23.10.10

Έχασαν την υποψηφιότητα για …..δευτερόλεπτα !

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας έχασε την υποψηφιότητά του για 13 λεπτά και ο υποψήφιος δήμαρχος Σπάρτης για 13 δευτερόλεπτα!
Και οι δύο συνδυσμοί καθυστέρησαν να υποβάλλουν τους φακέλους της υποψηφιότητας διαδικασία που έληγε τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.
Ο συνδυασμός του Χρύσανθου Σαρλή, που είχε το επίσημο χρίσμα από την Ιπποκράτους, υπέβαλε εκπρόθεσμα τον φάκελο της υποψηφιότητας κατα 13 λεπτά.
Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, η απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας βασίστηκε στο αποδεικτικό παραλαβής από τη γραμματεία του δικαστηρίου, το οποίο ανέφερε ότι ο σχετικός φάκελος κατατέθηκε 13 λεπτά πέραν της προβλεπόμενης προθεσμίας.
Εκτός και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάρτης
Για τον ιδιο λόγο ακυρώθηκε και η υποψηφιότητα για το Δήμο Σπάρτης του νύν νομάρχη Λακωνίας Κωνσταντίνου Φούρκα. Μόνο που η καθυστέρηση δεν ήταν 13 λεπτά αλλά 13 δευτερόλεπτα. Με απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Σπάρτης ο συνδυασμός "Σπάρτη - Νέα εποχή" ακυρώθηκε με ψήφους 2-1 και δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σεξουαλικά αδιάφορες...οι γυναίκες!!!

Υπάρχει λόγος που μας …γυρίζουν την πλάτη !!
Άγχος για την σεξουαλική τους απόδοση έχουν εκτός από τους άντρες και οι γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη του Κέντρου Σεξουαλικής Αναπαραγωγικής Υγείας.Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε το Κέντρο, το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας σε...ποσοστό 30%. Ένα ποσοστό που αγγίζει το 14% των κλήσεων από γυναίκες, αφορούσε γενικές ερωτήσεις για το σεξ και την σεξουαλική λειτουργία, όχι μόνο γιατί αγνοούσαν κάποια θέματα, αλλά και γιατί θέλανε να διασταυρώσουν κατά πόσο όσα είχανε ακούσει ή διαβάσει ήταν επιστημονικά σωστά.

"Τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται προς τη γη" !!

Κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα που φτάνει τα 30 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και η ισχύς της πιθανής σύγκρουσης με τη γη θα ισοδυναμούσε με 20 εκατομμύρια φορές την βόμβα της Χιροσίμας."
"Τεράστιος αστεροειδής κατευθύνεται προς τη γη. Ημερομηνία ενδεχόμενης σύγκρουσης στις 21 Μαρτίου 2014. Ο αστεροειδής ονομάζεται "2003 QQ47" έχει διάμετρο 1,2 χιλιομέτρων και ζυγίζει 2,6 διεσεκατομμύρια τόνους. Κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα που φτάνει τα 30 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και η ισχύς της πιθανής σύγκρουσης με τη γη θα ισοδυναμούσε με 20 εκατομμύρια φορές την βόμβα της Χιροσίμας." Η παραπάνω ανακοίνωση δεν έγινε από κάποια τηλεοπτική εκπομπή, περιοδικό ή blog - οπότε θα μπορούσαν όλοι οι "ειδικοί" να την χαρακτηρίσουν καταστροφολογική - αλλά από μια ομάδα Βρεττανών αστρονόμων του προγράμματος Near Earth Projects, το καλοκαίρι του 2003. Όπως ηταν φυσικό το άκουσμα και μόνο ενος τέτοιου ενδεχόμενου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Λίγες ημέρες μετά, οι ερευνητές έσπευσαν να καθησυχάσουν την κοινη γνώμη με μια δεύτερη ανακοίνωση στην οποία παρουσιάζονταν οι μαθηματικές-στατιστικές πιθανότητες να χτυπήσει ο QQ47 την γη.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν "οι πιθανότητες πρόσκρουσης του αστεροειδούς με την γη είναι μηδαμινές- 1 στις 909.000- ενώ στην "σκάλα επικινδυνότητας", γνωστή ως κλίμακα του Τορίνου, με ελάχιστο κίνδυνο το 1 και μέγιστο το 10, ο QQ 47/2003 καταχωρήθηκε στην πρώτη κατηγορία. Πάντως ο αστεροειδής θα παρακολουθείται τους επόμενους μήνες προκειμένου να υπολογιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η τροχιά του".
Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον επικίνδυνο διαστημικό βράχο στις 24 Αυγούστου 2003 - εξ ου και ο αριθμός 2003 στην ονομασία του- από το Ερευνητικό Πρόγραμμα "Lincoln για την παρακολούθηση κοντινών αστεροειδών" στο Νέο Μεξικό . Αστεροειδείς αυτής της μορφής είναι ουσιαστικά κομμάτια πετρωμάτων που έχουν απομείνει από την δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.
Παρόλο που το μέγεθος του 2003 QQ47 είναι μόλις το ένα δέκατο του αστεροειδή που πιστεύεται ότι εξαφάνισε τους δεινοσαύρους πριν από 65 εκατ. χρόνια,η πρόσκρουσή του στον πλανήτη θα απελευθέρωνε την ενέργεια 20 εκατομμυρίων ατομικών βομβών όπως της Χιροσίμα και θα εξαφάνιζε μεγάλα κομμάτια του κόσμου μας.
Εαν διαβάσει κανεις προσεκτικά τις δύο επίσημες ανακοινώσεις θα παρατηρήσει οτι διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους ως προς τις πιθανότητες σύγκρουσης του QQ47 με την γη . Η μεγαλύτερη απορία που δημιουργείται είναι γιατί οι επιστημονες , αφού θεωρούσαν εξ αρχής απίθανο το ενδεχόμενο σύγκρουσης, προχώρησαν σε ανακοίνωση συγκεκριμένης ημερομηνίας- δηλαδή της 21ης Μαρτίου 2014.Η ενέργεια αυτη μοιάζει εντελώς παράλογη αφού είναι σαν να είπαν οτι: "Αστεροειδής που κατευθύνεται προς την Γη ΔΕΝ θα συγκρουστεί μαζί της στις 21/3/2014", ανακοίνωση που δεν διακρίνεται για την επιστημονική της αξιοπιστία!
Το pyles.tv και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν με τον αστροφυσικό Alan Fitzsimmons, καθηγητή στο Πανεπιστημίο 'Queen' του Belfast, ο οποίος μελετάει εδώ και δεκαετίες τους κομήτες και τους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη και θα μπορούσαν να συγκρουστούν μαζί της.
Του ζητήσαμε να μας εξηγήσει γιατί αρχικά ανακοίνωσαν "ενδεχόμενη σύγκρουση"του "QQ47 2003 " και αμέσως μετα έσπευσαν να καθησυχάσουν το κόσμο. Τον ρωτήσαμε εαν έχει στοιχεία για άλλους κομήτες που απειλούν τη γη, πόσοι είναι, πότε θα συμβει μια πιθανή σύγκρουση και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τον πλανήτη μας. Του θέσαμε επίσης το ερώτημα εαν πράγματι η NASA έχει στην κατοχή της ένα "υπερόπλο αντιμετώπισης κομητών"!

Ποδόσφαιρο (7η ημέρα)-Αποτελέσματα !!

Σε αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ατρόμητος-Ξάνθη 1-1
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 0-0
Ολυμπιακός Βόλου-Λάρισα 1-1

Στην Μεθώνη ο Δημήτρης Καφαντάρης !

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10/2010 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/10/2010
ΤΡΙΤΗ 26/10/2010
17:00 ΚΑΙΝ. ΧΩΡΙΟ
17:30 ΦΟΙΝΙΚΗ
18:00 ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
18:30 ΛΑΧΑΝΑΔΑ
19:00 ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ
20:00 ΜΕΘΩΝΗ

Το μεγάλο παιγνίδι της διαπλοκής! Θέλουν να μπλοκάρουν τα …blogs !!

Η κυβέρνηση θα υποκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, στις απαιτήσεις τους. Προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές !
(του Θανάση Μαυρίδη)
Παίζεται μεγάλο παιγνίδι αυτές τις ημέρες με τον Τύπο. Οι αποτυχημένοι και χρεοκοπημένοι εκδότες, πρωταθλητές στην διαπλοκή, προσπαθούν να πείσουν τον κ. Χυτήρη για δύο πράγματα: Να πάρουν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο για να συνεχίσουν να... επιχειρούν και να μπει οπωσδήποτε το αγγελιόσημο στο internet, στον μεγάλο, κατά αυτούς, υπαίτιο των δικών τους προβλημάτων!
Η κυβέρνηση θα υποκύψει, κατά πάσα πιθανότητα, στις απαιτήσεις τους. Προτιμά ημιθανείς και εξαρτώμενους εκδότες από τις ανεξάρτητες φωνές. Έρχονται κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και η προπαγάνδα είναι ένα σπουδαίο όπλο, όταν βρίσκεται στα χέρια της εξουσίας. Αυτό είναι το σκεπτικό μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διαπλοκής που έχουν στηθεί τα τελευταία χρόνια....... Με πρόσχημα την κρίση και τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων επιχειρείται ένα γενικό ξεκαθάρισμα στον χώρο του Τύπου.
Η αγορά βοά για τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται για να σωθούν τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες. Σε μία αγορά που ..... «σηκώνει» το πολύ 2 τηλεοπτικούς σταθμούς, η κυβέρνηση θέλει με το ζόρι να διατηρήσει τα τηλεπαράθυρα των 8. Κι αυτό, φυσικά, με το αζημίωτο.
Παρελαύνοντας όλα τα κυβερνητικά στελέχη κάθε βράδυ από κανάλι σε κανάλι για να κάνουν πιο... κατανοητό το έργο τους στις πλατιές λαϊκές μάζες.
Το internet είναι ο μεγάλος εφιάλτης τους. Αν ήταν στο χέρι τους θα απαγόρευσαν την ύπαρξή του. Το φοβούνται, διότι το internet δεν έχει σύνορα. Μπορεί κάποιος να βγαίνει στον αέρα από την Αθήνα, αλλά και από ένα οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Θέλουν να θάψουν το internet πάση θυσία. Το επιχείρησαν στα μουλωχτά πριν λίγο καιρό με το αγγελιόσημο. Την τελευταία στιγμή η διάταξη αποσύρθηκε, έπειτα από έντονες αντιδράσεις και αφού δημιουργούσε τεράστιο ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού με ξένα μέσα ενημέρωσης που δραστηριοποιούνται και στην ελληνική αγορά. Τώρα προσπαθούν να φέρουν και πάλι το θέμα στην επιφάνεια. Πιστεύουν ότι έτσι θα κερδίσουν χρόνο...
Τώρα το βάρος της νέας προσπάθειας καλείται να το σηκώσει ο κ. Χυτήρης. Γνωστός είναι ο κ. Χυτήρης. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Τύπο. Δηλαδή με ορισμένους εκδότες. Η στόχευση είναι συγκεκριμένη. Να ζήσουν όσοι υποταχτούν και να πεθάνουν όσοι αντισταθούν. Η αντίληψή τους είναι ολοκληρωτική και επικίνδυνη. Α, για να μην το ξεχάσουμε! Πρόσφατα η κυβέρνηση του Ιράν αποφάσισε να επιδοτήσει τις εφημερίδες εκείνες που στηρίζουν το... καθεστώς. Ναι, αυτά συμβαίνουν στο Ιράν. Εκεί που δεν λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς. Ενώ στην Ελλάδα της Ε.Ε. που λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς συμβαίνει δήθεν κάτι διαφορετικό.
Τι λέμε; Απλά πράγματα: Να μην υπάρξει ιδιαίτερη ρύθμιση για τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Είναι πρόκληση για την δοκιμαζόμενη από την κρίση κοινωνία. Όσο για το αγγελιόσημο στο internet; Θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση εν καιρώ. Στο μεταξύ να υπενθυμίσουμε στους κρατικοδίαιτους ότι για τα δικά τους χάλια δεν φταίει το internet, αλλά το προϊόν που παράγουν. Δεν τους έχει γυρίσει τυχαία ο κόσμος την πλάτη. http://online-pressblog.blogspot.com

Ο Δημ. Δράκος κάνει την μεγάλη ανατροπή ; Προηγείται με 4% του Π. Τατούλη !

Καταρρέει στην Μεσσηνία ο «μύθος Τατούλη» - Προηγείται ο Δράκος με 20.9 σύμφωνα με Δημοσκόπηση του Best-tv !
Σύμφωνα με μετρήσεις που έχει στα χέρια της η ΝΔ για όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Δημήτρης Δράκος προηγείται με μια διαφορά ύψους 4% του Πέτρου Τατούλη και ποσοστό 32,8% έναντι 28,8%, στην πρώτη Κυριακή.Είναι σαφής η ανοδική τάση που εμφανίζει ο συνδυασμός του Δημήτρη Δράκου, και ο βαθμός συσπείρωσης που καθημερινά αυξάνεται για τους οπαδούς της ΝΔ που αποτελούν την κύρια αλλά όχι μοναδική δεξαμενή ψήφων του Δημήτρη Δράκου. Σημαντικά κρίνονται επίσης τα ποσοστά διεισδυτικότητας του Δημήτρη Δράκου τόσο στο χώρο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ όσο και της Αριστεράς αλλά και του ΛΑΟΣ, αποδεικνύοντας έτσι την υπεροχή της αυτοδιοικητικής φυσιογνωμίας και της αποδοχής της υποψηφιότητας του.
Καταρρέει στην Μεσσηνία ο «μύθος Τατούλη»…
Εξάλλου, οι φήμες που μεθοδικά καλλιεργούνταν επί μακρόν από ανώνυμες πηγές και που έφερναν τον συνδυασμό του Π. Τατούλη να προηγείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στη Μεσσηνία, διαλύθηκαν χθες το βράδυ με την ανακοίνωση από τον τηλεοπτικό σταθμό Μεσσηνίας BEST TV, μέτρησης πρόθεσης ψήφου.
Ο Συνδυασμός του Δημήτρη Δράκου ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σύμφωνα με μετρήσεις της εταιρείας ΑΠΟΨΙΣ, επικρατεί του Π. Τατούλη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, με διαφορά 21,2%, με πρόθεση ψήφου 42,3% για τον Δημήτρη Δράκο έναντι 21,1% για τον Πέτρο Τατούλη, την πρώτη Κυριακή. Στην δεύτερη Κυριακή τα ποσοστά πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:
Δημήτρης Δράκος – ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 43,8%
Πέτρος Τατούλης - ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 27,4%
antinews.gr

Ο βοηθός του…ψηφοφόρου www.helpmevote.gr...!!!

Ο χρήστης επιλέγει την περιφέρεια όπου ψηφίζει και καλείται να απαντήσει σε 30 ερωτήσεις που αφορούν 10 θεματικές ενότητες !!
Αν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε ποιον θα ψηφίσετε στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές υπάρχει ένας «ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου» που μπορεί να σας προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες. Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή με τον τίτλο «help-mevote» που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει αξιοποιηθεί από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Ο χρήστης επιλέγει την περιφέρεια όπου ψηφίζει και καλείται να απαντήσει σε 30 ερωτήσεις που αφορούν 10 θεματικές ενότητες (προστασία πολίτη, οικονομική ανάπτυξη, διαχείριση οικονομικών, μετανάστευση, περιβάλλον/ενέργεια/μεταφορές, εκπαίδευση/υγεία, κοινωνική συνοχή, εθνικά θέματα, σχέσεις με ΕΕ και αλλαγές στο σύστημα διοίκησης/αντιπροσώπευσης).Η διαδραστική εφαρμογή συγκρίνει τις απαντήσεις του με αυτές που έδωσαν ή θα έδιναν οι υποψήφιοι και παρουσιάζει στο τέλος τον βαθμό ταύτισης των απόψεών του με κάθε έναν από αυτούς.Περισσότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.helpmevote.gr...

Μικρός "παράδεισος" ….ηδονής !!

Καραβάνια Γάλλων φθάνουν στο Λα Χονκέρε !!
Στο Λα Χονκέρε, μία μικρή πόλη της ισπανικής Καταλονίας, άνοιξε ο πιο μεγάλος οίκος ανοχής στην Ευρώπη. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Γαλλίας.
Ο "Παράδεισος", που παρουσιάζεται ως ο πιο μεγάλος οίκος ανοχής στην Ευρώπη, άνοιξε χθες Πέμπτη βράδυ στην Λα Χονκέρε, μία μικρή πόλη της ισπανικής Καταλονίας, η οποία είναι ήδη διάσημη για τον σεξοτουρισμό της, ιδιαίτερα προς τους Γάλλους γείτονές της.
Αρκετοί Γάλλοι κάνουν ένα μικρό ταξίδι προς την Χονκέρα, η οποία βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την γαλλική πόλη Περπινιάν. Εκεί ανοίγουν τις πύλες του Παραδείσου, όπου εργάζονται περίπου εκατό πόρνες, κυρίως από την Ρουμανία.
Κι αυτό διότι στη Γαλλία η πορνεία δεν επιτρέπεται παντού με αποτέλεσμα... οι γείτονες να σπεύδουν καραβάνια στην Ισπανία ώστε να απολαύσουν τις υπηρεσίες των όμορφων κοριτσιών.
Ο δήμαρχος της Λα Χονκέρα, Χορδί Τσαμπέθας,
είχε προσπαθήσει να αποτρέψει την δημιουργία του Παραδείσου. Όμως, τι να κάνει ένας δήμαρχος κόντρα στην απόλαυση και έτσι το ισπανικό δικαστήριο αναγκάστηκε να εκδώσει την οικοδομική άδεια.
Στην Λα Χονκέρα, όπου κατοικούν 3.000 άτομα υπάρχουν ακόμη περίπου δώδεκα "puticlubs", όπως λέγονται στην Ισπανία, όπου εργάζονται εκατοντάδες κορίτσια. news247

Κόμμα ΝΤΟΡΑΣ - Πρεμιέρα με στόχο 5.000 συνέδρους !!

«Κόκκινο» στους βουλευτές που θέλουν να την ακολουθήσουν από τώρα στο νέο κόμμα βγάζει η κυρία Μπακογιάννη !!
Νέα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ιδρυτική διακήρυξη με πολύ συγκεκριμένες θέσεις και χωρίς αόριστες αναφορές. Φαντασμαγορικά σκηνικά με χρήση νέων τεχνολογιών. Και συγκεντρωμένοι οπαδοί, τόσοι πολλοί, όσους δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτά θα είναι θα βασικά συστατικά που θα συνθέσουν την ανακοίνωση του νέου κόμματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , η οποία έχει ήδη προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στου Γουδή. «Τα νέα κόμματα γεννιούνται από τη βάση» τονίζει αυτές τις ημέρες στους συνομιλητές της, πληροφορώντας τους ότι ο στόχος της είναι να συγκεντρωθούν αυτή την ημέρα πάνω από 5.000 οπαδοί του νέου κόμματος, ενώ θα μπορούσε να αποφύγει μια τόσο μεγάλη κινητοποίηση μόλις μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών….
Από τα γνωστά πολιτικά πρόσωπα θα βρίσκονται δίπλα της μόνον οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές κκ. Κ. Κιλτίδης και Χρ. Μαρκογιαννάκης , ο ευρωβουλευτής κ. Θ. Σκυλακάκης, ο πρώην υπουργός κ. Α. Ανδριανόπουλος και ο πρώην υφυπουργός Υγείας και Αμυνας του ΠαΣοΚ κ. Θ. Κοτσώνης , ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια συνομιλεί τακτικά με την κυρία Μπακογιάννη. Η κυρία Μπακογιάννη δεν επιθυμεί προς το παρόν να στοιχηθούν δίπλα της εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ, παρ΄ ότι πιστεύει ότι υπάρχουν ορισμένοι που θα την ακολουθούσαν αμέσως.
Οπως υποστηρίζουν βουλευτές που διατηρούν τακτικές επαφές μαζί της, η κυρία Μπακογιάννη διαθέτει οκτώ- δέκα βουλευτές που θα ήταν πρόθυμοι να ανεξαρτητοποιηθούν αμέσως και να συγκροτήσουν μαζί με την ίδια και τους άλλους δύο ανεξάρτητους βουλευτές μια ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, με δικαιώματα ίσα με αυτά που έχουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Δεν θα το πράξει όμως κανείς σε πρώτο χρόνο, για να μην κατηγορηθούν οι ίδιοι αλλά και η πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι στήνουν μια νέα αποστασία, κατακερματίζοντας την παράταξη που τους ανέδειξε. «Οι βουλευτές αυτοί θα εξαντλήσουν τη θητεία τους στη Βουλή υπό τη στέγη της ΝΔ τιμώντας την εντολή εκλογής τους και θα ενσωματωθούν στο νέο κόμμα λίγο πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές» υποστηρίζουν οι συνομιλητές της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. «Τώρα αν νιώσουν στο μέλλον οι ίδιοι ανεπιθύμητοι στη ΝΔ ή αν διαγραφούν από τον κ. Σαμαρά επειδή θα διαφωνήσουν με ορισμένες επιλογές του, αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα, αφού η πρωτοβουλία θα ανήκει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως» προσθέτουν. ΤΟ ΒΗΜΑ

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 !!

Χειμερινή ώρα για το 2010 θα έχουμε από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν και πάλι 03:00.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο της θερινής ώρας εφαρμόζεται με την κοινοτική οδηγία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Διακοπή ρεύματος στην Καλαμάτα !!

Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προγραμματίζει η ΔΕΗ αύριο Κυριακή στην Καλαμάτα, μεταξύ των οδών Αριστομένους, Χρήστου Κουμάντου, Σκρα, Αγίου Νικολάου και πλατείας 23ης Μαρτίου, από 8 π.μ. ώς 12 μ.

Αναστολή του Νόμου για το Κάπνισμα ζητάει ο Θ.Μπρεδήμας !

Έπεσε ο τζίρος των καταστημάτων 30% - 50% !!
Η «ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» υποστηρίζει την αναστολή εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους, προκειμένου να βρεθούν τρόποι για να συνδυαστεί η προστασία της δημόσιας υγείας με την υποστήριξη των δεκάδων επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας, οι οποίες λειτουργούν στην περιοχή μας, σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Το υπουργείο Υγείας επέλεξε το χειρότερο για την οικονομία και την κοινωνία φθινόπωρο, για να καταγράψει μια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας πολιτική. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας, που καταγράφουν μειώσεις στους τζίρους τους της τάξης του 30% - 50%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή του νόμου, προκειμένου να δούμε τις επιπτώσεις και το πώς αυτές αντιμετωπίστηκαν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επιβλήθηκε η απαγόρευση.

Ασιατικό κουνούπι “τίγρης” στη Μεσσηνία!!

Αναζητούνται εστίες επώασης !
Ασιατικό κουνούπι τίγρης βρέθηκε στη Μεσσηνία, κατά την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης των κου- νουπιών. Αυτό ανακοίνωσε η διευθύντρια Υγείας Αικατερίνη Σπέντζουρα κι επεσήμανε ότι «από τον έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή δεν εντοπίστηκαν προνύμφες, ούτε παρατηρήθηκαν αυγά του εντόμου στις παγίδες ωοθεσίας, γεγονός που αποδεικνύει τη μη ύπαρξη σταθερά αναπαραγόμενου πληθυσμού, αλλά πιθανόν πρόκειται για τυχαίο δείγμα». Η κ. Σπέντζουρα ενημέρωσε ότι η παρακολούθηση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί σ’ όλη την περιοχή, με σκοπό τυχόν εντοπισμό εστιών αναπαραγωγής του εντόμου και την καταπολέμηση αυτών.

Ντόλιος σε Νάντια: «Το Υπουργείο συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την προώθηση των ώριμων έργων του ‘‘Θησέα’’»!!

Aποφασίστηκε να προστατευθούν οι τοπικές κοινωνίες από τη συσσώρευση νέων χρεών, ανακοινώνοντας τη διακοπή των κατακυρώσεων έργων πέραν της 25/06/10!!

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντόλιος, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 23/09/10 σχετικά με την χρηματοδότηση των ώριμων έργων του προγράμματος ‘‘ΘΗΣΕΑΣ’’, ανακοίνωσε ότι δεν έχει ακυρωθεί η χρηματοδότηση των ώριμων έργων παρά τη διακοπή του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ντόλιος στην απάντησή του ενημερώνει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας, την Εθνική Αρχή Συντονισμού του Ε.Σ.Π.Α. και τις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών για την προώθηση των ώριμων έργων που είναι επιλέξιμα στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α., στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, με την υποστήριξη των Ο.Τ.Α. που δεν έχουν διαχειριστική επάρκεια από άλλους φορείς. Συμπληρωματικά, ξεκαθαρίζει ότι και τα ώριμα έργα που δε θα κριθούν επιλέξιμα θα μπορούν, στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που θα τεθούν, να ενταχθούν σε λίγους μήνες στο εθνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που καταρτίζεται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΛΛ.Α.Δ.Α., στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων που θα καταρτίσουν όλοι οι καλλικράτειοι Δήμοι.
Επιπροσθέτως και φανερώνοντας την τεράστια κακοδιαχείριση στο πρόγραμμα «Θησέας» κατά την προηγούμενη πενταετία, ο κ. Ντόλιος ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι το πρόγραμμα «Θησέας» ξεκίνησε το 2005, η αρχική του διάρκεια ήταν πενταετής, ενώ παρατάθηκε μέχρι την 31/12/11. Με βάση το σχεδιασμό του, στην πενταετία της κανονικής του διάρκειας έπρεπε να εισρεύσουν στο λογαριασμό του 3,5 δις ευρώ. Αντί αυτού εισέρρευσαν μόλις 1,97 δις ευρώ δημιουργώντας έλλειμμα σχεδιασμού της τάξης του 1,53 δις ευρώ. Επιπλέον, ακόμη και τα ποσά που έπρεπε να αποδίδονται από τις πηγές χρηματοδότησης βάσει του προϋπολογισμού, δεν αποδίδονταν στο σύνολό τους, άλλοτε με τη μη απόδοση της Σ.Α.Τ.Α. κατά τα έτη 2005 και 2006, άλλοτε με τη μη απόδοση του συνόλου των πόρων της κεντρικής διοίκησης το έτος 2005. Επίσης, το 2009 με διάταξη νόμου με τη συμφωνία της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., δεν αποδόθηκαν οι οφειλόμενοι Κ.Α.Π. στο πρόγραμμα «Θησέας», προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες των Δήμων για αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στην αυτοδιοίκηση χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων. Η συμφωνία αυτή, σε συνδυασμό με τη γενικότερη υποχρηματοδότηση, είχε ως αποτέλεσμα την απορρόφηση του αποθεματικού του προγράμματος στο Τ.Π.Δ. (400 εκατομμύρια ευρώ στις αρχές 2009) και την υπονόμευση των πληρωμών των έργων κατά το 2010. Πέραν των ελλειμμάτων που προαναφέρθηκαν, η σημερινή κατάσταση υλοποίησης του Προγράμματος επιβαρύνθηκε περαιτέρω. Πρώτον, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος ως προς τις εισροές είχε αποτύχει, από τα οριστικά ενταγμένα έργα, τα έργα οριζοντίων δράσεων είναι συνολικά 1.467 με προϋπολογισμό 528 εκατομμύρια ευρώ και συμβάσεις 405 εκατομμυρίων ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν η συνεχής επιβάρυνση του προγράμματος με έργα οριζοντίων δράσεων, υπερδιπλάσιου κατά μέσο όρο προϋπολογισμού από τα έργα που εντάχθηκαν μέσω των Περιφερειών. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι ο μέσος όρος των οριστικά ενταγμένων έργων που εγκρίθηκαν μέσω των Περιφερειών είναι της τάξης των 143 χιλιάδων ευρώ, ενώ των έργων που ενέκρινε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, της τάξης των 360 χιλιάδων ευρώ. Δεύτερον, η κατανομή στο πλαίσιο των εγκρίσεων της κατηγορίας οριζοντίων δράσεων ήταν παντελώς ανισομερής προς όφελος συγκεκριμένων Περιφερειών και Νομών.

Σε ότι αφορά τη διακοπή του προγράμματος, οι αναμενόμενες εισροές έτους 2010 για το πρόγραμμα «Θησέας» ανέρχονταν σε 586 εκ., ήτοι 235 εκ. από τους Κ.Α.Π., 200 εκ. από τη Σ.Α.Τ.Α. και 151 εκ. από την κεντρική διοίκηση. Βάσει των παραπάνω ποσών, η Κεντρική Επιτροπή Παρακολούθησης αποφάσισε οι καταληκτικές ημερομηνίες συμβασιοποίησης των έργων του προγράμματος να είναι στις 31/08/10, για τους Ο.Τ.Α. με απορρόφηση άνω του 40% των δικαιούμενων πιστώσεών τους στις 31/12/09, και στις 30/09/10 για τους υπόλοιπους. Μετά, όμως, την προσαρμογή του εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στις διατάξεις του Μνημονίου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τον Ιούνιο, σε συνδυασμό με τα ελλείμματα που έχουν καταγραφεί στο Πρόγραμμα δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί πλέον η επιβάρυνση της αυτοδιοίκησης με υποχρεώσεις που η κεντρική διοίκηση δεν θα μπορούσε να καλύψει, ως όφειλε, και αποφασίστηκε να προστατευθούν οι τοπικές κοινωνίες από τη συσσώρευση νέων χρεών, ανακοινώνοντας τη διακοπή των κατακυρώσεων έργων πέραν της 25/06/10.

ΔΕΗ - ΟΤΕ «Τρώνε φέσια», απαντούν με εξώδικα !!

Ολοένα περισσότεροι καταναλωτές αφήνουν απλήρωτους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, που παίρνουν τα μέτρα τους !
Η κρίση χτύπησε για τα καλά την πόρτα των νοικοκυριών που καθυστερούν ακόμη και την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις μεγάλες εταιρείες κοινής ωφελείας, το ποσοστό καθυστερήσεων στη ΔΕΗ έχει φθάσει στο 12%, ενώ στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών οι καθυστερήσεις μαζί με τις διακοπές συνδέσεων πλησιάζουν το 25%. Αυτό όμως που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι η διοίκηση του ΟΤΕ, ακολουθώντας την τακτική των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για πρώτη φορά στέλνει εξώδικα στους πελάτες για καθυστερούμενες οφειλές μόλις 73 ευρώ (!).Συνολικά στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, οι άλλοτε πρωταθλητές στις συνδιαλέξεις μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών έλληνες πολίτες έχουν μειώσει τους λογαριασμούς τους κατά μέσον όρο σε ποσοστό 20%. Από την άλλη πλευρά, αυξάνονται και οι πολίτες που καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ή τους εξοφλούν με δόσεις και... ευκολίες πληρωμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών, στα συμβόλαια της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.
Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο πολλά νοικοκυριά να καταργούν τελείως τη σταθερή σύνδεση και να κρατούν μόνο το κινητό τηλέφωνο για να εξοικονομήσουν χρήματα.
Ακόμη, στην κινητή τηλεφωνία παρατηρείται το φαινόμενο της επιστροφής προς τις καρτοκινητές συνδέσεις οι οποίες δεν έχουν πάγιο, ενώ περιορίστηκε σημαντικά η συχνή αλλαγή συσκευών. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου, ήδη το 19% των ελληνικών νοικοκυριών έχει στραφεί αποκλειστικά στην κινητή τηλεφωνία εγκαταλείποντας τη σταθερή γραμμή.
Τι λέει ο ΟΤΕ
Ο ΟΤΕ, στην περίπτωση ανεξόφλητων λογαριασμών, 15 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής προχωρεί σε προσωρινή διακοπή της εξερχόμενης επικοινωνίας, εκτός των αριθμών εκτάκτου ανάγκης. Οσοι έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό άνω των επτά ημερών δέχονται και αυτόματο ηχογραφημένο μήνυμα που τους καλεί να επικοινωνήσουν ατελώς με το Κέντρο Τηλεφωνικής Ενημέρωσης Πελατών στο 1305. Αν ο συνδρομητής δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα όλες τις οφειλές, οι οποίες περιλαμβάνονται, μνημονεύονται ή συμβολίζονται στον λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών της σύνδεσης, ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα: Να διακόψει, χωρίς προειδοποίηση, προσωρινά, την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση.
Να αναστείλει τη διακοπή της τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης.
Να καταγγείλει τη σύμβαση, ύστερα από έγγραφη ειδοποίηση του συνδρομητή, η οποία γίνεται τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την καταγγελία.
Η σύνδεση διακόπτεται προσωρινά, όταν δεν εξοφληθεί εμπρόθεσμα ο τηλεπικοινωνιακός της λογαριασμός, εφόσον οι οφειλές ξεπερνούν τα 58,69 ευρώ.
Αν ύστερα από αλλεπάλληλες υπενθυμίσεις η οφειλή παραμένει, περίπου τρεις μήνες μετά την πρώτη επικοινωνία με τον πελάτη, αποστέλλεται ενημερωτική επιστολή, ενώ έξι μήνες μετά την προσωρινή διακοπή ο οργανισμός μπορεί να προχωρήσει σε οριστική διακοπή της γραμμής και αποδέσμευση του αριθμού της σύνδεσης.
Στην περίπτωση όμως όπου καταγγέλλεται η σύμβαση, προκύπτει ότι ο ΟΤΕ έχει αλλάξει... ήθη, και πλέον, μετά τις 30 ημέρες, στέλνει εξώδικες προειδοποιήσεις στους πελάτες του.
Πληρωμή με δόσεις
Για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοικοκυριά, ως τώρα ο οργανισμός παρείχε διευκολύνσεις στους πελάτες του για την πληρωμή των λογαριασμών σε έντοκες μηνιαίες δόσεις, παράταση προθεσμίας εξόφλησης κτλ.).
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αν δεν πληρωθεί ο λογαριασμός μετά την ημερομηνία εξόφλησης, έχουν το το δικαίωμα να επιβαρύνουν την οφειλή με τόκο υπερημερίας, να προβούν σε διακοπή των εξερχόμενων κλήσεων και να χρεώσουν το συνδρομητή με τυχόν έξοδα (λειτουργικά, δικαστικά κτλ.) στα οποία θα υποβληθεί λόγω καθυστέρησης της εξόφλησης Πρόβλημα και στην αποπληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ
Ολο και περισσότεροι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, που ανήκουν κυρίως σε αγροτικές κατοικίες αλλά και σε πολλά διαμερίσματα στις πόλεις, δεν εξοφλούνται ανά τη χώρα, κυρίως όμως στη Βόρεια Ελλάδα. Η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα που αρχίζει αργά αλλά σταθερά να λαμβάνει αξιοσημείωτες διαστάσεις αλλά επίσης και ενώπιον ενός άλλου διλήμματος, αφού ως κρατική εταιρεία δυσκολεύεται να σταματήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα νοικοκυριό ακολουθώντας το παράδειγμα του ΟΤΕ.
Η ΔΕΗ ακολουθεί διαφορετική πολιτική και αρχίζει τις οχλήσεις προς τους καταναλωτές που δεν πληρώνουν μετά τη λήξη του δεύτερου ή του τρίτου δίμηνου λογαριασμού, ενώ προχωρεί σε διακοπή παροχής περίπου έξι μήνες αφού ξεκινήσει να μην πληρώνει ο καταναλωτής.
Συνολικά σε όλη τη χώρα, επί συνόλου 6,5 εκατομμυρίων λογαριασμών που εκδίδει η ΔΕΗ υπάρχει σταθερό ποσοστό, το οποίο προσεγγίζει το 12%, που εξοφλείται με καθυστέρηση ή δεν εξοφλείται καθόλου.
Αρκετοί από αυτούς τους λογαριασμούς είναι ανενεργοί διότι αντιστοιχούν σε κενά διαμερίσματα ή καταστήματα, σε ξενοίκιαστα γραφεία, σε εξοχικά που δεν κατοικούνται για έξι-επτά μήνες τον χειμώνα ή σε εμπορικές και βιοτεχνικές μονάδες που δεν λειτουργούν. Αυτό το ποσοστό στη Μακεδονία είναι αρκετά αυξημένο τον τελευταίο χρόνο, φθάνοντας μέχρι και το 15%, ενώ στον Νομό Κιλκίς προσεγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το 20%. Οι λόγοι για τους οποίους παραμένουν πολλοί λογαριασμοί απλήρωτοι είναι πολλές φορές ουσιαστικοί και έχουν να κάνουν με την ανέχεια πολλών νοικοκυριών λόγω κρίσης και ιδιαίτερα σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως η Βόρεια Ελλάδα. Σχετίζονται επίσης και με την απροθυμία πολλών να πληρώσουν, θεωρώντας ότι η ΔΕΗ δεν θα τους τιμωρήσει, αλλά και με το κλίμα της γενικότερης «ανταρσίας» που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, αφού αντίστοιχο φαινόμενο παρατηρείται και στο θέμα των εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου εκατοντάδες εργοδότες χρησιμοποιούν το κονδύλι αυτό ως κεφάλαιο κίνησης και γι΄ αυτό δεν τις καταβάλλουν. ΤΟ ΒΗΜΑ

Επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες !!

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος γοα πωλήσεις που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, δόθηκε στην δημοσιότητα.!
Ειδικότερα, η επιστροφή που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του ίδιου άρθρου, οι οποίοι πωλούν αγροτικά προϊόντα παραγωγής τους από δικό τους κατάστημα ή από λαϊκές αγορές ή τα εξάγουν ή τα παραδίδουν σε άλλο κράτος - μέλος, πραγματοποιείται δια συμψηφισμού με το φόρο εκροών που προκύπτει για κάθε φορολογική περίοδο από τις ανωτέρω δραστηριότητες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Στην περίπτωση που για την δραστηριότητα αυτή προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο, επιστρέφεται με την απόφαση 1060481/4643/810/Α0014/ΠΟΛ1073/21.07.04.Το περιεχόμενο του ειδικού στοιχείου της παραγράφου 2 του άρθρου 41, του Κώδικα ΦΠΑ, το οποίο εκδίδεται για την παράδοση αγροτικών προϊόντων από την αγροτική εκμετάλλευση στην εμπορική δραστηριότητα του αγρότη του ειδικού καθεστώτος, ορίζεται όπως το υπόδειγμα που προσαρτάται στην παρούσα απόφαση.
Το ανωτέρω ειδικό στοιχείο εκδίδεται θεωρημένο, για κάθε παράδοση. Στην περίπτωση που έχουν εκδοθεί Δελτία Αποστολής, μπορεί να εκδίδεται ανά εβδομάδα, δεκαήμερο, δεκαπενθήμερο, ή μήνα, για τις παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός των χρονικών αυτών διαστημάτων. Στην περίπτωση που το εν λόγω στοιχείο εκδίδεται κάθε μήνα, μπορεί να εκδίδεται μέχρι την 15η ημέρα του επόμενου μήνα με ημερομηνία έκδοσης την τελευταία ημέρα του προηγούμενου.Η αρίθμηση του ειδικού στοιχείου είναι αύξουσα προοδευτική τουλάχιστον ανά έτος. Ως δικαιολογητικό εγγραφής στο τηρούμενο βιβλίο διαφυλάσσεται στο χρόνο που προβλέπεται από την παράγραφο 2 του άρθρου 21 του ΚΒΣ (π.δ.186/92).Η αξία που αναγράφεται στο ανωτέρω ειδικό στοιχείο είναι η κανονική αξία, όπως αυτή καθορίζεται στις διατάξεις του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 2 του άρθρου 19 του Κώδικα ΦΠΑ, ήτοι η αξία που θα έπρεπε να καταβάλλει οποιοσδήποτε αγοραστής ευρισκόμενος στο ίδιο στάδιο εμπορίας αγροτικών προϊόντων, κατά το χρόνο της εν λόγω παράδοσης σε ανεξάρτητο προμηθευτή αγροτικών προϊόντων, υπό συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού, προκειμένου να αποκτήσει τα εν λόγω αγροτικά προϊόντα (μέση τιμή χονδρικής). Η αξία αυτή αποτελεί και το κόστος των πωληθέντων αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής. Για τις επιστρεφόμενες ποσότητες αγροτικών προϊόντων στην αγροτική εκμετάλλευση, στην περίπτωση που το ειδικό στοιχείο εκδίδεται για κάθε παράδοση, εκδίδεται ειδικό στοιχείο με αρνητικό πρόσημο. Ειδικά για τον πρώτο μήνα εφαρμογής γίνεται δεκτό, σε όσες περιπτώσεις δεν έχει εκδοθεί το ειδικό στοιχείο για κάθε παράδοση, να εκδοθεί συνολικά για όλες τις παραδόσεις έως 15 Νοεμβρίου 2010 με ημερομηνία 31.10. 2010. Η απόφαση μας Π.6793/647/7.10.1986 καταργείται και η παρούσα απόφαση, ισχύει από την έκδοσή της.

Τσιγγάνοι εναντίον ….Αλβανών στον Πύργο !!

Τσιγγάνος ήταν μεθυσμένος, όταν πέρασε έξω από το σπίτι δύο Αλβανών και πάνω στο μεθύσι του, έριξε και δύο ντουφεκιές !!
Στα χέρια πιάστηκαν Αλβανοί και τσιγγάνοι στην περιοχή μεταξύ των Βυτινεϊκων και των Λαστεϊκων στον Πύργο, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Παρασκευής. Ο καβγάς κατέληξε σε αιματηρό επεισόδιο με τρεις τραυματίες, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων, παρόμοια περιστατικά δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Τελευταία ένας νεαρός τσιγγάνος, που πρόσφατα αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στο «σπίτι» του. Στο παρελθόν έχει απασχολήσει πολλάκις την Αστυνομία με κλοπές και διαρρήξεις που είχε διαπράξει και που ήταν η αιτία και της τελευταίας επίσκεψής του στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τσιγγάνος ήταν μεθυσμένος, όταν πέρασε έξω από το σπίτι δύο Αλβανών και πάνω στο μεθύσι του, έριξε και δύο ντουφεκιές. Αυτοί εκνευρίστηκαν, προφανώς γιατί τα καμώματα των κατοίκων του καταυλισμού δεν ήταν και λίγα και χάραξαν πορεία προς τα εκεί.
Όταν έφτασαν βρήκαν μπροστά τους τον συγκεκριμένο τσιγγάνο και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών τον χτύπησε με ένα τσεκούρι στο κεφάλι. Όμως αυτός στάθηκε τυχερός γιατί τον πήρε «ξώφαλτσα» και άτυχοι οι Αλβανοί γιατί, στα επόμενα δευτερόλεπτα, όλος ο καταυλισμός τους χτύπησε με κάθε τρόπο, «ανοίγοντας» και το κεφάλι ενός εκ των δύο. Γείτονες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό κάλεσαν την Αστυνομία, που κινητοποιήθηκε με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και την Ασφάλεια. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί δεν βρήκαν κανένα από τους εμπλεκόμενους. Πολύ αργότερα εμφανίστηκε ο τσιγγάνος, στο δρόμο προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, αιμόφυρτος και… μεθυσμένος. Μόλις τον είδαν οι αστυνομικοί τον πήραν μαζί τους για να δουν τι είχε συμβεί και για να τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Αφού του έγιναν τα απαραίτητα ράμματα στο τραύμα του, επέστρεψε στο Τμήμα για τα περαιτέρω. Παράλληλα από άλλη ομάδα αστυνομικών συνελήφθησαν και οι δύο Αλβανοί που οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, όπου έως αυτή την ώρα λαμβάνονται καταθέσεις για το περιστατικό. iliatora.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου