, πέραν της αναλγησίας τα στοιχεία που δίνει το ΙΚΑ φανερώνουν και – εγκληματική - άγνοια. “Επικαλούνται στοιχεία που δεν έχουν επιστημονική βάση. Αντίθετα, το παράδειγμα της Γερμανίας έχει δείξει μείωση των ακρωτηριασμών εώς και κατά 85% με την εφαρμογή τριών μέτρων: Της ιατριικής διάγνωσης και παρέμβασης, της χορήγησης θεραπευτικών υποδημάτων και κατάλληλης υπόδυσης και της εκπαίδευσης του ασθενούς” αναφέρει.
Τα παπούτσια – όπως λέει επίσης – ακόμη και αν το δούμε μόνο από στυγνής λογιστικής άποψης, στοιχίζουν ως 400 ευρώ και ο ακρωτηριασμός μπορεί να φτάσει να στοιχίσει ως 70.000 ευρώ!
Στην Ελλάδα κάθε χρόνο ακρωτηριάζονται 2.000 – 3.000 διαβητικοί. Ειδικοί τονίζουν ότι ο ακρωτηριασμός θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί σε πολλές περιπτώσεις με τη σωστή ιατρική αντιμετώπιση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παπούτσια δεν είναι απλά μία “ευκολία” μέχρι ο ασθενής να ακρωτηριαστεί, αλλά θεραπευτικό μέσο με το οποίο ο ασθενής θα μπορούσε να γλιτώσει και τον ακρωτηριασμό.
Ο ακρωτηριασμός στους διαβητικούς – όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ επικαλούμενα επιστήμονες – έρχεται συνήθως μετά από εξέλκωση (πληγή) που ο οργανισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, που δημιουργείται από απλά τραύματα – π.χ. εκδορές από παπούτσι.

Οι τράπεζες …Μπλοκάρουν» τις πιστωτικές κάρτες ...

Απενεργοποιήσεις καρτών ..μέχρι να πληρωθούν - Πουλάνε το χρέος σε εισπρακτικές εταιρείες !!
«Μπλοκάρουν» τις πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες, αν ο καταναλωτής καθυστερήσει -έστω και μία μέρα- να πληρώσει τη δόση του, ενώ βάζουν «χέρι» και στους καταθετικούς λογαριασμούς για να εισπράξουν τα χρωστούμενα, με απόφαση δικαστηρίου.Το σκηνικό στις πιστωτικές κάρτες έχει αλλάξει άρδην, αφού στο «κόκκινο» βρίσκονται 1,2 εκατομμύρια κάρτες, δηλαδή το 20% στο σύνολο των πιστωτικών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Δηλαδή η 1 στις 5 κάρτες δεν πληρώνεται και αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες ψάχνουν 1,8 δισ. ευρώ από...«κόκκινες» οφειλές (στα 9 δισ. ευρώ τα συνολικά υπόλοιπα).
Η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόζεται από το σύνολο των τραπεζών με διαφοροποιήσεις. Το ποσοστό των καρτών που βγαίνει κάθε μήνα εκτός συστήματος -έστω και για λίγα 24ωρα- είναι πολύ υψηλός και φτάνει ακόμα και το 50%. Αλλες τράπεζες «μπλοκάρουν» την κάρτα μόλις λήξει ο λογαριασμός πληρωμής και την ενεργοποιούν εκ νέου μόλις πληρωθεί.
Αλλες απενεργοποιούν την κάρτα αν ο καταναλωτής δεν πληρώσει 2 συνεχόμενες δόσεις (και πάλι η κάρτα ενεργοποιείται μόλις πληρωθεί). Αν τώρα κάποιος καθυστερήσει επί τρεις μήνες την πληρωμή της κάρτας του, η τράπεζα μπορεί να ζητήσει την έκδοση διαταγής πληρωμής από το Πρωτοδικείο. Αν το δικαστήριο εκδώσει απόφαση ότι ο Χ οφείλει ποσό, για παράδειγμα 2.000 ευρώ στην τράπεζα, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει το ελεύθερο αν ο οφειλέτης διατηρεί λογαριασμό κατάθεσης να εισπράξει το ποσό οφειλής. «Χέρι» στον λογαριασμό δεν μπορεί να βάλει η τράπεζα στην περίπτωση που είναι λογαριασμός μισθοδοσίας ή σύνταξης. Οι τραπεζίτες σημειώνουν ότι πρόκειται για «μέτρο προστασίας» των καταναλωτών, αφού τους προφυλάσσουν από νέα διόγκωση της μη εξυπηρετούμενης οφειλής τους.
Οι καταναλωτές, από την πλευρά τους, θεωρούν ότι το «μέτρο είναι εξαιρετικά σκληρό και άδικο». Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι οι τράπεζες χρεώνουν «πέναλτι» της τάξης του 8% με 9% στην περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση πιστωτικού ορίου.
Δηλαδή αν κάποιος ξεπεράσει κατά 500 ευρώ το πιστωτικό του όριο, πέρα από τον τόκο που αναλογεί στο ποσό θα πληρώσει και πέναλτι ύψους 40 με 45 ευρώ. Το πέναλτι υπήρχε και στο παρελθόν, μόνο που δεν ξεπερνούσε το 1% με 1,5%.
Στα 9 δισ. ευρώ (από 10 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009) είναι σήμερα τα συνολικά υπόλοιπα από πιστωτικές κάρτες και οι καθυστερήσεις στο σύνολο της αγοράς διαμορφώνονται στο 20% με ανοδική τάση. Οι κόκκινες οφειλές έχουν φτάσει στα 1,8 δισ. ευρώ. Για το 2011 τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών θα μειωθούν στα 8 δισ. ευρώ και «βλέπουν» περιορισμό των επισφαλειών από το 2ο εξάμηνο του 2011.
Μετά από 3μηνη καθυστέρηση πληρωμής
Εξώδικα και διαταγές πληρωμής

Στην τραπεζική αγορά είναι κοινό μυστικό πως από την αρχή του έτους οι δικαστικοί επιμελητές δεν προλαβαίνουν να επιδίδουν εξώδικα σε κατόχους καρτών, επειδή έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν τις δόσεις τους επί 3 μήνες.
Συγκεκριμένα, με τα εξώδικα οι τράπεζες ζητάνε από τους πελάτες τους:
* Να εξοφλήσουν το συνολικό ύψος της οφειλής, πλέον τόκων και εξόδων μέσα σε διάστημα 5 ημερών από την επίδοση του δικόγραφου.
* Να επιστρέψουν την πιστωτική τους κάρτα.
* Σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθεί δικαστικά η είσπραξη της οφειλής με τον νόμιμο τόκο και θα ενεργηθεί εναντίον σας κάθε νόμιμο μέσο. Και ακολουθούν τα τηλέφωνα της τράπεζας.
«Τα εξώδικα», λένε χαρακτηριστικά τα τραπεζικά στελέχη, «αποτελούν ένα μέσο πίεσης για να προσέλθει ο οφειλέτης σε διακανονισμό και συνεχίζουν: Το 80% των οφειλετών συμφωνεί σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, το χρέος παύει να ανατοκίζεται και ρυθμίζεται η εξόφλησή του με μηνιαίες δόσεις που είναι ύψους π.χ. 250 ευρώ για οφειλή 10.000 ευρώ».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2011 είναι «παγωμένοι» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ενώ δεν προχωρούν κατασχέσεις για οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ.
Μέχρι να πληρωθούν -Απενεργοποιήσεις καρτών
Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των πιστωτικών καρτών και οι τράπεζες υιοθέτησαν το μέτρο της απενεργοποίησης της κάρτας.
Η κάρτα «μπλοκάρεται» ακόμα και αν καθυστερήσει η πληρωμή της μία μέρα, καθώς το on line σύστημα της κάθε τράπεζας «βλέπει» τις εντολές που έχει από τη διοίκηση και τις εκτελεί αυτόματα. Ετσι μόλις πληρωθεί η ελάχιστη καταβολή, η κάρτα ενεργοποιείται και πάλι.
Ρυθμίσεις
Πουλάνε το χρέος σε εισπρακτικές εταιρείες
Οι τράπεζες διαγράφουν τα καθυστερούμενα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών σε διάστημα από 100 μέρες μέχρι και 3 χρόνια. Δηλαδή διαγράφουν την οφειλή από τα βιβλία τους, τη «γράφουν» ως ζημία και πουλάνε το χρέος σε εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες αρχίζουν το «στενό μαρκάρισμα» του οφειλέτη, για να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι οι καταναλωτές που, αν και ενήμεροι στις οφειλές τους, προχωρούν σε ρύθμιση με την τράπεζα, προκειμένου να πληρώνουν χαμηλότερη μηνιαία δόση.
Επίσης, οι τράπεζες βρίσκονται σε αναμονή, καθώς είναι σε εξέλιξη το νέο πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών. Περιμένουν, λοιπόν, να δουν πόσοι θα κάνουν χρήση των ρυθμίσεων του νόμου. Ωστόσο τα τραπεζικά στελέχη διευκρινίζουν πως αν ο οφειλέτης έχει περιουσία (εξαιρείται η κύρια κατοικία), είναι υποχρεωμένος να εκποιήσει τυχόν ακίνητα, οικόπεδα κ.λπ. για να εξοφλήσει το χρέος του σε βάθος 20ετίας.
Οι ενήμερες
Ταυτόχρονα «τρέχουν» τα προγράμματα ρυθμίσεων που έχουν σε ισχύ οι τράπεζες και τα οποία, όπως λένε τα τραπεζικά στελέχη, «πάνε πολύ καλά». Εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα έχει πάει σε ρύθμιση ή μεταφορά το 25% των ενήμερων πιστωτικών καρτών.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο αριθμός των πιστωτικών καρτών (σε απόλυτα νούμερα) θα μειωθεί κατά 10% με 15%, δηλαδή από τα 6 εκατ. πιστωτικές που είναι ενεργές θα μείνουν τα 5 εκατ. κάρτες. Μάλιστα, όπως λέει επικεφαλής καταναλωτικής πίστης μεγάλης τράπεζας, οι νέες κάρτες που θα εκδοθούν το 2011 θα είναι πολύ λιγότερες από εκείνες που θα βγουν εκτός κυκλοφορίας. Εφης Καραγεώργου ΕΘΝΟΣ.

Στην ορεινή Αρκαδία ο Αντώνης Σαμαράς !!

Ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι είναι καθηλωμένος ο κόσμος, αλλά θέλει αισιοδοξία για να προχωρήσουμε. !!
Από νωρίς το πρωί σήμερα ξεκίνησε την περιοδεία του στην ορεινή Αρκαδία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο,το γραμματέα του κόμματος Α. Λυκουρέντζο και κομματικά στελέχη.
Ο κ. Σαμαράς αρχικά μετέβη στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, όπου η Αδελφότητα Δημητσανιτών πραγματοποιεί σήμερα δωρεάν εξετάσεις στους πολίτες της Γορτυνίας, με κλιμάκιο γιατρών που έχει φέρει.
Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με τους πολίτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην αγορά της Κωμόπολης κι ακολούθως στη Στεμνίτσα, όπου έλκει την καταγωγή του και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής…
Ο αρχηγός της ΝΔ μιλώντας με πολίτες στη Δημητσάνα είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική μέρα γι αυτόν που βρίσκεται σε μιά πόλη με σημαντικότατη ιστορία.
Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι "θα πρέπει αυτός ο προεκλογικός αγώνας να αποτελέσει την αρχή μιας γενικότερης αλλαγής, αλλαγής σελίδας και πορείας, για τη δημιουργία μιας Ελλάδας της ελπίδας κι αυτή η αλλαγή θα γίνει με την ψήφο στις εκλογές του Νοεμβρίου".
Ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι είναι καθηλωμένος ο κόσμος, αλλά θέλει αισιοδοξία για να προχωρήσουμε.
Γι αυτό,είπε,είμαι εδώ , για να μεταφέρω το μήνυμα ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, της ανάπτυξης και της εξόδου από την κρίση και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν στις εκλογές τους ανθρώπους που στηρίζει η ΝΔ και να δώσουν θετική ψήφο στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο, για τον οποίο μίλησε για άλλη μια φορά με εγκωμιαστικά λόγια.

«Να ξανακερδίσουμε τον Έλληνα φοιτητή»

Γράφει η Νάντια Γιαννακοπούλου !
Η παιδεία δεν είναι μόνο το καθοριστικό μέγεθος για την καταξίωση και την ισχύ μιας κοινωνίας στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του 21ου αιώνα. Είναι, επιπλέον, ένα ισχυρότατο μέσο για την επίτευξη του στόχου της κοινωνικής συνοχής, μέσω του κλεισίματος του γνωστικού χάσματος εντός της κοινωνίας. Με άλλα λόγια, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο μείωσης των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.
Κατά το παρελθόν, έχουν επιχειρηθεί διάφορες «μεταρρυθμίσεις» στην εκπαίδευση. Αποτελεσματικές και μη, δεν ανταποκρίνονται πλέον στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας, καθώς οι εξελίξεις στην παγκόσμια κοινωνία της γνώσης είναι ραγδαίες και το ελληνικό πανεπιστήμιο αδυνατεί εμφανώς να τις παρακολουθήσει. Η ασφυκτική εξάρτηση από το Υπουργείο Παιδείας, η υποχρηματοδότηση, η γραφειοκρατία, η λιγότερο από στοιχειώδης διασύνδεση με την αγορά εργασίας και οι πολυετείς και χαλαρές σπουδές αποτελούν μερικά μόνο σημεία της κρίσης, η οποία απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.
Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα πανεπιστήμιο το οποίο δεν παρέχει ούτε τα στοιχειώδη στον φοιτητή, δεν στηρίζει την έρευνα, δεν προωθεί την επιστήμη και εν τέλει παρέχει πτυχία περιορισμένης αξίας και περιορισμένες προοπτικές για το μέλλον, σε νέους με απεριόριστες δυνατότητες.
Η διαπίστωση, συνεπώς, ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο χρειάζεται να ξαναχτιστεί βήμα - βήμα, είναι ένα δεδομένο, το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση. Η πρόταση της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο είναι ξεκάθαρη. Θέτει ως απόλυτη προτεραιότητά την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, με το παρόν και το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα να διαρθρώνεται γύρω από τα δημόσια ιδρύματα. Επενδύει κοινωνικά σε ένα αυτοδιοικούμενο, επαρκώς χρηματοδοτούμενο, αναβαθμισμένο και διεθνοποιημένο δημόσιο πανεπιστήμιο με αυτοτέλεια, συμμετοχική λειτουργία, αναμορφωμένα προγράμματα σπουδών και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Ένα πανεπιστήμιο που θα συνδυάζει τις σημερινές κορυφαίες κατακτήσεις των ελληνικών ΑΕΙ όπως η ίση πρόσβαση και ο δημόσιος χαρακτήρας του, με τα πλεονεκτήματα μιας ουσιαστικής αυτοδιοίκησης όπως η διοικητική ευελιξία, ο εκπαιδευτικός νεωτερισμός και η αυξημένη προσαρμοστικότητα στην κοινωνία της γνώσης. Ένα πανεπιστήμιο που δεν θα αποτελεί πεδίο ικανοποίησης συμφερόντων συντεχνιών, αλλά θα υφίσταται τακτική αξιολόγηση ποιότητας υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τις συνθήκες και το επίπεδο των υποδομών.
Δεν μπορούμε όμως να παραβλέπουμε το γεγονός πως σήμερα επικρατεί ήδη μια υπαρκτή ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να εθελοτυφλούμε. Μια υπαρκτή ιδιωτικοποίηση που, ωστόσο από ανεξέλεγκτη και αμφιλεγόμενης εκπαιδευτικής αξίας μπήκε σε όρους και κανόνες. Μπήκε σε ένα πλαίσιο λειτουργίας και διαπίστευσης από το κράτος δίνοντας ένα τέλος στο άναρχο «Φαρ Ουέστ» των ιδιωτικών κέντρων σπουδών, εναρμονίζοντας το ελληνικό πλαίσιο παροχής γνώσεων επιτέλους με τη διεθνή εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Το ζήτημα για οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στο χώρο της παιδείας είναι κατά πόσον η αναθεώρηση αυτή θα εγγυάται τη διαμόρφωση ενός τοπίου υγιούς ανταγωνισμού και άμιλλας, που θα ενθαρρύνει τη συνεχή αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας συνιστά τη δημιουργία ενός ενιαίου εθνικού συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο οποίο θα συμμετέχουν τα δημόσια πανεπιστήμια μαζί με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κάτω από τον αυστηρό έλεγχο και την εποπτεία του κράτους.
Οι ανάγκες της Παιδείας μάς θέλουν τολμηρούς και πρωτοπόρους. Το ζήτημα δεν είναι αν θα γίνουν αλλαγές, αλλά κατά πόσον αυτές θα συμβάλουν στην πραγματική αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Το κατά πόσο θα διαμορφώσουν αυτές οι αλλαγές το πανεπιστήμιο σε πεδίο αναζήτησης και μεταβίβασης της γνώσης αλλά και διαμόρφωσης συνειδητών πολιτών, μέσα σε συνθήκες ακαδημαϊκής και πολιτικής ελευθερίας. Άλλωστε, το τεράστιο ζήτημα της μετανάστευσης νέων επιστημόνων, νέων παιδιών που φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό, γιατί η υπάρχουσα δομή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους «τα λέει όλα». Είναι σαφές, επομένως, πως ήρθε ο καιρός να δώσουμε μια νέα μάχη για την Παιδεία. Τη μάχη που το ελληνικό πανεπιστήμιο θα ξανακερδίσει τον Έλληνα φοιτητή.

Σημαδιακές ημερομηνίες .10-10-2010 Το Δέκα το καλό για γάμο !

« Τέτοιες ημερομηνίες συμβάλλουν στην οικογενειακή γαλήνη,αφού είναι εύκολο για τους ενδιαφερόμενους να τις θυμούνται »
«Μόδα» από το εξωτερικό, που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα, η τέλεση γάμων σε σημαδιακές ημερομηνίες όπως η αυριανή: 10.10.2010
O Οκτώβριος δεν είναι και από τους καλύτερους μήνες για τους γάμους, αφού μόλις έχουμε βγει από την καλοκαιρινή περίοδο όταν και τελούνται τα περισσότερα μυστήρια. Παρ΄ όλα αυτά η αυριανή ημέρα θα είναι ιδιαίτερη για τους διοργανωτές γάμων και τις αίθουσες εκδηλώσεων, εν μέσω κρίσης. Ο λόγος; Η σύμπτωση του... δέκα, καθώς πρόκειται για τη 10η ημέρα, του 10ου μήνα, του 2010. « Πριν από κάποιους μήνες παρατηρήσαμε ότι πολλά ζευγάρια ζητούσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μόνο-η αύξηση της ζήτησης αν συγκριθεί με τις άλλες μέρες του Οκτώβρη άγγιζε το 30%. Το νούμερο είναι εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς ότι ηΚυριακήδεν προτιμάται ως μέρα τέλεσης γάμων» δηλώνει στο «Βήμα» η κυρία Ειρήνη Μήλα, από το κτήμα Αμπελώνες Μάρκου. « Οσα ζευγάρια δεν έκαναν την κράτησή τους εγκαίρωςδεν επέλεγαν μια παραπλήσια ημερομηνία, αλλά ανέβαλλαν τον γάμο τους ».
«Γνώριζα την ημερομηνία που θα παντρευτώ προτού γνωρίσω τον άνδρα μου» λέει η συγγραφέας κυρία Ελεν Γκέιτζ (Γκατζογιάννη)
«Στην Αμερική και στην Ευρώπη οι γάμοι σε τέτοιες ημερομηνίες
είναι πολύ δημοφιλείς.Τα ζευγάρια τις θεωρούν γούρικες» λέει η κυρία Λίλα Κωνσταντινίδου, η οποία διοργανώνει γάμους κυρίως αλλοδαπών στη Σαντορίνη. « Σκεφτείτε ότι την Κυριακή έχω δύο γάμους, κάτι τελείως ασυνήθιστο για τέτοια εποχή. Νομίζω ότι σιγά-σιγά και οι Ελληνες επιλέγουν ημερομηνίες με τέτοια κριτήρια. Το καλύτερο παράδειγμα ήταν η 7η Ιουλίου 2007 (7.7.2007), την οποία αρκετά ζευγάρια επέλεξαν για να παντρευτούν, καθώς το επτά θεωρείται σημαδιακόςόσο και τυχερός αριθμός για πολλούς Ελληνες» συμπληρώνει.
Η συγγραφέας κυρία Ελεν Γκέιτζ (Γκατζογιάννη ) είναι μια από τις εκατοντάδες γυναίκες στην ελληνική επικράτεια που αύριο Κυριακή θα χορέψουν τον χορό του Ησαΐα. « Γνώριζα την ημερομηνία που θα παντρευτώ προτού γνωρίσω τον άνδρα μου» λέει στο «Βήμα», παραμονές του γάμου της. «Ενας ινδός αστρολόγος είχε προβλέψει πριν από δύο χρόνια ότι θα παντρευτώ τον Σεπτέμβριο του 2010 και μια φίλη μου είχε επισημάνει ότι πάντα πέφτει έξω στις προβλέψεις του κατά έναν μήνα» λέει χαμογελώντας, αν και τονίζει ότι δεν πρόκειται να συγχωρέσει ποτέ τον μέλλοντα σύζυγό της αν τύχει και ξεχάσει κάποια από τις σημαδιακές ημερομηνίες. « Τα γενέθλιά μου ήταν στις 8 του μηνός, ο γάμος στις 10,πραγματικά θα θέλει σκότωμα αν τα ξεχνάει στο μέλλον » δηλώνει γελώντας. « Τέτοιες ημερομηνίες συμβάλλουν στην οικογενειακή γαλήνη,αφού είναι εύκολο για τους ενδιαφερόμενους να τις θυμούνται » συμπληρώνει με χιούμορ η κυρία Βικτωρία Μαρτίνη, φίλη της νύφης και διοργανώτρια γάμων. «Θεωρώ ότι ειδικά ο αριθμός 10 έχει το δικό του σημειολογικό ενδιαφέρον. Είναι ο αριθμός που συμβολίζει το άριστα, υπάρχουν οι δέκα εντολές, τα διάφορα τοπ τεν» σημειώνει.
Για κάποιους τα διαδοχικά δεκάρια στην ημερομηνία δεν ήταν αρκετά. « Επειδή ο σύζυγός μου είναι καθολικός, θα τελέσουμε δύο μυστήρια. Στην καθολική εκκλησία για την Κυριακή είναι προγραμματισμένοι τέσσερις γάμοι.Ενα από τα ζευγάρια ήθελε να κάνει την τελετή στις δέκα το πρωί, αλλά ο ιερέας τούς απέτρεψε από τη στιγμή που την ίδια ώρα υπήρχε λειτουργία» σχολιάζει η κυρία Γκέιτζ.
Πάντως για την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία ορισμοί όπως «τυχερή ημερομηνία» δεν υφίστανται. « Σε κάθε γάμο, όποτε και να γίνει, ο Θεός δίνει την ευλογία του» τονίζει ο αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Μόσχος , προϊστάμενος του γραφείου Γάμων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τυχερή ή όχι ημερομηνία πάντως, πλέον είναι πολύ αργά για να προγραμματίσετε τον γάμο σας για αύριο Κυριακή. Επόμενη ευκαιρία, η 11η Νοεμβρίου του 2011.
Ο τυχερός αριθμός της Βίκυς Καγιά
Τη σημαδιακή ημερομηνία, που περιλαμβάνει τον αγαπημένο της αριθμό, επέλεξε και η κυρία Βίκυ Καγιά προκειμένου να παντρευτεί με τον καλό της κ. Νίκο Κριθαριώτη. Ο γάμος θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στο Λαγονήσι, στην έπαυλη του εφοπλιστή κ. Νίκου Τσάκου και της σχεδιάστριας κυρίας Σήλιας Κριθαριώτη, αδελφής του γαμπρού.
BHMA.

ΟΑΕΔ - «Δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα επιδόματα» !!

Πάντως το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού της ανεργίας στο 14,5% το 2011 από 11,6% την εφετινή χρονιά, όπως προβλέπεται στον επίσημο προϋπολογισμό της χώρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα «τινάξει στον αέρα» τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ !!
Oρατός είναι ο κίνδυνος να μην πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας τους τελευταίους μήνες του 2010, καθώς ο ΟΑΕΔ μετά βίας διασφαλίζει τις παροχές του Οκτωβρίου, ενώ το ΙΚΑ, που οφείλει σημαντικά ποσά από εισφορές προς τον Οργανισμό, βρίσκεται επίσης σε οικονομικό αδιέξοδο.
Ο ΟΑΕΔ χρειάζεται 500 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2010, ώστε να συνεχίσει να καταβάλλει απρόσκοπτα τα επιδόματα ανεργίας και τις υπόλοιπες παροχές (οικογενειακά επιδόματα, κτλ.), ενώ αυτή τη στιγμή «το ταμείο του δεν έχει σάλιο», όπως έλεγε πριν από λίγους μήνες ο πρώην υπουργός Εργασίας και νυν Υγείας κ. Α. Λοβέρδος . Η αναστολή πληρωμής των επιδομάτων ανεργίας αποτελεί εφιαλτικό για την κυβέρνηση σενάριο, με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, σε μια χρονική περίοδο που αναμένεται περαιτέρω έξαρση των απολύσεων.
Την ίδια ώρα, 660 εκατ. ευρώ από κοινοτικά προγράμματα και «λιμνάζοντα αποθεματικά» του υπουργείου Ανάπτυξης παραμένουν στα αζήτητα, ενώ ο ΟΑΕΔ έχει επανειλημμένως υποβάλει προγράμματα και προτάσεις «για την αξιοποίησή τους στην αντιμετώπιση της ανεργίας την κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα».

Συγκεκριμένα, 11 εγκεκριμένα προγράμματα από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, που αφορούν 108.000 θέσεις εργασίας, καθυστερούν επί τέσσερις μήνες επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. «Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να αυτοακυρωθούν» , όπως σημειώνει σε έγγραφό του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδη ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλ. Κικίλιας .

Ταυτοχρόνως, στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται η ύπαρξη 220 εκατ. ευρώ από πόρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που «λιμνάζουν» στο ειδικό «αποθεματικό απροβλέπτων» του υπουργείου Ανάπτυξης επί σειρά ετών, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην παρούσα οικονομική κρίση. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ εξηγεί στον νέο υπουργό Ανάπτυξης ότι «επί μήνες έχει υποβληθεί πρόταση για τη διάθεση των πόρων αυτών προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης, αλλά οι προτάσεις προσκρούουν στη διαρκή και ακατανόητη άρνηση των υπηρεσιών σας».
Πάντως το ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού της ανεργίας στο 14,5% το 2011 από 11,6% την εφετινή χρονιά, όπως προβλέπεται στον επίσημο προϋπολογισμό της χώρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα «τινάξει στον αέρα» τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, καθώς θα αυξηθούν αντίστοιχα και οι δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας. «Τώρα αντιμετωπίζουμε την κατάσταση οριακά» σημείωνε προς «Το Βήμα» ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης , «αλλά εάν ο αριθμός των ανέργων αυξηθεί δραματικά θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στον ΟΑΕΔ». TO BHMA

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος – Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης !

Απάντηση του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου , Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, σε δημοσίευμα στις τοπικές εφημερίδες ( Παρασκευή 8/10/2010), της κας Νάντιας Γιαννακοπούλου, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας !!
Τις προηγούμενες ημέρες μοιράστηκα με τους πολίτες της Μεσσηνίας την έκπληξή μου για την πρόσφατη τοποθέτηση της κας Γιαννακοπούλου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας, στον τοπικό Τύπο. Η κατά τα άλλα συμπαθής κα Γιαννακοπούλου προσπάθησε να μας πείσει (και εμάς και τον εαυτό της) ότι, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η χώρα βελτιώθηκε και οι Έλληνες ευημερούν με την πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης.
Στα 16 χρόνια θητείας μου ως Προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και μέλους της Κ.Ε της Ν.Δ, αντιμετώπισα διάφορες καταστάσεις, άλλωτε δύσκολες άλλωτε περίεργες. Δεν με εξέπληξε η ανταπάντηση της κας Γιαννακοπούλου. Γιατί γνωρίζω ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, είναι συνειδητά να διαστρέφει την πραγματικότητα και να κάνει το άσπρο μαύρο.
Στη τοποθέτησή της η κα Γιαννακοπούλου, δεν αντικρούει κανένα από τα επιχειρήματά μου. Κανένα! Ούτε φυσικά απαντά στα ερωτήματά μου (δεν το περίμενα άλλωστε). Δεν σχολιάζει ούτε τη νέα πρόταση πολιτικής εξόδου από το Δ.Ν.Τ που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρός μας κ. Αντώνης Σαμαράς. Προλαβαίνει όμως να χαρακτηρίσει την απάντησή μου «πικρόχολο σχόλιο», «προκλητικό», «υβριστικό», κ.α. και μου ζητά να καταθέσω τις θέσεις μου για τη Μεσσηνία ως Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.
Γενικά αδιαφορώ για προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν με αγγίζουν γιατί ότι έγραψα, το έγραψα με την ιδιότητά μου σήμερα στο κόμμα της Ν.Δ (αιρετό μέλος της Πολιτικής Επιτροπής από το 8ο Τακτικό Συνέδριο) και όχι ως Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και δεν έγραψα κανένα μα κανένα προσωπικό χαρακτηρισμό για την κα Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εν αντιθέσει με αυτή.
Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Αφού εσείς δεν απαντήσατε στα ερωτήματα που έθεσα, μήπως θα είχατε την ευγενή πολιτική καλοσύνη κάποιος από το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει;
Να τα επαναλάβω;
1. Εξαπάτησε ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τον Ελληνικό λαό στις εκλογές του 2009; Έταξε «λαγούς με πετραχείλια»; Φώναζε στον Ελληνικό λαό ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν»;
2. Τελικά «λεφτά υπάρχουν»; Ναι ή όχι;
3. Υπονόμευσε το ΠΑΣΟΚ τα μέτρα της ΝΔ για την αντιμετώπιση του ελλείματος; Πήγε τα spreads στις 1000 μονάδες!; Ναι ή όχι;
4. Πόσους μήνες χρειάστηκαν για να διορίσουν Γενικούς Γραμματείς στα υπουργεία και γιατί;
5. Πόσους μήνες χρειάστηκαν για να διορίσουν Διοικητές στα Νοσοκομεία και γιατί;
6. Οι γιγάντιες προσπάθειες του Πρωθυπουργού σας, περιλαμβάνουν τις δηλώσεις περί «Τιτανικού», «επικείμενης χρεοκοπίας» (και μερικά σαρδάμ). Ναι ή όχι;
Μας έκαναν διεθνώς ρεζίλη; Ναι ή όχι;
7. Τελικά τα «λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί»;
Επειδή γνωρίζω το ήθος σας, όπως και όλων των πολιτικών ανδρών της Μεσσηνίας που μας εκπροσωπούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με εξοργίζει και με προκαλεί η ανωτέρω δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησής σας. Εσάς, όχι; Την Κοινοβουλευτική σας ομάδα; Το κόμμα σας; Τα στελέχη σας; Θα πρέπει όμως να ευχαριστήσω την κα βουλευτή γιατί στην ανταπάντησή της αναφέρει ότι «η Ελλάδα βαδίζει το δρόμο της ανάκαμψης». Μας δίνει να καταλάβουμε πως εννοεί το ΠΑΣΟΚ την ανάκαμψη: Περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξηση του ΦΠΑ, οικονομικός στραγγαλισμός των μικρομεσαίων, των αγροτών, αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, μαρασμός της υπαίθρου, κλειστά καταστήματα, διόγκωση της ανεργίας, φόροι στη μικρή ιδιοκτησία, πράσινοι φόροι, κατήφεια, έλλειψη προγραμματισμού και αναπτυξιακής πολιτικής, κ.α.. Με προκαλεί η κα βουλευτής να καταθέσω ψύχραιμα τις προτάσεις μου. Ας μη ξεχνά η κα βουλευτής ότι πάντα ήμουν ψύχραιμος και τώρα είμαι ψύχραιμος. Άλλωστε οι προτάσεις της πολιτικής και οικονομικής λύσης το προβλήματος που δημιούργησε η Κυβέρνησή σας, κατατέθηκαν ξεκάθαρα στη ΔΕΘ από τον Πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά. Όσο για τις δικές μας προτάσεις, τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο δράσεων που θα αναδείξουν όλο και περισσότερο την Μεσσηνία μας και θα την προφυλάξουν από τη συνειδητή πολιτική απαξίωσης που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά της και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Σωτήρης Παναγιωτόπουλος
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ

Τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο !

Πρόγνωση καιρού Σάββατο:
Στην Μακεδονία και την Θράκη θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 2 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά ιόνιου, ήπειρος, δυτική στερεα, δυτική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νοτιοδυτικά.
'Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 4 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στα βορειοδυτικά η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη….
Θεσσαλία, ανατολική στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
'Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 21 βαθμούς Κέλσιου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη.
'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κέλσιου.
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στο βορειοανατολικό αιγαίο.
'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 23 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
'Ανεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κέλσιου.
Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος.
'Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.
Κυριακή 10/10/2010
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Πελοπόννησο, την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα και τη Θράκη με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών.
'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα νοτιοανατολικά δυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Δευτέρα 11/10/2010
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και νότια βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα βρέξει στα νοτιοδυτικά. Αργότερα οι βροχές θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα και την κεντρική χώρα. Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.'Ανεμοι: στα ανατολικά μεταβλητοί 3 και στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Τρίτη 12/10/2010
Στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών αργότερα.
'Ανεμοι: στα ανατολικά μεταβλητοί 3 και σταδιακά νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.
Τετάρτη 13/10/2010
Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών.
'Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο στη νότια Ελλάδα.

Συνέλαβαν τυχαία 28 χρονο βομβιστή !!

Μετά από αστυνομικό έλεγχο στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός- εμπρηστικός μηχανισμός !!
Στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών βρίσκεται 28χρονος, ο οποίος μετά από έλεγχο που του έγινε ενώ επέβαινε σε μοτοσικλέτα, στο Περιστέρι, βρέθηκαν πάνω του αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με φιάλες βουτανίου και εύφλεκτο υγρό. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα από την οποία είχε αφαιρέσει την πινακίδα κυκλοφορίας. Μετά από αστυνομικό έλεγχο στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός- εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από: ένα μεταλλικό φιαλίδιο βουτανίου, δύο πλαστικές διάφανες φιάλες με εύφλεκτο υγρό, ένα κερί και μία συστάδα από είκοσι προσανάμματα τζακιού ενωμένα με κολλητική ταινία.
Σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο σιδερογροθιές, μια αντιασφυξιογόνος μάσκα, μια πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος, δύο φορητοί ασύρματοι, ένα σπρέι χημικών και 180 φυσίγγια αεροβόλου. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

8.10.10

Έδινε πορνό dvd... σε 15χρονη!

H νεαρή περπατούσε στον δρόμο επιστρέφοντας στο...σπίτι της και την ρώτησε για κάποιον δρόμο!
Aπίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές έναν «περίεργο» άνδρα γύρω στα 40 και μία μαθήτρια της Γ' Γυμνασίου στην περιοχή Ψάχου. Ο άνδρας που επέβαινε σε ένα γκρι αυτοκίνητο, πλησίασε τη νεαρή η οποία περπατούσε στον δρόμο επιστρέφοντας στο...σπίτι της και την ρώτησε για κάποιον δρόμο! Η μαθήτρια του απάντησε και συνέχισε στον δρόμο της, όπως μετά από κάποια δευτερόλεπτα και ενώ είχε ήδη φθάσει σε άλλη οδό παρατήρησε πως το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος την είχε πλησιάσει και πάλι! Τρόμαξε, όμως ο άνδρας φρόντισε να την καθησυχάσει! «Ένα δώρο θέλω να σου κάνω» της είπε και... της έδωσε ένα dvd! Η μαθήτρια το έπιασε στα χέρια της και διαπίστωσε με έκπληξη πως επρόκειτο για πορνό dvd και μάλιστα από τα λεγόμενα «αυστηρώς ακατάλληλα»! «Τι πράγματα είναι αυτά;» φώναξε και έστριψε για να φύγει! Ο 40χρονος που προφανώς έριχνε «δόλωμα»
για να ψαρέψει, ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε από την περιοχή. Η μαθήτρια ενημέρωσε τους γονείς της οι οποίοι αναζητούν πληροφορίες για τη δράση του ανώμαλου -προφανώς, 40χρονου άνδρα με το γκρι αυτοκίνητο. alepounews.blogspot.com

Τραγωδία – Αυτοκτόνησε ο γιατρός που πνίγηκε ο 4 χρονος γυιός του !

Τέλος στη ζωή του έδωσε ο γιατρός που κατηγορείτο πως ευθυνόταν για τον θάνατο του 4χρονου γιου του. Το παιδί είχε πνιγεί στη θάλασσια περιοχή της Κυλλήνης τον Αύγουστο. !!
Το σώμα του γιατρού βρέθηκε πριν από λίγες μέρες σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα που διέμενε. Στο σημείωμα που άφησε πίσω του, ο γιατρός ζητούσε να αποτεφρωθεί και η στάχτη του να σκορπιστεί εκεί που χάθηκε τόσο άδικα το παιδί του.
Η είδηση της αυτοκτονίας μεταδόθηκε από την εκπομπή "Αξίζει να το ζεις".
Υπενθυμίζεται ότi o 63χρονος γιατρός παραθέριζε με τον 4,5 ετών γιο του σε μεγάλη τουριστική μονάδα, στα Λουτρά της Κυλλήνης. Η μητέρα δεν ήταν εκεί, το ζεύγος ήταν εν διαστάσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο και ο πατέρας είχε πάρει το παιδί μαζί του για ολιγοήμερες διακοπές, με την σύμφωνη γνώμη της.
Το βράδυ της 10ης Αυγούστου, πατέρας και γιος ξάπλωσαν να κοιμηθούν στις ξαπλώστρες, στην παραλία, κατόπιν επιθυμίας του μικρού όπως κατέθεσε αργότερα ο γιατρός. Ο πατέρας αποκοιμήθηκε, το παιδί πήγε προς τη θάλασσα και το κακό δεν άργησε να γίνει ... Στις 7 το πρωϊ ,στις 11 του Αυγούστου, δύο Γερμανίδες τουρίστριες που έκαναν τον πρωϊνό τους περίπατο εντόπισαν το σώμα του παιδιού να επιπλέει στα ρηχά, σε απόσταση αναπνοής από την ακτή. Ήταν όμως πολύ αργά, είχαν περάσει τουλάχιστον 6 ώρες από τον πνιγμό απεφάνθη αργότερα η ιατροδικαστής. Ο 63χρονος γιατρός είχε μόλις ξυπνήσει και αναζητούσε τον γιο του. Στο άκουσμα των κακών μαντάτων, έμεινε αποσβολωμένος... Για ώρες ...iliatora.gr

Αποσύρεται χάπι αδυνατίσματος !!

Ύποπτο για εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια !!
Αποσύρεται από την αμερικανική αγορά το χάπι αδυνατίσματος Meridia, το οποίο στην Ευρώπη κυκλοφορεί με διάφορα άλλα εμπορικά ονόματα όπου τα πιο γνωστά είναι το Reductil και Ectiva. Η εταιρεία διανομής προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς τεστ έδειξαν ότι τα άτομα που το χρησιμοποιούσαν παρουσίασαν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών.

Οι υποψήφιοι του Πέτρου Τατούλη για την Μεσσηνία !

Από το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» ανακοινώθηκαν οι κάτωθι υποψήφιοι για το Νομό Μεσσηνίας:
1. Ο κ. Χρήστος Μαλαπάνης ορίζεται υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» για το Νομό Μεσσηνίας.
2. Ο κ. Γεώργιος Μπουλούκος, δικηγόρος- πρ. υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, αναλαμβάνει τον Τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».
3. Η κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, παράλληλα με την υποψηφιότητά της, συνεχίζει να έχει την ευθύνη του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
1. Αλεξανδρόπουλος Νικόλαος, γεωπόνος
2. Αλευράς Παναγιώτης, γεωπόνος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, μέλος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων
3. Αργυράκης Ιωάννης, τοπογράφος μηχανικός, πρ. Δήμαρχος Αρφαρών
4. Βουρνάς Ιωάννης, πολιτικός μηχανικός, μέλος αντιπροσωπείας ΤΕΕ Πελοποννήσου
5. Γεωργίκος Ηλίας, ιατρός, Δ/ντής Ω.Ρ.Λ. Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Π.Α.Κυριακού
6. Δήμιζα Παναγιώτα, Πρόεδρος Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως
7.Δράκου- Γκότση Πηνελόπη, παρασκευάστρια στον κλάδο υγείας
8. Ηλιόπουλος Κωνσταντίνος, αγρονομικός υπάλληλος, πρ. αντιδήμαρχος Δ. Παπαφλέσσα, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Παπαφλέσσα
9. Κελεπούρη Αγγελική, μηχανικός αρχιτέκτονας
10. Λογιώτης Ιωάννης, αγρότης
11. Μπακούρος Γεώργιος, επιχειρηματίας
12. Μπαρμπετσέας Δημήτριος, αγρότης
13. Μπαρούνης Νικόλαος, υπάλληλος Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας
14. Νικολάκου Κωνσταντίνα (Ντίνα), διοικητική υπάλληλος ΙΚΑ , Νομαρχιακή Σύμβουλος, πρ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
15. Ξηρογιάννης Σταύρος, ιατρός – παιδίατρος
16. Παπακώστας Λεωνίδας, επιχειρηματίας
17. Ρέκκας Θεοχάρης (Χάρης) , πρ. Δ/ντής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
18. Σταυριανόπουλος Θεόδωρος, μαθηματικός –Δ/ντής Λυκείου Μελιγαλά
19. Τσαπόγας Κωνσταντίνος, τεχνολόγος μηχανικός, πρ. υπάλληλος ΔΕΗ
20. Τσίχλης Ελευθέριος, πρ. υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών
21. Χρυσομπόλη Διονυσία, φωτογράφος, Πρόεδρος Φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις»

Ξεμπλοκάρουν οι Φυλακές – Αποφυλακίζονται άμεσα 1300 άτομα !!

Ουδείς θα φυλακίζεται επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα της δίκης !
Νέο πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος των ποινών φέρνει το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής της ποινικής δίκης. Νέο πλαίσιο για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος των ποινών φέρνει το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής της ποινικής δίκης, με την προώθηση του οποίου προβλέπεται η αποφυλάκιση 1.300 κρατουμένων προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν μεταξύ άλλων ποινές φυλάκισης έως τρία χρόνια θα είναι πλέον εξαγοράσιμες και μάλιστα τα χρήματα μπορούν να καταβληθούν σε δόσεις μέσα σε προθεσμία τριών ετών, ενώ ανασταλτικό χαρακτήρα θα έχουν οι πλημμεληματικού χαρακτήρα ποινές φυλάκισης έως πέντε ετών.
Ανακοινώνοντας τα προωθούμενα μέτρα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χ. Καστανίδης τόνισε ότι είναι κοινωνικά άδικο να παραμένουν άτομα στη φυλακή, απλώς και μόνον επειδή δεν έχουν τρόπο να εξαγοράσουν την ποινή τους, ενώ, αντίθετα, καταδικασθέντες με ικανή οικονομική κατάσταση και με ίδιες ποινές να βρίσκονται εκτός φυλακής επειδή μπόρεσαν να καταβάλουν το ποσό τις εξαγοράς. Πιο αναλυτικά, οι νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι ποινές φυλάκισης από δύο έως τρία έτη θα μετατρέπονται σε χρηματικές ποινές, εκτός αν κριθεί από το δικαστήριο ότι ο καταδικασθείς είναι υπότροπος, ή μπορεί να τελέσει άλλο αδίκημα. Η εξαγορά της ποινής θα γίνεται σύμφωνα με την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του καταδικασθέντα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθετική διάταξη η μετατροπή της ποινής ανά ημέρα υπολογίζεται από τα 10 έως τα 60 ευρώ. Ο νέος υπολογισμός θα γίνεται με κόστος ημέρας από 5 έως 100 ευρώ. Έτσι, ο άνεργος θα εξαγοράζει την ποινή του προς 5 ευρώ την ημέρα. Αντίθετα, ο επιχειρηματίας που έχει διαπράξει οικονομικό έγκλημα, θα εξαγοράζει την ποινή του προς 100 ευρώ την ημέρα. Αλλά και αν ακόμη ο καταδικασθείς δηλώσει οικονομική αδυναμία να καταβάλει το ποσό της εξαγοράς μετρητοίς, μπορεί το ίδιο το δικαστήριο να καθορίσει την εξόφλησή του σε δόσεις μέσα σε τρία χρόνια. Ακόμη και στην περίπτωση που ο δράστης δεν μπορεί να καταβάλει ούτε σε δόσεις το ποσό της εξαγοράς, υπάρχει εναλλακτικός τρόπος έκτισης της ποινής, που δεν είναι άλλος από την κοινωφελή εργασία. Ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας γίνεται και αυτός ελκυστικός με τις νέες ρυθμίσεις. Ως τώρα είχε περιπέσει σε αχρηστία, καθώς ο προβλεπόμενος αριθμός ωρών εργασίας ήταν υπερβολικά υψηλός. Τώρα, μειώνονται οι ώρες κοινωφελούς εργασίας, που πρέπει να παρέχουν οι καταδικασθέντες. Σε περίπτωση που ο καταδικασθείς για πλημμέλημα είναι άνω των 75 ετών δεν θα φυλακίζεται αλλά θα εκτίει την ποινή του κατ' οίκον. Το μέτρο αυτό ισχύει σήμερα μόνο για όσους έχουν καταδικαστεί για χρέη προς το δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Ο ευεργετικός υπολογισμός των ημερών κράτησης για όσους εργάζονται (μία ημέρα εργασίας ισούται με δύο ημέρες έκτισης της ποινής) επεκτείνεται και στους πάσχοντες κρατούμενους, όπως είναι οι καρκινοπαθείς, παραπληγικοί, τυφλοί και οροθετικοί, τα άτομα που έχουν αναπηρία άνω του 80%, οι μητέρες οι οποίες κρατούνται μαζί με τα παιδιά τους κάτω των τριών ετών κ.λπ.Ο θεσμός της αναστολής εκτέλεσης της ποινής που ισχύει σήμερα για ποινές φυλάκισης έως δύο έτη και δυνητικά σε ορισμένες περιπτώσεις έως πέντε έτη, γίνεται τώρα κανόνας για όλους τους καταδικασθέντες σε φυλάκιση πέντε ετών, εφόσον δεν έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν με ποινή άνω του έτους. Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα απόλυσης των καταδικασθέντων σε φυλάκιση τριών έως πέντε ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το 1/5 της ποινή τους. Ουδείς θα φυλακίζεται επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα της δίκης. Ο κ. Καστανίδης, μάλιστα, δεν έκρυψε ότι για να καλυφθούν τα ποσά, που θα χάνει το δημόσιο από όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα, θα αυξήσει αρκετά το παράβολο, που απαιτείται για την κατάθεση μηνύσεων μιας και στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλος αριθμός δικομανών. Ο υπουργός ξεκαθάρισε πάντως ότι τα ευεργετικά μέτρα δεν περιλαμβάνουν τις περιπτώσεις της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία.

Πρόταση του ΚΚΕ - Επάγγελμα .... άνεργος !

Υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα βρεθούν τα κορόιδα που θα εργάζονται για να τρέφουν όσους σταδιοδρομούν στην ανεργία... !!
Με ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό, η κ. Αλέκα Παπαρήγα εισηγείται τα εξής θαυμάσια, σημειώνει ο Φαληρεύς της Καθημερινής: επίδομα ανεργίας ύψους 1.120 ευρώ, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, αλλά και πληρωμή από πλευράς του κράτους των συνταξιοδοτικών εισφορών του ανέργου. Ακόμη, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, καθώς και δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς -όλα αυτά, φυσικά, εξόδοις του κρατικού προϋπολογισμού.
Επίσης, αναστολή πληρωμής των στεγαστικών δανείων ή επιδότηση του ενοικίου και, τέλος, μείωση κατά 50% των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τηλεφώνου και απαγόρευση της διακοπής της σύνδεσης για το διάστημα της ανεργίας. …
Υπάρχουν, βεβαίως, σημεία που σηκώνουν συζήτηση, όπως λ.χ. δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να καλύπτει το Δημόσιο τη δαπάνη για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αφού ο άνεργος και μάλιστα με την άνεση που θα του εξασφαλίζει το γενναίο επίδομα ανεργίας, θα έχει όλο τον χρόνο στη διάθεσή του για να ασχοληθεί με τα παιδιά του.
Παρ’ όλα αυτά, ας μην μένουμε στο δένδρο και χάνουμε το δάσος. Διότι, με όλες αυτές τις παροχές και μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως χρονικό περιορισμό, ποιος θα διανοηθεί ποτέ να εργασθεί ξανά;
Ενα άνεργο ζευγάρι, με 2.240 ευρώ μηνιαίως και επιδότηση του ενοικίου, θα βολευτεί θαυμάσια. Αν μάλιστα είναι ξύπνιοι άνθρωποι, μπορούν κιόλας να αυξήσουν το εισόδημά τους από την παραοικονομία.
Θα τη βγάλουν λοιπόν μια χαρά, εσαεί στην πλουσιοπάροχα επιδοτούμενη ανεργία! Και θα έχουν άφθονο χρόνο, για να συγκεντρώσουν τις προσπάθειές τους στη σωστή ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών τους, ώστε να τα καμαρώσουν και αυτά κάποια μέρα ανέργους με όλα τα καλά. Έτσι λύνεται διά παντός το πρόβλημα της εργασίας. Υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα βρεθούν τα κορόιδα που θα εργάζονται για να τρέφουν όσους σταδιοδρομούν στην ανεργία...

Αντώνης Σαμαράς – Έρχεται νέα φοροκαταιγίδα !!

Παράλληλα, εξαπέλυσε νέες βολές κατά της κυβέρνησης, προβλέποντας νέα «λαίλαπα» για το 2011 !!
“Έρχεται” νέα φοροκαταιγίδα”, προέβλεψε από την Αρκαδία ο Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Πελοπόννησο. Παράλληλα, εξαπέλυσε νέες βολές κατά της κυβέρνησης, προβλέποντας νέα «λαίλαπα» για το 2011.”Τη νέα χρονιά θα πονέσουν ακόμη περισσότερο συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: “Σε όλη την Ελλάδα βλέπω ανθρώπους που αναζητούν την ελπίδα, που βομβαρδίζονται από νέους φόρους και εκεί είναι το ζουμί της πολιτικής αναμέτρησης. Εμείς, είμαστε εδώ δίπλα σας, αποφασισμένοι να βοηθήσουμε. Δρομολογημένοι στην προσπάθεια για να πάει μπροστά ο τόπος”. Παράλληλα, έχοντας βρεθεί στη… φωλιά του “λύκου” στην Αρκαδία του Πέτρου Τατούλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους αρκάδες να στηρίξουν τον Δημήτρη Δράκο για την περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Κώστα Μανδρώνη για αντιπεριφρειάρχη Αρκαδίας και τον Γιάννη Σμυρνιώτη για δήμαρχο Τρίπολης. Μάλιστα, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη μίλησε για «μεταλλαγμένο» ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σαμαράς περιόδευσε στην αγορά της Τρίπολης, ενώ επισκέφθηκε και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη για να του ευχηθεί από κοντά καλή επιτυχία. Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε επίσης στο Ναύπλιο με τον δήμαρχο της πόλης και τον Νομάρχη Αργολίδας, ενώ επισκέφθηκε και εργοστάσιο χυμών. Το απόγευμα θα έχει συναντήσεις στη Λακωνία, ενώ αύριο θα επισκεφθεί χωριά της ορεινής Αρκαδίας.

Στον αέρα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης !!

Στον αέρα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης !!
Οι πρατηριούχοι διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι δεν θα διανείμουν πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου
Στον αέρα βρίσκεται η διανομή πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με τα λεγόμενα των πρατηριούχων. Οι πρατηριούχοι διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι δεν θα διανείμουν πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου αν δεν επιστραφεί το ποσό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που τους οφείλεται. Σημειώνεται ότι μέσω του συστήματος ελέγχου «Ήφαιστος» οι πρατηριούχοι προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης προκαταβάλλουν τον ΕΦΚ και θεωρητικά σε λίγες ημέρες τους επιστρέφονται τα χρήματα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν έχουν πάρει από τον περασμένη περίοδο ένα μεγάλο ποσό των οφειλομένων.
«Αν δεν υπάρξει δέσμευση από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ δεν θα προχωρήσουμε στη διανομή γιατί δεν έχουμε ρευστό για την επόμενη αγορά» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Δημήτρης Μακρυβέλιος. Ο κ. Μακρυβέλιος δήλωσε ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα φτάσει τα 73 με 75 λεπτά το λίτρο από 52 με 53 λεπτά που ξεκίνησε πέρυσι .

Απίστευτο. Γύρισε ταινία πορνό με πρωταγωνιστές τα παιδιά του !!

Δεν το χωράει ανθρώπινος νούς !
Άφωνη έχει μείνει ολόκληρη η Ισπανία μετά τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στο οποίο εμπλέκονται σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον 100 άτομα. Το κύκλωμα ήταν τόσο μεγάλο που χρειάστηκαν 400 αστυνομικοί για να γίνουν οι συλλήψεις. Σύμφωνα με το newsite.gr, το πλέον τραγικό είναι ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας παραγωγός πορνογραφικών ταινιών που έφτασε στο σημείο να γυρίζει ταινία με τα ίδια του τα παιδιά σε σεξουαλικές περιπτύξεις. Η λίστα με τους κατηγορούμενους περιλαμβάνει από επιχειρηματίες και γιατρούς ως φοιτητές και άνεργους. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει χιλιάδες φωτογραφίες, ταινίες με πορνογραφικό υλικό ενώ ερευνώνται ακόμη τα δεδομένα 20.000 συνδέσεων στο internet.

Βίντεο ΣΟΚ – Συλλήψεις και στην Καλαμάτα !

Σύλληψη 108 ατόμων στην Ελλάδα - Κάρφωναν βελόνες στα γεννητικά όργανα βρεφών !!
Εικόνες που σοκάρουν και δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους. Ασύλληπτα βασανιστήρια βρεφων, που πιθανότατα έβλεπαν για πρώτη φορά και οι άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Σε κάποια από τα βίντεο, τα αρρωστημένα μέλη του κυκλώματος κάρφωναν βελόνες από σύριγγες στα γεννητικά όργανα βρέφους ηλικίας 8-9 μηνών. Ίδιες εικόνες και με μικρά παιδιά, ηλικίας μέχρι και 9 ετών. Όλα αυτά έφερε στο φως η επιχείρηση ''σφυροκόπημα''. Οι αρχές διαπίστωσαν πως 177 χρήστες είχαν διακινήσει στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά (νήπια) σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους.
Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι δράστες διακινούσαν το υλικό από τις πόλεις της Αττικής, της Κρήτης, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, του Μεσολογγίου, της Πάτρας, του Αιγίου, της Καλαμάτας, του Γαλαξιδίου, της Λιβαδειάς, της Θήβας, της Μυκόνου, της Σύρου, της Ρόδου, της Μύλου, της Πάρου, της Κως, της Λαμίας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Αρτας, της Καλαμαριάς, της Σκιάθου, του Βελεστίνου, της Κατερίνης, της Καρδίτσας, της Μυτιλήνης, των Τρικάλων, των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Νάουσας, της Αριδαίας, της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, της Καβάλας, του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής, της Λάρισας, των Γρεβενών και της Ημαθίας. Η αστυνομία συνέλαβε 108 άτομα, ενώ σχηματίστηκαν 107 δικογραφίες.
Δύο από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει για ασέλγεια ανηλίκων. Ένας 52χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκων κατ'Α εξακολούθηση, είχε στον υπολογιστή του αποθηκευμένα και ταξινομημένα τα προφίλ 650 κοριτσιών μέσω από το Hi5.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους υπάρχει ένας εκπαιδευτικός, ένα απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας σκηνοθέτης, ένας σκιτσογράφος, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι. Σε μία έρευνα οικίας κατηγορουμένου, προσέγγισε τους αστυνομικούς μια ηλικιωμένη γυναίκα και ρώτησε ποιον ψάχνουν, όταν οι αστυνομικοί της είπαν ποιον, η γυναίκας τους είπε «αυτός που ερευνάται έχει ασελγήσει στην εγγονή μου».
Όταν ρωτήθηκε αν έχουν υποβάλλει μήνυση, τους απάντησε πως όχι γιατί τους εκβίαζε, κατέθεσαν όμως μήνυση τώρα.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, κατασχέθηκαν τριακόσιοι οκτώ 308 σκληροί δίσκοι Η/Υ, 39 φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD-DVD συνολικής χωρητικότητας 211.000 GB.

Ένα όμορφο blog με θέμα τη Μεσσηνία, την ιστορία, τον τόπο και τη λαογραφία της!!

Ένα νέο blog με θέμα τη Μεσσηνία http://messiniwn-ithi.blogspot.com/

Σε Διαβολίτσι και Μελιγαλά ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος !!

Την Κυριακή στην Χώρα !!
Επίσκεψη στο Δήμο Ανδανίας και Μελιγαλά, θα πραγματοποιήσουν μαζί, αύριο το απόγευμα ΣΑΒΒΑΤΟ 9/10/2010, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος. Συγκεκριμένα θα επισκεφτούν: 6:30 μμ ΚΑΤΩ ΜΕΛΠΕΙΑ, 7:00 μμ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ & 8:30μμ ΜΕΛΙΓΑΛΑ. Την ΚΥΡΙΑΚΗ 10/10/2010, το πρωί, θα επισκεφτούν το Κοπανάκι και θα περιοδεύσουν στη Λαϊκή Αγορά και τα καταστήματα της πόλης. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 18:30 θα παραστούν στον Εσπερινό και την Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Πολιούχου της ΧΩΡΑΣ Νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη.

Α.Σαμαράς στην Τρίπολη: Ο Καλλικράτης προέκυψε απο κομματική κοπτοραπτική !

Περιοδεύει μαζί με Αβραμόπουλο, Λυκουρέντζο και Παναγιωτόπουλο !!
Στην Τρίπολη περιοδεύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον γραμματέα Ανδρέα Λυκουρέτζο, τον εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Πάνο Παναγιωτόπουλο, βουλευτές της Πελοποννήσου και τον υποψήφιο περιφερειάρχη και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκο. Ο κ. Σαμαράς μιλώντας σε πολίτες της Αρκαδίας, στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου, ευχαρίστησε τον απερχόμενο νομάρχη Δημήτρη Κωνσταντόπουλο για όλα όσα έχει προσφέρει στην παράταξη και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος στον υποψήφιο περιφερειάρχη της παράταξης, Δ. Δράκο, είπε ότι είναι ένα κεφάλαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για όλη την Ελλάδα, είναι αυτοδημιούργητος και έφθασε να αναδειχθεί πρόεδρος της ΕΝΑΕ, κρατώντας ψηλά τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.
Ο Καλλικράτης, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι χωρίς πόρους και έγινε από "κομματική κοπτορακτική". Σχετικά με την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, τον οποίο υποστηρίζει το κυβερνόν κόμμα, μίλησε για "μεταλλαγμένο" ΠΑΣΟΚ, "Και εκεί πιστεύω ότι δεν τον θεωρούν δικό τους παιδί", τόνισε χαρακτηριστικά. Εμείς, υπογράμμισε, με τον Δ.Δράκο, έχουμε δικαίωμα να λέμε ότι είναι έντιμος και είναι άνθρωπος που θα σταθεί όρθιος, σε μία λαίλαπα που έρχεται. Το πρόβλημα για εμάς, είπε, είναι το μνημόνιο, που στηρίζει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Εγώ σκέφτομαι τον απλό άνθρωπο, τον επιχειρηματία, σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο κόσμος θέλει ελπίδα και όχι φόβο. Εμείς προσφέρουμε ελπίδα και μπορούμε να είμαστε δυναμικοί για το αύριο, είπε. Εκτίμησε, δε, ότι έρχεται νέα φοροκαταιγίδα, τη νέα χρονιά και θα πονέσουν συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι. Σε όλη την Ελλάδα, ανέφερε, βλέπω ανθρώπους που αναζητούν την ελπίδα, που βομβαρδίζονται από νέους φόρους και εκεί είναι το ζουμί της πολιτικής αναμέτρησης. Εμείς, είμαστε εδώ δίπλα σας, αποφασισμένοι να βοηθήσουμε. Δρομολογημένοι στην προσπάθεια για να πάει μπροστά ο τόπος, είπε, και κάλεσε τους Αρκάδες να στηρίξουν τον Δημήτρη Δράκο για την περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Κώστα Μανδρώνη για αντιπεριφρειάρχη Αρκαδίας και τον Γιάννη Σμυρνιώτη για δήμαρχο Τρίπολης. Αυτή την ώρα ο κ. Σαμαράς περιοδεύει στην αγορά της πόλης και θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη για να του ευχηθεί από κοντά καλή επιτυχία.

Άρχισε το μάζεμα της ελιάς στην Μεσσηνία !

Οι ελαιοπαραγωγοί πήραν τα….. όπλα τους !!
Η πρώιμη ελαιοπαραγωγικά περιοχή του δήμου Νέστορος άνοιξε δειλά - δειλά την φετινή ελαιοσυγκομιδή στην Μεσσηνία . Η πρώιμη ποικιλία Μαυρολιά σύμφωνα με τους παραγωγούς λόγω της καλοκαιρινής ανομβρίας που επικράτησε στην περιοχή δείχνει σημάδια πρόωρης ωρίμανσης με αποτέλεσμα να αρχίσει ποιο νωρίς και η συγκομιδή της .
Η απόδοση του ελαιοκάρπου σε ελαιόλαδο παραμένει σε χαμηλά επίπεδα αλλά με την πάροδο του χρόνου και την πρόοδο της ωρίμανσης αναμένεται να φέρει καλύτερα αποτελέσματα στην παραγωγή αλλά οι τιμές του λαδιού μένουν καθηλωμένες

Ο Τάσος Τσορώνης παρουσιάζει τον συνδυασμό του !

Την Κυριακή στις 5 μ.μ. στο Κέντρο ΄΄Μηδέν ΄΄ στην Πύλο !
Την Κυριακή 10-10-2010 και ώρα 5 μ.μ. στο Κέντρο ΄΄Μηδέν ΄΄της Έδρας του νέου Καλλικρατικού Δήμου ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ , ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Τσορώνης θα παρουσιάσει τους / τις υποψηφίους /ες του συνδυασμού του και θα αναφερθεί στις βασικές αρχές που διέπουν την μεγάλη Δημοκρατική – Πλουραλιστική αυτοδιοικητική παράταξη του . Το έμβλημα του Συνδυασμού ΄΄ Δυναμική αναπτυξιακή πορεία ΄΄ του Δήμου ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ , αποτελείται από έξι βέλη – δυνάμεις που αντιστοιχούν στους έξι συνενούμενους Καποδιστριακούς Δήμους , ΚΟΡΩΝΗΣ –ΜΕΘΩΝΗΣ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ – ΠΥΛΟΥ – ΧΙΛΙΟΧΩΡΙΩΝ , δίνουν μια κοινή συνισταμένη δυναμικής αναπτυξιακής πορείας , για το σύνολο του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Έχουμε την γνώση , έχουμε την θέληση , δώστε μας την δύναμη να οδηγήσουμε τον Δήμο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα .

Νέο …ηλεκτροσόκ για τους αγρότες !!

Νέα αύξηση στα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ !!
Κατά 5% έως 7% αυξάνονται από 1.1.2011 τα τιμολόγια της ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις καλλιέργειές τους και στις άλλες επαγγελματικές τους δραστηριότητες, σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Συγκεκριμένα, για το αγροτικό ρεύμα της μέσης τάσης το τιμολόγιο από την πρώτη του νέου έτους αυξάνεται κατά 7% (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, αλλά εξαιρουμένων των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ), ενώ για το αγροτικό ρεύμα της χαμηλής τάσης η αύξηση των τιμολογίων θα είναι, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, της τάξης του 5% (και πάλι συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, αλλά εξαιρουμένων των δημοτικών τελών και της ΕΡΤ). Παρά την αύξηση στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για αγροτική χρήση, οι τιμές αυτές παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, προσθέτοντας οι νέες αυξημένες τιμές θα λειτουργούν ως κίνητρο για ορθολογική χρήση της ενέργειας στον χώρο της υπαίθρου.

Κρίση στα ΜΜΕ: Σκάει η φούσκα;

Έρχονται λουκέτα, συγχωνεύσεις, άγριες περικοπές, μαζική έξοδος στην ανεργία, αναπροσαρμογή των όρων εργασίας, αναθεώρηση όλων των κανόνων.!!!
Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν συνηθίσει να πρωταγωνιστούν σε ρεπορτάζ. Ηρθε, όμως, η σειρά τους. Ο οδοστρωτήρας που θα περάσει πάνω από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ξεκίνησε ήδη την εφιαλτική του διαδρομή από τα media. Οπως όλα δείχνουν, έρχονται λουκέτα, συγχωνεύσεις, άγριες περικοπές, μαζική έξοδος στην ανεργία, αναπροσαρμογή των όρων εργασίας, αναθεώρηση όλων των κανόνων. Οι απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στον ΔΟΛ και στον ΠΗΓΑΣΟ είναι μόνο η αρχή ενός θρίλερ που βρίσκεται ακόμη στις πρώτες σκηνές. Η εντυπωσιακή αδυναμία της ΕΣΗΕΑ να ηγηθεί μίας προσπάθειας άμυνας και να εξασφαλίσει τη στήριξη της βάσης διευκολύνει τους σχεδιασμούς των ιδιοκητών και εκδοτών. Τα πράγματα είναι απλά: Λεφτά δεν υπάρχουν. Η κρατική διαφήμιση είναι ανύπαρκτη, η διαφημιστική αγορά βυθίζεται, οι κυκλοφορίες πέφτουν. Οι συνήθεις χρηματοδότες δεν ενδιαφέρονται
να ρίξουν άλλα ποσά στο πηγάδι που δεν έχει πάτο και οι τράπεζες δεν μπορούν να δώσουν άλλα ανακυκλούμενα δάνεια. Στα χρόνια των παχέων αγελάδων, δημιουργήθηκαν κρατικοδίαιτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συγκροτήματα, που διαρκώς γιγαντώνονταν. Ποτέ δεν υπήρξε η πρόθεση δημιουργίας υγιών επιχειρήσεων με όρους ελεύθερης αγοράς, αλλά αντίθετα βασίλεψε το ρουσφέτι, τα βολέματα και ο συνωστισμός κάθε είδους ημετέρων. Ετσι, δημιουργήθηκαν μισθολόγια που δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες, ενώ δεκάδες στελεχάρες απέκτησαν πρωτοφανή προνόμια, απολαμβάνοντας χρυσές αμοιβές για αμφίβολες υπηρεσίες. Εκείνοι που δημιούργησαν τη φούσκα των ΜΜΕ, επιζητούν τώρα την “εξυγίανση”. Οχι επενδύοντας στη δημοσιογραφία, με τελική επιδίωξη την αύξηση της κυκλοφορίας ή της τηλεθέασης ή της ακροαματικότητας, αλλά εφαρμόζοντας στρατηγική άγριας λιτότητας σε βάρος των εύκολων θυμάτων. Την ίδια ώρα εντατικοποιείται η εργασία, προλεταριοποιούνται οι δημοσιογράφοι και το πέπλο της ανασφάλειας αποδυναμώνει κάθε διάθεση συλλογικότητας και δημιουργικότητας. Μπορούν να δώσουν τη λύση αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα; Δικαιούται η κυβέρνηση να παρακολουθεί από μακριά την κρίση στα ΜΜΕ; Υπάρχει ρεαλιστική διέξοδος από το τούνελ ή το παιχνίδι είναι χαμένο εξαρχής; Είναι οι δυναμικές κινητοποιήσεις απάντηση ή απλώς θα επιταχύνουν τις εξελίξεις; Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν μάθει να πρωταγωνιστούν σε ρεπορτάζ και είναι αυτός ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν βγαίνει εύκολα τίτλος για να περιγράψει τη νέα τάξη πραγμάτων στα ελληνικά ΜΜΕ την εποχή του ΔΝΤ.zoomnews

Άρχισαν οι μετατάξεις 50.000 δημοσίων υπαλλήλων !

Ήδη 17.000 υπάλληλοι νομαρχιών μετακινούνται προς τις νεοσύστατες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τους δήμους !
Τον δρόμο της μετάταξης έχουν πάρει ή αναμένεται να πάρουν ως τα μέσα του επόμενου έτους περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο με βάση τις σχετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ηδη 17.000 υπάλληλοι των νομαρχιών αναμένουν τα «φύλλα πορείας» για να μετακινηθούν υποχρεωτικά προς τις νεοσύστατες περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και τους δήμους. Περισσότεροι από 20.000 υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που θα καταργηθούν με τον «Καλλικράτη» μόλις αναλάβουν οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές, θα υποχρεωθούν να εργαστούν σε διαφορετικές υπηρεσίες.
Επίσης, ένας ικανός αριθμός υπαλλήλων (περίπου 5.000) θα κληθεί να στελεχώσει τις επτά υπό σύσταση κρατικές διοικήσεις, ενώ περισσότεροι από 700 υπάλληλοι αναμένουν στο ακουστικό τους μετά την ψήφιση του «νόμου Πάγκαλου» για τη συγχώνευση ή την κατάργηση φορέων του Δημοσίου και περίπου 2.500 υπάλληλοι των ΔΕΚΟ (1.000 του ΟΣΕ και 1.480 της Ολυμπιακής) μετατάσσονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η κατάσταση αυτή, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί μετά τον «Καλλικράτη» που προωθεί με ταχείς ρυθμούς η κυβέρνηση, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο καθιστούν επικίνδυνο οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η πολυπλοκότητα του υφιστάμενου καθεστώτος των μετατάξεων και οι ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού.
Καταβάλλουν μισθούς
Αποκαλυπτικό του κλίματος που δημιουργείται είναι η περίπτωση της Ολυμπιακής, η μετάταξη του προσωπικού της οποίας δεν έχει ολοκληρωθεί περίπου ενάμιση χρόνο μετά την ψήφιση του Ν. 3717/08, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να καταβάλλει τις αποδοχές σε περίπου 1.500 εργαζομένους οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μεταταγούν και δεν συνταξιοδοτήθηκαν. Σύμφωνα με τον Ν. 3717/08, το τακτικό προσωπικό των εταιρειών Ολυμπιακές Αερογραμμές ΑΕ, Ολυμπιακή Αεροπορία- Υπηρεσίες ΑΕ και Ολυμπιακή Αεροπλοΐα ΑΕ θα έπρεπε να μεταφερθεί με την ίδια σχέση εργασίας σε υπηρεσίες του Δημοσίου ύστερα από αίτησή του. Τη δέσμευση ότι οι σχετικές διαδικασίες θα επιταχυνθούν είχε αναλάβει και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με το σκεπτικό μάλιστα ότι δεν μπορεί οι υπηρεσίες του Δημοσίου να χρησιμοποιούν συμβασιούχους ή εργαζομένους με συμβάσεις stage, όταν υπάρχει το προσωπικό της Ολυμπιακής. Η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ωστόσο στην καλύτερη περίπτωση διήρκεσε ενάμιση χρόνο, αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εσωτερικών που διαβεβαιώνουν ότι πολύ σύντομα οι σχετικές αποφάσεις θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ως τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μεταταγούν 1.480 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, πλην βεβαίως των πιλότων, εκ των οποίων οι 1.012 θα τοποθετηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, ενώ οι υπόλοιποι σε υπηρεσίες που βρίσκονται σε 45 διαφορετικούς νομούς της χώρας. Η τοποθέτησή τους γίνεται σε κενές οργανικές θέσεις ή σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που συστάθηκαν κυρίως σε δήμους με βάση και το ισχύον προσοντολόγιο, γεγονός ωστόσο που κατέστησε τη σχετική διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα. Ο κάθε υπάλληλος, δηλαδή, ανάλογα με την ειδικότητά του (οδηγοί, ψυκτικοί, γραμματείς, οικονομολόγοι, χειριστές μηχανημάτων κ.ά.) μεταφέρεται σε αντίστοιχη κενή θέση σε κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία.
Αναβρασμός στους ΟΤΑ
Την ίδια σχεδόν διαδικασία που ακολούθησε για τους εργαζομένους της Ολυμπιακής αναμένεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση και για περίπου 1.000 εργαζομένους του ΟΣΕ, οι οποίοι θα μετακινηθούν κυρίως στους ΟΤΑ, όπως προβλέπει η σχετική ρύθμιση του υπουργού Υποδομών κ. Δ. Ρέππα. Το προσωπικό των ΟΤΑ ωστόσο βρίσκεται ήδη σε... αναβρασμό λόγω των μαζικών μετατάξεων που προβλέπονται με βάση τον «Καλλικράτη». Οι υπάλληλοι που θα μεταφερθούν στους δήμους απασχολούνται σήμερα στις πολεοδομίες (έκδοση οικοδομικών αδειών, έλεγχος μελετών κτλ.), στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας (έκδοση πιστοποιητικών οικονομικής αδυναμίας, χορήγηση κάρτας αναπηρίας, καταβολή επιδομάτων, χορήγηση άδειας, ίδρυσης και λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας σε ιδιώτες καθώς και σε συλλόγους και σωματεία κτλ.), σε υπηρεσίες Υγείας και δημόσιας υγιεινής (οργάνωση διενέργειας εμβολιασμών, αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κτλ.), σε υπηρεσίες Παιδείας (ανέγερση σχολείων, μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης κτλ.) και εμπορίου (έκδοση αποφάσεων για την ίδρυση, τη διάλυση και τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας των λαϊκών αγορών, χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων, έκδοση σειράς επαγγελματικών αδειών κτλ.). Οι υπάλληλοι όλων των άλλων υπηρεσιών των νομαρχιών θα μεταφερθούν στις υπό σύσταση 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες, στις οποίες μεταφέρονται και οι αρμοδιότητες τις οποίες επιτελούν, όπως είναι τα αναπτυξιακά προγράμματα, ο τουρισμός κτλ. Και από τις περιφέρειες όμως θα υπάρξουν μετακινήσεις προσωπικού κυρίως προς τις επτά υπό σύσταση κρατικές διοικήσεις. Το προσωπικό αυτό απασχολείται σήμερα σε υπηρεσίες, όπως είναι η μετανάστευση, η προστασία των δασών κ.ά., οι οποίες δεν μπορούν να μεταφερθούν την Αυτοδιοίκηση. www.tovima.gr

Το αλατόνερο "βοηθά" στο κοινό κρυολόγημα !!

«Ενα διάλυμα με αλάτι μπορεί να απομακρύνει τα περιττά υγρά από τους φλεγμένοντες ιστούς στον λαιμό, με αποτέλεσμα να ελαττώνεται ο πόνος που νιώθει ο ασθενής» !!
Μόνο ο χρόνος μπορεί να θεραπεύσει το κοινό κρυολόγημα, αλλά ένα απλό ποτήρι αλατόνερο μπορεί να το κάνει να περάσει λίγο πιο εύκολα. Ο λαιμός που μας πονάει και μας «γαργαλάει» δυσκολεύοντας την κατάποση και μερικές φορές την αναπνοή, αποτελεί ένα από το πιο συνηθισμένο συμπτώματα του κρυολογήματος. Οι γαργάρες με αλατόνερο φαίνεται πως μπορούν να τον καταπραΰνουν και μάλιστα με αρκετούς διαφορετικούς μηχανισμούς, όπως έχουν δείξει οι έως τώρα μελέτες.
«Ενα διάλυμα με αλάτι μπορεί να απομακρύνει τα περιττά υγρά από τους φλεγμένοντες ιστούς στον λαιμό, με αποτέλεσμα να ελαττώνεται ο πόνος που νιώθει ο ασθενής», λέει στην εφημερίδα «Νιου Γιορ Τάιμς» ο δρ Φίλιπ Χέιγκεν, εκδότης του «Οδηγού με τα Σπιτικά Γιατροσόφια» (Mayo Clinic Book of Home Remedies) που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα η Κλινική Μάγιο, στο Ρότσεστερ - Μινεσότα.
Το αλατόνερο μαλακώνει επίσης την παχιά βλέννα που επιστρώνει τον λαιμό, διευκολύνοντας έτσι την αποβολή της και μαζί την απομάκρυνση κάθε τυχόν ερεθιστικής ουσίας (όπως τα αλλεργιογόνα, τα βακτήρια και οι μύκητες) που παγιδεύεται σε αυτήν.
Η δράση αυτή δεν φαίνεται να έχει μόνο θεραπευτικές ιδιότητες, είναι πιθανό να έχει και προληπτικές. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2005 στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Προληπτικής Ιατρικής», επιστήμονες επιστράτευσαν περίπου 400 υγιείς εθελοντές και τους παρακολούθησαν επί 60 ημέρες κατά τη διάρκεια της εποχής του κρυολογήματος και της γρίπης. Οι ερευνητές είχαν συστήσει στους μισούς εθελοντές να κάνουν γαργάρες με αλατόνερο τρεις φορές την ημέρα. Στο τέλος των 60 ημερών, αυτοί οι εθελοντές είχαν προσβληθεί από 40% λιγότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Ακόμα όμως και όταν αρρώσταιναν, «οι γαργάρες καταπράυναν τα βρογχικά συμπτώματά τους», έγραψαν οι ερευνητές. Αλλες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι οι γαργάρες καταπολεμούν τον πονόλαιμο και το οίδημα που μας κάνει να πονάμε όταν καταπίνουμε. Ποια είναι όμως η συνταγή για το θεραπευτικό αλατόνερο; Σύμφωνα με τον «Οδηγό» της Κλινικής Μάγιο, για καλύτερα αποτελέσματα διαλύστε μισό κουταλάκι του καφέ αλάτι σε ένα γεμάτο ποτήρι ζεστό νερό. Να κάνετε γαργάρες με το διάλυμα για λίγα δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να φτάνει έως το πίσω μέρος του λαιμού, και μετά να το απορρίψετε. Μια άλλη καλή και πιο γευστική λύση, σύμφωνα με τον «Οδηγό», είναι οι γαργάρες με μείγμα ζεστού νερού με λίγες σταγόνες λεμόνι και μέλι. Το μείγμα αυτό δεν συνιστάται να χορηγείται σε μικρά παιδιά αλλά μόνο σε ενηλίκους .ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου